Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να φτάσετε στο στόχο σας - Μέρος 2o.....!!!!!!

6. Παίρνει πολύ χρόνο
Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο ένας στόχος δεν επιτυγχάνεται. Φυσικά δεν έχει νόημα να τρέχουμε πίσω από ένα στόχο αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να πετύχουμε κάτι με το που αρχίσουμε να προσπαθούμε για αυτό. Παρ ‘όλα αυτά, πολλοί χάνουν την επιθυμία τους με την παραμικρή δυσκολία και καθυστέρηση. Δείξτε υπομονή και επιμονή αλλά όχι εμμονή.

7. Δεν έχουν τον χρόνο
Κάθε στόχος απαιτεί χρόνο – που συχνά είναι ένας παράγοντας που παραβλέπουμε. Ένας στόχος που έχει τεθεί γρήγορα και χωρίς την απαιτούμενη σκέψη παραβλέπει συνήθως το κόστος που απαιτείται για να επιτευχθεί. Θα πρέπει να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με τους στόχους σας αν θέλετε να τους πραγματοποιήσετε.

8. Η έλλειψη αυτοπειθαρχίας
Υπάρχουν στόχοι όπου το πάθος και η θέληση είναι έντονα. Αυτό το πάθος μπορεί με την πάροδο του χρόνου να εξασθενίσει. Πέρα από το πάθος και την θέληση είναι απαραίτητη η προσήλωση και η πειθαρχία στον στόχο. Χωρίς αυτοπειθαρχία, ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

9. Η έλλειψη δομημένης προσέγγισης
Ένας στόχος επιτυγχάνεται κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο. Αν και μπορεί να φαίνεται λογικό στην πράξη πάρα πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να γίνεται μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσέγγιση ώστε να γνωρίζετε ποια επιμέρους βήματα θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στον στόχο. Η έλλειψη σχεδίου μπορεί να σας απομακρύνει από τον στόχο.

10. Δεν ζητάτε υποστήριξη
Κάθε στόχος μπορεί να υλοποιηθεί ευκολότερα με βοήθεια και υποστήριξη. Το να ζητήσετε βοήθεια, παρά το γεγονός ότι πολλοί θέλουν να τα καταφέρουν μόνοι τους για να αποδείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν στον εαυτό τους ή στους άλλους, θα κάνει τον στόχο σας πιο εύκολο. Αυτή η ψεύτικη υπερηφάνεια δεν είναι χρήσιμη για τον εαυτό σας.

Αυτές είναι κατά τη γνώμη μου οι πιο συχνές ατομικές αιτίες που ένας στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Φυσικά, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι εξωγενείς παράγοντες και συγκυρίες που μπορεί να είναι υπεύθυνες για τη μη επίτευξη των στόχων σας. Στην κοινωνία μας, η αποτυχία συχνά θεωρείται κάτι αρνητικό. Φυσικά και δεν είναι έτσι αφού η αποτυχία είναι ένα μέρος της επιτυχία. Μια αποτυχία δε σας κάνει αυτόματα αποτυχημένο αλλά σας δίνει την ένδειξη ότι πρέπει να δοκιμάσετε με άλλο τρόπο.

Η αποτυχία είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία.





Το Κλειδί της Σκέψης –www.tokleidi.com
Βιβλιογραφία: Πέρα από την αποτυχία, John Maxwell, Εκδ. Κλειδάριθμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου