Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο σκοπός της καθημερινής, πνευματικής πρακτικής.....!!!!!!!

… μέσα σε όλους υπάρχει η σοφία. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι που περιλαμβάνει την παράδοσή μας σε μία ανώτερη δύναμη, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την πόρτα που οδηγεί σε αυτήν τη σοφία.

Η πνευματική πρακτική μας ευθυγραμμίζει με την εσωτερική μας πυξίδα. Το αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης είναι η ανάπτυξη της επίγνωσης μας. Μέσω της επίγνωσής μπορούμε να διακρίνουμε αν είμαστε ή όχι σε επαφή με τον εσωτερικό μας οδηγό. 

Όταν είμαστε σε επαφή με τον εσωτερικό μας οδηγό, δεν επηρεαζόμαστε από τις εξωτερικές δυνάμεις και επιρροές που μας περιβάλλουν στη ζωή. Είμαστε σε θέση να παραμένουμε εστιασμένοι στο σκοπό και την πρόθεση που έχουμε επιλέξει για τη ζωή μας.

Η εμπιστοσύνη στην εσωτερική μας καθοδήγηση, που μας μιλά καθημερινά, αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του κλειδιού που ξεκλειδώνει την πόρτα προς τη φώτιση. Όμως αυτό είναι κάτι που εύκολα λέγεται αλλά δύσκολα γίνεται πράξη. 

Οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίζουμε για λίγο, μόνο τα μηνύματα που μας στέλνει ο εσωτερικός μας οδηγός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας! Αλλά με το πέρασμα του χρόνου μέσω της άσκησης μπορούμε να καλλιεργήσουμε την επαφή αυτή και να την ενθαρρύνουμε ώστε να γίνει πιο δυνατή.

Ένα από τα αποτελέσματα της πνευματικής πρακτικής είναι να μας φέρει στην παρούσα στιγμή, στο εδώ και τώρα και να εξελίξει αυτήν τη διαδικασία, ώστε να φαίνεται ότι κινούμαστε πέρα από το παρόν, στην άλλη πλευρά, όπου το φυσικό βασίλειο δεν επεμβαίνει στην ανάπτυξή μας. 

Ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ είναι να βιώσουμε την εμπειρία της ζωής, φωτισμένοι ή όχι. Όλα αποτελούν μέρος του ταξιδιού που μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε με όμορφη αρμονία, αυτά τα δύο βασίλεια. 

Ποια είναι η σύνδεσή μας με το θείο; 
Ποια είναι η πρακτική μας; 
Ποια είναι η πνευματική μας άσκηση; 

Πως αφήνουμε τον εαυτό μας να παραδοθεί και να ελευθερωθεί από τις επίγειες ανάγκες, τους περιορισμούς αυτού του κόσμου ώστε να είναι μάρτυρας της ανάπτυξης του πνεύματός μας; 

Εγκαταλείποντας αυτές τις πτυχές του εαυτού, επιτρέπουμε στην αληθινή μας φύση να ανθίσει και για λίγες στιγμές κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας, ο ακτινοβόλος εαυτός αναδύεται. Όσο πιο πολύ βιώνουμε τον ακτινοβόλο εαυτό μας, τόσο λιγότερο υποφέρουμε. 

Κερδίζουμε περισσότερη δύναμη κατά τη διάρκεια της ζωής μας και ελαττώνουμε την εξάρτησή μας από τα καπρίτσια του εξωτερικού κόσμου και τις επιρροές τους.

Αυτή η δύναμη βοηθά στο να μείνουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας οδηγό ότι και να συναντήσουμε στη ζωή μας. Το άνοιγμα του εαυτού στη εσωτερική καθοδήγηση είναι σαν την αγνή αγάπη. Αυτή η αγάπη μας συνδέει με το μοναδικό φως που μας παρηγορεί, μας ενθαρρύνει και γιορτάζει μαζί μας. Δεν είναι αυτού του κόσμου και έτσι δεν μπορεί να το αγγίξει ο κόσμος αυτός. 

Το αναγνωρίζουμε καθώς ωριμάζουμε : όσο περισσότερο ωριμάζουμε τόσο πιο λαμπεροί γινόμαστε και το φως αυτό θα γίνει ο πυρσός της ζωής μας. Ας αγκαλιάσουμε τη χαρά της ανακάλυψης του αληθινού εαυτού.

Η δημιουργία μίας πνευματικής πρακτικής μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν, τον αληθινό εαυτό που έχει πρόσβαση στις απαντήσεις των προσωπικών μας ερωτημάτων. Επίσης μας φέρνει σε επαφή με κάποιες αλήθειες που είναι σκληρό να γίνουν αποδεκτές καθώς αντικρίζουμε τον εαυτό μας χωρίς τις εξωτερικές του άμυνες. Μέσα σε όλους υπάρχει η σοφία. 

Ακολουθώντας ένα μονοπάτι που περιλαμβάνει την παράδοσή μας σε μία ανώτερη δύναμη, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την πόρτα που οδηγεί σε αυτήν τη σοφία. Έτσι πολλές απαντήσεις που αναζητούμε με το νου, δεν μπορούν να απαντηθούν από αυτόν. 

Σκοπός του νου δεν είναι να απαντά αλλά να ερωτά. Οι απαντήσεις που αναδύονται από μέσα μας, από τον εσωτερικό οδηγό μας, μας δίνουν διαύγεια, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε μπροστά στο ταξίδι της αναζήτησης του αληθινού μας εαυτού.

Καθώς ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο τον εαυτό μας, αισθανόμαστε λιγότερο χαμένοι, μόνοι και εξαρτημένοι από τα υλικά αγαθά που μας καθορίζουν. 

Δημιουργώντας μία πνευματική πρακτική για τον εαυτό μας και ασκώντας το πνεύμα μας σε τακτική βάση, η ενέργεια που παράγουμε θα φέρει φως στους άλλους γύρω μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αρχίσουν τη δική τους πορεία ανακάλυψης. 

Η αγάπη που αναδύεται από μέσα μας έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει συνεχώς εμάς και τον κόσμο γύρω μας, όσο εμείς θα συνεχίζουμε να την ανατροφοδοτούμε.





Μετάφραση: Basantpal K. από yogitimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου