Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πώς να βελτιώσετε μια κακή συμπεριφορά σας....!!!!!!!

Δεν μπορείς να έχεις ένα περήφανο και ευγενικό πνεύμα, αν η συμπεριφορά σου είναι κακή και καταφρονητέα. Οι πράξεις σου πρέπει να είναι σύμφωνες με το πνεύμα σου... Δημοσθένης

Πολλοί έχουν προβλήματα στη συμπεριφορά τους, πιο μικρά ή και σημαντικά, διατηρώντας μια ζωή που σίγουρα δεν είχαν ονειρευτεί. Οι συνάδελφοι τους αποφεύγουν και οι φίλοι δεν δένονται μαζί τους… μέχρι που καταλαβαίνουν ότι ο μόνος υπαίτιος είναι ο εαυτός τους.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας «ανοίξουν» το δρόμο προς την ευτυχία, αρκεί να βελτιώσετε τον τρόπο σκέψης σας…

Εστιάστε σε ένα θέμα συμπεριφοράς… και όχι σε όλα!
Άμα προσπαθήσετε να λύσετε δυο προβλήματα της συμπεριφοράς σας ταυτόχρονα… μάλλον θα κάνετε λάθη! Σημασία έχει να βάλετε ένα στόχο, ο οποίος να ενεργοποιεί τα «θέλω» σας απέναντι στην αλληλεπίδρασή σας με τους υπόλοιπους. Μπορείτε, είτε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα μόνοι σας, είτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία, ώστε να επικεντρωθείτε πάνω στο ζήτημα και να κερδίσετε την εύνοια της ζωής.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας
Προσπαθήστε να λέτε την αλήθεια στον εαυτό σας και θα καταλάβετε ότι το βάρος των προβλημάτων σας θα ελαφρύνει. Ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των πράξεών σας για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Καθαρίστε το μυαλό σας και εντοπίστε την πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζετε, ώστε να μπορέσετε να «χτυπήσετε» το κέντρο της! Μη φοβάστε, αλλά παραδεχτείτε τα λάθη σας!

Διορθώστε ό,τι δεν σας αρέσει στην καθημερινότητα
Για να μπορέσετε να λύσετε κάποια ζητήματα της συμπεριφοράς σας, πρέπει πρώτα να απομακρύνετε όσα στοιχεία την «αναθερμαίνουν»! Αν βλέπετε ότι η δουλειά σας δημιουργεί νεύρα… καλό είναι να ψάξετε για κάτι νέο, ενώ αν η αφορμή της αποτελούν τα χρέη… σταματήσετε τις σπατάλες. Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να αποβάλλετε όσα πράγματα σας οδηγούν στο να χάσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

Αλλάξτε στάση ζωής… καταγράφοντας τη συμπεριφορά σας!
Η μουσική, η δουλειά, τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να καθοδηγήσουν τη στάση ζωή σας, όσο περίεργο και αν ακούγεται! Είναι χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο, στο οποίο να καταγράφετε σκέψεις και συναισθήματα σε τακτική βάση. Έτσι, θα μπορέσετε να εκτιμήσετε την τρέχουσα συμπεριφορά σας και τα λάθη στη στάση σας… ώστε να αποδυναμώσετε την αρνητική συμπεριφορά σας.

Δώστε βάση στα ιδανικά της ζωής σας
Ο καθένας έχει ένα σύνολο από ιδανικά, τα οποία διέπουν τη ζωή τους και λειτουργούν θεραπευτικά ή και μη. Είναι στο χέρι σας να φέρετε τη συμπεριφορά σας κοντά στα ιδανικά σας, ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε τις κινήσεις αλλά και τις αντιδράσεις σας με βάση την καλύτερη εκδοχή σας. 

Αν ακολουθείτε μια ζωή γεμάτη με πρότυπα, όπως είναι ο αυτοσεβασμός ή η εκτίμηση των άλλων, θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε τα δύσκολα θέματα με αυτοκριτική και θάρρος.

Βρείτε κίνητρα για μια σωστή συμπεριφορά
Για να μπορέσετε να εξαλείψετε την κακή συμπεριφορά από τη ζωή σας, πρέπει να έχετε ένα θετικό κίνητρο κάθε ημέρα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον πέντε λεπτά την ημέρα για να μελετήσετε τη στάση σας και τις αντιδράσεις που χρειάζονται αλλαγή. 

Τα κίνητρα, όμως, μπορείτε να τα βρείτε παντού… από μια συζήτηση με έναν φίλο και τον εθελοντισμό μέχρι από το άκουσμα ενός τραγουδιού ή ενός περίπατου στη φύση! Με αυτά θα μπορέσετε να πάρετε όση δύναμη απαιτεί η αλλαγή της συμπεριφοράς σας.

Μην προσπαθείτε να μοιάζετε με τους άλλους
Το κλειδί για να προχωρήσετε στη διόρθωση της συμπεριφοράς σας, είναι να αποδεχθείτε τα στοιχεία του εαυτού σας και να βρείτε τη δύναμη να ελέγξετε τις σκέψεις σας. Αν προσπαθείτε να μοιάσετε στους άλλους, θα είστε πάντα δυστυχισμένοι και θα κρατάτε μια κακή στάση απέναντι στη ζωή και τους άλλους. Άλλωστε, αν δεν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας… πως θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι;

Πάρτε μαθήματα από τα προβλήματα της ζωής
Βλέποντας ανθρώπους που επιβιώνουν μέσα σε χειρότερα προβλήματα… ίσως μπορείτε να πεισμώσετε για να διορθώσετε τη συμπεριφορά σας. Πολλές φορές, ένα κοντινό πρόβλημα μπορεί να σας επηρεάσει και να σας βοηθήσει να σκεφτείτε διαφορετικά. Άλλωστε, που ξέρετε; Μπορεί ένα ταρακούνημα της ζωής να σας οδηγήσει στο να αλλάξετε τρόπο σκέψης.





Φωτογραφία άρθρου: ''Ένα κυριακάτικο απόγευμα στο νησί της Γκραντ Ζατ'', Georges-Pierre Seurat
Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου