Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κρυμμένες δυνάμεις.....!!!!!

Ο άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα πάνω στον πλανήτη που κατόρθωσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπήρχαν στο φυσικό περιβάλλον και να δημιουργήσει συνθήκες που τον βοήθησαν να αναπτυχθεί. Αυτή η δυνατότητα που έχει να μπορεί να σκέφτεται και να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους, να κατασκευάζει εργαλεία και να διερωτάται για το τι συμβαίνει γύρω του και να βρίσκει τις απαντήσεις τον κάνει να έχει αυτήν την ιδιαίτερη θέση. 

Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν πεδία με τα οποία η καθημερινότητα την οποία διαμόρφωσε μένουν απόκρυφα και πρέπει να τα ανακαλύψει για να προχωρήσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Με τις δικές του δυνάμεις και με πίστη στον εαυτό του δημιούργησε ένα τεχνικό περιβάλλον για να μπορέσει να προφυλαχτεί, αυτό όμως έφτασε στο σημείο να χρειάζεται να το υπηρετεί και τελικά να μην έχει περιθώρια μιας ευρύτερης πνευματικότητας. 

Η καταναλωτική κοινωνία που εμφανίστηκε μετά τον Δεύτερο Πόλεμο, δημιούργησε ψευδαισθήσεις και με την βοήθεια της διαφήμισης τον έκανε να πιστεύει σε πράγματα που αντί να τον κάνουν ευτυχισμένο, του δημιουργούν στρες και αλλοτρίωση της προσωπικότητάς του. 

Η σχέση του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό και η ανακάλυψη της κρυμμένης του δύναμης είναι ένα σημαντικό βήμα που θα τον ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά, αν προσπαθήσει να ερευνήσει τι κρύβεται μέσα του. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο η μυϊκή δύναμη, αλλά η ψυχοπνευματική που θα τον κάνει ιδιαίτερο.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας όπου μέσα από μια κρίσιμη κατάσταση μπορούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία μας ξαφνιάζουν και δεν πιστεύουμε ότι τα κάναμε εμείς. Δεν πιστεύουμε κυριολεκτικά στα μάτια μας. 

Αυτές λοιπόν είναι οι πραγματικές δυνάμεις του ανθρώπου τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί με τον τρόπο της αποκάλυψής τους και την συνειδητοποίηση κατόπιν της λειτουργίας τους. Έτσι θα μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα ποιότητα ανθρώπων απαλλαγμένων από τις αδυναμίες, οι οποίοι δεν θα χρειάζονται, ούτε την συνεχή βοήθεια της τεχνολογίας, ούτε και την κατανάλωση τόσης ενέργειας για να επιβιώσει.

Αυτό το επόμενο στάδιο της συνειδητότητας θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από την σκλαβιά της καταναλωτικής κοινωνίας, κάτι που έπρεπε να ξεκινήσει ήδη έναν αιώνα νωρίτερα. Βέβαια είμαστε όντα που λειτουργούμε εμπειρικά και αυτό έχει το κόστος του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου