Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα Σοκ : Το Red Bull δίνει…μπελά.....!!!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι και όταν νιώθουμε μειωμένα επίπεδα ενέργειας, η πρώτη μας κίνηση είναι να πιούμε μία κούπα καφέ. Η άλλη «λύση» για ορισμένους είναι τα ενεργειακά ποτά. Ένα από τα πλέον δημοφιλή ενεργειακά ποτά, το Red Bull, δημιούργησε ένα ισχυρό διαφημιστικό προφίλ (– δίνει φτερά – «Τροφή»: Ναι, για τον άλλο κόσμο!) και χρηματοδοτεί αρκετές εκδηλώσεις extreme αθλημάτων – ενώ οι διαφημιστικές καμπάνιες της Red Bull στηρίζονται στην υποστήριξη των τολμηρών ανθρώπων και των καινοτόμων ιδεών.

Βέβαια, δεν αναφέρουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από το ενεργειακό αυτό ποτό.

Το δημοφιλές red bull ενοχοποιείται πλέον για καρδιαγγειακά προβλήματα, για την αύξηση του κινδύνου εμφράγματος και εγκεφαλικού. Έχει ήδη απαγορευθεί στη Νορβηγία, τη Δανία, την Ουρουγουάη ενώ η Γαλλία διέκοψε την πώληση του μεταξύ των ετών 1996 και 2008.

Το Red Bull περιέχει καφεΐνη, ταυρίνη, γλυκουρονολακτόνη, βιταμίνες της Β ομάδας, σακχαρόζη και γλυκόζη. Η Sugarfree edition έχει ίδια περιεκτικότητα σε συστατικά με το κανονικό, αλλά χωρίς ζάχαρη. Τα σάκχαρα σακχαρόζη και γλυκόζη έχουν αντικατασταθεί από τα γλυκαντικά ακεσουλφάμη και ασπαρτάμη / σουκραλόζη.

Το red bull πήζει το αίμα και παρέχει στον οργανισμό ένα μη-φυσιολογικό επίπεδο διέγερση. Ο Scott Willoughby, ο κύριος ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου για την Καρδιαγγειακή Υγεία του Βασιλικού Νοσοκομείου της Αδελαϊδας στην Αυστραλία (Cardiovascular Research Center at the Royal Adelaide Hospital in Australia), προειδοποιεί ότι μόλις μία ώρα αφότου καταναλώθηκε μόλις ένα κουτάκι Red Bull, η συνοχή του αίματος των συμμετεχόντων στην έρευνα μετατράπηκε σε μη-ομαλή και προσομοίαζε αυτήν ενός καρδιοπαθή…

Ο Willoughby προειδοποιεί ότι αν συνδυαστεί με το στρες και την υψηλή αρτηριακή πίεση, το Red Bull μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για όσους εμφανίζουν προδιάθεση για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων ή εγκεφαλικών.

Τα κύρια συστατικά του Red Bull είναι η καφεϊνη και η ζάχαρη. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με γλυκαντικές ουσίες δηλαδή την γλυκουρολακτόνη, τη σακχαρόζη και τη γλυκόζη. Περιέχει επίσης Ασπαρτάμη, την τεχνητή γλυκαντική ουσία που έχει συνδεθεί με νευροτοξικές, μεταβολικές, εμβρυικές, αλλεργιογόνες και καρκινογενείς επιδράσεις.

Όπως κάθε καφεινούχο ρόφημα, το Red Bull σας δίδει μία γρήγορη και άμεση ενέργεια. Όμως, αυτή διαρκεί πολύ λίγο και μετατρέπεται σε κόπωση, και έτσι πολύ σύντομα χρειάζεστε ακόμη μία ενεργειακή «ώθηση». 

Και ακόμη ένα κουτάκι.. Και, έτσι, εισέρχεστε στον φαύλο κύκλο του εθισμού στο Red Bull ή άλλων ενεργειακών ποτών.

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου