Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παρακαλώ μην θρηνείτε.....!!!!!!!!

Αγαπημένοι, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σας φέρνουν νέα καταστροφών, κάτι που αγαπάνε να κάνουν, επιτρέψτε στον εαυτό σας να δει αυτό που εμφανίζεται, ναι; Μην αρνείστε αυτό που βλέπετε, αλλά κοιτάξτε λίγο περισσότερο και ρωτήστε: 

«Πώς μπορώ να το δω διαφορετικά; Πώς μπορεί αυτό να είναι για καλό;»

Η απάντηση είναι πολύ αποκαλυπτική, γιατί η απάντηση θα σας δείξει, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή, από το σώμα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από μόνο τα υλικά αγαθά. Υπάρχει, πράγματι, η ενέργεια των αγαπημένων προσώπων που μπορείτε, αν το θέλετε, να την αισθανθείτε γύρω σας. 

Μπορείτε να μιλήσετε με τον δικό σας άνθρωπο και να γνωρίζετε την παρουσία του κοντά σας. Μπορείτε να μιλήσετε με τον δικό σας άνθρωπο και να ξέρετε ότι είναι πολύ χαρούμενος, αληθινά. Σε μια νέα περιπέτεια, αλλά που δεν σας αφήνει έξω από αυτή τη νέα περιπέτεια, γιατί όπου υπάρχει δεσμός αγάπης, αυτός ο δεσμός δεν σπάει ποτέ.

Έτσι, όταν κάποιος απελευθερώσει το σώμα του και προχωρήσει, ο δεσμός της αγάπης είναι ακόμα εκεί. Εκεί είναι που πραγματικά ζείτε και κινήστε και υπάρχετε: στην ενέργεια της αγάπης. Το σώμα είναι ιδεώδες για να τρέχει στο λιβάδι, να ιππεύει το άλογο, να πάει στην κορυφή του βουνού και να ατενίζει την κοιλάδα πιο κάτω. Το σώμα είναι ιδεώδες για τις σχέσεις, αλλά δεν είναι όλα όσα είναι η ζωή.

Η ζωή είναι για την αγάπη, και όσο περισσότερο επιτρέψετε στον εαυτό σας να έρθετε σε επαφή με την αγάπη που πραγματικά έχετε για κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ή για τους φίλους σας, αυτή η αγάπη αυξάνεται και όταν αποφασίσετε ότι θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα, ζείτε μέσα στην αγάπη, και δεν είναι μεγάλη υπόθεση να αφήσετε το σώμα, γιατί πραγματικά ξέρετε ότι η ζωή συνεχίζεται.

Γνωρίζετε ότι το σώμα δεν είναι η αρχή και δεν είναι το τέλος. Πρέπει να χρησιμοποιείται για λίγο, για να απολαύσετε - να ζήσετε με χαρά μαζί του - να είστε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε να γίνετε, αλλά στη συνέχεια να το αφήσετε, όταν υπάρχει η αίσθηση, η γνώση στο επίπεδο της ψυχής ότι υπάρχει κάτι παραπάνω, κάτι περισσότερο με την περιπέτεια της αγάπης και το φως και την ίδια τη ζωή.

Πολλοί από εσάς μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε σε ένα μέρος όπου να γνωρίζετε, «Τι είναι στην επόμενη γωνία… Τι μπορείτε να βιώσετε πέρα ​​από αυτή την εμπειρία ζωής… Τι άλλο υπάρχει;» Και έτσι λέτε αντίο, αντίο στους φίλους, τους αγαπημένους σας, αλλά μένετε μαζί τους. 

Όχι με το σώμα, αλλά με τη συνειδητότητα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι κάνουν και να τους πείτε, «Παρακαλούμε μη θρηνείτε. Μην εμπλέκεστε στη θλίψη, αλλά να θυμάστε όλες τις όμορφες περιπέτειες που είχαμε μαζί.»

Ξέρω ότι το χωρισμένο "εγώ" σας θα βιαστεί να πει: «Θα πρέπει να νιώθετε ενοχή, εάν σκέφτεστε τα όμορφα χρόνια που περάσατε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα πρέπει να αισθάνεστε, τουλάχιστον για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, την απώλεια της γνωριμίας τους, της ύπαρξής τους μαζί σας. Το χωρισμένο εγώ σας μπορεί να πει: «Αν αισθάνεστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει να νιώθετε ενοχή.»

Όμως σκεφθείτε: Τα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν αναχωρήσει, κατοικούν σε ένα μέρος με μεγαλύτερη θέα, είναι σε θέση να βλέπουν μια μεγαλύτερη εικόνα, και δεν θέλουν να κρατιέστε μέσα στη θλίψη. Να μην περάσετε ούτε ένα λεπτό ακόμα θρηνώντας γι’ αυτούς. 

Το χωρισμένο εγώ του καθενός τότε θα πει: «Αν πραγματικά αγάπησες αυτό το πρόσωπο, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες, ένας χρόνος, έξι χρόνια, δέκα χρόνια πενθώντας τον, ίσως ακόμη και για το υπόλοιπο αυτής της ζωής».

Αλλά το αγαπημένο πρόσωπο δεν θέλει να το κάνετε αυτό. Ο αγαπημένος λέει, «Hey, είμαι ακόμα εδώ… Είμαι ακόμα ζωντανός. Προσπάθησε να με ακούσεις... Εξακολουθώ να είμαι μαζί σου».

Είναι το ίδιο μήνυμα που στέλνω σε σας κάθε μέρα: «Είμαι πάντα μαζί σας, πάντα» και είναι το ίδιο και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι μαζί σας για πάντα. Έχετε ταξιδέψει μαζί τους και σε άλλες ζωές, επίσης.

Από τον Ιησού μέσω της Judith Coates






Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη

Η ζωή έρχεται με τριαντάφυλλα....!!!!!!!

Μια επικοινωνία που δίνει κουράγιο, εμψυχώνει για τις καλύτερες μέρες που βρίσκονται μπροστά. 

Η ζωή έρχεται με τριαντάφυλλα! Το νιώθετε; Αισθάνεστε τα τριαντάφυλλα που με αφθονία έρχονται στη ζωή σας, που μόλις στρίβουν τη γωνία; Αυτή η σκέψη σάς κάνει ευτυχισμένους, έτσι δεν είναι; 

Λοιπόν, λοιπόν, συνεχίστε αυτή τη σκέψη. Ποιος μπορεί να αισθάνεται αποκαρδιωμένος όταν στη ζωή του έρχονται τριαντάφυλλα; Αγαπήστε αυτά τα τριαντάφυλλα, πάρα πολύ! Όλος ο κόσμος, σε προσωπικό και καθολικό επίπεδο θα γεμίσει με τριαντάφυλλα! Μια ειδική παράδοση είναι στο δρόμο σας και στο πρόσωπο δίπλα από σας και απέναντι από εσάς. Είναι μια ειδική παγκόσμια παράδοση!

Ετοιμαστείτε! Ανοίξτε τα χέρια σας και ετοιμαστείτε να αγκαλιάσετε όλες τις ευλογίες που έρχονται στο δρόμο σας. Όλα τα τριαντάφυλλα είναι καθ’ οδόν. Προσέξτε που πατάτε ώστε να μην βρεθείτε να περπατάτε πάνω τους. 

Στην πραγματικότητα, θα ήταν ωραία να ταξιδεύετε πάνω απ’ όλα τα τριαντάφυλλα που είναι έτοιμα να πέσουν καταρρακτωδώς πάνω σας. Θα λατρέψετε να ξαπλώνετε ανάμεσα στα τριαντάφυλλα. Όπως μπορείτε να σχεδιάζετε φτερά αγγέλου στο χιόνι, έτσι θα σχεδιάζετε φτερά αγγέλου πάνω στα τριαντάφυλλα, ή θα μοιάζετε σαν άγγελοι. Θα έχετε την πληρότητα της καρδιάς ενός αγγέλου κι έτσι, γίνεστε άγγελοι.

Δεν σας έχει ήδη φτάσει η μυρωδιά των τριαντάφυλλων; Βλέπετε πόσο ισχυρές είναι οι σκέψεις σας; Κοιτάξτε, αγαπημένοι, οι σκέψεις μπορεί να σας κάνουν καλά, και οι σκέψεις μπορεί να σας αρρωστήσουν, δεν συμφωνείτε; 

Ή μήπως αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι κάτι πέρα ​​από τις σκέψεις σας; Ίσως νιώθετε ότι η ζωή μοιάζει με πειρατή που κλέβει τις σκέψεις σας και δημιουργεί διάφορες ενώσεις χωρίς εσάς. Ωστόσο, αν η ζωή ήταν ένας πειρατής, τουλάχιστον παραδεχθείτε ότι οι σκέψεις σας έχουν κάποια σχέση με την ανυποταξία ενός πειρατή.

Καλύτερα να σκέφτεστε τη ζωή ως ερμηνευτή των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Η ζωή έγινε για να είναι ευεργετική, ωφέλιμη και να σας δίνει πίσω το περιεχόμενο των σκέψεών σας. Η ζωή δεν προσπαθεί να σας πάρει τίποτα. Η ζωή αισθάνεται υποχρεωμένη να σας δίνει οτιδήποτε για το οποίο κλαίτε. 

Όχι ότι η ζωή δεν θέλει να σας δώσει όλα τα τριαντάφυλλα. Προτού νευριάσετε με τη ζωή, θυμηθείτε ότι η ζωή σάς δίνει επίσης θαύματα. Η ζωή θέλει πάντα να σας δίνει θαύματα. Η ζωή θέλει να είναι ο Σούπερμαν που σας ανεβάζει και σας μεταφέρει πάνω από ψηλά κτίρια. Με τις σκέψεις σας, αγαπημένοι, έχετε προσελκύσει τα θαύματα στη ζωή σας. Με την καρδιά σας και με τη χάρη του Θεού.

Τώρα, αυτό μας φέρνει σ’ ένα σημείο. Έχω προτείνει ότι δεν πρέπει να συνδέεστε με τα αποτελέσματα των σκέψεων και των ενεργειών σας. Δεν μπορείτε να κρατήσετε το λογαριασμό, αγαπημένοι. 

Η ζωή μπορεί να είναι σαν ένας περιπλανώμενος ταξιδευτής, αλλά δεν μπορείτε να της βάλετε ταμπέλες και να της ζητήσετε το λογαριασμό. Κι εδώ βρίσκεται η διαφορά τού πώς μπορούμε να δούμε τα πράγματα. Εσείς βλέπετε καταστροφή. Βλέπετε καλό, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε κακό.

Πιστεύετε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος. Ως εκ τούτου, διαμαρτύρεστε. Ως εκ τούτου, νομίζετε ότι η ζωή είναι υποχρεωμένη να σας δώσει κάτι ΑΥΤΗ τη στιγμή, ότι η ζωή είναι υποχρεωμένη να σας επιστρέψει έναν αγαπημένο σας, για παράδειγμα. 

Είστε σίγουροι ότι η ζωή δεν είχε το δικαίωμα να σας πάρει κάποιον, ή κάτι, ή μια ευκαιρία μακριά σας. Νομίζετε ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία σας στη ζωή, και πρέπει να το έχετε, πρέπει να το έχετε αυτό το λεπτό.

Αλλά δεν πειράζει τώρα για όλα αυτά, γιατί η ζωή έχει μια ευτυχισμένη στροφή στα γεγονότα για σας. Η ζωή καλλιεργούσε κήπους με τριαντάφυλλα μόνο για σας. Η ζωή έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει με καλά υλικά το έδαφος. Ψάχνει για τους καλύτερους σπόρους, τους βρίσκει και τους φυτεύει. Έχει ήδη έτοιμες τις κορδέλες. 

Θα έχετε την ευκαιρία να περιβληθείτε από τριαντάφυλλα καθώς και όλοι γύρω σας. Γρήγορα θα εγκαταλείψετε τον παλαιό τρόπο σκέψης σας. Γρήγορα θα σηκωθείτε και θα δώσετε πολλά τριαντάφυλλα στους άλλους που μπορεί να είναι αβέβαιοι όπως εσείς στην αρχή, ότι θα μπορούσε ποτέ να παραδοθεί στην πόρτα τους ένας κόσμος από τριαντάφυλλα!

Δεν ακούτε τους ήχους των βαγονιών, γεμάτα τριαντάφυλλα, που άγγελοι όπως εσείς κυλούν πάνω στις ράγες, στο δρόμο; Δεν ακούτε τους τροχούς καθώς πλησιάζουν; Γιατί, αγαπημένοι, θα δείτε τα τριαντάφυλλα να αντανακλώνται στον κίτρινο ήλιο και τον μπλε ουρανό. Θα είναι παντού. Τριαντάφυλλα θα είναι παντού, και ο κουτσός θα χορέψει, ο μουγκός θα τραγουδήσει και ο κόσμος θα χαίρεται.





Ο θάνατος είναι υπερεκτιμημένος....!!!!!!!

Προσέξτε. Δεν πρόκειται να πεθάνετε.
Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε γι’ αυτό. Ο θάνατός μας είναι υπερεκτιμημένος σε μεγάλο βαθμό. Όταν βγάζετε τα ρούχα σας τη νύχτα και φοράτε τις πυτζάμες σας (αν φοράτε), πεθαίνετε; Φυσικά όχι.

Το ίδιο κι εδώ. Όταν βγαίνετε έξω από το σώμα σας καθώς κοιμάστε, ή κάνετε συνειδητά αστρικό ταξίδι, δεν πεθαίνετε. Όχι εσείς. Όχι οι «αληθινοί» εσείς. 

Ναι, αφήνετε το σώμα σας πίσω, σε μια κατάσταση ίσως όχι τόσο όμορφη για τους άλλους. Αλλά αυτή είναι η ζωή. Όταν έρθει η ώρα να το κάνετε, θα το κάνετε. 

Αλλά θα το ξεχάσετε, εννοώ θα ξεχάσετε το σώμα σας μέσα στα επόμενα 21 δευτερόλεπτα. Μπορεί στα 22. 

Αν καταλάβετε τι ακριβώς σας συνέβη, τότε δεν θα έχετε την υπομονή να περιμένετε να δείτε τι θα έρθει μετά! 

Ο πατέρας μου, τότε που ήταν στο νοσοκομείο, 91 ετών, μας είπε, «Φεύγω αύριο». Η αδελφή μου γύρισε προς το μέρος μου και αρχίσαμε τη συζήτηση σχετικά με το αν μπορεί ένα άτομο να προβλέψει το πότε θα πεθάνει. Μπορεί να γνωρίζει; Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι.

Ο πατέρας μου όντως έφυγε την επόμενη μέρα. Επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχει θάνατος, δεν ταράχτηκα. Μετά από χρόνια, σε μια επικοινωνία που είχα με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, μου είπε ότι τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει τον πατέρα μου. Άρχισε μάλιστα την εξερεύνησή του αμέσως μόλις έφτασε.

Αυτό ταίριαζε με τον χαρακτήρα του. Ο πατέρας μου διέσχιζε με τη μηχανή του όλο τον Καναδά όταν ήταν 71 ετών. Και μετά την Αυστραλία, και μετά τη Νέα Ζηλανδία. Τίποτε δεν τον σταματούσε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που περνάνε στην «αντίπερα όχθη» και γράφουν βιβλία γι’ αυτό, γράφουν ένα βιβλίο, ίσως δυο και μετά δεν ξανακούμε τίποτε απ’ αυτούς. Γιατί;

Επειδή είναι τόσο «καταραμένα» ενδιαφέροντα όλα όσα συναντούν, δεν θέλουν να περιφέρονται κολλημένοι εδώ στην 3η διάσταση, κοντά σ’ εμάς με την τοσοδούλικη νοοτροπία, συγκρινόμενη με τον τρόπο που λειτουργούν η δική τους καρδιά και νους. Όλα είναι τόσο ενδιαφέροντα εκεί, που μας αφήνουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα. 

H Julia Ames παρακάλεσε το διάμεσο William Thomas Stead να ξεκινήσουν αυτό που αποκάλεσε «Γραφείο της Τζούλιας», μια ομάδα από διάμεσα τα οποία θα συνεργάζονταν μαζί της για να φέρνουν μηνύματα, σ' αυτούς που είχαν μείνει στη Γη, από τους διάφορους αγαπημένους τους που είχαν «φύγει». Μίλησε στα διάμεσα ξανά και ξανά και μετά σιώπησε. 

Όταν αργότερα αναφέρθηκε σε αυτό, είπε ότι μοιάζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας μετανάστης σε μια νέα χώρα. Αλλά καλύτερα να σας πει η Τζούλια την ιστορία της. (Αλλά όχι, δεν γίνεται, είναι νεκρή. Όχι, δεν είναι).

«Όταν σε προηγούμενες επιστολές μου μίλησα για την έντονη επιθυμία, εκείνων που είχαν περάσει στην «άλλη πλευρά», να επικοινωνήσουν με αυτούς που άφησαν πίσω, έγραφα την αλήθεια. 

Μόλις είχα φτάσει εκεί, ήμουν κι εγώ στο πλήθος των νεοαφιχθέντων, και μεταξύ εκείνων το ίδιο κι εγώ, δεν υπερβάλλω όταν σας μιλάω για τη θλίψη, την αγανάκτηση, το ράγισμα της καρδιάς μιας αγάπης που ήταν καταδικασμένη να βλέπει εκείνους τους οποίους αγαπούσε, αλλά δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί τους ή να σταματήσει τα δάκρυα τους.

Τώρα, μετά από αρκετή εμπειρία, και με περισσότερες ευκαιρίες παρατήρησης, πρέπει να πω ότι ο αριθμός των «νεκρών» που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς είναι συγκριτικά λίγος. 

Με εξαίρεση εκείνους οι οποίοι τους επηρεάζουν με τη γραφή ή με πράξεις, και είναι έτσι ένας ζωντανός δεσμός με τον κόσμο των ζώντων, υπάρχουν λίγοι, όχι πάνω από ένας στο εκατομμύριο, που ενδιαφέρονται ενεργά για εκείνους που επιβιώνουν. 

Συμβαίνει το ίδιο που συμβαίνει με τους μετανάστες σε αυτήν που ήταν χώρα μου. Όταν φτάνουν, οι καρδιές τους βρίσκονται στις πατρίδες τους. Ο νέος κόσμος είναι καινούργιος και ξένος. Νοσταλγούν ν’ ακούσουν νέα από το σπιτικό τους και το ταχυδρομείο τους φέρνει μεγαλύτερη χαρά απ’ την ανατολή. 

Αλλά μετά από λίγο διάστημα ο πόνος έχει αμβλυνθεί, αποκτούν νέα ενδιαφέροντα, και σε μερικά χρόνια, κάποιες φορές και σε μήνες, σταματούν να γράφουν. 

Σ’ εμάς η αλλαγή είναι ακόμα πιο γρήγορη. Η νέα ζωή μας απορροφά πολύ περισσότερο και οι επιζήσαντες γεμίζουν συνεχώς τις τάξεις μας. Όταν ένας οικογενειακός κύκλος ολοκληρωθεί, όταν οι αγαπημένοι μας είναι μαζί μας, γιατί να θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τους γήινους;»

Το ίδιο συμβαίνει με τον οποιονδήποτε εξ' ημών που κάνει αυτό το ταξίδι και με τους αγαπημένους που αφήνει πίσω. Υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσει στην άλλη πλευρά, που οι περισσότεροι μας ξεχνάνε μετά από λίγο. 

Έτσι, δεν πρόκειται να πεθάνεις. Μπορεί να είσαι ανήσυχος, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Είναι αυστηρά προαιρετικό και δεν συμβάλλει σε τίποτα.

Είσαι μια αιώνια, αθάνατη ψυχή. Αυτό είσαι. Η βροχή δεν μπορεί να σε βρέξει. Η φωτιά δεν μπορεί να σε κάψει. Δεν μπορείς να καταστραφείς και δεν θα καταστραφείς ποτέ. 

Θα είσαι ακόμα ζωντανός όταν οι άνθρωποι θα έχουν ξεχάσει με το πώς έμοιαζε η Γη. Η Ατλαντίδα, η Λεμουρία, η αρχαία Ελλάδα, η αρχαία Ρώμη, ήρθαν κι έφυγαν. Αλλά η ψυχή ζει για πάντα.

Τότε ποιος ο λόγος να ανησυχείς;





Άρθρο του Steve Beckow 
www.goldenageofgaia.com
Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη 

Για την Αγάπη Ζούμε και Πεθαίνουμε....!!!!!!!

Επιστολή του A. Einstein στην κόρη του, για την αγάπη.
Στην επιστολή που ακολουθεί, ο Albert Einstein εκφράζει τα αληθινά συναισθήματά του προς την κόρη του. Και τι δείχνει; Δείχνει ότι γνωρίζει την αγάπη έτσι όπως το κάνει η σημερινή γενιά, κάτι που δεν αναγνώριζε στη δική του. Θα νιώσετε και θα καταλάβετε τον άνθρωπο Αϊνστάιν καλύτερα μετά την ανάγνωση της επιστολής.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή στο πρωτότυπο, εδώ: http://tinyurl.com/zm8nmhv

«Όταν πρότεινα τη θεωρία της σχετικότητας, ελάχιστοι την κατανόησαν, και αυτό που θα αποκαλύψω τώρα και θέλω να μεταδώσω στην ανθρωπότητα, έρχεται σε σύγκρουση με την παρανόηση και την προκατάληψη του κόσμου.

Σου ζητώ να φυλάξεις τα γράμματα όσο διάστημα είναι απαραίτητο... χρόνια, δεκαετίες, έως ότου η κοινωνία είναι αρκετά προηγμένη για να δεχτεί αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω.

Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία, μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έχει βρει επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που περιλαμβάνει και διέπει όλες τις άλλες, και βρίσκεται ακόμα και πίσω από κάθε φαινόμενο που λειτουργεί στο σύμπαν, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από εμάς. Αυτή η συμπαντική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ.

Όταν οι επιστήμονες ερευνούσαν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος, ξέχασαν την πιο ισχυρή, αόρατη δύναμη. Η αγάπη είναι το Φως που φωτίζει όσους το δίνουν και το λαμβάνουν. Η αγάπη είναι η βαρύτητα, επειδή κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν έλξη γι’ άλλους. 

Η αγάπη είναι δύναμη, επειδή πολλαπλασιάζει το καλύτερο που έχουμε μέσα μας και επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην καταστραφεί από τον τυφλό εγωισμό της. Η αγάπη ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει. Για την αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε. Η αγάπη είναι ο Θεός και ο Θεός είναι Αγάπη.

Αυτή η δύναμη εξηγεί τα πάντα και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που έχουμε αγνοήσει για τόσο πολύ καιρό, ίσως επειδή την φοβόμαστε, διότι είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να χειρίζεται κατά βούληση.

Για να εκφράσω ορατά την αγάπη, έκανα μια απλή αντικατάσταση στην πιο διάσημη εξίσωση. Αν αντί για E = mc2, δεχτούμε ότι η ενέργεια (Ε) που θα θεραπεύσει τον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αγάπη αν αυτή πολλαπλασιαστεί με την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει, επειδή δεν έχει όρια.

Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που έχουν στραφεί εναντίον μας, είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι ίδιοι να τροφοδοτήσουμε τους εαυτούς μας με ένα άλλο είδος ενέργειας...

Αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει, αν θέλουμε να βρούμε το νόημα της ζωής, αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε αισθανόμενο ον που κατοικεί σε αυτόν, η αγάπη είναι η μία και μοναδική απάντηση.

Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να φτιάξουμε μια βόμβα αγάπης, μια συσκευή αρκετά ισχυρή ώστε να καταστρέψει εντελώς το μίσος, τον εγωισμό και την απληστία που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Ωστόσο, κάθε άτομο φέρει μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια αγάπης της οποίας η ενέργεια περιμένει να ελευθερωθεί.

Όταν μάθουμε να δίνουμε και να λαμβάνουμε αυτή τη συμπαντική ενέργεια, αγαπητή μου Lieserl, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη κατακτά τα πάντα, είναι σε θέση να υπερβεί το παν και το οτιδήποτε, γιατί η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής.

Λυπάμαι και μετανιώνω βαθιά που δεν μπόρεσα να εκφράσω αυτό που υπάρχει στην καρδιά μου και που αθόρυβα χτυπάει για σένα όλα τα χρόνια της ζωής μου. Ίσως είναι πολύ αργά για συγγνώμη, αλλά καθώς ο χρόνος είναι σχετικός, νιώθω την ανάγκη να σου πω ότι σ’ αγαπώ και χάρη σε σένα βρήκα την απόλυτη απάντηση»!

Ο πατέρας σου,
Albert Einstein





Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σε Θέλω όταν Δεν με Θες, Δεν σε Θέλω όταν με Θες....!!!!!!!

Το συγκεκριμένο μοτίβο σχέσης είναι γνωστό: Έντονα συναισθήματα και πάθος στην αρχή της γνωριμίας, έρωτας και αίσθηση ότι βρήκες το άλλο σου μισό, προσέγγιση, σύνδεση και κορύφωση αμέσως μετά, απομάκρυνση λίγο αργότερα, επανασύνδεση στη συνέχεια, και....

μετά ξανά απομάκρυνση και ξανά επανασύνδεση, αλλεπάλληλοι χωρισμοί και επανασυνδέσεις, μέχρι όσο αντέξουν τα εμπλεκόμενα μέρη, μέχρι εξαντλήσεως και τελικής πτώσεως μερικές φορές, μέχρι το οριστικό και αναπόφευκτο τέλος. Και όλα αυτά διανθισμένα με δράματα, παρεξηγήσεις, στραπατσαρισμένους εγωισμούς, τσαλαπατημένα συναισθήματα, απογοήτευση, θυμό και τεράστια αίσθηση αποτυχίας. 

Και μένεις ν’ αναρωτιέσαι: Τι κάνω λάθος; Τι δεν λειτούργησε; Γιατί πάλι τα ίδια; Φταίω εγώ; Ο άλλος; Οι επιλογές μου; Φταίει που φοβάσαι αυτό που λες ότι επιθυμείς. Φταίνε τα εμπόδια που, συνειδητά ή ασυνείδητα, εγείρεις στην οικειότητα. 

Φταίει που ερωτεύεσαι ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι. Φταίει που σνομπάρεις τους ανθρώπους που είναι διαθέσιμοι επειδή σου φαίνονται βαρετοί ή φορτικοί. Φταίει που μόλις νιώσεις ότι κάτι πάει να στρώσει κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να το σαμποτάρεις και να το χαλάσεις.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ 
Στην αρχή αυτών των σχέσεων όλα μοιάζουν απολύτως φυσιολογικά : δύο άνθρωποι νιώθουν την επιθυμία να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλο και το πράγμα μοιάζει αμοιβαίο. Αν κάποιος ψάξει βαθύτερα είναι πιθανό να βρει ότι οι δύο υποψήφιοι σύντροφοι έχουν στο ενεργητικό τους μια ατέλειωτη σειρά από αποτυχημένες, ανεκπλήρωτες ή ημιτελείς σχέσεις, όμως ποιος κάθεται να σκαλίσει το παρελθόν όταν βιώνει κάτι τόσο ειδυλλιακό και μαγικό; 

Το δράμα που πυροδοτεί τη γνωριμία ποτέ δεν γίνεται φανερό από την αρχή, αλλά υπογείως διανέμει τους ρόλους ώστε να τεθεί η ιστορία σε λειτουργία: Τον ρόλο εκείνου που (φαινομενικά) απομακρύνεται από τη σχέση αναλαμβάνει ο σύντροφος που εγείρει τα μεγαλύτερα εμπόδια στη σχέση και έχει τον περισσότερο έλεγχο και την μεγαλύτερη δύναμη.

Αποφασίζει για την έναρξη, τη λήξη και γενικά το ρυθμό της σχέσης, αντιδρά αρνητικά σε οποιαδήποτε πίεση, δεν κάνει συμβιβασμούς, ενώ παράλληλα δέχεται την μεγαλύτερη επιβεβαίωση και συναισθηματική προσφορά από τον έτερο σύντροφο. Με λόγια, πράξεις ή τις συνθήκες ζωής του ο απόμακρος σύντροφος θέτει περιορισμούς στη σχέση. 

Ενδέχεται να αντιμετωπίζει κάποιο ορατό και συγκεκριμένο κόλλημα ή μπορεί να έχει δισταγμούς υποκειμενικούς: είναι πιθανό να βρίσκεται σε άλλη σχέση, να είναι κολλημένος σε κάποια προηγούμενη σχέση, να μην νιώθει πρακτικά ή συναισθηματικά έτοιμος για σχέση, να μένει εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, να είναι εργασιομανής ή εξαρτημένος από ουσίες. 

Το παράδοξο είναι ότι συχνά ο απόμακρος σύντροφος δηλώνει ανοιχτός και συναισθηματικά διαθέσιμος ή ακόμα εκφράζει έντονη επιθυμία να έχει μια σχέση στη ζωή του.

Στην ουσία όμως είναι απρόθυμος να πάει τα πράγματα παρακάτω, αισθάνεται να πνίγεται όταν έρχεται κοντά με τον άλλον και νιώθει ιδιαίτερα απειλητική την ιδέα της δέσμευσης. 

Καταλήγει να εμφανίζεται αμφιθυμικός : και θέλει και δεν θέλει, ποτέ δεν αποφασίζει ούτε ξεκαθαρίζει, μοιάζει απλώς να συναινεί με τις εξελίξεις μέχρι το σημείο όμως που θα νιώσει ότι η σχέση γίνεται πιο στενή ή πιο απαιτητική ή πιο περίπλοκη, οπότε και την τερματίζει ή (το πιο συνηθισμένο) την εγκαταλείπει και εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του.

Το έτερο ήμισυ του τραγικού ζευγαριού αναλαμβάνει τον ρόλο εκείνου που (φαινομενικά) επιδιώκει τη σχέση. Είναι αυτός με τη λιγότερη δύναμη στη σχέση, αυτός που κυρίως κυνηγάει, αυτός που συμβιβάζεται, αυτός που περιμένει. 

Ακούγεται κάπως ταλαιπωρητική ή μαζοχιστική θέση αλλά ο τύπος αυτός δεν είναι για λύπηση. Ο στόχος του είναι να καταφέρει να αποσπάσει με σκληρή δουλειά το ενδιαφέρον και την αγάπη ενός διστακτικού και απρόθυμου συντρόφου.

Θέλει με την εξυπνάδα, τη γοητεία και την καπατσοσύνη του να κάμψει τις αντιστάσεις του άλλου επειδή μόνο τότε πιστεύει ότι η σχέση θα έχει αξία. Πίσω από τη στάση του κρύβεται πολλές φορές η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ιδέα ότι: «δεν αξίζω μια εύκολη, στρωτή, απλόχερη αγάπη, πρέπει να κοπιάσω και να θυσιαστώ για να κερδίσω την αγάπη κάποιου». 

Επίσης πίσω από τη στάση αυτή ενδέχεται να υποκρύπτονται ρομαντικές ιδέες περί τραγικών, μυθιστορηματικών σχέσεων όπου υποφέρει κανείς για την αληθινή, αλλά πάντα ανεκπλήρωτη και εμποδισμένη αγάπη.

Ο κυνηγός βαριέται με τα εύκολα, ξενερώνει με συντρόφους που είναι εμφανώς πρόθυμοι για σχέση, αλλά στην πραγματικότητα τρομάζει και πανικοβάλλεται στην ιδέα μιας γνήσια στενής σχέσης. 

Για το λόγο αυτό συμβαίνει καμιά φορά το παράδοξο, να χάνει το ενδιαφέρον του και να εγκαταλείπει τη σχέση όταν το απρόθυμο και άπιαστο αντικείμενο του πόθου του ανταποκριθεί επιτέλους στον έρωτά του! 

Μένει στο παιχνίδι με την (άρρητη) προϋπόθεση ότι θα πλησιάζει όλο και περισσότερο στην πηγή αλλά ποτέ δεν θα πιει νερό. Αυτού του είδους η σχέση (στην ουσία μια σχέση που λαμβάνει χώρα περισσότερο στη φαντασία παρά στην πραγματικότητα) είναι μια απολύτως ασφαλής σχέση για τον κυνηγό, μία σχέση στην οποία νιώθει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο. 

Έχει την άνεση (και την τζάμπα μαγκιά…) να εμφανίζεται πλήρως διαθέσιμος και συναισθηματικά ευάλωτος επειδή κατά βάθος ξέρει ότι δεν κινδυνεύει από τίποτα. Ξέρει ότι η σχέση δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει κι έτσι εκ του ασφαλούς μπορεί να κάνει μεγάλες δηλώσεις και να επενδύει (χρόνο, ενέργεια και συναισθήματα) χωρίς καμία διακινδύνευση.

Αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι τα παίζει όλα για όλα (ότι ρισκάρει να αγαπήσει, να αγαπηθεί, να πληγωθεί, να εγκαταλειφθεί κ.λπ.), στην πραγματικότητα όμως το ρίσκο του είναι υπολογισμένο, ξέρει από πριν την κατάληξη, έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του την καλύτερη δικαιολογία σε περίπτωση αποτυχίας: «φαινόταν το πράγμα από την αρχή, το ήξερα ότι δεν θα κατέληγε πουθενά». 

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν αθώα θύματα ούτε τυχαίες επιλογές σε αυτές τις ιστορίες. Μιλάμε για δύο συνενόχους που συνεργάζονται για να διατηρήσουν μία κατάσταση που βολεύει και τους δύο. Δουλεύουν μαζί ώστε να εξασφαλίσουν ότι εκείνα που τρέμουν (η σύνδεση, η οικειότητα, η επαφή) δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. 

Όσοι γκρινιάζουν λοιπόν ότι ο σύντροφός τους δεν δεσμεύεται, δεν ξεκαθαρίζει, δεν αποφασίζει και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά, θα πρέπει να αναρωτηθούν κατά πόσο οι ίδιοι δεσμεύονται, ξεκαθαρίζουν ή αποφασίζουν. 

Με άλλα λόγια θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο λόγος που επέλεξαν να σχετιστούν με έναν άνθρωπο μη διαθέσιμο είναι επειδή και ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ. … μένουμε χρεοκοπημένοι έχοντας πετάξει τα λεφτά μας σε μία επένδυση που ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα αποδώσει.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΝΑΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ 
Η κάθε σχέση είναι σαφώς διαφορετική, αλλά συνήθως οι άνθρωποι που διαμορφώνουν τέτοια δυναμικά στις σχέσεις τους έχουν χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα, το χαρακτήρα ή το ιστορικό τους που, κατά κανόνα, εμποδίζουν τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων (νευρωτικά, ναρκισσιστικά, εξαρτητικά χαρακτηριστικά, ιστορικό τραυματικών σχέσεων, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.λπ.). 

Συνήθως οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους «παθολογικές» σχέσεις δεν εγκαταλείπουν ακόμα και μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες και, πολλές φορές, τροφοδοτούν το μοτίβο της σχέσης εναλλάξ. Πρόκειται για έναν παράξενο χορό ανάμεσα στους δύο. 

Δηλαδή στην περίπτωση που ο ένας αποφασίσει να διακόψει το φαύλο κύκλο της σχέσης, ο άλλος τον κυνηγάει με χίλιους δυο τρόπους προκειμένου να τον επαναφέρει στη σχέση. Όταν ο τελευταίος πείθεται τελικά, εκείνος που κυνηγούσε αρχίζει να νιώθει την απειλή της δέσμευσης οπότε με τη σειρά του απομακρύνεται. 

Ο άλλος τότε αρχίζει να κυνηγάει σε μια λογική του τύπου: «τώρα που εγώ γύρισα, εσύ φεύγεις;». Το κυρίαρχο θέμα που διατρέχει αυτές τις σχέσεις είναι πάντα ο φόβος της οικειότητας, ενώ η σιωπηρή συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών είναι να κυνηγιούνται εσαεί αρκεί ποτέ κανείς να μην πιάσει κανένα.

Και υπό αυτό το πρίσμα, δύο άνθρωποι συναισθηματικά μη διαθέσιμοι μπορούν να δημιουργήσουν, υπό μία διαστρεβλωμένη έννοια, το τέλειο ταίριασμα. Ιδανικοί ο ένας για τον άλλον, στροβιλίζονται στη δίνη αέναων, πανομοιότυπων κύκλων που κάθε φορά μοιάζουν μοναδικοί αλλά στην ουσία είναι ολόιδιοι με όλους τους προηγούμενους. 

Μηδενίζουν και ξαναρχίζουν μένοντας κολλημένοι στο ίδιο σημείο, κάνοντας τα ίδια και τα ίδια, ένα χρόνο, πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια ή μια ολόκληρη ζωή. Ο κύκλος δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ αν έστω ο ένας από τους δύο δεν αποφασίσει να κάνει κάτι. 

Αν ένας από τους δύο αποφάσιζε να αλλάξει όλα θα τελείωναν. Αν έστω ένας από τους δύο σταματούσε να φοβάται την οικειότητα, η σχέση θα διαλυόταν, δεν θα είχε πλέον λόγο ύπαρξης. Αν έστω ένας από τους δύο άλλαζε, ο άλλος θα του ήταν άχρηστος.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 
Δημιουργείται μια εύλογη απορία μετά από όλα αυτά: Δεν υπάρχουν γνήσια συναισθήματα σε αυτές τις σχέσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν ερωτεύονται πραγματικά; Δεν νιώθουν τίποτα ο ένας για τον άλλον; Απλώς παίζουν ο καθένας τον αντίστοιχο ρόλο στο δράμα του άλλου; 

Παρά την «άρρωστη» δυναμική που υποβαστάζει και τροφοδοτεί αυτές τις σχέσεις δεν αποκλείεται τα συναισθήματα που γεννιούνται να είναι αυθεντικά, αλλά ποιος μπορεί να το πει με σιγουριά; Ίσως μόνο οι ίδιοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη σχέση, αλλά και πάλι… 

Το βέβαιο είναι ότι οι σχέσεις αυτού του τύπου συνήθως εξουθενώνουν τους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές έχουν άσχημο, άδοξο τέλος. Κάποιος θα εξαντληθεί και θα τα παρατήσει χωρίς πολλές εξηγήσεις. 

Κάποιος θα στραφεί σε έναν νέο σύντροφο ή θα επιστρέψει σε κάποιον παλιό. Κάποιος θα απογοητευτεί ολωσδιόλου από τις σχέσεις και θα αποσυρθεί στον εαυτό του. Σε όλες τις περιπτώσεις μένουμε χρεοκοπημένοι έχοντας πετάξει τα λεφτά μας σε μια επένδυση που ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα αποδώσει.

Το ζήτημα είναι ότι αν δεν σπάσει ο φαύλος κύκλος (με θεραπεία; με κάποιου είδους επιφοίτηση;) θα συνεχίσουμε να χάνουμε τον καιρό μας σε σχέσεις που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ όσο και να το προσπαθούμε. 

Θα χάσουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να κάνουμε τους άλλους να αισθανθούν περισσότερα από όσα μπορούν να αισθανθούν και αγωνιώντας να καλύψουμε τη δική μας συναισθηματική αδυναμία πίσω από τη δική τους. 

Αν η επιθυμία/ανάγκη για οικειότητα είναι το θέμα, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κουράγιο, ρίσκο και πίστη – πίστη στον άλλον, στη δυνατότητα/προοπτική της σχέσης, αλλά κυρίως στον εαυτό μας. Είναι όμως μεγάλη κουβέντα αυτή και αξίζει ένα ολόκληρο ξεχωριστό άρθρο… 

Σημείωση: Γράφοντας για το συγκεκριμένο θέμα βοηθήθηκα αρκετά από το άρθρο Fear of Intimacy του Alec Wilson.





Βιβή Φατούρου

5 πράγματα που συμβαίνουν όταν είστε εργάτης φωτός....!!!!!!!

«Εργάτης φωτός» είναι ένας όρος που τώρα χρησιμοποιείται για ψυχές που συνειδητοποιημένα είναι αφυπνισμένες σε αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη μας. Περιγράφει την «ενσυναίσθηση» που συνδέεται βαθιά με την αναδυόμενη επίγνωση μεταξύ άλλων. Αυτοί είναι οι πολεμιστές του φωτός που πηγαίνουν την πνευματικότητα σε νέα ύψη. Τα ακόλουθα είναι πέντε πράγματα που αρχίζουν να συμβαίνουν όταν αποδεχτείτε τη θέση σας ως εργάτης του φωτός σε αυτόν τον κόσμο.

Αρχίζετε να παρατηρείτε ότι δεν ταιριάζετε σε κανένα τύπο τάξης ή ομάδας
Το αίσθημα ότι σας έχουν παρεξηγήσει είναι μεγεθυμένο. Δεν αισθάνεστε ότι είστε αυτού του κόσμου και δεν χρειάζεται να «επιστρέψετε σπίτι». Πράγματα που κάποτε ανεχόσασταν, δεν τα ανέχεστε πια. 

Οι εργάτες φωτός έχουν πολύ μικρό ενδιαφέρον στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε αυτά που οι άλλοι άνθρωποι θεωρούν «φυσιολογικά». Η πνευματικότητα γίνεται τρόπος ζωής και δεν υπάρχει η ανάγκη της συμμετοχής σε κάποια θρησκεία ή φιλοσοφία.

«Απελευθέρωσε την ανάγκη να είσαι αναστατωμένος με τους άλλους. Να θυμάσαι ότι οποιαδήποτε στιγμή είσαι γεμάτος με κακία, μεταθέτεις τον έλεγχο της συναισθηματικής σου ζωής στους άλλους και σε χειραγωγούν». Dr. Wayne Dyer

Έχετε ενσυναίσθηση και είστε συμπονετικοί.
Ως εργάτης φωτός, σας ελκύουν τα ζώα, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και η φύση. Αρχίζετε να σχετίζεστε με εκείνα τα όντα τα οποία η κοινωνία έχει στιγματίσει ως διανοητικά άρρωστους και αναπήρους. 

Θα προτιμούσατε να καθίσετε με έναν άστεγο παρά να βρίσκεστε σε μια μεγάλη κοινωνική εκδήλωση. Είστε από τη φύση σας ευγενικοί και ποτέ δεν υπάρχει η ανάγκη να σας ανταποδώσουν οι άλλοι πράγματα. 

Είστε ευχαριστημένοι απλά με το να βοηθάτε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Το άγγιγμα και οι λέξεις διαθέτουν μία βοηθητική δόνηση που μεταφέρεται στους άλλους. Αναγνωρίζετε ότι αυτή η γιατρειά έρχεται από την καρδιά.

«Γίνε ένας άγγελος της γης και αναζήτησε την αγάπη πίσω από τις πράξεις του καθενός που θα συναντήσεις σήμερα. Όποτε ψάχνεις για αγάπη, θα την βρεις πάντα» Doreen Virtue

Αρχίζετε να νιώθετε πράγματα για τα οποία κανείς δεν σας λέει
Οι λέξεις δεν έχουν το βάρος που είχαν. Αισθάνεστε βαθιά και λαχταράτε χώρο για την προσευχή, την περισυλλογή και τον διαλογισμό. Συγκινείστε μέχρι δακρύων για ψύλλου πήδημα. Ανακαλύπτετε επίσης ότι δεν μπορείτε να είστε σε συνωστισμένα μέρη επειδή ανιχνεύετε εύκολα την ενέργεια και τις συχνότητες. 

Αρχίζετε να διαβάζετε και να νιώθετε τους άλλους χωρίς την ανταλλαγή της επικοινωνίας. Οι εργάτες φωτός τείνουν να χρειάζονται απομόνωση και χρόνο με τον εαυτό τους για να ξαναγεμίσουν την ενέργειά τους καθώς υποδέχονται τις δονήσεις αυτών που είναι τριγύρω τους.

«Η εξερεύνηση του ποιος είσαι σε ένα βαθύτερο επίπεδο σε σχέση με τις καθημερινές σκέψεις είναι ο πραγματικός ορισμός του διαλογισμού». Deepak Chopra

Οι άνθρωποι έρχονται και σας λένε τα προβλήματά τους και τις ιστορίες τους όλη την ώρα
Οι εργάτες φωτός έχουν μια αόρατη κλωστή στους άλλους. Έχουν μια ανοιχτή καρδιά που νιώθει δυνατά. Συνεπώς, οι άνθρωποι μοιράζονται μυστικά, προβλήματα και προσωπικές ιστορίες. 

Συνήθως όταν τελειώνουν, θα σχολιάσουν ότι ποτέ άλλοτε ξανά δεν μοιράστηκαν αυτά τα πράγματα με άλλους. Οι εργάτες φωτός πάντα είναι εκτεθειμένοι στα προβλήματα των ανθρώπων γύρω τους χωρίς να κρίνουν. Έχουν την ικανότητα να ακούνε και να καθοδηγούν τους άλλους σε δύσκολες στιγμές και ταυτόχρονα τους νουθετούν με θεϊκή σοφία.

«Οι έχοντες συναίσθηση δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να είμαστε θύματα. Ήρθαμε για να γίνουμε πολεμιστές. Να είστε γενναίοι. Να παραμείνετε δυνατοί. Όλοι μας χρησιμεύουμε. Κανείς δεν περισσεύει». Anthon St. Maarten

Οι εργάτες φωτός δεν φοβούνται τον θάνατο ή να πεθάνουν
Ο θάνατος γίνεται μια μετάβαση στο στάδιο της ζωής. Πολλοί εργάτες φωτός είχαν επιθανάτιες εμπειρίες, πέρασαν από ασθένειες και ξεπέρασαν τεράστια εμπόδια στη ζωή τους. Το ταξίδι τους τους επέτρεψε να αφήσουν την ψευδαίσθηση ότι ο θάνατος είναι το τέλος. Υπάρχει μια αποδοχή ότι η ζωή είναι υπερβατική.

«Η ζωή είναι ευχάριστη. Ο θάνατος γαλήνιος. Είναι η μετάβαση που προβληματίζει». Isaac Asimov

Ως εργάτης φωτός, η δουλειά σας είναι να έχετε ανοιχτή καρδιά και βαθιά επίγνωση στο να βοηθάτε τους άλλους να μεταβαίνουν μέσα από αυτές τις περιόδους αλλαγής. 

Δεν είναι δουλειά σας να αλλάξετε τους άλλους, αλλά να αποδεχτείτε τις επιλογές τους και να φέρετε στο εξής το Θεϊκό φως. Η παρουσία σας ως πολεμιστή του φωτός είναι μείζονος σημασίας στη συνειδητότητα και στην πνευματική εξέλιξη. Δεν είστε μόνοι!





Μετάφραση: awakengr.com via 
powerofpositivity.com

Όταν αρχίζεις να θυμάσαι ποιος είσαι....!!!!!!!

Φαντάζομαι έναν κόσμο που στα μάτια του καθενός θα μπορείς να δεις Αγάπη, αστείρευτη, αγνή, όμορφη Αγάπη.

Θα κοιτάς γύρω σου και θα νιώθεις ατέλειωτο Φως να σε αγκαλιάζει, να γλιστρά στην ψυχή σου και να την κάνει χρωματιστή και ζωντανή.

Φαντάζομαι έναν κόσμο που από τη φωνή του καθενός θα ηχούν μόνο λέξεις Αγάπης.

Που θα ακούς την Αγάπη και την ομορφιά και την ευγένεια και την καλοσύνη και την αλήθεια.

Φαντάζομαι έναν κόσμο που ο καθένας θα αγαπά τον εαυτό του ακριβώς όπως είναι, και θα είναι σε θέση να δώσει την ίδια Αγάπη, την ανιδιοτελή και πραγματική, βαθιά Αγάπη σε κάθε πλάσμα γύρω του. Χωρίς δισταγμό, καχυποψία και ντροπή.

Φαντάζομαι έναν κόσμο ελεύθερο. Χωρίς ταμπού, φόβους, πόνο, ενοχές, κακία.

Φαντάζομαι έναν κόσμο με γαλήνη, χρώματα, με αλήθεια και ζωή και παιχνίδι και ευτυχία.

Και νομίζω ότι αρχίζω να κινούμαι προς αυτόν τον κόσμο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε αν πραγματικά το θέλουμε.





Αντωνία Σοφού

Μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να μεταμοσχευτεί ;

Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης τα τελευταία 30 χρόνια τρέχει με ιλιγγιώδη ρυθμό και τα θαύματα του χθες είναι τυπικές διαδικασίες του σήμερα. Έτσι έχει αποδειχθεί με τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς που έχουν γίνει σχεδόν εργασία ρουτίνας στα διάφορα νοσοκομεία του κόσμου. 

Ωστόσο,… κάθε τόσο προκύπτει κάποια ιστορία που μας καθηλώνει και μας αναγκάζει να παρατηρήσουμε πως δεν πρόκειται για κάτι το τόσο συνηθισμένο σε ορισμένες περίπλοκες επεμβάσεις. 

Ο λόγος γίνεται για την προτεινόμενη υπόθεση ότι οι ασθενείς δε θα μπορούσαν να πάρουν μόνο τα όργανα από τους δότες, αλλά ακόμα και αναμνήσεις ή την ίδια την ''ψυχή'' του δότη και αυτό αποτελεί σίγουρα μια πολύ περίεργη πρόταση.

Η αλλόκοτη αυτή πιθανότητα προέκυψε από την ανεξήγητη περίπτωση του Sonny Graham ενός κατά τα φαινόμενα ευτυχισμένου παντρεμένου 69χρονου που ζει στην Πολιτεία της Georgia. Αυτοπυροβολήθηκε χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να έχει δείξει ποτέ στο παρελθόν κάποιο σημάδι στεναχώριας ή κατάθλιψης. Οι φίλοι του περιέγραψαν το γεγονός σαν μια δράση πάθους, αλλά χωρίς αιτία.

Η υπόθεση θα παρέμενε απλά μια απομονωμένη περίπτωση τραγωδίας εάν δεν συνέπιπτε το γεγονός, ότι ο Sonny είχε δεχτεί μέσω μεταμόσχευσης την καρδιά από έναν άντρα, ο οποίος είχε επίσης αυτοπυροβοληθεί κάτω από απαράλλαχτες συνθήκες. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα από το γεγονός, ότι λίγο μετά την μεταμόσχευση ο Sonny συνάντησε τη γυναίκα του δότη και την ερωτεύτηκε ακαριαία.

"Όταν την πρωτογνώρισα," είπε ο Sonny σε μια τοπική εφημερίδα, "απλά έμεινα να την κοιτώ προσηλωμένος. Ένιωσα σα να τη γνώριζα από χρόνια. Δεν μπορούσα να σηκώσω τα μάτια μου από πάνω της."

Μίλησε για μια βαθιά και έντονη αγάπη για εκείνη. Ήταν στιγμιαίο και γεμάτο πάθος. Το είδος αυτό του έρωτα που ξεχειλίζει από πάθος και σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο του νου και να εγκαταλείπεις κάθε λογική. Πολύ σύντομα παντρεύτηκαν.

Η τραγωδία του Sonny Graham θα μείνει στην ιστορία χωρίς αμφιβολία, ως μια φοβερή σύμπτωση. Άλλωστε δεν υπάρχει κάποια υπόνοια ότι οι αναμνήσεις ή ακόμα και ο ίδιος ο χαρακτήρας του δότη, θα μπορούσε να μεταμοσχευτεί μαζί με την καρδιά. Ουσιαστικά κάθε γιατρός ή επιστήμονας θα έλεγε ότι η καρδιά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αντλία.

Ο θρόνος του νου, η συνείδησή μας, η ίδια η ψυχή μας εάν κάτι τέτοιο υπάρχει εντοπίζεται στον εγκέφαλο. Ο μοναδικός έλεγχος της καρδιάς στο νου μας αφορά στο εάν στέλνει αίμα στον εγκέφαλό μας. Από τότε που ο William Harvey αποκάλυψε τα μυστήρια της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος, αιώνες πριν, το παραπάνω γεγονός ισχύει άνευ αμφιβολίας.Ή τουλάχιστον, σχεδόν χωρίς αμφιβολία.

Κάποιοι τολμηροί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αναμνήσεις και ο χαρακτήρας μας δεν κωδικοποιούνται μόνο μέσα στους εγκεφαλικούς νευρώνες αλλά σε ολόκληρο το σώμα μας. Η συνείδηση, καθώς ισχυρίζονται, δημιουργείται από κάθε ζωντανό κύτταρο του σώματος τα οποία δρουν σε συμφωνία μεταξύ τους. 

Υποστηρίζουν ότι οι καρδιά μας, το συκώτι αλλά και κάθε ένα όργανο του σώματος φυλάσσει τις αναμνήσεις μας, οδηγεί τα συναισθήματά μας και μας εμποτίζει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα μας. Ολόκληρο το σώμα είναι ο θρόνος της ψυχής και όχι μόνο ο εγκέφαλος. 

Και εάν κάποιο από τα όργανα αυτά θα πρέπει να μεταμοσχευτεί σε άλλο άτομο, τμήμα των αναμνήσεων ίσως ακόμα και στοιχεία της ψυχής πιθανόν να μεταμοσχεύονται μαζί με αυτό.

Υπάρχουν για την ώρα περισσότερες από 70 τεκμηριωμένες περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή του Sonny, όπου ασθενείς που τους δόθηκαν όργανα έλαβαν μαζί με αυτά στοιχεία της προσωπικότητας του δότη του οργάνου. 

Ο καθηγητής Gary Schwartz και οι συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο της Arizona έχουν τεκμηριώσει πολυάριθμες, κατά τα φαινόμενα ανεξήγητες εμπειρίες, που μοιάζουν με αυτή του Sonny. Και κάθε μία τέτοια περίπτωση αποτελεί μια ευθεία πρόκληση στο ιατρικό κατεστημένο.

Σε μια περίφημη υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ομάδα του καθηγητή Schwartz, ένα 18χρονο αγόρι που έγραφε ποιήματα, έπαιζε μουσική και συνέθετε τραγούδια σκοτώθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, οι γονείς του βρέθηκαν μπροστά από μια κασέτα ενός τραγουδιού που είχε γράψει και που είχε τίτλο ''Danny, Η Καρδιά μου Είναι Δική Σου''. 

Στους στίχους του τραγουδιού το αγόρι έλεγε πως ένιωθε τον θάνατο μοιραία να τον πλησιάζει και πως ήταν η μοίρα του να δοθεί η καρδιά του. Μετά το θάνατό του η καρδιά του μεταμοσχεύτηκε σε ένα 18χρονο κορίτσι που την έλεγαν Danielle.Όταν οι γονείς συνάντησαν τη Danielle της έπαιξαν λίγη από τη μουσική που είχε γράψει ο γιος τους και εκείνη, παρόλο που δεν είχε ακούσει το τραγούδι ποτέ πριν στη ζωή της, ήξερε τα λόγια και μπορούσε να συμπληρώσει τους στίχους.

Ο καθηγητής Schwartz ερεύνησε επίσης την περίπτωση μιας 29χρονης που ήταν λεσβία και εθισμένη στην τροφή από fast-food, η οποία πήρε την καρδιά μιας 19χρονης χορτοφάγου που περιγραφόταν ως ''νυμφομανής''. Μετά τη μεταμόσχευση είπε στους φίλους της ότι σιχαινόταν πλέον το κρέας και πως δεν έβρισκε πλέον τις γυναίκες ελκυστικές. Λίγο καιρό μετά τη μεταμόσχευση παντρεύτηκε έναν άντρα.

Τα συμβάντα αυτά που σχετίζονται με μεταμοσχεύσεις δεν περιορίζονται μόνο σε καρδιές. Και τα νεφρά φαίνεται ότι φέρουν κάποια από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τα είχαν αρχικά. 

Ας πάρουμε την περίπτωση της Lynda Gammons από το Weston του Lincolnshire, η οποία έδωσε το ένα από τα νεφρά της στον άντρα της, Ian. Από τότε που έγινε η εγχείρηση ο Ian πιστεύει πως πήρε κάποια στοιχεία από την προσωπικότητα της γυναίκας του.

Ανέπτυξε μια αγάπη για την κατασκευή γλυκών, τα ψώνια, το καθάρισμα και την κηπουρική. Πριν από τη μεταμόσχευση απεχθανόταν κάθε είδος οικιακής εργασίας. Υιοθέτησε επίσης και έναν σκύλο, αν και πριν από την εγχείρηση είχε αδυναμία στις γάτες ενώ η γυναίκα του προτιμούσε τους σκύλους.

Είναι εύκολο να απορρίψει κανείς τέτοιες περιπτώσεις ως αερολογίες. Αλλά οι κινεζικές αρχές τις παίρνουν στα σοβαρά. Πρόσφατα ενδιαφέρθηκαν για τις ιδέες του καθηγητή Schwartz και ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για να ελέγχουν τους ασθενείς που έχουν υποστεί μεταμοσχεύσεις. (Δεδομένου ότι πολλά ''δωρισμένα'' όργανα στην Κίνα προέρχονται από εκτελεσμένους πολιτικούς κρατούμενους, κάποιος κυνικός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ανησυχούν για κάποια ''επιδημική'' πολιτική ανταρσία που μπορεί να διαδοθεί μέσα από δωρισμένα όργανα.

Ωστόσο οι παραδόσεις των Κινέζων πριν από τον Κομμουνισμό, αλλά ακόμα και σήμερα, περιλαμβάνουν δοξασίες που σχετίζονται με το ότι η ψυχή και η συνείδηση συνδέονται και με την βιολογική υπόσταση του ανθρώπου).

Πολλοί επιστήμονες θα ισχυριστούν βέβαια, ότι δεκάδες χιλιάδων όργανα έχουν μεταμοσχευτεί ανά τον κόσμο και έτσι είναι αναμενόμενες μερικές περίεργες περιπτώσεις όπως αυτές που έχουν αναφερθεί.

Δεν αποτελεί εξάλλου έκπληξη το γεγονός, πως μετά από μία μεγάλη και σημαντική για τη ζωή του ανθρώπου επέμβαση, όπως μια μεταμόσχευση καρδιάς, ο ασθενής είναι πιθανό να αλλάξει κάποια σημεία του χαρακτήρα του. Ποιος θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος όταν έχει κοιτάξει το θάνατο με τα ίδια του τα μάτια;

Τα ισχυρότατα φάρμακα που χρειάζονται για να γίνουν οι διαδικασίες της μεταμόσχευσης μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά. Εάν τα βάλουμε όλα αυτά μαζί δεν είναι καθόλου άξιο απορίας που κάποιοι ασθενείς αφήνουν το νοσοκομείο με μια εντελώς αλλαγμένη οπτική ζωής. Αυτό που εκπλήσσει ωστόσο με αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι ότι κάποιοι ασθενείς γίνονται διαφορετικοί μετά την εγχείρηση, αλλά το ότι οι αλλαγές είναι τόσο συγκεκριμένες.

"Είναι μια στοχευμένη αλλαγή προσωπικότητας," λέει ο καθηγητής Schwartz. "Εάν αυτό ήταν το αποτέλεσμα φαρμάκων, στρες, ή απλά σύμπτωση, κανένα από τα στοιχεία αυτά δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα συγκεκριμένα μοτίβα μεταφοράς της πληροφορίας που ταιριάζουν με αυτά του δότη.

"Εάν ο καθηγητής Schwartz και οι ομοϊδεάτες του έχουν δίκιο, θα καταστρεφόταν μία από τις δομικές λίθους της μοντέρνας βιολογίας.

Αλλά και πάλι, η μοντέρνα βιολογία έχει ένα μικρό ένοχο μυστικό : δεν έχει μέχρι στιγμής κάποια βιώσιμη θεωρία για να εξηγήσει το πώς αποθηκεύουμε τις αναμνήσεις και πως σχηματίζεται η συνείδηση. 

Στην πραγματικότητα, η επιστήμη δεν έχει ακόμα εξηγήσει τι ακριβώς είναι η συνείδηση, από πού προέρχεται και σε ποιο σημείο του σώματος εντοπίζεται. Έτσι, ίσως οι ποιητές και οι ρομαντικοί των διαφόρων εποχών να μην έχουν και τόσο άδικο όταν αναφέρονται στην καρδιά ως την έδρα των συναισθημάτων του ανθρώπου.

Και εάν μπορούμε να μεταμοσχεύσουμε καρδιές, ίσως δεν είναι και τόσο παράτολμο να υποθέσουμε ότι τμήμα του πνεύματος πηγαίνει μαζί με αυτές. Ποιος ξέρει ίσως κάποια μέρα οι γιατροί να μπορούν να προσφέρουν και μια ''μεταμόσχευση χαρακτήρα''.





Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιατί λέμε ψέματα την Πρωταπριλιά ;

Καλό μήνα λέμε κάθε 1η του μήνα, αλλά η 1η Απριλίου είναι ημέρα που τα ψέματα και οι κοροϊδίες επιτρέπονται ελεύθερα!

Το περίεργο αυτό έθιμο στηρίζεται στη δοξασία ότι όποιος κοροϊδέψει τον άλλον θα έχει καλή τύχη ενώ πολλοί ταυτίζουν την ύπαρξή της στη γιορτή της «Κοροϊδίας και του Ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Θεάς «Bένους Aπρίλις», δηλαδή της Απριλίου Αφροδίτης, που έδινε το έναυσμα για απελευθέρωση του πνεύματος, ταυτόχρονα με την απελευθέρωση της φύσης.

Οι εκδοχές για τα πρωταπριλιάτικα ψέματα :
Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο της Πρωταπριλιάς έχει ξεκινήσει από τους Κέλτες, οι οποίοι ασχολούνταν κυρίως με το ψάρεμα. Το ψάρεμα ξεκινούσε την 1η Απριλίου, εποχή πολύ δύσκολη για να πιαστούν ψάρια, με αποτέλεσμα οι Κέλτες ψαράδες να λένε ψέματα ο ένας στον άλλον σχετικά με την ψαριά που έπιασαν, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί σαν έθιμο.

Μια άλλη εκδοχή η οποία απομακρύνεται από τη σφαίρα των θρύλων και προσεγγίζει κάπως την πραγματικότητα, έχει να κάνει με την πρωτοχρονιά των Γάλλων η οποία μέχρι το 1564 ήταν την 1η Απριλίου. 

Όλα αυτά όμως άλλαξαν με την άνοδο στο θρόνο του Καρόλου του 9ου, ο οποίος έφερε την αλλαγή του χρόνου στην 1η Ιανουαρίου σύμφωνα με το wikipedia. 

Η αλλαγή αυτή, δεν έγινε δεκτή από όλους τους Γάλλους πολίτες οι οποίοι συνέχιζαν να γιορτάζουν την πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου και οι υπόλοιποι τους έστελναν κάλπικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν, μετατρέποντας το πείραγμα σε έθιμο.

Η Πρωταπριλιά στην Ελλάδα
Το έθιμο όταν ήρθε στην Ελλάδα, διαφοροποιήθηκε και πήρε ιδιαίτερο χαρακτήρα, διατηρώντας παράλληλα το έθιμο των ψεμάτων και της κοροϊδίας, όπου οι κάτοικοι πιστεύουν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά, με τοπικές δοξασίες να αναφέρουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του, ενώ το θύμα πιστεύεται ότι θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο.





Έλα να σου πω, τι δεν είναι η αγάπη....Και μετά, κάνε ότι θες....!!!!!!!!

Δεν θα σου πω τι είναι η αγάπη.

Θα το πάω δια της ατόπου απαγωγής.

Θα σου πω όσα δεν είναι η αγάπη.

Αγάπη δεν είναι να με θυμάσαι μόνο όταν με έχεις ανάγκη.

Αγάπη δεν είναι να με διαλέγεις επειδή δεν έχεις κάποιον άλλον.

Αγάπη δεν είναι να απομακρύνεσαι όταν δεν σου αρέσουν όσα κάνω.

Αγάπη δεν είναι να εγκαταλείπεις στην πρώτη δυσκολία.

Αγάπη δεν είναι να περιμένεις να φερθώ όπως θέλεις, όπως σου ταιριάζει ή όπως σε βολεύει.

Αγάπη σίγουρα δεν είναι να μου δίνεις σημασία μόνο όταν έχω κάτι να σου προσφέρω.

Αγάπη δεν είναι να πονώ και να με αποφεύγεις.

Αγάπη δεν είναι να υποδουλώνεις τα θέλω μου για ένα και μόνο πρέπει.

Αγάπη δεν είναι να θες κάτι επειδή το θέλω εγώ.

Αγάπη δεν είναι να με φορτώνεις με ενοχές επειδή είμαι ο εαυτός μου.

Αγάπη δεν είναι να μου προκαλείς έντονα συναισθήματα και μετά να εξαφανίζεσαι.

Αγάπη δεν είναι να θυσιάζεις κομμάτι του εαυτού σου για μένα.

Αγάπη δεν είναι να μου ζητάς να αλλάξω.

Αγάπη δεν είναι όλα αυτά και άλλα πόσα… μπορώ να γράφω μέχρι την άλλη μου ζωή.

Και τι είναι τελικά η αγάπη;

Ποια είμαι όμως εγώ που θα σε κρίνω για τον τρόπο που αγαπάς;

Είμαι μόνο κάποια που αναζητά τι είναι η αγάπη μαθαίνοντας πρώτα τι δεν είναι η αγάπη.

Περίεργο ε;

Ίσως ναι. Ίσως και όχι.

Ίσως απλά πρέπει πρώτα να κάνω όλα τα λάθος πράγματα για να καταλάβω τα σωστά.

Ίσως όμως να μην υπάρχουν λάθη στην αγάπη αλλά μόνο σωστά.

Ίσως η αγάπη από μόνη της να αρκεί.

Κι ας εκδηλώνεται με όποιον τρόπο θέλει.

Ίσως πάλι να μην αρκεί.

Δεν ξέρω. Το ψάχνω ακόμα.

Ελπίζω μόνο να βρω συνεπιβάτες που και εκείνοι απορούν και ψάχνουν, ψάχνουν και απορούν.

Αυτή είναι η μαγεία της αγάπης.

Σε βάζει σε μοναπάτια απάτητα, σε βιβλία με αδιάβατες σελίδες, σε διλήμματα και διασταυρώσεις.

Είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις;

Είσαι διατεθειμένος να ανακαλύψεις νέους τρόπους να αγαπάς;

Αν ναι, θα μάθεις μόνος σου τι είναι και τι δεν είναι η αγάπη.

Εγώ απλά σου εύχομαι να απολαύσεις τη διαδρομή.





Ματίνας Σταθάκη

Το κλειδί για την ευτυχία δεν είναι τα χρήματα αλλά η οικογένεια και οι σχέσεις ....!!!!!!

Ο οικονομικός πλούτος δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, που είναι σημαντικότερα από την αφθονία χρημάτων, τα οποία ως κοινωνικός αντί οικονομικός πλούτος μπορούν να μας προσφέρουν την πολυπόθητη ευτυχία. 

Η οικογένεια, ο γάμος, οι συγγενείς, το εύρος και το βάθος των κοινωνικών σχέσεων, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ευτυχία, ανεξάρτητα από τα χρήματα. 

Συνήθως οι άνθρωποι γίνονται πιο πλούσιοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όμως αυτό δεν συνοδεύεται αναγκαστικά και από περισσότερη ευτυχία. 

Περισσότερα χρήματα δεν σημαίνει περισσότερη ευτυχία. Σίγουρα χρειάζεται ένα επίπεδο οικονομικής δύναμης για την εκπλήρωση των βασικών αναγκών το οποίο όμως είναι σχετικά χαμηλό. 

Στους ανθρώπους η σχετικότητα του εισοδήματος τους, είναι σημαντικότερη από την απόλυτη αξία του. Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλούσιοι εάν δεν συγκρίνουν την κατάσταση τους με άλλους. Όμως όσο καλά και εάν είναι κάποιος από οικονομικής άποψης, θα υπάρχει πάντοτε κάποιος που θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. 

Το συνεπακόλουθο της κατάστασης αυτής, είναι η διαπίστωση ότι όταν οι άνθρώποι πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει, αμέσως μετά βάζουν ψηλότερους στόχους. Αυτόματα οι ελπίδες για την ευτυχία αλλάζουν επίπεδο. Η προϋπόθεση για να είναι ευτυχισμένοι μεταφέρεται στην επίτευξη των νέων ψηλότερων και δυσκολότερων στόχων. 

Για πολλούς ανθρώπους η ζωή είναι μια συνεχής αναζήτηση αυτών που θέλουν αντί να είναι η αναζήτηση της απόλαυσης και της ευτυχίας. 

Η σχετικότητα της αίσθησης της ικανοποίησης και της ευτυχίας αποδεικνύεται από τις έρευνες σε πλούσιες και φτωχές χώρες. 

Σε ανεπτυγμένες και πλούσιες χώρες όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το επίπεδο πλούτου των πολιτών τους είναι πολύ ψηλότερο από εκείνο φτωχών χωρών όπως το Μεξικό και η Γκάνα. 

Όμως ο βαθμός ικανοποίησης και ευτυχίας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα παρά το γεγονός ότι στις πλουσιότερες χώρες το εισόδημα μπορεί να είναι 10 φορές μεγαλύτερο από εκείνο στις φτωχότερες χώρες. 

Επίσης επισημαίνεται το γεγονός ότι ενώ το εισόδημα στις ανεπτυγμένες χώρες έχει τουλάχιστον τετραπλασιαστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες, εντούτοις το υποκειμενικό επίπεδο ευτυχίας όπως βιώνεται από τους πολίτες των χωρών αυτών, δεν έχει αλλάξει σημαντικά. 

Η ευτυχία των ανθρώπων έχει άμεση σχέση και επηρεάζει και τη σωματική τους υγεία. 

Ένα σύγχρονο χαρακτηριστικό παράδειγμα που υπάρχει σήμερα είναι αυτό των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στις χώρες αυτές οι πολίτες συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι είναι από τους πλέον δυστυχείς στον κόσμο. Στις εν λόγω χώρες παρατηρείται μια συνεχής πτώση της διάρκειας της ζωής των πολιτών τους. 

Έρευνες σε μοναχές που διήρκεσαν για 70 χρόνια, έδειξαν ότι οι αυτές που έκφραζαν από τη νεότητα τους θετικές αισθηματικές καταστάσεις είχαν μέσο όρο διάρκεια ζωής κατά 10 χρόνια μεγαλύτερο από ότι αυτές που είχαν τις λιγότερο θετικές αισθηματικές καταστάσεις. 

Είναι βέβαιο ότι η επιστημονική έρευνα παρήγαγε πολλά πειστικά στοιχεία που στηρίζουν τη θεωρία ότι η ευτυχία προσθέτει χρόνια στη διάρκεια ζωής μας όπως παράλληλα κάνει τα χρόνια της ζωής πιο καλά. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο οικονομικός πλούτος μπορεί να προσφέρει ευτυχία αλλά μετά από ενα επίπεδο σχετικά χαμηλό, αυτή είναι λίγη και συνήθως πρόσκαιρη. 

Εάν τα χρήματα δεν μας προσφέρουν ευτυχία, τι είναι αυτό που μπορεί να το κάνει; 

Έρευνα που έγινε σε 44 χώρες (Pew Research Center), έδειξε ότι: 

1. Η μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας είναι η οικογένεια

2. Οι παντρεμένοι ανθρώποι ζουν συνήθως τουλάχιστον 3 χρόνια περισσότερα και ταυτόχρονα έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία από τους ανύπαντρους

3. Η οικογένεια σε ένα άνθρωπο, αυξάνει τα αισθήματα ικανοποίησης και όσο περισσότερο χρόνο περνά κάποιος με την οικογένεια του, τόσο θετικότερα αυτό επενεργεί στην ψυχική υγεία και στην ευτυχία του. 

Οι οικονομολόγοι ορίζουν ως "κοινωνικό κεφάλαιο" τους δεσμούς που ενώνουν τις οικογένειες, τους γείτονες, τους εργαζόμενους στον ίδιο χώρο, τις κοινότητες και τις θρησκευτικές ομάδες. Η δύναμη του κοινωνικού κεφαλαίου συσχετίζεται έντονα με το υποκειμενικό αίσθημα ικανοποίησης και ευτυχίας των ανθρώπων. 

Στην πραγματικότητα το βάθος και το εύρος των κοινωνικών σχέσεων ενός ατόμου, είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που προκαθορίζουν και προλέγουν το βαθμό ευτυχίας του. 

Η εργασία είναι κεντρικός παράγοντας στην ικανοποίηση που έχει ένας άνθρωπος από τη ζωή του. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία του. 

Η αυτονομία που έχει κάποιος στην εργασία του, ο τρόπος και ο ρυθμός με τον οποίο πρέπει να εκτελεί τα καθήκοντα του, η εμπιστοσύνη μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, η ορθότητα και δικαιότητα των διαδικασιών, η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, είναι καθοριστικοί παράγοντες στην ικανοποίηση από την επαγγελματική απασχόληση. 

Σε εθνικό επίπεδο, όταν οι κυβερνήσεις δίνουν σημασία στις ατομικές προτιμήσεις, τότε οι πολίτες γίνονται πιο ευτυχισμένοι. Οι επιλογές που δίνονται στους πολίτες και ταυτόχρονα το αίσθημα που έχουν ότι μπορούν να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας τους, αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησης και ευτυχίας που έχουν. 

Τελειώνοντας την ενδιαφέρουσα αυτή ανάλυση της σχέσης χρημάτων και ευτυχίας, ας δούμε το τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το επίπεδο ικανοποίησης μας από τη ζωή και ταυτόχρονα της ευτυχίας μας: 

1. Είναι καλό αρχικά να κάνουμε μια δική μας εσωτερική ανασκόπηση. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε. Ας κοιτάξουμε προς τα έξω όχι για να κάνουμε συγκρίσεις με τους άλλους, αλλά για να αναπτύξουμε κοινωνικές σχέσεις με ανθρώπους. Αυτός είναι ένας πιο σίγουρος δρόμος προς την ευτυχία

2. Ας δημιουργήσουμε στενές σχέσεις φιλίας και αγάπης, με ανθρώπους που εκτιμούμε. Ας δουλέψουμε σκληρά για την καλλιέργεια και διατήρηση των καλών μας σχέσεων. Ας προγραμματίσουμε συχνές επαφές με την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες και τους φίλους μας

3. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τη διείσδυση του επαγγέλματος μας στην προσωπική μας ζωή. Πρέπει να παραμένει αρκετός χρόνος για τις προσωπικές σχέσεις και την ψυχαγωγία μας. 

Εάν η δουλειά σας, σκοτώνει τα υπόλοιπα, σκεφτείτε να την αλλάξετε εάν μπορείτε. Προσέξτε όμως να μην σας απολύσουν διότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα τραυματικό στον ψυχικό κόσμο ίσως ακόμη πιο πολύ από την απώλεια συζύγου και μάλιστα αυτό διαρκεί περισσότερο. Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό, προσφέρετε στην κοινότητα σας ή ασχοληθείτε με τη θρησκεία σας. 

Ίσως θα ήταν καλό οι πολίτες μιας χώρας, να επιμένουν ότι οι στόχοι της κυβέρνησης τους, πρέπει να είναι η αύξηση της ευτυχίας των πολιτών τους. 

Το επίπεδο ευτυχίας των πολιτών, θα πρέπει να συγκαταλέγεται στους δείκτες προόδου μιας χώρας όπως και οι οικονομικοί δείκτες. Είναι αναγκαίο να αξιολογείται και η πρόοδος του, να παρακολουθείται στενά. 

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι καλύτερη κοινωνία είναι αυτή στην οποία το επίπεδο ευτυχίας είναι το ψηλότερο. 






Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Mην βάζετε όρια στις επιθυμίες σας....!!!!!!!

Πάρα πολλές φορές βάζουμε όρια στις επιθυμίες μας με τον αρνητικό τρόπο σκέψης μας. Ο Θεός βάζει μεγάλα όνειρα στις καρδιές μας, αλλά στα μάτια μας φαίνονται αδύνατα και πολύ μεγάλα για να επιτευχθούν . αντί να δούμε τα όνειρά μας να πραγματοποιούνται , καταλήγουμε να εστιάζουμε στο βουνό από εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. 

Ίσως να ονειρεύεστε την έναρξη μιας επιχείρησης, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε . 

Ίσως χρόνια φυσικών ασθενειών σας έχουν αφήσει το συναίσθημα ότι ποτέ δεν θα είστε και πάλι υγιής. 

Ίσως η αγάπη σας έχει φύγει και τώρα αισθάνεστε ότι ο χρόνος τελειώνει και μια σχέση αγάπης δεν θα συμβεί ποτέ. 

Κοιτάξτε κατάστασή σας και σκεφτείτε αν ο Θεός μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά σας. Σκεφτείτε σήμερα ότι ο Θεός μπορεί να κάνει το αδύνατο, ότι το υπερφυσικό μπορεί να κάνει όλα τα όνειρα που υπάρχουν μέσα σας πραγματικά Που εστιάζετε σήμερα; Η κατάστασή σας μπορεί να φαίνεται αδύνατη, αλλά ο Θεός το βλέπει διαφορετικά. 

Δείτε τα όνειρά σας μέσα από τα μάτια της πίστης .... με τον τρόπο που ο Θεός τα βλέπει να πραγματοποιούνται για σάς. 

Κάντε χώρο στα όνειρα που έχετε. Αν τα πράγματα φαίνονται απελπιστικά στο φυσικό, θέστε την εμπιστοσύνη σας στο Θεό. Εμπιστευτείτε αυτόν να κάνει όλα τα πράγματα δυνατά για σας. 

Και όπως εσείς, θα αρχίσετε να βλέπετε τα όνειρά σας με πίστη ότι θα πραγματοποιηθούν αυτά θα συμβούν με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε 

Γιατί μερικοί άνθρωποι φοβούνται να θέλουν αυτό που θέλουν ? Επειδή είναι δύσκολο να επιτευχθεί είτε γιατί πρόκειται για άλλο πρόσωπο. 

Δεν έχει σημασία πόσο μακριά ή δύσκολοι φαίνονται οι στόχοι σας.
 
Από το φόρουμ του μυστικού
Βρήκα αυτό σε ένα φόρουμ το μέλος που το ανέβασε αναφέρει ότι το βρήκε στο φόρουμ του μυστικού σας το περνάω έτσι ακριβώς όπως το βρήκα 

Εδώ είναι μια πραγματικά δροσερή ιστορία που βρήκα ... Έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τη μέθοδο Silva 

Με άλλα λόγια, μπορεί το μυαλό να δημιουργεί συμπτώσεις και να γίνονται πραγματικότητα; 

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το έχουν βιώσει αυτό στις ζωές τους και θα πουν ότι η απάντηση είναι ναι - ο κόσμος σας μπορεί να διαμορφωθεί από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. 

Η ακόλουθη ιστορία περιγράφει ένα τέτοιο περιστατικό - το πώς ένας άνθρωπος ανακάλυψε τη δύναμη του μυαλού του δημιουργώντας συμπτώσεις. Άρχισε να χρησιμοποιεί αυτή τη δυνατότητα και έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε το έργο του είναι σχεδόν ένα πασίγνωστο σε όλη την Αμερική. 

Για το σκοπό αυτής της ιστορίας, ας ονομάσουμε αυτόν τον άνθρωπο Scott. Το πραγματικό του όνομα δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος για να κάνει την ιστορία πιο ενδιαφέρουσα. Αυτή την ιστορία την είχε πει σε ένα βιβλίο ο Scott που έγραψε το 1998. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Scott είχε ακούσει για μια διαδικασία που ονομάζεται επιβεβαιώσεις από έναν φίλο. Η διαδικασία που έμαθε ήταν απλή. 
Πρέπει να δείτε τι είναι αυτό που θέλετε και να το γράψετε δεκαπέντε φορές, μία φορά την ημέρα, μέχρι να το αποκτήσετε. 

Ο Scott είπε ότι η διαδικασία δεν απαιτεί καμία πίστη ή θετική σκέψη για να λειτουργήσει. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ήταν η άποψη ότι η τεχνική θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα το περιβάλλον σας και όχι μόνο να σας κάνει να επικεντρωθείτε περισσότερο στους στόχους σας. 

Με άλλα λόγια, θα γίνονταν καταπληκτικές συμπτώσεις για να κινηθείτε προς τους στόχους σας. Οι συμπτώσεις θα μπορούσαν να είναι πράγματα που ήταν φαινομενικά άσχετα με σας και πέρα από τον έλεγχό σας. 

Ο Scott ήταν πολύ δύσκολος στο να το πιστέψει αυτό και κυριαρχούσε η λογική στον τρόπο σκέψης του. Είχε τις αμφιβολίες του σχετικά με τη διαδικασία, αλλά κατάλαβε ότι δεν θα πάθει καμία ζημιά αν το προσπαθήσει 

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, συμπτώσεις άρχισαν να συμβαίνουν σε μένα." Έγραψε ο Scott. 

"Καταπληκτικές συμπτώσεις, . Δεν θα αναφέρω το συγκεκριμένο στόχο που δούλευα, καθώς ήταν ιδιωτική υπόθεση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες ο στόχος επιτεύχθηκε ακριβώς όπως το είχα γράψει. " 

Αλλά ο Scott δεν ήταν ακόμα πεπεισμένος ότι οι επιβεβαιώσεις βοήθησαν. Συμπτώσεις συμβαίνουν από μόνες τους και ο Scott είπε ότι την δοκιμή ήταν ασαφής. 

Έτσι, ο Scott έγραψε έναν άλλο στόχο - να κάνει κάποια κέρδη στο χρηματιστήριο. Έγραψε επιβεβαίωση του κάθε μέρα και περίμενε κάποια έμπνευση. Ήρθε σ 'αυτόν σε ένα όνειρο. Ξύπνησε ένα βράδυ με τις λέξεις "Buy Chrysler", "επαναλαμβάνοντας τες ξανά και ξανά . 

Αγόρασε μετοχές της εταιρείας που περνούσε μια από τις πιο ζοφερές περιόδους της όμως αυτή άρχισε να αυξάνεται μετά από αυτό και έκανε κάποιες καλές αποδόσεις με αυτό. Επανέλαβε το πείραμα και πάλι και κατάφερε να πάρει μια άλλη επιτυχημένη εταιρεία, με σύμβολο μετοχής "Ask". 

Οπλισμένος με εμπιστοσύνη στη δύναμη των επιβεβαιώσεων ο Scott αποφάσισε να τις εφαρμόσει σε ένα πιο δύσκολο στόχο - να μπει στο άκρως ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ του προγράμματος MBA. 

Το πρόβλημα ήταν ότι είχε ήδη πάρει τις εξετάσεις, το GMAT, και η βαθμολογία του ήταν μόνο η 77η βαθμολογία στα εκατό . Ήξερε ότι έπρεπε να βρίσκεται πάνω από το 90ο στα εκατό για να έχει μια πιθανότητα να εγκριθεί. 

Ο Scott πήρε τον εξωπραγματικό-στόχο των 94 στα εκατό ως στόχο του και το ζήτησε εκ νέου με την τεχνική επιβεβαίωσης . 

Παρόλο που δεν ήταν σε θέση να πάει πολύ υψηλότερα από την 77 στα εκατό στην πράξη τις εξετάσεις Ο Scott είχε εκπλαγεί από το γεγονός ότι έφτασε πράγματι η 94στα εκατό για το GMAT - ακριβώς όπως είχε γράψει στις δηλώσεις του. Αποφοίτησε με Berkeley MBA του το 1986. 

Λίγα χρόνια αργότερα θα προσπαθήσει να υιοθετήσει έναν πιο σοβαρό στόχο, να γίνει ένας κοινοπρακτικός σκιτσογράφος. Ήξερε ότι οι πιθανότητες υποβολής κινουμένων σχεδίων του που να είναι αποδεκτές από μια μεγάλη εφημερίδα ήταν περίπου 1 στα 10.000. 

Κτύπησε αυτές τις αποδόσεις και τα κινούμενα σχέδια του έγινε δεκτά . Τότε κέρδισε ένα αξιοπρεπές εισόδημα με την ταινία κινουμένων σχεδίων του, αλλά ήθελε να επιτύχει κάτι μεγαλύτερο. 

Αποφάσισε ότι ήθελε τα πιο επιτυχημένα κόμικ στον πλανήτη. Ο Scott θεώρησε ότι το καλύτερο μέτρο της «επιτυχίας » Θα ήταν ο αριθμός των βιβλίων που πωλούνται. 

Τον Ιούνιο του 1996 το βιβλίο του Η αρχή Dilbert χτύπησε το νούμερο της πρώτης θέσης στον κατάλογο πεζός λόγος σκληρό εξώφυλλο των New York Times. Θα μείνει στην πρώτη τριάδα όλο το καλοκαίρι. 

Τον Νοέμβριο το δεύτερο βιβλίο του, TopSecret Ντόγκμπερτ Εγχειρίδιο Διαχείρισης, έκανε επίσης τον κατάλογο μπεστ-σέλερ, δίνοντας στον Scott το νούμερο ένα και δύο θέσεις ταυτόχρονα για μία εβδομάδα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Scott είχε πράγματι το «πιο επιτυχημένο » κόμικ στον πλανήτη. 

Όπως ίσως θα έχετε μαντέψει, το πρόσωπο που μιλώ είναι ο Scott Adams, ο δημιουργός της πολύ επιτυχημένης ταινίας Dilbert κόμικς.Ο Scott γράφει για τις εμπειρίες αυτές με τις επιβεβαιώσεις στο βιβλίο του Το μέλλον Dilbert. 

Δεν φαίνεται να ξέρει πραγματικά γιατί λειτουργεί, αλλά αφήνει το συμπέρασμα για στον αναγνώστη. Μπορείτε να αγοράσετε το ξεκαρδιστικό Dilbert Scott Adams βιβλίο σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο. 

Δημοσιογράφοι με ρωτούν συχνά αν εκπλήσσομαι με την επιτυχία του of the Dilbert comic strip. 
~ Scott Adams, Το Μέλλον Dilbert

Εδώ είναι μια μαρτυρία ακόμα που είχα βρει κάπου και μου φάνηκε ενδιαφέρον(αλλά δεν είχα πολυκαταλάβει πολύ που αναφέρονταν και απλά το κράτησα για να το έχω στο νου μου ) αναφέρετε στο ιδία θέμα 

Δεν έχω κάνει δέσμες ενεργειών, αλλά έκανα ό, τι έκανε ι ο Scott Adams Έγραψα 15 φορές την ημέρα αυτό που ήθελα μέχρι που έγινε αληθινό .Εγώ ήθελα να είμαι τυχερός, γι 'αυτό έγραψα : ''Θα κερδίζω χρήματα όλη την ώρα και είμαι πάντα τυχερός " 15 φορές την μέρα. 

Διάβασα την ενδιαφέρουσα ιστορία για το πώς ο Scott είχε ένα όνειρο σχετικά με το πως θα μπορούσε να κάνει επιτυχία (Έγραψε ότι θα κάνει τα χρήματα σε μετοχές), δεν αισθάνθηκα καμία πίεση για να αγοράσω όλα, τα παιχνίδια λότο , κλπ εκτός και αν το ένιωθα αυτό. (Απλά λέω θα γράψω 15 φορές την ημέρα και αυτό είναι όλο). 

Λοιπόν σε 4 μήνες κέρδισα 500 δολάρια και αυτό ήρθε μετά από δαπάνη περίπου 5 δολάρια τα 495 ήταν κέρδος και στη συνέχεια σταμάτησα να κερδίζω και πήγε κάτω όπως π.χ. 400 δολάρια, αλλά μετά από ένα μήνα και μισό από εκεί κέρδισα πάνω από 15.000. Σταμάτησα να έχω επίκεντρο την τύχη και έκανα άλλα πράγματα. (Μου πήρε 5 μήνες και μισό για να κερδίσω το 15 χιλ.).