Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Εσωτερική αναζήτηση....!!!!!!

Ο άνθρωπος στην σύντομη πορεία του στην ζωή έχει αποδείξει ότι είναι πολύ δημιουργικός και παραμένει ένας μεγάλος εξερευνητής του κόσμου. Όμως αυτό που τον απασχολεί είναι μόνο το εξωτερικό περιβάλλον ή θα πρέπει να στραφεί και στην διερεύνηση του εσωτερικού του εαυτού.

Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει συναισθήματα και να μην βλέπει όνειρα, έτσι λοιπόν θα του δημιουργηθεί η ερώτηση σε τι οφείλεται η παρουσία του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και γιατί δημιουργεί σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και με τα δημιουργήματα της φύσης οι οποίες είναι πολύ δυνατές και καθορίζουν το είναι του.

Ο ψυχικός κόσμος του ανθρώπου είναι το πλέον αδιερεύνητο σημείο παρά τις μεγάλες προσπάθειες, τόσο των φιλοσόφων, όσο και των θρησκειών. Ο βαθύτερος εαυτός βρίσκεται κρυμμένος στα χιλιάδες χρόνια πριν όταν ήταν κρεμασμένος στα δέντρα και τρεφόταν από τους καρπούς τους. 

Η μεγάλη ανθρώπινη εμπειρία δεν ήταν ευθύγραμμη και οι μνήμες δεν υπάρχουν, αντίθετα ανακαλύπτονται. Έτσι δεν υπάρχει ασφάλεια για την σημερινή γνώση και ακόμη περισσότερο για τα συμπεράσματα που εξάγονται.

Η έννοια της ψυχής πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί μέσα στην ανθρώπινη πορεία της επιστημονικής γνώσης, ωστόσο ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι υπαρκτός και η έκφραση των αισθημάτων μας είναι φανερή και μάλιστα πολλές φορές απαιτητική. 

Έτσι λοιπόν για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, θα πρέπει να έχουμε θάρρος και υπομονή, να μην τρομάξουμε στην ανίχνευση του σκότους της ψυχής μας και να προσπαθήσουμε να το φωτίσουμε ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και να γνωριστούμε καλύτερα. 

Αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε ένα άλμα συνειδήσεως τότε θα πρέπει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε βάθος και αυτό θα μας ωφελήσει στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας και στο ξεπέρασμα σημαντικών προβλημάτων του σήμερα, τα οποία δεν θα υπάρχουν στο μεταμορφωμένο αύριό μας.

Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η ειλικρινής συνομιλία με το άγριο θηρίο που κρύβεται μέσα μας και φοβισμένο μας δείχνει τα δόντια του. όταν θα διώξουμε τις σκιές και ρίξουμε άπλετο φως στα βάθη της ψυχής μας τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και θα κατανοήσουμε την ουσία και την αιτία της ύπαρξής μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου