Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ψυχική Ανάσταση....!!!!!

Κατά την άποψη των ορφικών η ανθρώπινη ψυχή αλυσοδέθηκε στο φθαρτό σώμα από τους Τιτάνες και έτσι ο άνθρωπος πρέπει να κάνει μεγάλο αγώνα για να μπορέσει όσο βρίσκεται εγκλωβισμένη η ψυχή του εκεί να μπορέσει να εκφράσει την ομορφιά της. 

Η ευκαιρία του ήταν μετά τον θάνατο όπου η ψυχή απελευθερωμένη από τα υλικά δεσμά θα μπορούσε να εμφανίσει το μεγαλείο της. Αντίστοιχα η χριστιανική θρησκεία με την Ανάσταση του Ιησού μας μιλά και για την Ανάσταση των ψυχών μας.

Ο γλυκύς Ιησούς θα κατέβει στον Άδη για να απελευθερώσει τους ανθρώπους από τα δεσμά της φθοράς και του πρωτογονισμού. Έτσι θα μπορέσουν οι ψυχές να αντικρύσουν το φως, αυτό το οποίο ανελλιπώς ανάβει στον Πανάγιο Τάφο του Ναού της Αναστάσεως και ο Πατριάρχης το προσφέρει στους πιστούς, οι οποίοι αλαλάζοντες και με δάκρυα στα μάτια παίρνουν από τα 33 κεριά. 

Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον Χριστιανισμό, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο η Ανάσταση του Κυρίου αφού δεν συμβολίζει απλά, αλλά υπόσχεται πραγματικά την ψυχική μας ανάσταση και την προσέγγισή μας στο φως.

Μέσα από το βαθύ σκοτάδι του υποσυνειδήτου και των καταπιεσμένων και απόκρυφων επιθυμιών θα περάσουμε στο ολόφωτο ουράνιο χώρο όπου θα ενωθούμε και πάλι με το Σύμπαν και την Δημιουργία. 

Τα σκοτάδια της ψυχής μας θα φωτιστούν και θα σβήσουν για πάντα, θα νοιώσουμε μια νέα ζωή να γεννιέται μέσα μας, αυτό είναι το βαθύ περιεχόμενο της Αναστάσεως του Κυρίου.

Το φως βέβαια δεν μπορούμε να το δούμε κατάματα επειδή είναι εκτυφλωτικό, αλλά θα αυτό θα μας φωτίσει και θα δώσει δύναμη και ισχύ στις ψυχές μας. είναι η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τον προορισμό μας και κατανοούμε την αιτία της ύπαρξής μας. 

Η συνάντησή μας με τον θάνατο γνωρίζουμε πλέον ότι δεν ισχύει, αντίθετα η αναγέννηση της ψυχής μας ξεκινά από την απελευθέρωσή μας από την υλική μας υπόσταση. 

Αν το κατανοήσουμε όσο καιρό περπατάμε πάνω στο διαστημόπλοιο που ονομάζουμε Γη, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και να επιλέξουμε το μονοπάτι εκείνο που θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε το φως, αυτό το μοναδικό αναστάσιμο και αναγεννητικό φως του Ουράνιου Πατέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου