Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Δημιουργική εργασία, χρήματα και αφθονία.....!!!!!!!!

Σου είπαν, επίσης, ότι η ζωή είναι σκοτεινή.Και μες στην κούρασή σου επαναλαμβάνεις ο,τι ειπώθηκε από κούραση.

Και σου λέω πως η ζωή είναι, πράγματι, σκοτάδι όταν δεν υπάρχει πόθος.

Και κάθε πόθος είναι τυφλός, εκτός αν υπάρχει γνώση.

Και κάθε γνώση είναι μάταιη χωρίς εργασία.

Και κάθε εργασία είναι κενή όταν δεν υπάρχει αγάπη.

Και όταν εργάζεσαι με αγάπη, δένεις το εαυτό σου με τον εαυτό σου. Και με κάθε άλλο και με το Θεό....Χαλίλ Γκιμπράν Ο Προφήτης

Μια από τις πιο δημιουργικές ευκαιρίες για ενδυνάμωση είναι η εργασία μας. Συνήθως, συνδέουμε την εργασία με υποχρέωση. Όμως, οι εκστατικοί άνθρωποι όπως εσείς, ανακαλύπτουν πως μπο­ρούν να αγαπούν τη δουλειά που κάνουν μετατρέποντάς τη σε δημι­ουργική έκφραση αυτού που είναι οι ίδιοι. Έτσι, η δουλειά σας υπη­ρετεί εσάς, άλλους, ακόμα και τον κόσμο.

Να τι έχει πει ο Όσσο σχετικά με αυτό το θέμα : «Η ζωή ανήκει στους δημιουργικούς, γιατί η ζωή δεν είναι παρά μια μακρά, αιώνια διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται περισσότερη ομορφιά, πε­ρισσότερη αλήθεια... μια διαδικασία δημιουργίας ανώτερων καταστά­σεων συνείδησης, μια διαδικασία στην οποία, τελικά, δημιουργούμε ένα θεό μέσα μας. 

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως μπορούν να εί­ναι ευτυχισμένοι χωρίς να είναι δημιουργικοί. Αυτό είναι αδύνατον, γιατί η δημιουργικότητα είναι ο μόνος τρόπος για να σχετιστούμε με την έκσταση της ύπαρξης».

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε ότι η εργασία μπορεί να αποτελέσει πηγή έκστασης. Κάθε φορά, όμως, που ανακαλύπτουμε πως είμαστε δημιουργικοί, κάνοντας κάτι έξω από τα πλαίσια του επαγγέλματος, ξαναβρίσκουμε τη δύναμή μας και τη θέση μας στον κόσμο.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ 
Ίσως είστε μια διαζευγμένη εργαζό­μενη μητέρα με δύο παιδιά. Ή ένας σύζυγος και πατέρας με πολλές ευθύνες, γραμμάτια που περιμένουν να εξοφληθούν και υποθηκευμένη περιουσία. 

Ίσως είστε ένας άνδρας ή μια γυναίκα που θέλει να κάνει καριέρα και να αναρριχηθεί στην κλίμακα της επιχείρησης που εργά­ζεται. Ίσως ζείτε στα όρια της φτώχειας. Τίποτα, όμως, δεν είναι τόσο τρομερό που να μην μπορεί να μετατραπεί σε μέσο για τη μεταμόρφωσή σας, αρκεί να έχετε θέληση.

Η παραίνεση του Γκουρτζίεφ προς τους οπαδούς του ήταν: «Θυ­μηθείτε γιατί είστε εδώ!» Αν θέλουμε να βρούμε το νόημα της ζωής μας, πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας κάποια σημαντικά ερωτήμα­τα : Σε τι έχω ταλέντο; Είμαι εδώ για να κάνω τι; Ποιος είναι ο αληθινός σκοπός μου; Μόλις βρούμε το νόημα, το σκοπό μας, και συνδέσουμε σ’ αυτό τη θέλησή μας, θ’ αρχίσουν τα θαύματα.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν είχε γράψει: «Όταν εργάζεστε, είστε ένα φλά­ουτο που, μέσα από την καρδιά του, ο ψίθυρος των ωρών μετατρέπεται σε μουσική». 

«Δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη δου­λειά», λέει ο Όσσο. «Μπορεί να φτιάχνετε παπούτσια, αλλά τα φτιάχνετε με τόση ένταση και αφοσίωση που κυριολεκτικά να χάνεστε σ’ αυτό που κάνετε. Τη στιγμή που χάνεστε στην εργασία σας, γίνεστε, σχεδόν, το φλάουτο στα χείλη της ίδιας τής ύπαρξης. Κάθε κίνησή σας γίνεται με χάρη και κάθε στιγμή σας φέρνει στη γη ουράνια μου­σική. Γίνεστε ένας διάμεσος.»

Η δημιουργική εργασία μας τονώνει και μας ανανεώνει, μας γεμίζει με ενθουσιασμό για τη ζωή. Μας κάνει «ένα φλάουτο στα χείλη της ίδιας τής ύπαρξης». Αυτό είναι το τελικό στάδιο της θέλησης όπου, μέσα από τον αγώνα μας με τη ζωή, η ίδια η ζωή αρχίζει να ζει μέσα μας. Τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας απασχόλησης, που μας εμπνέει κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι συνήθως τα εξής :

· Μας προκαλεί να βγάλουμε στην επιφάνεια κάτι αποκλει­στικά δικό μας, μια νέα ιδέα, άποψη, ή μια ιδιαίτερη ικανότη­τα.

· Μας προκαλεί να βρούμε μια θέση, από την οποία θα μπορούμε να εργαζόμαστε εκτός συναγωνισμού. 

· Αποτελεί υπηρεσία για τους άλλους.

· Εκφράζει και τα τέσσερα κέντρα μας: το σώμα, την καρδιά, το νου και το Πνεύμα.

· Μας ανταμείβει, από την ίδια της τη φύση. Το θέμα δεν εί­ναι τα λεφτά. Αυτό που μας αποζημιώνει για την εργασία μας είναι η απόλαυση που νιώθουμε καθώς την κάνουμε.

· Μας συνδέει με τη ζωή και με το ενδιαφέρον μας για την ανθρώπινη κοινότητα και τον πλανήτη.

· Μας δίνει την αίσθηση ότι, με κάποιον τρόπο, έστω μικρό, έχουμε συμβάλει στη ζωή.

Το να βρείτε την αληθινή εργασία σας μπορεί να σημαίνει να αφήσετε τη δουλειά που κάνετε τώρα. Μπορεί, όμως, να σημαίνει ότι θα βρείτε μια ταυτότητα έξω από την τρέχουσα εργασία σας. Μπορεί η επαγγελματική σταδιοδρομία σας να μην ανταποκρίνεται σε όλες τις «σημαντικές» σας ανάγκες. 

Αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε έξω από τη δουλειά σας για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, κάτι που θα σας δώσει έναν ανώτερο σκοπό, ένα βαθύτερο νόημα που θα σας εμπνέει.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΙΑ 
Η αντιεκστατική καταναλωτική κοινωνία μας, μας ζητά να καταναλώνουμε συνεχώς περισσότερα, ενώ συγ­χρόνως νιώθουμε ότι δεν έχουμε αρκετά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι νιώθουν πως ο μόνος λόγος για να ζούμε και για να δουλεύουμε είναι τα χρήμα­τα. 

Λέει ο Γκούντγουιν : «Έχει σημασία να καταλάβουμε τι είναι και τι δεν είναι τα χρήματα. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει τε­ράστιο καλό, αλλά και να καταστρέψει ανθρώπους. Με τα χρήματα δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα από αυτά που έχουν αληθινή αξία : αγάπη, αληθινές σχέσεις και το σεβασμό των άλλων». 

Συχνά, τα χρήματα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των σχέσε­ων. Ένας από τους στόχους της δουλειάς μας όσον αφορά τα χρήμα­τα είναι να τα απομυθοποιούμε, να παίρνουμε τη δύναμη που έχουν και να την επιστρέφουμε στον εαυτό μας. 

Ο Γκούντγουιν ξεκίνησε με πολύ μικρό κεφάλαιο και, σήμερα, εί­ναι εκατομμυριούχος. Ποιο είναι το μυστικό, τον ρωτάω. «Αν θέλεις αφθονία, πρώτα δώσε. Και αυτό σημαίνει να δίνεις τόσο στον εαυτό σου όσο στους άλλους.» Και προσθέτει : «Γίνεσαι οικονομικά επιτυ­χημένος όταν νιώθεις ότι, με τη δουλειά σου, προσφέρεις στον κόσμο. Έτσι, θα ρίξεις την ψυχή και το πνεύμα σου στον κόσμο και θα πετύχεις». 

Για να εξηγήσει τι χρειάζεται κανείς για να εργάζεται εκστατικά και να δημιουργεί αφθονία, δίνει τις παρακάτω απλές αλλά, συ­νάμα, δυνατές συμβουλές :

· Αγάπα τη δουλειά που κάνεις.

· Άσε τη δουλειά να δείξει ποιος είσαι.

· Δείξε τον καλύτερο εαυτό σου.

· Μάθε πρώτα, να επιστρέφεις κάτι στην κοινότητα και σε φιλανθρωπίες.

· Μετά πλήρωνε τον εαυτό σου.

· Να είσαι λιτοδίαιτος και οικονόμος : να ζεις κάτω από το όριο των δυνατοτήτων σου και να εξοικονομείς ένα ποσοστό από αυτά που βγάζεις για την υπόλοιπη ζωή σου.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ
Η επιτυχία στηρίζεται στη δύναμή σου να ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις από το τρίτο σου τσάκρα, την πηγή της δύναμης που κρύβεται μέσα σου. 

Όταν ο ακτινοβόλος ήλιος ανατέλλει και στέλνει τις ακτί­νες του στον κόσμο, το υπέροχο πλάσμα που κρυβόταν μέσα σου όλον αυτό τον καιρό αποκαλύπτεται σε σένα και στους άλλους. Στη συνέχεια παρατίθενται πέντε θέσεις-κλειδιά για την ενδυνάμωση. Ακολούθησέ τα και θα κρατήσεις ζωντανή την εσωτερική φωτιά.

Γνώριζε τι θέλεις 
Η εμπειρία μου με τους ανθρώπους μου έχει δείξει πως πάντα γνωρίζουμε τι θέλουμε, αλλά συχνά δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εμπιστευτεί ότι το γνωρίζουμε, ή φοβόμαστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

Μοιράσου αυτό που ξέρεις 
Το να μοιραζόμαστε τις ιδέες, τη σοφία που έχουμε κερδίσει από την εμπειρία, μας συνδέει με τους άλλους και μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τις γνώσεις μας σε βαθύτερο επίπεδο. Η εργασία σε ομάδα προσφέρει ανε­κτίμητη στήριξη και ανατροφοδότηση.

Αντιμετώπισε τις αντιστάσεις σου 
Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις σκιές μας. Κάντε έναν κατάλογο με τις αντιρρήσεις, τους φόβους και τις αμφιβολίες που γεννιούνται όταν έρχεστε αντιμέ­τωποι με τις δεσμεύσεις σας («είναι πολύ δύσκολο», «δεν θ’ αρέσει στο συνεργάτη μου»).

Ανάλαβε δράση 
Ο φόβος εμφανίζεται στη σκιά της αναποφασιστικότητας, αλλά στο φως της δράσης εξαφανίζεται. Πρέπει να προχωράμε προς τους στόχους μας, όσο μικρά κι αν είναι τα βή­ματά μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εκφωνήσεις από το Χάρτη του Τσάκρα, ή την επίκληση στην αρχή του κεφα­λαίου. Θα μας βοηθήσουν να μείνουμε στην πορεία μας.

Να είσαι υπομονετικός/ή 
Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα, αλλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν εί­ναι πολλά. Αν τα κάνουμε ένα ένα, θα μπορέσουμε να απολαύ­σουμε κάθε βήμα, κάτι που δεν θα γίνει αν τρέξουμε αμέσως στο τέρμα.
Είμαστε το άθροισμα όλων όσων έχουμε κάνει και έχουμε ζήσει. Και οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να λάμπουν στον κόσμο, ανεξάρτητα από το αν είναι ευρέως διαδεδομένες ή δυσδιάκριτες. 

Προς το τέλος της ζωής του, ο Μαχάτμα Γκάντι βρισκόταν σ’ ένα τρένο, όταν ένας δημοσιογράφος πλησίασε από την αποβάθρα το παράθυρό του και τον ρώτησε : «Γκάντι, έχεις κάποιο μήνυμα για τον κόσμο;» Το τρένο ξεκινούσε και ο Γκάντι του απάντησε: «Το μήνυμά μου είναι η ζωή μου!» Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Και αυτό που μας δίνει δύναμη είναι να το γνωρίζουμε και, μετά, να το ζούμε.





Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
Margot Anand

"Αξίζω το καλύτερο και δέχομαι το καλύτερο τώρα"....!!!!!!!!


             
Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκομαι όλα είναι τέλεια, ακέραια και πλήρη.

Είμαι ένα με τη Δύναμη που με δημιούργησε. Έχω μέσα μου όλα τα συστατικά της επιτυχίας. Επιτρέπω τώρα στη "φόρμουλα" της επιτυχίας να γεμίσει τον εαυτό μου και να εκδηλωθεί στον κόσμο μου.

Όπου και αν με οδηγήσει θα είναι μια επιτυχία.

Βαδίζω από επιτυχία σε επιτυχία και από δόξα σε δόξα.

Ο δρόμος μου είναι μια σειρά από βήματα που με οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερες επιτυχίες. Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά.

"Αξίζω το καλύτερο και δέχομαι το καλύτερο τώρα" 

Αν θέλεις η πιο πάνω δήλωση να γίνει η δική σου αλήθεια, τότε φρόντισε να μην πιστέψεις σε καμιά από τις ακόλουθες δηλώσεις :

❖ Τα λεφτά δε φυτρώνουν στα δέντρα.

❖ Τα λεφτά είναι πρόστυχα και βρώμικα.

❖ Τα λεφτά διαφθείρουν.

❖ Είμαι φτωχός αλλά τίμιος και καλός.

❖ Οι πλούσιοι είναι απατεώνες.

❖ Δε θέλω να έχω χρήματα και να είμαι φαντασμένος.

❖ Ποτέ δε θα έχω μια καλή δουλειά.

❖ Ποτέ δε θα κάνω λεφτά.

❖ Τα λεφτά ξοδεύονται πιο γρήγορα από όσο κερδίζονται.

❖ Είμαι πάντα χρεωμένος.

❖ Οι φτωχοί ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι.

❖ Οι γονείς μου ήταν φτωχοί κι εγώ θα είμαι φτωχός.

❖ Οι καλλιτέχνες πρέπει να αγωνίζονται.

❖ Μόνον οι άνθρωποι που εξαπατούν κάνουν λεφτά.

❖ Δεν αξίζω.

❖ Δεν είμαι αρκετά καλός για να βγάλω λεφτά.

❖ Ποτέ μη λες πόσες καταθέσεις έχεις στην τράπεζα.

❖ Μη δανείζεις χρήματα.

❖ Μια δεκάρα στην άκρη είναι μια δεκάρα κερδισμένη.

❖ Αποταμίευε για τις άσχημες ημέρες.

❖ Μια οικονομική κρίση μπορεί να έρθει σε . οποιαδήποτε στιγμή.

❖ Ζηλεύω εκείνους που έχουν χρήματα.

❖ Το χρήμα έρχεται ύστερα από σκληρή δουλειά.

Πόσες απ’ αυτές τις πεποιθήσεις σε εκφράζουν;
Νομίζεις στ’ αλήθεια πως αν πιστέψεις σε κάποια απ’ αυτές θα οδηγηθείς στην ευημερία; Είναι παλιές περιοριστικές ιδέες. Ίσως να είναι εκείνα που πίστευαν στην οικογένειά σου για τα χρήματα, γιατί οι οικογενειακές πεποιθήσεις μένουν μέσα μας εκτός κι αν τις απελευθερώσουμε συνειδητά. Από όπου όμως κι αν προέρχονται, χρειάζεται να τις διώξεις από τη συνειδητότητά σου, αν θέλεις να ευημερήσεις.
Για μένα, η αληθινή ευημερία αρχίζει από τη στιγμή που θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Είναι η στιγμή που νιώθεις ελεύθερος να κάνεις αυτό που θέλεις, όταν το θέλεις. Δεν είναι θέμα χρηματικού ποσού, είναι θέμα στάσης ζωής. Η ευημερία ή η ανέχεια δεν είναι παρά η εξωτερίκευση των ιδεών που έχουμε μέσα στο μυαλό μας.

Είμαι άξιος
Αν δε συνειδητοποιήσουμε πως "αξίζουμε" να ευημερήσουμε τότε όσα πλούτη κι αν πέσουν στην αγκαλιά μας εμείς θα τα αρνηθούμε με κάποιον τρόπο. Θα σου διηγηθώ το πιο τρανό παράδειγμα:

Ένας μαθητής μου σε κάποια ομάδα δούλευε για να αυξήσει το εισόδημά του. Ένα βράδυ όμως ήρθε στο μάθημα πολύ αναστατωμένος, γιατί είχε κερδίσει 500 δολάρια. Έλεγε και, ξανάλεγε: "Δεν το πιστεύω! Ποτέ δεν κερδίζω τίποτε!" Ήξερα βέβαια πως ήταν η φωνή της συνειδητότητάς του που άρχιζε να αλλάζει. Εκείνος όμως εξακολουθούσε να πιστεύει πως δεν το άξιζε πραγματικά. 

Την επόμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να έρθει στο μάθημα γιατί στραβοπάτησε και έσπασε το πόδι του. Ο λογαριασμός του γιατρού έφτασε στα 500 δολάρια. Δείλιασε να "προχωρήσει" σε μια νέα "κατεύθυνση ευημερίας", γιατί ένιωθε πως δεν το άξιζε. Γι’ αυτό και τιμώρησε τον εαυτό του μ’ αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο.

Σε ό,τι συγκεντρώνεις την προσευχή σου αυτό αυξάνεται. Γι’ αυτό, μη σκέφτεσαι τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του νου. Αν συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου στα χρέη και σε όσα σου λείπουν, τότε να είσαι σίγουρος πως θα δημιουργήσεις ακόμα περισσότερα.

Στο Σύμπαν υπάρχει ένα ανεξάντλητο απόθεμα. Και χρειάζεται να αρχίσεις να το πιστεύεις αυτό. Βρες το χρόνο να μετρήσεις τα άστρα ένα ξάστερο βράδυ, τους κόκκους μιας χούφτας άμμου, τα φύλλα στο κλαδί ενός δέντρου, τις σταγόνες της βροχής πάνω στο τζάμι του παραθύρου σου ή τους σπόρους μιας ντομάτας. 

Ο κάθε σπόρος γίνεται ένα ολόκληρο φυτό με αρκετές ντομάτες πάνω του. Νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχεις και θα αντιληφθείς γρήγορα πως ολοένα θα πληθαίνουν. 

Φρόντιζε πάντοτε με αγάπη όλα όσα αποτελούν τη ζωή σου τώρα: το σπίτι σου, η ζέστη, το νερό, το φως, το τηλέφωνο, τα έπιπλα, οι οικιακές συσκευές, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, ο ρουχισμός, τα μέσα μεταφοράς, οι δουλειές, τα χρήματα που έχεις, η οικογένεια σου, οι φίλοι, η ικανότητα που έχεις να βλέπεις, να νιώθεις, να γεύεσαι, να αγγίζεις, να περπατάς και να απολαμβάνεις αυτό τον φανταστικό πλανήτη, όλα αυτά είναι δικά σου.

Το μόνο που μας περιορίζει είναι οι δικές μας ανασταλ­τικές πεποιθήσεις ότι έχουμε ελλείψεις. Εσένα ποια πεποίθη­ση σε περιορίζει; Μήπως θέλεις να αποκτήσεις χρήματα μόνο και μόνο για να βοηθάς τους άλλους; Τότε όμως πιστεύεις πως δεν τα αξίζεις εσύ.

Βεβαιώσου τώρα πως δεν απορρίπτεις την ευημερία. Κι αν σε καλέσει ένας φίλος για φαγητό, να δεχτείς με χαρά και ευχαρίστηση. Μην το θεωρήσεις ότι είναι "συναλλαγή". 

Αν σου κάνουν δώρο να το δεχτείς ευγενικά. Και αν δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δώσ’ το σε κάποιον άλλο. Διατήρησε τη ροή των πραγμάτων γύρω σου και μέσα σου. Χαμογέλασε και πες απλά "ευχαριστώ". Μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνεις στο Σύμπαν πως είσαι έτοιμος να δεχτείς την αμοιβή σου.

Κάνε χώρο για το καινούριο
Δημιούργησε χώρο για το καινούριο. Καθάρισε το ψυγείο σου, πέταξε όλα εκείνα τα μικρά υπόλοιπα που είναι τυλιγμένα σε ασημόχαρτα. Καθάρισε τα ντουλάπια σου και ξεφορτώσου όλα εκείνα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει για έξι ολόκληρους μήνες. Αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και ένα χρόνο πέταξέ τα αποφασιστικά έξω από το σπίτι ή πούλησέ τα, αντάλλαξε τα, χάρισέ τα ή κάψε τα.

Τα παραγεμισμένα ντουλάπια σημαίνουν ακατάστατο μυαλό. Καθώς θα τα καθαρίζεις, πες στον εαυτό σου: "Καθαρίζω τώρα τα ντουλάπια του μυαλού μου". Το Σύμπαν αγαπά τις συμβολικές πράξεις.

Την πρώτη φορά που άκουσα τη φράση: Ή αφθονία του Σύμπαντος είναι διαθέσιμη στον καθένα μας σκέφτηκα πως είναι γελοία. "Κοίτα όλους αυτούς τους φτωχούς", είπα μέσα μου. "Κοίτα και τη δική σου φτώχεια που δεν πρόκειται να διορθωθεί". 

Όταν άκουγα : "Η φτώχεια σου είναι μια πεποίθηση στη συνειδητότητά σου" θύμωνα. Και άργησα να συνειδητοποιήσω και να παραδεχτώ πως μόνον εγώ ευθυνόμουν για την έλλειψη της ευημερίας μου. Πίστευα πως "δεν άξιζα" και πως "τα χρήματα δεν κερδίζονται εύκολα", πως "δεν έχω ταλέντα και ικανότητες" κι αυτό μου δημιούργησε όλα τα σύνδρομα της "στέρησης".

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ..!! 

Πώς αντιδράς σ’ αυτήν τη δήλωση; Την πιστεύεις; Οργίζεσαι; Παραμένεις αδιάφορος; Είσαι έτοιμος να πετάξεις αυτό το βιβλίο στην άλλη άκρη του δωματίου; 

Αν έχεις κάποια από αυτές τις αντιδράσεις, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Άγγιξα κάτι βαθιά κρυμμένο μέσα σου, ακριβώς το σημείο της αντίστασης στην αλήθεια. Αυτόν τον τομέα πρέπει να συζητήσουμε. Ήρθε η στιγμή να αποδεχτείς τη δυναμική της ροής των χρημάτων και των άλλων αγαθών.

Αγάπησε τους λογαριασμούς σου
Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσεις να στενοχωριέσαι για τα λεφτά και να πάψεις να μισείς τους λογαριασμούς. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τις οικονομικές τους δοσοληψίες σαν τιμωρίες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουν. 

Κάθε λογαριασμός είναι μια απόδειξη της ικανότητάς σου να πληρώνεις. Ο πιστωτής πιστεύει πως έχεις την οικονομική ευχέρεια να πληρώσεις όλες τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που σου προσφέρει. Να ευλογείς λοιπόν με αγάπη καθέναν από τους λογαριασμούς που έρχονται στο σπίτι σου. Να ευλογείς με αγάπη και να σφραγίζεις με ένα φιλί κάθε επιταγή που υπογράφεις. 

Αν πληρώνεις με δυσαρέσκεια, τα χρήματα δύσκολα θα επιστρέφουν σε σένα. Αν όμως πληρώνεις με αγάπη και χαρά, τότε ανοίγεις ελεύθερα το δρόμο στην αφθονία. Η συμπεριφορά σου απέναντι στα χρήματα ας είναι όπως και απέ­ναντι σε ένα φίλο. Όχι σαν κάτι που τσαλακώνεται και καταχωνιάζεται στο βάθος της τσέπης σου.

Η ασφάλειά σου δεν εξαρτάται από τη δουλειά σου ή από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, ούτε από τις επενδύσεις σου, από τον σύντροφό σου ή από τους γονείς σου. Η ασφάλειά σου εξαρτάται από την ικανότητά σου να συνδέεσαι με την κοσμική δύναμη που δημιουργεί τα πάντα.

Μου αρέσει να σκέφτομαι πως αυτή η δύναμη που έχω μέσα μου και αναπνέει είναι η ίδια δύναμη που μου προμηθεύει όλα όσα μου χρειάζονται και μάλιστα τόσο εύκολα και απλά. Το Σύμπαν είναι πλούσιο και γενναιόδωρο και έχουμε από τη γέννησή μας το δικαίωμα να αποκτάμε ό,τι χρειαζόμαστε, εκτός κι αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο.

Ευλογώ με αγάπη το τηλέφωνό μου κάθε φορά που το χρησιμοποιώ και συχνά δηλώνω πως με οδηγεί στη χαρά και στην έκφραση αγάπης για τους άλλους. Το ίδιο κάνω και με το γραμματοκιβώτιό μου, που κάθε μέρα είναι γεμάτο από επιταγές και γράμματα αγάπης από ένα σωρό φίλους, πελάτες και πολλούς αναγνώστες του βιβλίου μου. 

Για τους λογαριασμούς που έρχονται χαίρομαι και ευχαριστώ τις εταιρίες για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, επειδή ξέρουν ότι θα τους πληρώσω. 

Ευλογώ ακόμα το κουδούνι και την πόρτα της εισόδου, επειδή γνωρίζω πως μόνον το καλό μπαίνει μέσα στο σπίτι μου. Περιμένω πάντα η ζωή μου να είναι χαρούμενη και καλή κι αυτό ακριβώς γίνεται.





Απόσπασμα από το βιβλίο 
της Louise Hay
«Μεταμορφώστε τη ζωή σας»

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μύθος της Ψυχής και του Ανθρώπου.....!!!!!!!!!

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε σε μια μεγαλούπολη, ένας άνθρωπος ο οποίος πάλευε για την ζωή του και την επιβίωση του. Κάποια μέρα έκανε μια ατιμία, προκειμένου να κερδίσει χρήματα. Το βράδυ που πήγε σπίτι του μέτρησε τα λεφτά του και ευχαριστημένος καθώς ήταν γελούσε και μιλούσε μόνος του : '' Τι καλά, έχω λεφτά και θα κάνω κι' άλλα, με τα λεφτά είσαι κύριος, με τα λεφτά κάνεις ότι θες, θα το κάνω και αύριο αυτό, για να πάρω κι' άλλα λεφτά''. 

Καθώς όμως τα έλεγε αυτά, η ψυχή του μέσα του επαναστάτησε και άρχισε να του φωνάζει : '' Θα χτυπήσεις και άλλον συνάνθρωπο σου για να πάρεις και άλλα ματωμένα λεφτά ; Μα δεν καταλαβαίνεις πως έτσι γίνεσαι κακός άνθρωπος, πως έτσι θα πετρώσει η καρδιά σου, πως δεν θα σε αγαπά κανείς, πως..., πως...'' 

Η ψυχούλα του όσα και αν του είπε, για να τον επαναφέρει, μάταιος κόπος ήταν. Αυτός άρχισε να βρίζει και να φωνάζει και προσπαθούσε να την χτυπήσει, αλλά που να την βρει..... 

Εκείνη λυπημένη χώθηκε μέσα του βαθιά και αποφάσισε να μην του ξαναμιλήσει ποτέ, κατάλαβε εκείνη την ώρα πως αυτός ο άνθρωπος και η ψυχή του ήταν δύο και όχι ένας ως είναι το όμορφο. Θλιμμένη, πονεμένη, τρομαγμένη και απογοητευμένη η ψυχή αποχώρισε. Κατέβηκε κλαίγοντας όλα τα σκαλιά μέχρι που έφτασε σπίτι της. Εκεί την περίμεναν οι αδελφές της, η καρδιά, η αγάπη, η ύπαρξη και η ευτυχία.

Θρήνησαν όλες μαζί αυτόν τον χωρισμό, του ανθρώπου από την ψυχή του, από την καρδιά του, από την ύπαρξη του, από την αγάπη και την ευτυχία του. Το ήξεραν, πως όλα από τώρα και μετά θα είναι διαφορετικά, ήξεραν πως όταν ο άνθρωπος χάνει την ψυχή του αργά η γρήγορα θα χάσει και την ομορφιά όλη, από την ζωή του. 

Μα δεν τους άφησε την επιλογή, να γεμίσουν την ζωή του με ομορφιά και ευτυχία, αντιθέτως τις έδιωξε με τον χειρότερο τρόπο. Εκείνες λοιπόν έμειναν μέσα του σιωπηλές και ανήσυχες για την πορεία του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος συνέχισε την ζωή του, κάνοντας ότι μπορούσε για να έχει χρήματα. Τα κατάφερε και μετά από λίγα χρόνια, ήταν πλούσιος. Ο πλούτος του προερχόταν από δουλειές βρώμικες και άσχημες. Φοβόταν πάντα, μην του πάρουν τα λεφτά και έτσι έμεινε χωρίς φίλους. 

Φοβόταν πως αν έχει γυναίκα και παιδιά, θα του ξοδεύουν τα λεφτά και έτσι δεν παντρεύτηκε. Φοβόταν πως αν γλεντήσει και χορέψει θα χαλάσει τα λεφτά και έτσι έμενε σκυθρωπός και μόνος.

Όσο αυτός ζούσε με αυτόν τον τρόπο, τόσο η ψυχή και οι αδερφές της μαράζωναν κλεισμένες και φυλακισμένες μέσα στο σκοτάδι που αυτός δημιουργούσε με τις πράξεις του. Όσο αυτές έφθιναν και απομακρύνονταν από τον άνθρωπο, τόσο ο θάνατος πλησίαζε, για να τις απαλλάξει από το μαρτύριο που ζούσαν. 

Αυτό το ήξεραν εκείνες και θλίβονταν διπλά, δεν ήθελαν να συμβεί αυτό. Δεν ήθελαν να πεθάνει ο άνθρωπος, για να είναι ελεύθερες αυτές. Αντιθέτως ήθελαν να ζουν όλοι μαζί, ελεύθεροι να εκφράζουν την ζωή, που θα ήταν γεμάτη αγάπη και ευτυχία ΑΝ βέβαια ο άνθρωπος ήθελε !!!!!

Ο χρόνος πέρασε γρήγορα για τον άνθρωπο και αργά για την ψυχή. Μια μέρα, καθώς πήγαινε σε ένα ραντεβού θανάτου, για την δουλειά του τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Έφτασε στο νοσοκομείο σχεδόν νεκρός. 

Όσο εκείνος χαροπάλευε, η ψυχή και οι αδερφές της εκτινάχθηκαν στα ύψη, ανέβηκαν στα ουράνια. Μα αντί να φύγουν μακριά από τον άνθρωπο που τόσο άσχημα τους φέρθηκε, αυτές πιάστηκαν χέρι χέρι σχηματίζοντας έναν κύκλο πάνω από το κεφάλι του και άρχισαν να του τραγουδούν. Εκείνο το τραγούδι άκουσε και σταμάτησε για λίγο να περπατά προς το μέρος του χάροντα ο άνθρωπος.

Στάθηκε και μπροστά του είδε την ψυχή του, την ώρα που την έδιωχνε, τότε, στην αρχή ... της καριέρας του ως πλούσιος άνθρωπος. Έπεσε στα γόνατα και άρχισε να κλαίει γοερά, δυνατά χωρίς σταματημό και το μόνο που έλεγε ήταν ''συγνώμη, συγνώμη ... ψυχή μου !!!!!! 

Και σκεφτόταν πως, αν γυρνούσε πίσω στην ζωή του, θα άκουγε μόνο την ψυχή του, την καρδιά του, την ύπαρξη του και όχι τα λεφτά !!! Μα τώρα ήταν αργά ...... ο θάνατος, ήταν πια κοντά... !!!

Η ψυχή και οι αδερφές της όταν είδαν, τι είδε.... ο άνθρωπος, έκαναν μια τεράστια βουτιά και χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκαν πάλι μέσα του !!! Την στιγμή, που ο χάρος ήταν έτοιμος, να τον πάρει στην αγκαλιά του, σχεδόν πεθαμένο, εκείνες μπαίνοντας μέσα του, του έδωσαν Ζωή και ο χάρος έκπληκτος έκανε πίσω. 

Ελάχιστες φορές του είχε συμβεί αυτό !!! Η ψυχή και οι αδερφές της, από την μεγάλη τους χαρά άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν, να γελάνε και να τρέχουν ελεύθερες μέσα του!!!!! Είχαν κερδίσει τον άνθρωπο, τον είχαν πάρει πίσω, στην ελευθερία, στην αγάπη, στη ζωή, στην ομορφιά και στην ευτυχία !!!!

Οι γιατροί μίλησαν για θαύμα, ''ο άνθρωπος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, από βέβαιο θάνατο'' είπαν στους δημοσιογράφους. Ο Άνθρωπος, γύρισε σπίτι του γεμάτος, από την ψυχή του και τις αδερφές της, δεν γύρισε όμως πίσω, ο ίδιος άνθρωπος που είχε φύγει... 

Άλλαξε την ζωή του την ίδια μέρα κιόλας, δεν μπορούσε να ζήσει σε αυτό το σπίτι το ανήλιαγο, το βρώμικο που του θύμιζε την άσχημη ζωή που έζησε εκεί. Δεν πήρε τίποτε μαζί του παρά μόνο την ψυχή του. 

Πήγε σε ένα σπιτάκι μικρό με μεγάλο κήπο, κοντά στην θάλασσα. Έκανε φίλους, τους γειτόνους του που τον καλοδέχτηκαν μόλις τον είδαν, γιατί ήταν όμορφος και ευγενής. Άρχισε να ασχολείται με την γη και να φυτεύει δέντρα, λουλούδια, λαχανικά και όλων των ειδών τα μυρωδικά. 

Ήξερε πως στην ψυχή του αρέσει, να βλέπει τις πεταλούδες και τις μέλισσες και έτσι με τα φυτά τις προσκαλούσε. Έριχνε παντού σπόρους, για να μαζεύονται τα πουλάκια να τρώνε και να τραγουδάνε για να τα ακούει η ψυχή του και να ευφραίνεται. Μάζεψε από τον δρόμο, ένα χαριτωμένο κουταβάκι και το ονόμασε ''Πίστη'' γιατί μόλις το είδε, η ψυχή του αναρρίγησε. 

Όλα ήταν τέλεια, μα η Αγάπη ήταν λίγο παραπονεμένη. Αν παντρευόταν μια γυναίκα, τότε η Αγάπη θα άνθιζε ολοσχερώς, τότε θα πετούσε από την χαρά της, θα ξεδίπλωνε τα φτερά της και αν ερχόντουσαν και παιδιά, τότε θα ήταν όλα τέλεια.... 

Η ψυχή κατάλαβε την αγάπη και για να δώσει χαρά στην αγαπημένη αδερφή της, ένα βράδυ έκανε μια κρυφή συνάντηση, με τον λατρεμένο φίλο της, Έρωτα και κανόνισε μαζί του τις λεπτομέρειες. Όταν ο άνθρωπος συνάντησε την γυναίκα, ο έρωτας ήταν εκεί και τους λάβωσε και τους δύο με το πιο γλυκά του βέλη !!!!! 

Η Ψυχή ήταν αγκαλιά με την αδερφή της την Αγάπη. 
Η Ύπαρξη τις κοιτούσε και καμάρωνε καθώς η Καρδιά χαμογελούσε.

Η Ευτυχία χόρευε και τραγουδούσε καθώς νανούριζε το μωρό του ζευγαριού στην κούνια του.

Κάθε μέρα πια σε αυτό το σπιτικό, οι ψυχές ήταν ελεύθερες, να επικοινωνούν με τις καρδιές, να χαίρονται την μεγάλη αγάπη και να γεύονται όλοι μαζί την ευτυχία και έζησαν αυτές οι υπάρξεις καλά και εμείς υπάρξεις μου, καλύτερα !!!!! 



''Χάλκινο" σε Ελληνίδα για την επιδιόρθωση του DNA....!!!!!!

Το χάλκινο μετάλλιο του CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) στην κατηγορία των Επιστημών Βιολογίας, απονεμήθηκε στην Εύη Σούτογλου

Στην ερευνήτρια του IGBMC (Institut Génétique Biologie Moléculaire Cellulaire ) του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, Εύη Σούτογλου, στις 20/11/2015, απονεμήθηκε βραβείο για το ερευνητικό της έργο στους κυτταρικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης του DNA.

Το βραβείο αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική διάκριση ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και απονέμεται για την πρώτη ερευνητική δραστηριότητα ενός επιστήμονα, ως αναγνώριση της ποιότητας της έρευνας και του διεθνούς της αντίκτυπου. 

Το CNRS, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γαλλίας, αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό και το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη.

Στην καρδιά των κυττάρων, το DNA κινδυνεύει συνεχώς από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες (ακτινοβολία, χημικά προϊόντα κ.τ.λ.). Ο διπλός έλικας του DNA, λοιπόν, επιβαρύνεται από χιλιάδες «τραυματισμούς», οι οποίοι παρεμβαίνουν σε λειτουργίες, όπως στην κυτταρική αντιγραφή. Αν αυτές οι ανωμαλίες δεν επιδιορθωθούν ή, αν επιδιορθωθούν με λάθος τρόπο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές λειτουργίας που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κυττάρου.

Η Εύη Σούτογλου απασχολείται στην έρευνα των πολλαπλών μηχανισμών επιδιόρθωσης του DNA που ενεργοποιούνται από τα κύτταρα. Τα αποτελέσματα της έρευνας της, οδήγησαν στην ταυτοποίηση της πρωτεΐνης SET, η οποία διαδραματίζει κύριο ρόλο στην επιδιόρθωση των ταυτόχρονων τραυμάτων του DNA.

Η Εύη Σούτογλου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2002, με την εκπόνηση της διατριβής της στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΤΕ). 

Κατόπιν συνέχισε ως μετα-διδακτορική ερευνήτρια, την περίοδο 2002-2003 στο Στρασβούργο, στο IGBMC (Institut Génétique Biologie Moléculaire Cellulaire ), και την περίοδο 2003-2008 στο National Cancer Institute, στην Bethesda των ΗΠΑ. Από το 2009 εργάζεται ως επικεφαλής ερευνών στο IGBMC στο Στρασβούργο, ενώ για το ερευνητικό της έργο έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, όπως υποτροφίες (MARIE CURIE, HFSP), το NIH Fellows Research Award το 2006, το Human Frontiers Career Development award το 2009, το Marie Curie Reintegration award (IRG) το 2010, και το EMBO Yound Investigator Award (YIP) το 2013.

Χάλκινο μετάλλιο CNRS στον τομέα της Πλανητολογίας απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Λάββα, ερευνητή του Πανεπιστημίου Reims Champagne, στη Γαλλία.





GOOD NEWS
healthmag.gr

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

"Μάνος Δανέζης : Ο νέος Πολιτισμός θα αρχίσει από την Ελλάδα" + video.....!!!!!!!!!!!!

Αυτό που πρυτανεύει στη συγκρότηση ενός πολιτισμού, είναι οι ανάγκες των ανθρώπων. Οι ανάγκες, η μη εκπλήρωση μάλλον των αναγκών, δημιουργεί φόβους. Όσο περισσότερους φόβους έχει ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερο ελεύθερος και τόσο πιο εύκολα χειραγωγούμενος είναι.

Γι’ αυτό, αυτό το σύστημα το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε ειρηνικά, μας δημιουργεί συνεχώς πλαστές ανάγκες, όλο και μεγαλύτερες ανάγκες. Όσο γιγαντώνονται οι ανάγκες μας, γιγαντώνονται και οι φόβοι της μη εκπλήρωσης αυτών των αναγκών. Κι όσο αυξάνονται οι φόβοι μας τόσο λιγότερο ελεύθεροι και πιο εύκολα χειραγωγούμενοι είμαστε.

Τι κάνουμε πρώτα. Αποποιούμαστε τις πλαστές ανάγκες μας, αυτές οι οποίες δεν μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους, αλλά απλώς τις έχουμε συνηθίσει. Έχοντας λιγότερες ανάγκες, έχουμε λιγότερους φόβους και, συνεπώς, γινόμαστε περισσότερο ελεύθεροι και λιγότερο χειραγωγούμενοι.

Άρα, κανόνας πρώτος : Να ελαχιστοποιήσουμε τις πλαστές μας ανάγκες, όχι τις ανάγκες που είναι πραγματικές.

Δεύτερο : Εμείς ως Έλληνες, (στη φιλοσοφία μας μέσα είναι γραμμένο ότι) αποτελούμε κομμάτι ενός γενικότερου συμπαντικού νόμου και θα πρέπει να υπακούμε στη συγκρότηση της κοινωνίας μας σ’ αυτό το συνολικό, συμπαντικό γίγνεσθαι.

Τι μας λέει, λοιπόν, σήμερα η σύγχρονη επιστήμη, πειραματικά πλέον, εφηρμοσμένα, όχι θεωρίες και φιλοσοφίες: όλα μέσα στο σύμπαν είναι ΕΝΑ – ένας κοχλάζων ωκεανός περίεργης ενέργειας, μέσα στον οποίο χάνεται η ατομικότητα με τη λογική της φυσιολογίας του ανθρώπου.

Άρα, λοιπόν, αφού όλοι είμαστε ένα, θα πρέπει να κατανοήσουμε βασικά μια έννοια : την έννοια της αλληλεγγύης. Προσέξτε, η έννοια της αλληλεγγύης είναι πολύ πιο προωθημένη από αυτήν της ελεημοσύνης.

Στην ελεημοσύνη υποτίθεται ότι δίνω κάτι για να αμειφθώ, έστω και στην επόμενη ζωή. Είμαι ελεήμων και θα πάω στον παράδεισο – δεν είμαι ελεήμων, δεν θα πάω στον παράδεισο. Η ελεημοσύνη έχει, λοιπόν, την έννοια της ανταπόδοσης.


"Tι συμβαίνει αν τρώτε Κουρκουμά 1 φορά τη μέρα" + video.....!!!!!!!!

Σύμφωνα με τους ειδικούς της υγείας, η κατανάλωση περίπου ενός κουταλακίου του γλυκού κουρκουμά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση του πόνου, της φλεγμονής, της γήρανσης, ορισμένες μορφές καρκίνου, και πολλών άλλων καταστάσεων υγείας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κουρκουμίνη, την δραστική ουσία του, η οποία δίνει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και την ικανότητα για την καταπολέμηση της πλάκας, των ελεύθερων ριζών, μεταξύ άλλων επιβλαβών ουσιών στο σώμα σας.

Παρ ‘όλα αυτά, το σώμα μας δεν είναι καλό στο να απορροφάει την κουρκουμίνη από μόνη του. Για να ξεπεραστεί αυτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαύρο πιπέρι στον κουρκουμά, το οποίο ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση.

Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιευμένες μελέτες που δείχνουν τις πιθανές επιπτώσεις του κουρκουμά, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

Καρκίνος
Οι ερευνητές σε μια μελέτη στην Ιρλανδία το 2009 διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα του καρκίνου του οισοφάγου μέσα σε 24 ώρες. Τα κύτταρα επίσης αφομοιώνονταν μόνα τους.

Ηπατική βλάβη
Η κουρκουμίνη έχει την τάση να καθυστερεί την έναρξη της κίρρωσης και σύμφωνα με Αυστριακούς ερευνητές το 2010, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ηπατικής βλάβης.

Διαβήτης
Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης στην Ταϊλάνδη το 2012, η ​​ημερήσια δόση του συμπληρώματος κουρκουμίνης σε μια περίοδο 9 μηνών θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.

Νόσος Alzheimer και Άνοια
Μια ινδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κουρκουμίνη μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των β-αμυλοειδών πλακών, η οποία υπονομεύει τη λειτουργία του εγκεφάλου στη νόσο Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Τενοντίτιδα και αρθρίτιδα
Σύμφωνα με ερευνητές στο Μόναχο και στο Νότινγκαμ το 2011, η κουρκουμίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστέλλει τις βιολογικές διαδικασίες που προκαλούν φλεγμονή σε ασθένειες τένοντα. Ωστόσο, οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτό δεν είναι θεραπεία, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει στους μελλοντικούς επιστήμονες ένα κρίσιμο προβάδισμα στη θεραπεία των συνθηκών.

Υπάρχει σίγουρα ένα αυξανόμενο σώμα επιστημονικών στοιχείων που επιβεβαιώνει τα δυνητικά οφέλη για την υγεία του κουρκουμά.

Μπορείτε να το πάρετε με τσάι, ως συμπλήρωμα, ή να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας.


healthylifestylebase.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Τοίχος καλοσύνης» και στη Γλυφάδα....!!!!!!!!

Η ιδέα ξεκίνησε πριν λίγους μήνες από το Ιράν, ενώ στη χώρα μας την αρχή έκανε η Λάρισα. Ο λόγος για την ομάδα “Ο τοίχος της καλοσύνης” που έβαλε σε διάφορους τοίχους της πόλης ξύλινες κρεμάστρες, όπου μπορείς να κρεμάσεις μια σακούλα με τρόφιμα για τους αστέγους. 

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, στόχος της ομάδας είναι να φύγουν οι σακούλες με καθαρό φαγητό από τους κάδους των σκουπιδιών (όπου συχνά κρεμάνε πολύ για να τις βρίσκουν όσοι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια) και να τοποθετούνται σε πιο ασφαλές και καθαρό μέρος, δηλαδή στις κρεμάστρες.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιούνται οι περίοικοι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο. Στη Γλυφάδα, ο «Τοίχος της Καλοσύνης» βρίσκεται στην 2η παραλία μπροστά από το αναψυκτήριο «Ζέρβας». Το μήνυμα που εντοπίσαμε σε μία κολόνα της ΔΕΗ, στο κέντρο της πόλης αναφέρει: 

•«Τοίχος καλοσύνης », 

•Για αυτούς που έχουν ανάγκη 

•Αν τα χρειάζεσαι πάρτα, Αν δεν τα χρειάζεσαι άφησε κι’ άλλα

•Κάνε το καλό και χαμογέλα
Πλέον, οι τοίχοι της καλοσύνης έχουν στηθεί και σε άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Πάτρα και η Κόρινθος, ενώ τη δράση έχουν ξεκινήσει και γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, την Καισαριανή, το Περιστέρι, το Παλαιό Φάληρο και τον Πειραιά. 

Εσύ απλά αναζήτησε τις ανάλογες σελίδες στο Facebook, βρες που υπάρχουν οι κρεμάστρες και διέθεσε λίγα λεπτά από το χρόνο σου και μια μερίδα από το φαγητό σου για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Και να θυμάστε: Η αλληλεγγύη δεν είναι μόδα, είναι τρόπος ζωής!





Αναπνέοντας αποκρυφιστικά....!!!!!!!!

Αναπνοή, βγαίνει από την λέξη πνεύμα,πνοή που δίνει ζωή. Αν ένα νεογνό δεν πάρει τα πρώτα δευτερόλεπτα αναπνοή κατά τον τοκετό πεθαίνει, τόσο σημαντική είναι η αναπνοή. Πέρα από το οξυγόνο τo ανθρώπινο σώμα για να ζήσει χρειάζεται μια ενέργεια που λέγεται αιθερική και είναι το ρεύμα του σώματος, αυτή την ενέργεια την παίρνει το σώμα μέσω της τροφής αλλά κυρίως μέσω της αναπνοής επειδή την παίρνει άμεσα. 

Οι αρχαίοι μελετητές του πνεύματος ανακάλυψαν την σπουδαιότητα όλων αυτών και ανέπτυξαν διάφορες τεχνικές αναπνοών πως να υπέρ τρέφουν ενεργειακώς το σώμα με αιθερική ενέργεια μέσω αναπνοής και να αποκτούν μακροζωία, υγεία και πνευματικές δυνάμεις...

Για αρχή πρέπει να μάθουμε πως η αιθερική ενέργεια είναι ουσία που βρίσκεται έξω, ανάμεσα και μέσα σε κάθε μόριο πρωτόνιο και νετρόνιο, είναι όλο το σύμπαν μέσα σε έναν ωκεανό αιθερικής ενέργειας συνεπώς είναι και μέσα στον αέρα. Η αιθερική ενέργεια στον αέρα απορροφάται πολύ πιο εύκολα από ότι στα φαγητά που υπάρχει για αυτό είναι και τόσο σημαντική η αναπνοή.

Την ζωτική ενέργεια ή αλλιώς αιθερική οι Αρχαίοι Έλληνες την έλεγαν αιθήρ εμείς την λέμε αιθερική ενέργεια και οι ανατολίτες την λένε πράνα ή τσί και τις ασκήσεις αναπνοής που είναι βασισμένες σε αυτή την ενέργεια τις λένε κυρίως pranayama και είναι ένα είδος γιόγκας. 

Είναι γιόγκα αναπνοής όπου κάτω από συγκεκριμένες μεθόδους αναπνοής διατηρείται και προστατεύεται η υγεία αλλά και αναπτύσσονται πνευματικές ικανότητες. Αυτό γίνεται γιατί μέσω της πρόσληψης μεγάλης ποσότητας οξυγόνου κατά την αναπνοή γίνεται και μεγάλη πρόσληψη αιθερικής ενέργειας και κάτω από συγκεκριμένες τεχνικές τροφοδοτούνται νεύρα και μέρη του σώματος που ενεργοποιούνται πιο πολύ. 

Όπως αναπτύσσονται τα φυτά που υπάρχει πάρα πολύ νερό. Αν θα προσπαθούσαμε να προσδιορίσουμε πως είναι η αιθερική ενέργεια θα λέγαμε πως είναι σαν ατμός που εισχωρεί σε κάθε υπόσταση της υλικής μας ύπαρξης και είναι πολύ ευμετάβλητη από τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, και οι μοριακοί κραδασμοί είναι αρκετά ισχυροί για να αναγνωριστούν-διαβαστούν από τα σημερινά επίσημα όργανα ανίχνευσης,
                       
Γενικοί νόμοι :
1.ΔΕΝ ρουφάμε την κοιλιά όταν αναπνέουμε αλλά όταν εκπνέουμε γιατί έτσι δεν κυκλοφορεί καλά η αιθερική ενέργεια μέσα μας.

2. ΔΕΝ αναπνέουμε από το στόμα γιατί τα μικρόβια του αέρα πάνε κατευθείαν στα πνευμόνια μας ενώ όταν αναπνέουμε από τα ρουθούνια ο αέρας φιλτράρεται και απορροφάται το μαγνητικό και ηλεκτρικό φορτίο της ύλης του αέρα το οποίο ασκεί τρομερή επίδραση πάνω στον άνθρωπο. 

Αν παρατηρήσετε έναν ανόητο άνθρωπο θα δείτε ότι αναπνέει από το στόμα. Οι εγκυμονούσες που αναπνέουν από τη μύτη έχει παρατηρηθεί ότι γεννούν πιο έξυπνα παιδιά. Την έρευνα για αυτό δεν μπόρεσα να την βρω όμως ο επιστήμονας που έκανε την μελέτη λεγόταν Dr Hydes.

3.Πολλές ασθένειες προκαλούνται επειδή έχουμε μολυσμένο αίμα επειδή δεν αποτοξινώθηκε, η αποτοξίνωση του αίματος εξαρτάται κατά πολύ από την αναπνοή. 

Το νερό με το όζον που διαφημίζουν είναι νερό με πιο πολύ οξυγόνο, το οξυγόνο στο νερό που πίνουμε δεν πηγαίνει παντού όπως το οξυγονωμένο αίμα από τις μεγάλες αναπνοές. Οπότε το νερό με όζον δεν μπορεί να αντικαταστήσει την οξυγόνωση που κάνουμε από τις μεγάλες αναπνοές.

4.Υπάρχουν 3 βασικοί ρυθμοί αναπνοής. Ο αργός σταθερός ρυθμός δίνει γαλήνη και αυξάνει την δημιουργικότητα. Ο σταθερός μέτριος ρυθμός βοηθάει να μένεις παρατεταμένος στο ίδιο δυναμικό που είσαι όταν κάνεις ένα έργο ή δουλεύεις. Ο σταθερός γρήγορος ρυθμός αυξάνει τις σωματικές αντοχές και δυνάμεις όμως κουράζει τον νου και το σώμα μετά από λίγη ώρα.

5.Ένας άνθρωπος όταν μαθαίνει ένα πολύ άσχημο νέο σοκάρεται, όταν τρομάζει ή στεναχωριέται ταράζεται ο ρυθμός της αναπνοής και λιγοστεύουν οι εισπνοές. Εάν ένας άνθρωπος που είναι θλιμμένος απογοητευμένος και γενικώς διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα, αν αυξήσει και σταθεροποιήσει της αναπνοές του αυτόματα αλλάζει και η συμπεριφορά και η συναισθηματική κατάσταση. Το ίδιο και αν δεν έχει έμπνευση.

6.Στις ασκήσεις που αναφέρονται παρακάτω, οι εισπνοές όσο πιο βαθιές είναι τόσο πιο δυνατή γίνεται η άσκηση. Υπάρχει περίπτωση εάν γίνουν υπερβολές! στις αναπνοές και τις ασκήσεις να δημιουργηθεί για μερικά δευτερόλεπτα ένα είδος ζάλης-μέθης.

7.Αν γίνεται και αν μπορούμε να εκπνέουμε από το στόμα,αν το θέλουμε αυτό τότε οι μακροπρόθεσμες προσπάθειες μας θα μας ανταμείψουν.
                     
ΑΣΚΗΣΗ 1 : Προσωπική ανάπτυξη.
Τα ρουθούνια έχουν και κάποιες άλλες δυνατότητες : Τα τοιχώματα του αριστερού ρουθουνιού έχουν την ιδιότητα να συλλέγουν το μαγνητικό ρευστό της ύλης του αέρα και έτσι να αναπτύσσεται η καρδιά και ο συναισθηματικός κόσμος του ατόμου, και τα τοιχώματα του δεξιού ρουθουνιού συλλέγουν το ηλεκτρικό φορτίο του αέρα και έτσι δυναμώνει πολύ ο εγκέφαλος και οι νοητικές δυνάμεις. 

Αν θες αύξηση νοημοσύνης, νοητική εγρήγορση και αντοχή κτλ κλείσε το αριστερό ρουθούνι και παίρνε βαθιές αναπνοές από το δεξί και με κάθε εισπνοή ας οραματίζεσαι ότι αυξάνονται τα εγκεφαλικά κύτταρα, ότι σενάριο θες. Αν θες συναισθηματική νοημοσύνη και συναισθηματική ωρίμανση και κατανόηση κάνεις το ανάποδο και ας οραματίζεσαι κατά την διάρκεια αυτή ότι αναπτύσσεται η καρδιά και υπάρχουν θετικά συναισθήματα μέσα σου.

Σε μια πόλη της Ελλάδας στη Χαλκίδα σε ένα σημείο για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής τα νερά της θάλασσας πάνε κάθε 6 ώρες μία δεξιά μία αριστερά. Κάτι ανάλογο κάνει και ο οργανισμός σχεδόν κάθε δύο ώρες, το ένα από τα δύο ρουθούνια παίρνει περισσότερο οξυγόνο και το άλλο λιγότερο και μετά από 2-3 ώρες ανάποδα. 

Αυτό γιατί προσπαθεί ο οργανισμός του ανθρώπου να διατηρήσει μια ψυχοσωματική ισορροπία. Προσπαθεί να αποτρέψει την δημιουργία ενός χαρακτήρα άκαρδου με ισχυρή νόηση, αλλά και την δημιουργία ενός πολύ συναισθηματικού και ανόητου χαρακτήρα. 

Από την άλλη, ο άνθρωπος που αναπνέει από το στόμα τείνει να υστερεί και στη νοημοσύνη και στο συναίσθημα αλλά και στην κράση της υγείας του, γιατί μολύνει τα αναπνευστικά του όργανα, επίσης του μειώνεται και η έκφραση των ενστίκτων του, αν δείτε τα ζώα όλα αναπνέουν από την μύτη! και εκπνέουν από το στόμα συνήθως. 

Οι πνεύμονες μετά την καρδιά έχουν τα μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία και παίρνουν τον αέρα και τον βάζουν στο αίμα, όταν ο αέρας περνάει από την μύτη τα μικρόβια του αέρα προσκολλούν στα τριχωτά τοιχώματα και όταν μαζευτούν πολλά μικρόβια προκαλεί φτέρνισμα η μύξες. 

Τέλος αν θες γενικώς να υπερτερεί κάποιο ρουθούνι σου και να παίρνει περισσότερο οξυγόνο, κλίνε το ρουθούνι που δεν θες να μεγαλώσει και παίρνε μεγάλη αναπνοή από το ρουθούνι που θες να μεγαλώσει. 

Όταν λέω να μεγαλώσει το ρουθούνι εννοώ το εσωτερικό μέρος του, εμφανισιακά θα είναι ίδια τα ρουθούνια. Περισσότερος αέρας σε ένα ρουθούνι, περισσότερη αιθερική ενέργεια στο εν λόγο ρουθούνι και περισσότερη ενέργεια και ανάπτυξη σε αυτό που θες να καταφέρεις.
                     
ΑΣΚΗΣΗ 2 : Αύξηση αντοχής και ενέργειας.
Εάν είσαι εξαντλημένος πήγαινε κάπου ήρεμα και για 5-8 λεπτά εσύ το κρίνεις το πόσο θα κάνεις την άσκηση κάνεις το εξής. Κάνεις 5-5-5, δηλαδή 5 δεύτερα παίρνεις αναπνοή 5 την κρατάς και 5 δεύτερα εκπνέεις. 

Όταν εισπνέεις αέρα θα εισπνέεις μόνο από την μύτη με κλειστό το στόμα και την κοιλιά θα την προβάλεις προς τα έξω (όχι υπερβολές) να ακολουθείται η φυσική ροή. 

Είναι λάθος που ρουφάμε τη κοιλιά όταν αναπνέουμε. Καθώς εισπνέουμε οραματιζόμαστε ότι ο αέρας είναι χρυσός ή λευκός και διαχέεται σε όλο το σώμα μας αλλά και όσο κρατάμε την αναπνοή μας και όταν εκπνέουμε οραματιζόμαστε πως ο αέρας είναι σαν καυσαέριο, είναι βρώμικος. 

Ένα παράδειγμα βλέπουμε στην ταινία Πράσινο μίλι (The green mile του 2000) όπου ο πρωταγωνιστής θεραπεύεται από τον φυλακισμένο και στο τέλος ο φυλακισμένος βγάζει μια βρώμικη εκπνοή σαν σμήνος από μυγάκια. 

Μπορεί κάποιος να είναι πολύ κουρασμένος σωματικά η πνευματικά και να μην έχει την δυνατότητα να κοιμηθεί (π,χ, ζωγράφος, εργάτης, ή στρατιώτης) μπορεί να πάει κάπου να ηρεμήσει; ξαπλώσει; και με κλειστά μάτια κάνοντας αυτή την άσκηση για 5-8 λεπτά θα νιώσει μεγάλη ανάταση, μια ανανέωση δυνάμεων όρεξης και διαύγειας.

ΑΣΚΗΣΗ 3 : Αναζωογόνηση υγεία και νεότητα.
Με την καθιστική ζωή τα πνευμόνια δεν είναι τόσο μεγάλα όσο θα έπρεπε να ήταν, επίσης με την καθιστική ζωή οι αναπνοές είναι πιο μικρές και κοφτές ακόμα και από όταν κοιμόμαστε. Παρατηρείστε τους εαυτούς σας και τις αναπνοές σας όταν βλέπεται με τις ώρες τηλεόραση ή είστε στον υπολογιστή. 

Όταν κάποιος παίρνει από την μύτη μεγάλες αναπνοές όποτε νιώθει κούραση θα νιώθει μια ανάταση ενέργειας. Αυτή η άσκηση θα βάλει σε εργασία τα κύτταρα και τους βρόγχους που δεν δουλεύουν τόσο όσο θα έπρεπε, θα αναπτύξει την δύναμη του θώρακα, ο θώρακας είναι ελαστικός μπορεί να διασταλεί και πάνω από 4 εκατοστά. 

Η καθιστική ζωή τείνει να ατροφεί τον θώρακα. Σήκω όρθιος και πάρε αργά αναπνοή για μερικά δεύτερα κράτα την αναπνοή! για μερικά δεύτερα και ξανά πάρε αναπνοή μετά ξανά σταμάτα, όλο αυτό μέχρι τα πνευμόνια να μη μπορούν να πάρουν άλλο αέρα. 

Κρατάς τον αέρα και χτύπα με τις παλάμες λίγο τον θώρακα, ύστερα βγάλε τον αέρα-εξέπνευσε από το στόμα. Σε όλη αυτή την άσκηση-διαδικασία η κοιλιά να προβάλετε προς τα έξω όσο πάει και όταν εκπνέεις να συμπιέζεται προς τα μέσα. Αυτή η άσκηση επίσης αναζωογονεί όλα τα όργανα, ας γίνεται κάθε μέρα για 2-3 λεπτά συνεχόμενα. Μπορεί να φαίνεται και είναι βαρετή άσκηση αλλά διατηρεί την νεότητα και κάνει το πνεύμα να μην βαριέται τόσο. http://www.newsbeast.gr
           
ΑΣΚΗΣΗ 4 : Τηλεπάθεια.
Μπορεί να επιτευχθεί τηλεπάθεια και μεταφορά ιδεών και σκέψεων και νοητικών πληροφοριών όταν εισπνέουμε βάση των χτύπων της καρδιάς, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όμοιους ανθρώπους στο μυαλό και όμοιους χαρακτήρες. 

Στην πράξη : πρέπει να μάθεις να αναπνέεις συγχρονισμένα με τον κάθε χτύπο της καρδιάς. Υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας είναι να είσαι ήρεμος και ξαπλωμένος και να μάθεις να συγχρονίζεις την κάθε αναπνοή βάση του χτύπου της καρδιάς. 

Αν δεν νιώθεις τους χτύπους της καρδιάς κάνε λίγο μονόζυγο ή πουσ απς για να γίνουν δυνατοί. Ο άλλος τρόπος είναι να κρατάς την αναπνοή σου για 5 χτύπους της καρδιάς και για 3 χτύπους την κρατάς και για 3 χτύπους την βγάζεις. Αν δεν σε βολεύει αυτός ο ρυθμός 5-3-3 όρισε εσύ άλλα νούμερα. 

Όταν θα τα έχεις καταφέρει προσπάθησε να μεταφέρεις την ιδέα σου την σκέψη σου στο άτομο που ταιριάζετε και τα πάτε καλά μεταξύ σας. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο άλλος. Δεν έχει σημασία η απόσταση, επίσης για αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων καλό είναι να είστε συνεννοημένοι και ήρεμοι ψυχολογικά, και να είναι ο πομπός τουλάχιστον 1-2 λεπτά συγχρονισμένος στην αναπνοή του και τους χτύπους της καρδιάς του.

ΑΣΚΗΣΗ 5 : Ψυχικές δυνάμεις.
Υπάρχει μια άσκηση που τείνει να ενεργοποιεί πνευματικές δυνάμεις που έχουμε αλλά δεν ξέρουμε ότι έχουμε, και αυτές μπορούν να εμφανιστούν μετά από χρόνια εξάσκηση. Δυνάμεις όπως μαντεία, διόραση, διαίσθηση, προαίσθηση, πρόγνωση, αυξημένη τηλεπάθεια.

Λίγη θεωρεία : Tα νεύρα αποθηκεύουν αιθερική ενέργεια, είναι κάτι σαν πυκνωτές, το ηλιακό πλέγμα κάνει την μεγαλύτερη αποθήκευση αιθερικής ενέργειας. Λέγεται ηλιακό πλέγμα επειδή στα μάτια του ενορατικού φαίνεται εκεί ο θώρακας σας μικρός ήλιος αποτελούμενος από πλέγματα, τα οποία πλέγματα είναι νεύρα, όλα τα νεύρα του του σώματος περνούν από εκεί. 

Ένα γερό χτύπημα στο ηλιακό πλέγμα μπορεί ακόμα και να σκοτώσει έναν άνθρωπο, είναι σαν να χτυπάς με δύναμη έναν άνθρωπο στο κεφάλι.

Στην πράξη : Διπλώνεις την γλώσσα που να μοιάζει σαν το γράμμα U και την προβάλεις προς τα έξω, και παίρνεις αέρα από την γλώσσα όσο πιο πολύ μπορείς και κρατάς την αναπνοή όσο πιο πολύ μπορείς και όταν δεν αντέχεις άλλο βγάλε τον αέρα από τα ρουθούνια, μην αλλάξεις έκφραση στην γλώσσα μη πάρεις αέρα από τα ρουθούνια αλλά ξανά κάνε το 3-4 φόρες όχι παραπάνω, μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. 

Όταν εισπνέεις αέρα προβάλεις την κοιλιά προς τα έξω και οραματίζεσαι στο ηλιακό σου πλέγμα να μαζεύεται ένας ήλιος και όσο κρατάς την αναπνοή σου γίνεται πιο θερμός και δυνατός και όταν εκπνέεις αυτός ο ήλιος εξαπλώνεται στο σώμα σου μπαίνει στα νεύρα σου, στα κύτταρα σου και τα εξελίσσει. Επίσης με αυτή την άσκηση σε βάθος ετών εξαφανίζονται κάθε είδους φυσικές σωματικές αδυναμίες, σύμφωνα με τα έγραφα-διδαχές σίβα σαμχίτα.

ΑΣΚΗΣΗ 6 : Ψυχοσωματική θεραπεία ή ενδυνάμωση
Έχε κλειστά τα μάτια, ανέπνευσε από την μύτη με κλειστό το στόμα και εξέπνευσε από το στόμα, κάνε το με αργό ρυθμό και βαθιές αναπνοές και εκπνοές, βρες και κράτα τον ρυθμό που μπορείς να κρατάς και να είσαι χαλαρός. 

Σε όλη αυτή την διαδικασία τα μάτια είναι κλειστά, και οραματίζεσαι με κάθε εισπνοή ότι μπαίνει ενέργεια από τα ρουθούνια σου και πάει εκεί που θες και γιατρεύει ή δυναμώνει ή ομορφαίνει. 

Π,χ, αν κάποιος έχει μία θλάση στο πόδι, τότε για 10-20 λεπτά ή και παραπάνω αν μπορεί ας κλείσει τα μάτια και με κάθε εισπνοή που κάνει να οραματίζεται ότι μαζί με την αναπνοή όπως παίρνει τον αέρα παίρνει και αιθερική ενέργεια (σαν φως) και πάει στο τραυματισμένο σημείο και το θρέφει. Νιώσε την αλλαγή διαισθητικά μπορεί να θέλει πολύ μπορεί να θέλει και λίγη ώρα, μη βιάζεσαι, έχε όσο πιο πολύ μπορείς σταθερά την οπτικοποίηση--οραματισμό όλου αυτού.

Η αιθερική ενέργεια ακολουθάει την σκέψη επηρεάζεται από αυτήν διαμορφώνεται! Όταν είμαστε κάπου τραυματισμένοι είμαστε τραυματισμένοι και στο αιθερικό σώμα, εάν το αιθερικό σώμα επισκευασθεί επισκευάζεται και το φυσικό (σαρκικό) ή αν επισκευασθεί το φυσικό επισκευάζεται και το αιθερικό. 

Απλά το αιθερικό σώμα φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα πιο γρήγορα. Όταν κάποιος άνθρωπος έχει σπάσει το πόδι του και το κόκαλο τον πονάει όταν έχει υγρασία πέρα από τα φυσικά αίτια αυτό οφείλεται και στο ότι το αιθερικό σώμα το οποίο είναι πιστό αντίγραφο του φυσικού έχει μια αιθερική ρωγμή στο σημείο που υπάρχει σπάσιμο. 

Όταν πονάμε δεν πονάει το φυσικό σώμα, δεν μπορεί να πονέσει το φυσικό φυσικό σώμα. Όταν πονάμε πονάει το αιθερικό σώμα και μεταφέρει τις δονήσεις στα κύτταρα τα οποία βγάζουν κάποιες ουσίες και έχουμε το αίσθημα του πόνου. Τα κύτταρα διαποτίζονται από αιθερική ενέργεια, αλλάζοντας ή αυξάνοντας την ποσότητα της αιθερικής ενέργειας στα τραυματισμένα μέλη τότε αλλάζουμε και το αιθερικό μας σώμα και μετέπειτα τα κύτταρα προσαρμόζονται και συγκολλιούνται.

Αν κάποιος θέλει π,χ, παραπάνω μυϊκή δύναμη μπορεί να κάνει την άσκηση αλλά να οραματίζεται ότι η ενέργεια διαποτίζει τους μυς και πως αυτοί δυναμώνουν. Το ίδιο μπορεί να κάνει κάποιος για το πρόσωπο του αν θα ήθελε μια μικρή αλλαγή. Το πότε μπορεί να γίνει η αλλαγή είναι ανάλογα τι αλλαγή θες; πόσο εξασκημένος είσαι; πόσο καιρό και ώρα κάνεις ασκήσεις; 

Μπορεί μια αλλαγή να γίνει σε λίγες ώρες μπορεί και σε χρόνια. ΠΡΕΠΕΙ να τονισθεί κάτι σημαντικό, η ισχύς του οραματισμού μπορεί να πολλαπλασιαστεί εκθετικά όταν είναι κρατιέται σταθερή, και ακούς και τον ήχο, και νιώθεις και την αφή ότι είναι αλήθεια, δεν είναι ψέμα.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι οραματίζεσαι στη 4 διάσταση, η σκέψη δίνει μορφή στην αστρική ύλη και επηρεάζεται το αστρικό μας σώμα ύστερα το αιθερικό και μετά το σωματικό. Όταν βιώνουμε τον οραματισμό με όλες μας τις αισθήσεις δημιουργούμε αλήθειες και αυτό είναι η υψηλότερη μορφή και δύναμη μαγείας που υπάρχει, αυτό καθορίζει την δύναμη του μάγου στα άλλα επίπεδα.

Πιο βαθιά νερά..Η δύναμη και η μαγεία της εκπνοής.
*Με την πνοή μπορείς να δημιουργήσεις σεξουαλική διέγερση, οργή, τρόμο, φόβο, αγάπη, καθησυχασμό, κάποια σκέψη που θες να περάσεις στον άλλον, το κατά πόσο θα το καταφέρεις εξαρτάται και από την αυτοπεποίθηση που έχεις την δύναμη και τον μαγνητισμό.

*Με την εκπνοή βγάζουμε και αιθέρα / αιθερική ενέργεια η οποία φέρει πληροφορίες μας και όταν κάποιος εισπνεύσει έστω μια αμυδρή ποσότητα των χνότων της εκπνοής ακόμα και σε απόσταση πάνω από 5 μέτρα δέχεται τις πληροφορίες, ασχέτως αν κατά πόσο μπορεί ο άλλος να καταλάβει το μήνυμα συνειδητά. 

Αλλά πέρα από αυτό μηνύματα και αυθυποβολές δεν γίνονται μόνο με τα χνότα της εκπνοής αλλά και με τα φωνητικά-ηχητικά κύματα της φωνής μας. 

Μπορεί κάποιος να μεταφέρει βαθιές πνευματικές αλήθειες για το παρόν συνειδητό μας ή να μεταφέρει τα συναισθήματα και τις σκέψεις με την φωνή του, π,χ, ο απόστολος Πέτρος με μια σύντομη ομιλία του έκανε 5000 άτομα απλά να βαπτιστούν, χωρίς εκβιασμούς φοβίες απειλές όπως έκαναν αργότερα οι θρησκείες και ορθόδοξοι και καθολικοί όταν απέκτησαν εξουσία. 

Οι Κινέζοι μοναχοί Zen ψιθυρίζουν κάτι στο αυτί ενός άρρωστου και αυτός γίνεται καλά και όλοι απορούν ποίες είναι αυτές οι μαγικές λέξεις; το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λέξεις. 

Αλλά λέξεις που για εσένα είναι πολλά, λέξεις που εσύ θεωρείς μαγικές λέξεις που το νόημα τους σου λιώνει την καρδιά σου, αυτό όμως απαιτεί εσωτερική δουλειά ετών και βιώματα. 

Όταν ρωτούν τον θεραπευμένο άνθρωπο τι σου ψιθύρισε ο zen μοναχός; για πες για πες, αυτός συνήθως λέει δεν κατάλαβα, αυτό γιατί όταν κατανοούνται τα λόγια χάνεται η μαγεία ο νους του ασθενή βάζει σε εφαρμογή τα περιοριστικά του πιστεύω και λέει ''αδύνατον'', τα λόγια τα λένε συνήθως όταν ο ασθενής είδη βλέπει τον άλλον σαν θεό ή τον έχει εξευγενίσει στο μυαλό του.http://www.newsit.gr

*Θα έχετε δει σε ταινίες ή κόμικς που σκλαβώνουν ή υπνωτίζουν ή κοιμίζουν κόσμο με την φωνή ή το τραγούδι τους, θα έχετε ακούσει την μυθολογία με τις σειρήνες, όλα αυτά έχουν κάποιες βάσεις.

Όλα αυτά έχουν βάση στην μαγνητική ενέργεια και στις σταθερές δυνατές σκέψεις και επιθυμίες που εξαπολύονται μέσω της φωνής και εκπνοής. Έτσι όπως ο ήχος ταξιδεύει με τον αέρα έτσι και οι εντολές μας και οι πληροφορίες του ΕΙΝΑΙ μας ταξιδεύουν μέσω της εκπνοή μας και του αιθέρα που μας περιβάλει,γιατί ο αιθέρας είναι φορέας των πνευματικών πληροφοριών.

Η κόμπρα έχει τόσο μαγνητική ενέργεια που μπορεί να σε έλξει αυτή εσένα και να μην μπορείς να αντισταθείς, δεν σε υπνωτίζει αλλά έχει τόση μαγνητική ενέργεια που έλκει-σαγηνεύει. Δεν ανησυχεί ποτέ για γεύμα της το έχει εξασφαλισμένο, ποτέ δεν πεθαίνει από την πείνα.

Αυτό το ζώο είναι το μόνο που δεν αρρωσταίνει και που αναπνέει μόνο από την μύτη. Αν την χτυπήσεις θα σε θυμάται για πάντα! και με την πρώτη ευκαιρία θα σου το ανταποδώσει. Ο θεός των γιόγκι ο Σίβα έχει για περιλαίμιο μία κόμπρα, Αυτό είναι μία γνώση-σύμβολο. 

Έχουν δει μελετήσει και παρατηρήσει τόσα πολλά προνόμια στη κόμπρα που την έκαναν θεϊκό ζώο. Και θέλουν να της μοιάσουν γιατί πάντα καταφέρνει τους στόχους της. ποτέ δεν αρρωσταίνει και αν αρρωστήσει γίνεται γρήγορα καλά. 

Για αυτό και οι γιόγκι αναπνέουν σταθερά και ρυθμικά και παρατεταμένα και φροντίζουν να έχουν σταθερές σκέψεις έτσι συσσωρεύεται τόση ενέργεια μέσα τους που καταφέρνουν πάντα αυτό που θέλουν όπως οι κόμπρες, μιμούνται στο πνευματικό κομμάτι τις κόμπρες, αν και θανατηφόρο ζώο το θεωρούν ιερό. 

Για τον δυτικό άνθρωπο είναι βάσανο όλα αυτά, θέλει γνώση αλλά δεν θέλει ασκήσεις πειθαρχίας, βαριέται να είναι ένας συνεχείς παρατηρητής του εαυτού του, να καταγράφει μήνες και χρόνια την πρόοδο του και να κάνεις παρατηρήσεις. 

Βέβαια η ζωή του δυτικού είναι πιο στρεσαρισμένη μία λύση για αυτό είναι να αρχίσει να αποδεσμεύει βάρη που έχει, π,χ, αν έχει 3 σπίτια; ας έχει ένα, αν έχει πολλές ερωτικές σχέσεις; ας τις λιγοστέψει. 

Έχει οικογένεια παιδιά και υποχρεώσεις αν γίνεται, ας κάνει απλά και μικρά βηματάκια, έχει χρόνια ολόκληρα μπροστά του ας μη βιάζεται (όσο πιο ψιλή κορυφή θέλει σύντομα να φτάσει τόσο πιο θλιμμένος θα είναι) και ας προσπαθεί να χαρεί τις χαρές των απλών στιγμών. 

Όλοι οι διάσημοι σπουδαίοι άνθρωποι αλλά και οι εκατομμύρια ανώνυμοι σπουδαίοι άνθρωποι είτε ήταν οικογενειάρχες είτε όχι τα κατάφεραν γιατί έμεναν σταθεροί, και είχαν κάποια ιδανικά. Κλείνοντας αυτή τη παράγραφο αν θέλει κάποιος να τα καταφέρνει ας γίνει σαν την κόμπρα να έχει σταθερή σκέψη και σταθερή ρυθμική αναπνοή.

*Η εκπνοή του χαρούμενου έλκει ενώ το αντίθετο απωθεί και ας προσποιείται ο άλλος τον θετικό, αργά η γρήγορα θα νιώσει αντιπάθεια, θα απομακρύνονται ευγενικά. Αν δεν είσαι φίλος ΜΕΣΑ ΣΟΥ με τους άλλους μη νομίζεις ότι θα μπορείς να είσαι και στη πραγματικότητα με τους άλλους. 

Η πνοή μεταδίδει τα εσωτερικά σου μηνύματα αν είσαι δίπλα σε κάποιον που νιώθει θυμό ή οργή θα γίνεις νευρικός, αν είσαι δίπλα σε ένα χαρωπό άτομο θα νιώθεις ευθυμία και αυτή θα μεταδίδεται τριγύρω και έτσι μια παρέα μπορεί να γίνει εύθυμη, εξαιτίας ενός και μόνο ατόμου. 

Το ίδιο και η ερωτική επιθυμία μπορεί να έχει το ένα μέλος και το άλλο όχι αλλά σιγά σιγά αποκτά χωρίς ιδιαίτερες χειρονομίες και πράγματα. Υποθετικά όμως αν οι άνθρωποι δεν ανέπνεαν 90% θα ήταν αδύνατον αυτές οι θετικές ή αρνητικές επιρροές να μεταδίδονται.

Πόσες και πόσες φορές σε ομιλίες και σε συναναστροφές έχουμε νιώσει τι αισθάνεται ο άλλος ή σκέφτεται ή τουλάχιστον μας έρχονταν στο μυαλό η ιδέα ότι αυτός τώρα δεν με συμπαθεί, ή ότι τον πείραξε αυτό που είπα κτλ 

Όλα τα χνώτα που βρίσκονται στον αέρα είναι πληροφορίες! σε αιθερική μορφή! και οι εισπνοές από την μύτη είναι ο τρόπος που τις διαβάζουμε. Τα ζώα έτσι βρίσκουν λεία τους με την αναπνοή ξέρουν τι θα βρουν, που θα το βρουν,πως θα το βρουν.

Μερικά πειράματα.
Γενικοί κανόνες : Θέλει να έχεις συγκέντρωση να μένεις προσηλωμένος για να μπορέσεις να στείλεις σκέψη μέσω της εκπνοής. Αλλιώς είναι σαν να προσπαθείς κάτι χωρίς να έχεις εξασκηθεί ποτέ σου. Σε γενικές γραμμές πρέπει οι άνθρωποι να είναι πρόσωπο με πρόσωπο για να μεταφερθούν επιθυμίες.. ή σκέψεις αλλιώς υπάρχει ένα χάος και άλλων πληροφοριών. 

Η εξαίρεση στο κανόνα αυτόν είναι αυτοί που είναι χρόνια εξασκημένοι, και αυτοί που έχουν πολύ έντονη σκέψη και πνοή. Όταν κάποιος έχει μεγάλη εκπνοή εκ φυσικού ή από εξάσκηση δίνει μια εικόνα δύναμης. Ένας βασικός νόμος πνευματικής φυσικής είναι ότι οι δονήσεις της φωνής γίνονται κύματα σκέψης για τον νου του άλλου μέσω του αιθέρα που όλους μας περιβάλει.

1. Όπως είπαμε η σκέψη μεταδίδεται πολύ έντονα μέσο της πνοής, μπορούν δύο ερωμένοι - ένα ζευγάρι να πειραματιστεί - κάνει το εξής να συγχρονίσει την πνοή του μαζί με του άλλου, και να έχει σταθερή μια σκέψη (καλό είναι να μην αντιτίθεται στο συναίσθημα ή στην φωνή της συνείδησης μας), και σιγά σιγά το άλλο μέλος θα την έχει σαν ιδέα αμυδρά η και να την νιώσει την σκέψη. 

Στην αρχή όλα είναι δύσκολα. Σε καμία περίπτωση μην εκφράζεται αυτή την σκέψη με λέξεις, αλλιώς δεν έχει νόημα. Μπορεί να έχει τύχει μερικές φορές το ένα μέλος του ζευγαριού να μην έχει όρεξη για σεξ, και επειδή επιμένει το άλλος μέλος το οποίο έχει όρεξη να μεταφέρει αυτή την όρεξη σαν αυθυποβολή. Απλά είναι ένας τρόπος να ανακαλύψει κάποιος με πειράματα την δύναμη της πνοής. 

Ένας άλλος είναι να προσπαθήσει να απωθήσει ή έλξη κάποιον δίπλα του που δεν θέλει μόνο με εκπνοή, ας έχει σταθερά την πνοή του την σκέψη του και συγχρονισμένη να είναι η αναπνοή με τους χτύπους της καρδιάς. Ένα εμπόδιο είναι αν ο άλλος είναι πολύ προσηλωμένος ή νευριασμένος.

2.Η σκέψη μεταδίδεται καλύτερα με την εκπνοή παρά με την σκέψη. Αν η σκέψη λέγεται με λόγια, τότε χάνεται η μαγεία γιατί τα λόγια είναι λόγια και τα λόγια ξεχνιούνται, δεν μένει κάτι μέσα στο πνεύμα του άλλου. 

Αν κάθεται κάποιος δίπλα σας και είναι αντιπαθής και θέλετε να φύγει, συσσωρεύστε όλο σας το συναίσθημα κρατήστε το σταθερό όπως και μια εντολή π,χ, φύγε πήγαινε κάπου αλλού καλύτερα, και απλά παίρνε μεγάλες (διακριτικά) αναπνοές από την μύτη και εξέπνεε από το στόμα, μείνε σταθερός έτσι για μερικά λεπτά, και παρατήρησε τα αποτελέσματα.

3.Δεν έχουμε μόνο ένα σώμα έχουμε και άλλα σώματα όμοια του φυσικού μας όπου εκεί εδρεύουν άλλες δυνατότητες και δυνάμεις και είναι τα οχήματα μας για τις άλλες διαστάσεις. Σε ένα από αυτά εδρεύει και η νόηση, η φαντασία. 

Αυτά τα σώματα είναι ενωμένα σαν ένα με το φυσικό σώμα και τον εγκέφαλο μας και επικοινωνούν με κάποια αιθερικά καλώδια όλα αυτά. Όσο πιο παχιά γίνονται αυτά τα καλώδια τόσο πιο πολύ σοφία, φαντασία, εξυπνάδα αποκτά κάποιος και τα καλώδια αυτά γίνονται πιο φωτεινά(κίτρινο χρώμα). Το φωτοστέφανο που βλέπουμε δεν είναι άμα είσαι καλός ή αν πήγες στο παράδεισο, είναι υπερβολική σοφία, είναι η βαθιά επίγνωση, πνευματική γνώση βιωμένη.

Το φωτοστέφανο είναι το υπερβολικό κίτρινο χρώμα που εκπέμπεται στο κεφάλι είναι αυτός που έχει φώτιση. Αυτή η ενέργεια είναι κάποια μόρια αν το δούμε επιστημονικά διαφορετικής ύλης. Τα οποία έρχονται κατά πιο πολύ σε ποσότητα με την αναπνοή από την μύτη και ιδίως από το δεξί ρουθούνι. 

Αυτή η κίτρινη ενέργεια αυτό το είδος αιθερικής ενέργειας είναι και η έμπνευση και οι ιδέες που έρχονται σαν ύλη από τον νοητικό εγκέφαλο του νοητικού σώματος το οποίο δονείται στη συχνότητα της 5 διάστασης.

Γινόμαστε πιο ικανοί στην αντίληψη βαθύτερων πνευματικών πραγμάτων, αποκτούμε παραπάνω έμπνευση, ή αποκτάμε έμπνευση όταν δεν έχουμε με την αύξηση αυτής της ενέργειας στο μυαλό μας. 

Όταν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι τέτοιο, κλείνουμε το αριστερό ρουθούνι και αναπνέουμε βαθιά αργά και σταθερά και εκπνέουμε από το στόμα. Βέβαια μπορεί αν θέλει κάποιος να μη κλείσει το αριστερό ρουθούνι. Και γενικώς η αναπνοή ΠΡΕΠΕΙ να είναι ρυθμική έτσι προκαλείτε διαύγεια στο νου.

4.Μπορείς με μια κραυγή να κάνεις ολόκληρη στρατιά να φοβάται, τον Μέγα Αλέξανδρο τον φοβόντουσαν οι δικοί του ακόμα και νεκρό. Μπορείς να βγάλεις μια κραυγή σε συναυλία ή να τραγουδήσεις μακρόσυρτα κάποια φωνήεντα και να κάνεις ολόκληρη μάζα να ξεσηκωθεί ενάντια προς κάτι που έχεις στο μυαλό σου και πιστεύεις, μπορείς να τους μεταφέρεις ότι μήνυμα θες χωρίς λέξεις. 

Αυτό θέλει και απαιτεί σταθερή έκφραση συναισθηματική, να έχεις πάρει από την μύτη εισπνοές πριν το κάνεις ώστε η κραυγή ή η φωνή να έχουν μαγνητική και ηλεκτρική ενέργεια ώστε να είναι φορτισμένη όταν βγει η φωνή και εξαπλωθεί. 

Πρέπει να είναι φορτισμένη για να έχει ισχύ σαν μήνυμα, και να προϋπάρχει σταθερή ψυχική δύναμη σκέψη και συναίσθημα για να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα. Σε όλες τις εποχές οι τραγουδιστές που ένιωθαν αυτό που τραγούδαγαν επηρέαζαν ολόκληρες μάζες, περνώντας στην μάζα το ίδιο μήνυμα. 

Κάτι που στις μέρες μας δεν συναντάμε εύκολα επειδή πολλοί νέοι τραγουδιστές διάσημοι είναι απλά σαν πράγματα που βγήκαν από μια γραμμή παραγωγής χωρίς κάτι ουσιώδες να μεταφέρουν στο κόσμο, ή να νιώθουν αυτό που τραγουδούν, είναι απλά σαν καλοσερβιρισμένα ζωντανά κενά ηχεία που απλά υπάρχουν.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Οι πνεύμονες έχουν ελαστική και σπογγοειδή επιφάνεια και ενώνονται με ένα σύστημα σωλήνων βρόγχοι-τραχεία αρτηρία-φάρυγγας -λάρυγγας-ρουθούνια, ο αέρας περνάει από όλους αυτούς τους σωλήνες και φτάνει στα πνευμόνια ζεστός και καθαρός ενώ εμείς έχουμε πάρει είδη τη μαγνητική και ηλεκτρική ενέργεια του αέρα.

Η καρδιά σπρώχνει το οξυγονωμένο αίμα σε όλο το σώμα διανέμει οξυγόνο και ενέργεια στο πέρασμα του μαζεύει τοξίνες και βρομιές το αίμα και γίνεται σκούρο τότε περνάει από τον δεξί κόλπο της καρδιάς και από εκεί στέλνει το αίμα στα πνευμόνια για εκπνοή. 

Σε 24 ώρες έχουν οξυγονωθεί 20.000 λίτρα αίμα, όταν δεν παίρνουμε σωστά αναπνοές μειώνουμε ακόμα και πάνω από 35% το οξυγόνο που θα παίρναμε έτσι έχουμε πρόωρα γηρατειά, πρόωρη κυτταρική φθορά και συν όλα αυτά ο σύγχρονος άνθρωπος ούτε γυμνάζεται.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι να αθλούμαστε και αν δεν μπορούμε ας μη πάρουμε τα μέσα μαζική μεταφοράς ας περπατήσουμε 1 ώρα, και αν όχι κάθε μέρα όποτε μπορούμε,ας ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια,. Να κάνουμε ασκήσεις με αναπνοές. Πρέπει να σεβόμαστε και προστατεύουμε την υγεία μας, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε.

Τέλος υπάρχουν πολλά συστήματα αναπνοής-γιόγκας το πιο γνωστό είναι η pranayama υπάρχουν και άλλα όπως Pratiloma pranayama, Anuloma pranayama, Nuloma pranayama, Surya Bhedana είναι διάφορα είδη τεχνικών για αναπνοές που να διώχνουν τα άγχη και τα αρνητικά συναισθήματα. 

Τίθεται και ένα ερώτημα σε πολλούς ανθρώπους, εφόσον οι ρίζες αυτών των ασκήσεων γιόγκα έχουν και κάποια πιστεύω θρησκευτικά τα οποία προκαλούν σε κόσμο μεγάλα διλήμματα και ερωτήματα γύρω από την θρησκεία τον Θεό και γενικώς τα ιερά. Δεν υπάρχει κάποια μαγική απάντηση που να τα απαντά αυτά, όμως σαν λύση μπορούμε να κάνουμε το εξής να γίνουμε οι έξυπνοι ποντικοί. 

Ο έξυπνος ποντικός τρώει το τυρί αλλά δεν τον πιάνουν : κράτα και σύλλεξε ότι σου είναι πρακτικό και ωφέλιμο για εσένα στο επίπεδο που είσαι και θα έρθει και η ώρα που θα μάθεις-ξεχωρίσεις τις θρησκευτικές αλήθειες. Ας μην πετάμε όλη την πίτα, χάνουμε τα καλά κομμάτια.NA MΕΛΕΤΑΤΕ. 

Ο μέσος άνθρωπος είναι αδύνατον να το καταφέρει. Παντού υπάρχουν έστω και ψήγματα αλήθειας. Οπότε αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει κάποιο σύστημα γιόγκας για υγεία η για άλλα πιο ειδικά θέματα ας μη κλονίζεται και ασχολείται με τις διάφορες θρησκευτικές θεωρίες ή αλληγορίες που μπορεί να συναντήσει καθώς ψάχνεται.

Υπάρχουν βιβλία αρκετά στο εμπόριο που δίνουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Όλα όσα χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος της δύσης που μπορεί να ωφεληθεί είναι σε αυτή την ανάρτηση, μαζεμένα άπλα λυτά και πρακτικά.
ΤΕΛΟΣ