Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Για την Αγάπη Ζούμε και Πεθαίνουμε....!!!!!!!

Επιστολή του A. Einstein στην κόρη του, για την αγάπη.
Στην επιστολή που ακολουθεί, ο Albert Einstein εκφράζει τα αληθινά συναισθήματά του προς την κόρη του. Και τι δείχνει; Δείχνει ότι γνωρίζει την αγάπη έτσι όπως το κάνει η σημερινή γενιά, κάτι που δεν αναγνώριζε στη δική του. Θα νιώσετε και θα καταλάβετε τον άνθρωπο Αϊνστάιν καλύτερα μετά την ανάγνωση της επιστολής.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή στο πρωτότυπο, εδώ: http://tinyurl.com/zm8nmhv

«Όταν πρότεινα τη θεωρία της σχετικότητας, ελάχιστοι την κατανόησαν, και αυτό που θα αποκαλύψω τώρα και θέλω να μεταδώσω στην ανθρωπότητα, έρχεται σε σύγκρουση με την παρανόηση και την προκατάληψη του κόσμου.

Σου ζητώ να φυλάξεις τα γράμματα όσο διάστημα είναι απαραίτητο... χρόνια, δεκαετίες, έως ότου η κοινωνία είναι αρκετά προηγμένη για να δεχτεί αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω.

Υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, για την οποία, μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έχει βρει επίσημη εξήγηση. Είναι μια δύναμη που περιλαμβάνει και διέπει όλες τις άλλες, και βρίσκεται ακόμα και πίσω από κάθε φαινόμενο που λειτουργεί στο σύμπαν, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από εμάς. Αυτή η συμπαντική δύναμη είναι η ΑΓΑΠΗ.

Όταν οι επιστήμονες ερευνούσαν για μια ενοποιημένη θεωρία του σύμπαντος, ξέχασαν την πιο ισχυρή, αόρατη δύναμη. Η αγάπη είναι το Φως που φωτίζει όσους το δίνουν και το λαμβάνουν. Η αγάπη είναι η βαρύτητα, επειδή κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν έλξη γι’ άλλους. 

Η αγάπη είναι δύναμη, επειδή πολλαπλασιάζει το καλύτερο που έχουμε μέσα μας και επιτρέπει στην ανθρωπότητα να μην καταστραφεί από τον τυφλό εγωισμό της. Η αγάπη ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει. Για την αγάπη ζούμε και πεθαίνουμε. Η αγάπη είναι ο Θεός και ο Θεός είναι Αγάπη.

Αυτή η δύναμη εξηγεί τα πάντα και δίνει νόημα στη ζωή. Αυτή είναι η μεταβλητή που έχουμε αγνοήσει για τόσο πολύ καιρό, ίσως επειδή την φοβόμαστε, διότι είναι η μόνη ενέργεια στο σύμπαν που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να χειρίζεται κατά βούληση.

Για να εκφράσω ορατά την αγάπη, έκανα μια απλή αντικατάσταση στην πιο διάσημη εξίσωση. Αν αντί για E = mc2, δεχτούμε ότι η ενέργεια (Ε) που θα θεραπεύσει τον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αγάπη αν αυτή πολλαπλασιαστεί με την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη που υπάρχει, επειδή δεν έχει όρια.

Μετά την αποτυχία της ανθρωπότητας στη χρήση και τον έλεγχο των άλλων δυνάμεων του σύμπαντος που έχουν στραφεί εναντίον μας, είναι επιτακτική ανάγκη εμείς οι ίδιοι να τροφοδοτήσουμε τους εαυτούς μας με ένα άλλο είδος ενέργειας...

Αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει, αν θέλουμε να βρούμε το νόημα της ζωής, αν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και κάθε αισθανόμενο ον που κατοικεί σε αυτόν, η αγάπη είναι η μία και μοναδική απάντηση.

Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να φτιάξουμε μια βόμβα αγάπης, μια συσκευή αρκετά ισχυρή ώστε να καταστρέψει εντελώς το μίσος, τον εγωισμό και την απληστία που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Ωστόσο, κάθε άτομο φέρει μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια αγάπης της οποίας η ενέργεια περιμένει να ελευθερωθεί.

Όταν μάθουμε να δίνουμε και να λαμβάνουμε αυτή τη συμπαντική ενέργεια, αγαπητή μου Lieserl, θα έχουμε επιβεβαιώσει ότι η αγάπη κατακτά τα πάντα, είναι σε θέση να υπερβεί το παν και το οτιδήποτε, γιατί η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής.

Λυπάμαι και μετανιώνω βαθιά που δεν μπόρεσα να εκφράσω αυτό που υπάρχει στην καρδιά μου και που αθόρυβα χτυπάει για σένα όλα τα χρόνια της ζωής μου. Ίσως είναι πολύ αργά για συγγνώμη, αλλά καθώς ο χρόνος είναι σχετικός, νιώθω την ανάγκη να σου πω ότι σ’ αγαπώ και χάρη σε σένα βρήκα την απόλυτη απάντηση»!

Ο πατέρας σου,
Albert Einstein





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου