Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιατί κάνουμε OM στη yoga και το διαλογισμό ;

Τί σημαίνει τελικά το ΟΜ που καλούμαστε πολλές φορές να επαναλάβουμε στην αρχή ή και στην λήξη του μαθήματος yoga, ή κατά την διάρκεια του διαλογισμού ; Πως το ΟΜ συνδέεται με τη yoga ; 

To OM είναι ένας ήχος χωρίς συγκεκριμένο νόημα, δεν σημαίνει τίποτα αλλά σημαίνει τα πάντα. 

Είναι μία δόνηση από την οποία λέγεται ότι ξεκίνησαν τα πάντα, από την οποία δημιουργήθηκε το υλικό σύμπαν και συμβολίζει το άπειρο. 

Το σύμπαν δεν είναι στατικό, αλλά έχει παλμό. Θα ακούσουμε την ρυθμική δόνηση του ΟΜ, αν παρατηρήσουμε ή αν έρθουμε πιο κοντά στην φύση και ακούσουμε πιο προσεκτικά τον παφλασμό των κυμάτων, το θρόισμα των φύλλων, τον ήχο της βροχής... 

Η σανσκριτική συλλαβή OM (γράφεται επίσης ως AUM) αποτελείται από τρία γράμματα εκ των οποίων :

Το «Α», συμβολίζει την κατάσταση της εγρήγορσης, το συνειδητό , την δημιουργία, το παρόν 

Το «U», συμβολίζει την κατάσταση του ονείρου, το υποσυνείδητο, το παρελθόν 

Το «M» την κατάσταση του βαθέος ύπνου, το ασυνείδητο, το μέλλον 

Η σιωπή ανάμεσα σε διαδοχικές επαναλήψεις ξεπερνά τις παραπάνω τρεις καταστάσεις, αντιπροσωπεύει την κατάσταση της καθαρής συνείδησης, την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα ​​από την τριάδα, από το μαύρο ή άσπρο, από οποιοδήποτε διαχωρισμό ή κατηγοριοποίηση, την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα ​​από το χρόνο και το χώρο. 

Η επανάληψη του ΟΜ, μας επιτρέπει να βιώσουμε μία εμπειρία σύνδεσης, ενότητας και αγάπης και μας φέρνει πιο κοντά στην αληθινή μας φύση: δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. 

Μέσω της αναπνοής που συντονίζεται με την απαγγελία του ΟΜ, η ατομική μας ενέργεια συντονίζεται με την πηγή της και πολλαπλασιάζεται, δημιουργώντας ακαταμάχητο προσωπικό μαγνητισμό και λάμψη. 





Nancy Christidi 
Yoga Teacher 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου