Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

10 ''οδυνηρές'' αλήθειες που δεν θα 'πρεπε να ξεχνάμε....!!!!!!!

Δεν συμβαίνει συχνά να ακούμε κάτι πάρα πολλές φορές μέχρι τελικά να το εμπεδώσουμε και να αποκτήσει πραγματικό νόημα και για μας; Η παρακάτω λίστα αναφέρει 10 αλήθειες "μαθήματα-ζωής" που ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία. 

Διαβάστε τα και συγκρατείστε τα... 

1. Η ζωή είναι σύντομη. 
Κι όσο κι αν αυτό το γνωρίζουμε, μας εκπλήσσει πάντα ο θάνατος. Σαν να ανεβαίνουμε μια σκάλα αφηρημένοι και υπολογίζουμε ότι υπάρχει ένα ακόμη σκαλί, το οποίο δεν υπάρχει και τότε επανερχόμαστε στο παρόν όπως είναι πραγματικά. Ζήστε το παρόν! Να είστε τολμηροί, θαρραλέοι!

Δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τον θάνατο αλλά ούτε ότι τον φοβάστε. Ο θάνατος δεν είναι η μεγαλύτερη απώλεια, αλλά ό,τι πεθαίνει μέσα σας όσο ζείτε από τη στιγμή που από φόβο δεν το κάνατε. 

2. Ζείτε τη ζωή που εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε. 
Έχετε την ευθύνη της ζωής σας. Οι άλλοι μπορεί να επιδιώξουν να σας πείσουν αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν για σας. Ίσως πορεύονται μαζί σας αλλά δεν βρίσκονται στη δική σας θέση. Άρα να προχωράτε στο μονοπάτι που συμφωνεί με τις επιθυμίες και το ένστικτό σας και ας μη φοβάστε - αν χρειαστεί - ακόμη και να αλλάξετε πορεία. 

Είναι προτιμότερο να βρίσκεστε στην αρχή της σκάλας που θέλετε να ανεβείτε παρά στην κορυφή μιας σκάλας που δεν θέλετε εξ αρχής να ανεβείτε! Και η αρετή της υπομονής δεν είναι η αρετή της αναμονής αλλά της διατήρησης θετικής στάσης καθώς προσπαθείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Είναι η δική σας ζωή και αποτελείται αποκλειστικά από τις δικές σας επιλογές. Κι αν τελικά διδαχθείτε κάτι αυτό ας είναι το θετικό αποτέλεσμα του ότι τολμήσατε ένα βήμα μπροστά. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε πού θα οδηγηθείτε, να είστε θαρραλέοι και να ακολουθείτε την καρδιά σας. 

3. Το ότι είστε απασχολημένοι δεν σημαίνει ότι είστε και παραγωγικοί. 
Μπορεί να περνάτε διαστήματα με πολύ βαρύ πρόγραμμα αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή κάνετε κακή ιεράρχηση προτεραιότητων και δεν έχετε μάθει να λέτε όχι. Ίσως να νιώθετε ότι είστε πιο ζωντανοί αλλά είναι ένα παροδικό αίσθημα και πολύ σύντομα θα εύχεστε να είχατε ξοδέψει λιγότερο χρόνο ασχολούμενοι με τόσα και όχι ζώντας μια ουσιαστική ζωή. 

Πολλοί αναφέρονται στο φορτωμένο πρόγραμμα, την έλλειψη χρόνου για τους αγαπημένους, τα meetings και τις δημόσιες σχέσεις, τα καθηστερημένα λόγω έλλειψης χρόνου ραντεβού, τις πολλές υποχρεώσεις στις οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν...Αυτά δίνουν την ψευδαίθηση της αξίας και της σημαντικότητας. Αλλά την ψευδαίσθηση, αυτό μόνο και τίποτε παραπάνω. 

4. Πριν την επιτυχία συμβαίνει κάποια αποτυχία. 
Τα περισσότερα λάθη είναι αναπόφευκτα και αποτελούν πρόβλημα μόνο αν δεν διδάσκεστε απ' αυτά. Μάθετε λοιπόν να συγχωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη σας.Αν φοβάστε πολύ την αποτυχία τότε μάλλον δεν έχετε τις ικανότητες για την επιτυχία. Μια λύση θα ήταν να συμφιλιωθείτε με την αποτυχία. Εξ'άλλου ξέρετε τη διαφορά ανάμεσα στον έμπειρο και τον πρωτάρη; 

Ο έμπειρος έχει αποτύχει πολλές φορές ενώ ο πρωτάρης δεν έχει ακόμη δοκιμάσει. Εν ολίγοις : επειδή δεν συμβαίνει τώρα (η επιτυχία), δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να "στραβώσουν" εντελώς προτού φτιάξουν απόλυτα! 

5. Η θεωρία και η πράξη είναι διαφορετικά πράγματα. 
Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ όσο απλώς διαλογίζεστε και την περιμένετε. Είστε αυτό που κάνετε όχι εκείνο που λέτε ότι θα κάνετε. Η γνώση χωρίς πράξη είναι άχρηστη. Τα καλά δεν συμβαίνουν σ' εκείνους που περιμένουν αλλά σε όσους εργάζονται προκειμένου να πετύχουν ουσιαστικούς στόχους. Και θυμηθείτε : αν περιμένετε μέχρι να νιώσετε 100% έτοιμοι να τολμήσετε, πιθανότατα να περιμένετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας! 

6. Μην περιμένετε να ακούσετε συγγνώμη για να δώσετε συγχώρεση. 
Η ζωή είναι πολύ ευκολότερη αν μάθετε να εκτιμάτε κάθε εμπειρία θετική ή αρνητική. Αποστασιοποιηθείτε και πείτε "Ευχαριστώ για το μάθημα". Η πικρία για το παρελθόν είναι σπατάλη της ευτυχίας του παρόντος.

Η συγχώρεση είναι μια υπόσχεση που θέλετε να κρατήσετε, όταν συγχωρείτε κάποιον είναι σαν να υπόσχεστε ότι απαγγιστρώνεστε από το μη αναστρέψιμο παρελθόν για να ζήσετε στο παρόν. Αφορά το να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από το να είναι το αιώνιο θύμα - όχι τον θύτη από την ευθύνη του. 

7. Κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς αταίριαστοι με σας. 
Αφήστε να απομακρυνθούν εκείνοι που σας τραβάνε πίσω και σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο μοναδικοί. Αν σας δημιουργούν ανασφάλειες και δυσφορία, δεν νιώθετε καλά με το να είστε ο εαυτό σας, προφανώς δεν είναι εκείνοι που θα θέλατε να υπολογίζετε ως φίλους. Υπάρχουν τόσοι πολλοί "κατάλληλοι" για σας, που σας εμπνέουν και σας κινητοποιούν να είστε ο καλύτερός σας εαυτός. 

8. Το να αγαπάτε τον εαυτό σας, δεν είναι δουλειά των άλλων αλλά δική σας. 
Να είστε καλοί με τον εαυτό σας - όπως είστε και με τους άλλους. Χρειάζεται να εκτιμάτε τον εαυτό σας για να πετύχετε όσα επιδιώκετε, άρα αναγνωρίστε την αξία σας με όλα τα αδύνατα σημεία σας και αφήστε τους άλλους να σας πλησιάσουν και να σας αγαπήσουν ακριβώς όπως είστε. 

9. Το ''έχειν '' δεν κάνει το '' είναι ''. 
...αυτά που κατέχετε δεν σας καθορίζουν. Τα υλικά πράγματα είναι υλικά πράγματα και δεν προσδίδουν κάτι στην προσωπικότητά σας. Βρείτε χρόνο για ουσιώδεις ενασχολήσεις πέρα από περιοδικά μόδας, τηλεοπτικές εκπομπές και shopping therapy.

Αναλογιστείτε πως τα περισσότερα από αυτά που κάνετε είναι όσα υποβάλλει με συνεχή πλύση εγκεφάλου η βιομηχανία της κατανάλωσης που τελικά οδηγεί στην απόλυτη ομοιομορφία και της απώλεια της ιδιαιτερότητας του καθενός. Εκείνα που είναι αληθινά είναι οι φίλοι σας, η οικογένειά σας, οι αγαπημένοι σας, οι ελπίδες και τα σχέδιά σας... 

10. Όλα αλλάζουν κάθε στιγμή 
( ή τά πάντα ρεῖ ). Αποδεχτείτε την αλλαγή γιατί συμβαίνει για κάποιο λόγο που ίσως δεν είναι προφανής τη στιγμή που συμβαίνει, αλλά μακροπρόθεσμα θα γίνει.

Τα πράγματα αλλάζουν συχνά ακαριαία, οι ανατροπές είναι απρόβλεπτες και αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλους. Καλώς ή κακώς λοιπόν τα πράγματα αλλάζουν κάτι που είναι αναπόφευκτο. Άρα όταν η ζωή είναι καλή, απολαύστε την, μην αναζητάτε κάτι καλύτερο συνεχώς. Η ευτυχία δεν έρχεται σ' εκείνους που δεν εκτιμούν ό,τι έχουν όταν το έχουν.

Πηγή : markandangel
Μετάφραση : Λία Μαλλίδου
Thessaloniki Arts and Culture, http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου