Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Η ζωή παλεύεται με όνειρα....... όχι με μιζέριες» ....!!!!!!!!

Πάψε πια να μιζεριάζεις.

Πάψε να μετράς. Και κυρίως πάψε να με γειώνεις. Ξέρεις, έχω συναίσθηση του πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί έξω. Δε ζω σε κάποιο φανταστικό κόσμο.

Εκεί έξω κυκλοφορώ κι εργάζομαι κάθε μέρα. Εκεί έξω πληρώνω λογαριασμούς και χαράτσια. Εκεί έξω υπολογίζω και δε μου φτάνουν τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ξέρω την πραγματικότητα, τη ζω. Μα δεν την αγαπώ. Πως θα μπορούσα, άλλωστε. Και δεν τη δέχομαι. Δεν τη γουστάρω για συγκάτοικο, πως το λένε.

Εσύ μπορεί να θέλεις να κοιμάσαι μαζί της. Να τη βλέπεις το πρωί που ξυπνάς και το βράδυ πριν κλείσεις τα μάτια σου. Μπορεί να σου αρέσει αυτή τη μιζέρια να τη βλέπεις και στον ύπνο σου. Εγώ τα όνειρα μου τα θέλω φωτεινά. Ανέμελα… Πολύχρωμα…

Γι’αυτό εμένα μη μη με αγγίζεις. Και κυρίως μη με κατηγορείς ανώριμη.

Δεν είμαι. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη. Ξέρω τι θέλω μα κυρίως τι δε θέλω.

Δε θέλω τούτη τη μαυρίλα που μας βάψανε τη ζωή.

Δε θέλω να κουβαλώ πάνω μου την κρίση πέρα από όσο είναι απολύτως απαραίτητο.

Κι εσύ με πιέζεις. Και κυρίως με χαλάς.

Εγώ μετρώ όνειρα κι εσύ λεφτά.

Εγώ μετρώ στιγμές κι εσύ απλήρωτες υπερωρίες.

Παράτα τα όλα και πάμε μια βόλτα. Το άγχος μας δε σώζει τον κόσμο. Μήτε πληρώνει λογαριασμούς.

Μόνο συνθέτει δυστυχίες.

Ένα μωσαϊκό γίνηκε η δυστυχία του κόσμου. Και με πονά να το βλέπω. Με πονά να υπάρχει.

Έλα να κάνουμε μερικές θετικές σκέψεις. Αυτές σου λείπουν. Και μερικά χαμόγελα.

Χαμογέλα μου να σε δω όπως είσαι. Άνθρωπος νέος, ζωντανός.

Πάψε να είσαι το φάντασμα που σε καταντήσανε. Δες εμένα. Παραπαίω κι όμως φορώ το πιο καλό μου χαμόγελο. Εκείνο που φτάνει ως τα μάτια.

Γιατί έτσι παλεύεται αγάπη μου η ζωή. Δίχως μουρμούρα και μιζέρια. Με δύναμη και τρέλα.

Έλα να τους τρελάνουμε εμείς, πριν το κάνουν αυτοί.

Έλα να νοιαστούμε για την ψυχική μας ισορροπία. Έλα να ζήσουμε.

Φτωχικά. Δε με νοιάζει.

Μα όχι μίζερα.

Στενόχωρα. Δε με πειράζει.

Μα όχι κλειστοφοβικά.

Τη ζωή μου τη διαφεντεύω εγώ. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου την κάνει σκουπίδι.

Ζορίζομαι, το ξέρεις. Ζορίζεσαι, το ξέρω. Κι όλοι μαζί με μας το ίδιο.

Κι είναι άσχημα τα πράγματα. Κι είναι το πηγάδι άπατο ακόμη. Δεν έχουμε ξύσει το βυθό. Δεν τον έχουμε πλησιάσει καν. Έτσι λένε τουλάχιστον. Έτσι αποδεικνύεται μέρα τη μέρα.

Μα χαμογέλα μου. Και θα σου γελάσω κι εγώ. Κι ας κάνουμε όνειρα. Μικρά ή μεγάλα. Τρελά ή λογικά.

Όνειρα να είναι. Αυτά κανένα μισθολόγιο δεν μπορεί να τα πετσοκόψει. Και καμία τράπεζα να τα κατασχέσει. Είναι το παραθυράκι της ζωής ενάντια στην παράνοια των ανθρώπων.

Όνειρα…

Όλα γκρεμίζονται μα εμείς ας κάνουμε όνειρα.

Ας ελπίσουμε σε μια καλύτερη μέρα.

Ας πιστέψουμε σε αυτή κι ας την κυνηγήσουμε. Δίχως γκρίνιες και μιζέριες. Δίχως άγχη και καυγάδες. Δίχως θυμούς και παραλογισμούς.

Μόνο με χαμόγελα.

Με θετική ενέργεια και πίστη.

Στο Θεό, τον άνθρωπο και τη ζωή.

Κι όλα θα φτιάξουν…





Στεύη Τσούτση. 
http://newsone.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

7 σκληρά αλλά σημαντικά μαθήματα ζωής.....!!!!!!!!

                 
1. Οι άνθρωποι που χάνουμε εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του εαυτού μας.
Κάποια μέρα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της απώλειας. Και η ζωή συνεχίζεται, οι μέρες και οι νύχτες περνούν, μέχρι να καταλάβουμε ότι ποτέ δεν θα σταματήσει πραγματικά να μας λείπει κάποιος που έχουμε χάσει, απλώς θα μάθουμε να ζούμε με την απουσία του.

Όταν χάνουμε κάποιον που δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτόν, η καρδιά μας ραγίζει. Το δυσάρεστο είναι ότι δεν μπορούμε ποτέ να ξεπεράσουμε εντελώς την απώλεια. Ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης και θετικό. 

Θα συνεχίσει να ζει στη ζεστασιά της ραγισμένης μας καρδιάς που δεν θα γιατρευτεί εντελώς ποτέ κι εμείς θα συνεχίσουμε να προχωράμε στη ζωή ακόμη και με αυτή την πληγή. Είναι σαν να τραυματίζει κάποιος άσχημα το πόδι του το οποίο ποτέ δεν θα θεραπευτεί εντελώς και που θα εξακολουθεί να πονάει όταν χορεύει. 

Μπορεί όμως ούτως ή άλλως να χορεύει ακόμα κι αν κουτσαίνει ελαφρώς, κι αυτό είναι που προσθέτει περισσότερο βάθος στην απόδοσή του και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του.

2. Η επιδίωξη της ευτυχίας συνδέεται με την εύρεση ενός νοήματος στη ζωή.
Το κυνήγι της ευτυχίας δεν είναι συνώνυμο με το να είμαστε ευτυχισμένοι, κάτι το οποίο αποτελεί μια φευγαλέα αίσθηση που εξαρτάται από τις συνθήκες της στιγμής. Αν ο ήλιος λάμπει, είναι κάτι που μπορούμε να το απολαύσουμε. 

Οι ευτυχισμένες στιγμές είναι σημαντικές και συχνά διασκεδαστικές, αλλά περνούν διότι και ο χρόνος περνάει. Αυτό είναι κάτι που σπάνια καταλαβαίνουμε από την αρχή.

Από την άλλη πλευρά, η συνεχής επιδίωξη της ευτυχίας είναι πιο απατηλή και δεν βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αυτό που πραγματικά ψάχνουμε είναι ένα νόημα, μια ζωή με νόημα. Ξεκινά με την αναζήτηση του γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. 

Όταν υπάρχει νόημα, τότε ψάχνετε την ευτυχία. Θα υπάρξουν στιγμές που τα πράγματα πηγαίνουν τόσο στραβά που θα νιώθετε μετά βίας ότι είστε ζωντανοί. Και θα υπάρξουν επίσης φορές που θα συνειδητοποιείτε ότι είναι καλύτερο να νιώθετε μόλις και μετά βίας ζωντανοί αλλά με τον τρόπο που έχετε εσείς επιλέξει, από το να ζήσετε 80 χρόνια χωρίς νόημα με τους όρους των άλλων. 

Το θέμα δεν είναι όλα ή τίποτα – είναι όλα και τίποτα, με σκαμπανεβάσματα και σημαντικά μαθήματα στην πορεία.

Με άλλα λόγια, η ευτυχία έρχεται πιο εύκολα όταν γνωρίζουμε τι κάνουμε, πιστεύουμε σε αυτό και το αγαπάμε ανεξαρτήτως από την πορεία των πραγμάτων.

3. Η αναζήτηση της επιβεβαίωσης από τους άλλους είναι υποτιμητική για εσάς.
Μήπως ο φόβος της απόρριψης σας φέρνει εμπόδια; Έχετε ποτέ αισθανθεί τόσο φοβισμένοι από αυτό που οι άλλοι μπορεί να πιστεύουν ή να λένε για σας που τελικά δεν πήρατε κάποια απόφαση; Σίγουρα αυτό είναι κάτι που σας έχει συμβεί.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξετε τη νοοτροπία σας.

Τώρα πια, ο μόνος άνθρωπος από τον οποίο θα πρέπει να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι είναι εκείνος που εσείς ήσασταν χθες. Αποδείξτε την αξία σας στον εαυτό σας κι όχι στους άλλους. Είστε καλοί, έξυπνοι και δυνατοί. Δεν χρειάζεται να σας το επιβεβαιώσουν οι άλλοι γύρω σας.

Αν κάποιος σας απαντά αρνητικά ή πει κάτι άσχημο για σας, αυτό δεν αλλάζει τίποτα για εσάς. Τα λόγια και οι απόψεις των άλλων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αξία σας. Σίγουρα μπορεί να είναι χρήσιμο και επιθυμητό να κάνετε καλή εντύπωση σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου όταν έρθετε αντιμέτωποι με την απόρριψη.

Είναι ωραίο να λαμβάνετε θετική ανταπόκριση από τους άλλους, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δεν πειράζει όμως, επειδή ξέρετε τις ικανότητές σας και ότι η πραγματική αξία σας δεν εξαρτάται από την κρίση των άλλων. 

Όταν προσπαθήσετε να κάνετε τη διαφορά στη ζωή σας, θα υπάρξουν εκείνοι που θα διαφωνήσουν μαζί σας, εκείνοι που θα σας αγνοήσουν και εκείνοι που θα απορρίψουν τις ιδέες και τις προσπάθειές σας. Αγνοήστε τους, προχωρήστε μπροστά με σιγουριά, κάντε αυτό που πρέπει και αφήστε τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν.

4. Η λύπη είναι πολύ πιο οδυνηρή από τον φόβο.
Όταν παραδινόμαστε στους φόβους μας, δυσκολευόμαστε περισσότερο να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Δυστυχώς, πολύ λίγοι από μας καταφέρνουν να το μάθουν αυτό από την αρχή. Αν το έχετε ήδη βιώσει μια φορά ή δύο, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Μόνο όταν διακινδυνεύουμε να χάσουμε μας δίνεται πραγματικά η δυνατότητα να κερδίσουμε. Είτε πρόκειται να αφήσετε τη δουλειά σας για να δημιουργήσετε μια δική σας επιχείρηση, να τρέξετε στον μαραθώνιο ή να ταξιδέψετε σε άγνωστα μέρη του κόσμου, κάθε αξιόλογη προσπάθεια ενέχει κινδύνους κι απαιτεί αγώνα και θυσίες. 

Μερικά από αυτά μπορεί ακόμη και να σας τρομοκρατήσουν, αλλά ρωτήστε τον εαυτό σας αν αυτοί οι φόβοι είναι πιο δυνατοί από τον μεγαλύτερο φόβο, αυτόν μιας χαμένης ζωής.

Αν δεν έχετε χάσει ποτέ τον έλεγχο, δεν έχετε ακολουθήσει ποτέ την καρδιά σας. Είναι καλύτερα να κάνετε μια αναδρομή στη ζωή σας και να πείτε «δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το έκανα αυτό», παρά να πείτε «μακάρι να το είχα κάνει αυτό». 

Μην αφήνετε τον χρόνο να φεύγει σαν ένα τρένο το οποίο θα θέλατε απεγνωσμένα να έχετε προλάβει. Μην περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας σκεπτόμενοι γιατί δεν κάνατε αυτά που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας. Ζήστε τη ζωή σας, ρισκάρετε, νιώστε πάθος, ανακαλύψτε την αγάπη και πετάξτε ελεύθεροι.

5. Η ζωή είναι πολύ απρόβλεπτη γι’ αυτό μην έχετε αυστηρές προσδοκίες.
Όταν σταματήσετε να προβλέπετε και περιμένετε τα πράγματα να γίνουν με έναν ορισμένο τρόπο, θα τα εκτιμήσετε έτσι όπως είναι. Τελικά θα συνειδητοποιήσετε ότι τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής σπάνια έρχονται με τον τρόπο που τα περιμένατε.

Με θετική στάση και ανοιχτό μυαλό, θα διαπιστώσετε ότι η ζωή δεν είναι αναγκαία πιο εύκολη ή πιο δύσκολη απ’ ό,τι θεωρούσατε ότι είναι, αλλά σημαίνει ότι «το εύκολο» και το «δύσκολο» δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το είχατε προβλέψει και δεν εμφανίζεται πάντα όταν το περιμένετε. Αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα.

Σε ένα ποσοστό 99% η ζωή μας προσφέρει εμπειρίες που είναι πολύ χρήσιμες για την προσωπική μας εξέλιξη. Πώς ξέρετε ότι είναι η εμπειρία που χρειάζεστε; Επειδή αυτή είναι η εμπειρία που βιώνετε. Το μόνο ερώτημα είναι: θα την αγκαλιάσετε και θα εξελιχτείτε ή θα την καταπολεμήσετε;

Το κλειδί, φυσικά, είναι να δεχτείτε ότι δεν προορίζονται όλα να συμβούν. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν με τον τρόπο που περιμένατε, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά και να καταλάβετε ότι κάνατε λάθος όλο αυτόν τον καιρό. 

Ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση και στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν αυτό που νομίζατε. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα επιτεύγματα να αποδεχτείτε και να συνειδητοποιήσετε την απώλεια, ακόμα κι αν ποτέ δεν είχατε πραγματικά αυτό που νομίζατε.

6. Όταν προσπαθείτε να τρέξετε μακριά, καταλήγετε να παραμένετε στο ίδιο σημείο.
Ας υποθέσουμε ότι λέτε στον εαυτό σας το εξής: «Μην σκεφτείς καν να φας τα ντόνατ σοκολάτας!» Τι ακριβώς σκέφτεστε τώρα; Να μην φάτε το ντόνατ σοκολάτας, σωστά; Όταν λοιπόν εστιάζετε στο να μην σκέφτεστε κάτι, θα καταλήξετε να το σκέφτεστε.

Η ίδια φιλοσοφία ισχύει και όταν θέλετε να απελευθερώσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος. Όταν προσπαθείτε επίμονα να φύγετε μακριά από ό,τι δεν σας αρέσει, είστε αναγκασμένοι να το σκέφτεστε τόσο πολύ ώστε τελικά θα καταλήξετε να κουβαλάτε αυτό το βάρος μαζί σας. Αλλά αν επιλέξετε να εστιάσετε την ενέργειά σας σε κάτι που σας αρέσει και θέλετε, θα αφήσετε το αρνητικό βάρος πίσω σας και θα προχωρήσετε μπροστά.

Συμβουλή : η απομάκρυνση από τα προβλήματά σας είναι ένας αγώνας που δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσετε. Προχωρήστε αντί να απομακρύνεστε. Αντί να προσπαθείτε να εξαλείψετε τα αρνητικά, επικεντρωθείτε στη δημιουργία κάτι θετικού ακριβώς για να αντικαταστήσετε τα αρνητικά.

7. Οι απρόβλεπτες δυσκολίες είναι αναπόφευκτες και χρήσιμες.
Κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν πρόκειται να σας αιφνιδιάσει και να σας φερθεί τόσο σκληρά όσο η ζωή. Μερικές φορές θα σας ρίξει κάτω και θα προσπαθήσει να σας κρατήσει εκεί, αν την αφήσετε. Αλλά το θέμα δεν είναι το πόσο σκληρά η ζωή μπορεί να σας χτυπήσει, είναι το πόσο σκληρά μπορεί να σας χτυπήσει ενώ εσείς συνεχίζετε να προχωράτε μπροστά. Εκεί φαίνεται η πραγματική δύναμη και εκεί έγκειται η νίκη στη ζωή σας.

Όταν έχετε πολλούς λόγους για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε αλλά προτιμάτε να χαμογελάσετε και να κάνετε ένα βήμα μπροστά, γίνεστε ολοένα και πιο δυνατοί. Προχωρήστε μέσα από τους αγώνες και τις δυσκολίες. Ακόμα και όταν νιώθετε ότι τα πράγματα καταρρέουν, δεν είναι έτσι. 

Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας, πριν εκείνα αρχίσουν να ελέγχουν εσάς. Όλα θα τακτοποιηθούν τελικά. Μέχρι τότε, να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, να γελάτε συχνά, να ζείτε τις στιγμές και να γνωρίζετε ότι στο τέλος όλα αξίζουν τον κόπο.





Πηγή: enallaktikidrasi
Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Οι τροφές που θα σας κάνουν να δείχνετε δέκα χρόνια νεότεροι....!!!!!!

Όλοι θα θέλαμε το πέρασμα των χρόνων να μην μας αγγίζει δημιουργώντας ανεπιθύμητες ρυτίδες στο πρόσωπο μας. Θα θέλαμε να έχουμε την δυνατότητα να μην σκεφτόμαστε να επισκεφθούμε τους πλαστικούς και να μπορούμε να φαινόμαστε τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότεροι!

Μήπως όμως πριν σκεφτούμε όλα αυτά, εντάσσοντας στην διατροφή μας «μαγικές» αντιοξειδωτικές τροφές θα δείχνουμε δέκα χρόνια νεότεροι;

Καρότα
Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που προτείνουν πως το β-καροτένιο, που το βρίσκουμε στα καρότα και στα υπόλοιπα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, μπορεί να μειώσει τη ζημιά που κάνει ο ήλιος στο δέρμα μας.

Κινόα
Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε φυτικές ίνες, οι οποίες προστατεύουν το στομάχι μας και ελαττώνουν τον κίνδυνο ανεβασμένης χοληστερόλης. Και οι καλύτερες πηγές για φυτικές ίνες είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης - η κινόα, μάλιστα, μπορεί να είναι η κορυφαία επιλογή, λόγω της περιεκτικότητάς της και σε πρωτεΐνη, φροντίζοντας και τα κύτταρα του δέρματος.

Smoothies με φρούτα
Το να αναμειγνύουμε φρούτα σε ένα πεντανόστιμο smoothie μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που χρειαζόμαστε για πιο νεανική εμφάνιση. Ο συνδυασμός των διάφορων αντιοξειδωτικών από δύο ή τρία φρούτα μπορεί να κάνει θαύματα για την επιδερμίδα.

Ξηροί καρποί
Μια μικρή κούπα ξηροί καρποί για απογευματινό σνακ, ή μερικοί άψητοι ηλιόσποροι μέσα στη σαλάτα ή το γιαούρτι μας προστατεύουν το δέρμα, καθώς περιέχουν πολύτιμα "καλά" λιπαρά, όπως ωμέγα-3.

Νερό
Η ενυδάτωση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της καλής υγείας και της νεανικής εμφάνισης. Το νερό βοηθά το δέρμα μας να παραμείνει ελαστικό. Πέρα από την υγεία του δέρματος, όμως, το νερό παίζει ρόλο-κλειδί στις περισσότερες σωματικές λειτουργίες.

Ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, ο σολομός και η σαρδέλα, φροντίζουν για την καλή μας υγεία, όπως και για την εμφάνισή μας, λόγω των λιπαρών οξέων ωμέγα-3 που περιέχουν. Αυτά τα λιπαρά, επιπλέον, προφυλάσσουν την υγεία της καρδιάς, και ελαττώνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας, όπως και μερικών ειδών καρκίνου, για αυτό και πρέπει να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα.

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα, αυτή με περιεκτικότητα κακάο περισσότερο από 60% δηλαδή, είναι ένας νόστιμος τρόπος να προσέξουμε την εμφάνισή μας. Το κακάο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πράσινο τσάι
Άλλος ένας τρόπος να ενυδατωθούμε, αλλά να πάρουμε και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα μας. Όχι μόνο αυτό, αλλά το πράσινο τσάι μπορεί αποδεδειγμένα να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Πουλερικά
Η καθαρή πρωτεΐνη είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος. Πέρα από τα ψάρια και τα πουλερικά, τα αυγά και το τυρί είναι και αυτά καλές πηγές πρωτεΐνης, η οποία με τη σειρά της "χτίζει" το κολλαγόνο, που δημιουργεί νέα κύτταρα του δέρματος.

Πράσινα λαχανικά
Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι γεμάτα με βιταμίνες, β-καροτένιο και λουτεΐνη, που διατηρούν την επιδερμίδα μας υγιή και νεανική. Το σπανάκι, ειδικά, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Ε. Η πρώτη βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ η δεύτερη είναι σημαντικό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση και σημάδια στο δέρμα.

Μαγειρεμένη ντομάτα
Η ντομάτα είναι γνωστή για το αντικαρκινικό λυκοπένιο που περιέχει. Τα επίπεδα λυκοπένιου ανεβαίνουν όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη. Συνεπώς, είναι πολύ καλή επιλογή να φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα ντομάτας με τα ζυμαρικά μας, ή με το κρέας.





Το βότανο που ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75% ....!!!!!!!

Έχει χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο, αλλά πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αποκάλυψαν μία ακόμα καταπληκτική νέα χρήση για το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου : ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι το δεντρολίβανο έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούσαν στις θυσίες ζώων- το έκαιγαν στους βωμούς. 

Διακοσμούσαν με αυτό τα αγάλματα των θεών και οι μαθητές όταν μελετούσαν το χρησιμοποιούσαν σα στεφάνι, χάρη στην ιδιότητά του να τονώνει τη μνήμη. Στον Άμλετ του Σαίξπηρ, η Οφήλια , λέει: «Υπάρχει δεντρολίβανο, αυτό είναι για ανάμνηση.»

Πιο πρόσφατα , το 2012, μία μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο την 1,8 κινεόλη που σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. 

Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την ομάδα του έχουν βρει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου. Τώρα αν ρωτάτε «Πώς είναι δυνατόν ένα άρωμα να μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη;» αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα από τα επιστημονικά συγγράμματα όπου αναφέρεται: «Οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του ρινικού βλεννογόνου ή των πνευμόνων. 

Τερπένια είναι τα μικρά οργανικά μόρια τα οποία μπορούν εύκολα να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και συνεπώς μπορεί να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο δρώντας σε θέσεις υποδοχέα ή ενζυμικά συστήματα .»

Το δεντρολίβανο λοιπόν είναι ένα σούπερ θερμαντικό βότανο που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Εκτός από τη βελτίωση της μνήμης σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα παρακάτω :

- Είναι χρήσιμο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

- Ανεβάζει τη διάθεση και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις κατάθλιψης ήπιας έως μετρίως σοβαρής μορφής.

- Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, στο άσμα ,σε βρογχίτιδες και στη γρίπη.

- Βοηθάει στην υπερκόπωση και στην αδυναμία.

- Ενισχύει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής

Μεταξύ των σημαντικότερων από τα οφέλη του δεντρολίβανου είναι η χρησιμότητά του για την καταπολέμηση της φαλάκρας και της απώλειας μαλλιών. Ακόμα και στην επιστημονική έρευνα, υπήρξαν στοιχεία που δείχνουν ότι όταν εφαρμόζεται με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, είτε μέσω της άμεσης εφαρμογής είτε μέσω της ένταξής του σε ένα σαμπουάν ή μαλακτικό μαλλιών, το δεντρολίβανο προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. 

Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες της χρήσης και είναι συχνά σε συνδυασμό με θυμάρι, λεβάντα και ξύλο κέδρου, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι διεγείρει τα θυλάκια και μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώνουν περισσότερο και ισχυρότερα.

Tα οφέλη του δεντρολίβανου περιλαμβάνουν, επίσης, χρήση ως στοματικό διάλυμα που φρεσκάρει την αναπνοή, αλλά παράλληλα σκοτώνει και τα βακτήρια. 

Αν και δεν χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται για την υγεία των μαλλιών, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει και στην υγεία της επιδερμίδας. 

Το δενδρολίβανο έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην καταπολέμηση του πόνου, της δυσκαμψίας στις αρθρώσεις και τους μύες και παρόλο που μπορεί να εφαρμοστεί ως κατάπλασμα στο δέρμα, πιο συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία ατμού, υπό τη μορφή αιθέριου ελαίου που τοποθετείται σε θερμό λουτρό. 

Αυτά τα οφέλη του δεντρολίβανου δεν έχουν αποδειχθεί εκτενώς μέσα από επιστημονική έρευνα, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μαρτυρούν την αποτελεσματικότητά τους.

Υπάρχουν, όμως, μερικές δυνητικά σοβαρές αρνητικές συνέπειες από τη χρήση των εκχυλισμάτων δενδρολίβανου και πρέπει να ληφθεί μέριμνα σ’ αυτή την περίπτωση. Τα αιθέρια έλαια του δεντρολίβανου μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και, παρόλο που το δεντρολίβανο είναι ασφαλές αν καταναλωθεί στην τυπική παρασκευή τροφίμων, αν ληφθεί από το στόμα, μπορεί να προκαλέσει κράμπες στο στομάχι και εμετό. 

Υπάρχουν, επίσης, κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το δεντρολίβανο μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του αίματος ή να προωθήσει την έμμηνο ρύση γι’ αυτό οι γυναίκες που είναι έγκυες ή που θηλάζουν, θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν έλαια δεντρολίβανου. 





ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ / Medinova

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

13 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο....!!!!!!!!!

Η ουσία είναι μια : Το κάπνισμα σκοτώνει. Δολοφονεί αργά, αλλά δολοφονεί. Με το κάπνισμα εμφανίζεται καρκίνος, ή απλά σταματάει η καρδιά. Ακόμη όμως και ο καπνιστής που θα τη “γλυτώσει”, θα αντιμετωπίσει σίγουρα άλλου είδους προβλήματα στον οργανισμό του. Θα “φουσκώνει”, δεν θα μπορεί να ανέβει τις σκάλες, θα έχει δύσπνοιες, θα εμφανίσει σεξουαλικά προβλήματα και πολλά άλλα. Σήμερα θα διαβάσετε 18 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο που δεν ξέρετε.

1. Το τσιγάρο είναι γεμάτο δηλητήρια, τα οποία μπαίνουν μέσα στον οργανισμό όταν το καπνίζουμε. Τα τσιγάρα περιέχουν αρσενικό, φορμαλδεΰδη, μόλυβδο, υδροκυάνιο, οξείδιο του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία και 43 γνωστά καρκινογόνα στοιχεία.

2. Τα τσιγάρα περιέχουν περισσότερα από 4.000 συστατικά. Αυτά με την καύση παράγουν τουλάχιστον 200 χημικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με βλάβες στους πνεύμονες.

3. Το τσιγάρο καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας κάνει ευάλωτους, στις ασθένειες. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός καπνιστή πρέπει να εργάζεται σκληρότερα από εκείνο των μη καπνιστών, σε καθημερινή βάση. Επακόλουθο είναι επίσης ότι το αίμα των καπνιστών, περιέχει λιγότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

4. Το τσιγάρο κόβει χρόνια ζωής. Κάθε τσιγάρο που καπνίζουμε μας στερεί 5 λεπτά από τη ζωή μας. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει τον μέσο όρο τσιγάρων και διαπίστωσαν ότι συνολικά ο καπνιστής θα πεθάνει 14 χρόνια νωρίτερα.

5. Από τη στιγμή που θα ανάψουμε ένα τσιγάρο, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, ποσότητα νικοτίνης έχει φτάσει μέσω του αίματος, στον εγκέφαλο μας. Η νικοτίνη επίσης φθάνει και στο μητρικό γάλα, άρα και στον αγνό και καθάριο οργανισμό του βρέφους. Αυτό για όσες μανούλες καπνίζουν και θηλάζουν.

6. Και αφού μιλάμε για νικοτίνη, διαβάστε και τα εξής σοκαριστικά : Η νικοτίνη είναι μία από τις πιο εθιστικές ουσίες. Η επήρεια της περνά μετά από 20 λεπτά με την προυπόθεση ότι δεν θα ξανακαπνίσουμε. Όταν ο οργανισμός εθιστεί χρειάζεται νικοτίνη και για αυτό δεν κόβουμε εύκολα το κάπνισμα.

7. Νομίζετε ότι όταν κόψετε το κάπνισμα, τότε θα παχύνετε. Ξέρετε γιατί; Η έλλειψη νικοτίνης είναι αυτή, που προκαλεί τη λαιμαργία για λιπαρά φαγητά και γλυκά, γεγονός που αιτιολογεί, εν μέρει, την αύξηση του βάρους, όταν κάποιος σταματά το κάπνισμα.

8. Το τσιγάρο χαλαρώνει; Απατάστε. Στον κάθε οργανισμό λειτουργεί διαφορετικά. Άλλους τους χαλαρώνει, άλλους όμως τους “ενεργοποιεί”. Στην πραγματικότητα, η μόνη “χαλάρωση” που προσφέρει το κάπνισμα αφορά στον εγκέφαλο, ο οποίος ικανοποιεί την πείνα του για νικοτίνη.

9. “Ένα τσιγαράκι μετά το φαγητό, είναι η μεγαλύτερη απόλαυση” λένε πολλοί καπνιστές που σπεύδουν να ανάψουν τσιγάρο μόλις τελειώσουν το φαγητό του. Ισχύει όμως; Όχι φυσικά. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι ο οργανισμός διακόπτει τη διαδικασία της πέψης, προκειμένου να ασχοληθεί με την προστασία των κυττάρων του αίματος και την έξαψη των τοξινών στον εγκέφαλο, που προκαλεί ο καπνός.

10. Πιστεύετε ότι το τσιγάρο σας αφήνει μια ευχάριστη γεύση; Ξανασκεφτείτε το. Η ουρία, μια χημική ένωση που βρίσκεται στα ούρα, χρησιμοποιείται για να προσθέσει «γεύση» στα τσιγάρα.

11. Και ορισμένα οικονομικά στοιχεία, έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνετε: Το τσιγάρο είναι το πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον πλανήτη, με παγκόσμιο κέρδος που αγγίζει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

12. Οι Αμερικανοί καπνοπαραγωγοί σήμερα βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από τις πωλήσεις σε ξένες χώρες παρά στις ΗΠΑ.

13. Στις ΗΠΑ, οι γυναίκες καπνίζουν σχεδόν όσο οι άνδρες. Το 22% που καπνίζει είναι γυναίκες ενώ το 35%, είναι άνδρες. Στον υπόλοιπο κόσμο τα ποσοστά έχουν ως εξής: Στην Ευρώπη καπνίζει το 46% των ανδρών και το 26% των γυναικών. Στην Αφρική καπνίζει το 29% των ανδρών και μόλις το 4% των γυναικών, στην Νοτιοανατολική Ασία, το 44% των ανδρών και το 4% των γυναικών, ενώ στον Δυτικό Ειρηνικό καπνίζει το 60% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών.






Πιείτε το και δείτε την διαφορά σε μόλις 10 δευτερόλεπτα....!!!!!!!

Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι.Η σκόνη καγιέν είναι ένα άμεσο διεγερτικό της ροής του αίματος, προκαλώντας έτσι άμεση κυκλοφορία του αίματος αλλά με το πλεονέκτημα ότι τα διάφορα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται στα κύτταρα πιο εύκολα.

Έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην καρδιαγγειακή υγεία.

Δέκα λόγοι για να το χρησιμοποιήσετε

1. Δυναμώνει την καρδιά, μπορεί μέχρι και να σταματήσει μια καρδιακή προσβολή σε εξέλιξη!

2. Αυξάνει την ροή του αίματος και καθαρίζει τις αρτηρίες ενώ παράλληλα αναδημιουργεί ερυθρά αιμοσφαίρια.

3. Βοηθάει στην πέψη ενώ αλλά και στα στομαχικά έλκη!

4. Διεγείρει το συκώτι και βοηθάει στην επούλωση της χοληδόχου κύστις.

5. Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη και μειώνει τους όγκους.

6. Είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθάει στην αρθρίτιδα.

7. Μικραίνει τις αιμορροϊδες.

8. Η τοπική εφαρμογή σε μια ανοιχτή πληγή σταματάει την αιμορραγία (προφανώς όμως θα καίει σαν κόλαση..).

9. Γαλακτωματοποιεί – emulsifies στο πρωτότυπο τα τριγλυκερίδια.

10. Αντιμυκητιακό, προάγει την μείωση των περιττωμάτων (αυτό δεν το “πιασα, στο πρωτότυπο λέει «promotes waste elimination»).

Καλό θα είναι να βρείτε οργανική σκόνη καγιέν. Οι σκόνες καγιέν βαθμολογούνται ανάλογα με το δυναμικό θερμοκρασίας τους με τις μονάδες θερμοκρασίας Skofield (Skofield Heat Units – SHUs), συνήθως στα 40.000, 60.000 και 80.000 SHUs. Αν θέλετε να ξεκινήσετε να παίρνετε σκόνη καγιέν αρχίστε με σκόνη στα 40.000 SHUs (για ικανοποιητικά αποτελέσματα λιγότερα SHUs δεν συνιστώνται).

Το επίπεδο των SHUs καθορίζει το επίπεδο της καψαϊκίνης που είναι ένα από τα βασικά συστατικά του καγιέν.

Υπάρχουν επίσης και καψούλες καψαϊκίνης αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο η σκόνη καγιέν. Το κάψιμο από το διάλυμα της σκόνης σε κάποιο υγρό εκτινάσσει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος μέσω των νευρικών απολήξεων του στόματος και του λαιμού.

Οι περισσότεροι προτιμούν να αναμιγνύουν μια κουταλιά του γλυκού καγιέν σε ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με με 1/4 ή μισό κουταλάκι του γλυκού για να το συνηθίσετε και σταδιακά να αυξάνετε την ποσότητα μέχρι να παίρνετε 1 κ.γ. 2 με 3 φορές τη μέρα.

Ο συγγραφέας του άρθρου (του αγγλικού πρωτότυπου) – ο οποίος δεν είναι και φαν των καυτερών – προτείνει το εξής: αναμίξτε μια κουταλιά του γλυκού σκόνη καγιέν με λίγο νερό σε ένα μικρό βαζάκι για να μπορέσετε να το ανακινήσετε και να ανακατευτεί καλά και πιείτε το μονορούφι κρατώντας το μόνο για λίγο στο στόμα σας.

Αμέσως μετά πιείτε ένα ποτήρι κρύο ρόφημα, κατά προτίμηση κάποιο ρόφημα που κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα, όπως τσάι Ιβίσκο ή Τζαμάικας, ή τσάϊ Hawthorne. Το κρύο ρόφημα βοηθάει να φύγει η πολύ κάψα και τα παραπάνω συγκεκριμένα ροφήματα βοηθάνε ακόμα επιπλέον και την καρδιά.

Το πιπέρι καγιέν περιέχει πολλά ωφέλιμα φυτοχημικά συστατικά (όπως βιταμίνες C και Ε), και μέταλλα όπως μαγνήσιο.






Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

10 τρόποι με τους οποίους η διαίσθησή σας, σας στέλνει μηνύματα....!!!!!!!

Μήπως μερικές φορές δυσκολεύεστε να ακούσετε την διαίσθησή σας ή τον ανώτερο εαυτό σας; Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ακούσετε το απαλό μουρμουρητό της καρδιάς σας ή της διαίσθησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αλήθεια όταν αισθάνεστε συναισθηματικοί ή ότι βρίσκεστε σε σταυροδρόμια στη ζωή. 

Κάποιες φορές οι σκέψεις μας μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε τόσο μπερδεμένοι και συγκεχυμένοι που μπορεί να είναι δύσκολο να εξετάσουμε ποιά είναι η φωνή της διαίσθησής μας και ποια του εγώ μας. 

Σε καιρούς ανάγκης, όταν χρειαζόμαστε πραγματικά ένα χέρι βοηθείας να μας καθοδηγήσει προς την αλήθεια και την καρδιά μας, υπάρχουν λίγα σημάδια ή ενδείξεις που η διαίσθησή μας μπορεί να μας παράσχει.

Αυτά τα σημάδια και ενδείξεις μπορούν μερικές φορές να είναι ευκολότερο να αναγνωριστούν από το δυνατό αίσθημα της γνώσης που η διαίσθησή μας μπορεί να μας δώσει ότι αισθανόμαστε σαφείς και σίγουροι.

Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι διακριτικά γι αυτό θα πρέπει να είστε ανοικτοί στο να τα ακούτε και να τα βλέπετε. Ωστόσο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ή ακόμα μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιήσετε την διαίσθησή σας για να χετε πρόσβαση στον ανώτερο εαυτό σας

Μία αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή ανατριχίλα

Ένα αίσθημα επείγοντος, αμηχανία ή «πεταλούδες»

Προφητικά όνειρα ή ζωηρά όνειρα που φαίνεται να κουβαλάνε ένα μήνυμα

Το να βλέπετε μοτίβα αριθμών όπως το 11:11 ή 911

Το να βλέπετε μια πινακίδα, ένα θέαμα στην τηλεόραση ή επιγραφή στον δρόμο με ένα συγχρονιστικό μήνυμα

Το να ακούτε ένα τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας

Κουδούνισμα ή βουητό μέσα στα αυτιά (που δεν σχετίζεται με κάτι ιατρικό)

Η λήψη συμβουλής που φαίνεται να έρχεται την τέλεια στιγμή

Ένα όραμα ή κύμα έμπνευσης κατά τη διάρκεια διαλογισμού, άσκησης ή του ντους

Η αίσθηση σωματικής αρρώστιας χωρίς προφανή λόγο, ειδικά το στομάχι ή την περιοχή του κεφαλιού

Όσο πιο πολύ εμπιστευόμαστε και ακούμε την διαίσθησή μας τόσο πιο δυνατή γίνεται. Ωστόσο, αν παλεύετε να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας μερικές φορές το να κάνετε ψυχική/διαισθητική ανάγνωση, μπορεί να είναι ένας βοηθητικός τρόπος να αποσαφηνίσετε τα πράγματα.

Όποια μέθοδο και να διαλέξετε για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με την διαίσθησή σας, να ξέρετε ότι η τακτική εξάσκηση, η ευγνωμοσύνη και το να παραμένετε συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό σας εαυτό, είναι όλα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία ευκολότερη






Μετάφραση: awakengr.com via