Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο επειδή ο εγκέφαλός τους δουλεύει σκληρότερα. γυναίκες.....!!!!!!!!

Οι γυναίκες πολλές φορές κάνουν μια νοητική λίστα και οργανώνουν ένα πρόγραμμα καθώς ετοιμάζουν το πρωινό, απαντούν στο τηλέφωνο και στρώνουν το τραπέζι. Το να κάνουν πολλά πράγματα μαζί είναι ένα απίστευτο ταλέντο που δυστυχώς οδηγεί πάντα στο άγχος και την εξάντληση. 

Θα θέλαμε να σας δείξουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που εξηγούν πόσο ύπνο χρειάζονται οι γυναίκες για να μείνουν υγιείς, λαμπερές και παραγωγικές στη δουλειά τους. 

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Loughborough στο Ηνωμένο βασίλειο διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν το μυαλό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόση περισσότερη ξεκούραση και ύπνο χρειάζονται. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο γυναικείος εγκέφαλος λειτουργεί με πιο περίπλοκο τρόπο μιας και οι γυναίκες τείνουν να κάνουν πολλά πράγματα μαζί. Ως εκ τούτου, χρειάζονται περισσότερο ύπνο. «Οι εγκέφαλοι των γυναικών είναι πιο περίπλοκοι από ότι των ανδρών, έτσι η ανάγκη του ύπνου τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερη» δήλωσε ο καθηγητής Jim Horne και συγγραφέας της μελέτης. 

Ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου για να ανακάμψει από την κούραση και την εξάντληση από τις δραστηριότητες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Οι γυναίκες χρειάζονται μόνο 20 λεπτά περισσότερο ύπνο από τους άνδρες ώστε να επιτρέπουν στον εγκέφαλο να επιδιορθωθεί και να ξυπνήσει ανανεωμένος.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η λίγη ξεκούραση έχει χειρότερες επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών από ότι σε αυτή των ανδρών. Για παράδειγμα μπορεί να εμφανιστούν καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτης, κατάθλιψη, άγχος ή στρες. Καθώς η νύχτα προχωρά, τα όνειρα των γυναικών γίνονται ελαφρύτερα και έτσι είναι πιο εύκολο να ξυπνήσουν από ότι οι άνδρες. 

Επίσης είναι πολύ πιο ευαίσθητες σε υψηλής συχνότητας θόρυβο. Εν κατακλείδι, με 20 λεπτά επιπλέον ύπνου και καλή ξεκούραση, μπορείτε να είστε η χαρούμενη και δραστήρια γυναίκα που θαυμάζουν όλοι. Έτσι, αλλάξτε το ξυπνητήρι σας και κοιμηθείτε επιπλέον 20 λεπτά. Το συνιστά η επιστήμη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου