Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ανέλαβε δράση τώρα....!!!!!!

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τις πιο κοινές δικαιολογίες για να μην μπούμε σε δράση. Στο σημερινό άρθρο, θα σας δώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές για να αναλάβετε δράση τώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Η δράση ή αλλιώς η ενεργή απασχόληση είναι αυτό που πραγματικά θα σας οδηγήσει στο δρόμο για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους στόχους σας. Φυσικά όλα αυτά με σύμμαχο τη θετική σκέψη, τον αυτοσεβασμό κ την αυτοπεποίθηση.

Ας δούμε λοιπόν μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιηθείτε άμεσα :

Ξεκινήστε τώρα τι περιμένετε;
Αν θέλετε να κάνετε ένα όνειρό σας πραγματικότητα είναι καλό να αρχίσετε να δουλεύετε άμεσα πάνω σε αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν οι συνθήκες να είναι τέλειες. Οι περιστάσεις μπορεί να αλλάξουν, να βελτιωθούν ή και να γίνουν χειρότερες, οπότε η καταλληλότερη στιγμή μπορεί να είναι σήμερα, ακόμη και αν δεν είναι τέλεια. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάσουμε τις ενέργειές μας στη δημιουργία αυτών των κατάλληλων συνθηκών. Να θυμάστε πως οι τέλειες συνθήκες δεν θα υπάρξουν. Η καλύτερη στιγμή για να δράσετε είναι τώρα, γιατί το τώρα είναι το μόνο πράγμα που έχετε τον έλεγχο.

Ενώ περιμένετε μερικά πράγματα να γίνουν, ασχοληθείτε με κάτι άλλο.
Σίγουρα υπάρχουν φορές που τα πράγματα δεν είναι 100% στο χέρι σας και πρέπει να περιμένετε για λόγους άσχετους με εσάς. Αλλά να θυμάστε πως είναι αρκετά επικίνδυνο να μείνετε άπραγοι απλά περιμένοντας. Έτσι, ενώ περιμένετε, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα :

Να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να επιταχυνθεί η διαδικασία την οποία περιμένετε.

Να προσδιορίστε τι άλλες κινήσεις μπορείτε να κάνετε ώστε να υπάρξει πρόοδος στην πορεία πραγματοποίησης του στόχους σας.

Επίσης μπορείτε να ψάξετε για εναλλακτικές λύσεις ώστε να φτάσετε πιο σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα εμπόδια δεν είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σταματήσετε, αλλά μια ευκαιρία για μάθηση και βελτίωση.

Πολλοί άνθρωποι όταν παλεύουν να δημιουργήσουν κάτι νέο και βρεθούν αντιμέτωποι με την παραμικρή δυσκολία την εκλαμβάνουν σαν ένα σημάδι από το σύμπαν που τους δείχνει πως κακώς το κάνουν αυτό. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε αυτές οι δυσκολίες είναι που θα μας χαρίσουν εμπειρία και θα μας προετοιμάσουν να αντιμετωπίσουμε αποδοτικότερα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και μπείτε άμεσα σε δράση!

Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε δουλειά.

Η αδράνεια τρέφει την αμφιβολία και το φόβο.

Η δράση τρέφει την αυτοπεποίθηση και το θάρρος.

Αν θες να νικήσεις το φόβο, μην κάθεσαι σπίτι να το σκέφτεσαι.

Βγες έξω και κάνε κάτι.





Anthony Robins
Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com
Βιβλιογραφία: 100 τρόποι για να βγείτε από την αδράνεια, Στιβ Τσάντλερ, Εκδ. Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου