Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

10 ισχυροί λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα.....!!!!!!!

Υπάρχει λόγος που η γιόγκα συνεχίζει να είναι δημοφιλής μετά από τόσα χρόνια, αφού προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για το μυαλό και σώμα, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει και πολλές διαφορετικές επιλογές για όλα τα γούστα.

Με όλα τα παραπάνω συμφωνεί και η επιστήμη, η οποία προσφέρει 10 επιστημονικά επιβεβαιωμένους λόγους που συνηγορούν στο ότι πρέπει να βάλετε τη γιόγκα στη ζωή σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

1. Αποβάλλει το στρες
Έχετε άγχος; Ήρθε η στιγμή να κάνετε λίγη γιόγκα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση. Μπορεί ακόμα και να μειώσει τα συμπτώματα από ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος.

2. Είναι καλή γυμναστική
Μπορεί να μην είναι το είδος της γυμναστικής που ανεβάζει παλμούς, σας κάνει να ιδρώνετε και δεν σας αφήνει να πάρετε ανάσα, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γυμναστεί κανείς. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα είναι ένας υγιής τρόπος για να χάσει κανείς βάρος, ειδικά στη μέση ηλικία.

3. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ενδυνάμωση
Η γιόγκα «χρησιμοποιεί» τόσους πολλούς διαφορετικούς μυς, που είναι εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσει κανείς τη δύναμή του, ειδικά αν ψάχνει να κάνει κάτι διαφορετικό.

4. Οξύνει το μυαλό
Η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει κανείς το μυαλό του σε εγρήγορση, η γιόγκα ειδικότερα, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και βελτιώνει τα αντανακλαστικά.

5. Η γιόγκα απαλύνει τον πόνο
Πόνος στον αυχένα, στην πλάτη; Η γιόγκα είναι το αντίδοτο για αυτού του είδους τους πόνους. Η γιόγκα όμως βοηθά και στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

6. Βοηθά στον ύπνο
Ξεχάστε τα προβατάκια και όλα τα υπόλοιπα βοηθήματα κατά της αϋπνίας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η γιόγκα καταπολεμά την αϋπνία και βοηθά στην χαλάρωση, τόσο του μυαλού, όσο και του σώματος.

7. Κάνει καλό στις ημικρανίες
Έρευνα που έγινε το 2007 διαπίστωσε ότι η γιόγκα μειώνει τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών.

8. Αυξάνει την σεξουαλική διάθεση
Εάν θέλετε να βάλετε λίγο περισσότερο πάθος στην κρεβατοκάμαρα, κάντε πρώτα λίγη γιόγκα. Οι έρευνες λένε ότι μπορεί να βελτιώσει την ικανοποίηση που νιώθετε στο σεξ, και αυτό ισχύει τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες.

9. Μας κάνει πιο ευέλικτους
Η συστηματική εξάσκηση της γιόγκα βοηθά τους μυς να γίνουν πιο ευέλικτοι και το άτομο να αποκτήσει μεγαλύτερη ισορροπία.

10. Μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία
Ποιος δεν θα ήταν χαρούμενος έπειτα από μία ώρα ηρεμίας και σωματικής άσκησης; Έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση της γιόγκα ενισχύει την διάθεση.
Namaste!





Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε 
αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου