Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου....!!!!!!!!!

Έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές φορές πως δεν χρησιμοποιούμε όλο το δυναμικό του εγκεφάλου μας και πως μόνο ένα κλάσμα των δυνάμεων του νου μας χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας. Η χρησιμοποίηση όλου του δυναμικού του νου μας θα πρόσθετε στην προσωπικότητά μας μια τεράστια δημιουργική δύναμη. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς θα μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις;

Στην αιχμαλωσία του νου
Η δημιουργική δύναμη του νου είναι προσβάσιμη μόνο στο εδώ και στο τώρα. Πρέπει να ζούμε στο παρόν και να επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας στη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να μπορούμε πράγματι να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο, να είμαστε παρόντες στη ζωή και να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου. 

Μπορούμε μόνο να απολαμβάνουμε την ευτυχία και την απόλαυση της τωρινής στιγμής. Αν ο νους μας περιπλανιέται στα μονοπάτια του παρελθόντος και του μέλλοντος, οι ευκαιρίες που είναι ανοιχτές για εμάς στο παρόν θα κλείσουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου. Αντίθετα, θα βρεθούμε να είμαστε αιχμάλωτοι του νου.

Το να είμαστε αιχμάλωτοι του νου σημαίνει πως είτε είμαστε φυλακισμένοι του παρελθόντος μας, είτε ζούμε υπό την επήρεια ενός φανταστικού μέλλοντος. Αν κατά τη διάρκεια που είμαστε ξύπνιοι οι σκέψεις μας γυρίζουν γύρω από το παρελθόν ή το μέλλον μας, τις περισσότερες φορές δεν θα μπορούμε να ενεργήσουμε όταν θα είναι απαραίτητο στις ευκαιρίες του παρόντος.

Τις περισσότερες φορές, ο νους μας είναι κλειδωμένος στη φυλακή του παρελθόντος από ένα γεγονός, το αποτέλεσμα του οποίου μας ήταν δυσάρεστο. Οι σκέψεις μας τριγυρνούν σε αυτό το γεγονός, θα θέλαμε πολύ να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων ή ανησυχούμε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εμάς λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς μας σε εκείνη την παρελθοντική στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος να γίνουμε αιχμάλωτοι είναι όταν ο νους μας, μάς γοητεύει με ένα φανταστικό μέλλον ή με την εικόνα μιας επιθυμητής, ιδεώδους κατάστασης για εμάς. Τότε κινητοποιούμε όλες μας τις ενέργειες για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εικόνες και έχουμε την τάση να προσπερνάμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το παρόν.

Κι ένας άλλος τρόπος που ο νους χρησιμοποιεί για να μας δέσει στο μέλλον είναι η μόνιμη ανησυχία μας για το τι πρόκειται να μας συμβεί. Φοβόμαστε το μέλλον. Ο νους μας συνεχώς δημιουργεί σενάρια, το αποτέλεσμα των οποίων είναι καταστροφικό για εμάς. Χάνουμε τη δουλειά μας, αρρωσταίνουμε, ο σύντροφός μας μάς αφήνει κλπ.

Μια χαρακτηριστική διάσταση της αιχμαλωσίας του νου είναι πως ο νους είναι στην ουσία απορριπτικός ή ακόμα και εχθρικός προς την παρούσα στιγμή. Συχνά πιστεύουμε πως κάτι δεν θα έπρεπε να συμβεί με αυτό τον τρόπο ή πως θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο μέρος.

Αναρωτιόμαστε γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνεχώς σε εμάς. Ο νους μας βρίσκεται σε μια διαρκή πάλη με το παρόν και αυτή η πάλη είναι που μας κρατάει σε αιχμαλωσία.

Ζώντας στη φυλακή του νου δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, απλά παρασυρόμαστε ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί ο νους και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ενεργήσουμε στο παρόν.

Αποκτώντας πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου....
Ας δούμε λοιπόν τις νέες μεθόδους που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου και ταυτόχρονα μας βοηθούν να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμαλωσίας του νου. 

1.Πρέπει να ξεπεράσετε το παρελθόν. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το παρελθόν, οπότε όλη η ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να στοχαστείτε το παρελθόν πάει χαμένη. Αντίθετα, επικεντρώστε αυτή την ενέργεια στην παρούσα στιγμή, να είστε σε εγρήγορση και συνειδητά συνδεδεμένοι με όλα όσα βιώνετε στην παρούσα στιγμή. 

2.Να μη φοβάστε το μέλλον από τη στιγμή που δεν είναι πραγματικό αλλά μια προβολή του νου. Μόνο το παρόν υπάρχει. 

3.Είναι δυνατόν να κάνετε πραγματικότητα τα σχέδιά σας για το μέλλον μόνο μέσα από τις τωρινές σας ενέργειες. Μόνο στην παρούσα στιγμή μπορείτε να κάνετε κάτι που θα επηρεάσει το μέλλον σας. Να είστε προσεκτικοί όμως και μη θυσιάσετε τις ευκαιρίες του παρόντος στο βωμό ενός φανταστικού μέλλοντος ή της εικόνας μιας ιδεώδους κατάστασης. 

Αν είστε πραγματικά παρόντες στο εδώ και στο τώρα και μπορείτε να είστε χαρούμενοι, δεν θα έχετε πρόβλημα ούτε στο μέλλον. Το μέλλον είναι κι εκείνο απλά ένα παρόν. 

4.Αποδεχθείτε το παρόν όπως είναι και μη μάχεστε εναντίον του. Μη βλέπετε την παρούσα στιγμή σαν εχθρό σας και μην την κρίνετε. Παραιτηθείτε από τον αγώνα και απλά να είστε παρόντες στο εδώ και στο τώρα. Δώστε συνειδητή προσοχή σε οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά σας, στην παρούσα στιγμή. 


Συγγραφέας: Frank A. Wanderer PhD (καθηγητής ψυχολογίας, συνειδητός ερευνητής και συγγραφέας, themindunleashed.org)
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Photo credit: graphicstock





Meg Adamson-Gour: Μαθαίνοντας να μη παραδίδεται τη δύναμή σας και να παραμένετε ευτυχισμένοι....!!!!!!!

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να γίνει περίπλοκη. Δεν έχετε παρατηρήσει πως αυτό συμβαίνει μόλις σταματήσετε να δίνετε σημασία; Σαν να περιμένει από εσάς να σταματήσετε την προσωπική σας εργασία για να σας δοκιμάσει!

Ο ρυθμός του κόσμου έχει γίνει τόσο γρήγορος που πρέπει να επιλέξουμε με τι θα ασχοληθούμε, με ποιους θα παίξουμε και ποια θα είναι τα όρια της ευημερίας μας.

Οι μέρες όπου οι γυναίκες έπρεπε να φέρονται σαν γυναίκες – να μην μιλούν, να χαμογελούν, να μην κάνουν σκηνές και να είναι πάντοτε ευγενικές – οδήγησαν κάποιες από εμάς στο μονοπάτι του συμβιβασμού ώστε να ευχαριστήσουμε κάποιον άλλον. Να πάμε με τα νερά τους για να περνάμε καλά.

Και τώρα πώς θα πω όχι;
Πάρα πολλές γυναίκες έχουν μάθει να φοβούνται το γήρας, όμως εγώ λέω ότι τότε τα πράγματα καλυτερεύουν. Καθώς γερνάτε νιώθετε καλύτερα με το σώμα σας, με την επιδερμίδα σας, με το μυαλό σας. Σταματάτε να απολογείστε για πράγματα για τα οποία δεν είστε εσείς υπεύθυνες και αρχίζετε να δίνετε προσοχή σε αυτά που σας κάνουν χαρούμενες.

Σταματάτε να αναζητάτε την επιβεβαίωση από τους άλλους γύρω σας και δίνετε προτεραιότητα στη γνώμη που έχετε εσείς για τον εαυτό σας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σας για όσα θέλετε στη ζωή σας;

Τι αναζητάτε σε έναν σύντροφο;

Τι αναζητάτε στην εργασία / ονειρεμένη ζωή σας;

Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι δεν ξέρουν πια τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους ή τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Νιώθουν πως έχουν «κολλήσει».

Η κοινωνία εδώ και δεκαετίες μάς διδάσκει να ακολουθούμε το κοπάδι.

Να πάμε στο σχολείο, να βρούμε μια δουλειά, να παντρευτούμε, να κάνουμε παιδιά, να δουλεύουμε σκληρά, να συνταξιοδοτηθούμε και να μην παραπονιόμαστε. Να είμαστε ευγνώμονες επειδή σε άλλες χώρες ζουν πολύ χειρότερα.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο παραπάνω σενάριο αν απολαμβάνετε το κάθε βήμα του. Αν όμως δεν σας αρέσει;

Αν η εργασία σας δεν εξελίσσεται όπως θέλετε;

Ή αν τα πράγματα με τον σύντροφό σας δεν πάνε όπως περιμένετε;

Τα ΜΜΕ συνήθως επικεντρώνονται στα αρνητικά, τα διαστρεβλώνουν σε μάρκετινγκ και χειραγώγηση και προσθέτουν μελοδραματική μουσική.

Μην ξεχνάτε πως πιθανότατα υπάρχει ένα χάπι για όσα νομίζετε πως σας πονούν.

Επίσης, σε «ενοχλητικές» γυναίκες γινόταν λοβοτομή (αλήθεια, η λοβοτομή θεωρούνταν αποδεκτό μέτρο για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση οι οποίες εκλαμβάνονταν ως «τρελές» λόγω της ανισορροπίας των ορμονών τους).

Έχουμε απομακρυνθεί από το «Εγώ» λόγω παρερμηνείας της έννοιας της υπηρεσίας

Έχουμε μείνει στο σημείο που δε νιώθουμε χαρούμενες και προσπαθούμε να δούμε τι κάνουμε ή με τι ασχολούμαστε κι εκείνη τη στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε μια άλλη διαδρομή.

Η ευτυχία έρχεται μόνο αν εκπληρώσουμε πρώτα τις δικές μας επιθυμίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εκπληρώσατε τις επιθυμίες σας;

Πώς μπορείτε να γίνετε η ηρωίδα σας;

Ξέροντας πότε να λέτε όχι.

Επιλέγοντας πού θα παίξετε και πού όχι.

Ξέροντας πως σας αξίζει να ζείτε τα όνειρα που έχετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας και αν κάποιοι γύρω σας δεν το καταλαβαίνουν, μην αφήσετε αυτά τα όνειρα.

Πάντοτε να ξέρετε τι θέλετε και να μην συμβιβάζεστε.

Αν δεν σας αρέσει η εργασία σας, να έχετε το θάρρος να ψάξετε για κάτι νέο και να την αφήσετε.

Γράψτε μια λίστα των ικανοτήτων σας και πραγμάτων που σας αρέσει να κάνετε. Διασταυρώστε τις και συλλογιστείτε νέους δυνατούς τρόπους ενεργειών.

Να έχετε θάρρος!

Αν είστε σε μια σχέση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Δεν έχει να κάνει με την επίρριψη της ευθύνης αλλά με την ειλικρίνεια.

Η ελευθερία έρχεται όταν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας για το πώς νιώθουμε.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα στη ζωή μου είναι :

Είμαστε άνθρωποι που διευρυνόμαστε συνεχώς. Όταν νιώθουμε άβολα είναι σημαντικό να μην ψάχνουμε για κάποιον εξωτερικό παράγοντα (άνθρωπο, εργασία, καταστάσεις) να κατηγορήσουμε και να παρασυρθούμε από μια λανθασμένη αντίληψη.

Είναι λανθασμένη αντίληψη. Η αλήθεια είναι πως έχετε ξεπεράσει τις καταστάσεις και η ψυχή σας, σάς καλεί να προχωρήσετε.

Διαβάστε το αυτό ξανά.

Από εσάς εξαρτάται να το αφουγκραστείτε και να δείτε τη δυσφορία σας ως ένα βαθύ εσωτερικό κάλεσμα από το πνεύμα σας.

Αφιερώστε ένα λεπτό να θυμηθείτε τα όνειρά σας…

Θυμηθείτε πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παρατήσετε αυτό που κάνετε αλλά πως πρέπει να κοιτάξετε μέσα σας για να δείτε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί πραγματικά. Όταν μπορέσετε να ξεπεράσετε την άνεση της κατάκρισης, θα αρχίσετε να βλέπετε πως έχετε εξελιχθεί και η εργασία και οι σχέσεις σας είτε θα εξελιχθούν μαζί σας είτε θα πρέπει να τις αφήσετε και να συνεχίσετε.

Ο κόσμος χρειάζεται την δική σας ξεχωριστή μαγεία (και να θυμάστε πως δεν λέω πράγματα που δεν εννοώ. Δεν μου αρέσουν οι αερολογίες).

Όλη η ζωή είναι μια ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε τον εαυτό μας να αξίζει.

Αν εμπιστευόμαστε την αξία μας και ακολουθούμε αυτό που νιώθουμε πως είναι καλό (το εσωτερικό μας σύστημα κατεύθυνσης) και το κάνουμε για αρκετό διάστημα (αρκετά ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοτίβο σκέψης), τότε όλοι όσοι είναι ευθυγραμμισμένοι με τα όνειρά μας θα μας βρουν και θα έρθουν μαζί μας. Δεν μπορούν όμως να μας βρουν αν είμαστε χαμένοι στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών.

Οι άνθρωποι με τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες θα σας βρουν

Η ζωή θα σας δώσει ακριβώς αυτό που περιμένετε από αυτήν

Μάθετε πως οι επιλογές που κάνατε στο παρελθόν μπορεί να μην σας ταιριάζουν τώρα.

Πριν παραμερίσετε τον εαυτό σας και την ευτυχία σας για το καλό κάποιου άλλου, αναλογιστείτε τι θυσιάζετε και γιατί.

Η ανακούφιση έρχεται όταν σταματάτε να νοιάζεστε για το τι χρειάζονται όλοι οι άλλοι (από εσάς) και βάζετε πρώτα τις δικές σας ανάγκες

Ποια είναι λοιπόν η λίστα με τις ανάγκες σας;

Να μια δική μου :
Σεβασμός για τα συναισθήματα και το ένστικτό μου. Αν κάτι δεν φαίνεται σωστό, πιθανότατε δεν είναι. 

Καλή επικοινωνία. Η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί σε εικασίες και ξέρετε τι ακολουθεί… 

Καλή ξεκούραση. Όταν της λείπει ύπνος, η Meg είναι γκρινιάρα. 

Χώρος για να εξερευνήσω τις επιθυμίες και τα σχέδιά μου. 

Καθημερινός διαλογισμός. Με ηρεμεί και επιτρέπει την απελευθέρωση. 

Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους κοντινούς μου ανθρώπους. Αυτό μου είναι απαραίτητο. Αν δεν υπάρχει ροή, κάποιος λόγος θα υφίσταται. 

Καθημερινό γέλιο. Το γέλιο είναι φάρμακο για την ψυχή μου. 
Χρόνος με την οικογένεια και με φίλους (αυτό πρέπει να το δουλέψω!) 

Η αυτογνωσία είναι το κλειδί για τη συνειδητή επίγνωση. Όσο πιο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας όσον αφορά το πού συμβιβαζόμαστε και γιατί (θα κάνω αυτό κι αυτό για εκείνους και σε αντάλλαγμα θα με εκτιμήσουν και θα νιώθω αγαπητή), τόσο συντομότερα θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα μοτίβα μας.

Αν αγαπάμε αρκετά τον εαυτό μας, για τη δυσφορία μας θα σταματήσουν να φταίνε οι άλλοι και θα έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τα όνειρά μας.

Ποτέ μην αφήσετε κάποιον να σας πει να μην κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Θα μιλάει από τις δικές του εμπειρίες, την έλλειψη και τον φόβο. Οι προθέσεις του μπορεί να είναι καλές… αλλά κανείς δεν είναι καλύτερος οδηγός από το πνεύμα σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να το αφουγκραστείτε… όσο συχνότερα μπορείτε.

Είστε χρήσιμοι

Πιστεύω σε εσάς

Τώρα είναι η ώρα να επιτρέψετε στη μαγεία σας να λάμψει

Ξεκινήστε και εκφραστείτε… μην κρύβεστε πια…

Επειδή μόλις ξεκινήσετε, θα έχετε όλο και περισσότερη έμπνευση.

Με αγάπη και σεβασμό από έναν συνεπιβάτη σε αυτή τη ζωή,

Μεγάλες αγκαλιές και επευφημίες,
Meg


Ποια είναι η Meg Adamson-Gour

Life Strategist, Rebel, Daily Love Doser, Food is Sacred,

Words Have Power, You Matter, Animal Communicator, Just Be Powerful in All you do. www.JustBePoweful.com

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Photo credit: graphicstock & Meg Adamson-Gour



Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τα 7 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ τα ευτυχισμένα ζευγάρια.....!!!!!!!

Ίσως η συνταγή της ευτυχίας για μια υγιή σχέση δεν αποτελείται από πράγματα που πρέπει να κάνετε με τον έτερον σας ήμισυ αλλά από εκείνα που δεν πρέπει να κάνετε. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μια ευτυχισμένη σχέση είναι περισσότερο αποτέλεσμα προσπάθειας παρά τύχης!

Εάν λοιπόν θα έπρεπε να κάνουμε κάποιες γενικεύσεις σχετικά με τις συνήθειες που παρατηρούμε στα ευτυχισμένοι ζευγάρια, αυτές θα ήταν οι ακόλουθες...

Δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους σε φίλους και συγγενείς
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να μην εμπλέκουν άλλους στη σχέση τους. Μιλάνε απευθείας για τα μεταξύ τους θέματα αντί να συμβουλεύονται άλλους, οι οποίοι μπορεί -άθελά τους- να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος!

Δεν συγκρίνονται με άλλα ζευγάρια
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποδέχονται και αγαπούν ο ένας τον άλλο ως έχει. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται με άλλα ζευγάρια και δεν αφήνουν την ανασφάλεια να «φωλιάσει» στο γάμο τους.

Δεν το παίζουν «θύμα»
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποτελούνται από ανθρώπους που αναλαμβάνουν την ευθύνη των συναισθημάτων τους, αλλά και του ρόλου που έχουν μέσα στη σχέση. Δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλο για τα προβλήματά τους και αντί να γκρινιάζουν, διεκδικούν αυτό που χρειάζονται μέσα στη σχέση.

Δεν τα παίρνουν όλα στα σοβαρά
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν τι πάει να πει «ευτυχία» και «διασκέδαση» και αυτό επειδή γελούν πολύ και διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι εξαιρετικά αγχωτικά, το αντιμετωπίζουν με χιούμορ!

Δεν κρίνουν ο ένας τον άλλο
Οι ευτυχισμένοι σύντροφοι βλέπουν πάντα πρώτα τα θετικά του άλλου. Ακόμα κι όταν κάτι στη συμπεριφορά του τους ενοχλεί, προσπαθούν να βρουν ένα γλυκό τρόπο για να το επισημάνουν, χωρίς να κατακρίνουν και χωρίς να γκρινιάζουν. Αν λοιπόν ο σύζυγός σας κάνει κάτι που σας ενοχλεί, ανακαλύψτε πρώτα το λόγο που σας ενοχλεί και βρείτε έναν ασφαλή τρόπο να το συζητήσετε.

Δεν παραμελούν τα οικονομικά τους
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι τα οικονομικά ασκούν πίεση σε ένα γάμο. Μπορούν να βρουν οποιαδήποτε λύση στα οικονομικά τους προβλήματα με επικοινωνία, ώστε να μπορούν να πάρουν υπεύθυνες αποφάσεις για το κοινό τους μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει ένας γάμος ευτυχισμένος, αν τα οικονομικά είναι ένα θέμα που προτιμάτε να αποφεύγετε να συζητάτε!

Δεν προσπαθούν να μαντέψουν ο ένας τι έχει στο μυαλό του ο άλλος
Αντιθέτως ξέρουν πώς να επικοινωνούν και γνωρίζουν τα συναισθήματα του/της συντρόφου τους ανά πάσα στιγμή. Κι όταν θέλουν να πουν κάτι στον άλλον, δεν έχουν την απαίτηση να το μαντέψει, αλλά το ζητούν με τον πιο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο τρόπο.





Απλές Καθημερινές Συνήθειες - Γίνε καλύτερος άνθρωπος με 8 τρόπους.....!!!!!!


Μέσα σε μια κοινωνία που ωθεί τους ανθρώπους σωματικά και ψυχικά στα άκρα, η ανθρωπιά τείνει να εξαφανίζεται.

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους και κοιτούν περίεργα τους άλλους; Περπατούν και δεν χαμογελούν; Που πήγε η αγάπη και η καλοσύνη; Σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις κανείς αναρωτιέται αν το χαμόγελο και η ανθρωπιά που έβγαζε αυτό είναι ξεπερασμένο.

Μέσα στις πόλεις των γρήγορων ρυθμών, της αποξένωσης και του εγωισμού, γίνετε το φωτεινό παράδειγμα και γίνετε καλύτερος άνθρωπος προς τους γύρω σας με πολύ απλές κινήσεις.

Πείτε καλημέρα σε κάποιον που συναντάτε στο ασανσέρ.

Ανοίξτε την πόρτα σε κάποιον που δεν έχει στα χέρια του πράγματα.

Κάντε ένα κομπλιμέντο σε έναν συνάδερφο σας που οργανώνει ένα project.

Δώστε μια αγκαλιά.

Δώστε σε κάποιον άστεγο μια κουβέρτα ή φαγητό.

Απολογηθείτε αν κάνατε κάτι άσχημο.

Στο τέλος της ημέρας, αναλογιστείτε τι κάνατε και επικεντρωθείτε στις στιγμές που ήρθατε σε επαφή με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας.

Χαμογελάστε και πείτε ευχαριστώ.





Πηγή: iefimerida.gr

Κόκκινη Πιπεριά - Ανακαλύψτε τις ευεργετικές συνέπειές της στον οργανισμό....!!!!!!!!

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα υλικά, η κόκκινη πιπεριά χαρακτηρίζεται ως διατροφική ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορείτε να την απολαύσετε στις σαλάτες σας ή να τις φτιάξετε γεμιστές. Η κόκκινη πιπεριά είναι σίγουρη νοστιμιά αλλά και άκρως θρεπτική. Ανακαλύψτε πιο κάτω τις ευεργετικές συνέπειες της κόκκινης πιπεριάς στον οργανισμό.

Κόκκινα πιπέρια για καλή νυχτερινή όραση. Πλούσια σε βιταμίνη Α είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καλύτερη όραση και ιδιαίτερα για τη νυχτερινή.

Βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Η κόκκινη πιπεριά αυξάνει τον μεταβολισμό σας και γίνεται ο καλύτερός σας σύμμαχος για την απώλεια βάρους.

Πηγή βιταμίνης C. Πέραν από ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου. Εάν έχετε έλλειψη σιδήρου τότε οι κόκκινες πιπεριές είναι ο καλύτερος συνδυασμός απορρόφησης σιδήρου.

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Οι βιταμίνες Α και C, οι οποίες περιέχονται στις κόκκινες πιπεριές, έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική ικανότητα. Επιπλέον, η παρουσία του λυκοπένιου (ουσία που ενδέχεται να προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη και των πνευμόνων) καθιστά τις κόκκινες πιπεριές ως μια υπερτροφή.

Μειώνει το άγχος και προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Χάριν στη βιταμίνη Β6 και στο μαγνήσιο μειώνει το άγχος και τις ανησυχίες οι οποίες ενδέχεται να σχετίζονται με τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Επιπλέον, η βιταμίνη Β6 είναι φυσικό διουρητικό το οποίο μειώνει το φούσκωμα και προλαμβάνει την υπέρταση.





Θαυματουργό Φασκόμηλο - Ανακαλύψτε 6 + 1 οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.....!!!!!!!!

Το φασκόμηλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά προσφέρει «απλόχερα» στον ανθρωπινό οργανισμό σημαντικά οφέλη. Ήδη από την αρχαιότητα, αρκετοί λαοί αναγνώρισαν τη θρεπτική του δράση, με τις Ελληνίδες να υποδέχονται τους άνδρες τους από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να «διεγείρουν» τη γονιμότητά τους και το Διοσκουρίδη, γνωστό φαρμακολόγο, να το συνιστά για τις αιμορραγίες ή την άτακτη περίοδο. Ανακαλύψτε τα οφέλη του φασκόμηλου πιο κάτω.

Παρεμποδίζει τον ιδρώτα. Η πιο αξιοσημείωτη θεραπευτική δράση του φασκόμηλου είναι ότι παρεμποδίζει την εφίδρωση. Η δράση αυτή αρχίζει δύο ώρες μετά την πρόσληψη του τσαγιού και μπορεί να κρατήσει ορισμένες μέρες.

Κατάλληλο για τη στοματική υγιεινή. Τα φύλλα του τριβόμενα στα δόντια και στα ούλα έχουν αντισηπτικές και καθαρτικές ιδιότητες. Έτσι είναι ιδανικά για γαργάρες και στοματικές πλύσεις.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το φασκόμηλο χάριν στη δράση των αντιοξειδωτικών έχει την ικανότητα να αποσβένει τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον άνθρωπο από διάφορους μηχανισμούς και που είναι υπεύθυνες για πολλές χρόνιες παθήσεις.

Ανακουφίζει από τον βήχα και τον πονόλαιμο. Το έλαιο ή τα αποξηραμένα φύλλα προστίθενται στο ζεστό νερό και γίνονται γαργάρα. Το συγκεκριμένο βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και παρέχει ένα χαλαρωτικό αίσθημα στο λαιμό. Εναλλακτικά, απολαύστε ένα θρεπτικό τσάι φασκόμηλο.

Θετική επίδραση στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ. Το φασκόμηλο (κυρίως το αιθέριο έλαιο) βελτιώνει τη μνήμη αλλά και τη διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Pharmacological Biochemical Behavior, διαπιστώθηκε πως άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα ήταν καλό να έχουν στη διατροφή τους το φασκόμηλο.

Βότανο κατά του διαβήτη. Έρευνα που έγινε στο Research Institute of Medicinal Plants στο Ιράν έδειξε πως το φασκόμηλο συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Τσίμπημα από κουνούπια; Τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου το ερεθισμένο σημείο, αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες.

Πώς να εντάξετε το φασκόμηλο στην καθημερινότητά σας;

Φτιάξτε μικρά μπρουσκετάκια και σερβίρετέ τα με λάδι, φασκόμηλο και σκόρδο.

Χρησιμοποιήστε το φασκόμηλο ως καρύκευμα για τη σάλτσα ντομάτας σας.

Προσθέστε φρέσκο φασκόμηλο στις ομελέτες σας.

Φτιάξτε δροσιστική σαλάτα από φύλλα φασκόμηλου, πιπεριές, αγγούρια, κρεμμύδια και γιαούρτι.

Τοποθετήστε μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου στο ψάρι ή στο κοτόπουλο και ψήστε το στη λαδόκολλα.





Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

4 Εύκολα Βήματα για να Πετύχετε τους Νέους Στόχους για το 2016....!!!!!!!!!!

             
Θέλετε το 2016 να είναι η χρονιά σας; Θέλετε επιτυχία; Μπορείτε να τα καταφέρετε όλα αυτά αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να βγάζουν μέσα σε λίγα χρόνια τα διπλάσια χρήματα από άλλους με τους οποίους αρχικά είχαν ξεκινήσει από το ίδιο σημείο; 

Υπάρχει εξήγηση και μέσα από αυτό το άρθρο θα καταλάβετε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας.Κάθε νέα δεξιότητα αυξάνει την πιθανότητα να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά σας. 

Έτσι αυξάνεται η αξία σας αλλά και η ικανότητά σας να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Δείτε λοιπόν ποια 4 βήματα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε μέσα στο 2016!

5. Πράγματα που θα Μπορούσαν να σας Γεμίσουν με Ευτυχία Μέσα σε Ένα Βράδυ.
Μάθετε να βάζετε σωστά στόχους Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να βάζουν σωστά στόχους. Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα τότε κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «Πού θα ήθελα να είμαι σε 12 μήνες;» 

Γράψτε σε ένα ημερολόγιο 10 στόχους που θα θέλατε να πετύχετε μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Δείτε τους στόχους που γράψατε και αναρωτηθείτε «Αν είχα ένα μαγικό ραβδί, ποιος στόχος, αν πραγματοποιούνταν, θα είχε τη μεγαλύτερη θετική επιρροή στη ζωή μου;» 

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτοί οι στόχοι είναι οικονομικής φύσεως.Όταν γράφετε τους στόχους σας είναι πιο εύκολο να τους πετύχετε.Επικεντρωθείτε σε έναν στόχο κάθε φορά 

Γράψτε καθαρά τον πρώτο στόχο που θέλετε να πετύχετε. Βάλτε δίπλα ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο πρέπει να τον έχετε πετύχει. 

Η επόμενη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι «ποια δεξιότητα θα με βοηθήσει περισσότερο ώστε να πετύχω αυτόν τον στόχο;» Επικεντρωθείτε σε αυτήν τη δεξιότητα που θα σας βοηθήσει περισσότερο να πετύχετε τον στόχο σας. Αυτή η φόρμουλα είναι ο λόγος που οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι τόσο πετυχημένοι. 

Θέτοντας ξεκάθαρους στόχους μπορείτε να πετύχετε τα πάντα στη ζωή. Πρέπει όμως ο στόχος σας να είναι πάρα πολύ ξεκάθαρος. Μετά πρέπει να είστε ξεκάθαροι και με τις δεξιότητες που θα χρειαστεί να εξελίξετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Φέρτε την Ευτυχία στο Σπίτι σας με τη Βοήθεια του Φενγκ Σούι. Όταν αυξάνετε τις ικανότητές σας, θα ανοίξετε νέες ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Φροντίστε να προσθέτετε νέες δεξιότητες διαρκώς ώστε να επιτευχθεί κάποια στιγμή ο τελικός μέγιστος στόχος σας.

Επικεντρωθείτε σε έναν στόχο κάθε φορά!Ρυθμίστε τον χρόνο σας Πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να πετύχετε όλα σας τα όνειρα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να κάνετε όλα όσα έχετε σημειώσει σε καθημερινή βάση. Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν όλη μέρα και βγάζουν λίγα ευρώ και άλλοι εργάζονται όλη μέρα και βγάζουν εκατομμύρια ευρώ. 

Σε ποια κατηγορία θέλετε να ανήκετε; Φτιάξτε μια λίστα με τους στόχους της ημέρας και φροντίστε να τους πραγματοποιήσετε όλους ξεχωρίζοντας αυτούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την εξέλιξή σας. 

Επικεντρωθείτε πρώτα στους στόχους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον μεγαλύτερο στόχο σας.

8 Καθημερινές Συνήθειες Που σας Φέρνουν πιο Κοντά στην Ευτυχία!Εσείς είστε αυτοί που ρυθμίζετε τον ωκεανό δυνατοτήτων της ζωής σας. Αναπτύξτε μια καλή συνήθεια μέσα στο 2016 Υπάρχει ένα τρικ που είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό τρικ της επιτυχίας. Ξεκινήστε την ημέρα σας πραγματοποιώντας μια εργασία πρωί-πρωί. 

Εάν πρόκειται να ολοκληρώσετε μια εργασία το πρωί, ξεκινήστε με το πιο σημαντικό έργο σας! Κάντε αυτό πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο μέσα στη μέρα σας. Επαναλάβετέ το αυτό για 3 εβδομάδες καθημερινά και έτσι θα αποκτήσετε μια νέα συνήθεια.




Ψυχή μου σ' αγαπώ ! Ξέρεις την ιστορία πίσω από την έκφραση ;

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο γλυκόλογο ενός ερωτευμένου; Να λέει τον άνθρωπο που λατρεύει ψυχή μου. Με όλη την γκάμα των ερωτικών εκφράσεων : ψυχή μου σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, - ή απλά : Ψυχή μου…

Το πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτό το απλό γλυκόλογο, είναι εντελώς απίστευτο. Το ανθρώπινο ερωτικό ένστικτο, ακόμα και όταν δεν πιστεύει ο άνθρωπος στα ψυχικά μεγέθη, εκφράζεται με ακρίβεια και σοφία. Τι είναι ο άνθρωπός μας, η αγάπη μας, ο έρωτάς μας; Μα, η Ψυχή μας και τίποτα λιγότερο!

Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής είναι πολύ λίγο γνωστός. Ο μικρός γιος της Αφροδίτης έχει πάρει εντολή από την μητέρα του να παιδέψει την Ψυχή, γιατί η ομορφιά της επισκίαζε τη θεά. Ο Έρωτας – μετά από πολλές περιπέτειες, παντρεύεται την Ψυχή, αλλά ξέρετε τι μορφή παίρνει ο πανέμορφος Έρωτας για την καλή του; Αυτήν του Δράκου! 

Την κρατάει τυραννισμένη, φυλακισμένη και μακριά από τις αδελφές της (τις άλλες Ψυχές!!!!!!!!!) Στα μεταξύ τους παθιασμένα ερωτικά παιχνίδια, που περιλαμβάνουν μυστικά, προδοσίες, ψέματα, εξουσία, ο Έρωτας καίγεται από την Ψυχή και η Ψυχή λαβώνεται από τα βέλη του, χωρίς κανείς από τους δυο να φταίει…

Κάποια στιγμή και ο Έρωτας και η Ψυχή χτυπιούνται από τον Λήθαργο, και όλοι νομίζουν ότι έχουν πεθάνει! Αλλά βέβαια, ζουν…Μετά από πολλά βάσανα και πολλές περιπέτειες ο Δίας δίνει λύση στο δράμα τους, επιτρέποντάς τους να παντρευτούν και να φέρουν στον κόσμο τον καρπό της ένωσής τους, που είναι ένας γιος με το όνομα Φιλήδονος! 

Πρόκειται για μια βαθιά αλληγορία της ανθρώπινης περιπέτειας όχι μόνον με τον Έρωτα, αλλά και με τη λήθη και με τον ίδιο τον θάνατο.

Όταν ένας άνθρωπος, γυναίκα ή άντρας, λέει τον άλλον Ψυχή μου, παίρνει τη θέση του Έρωτα…η Ψυχή δεν αγαπάει Ψυχή. Η Ψυχή αγαπάει τον Έρωτα…Γιατί; Μα, γιατί η Ψυχή είναι μία στην πραγματικότητα. Την μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι, όπως όλο το νερό του κόσμου είναι ένα, αλλά μοιράζεται σε σταγόνες…Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι της μεγάλης Ψυχής, δεν είναι χωριστός.

Όταν ένας άνθρωπος έχει την μεγάλη τύχη να είναι ερωτευμένος, αναγνωρίζει στον άλλον τον ίδιο του τον εαυτό και στην αγάπη που τους ενώνει, αναγνωρίζει ον Έρωτα με τη θεϊκή μορφή του Άντρα της Ψυχής. 

Προσοχή όμως : ο Έρωτας μπορεί να έχει τη μορφή του Δράκου. Να παριστάνει τον άγριο, τον δυνάστη, τον αιμοβόρο. Δεν είναι. Είναι απλά μια μορφή που παίρνει ο Έρωτας για να δοκιμάσει την Ψυχή, μέχρι να μη χρειάζεται καμία δοκιμασία, μέχρι να ανέβουν στον Όλυμπο και να ενωθούν για πάντα.

Η ένωση του Έρωτα με την Ψυχή διώχνει τον λήθαργο. Θυμίζει στην Ψυχή ότι δεν ανήκει σε αυτά τα ερημικά δωμάτια της Γης, που είναι μια φυλακή, αλλά στα ουράνια δώματα. Ο ανθρώπινος έρωτας, η ένωση δυο ανθρώπων με τα δεσμά αυτού του «δράκου» φέρνει ελευθερία και μνήμη.

Ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα να μάθει, γιατί τα ξέρει όλα. Πρέπει απλά να τα θυμηθεί. Τότε τα μάγια λύνονται και ο «δράκος» δείχνει τη γλυκιά του μορφή, ανεβάζοντας στον ουρανό τη λατρεμένη του Ψυχή.

Ένας Άντρας και μια Γυναίκα δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεοί…Ας το σκεφτούμε αυτό την επόμενη στιγμή, όταν θα μπορούμε να κοιτάξουμε τα μάτια του ανθρώπου που αγαπάμε. Αυτός ο άνθρωπος, ο σύντροφος μας, είναι η ελευθερία μας και η αποστολή μας.






Διατροφή : Τα 12 βήματα για σίγουρη απώλεια βάρους το 2016....!!!!!!!

Είναι συνηθισμένο την περίοδο που διανύουμε ένα μεγάλο μέρος των ατόμων που συναναστρεφόμαστε ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι, να ξεκινάμε μία «γρήγορη-αστραπιαία δίαιτα».

Δίαιτα του ανανά, της λαχανόσουπας, των μήλων, δίαιτα αφαγίας..... και οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει το μυαλό ενός ανθρώπου που απεγνωσμένα θέλει το νέο έτος να χάσει όλα τα κιλά που «αποκόμισε» τα προηγούμενα έτη της ζωής του συν αυτά που πήρε την περίοδο των εορτών.

Το χαμηλότερο σωματικό βάρος πράγματι αποτελεί κοινή ευχή για τους περισσότερους ανθρώπους δυστυχώς όμως πολλές φορές οδηγεί στην υιοθέτηση αυστηρών και ανορθόδοξων διατροφικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα η μάχη κατά των κιλών να χάνεται πριν καν ξεκινήσει και η κακή ψυχολογία να μας οδηγεί για άλλη μία φορά στο ψυγείο.

Απότομη απώλεια βάρους...
Τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από ανορθόδοξες δίαιτες μπορεί να σας ανεβάσουν πρόσκαιρα την ψυχολογία όμως να ξέρετε ότι κατά κανόνα ακολουθούνται από γρήγορη επίσης θεαματική επανάκτηση του βάρους! Η μείωση του μεταβολισμού μετά την αρχική απώλεια κιλών δυσχεραίνει την περαιτέρω απώλεια βάρους και οδηγεί στη γρήγορη επανάκτηση βάρους.

Πολλές φορές οι ακολουθούμενες μέθοδοι για το γρήγορο αδυνάτισμα είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία από την ίδια την παχυσαρκία! Η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους (1% σωματικού βάρους την εβδομάδα) που προέρχεται από ισορροπημένο σε θρεπτικά συστατικά διαιτολόγιο σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας είναι και ο «ιδανικός» τρόπος αδυνατίσματος που θα επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Φέτος αλλάξτε διατροφική συμπεριφορά και αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας..!!

- Προτιμήστε μία πλήρη φυσική διατροφή, αποφεύγοντας τα "επεξεργασμένα" τρόφιμα

- Μειώστε την ζάχαρη, η οποία εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα

- Αποφύγετε το αλάτι και την προσθήκη του στα τρόφιμα και το μαγείρεμα

- Καταναλώνετε γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί) χαμηλά σε λιπαρά

- Αντικαταστήστε όλα τα άσπρα τρόφιμα όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και το ρύζι με ολικής άλεσης

- Εφαρμόζετε μικρά & συχνά γεύματα και μη μένετε νηστικοί περισσότερο από 3 ώρες

- Καταναλώστε τα γεύματα σας σε όσο το δυνατόν ήρεμο και άνετο περιβάλλον

- Φάτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το σίδηρο, ψευδάργυρο και το μαγνήσιο. Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν τις βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και τις φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

- Τα λιπαρά οξέα (ω-3 και ω-6), είναι εξαιρετικά ευεργετικά καθώς ρυθμίζουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους

- Προτιμήστε το κοτόπουλο, τα ψάρια και τις φυτικές πρωτεΐνες, συχνότερα από το κόκκινο κρέας

- Να καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών : νερό, γάλα, χυμοί, τσάι, καφέ

- Εντάξτε στην καθημερινότητά σας φυσική δραστηριότητα


Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, 





www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr

Η δίαιτα του... ύπνου....ναι, αδυνατίζει.....!!!!!!!!

Η σωστή διατροφή και η άσκηση έχουν τεράστια σημασία για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Όμως ένα κρυφό όπλο μας στη μάχη με τα κιλά - το οποίο σπάνια εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε - είναι ο ύπνος! Να πώς θα σε βοηθήσει να φορέσεις ξανά το πιο στενό σου τζιν :

Χάρη στον ύπνο τρως λιγότερο 
Δεν εννοούμε (μόνο) πως όταν κοιμάσαι δεν τρως! Αλλά και ότι ο ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνης που βοηθάει τον οργανισμό να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται άλλη τροφή και μειώνει την όρεξη. 

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, τα επίπεδα της λεπτίνης πέφτουν, ενώ ανεβαίνουν εκείνα της γρελίνης, που προκαλεί πείνα και έχει σαν αποτέλεσμα να τρως πολύ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 θερμίδες παραπάνω από όσες απολαμβάνουν όσο ύπνο χρειάζονται. 

Ο ύπνος συμβάλλει στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς 
Εκτός από την διατροφή και την καθιστική ζωή, ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί τη συγκέντρωση του λίπους στην κοιλιά είναι το άγχος Για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητος ο ύπνος που χαλαρώνει το σώμα και βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες. 

Ο ύπνος δεν επιτρέπει στη γενετική τάση για πάχος να εκδηλωθεί 
Έρευνα που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι οι γυναίκες που κοιμούνται εφτά έως εννέα ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας ζυγίζουν λιγότερο από όσες ξενυχτούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσες κοιμούνται λιγότερο από εφτάωρο είναι πιο ευάλωτες στην εκδήλωση κληρονομικών παραγόντων που συνδέονται με το αυξημένο βάρος και την παχυσαρκία. 

Ο ύπνος σου δίνει ενέργεια 
Όταν έχεις κοιμηθεί καλά είναι πιο πιθανό να είσαι δραστήρια την επόμενη ημέρα και να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα της γυμναστικής σου. Και επειδή η άσκηση συμβάλλει σε πιο εύκολο και ποιοτικό ύπνο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και τη σιλουέτα σου. 





Shape.gr 

12 Φενγκ Σούι Συμβουλές για Τύχη και Χρήματα....!!!!!!!

1. Αν θέλετε να επιταχύνετε την επέλαση της καλής σας τύχης, βάλτε μοβ και πράσινα στοιχεία σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας.

2. Τα λεφτά είναι και αυτά μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κυλάει μέσα και έξω από τη ζωή σας.

3. Βάλτε φρέσκα λουλούδια στα βάζα σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ αποξηραμένα.

2 δισεκατομμύρια Κινέζοι δεν μπορούν να κάνουν τόσο λάθος στο ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας με μερικές απλές αλλαγές στον χώρο μας. Κάτι θα κάνουν καλά, αφού είναι η πρώτη υπερδύναμη στον κόσμο. Δείτε τους βασικούς τρόπους για να προσκαλέσετε την καλή τύχη και το χρήμα στο σπίτι σας. Τι έχετε να χάσετε;

1. Ξεκινήστε βάζοντας τάξη. Η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι τα χρήματα «σκουντουφλάνε» ακριβώς εκεί! Βάλτε τάξη, λοιπόν, και η ενέργεια και η τύχη θα κυκλοφορούν στον χώρο προς όφελός σας. Μαζί με αυτές θα κυκλοφορείτε κι εσείς πιο ελεύθερα!

2. Επιδιορθώστε ό,τι είναι χαλασμένο. Οτιδήποτε δεν λειτουργεί ή είναι σπασμένο, υποδηλώνει τομείς του σπιτιού αλλά και του εαυτού σας που δεν πάνε καλά. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος άφθονη, ήρθε η στιγμή να επισκευάσετε το χαλασμένο χερούλι, το καζανάκι που τρέχει, το ρολόι που έχει σταματήσει τρία χρόνια τώρα και το ντουλάπι που δεν κλείνει καλά! Και ότι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!

3. Χρησιμοποιήστε το μοβ και το πράσινο. Αν θέλετε να επιταχύνετε την επέλαση της καλής σας τύχης, βάλτε μοβ και πράσινο σε διάφορα σημεία του σπιτιού. 'Οχι απαραίτητα στους τοίχους, αλλά σε υφάσματα, μαξιλάρια και διακοσμητικά. Κατά το φενγκ σούι το χρήμα πάει και πέφτει όπου δει αυτά τα χρώματα. Πάλι καλά, γιατί είναι και μια χαρά συνδυασμός...

4. Μεταχειρίζεστε σωστά τα ευρώ σας ; Κρατήστε τα χαρτονομίσματά σας απλωμένα σε μεγάλα πορτοφόλια και όχι διπλωμένα ή τσακισμένα. Το φενγκ σούι υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και άλλα. Φυλάξτε τα βιβλιάρια και τα μπλοκ επιταγών σας σε κουτί χρώματος -καλά το μαντέψατε - πράσινο ή μοβ. Το κουτί πρέπει να είναι τοποθετημένο στην έξω αριστερή γωνία του γραφείου σας παρακαλώ. Και μην φυλάτε αποδείξεις εξόδων μαζί με τα χρήματα σας, όπως πχ. μέσα στο πορτοφόλι σας.

5. Μην είστε τσιγκούνηδες. Τα λεφτά είναι και αυτά μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κυλάει μέσα και έξω από τη ζωή σας. Δηλαδή, μην το πολυσκέφτεστε και με χαρά δώστε όχι μόνο τα χρήματά σας αλλά και τα καλά σας συναισθήματα. Το σύμπαν θα σας ανταμείψει φέρνοντας τα πίσω σε εσάς πολλαπλασιασμένα!

6. Το χρήμα και η τύχη φεύγουν από τα σιφόνια. Γι’ αυτό κλείνετε το καπάκι της λεκάνης, βάλτε τις τάπες στα σιφόνια και έχετε πάντα κλειστή την πόρτα της τουαλέτας.

Και τώρα στα διακοσμητικά... Κατά το φενγκ σούι, πολλά αντικείμενα είναι μαγνήτες για το χρήμα και την καλή τύχη. Δεν χρειάζεται να βάλετε όλα τα αυτά τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας. Διαλέξτε ποια αρέσουν σε εσάς και τοποθετήστε τα κατά βούληση :
Το μοβ και το πράσινο χρώμα καθώς και ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια θα σας φέρουν καλή τύχη.

7. Ένα ενυδρείο με 9 χρυσόψαρα (και πιο συγκεκριμένα οκτώ κόκκινα ή χρυσά και ένα μαύρο) τοποθετημένο στο σαλόνι σας θα ξεκλειδώσει άμεσα τη ροή χρήματος.

8. Ένα στοιχείο με τρεχούμενο νερό θα σας φέρει πολλή τύχη και θετική ενέργεια. Αν είστε μεγιστάνας, φτιάξτε σιντριβάνια, αν πάλι όχι, τότε ένα μικρό επιτραπέζιο διακοσμητικό με τρεχούμενο νερό θα είναι αρκετό. Το ξέρω, δεν σας αρέσει, αλλά μπρος στα πλούτη τι είναι λίγο τρεχούμενο νερό...

9. Κρεμάστε μικρά καμπανάκια που θα έχετε δέσει με κόκκινη κορδέλα ή κλωστή στην εξώπορτα σας. Καλούν και αυτά το χρήμα (μαζί με τα Χριστούγεννα...)

10. Έχετε τσαμπιά με μαύρα σταφύλια μόνιμα τοποθετημένα σε ένα μπολ στην κουζίνα σας. Φέρνουν καλή τύχη. Τα σταφύλια μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με το κρασάκι σας, αλλά μην ξεχάσετε να τα αντικαταστήσετε!

11. Βάλτε φρέσκα λουλούδια στα βάζα σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ αποξηραμένα.

12. Τα κλαδιά από μπαμπού ίσως να ξέρετε ότι φέρνουν καλή τύχη και χρήματα, αυτό όμως που δεν ξέρετε είναι ότι χρειάζεστε εννέα κλαδιά για να ενεργοποιηθούν οι ιδιότητες τους!

Τέλος, καλή τύχη και πολύ χρήμα φέρνουν και τα διακοσμητικά με δράκους, τίγρεις και ελέφαντες, αλλά είπαμε... να έρθει η τύχη σας αλλά όχι και να φύγει το γούστο σας!




Τρως χωρίς να πεινάς ; Μάθε τι προκαλείς στην υγεία σου....!!!!!

Αν ανήκετε σε αυτούς που διαρκώς τσιμπολογάνε χωρίς να πεινάνε πραγματικά, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αλλάξετε στάση. 

Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες τρώνε όχι επειδή πεινάνε πραγματικά αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σ' αυτό συμβάλλει η διαφήμιση που βομβαρδίζει τον καταναλωτή με διατροφικούς πειρασμούς. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινάνε. 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές. 

Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες. 

Για να μετρήσουν πώς το γεύμα επηρέαζε την υγεία των συμμετεχόντων μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα. 

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται ως γνωστό με διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research. 




© www.onmed.gr 

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Καιρός για έναν διαφορετικό απολογισμό....!!!!!!!

Δεν ξεκινάμε από τα απτά αποτελέσματα, αυτά που η κοινωνία αξιολογεί σαν θετικά επιτεύγματα. Αυτά μας ενδιαφέρουν λιγότερο και μπορεί να είναι ένα μέρος μόνο της διεργασίας.

Εξετάζουμε πρώτα τα βιώματα μας, όλα τα βιώματά μας, θετικά και αρνητικά, αυτά που μας έδωσαν χαρά, πληρότητα, ανάταση ψυχής, αλλά και αυτά που συνοδεύονταν από λύπη, ντροπή, ενοχή, αρνητική αξιολόγηση του εαυτού μας.

Τα θετικά βιώματα , μας βοηθούν να βρούμε τον δρόμο της χαράς μας. Κάθε στιγμή που συνοδεύεται από θετικό συναίσθημα, σημαίνει εσωτερική ευθυγράμμιση με τον Ανώτερο Εαυτό μας, σημαίνει σύνδεση και ροή ενέργειας, σημαίνει καθοδήγηση και εμπνευσμένη δράση. Είναι καλό να σημειώνουμε αυτές τις καταστάσεις και τις στιγμές. Είναι οδηγοί για να βρούμε τον δρόμο της χαράς στο μέλλον.

Στα πλαίσια του διαφορετικού απολογισμού μας ...

Τα αρνητικά βιώματα, δεν τα εξετάζουμε για να ''μάθουμε από τα λάθη'' μας. Δεν τα εξετάζουμε για να μην επαναλάβουμε τα ''λάθη'' μας.

Τα εξετάζουμε γιατί γνωρίζουμε τον ρόλο των αντιθέσεων και των ''αρνητικών'' εμπειριών, που δεν είναι άλλος από το να μας βοηθήσουν να ορίσουμε σαφέστερα τις επιθυμίες μας. Επιθυμίες για το τι θέλουμε να κάνουμε και το ποιοι θέλουμε να είμαστε.

Αυτή την ερώτηση κάνουμε για κάθε μια αρνητική εμπειρία της χρονιάς που πέρασε στον εαυτό μας. Έχοντας βιώσει αυτό, τι είναι εκείνο που επιθυμώ; Ποιος διαλέγω να είμαι στο μέλλον απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο, απέναντι σε αυτή, ή σε μια παρόμοια κατάσταση;

Έτσι παίρνουμε την πιο σημαντική απόφαση, το Ποιοί θέλουμε να Είμαστε. Ποια είναι η επόμενη υψηλότερη εκδοχή μας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ποιος είναι ο Εαυτός που θέλουμε να εκφράσουμε και να βιώσουμε.

Μπορεί να είναι αυτός που αγαπά και σέβεται τον εαυτό του, αυτός που βάζει υγιή όρια, που δεν κρίνει και κατακρίνει, που βοηθά και ενδυναμώνει, που βλέπει πάντα το καλό και την θεϊκή ουσία στα μάτια των ανθρώπων ...

Έχοντας πάρει την σημαντικότερη απόφαση για το «ποιοι θέλουμε να είμαστε» , μπορούμε να πάμε ένα ακόμα βήμα παρακάτω : Nα ορίσουμε το πως η ύπαρξή μας θα επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας, τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και αυτούς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή μέσα από την εργασία και τις δραστηριότητές μας, ακόμα και τις απλές καθημερινές μας ανάγκες.

Μπορεί έτσι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε αυτό που λέμε ''αποστολή'' ή λόγο ύπαρξης. Είναι αυτό που απαντά την ερώτηση. Πως ''αγγίζουμε'' τον κόσμο; Τι υπόδειγμα συμπεριφοράς προσφέρουμε; Ποια δώρα προσφέρει στους ανθρώπους η επαφή τους και η συνεργασία τους με μας;

Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω έχουμε πια το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να εντάξουμε τις επιθυμίες και τους στόχους μας για τον κάθε τομέα της ζωής μας. Με την σκέψη τους δίνουμε τις ''παραγγελίες'' μας στο Σύμπαν και βάζουμε σε ενέργεια τις δυνάμεις δημιουργίας τους.

Καλή Χρονιά!!!





Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας
www.otan.gr
New Spirituality Network -
Humanity's Team