Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Γράμμα σε σένα που ψάχνεις για μια νέα αρχή» ....!!!!!!

Είναι καιρός τώρα που νιώθω την ανάγκη να αλλάξω. Να αλλάξω πολλά. Όμως πάντα κάτι με σταματάει. Κάτι με φοβίζει. Κάποιος μου βάζει ένα εμπόδιο, κάποιος μου φυτεύει την αμφιβολία. ΕΓΩ. 

Και μετά πάλι βουλιάζω στη συνήθεια και δειλιάζω. «Δεν είναι καιρός για τέτοια», σκέφτομαι και δειλιάζω… Όμως τελευταία, αισθάνομαι διαφορετικά. Ο Οκτώβρης σαν να έχει μια γλύκα, μια επιείκεια. Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις ξανά όνειρα, να βάλεις στόχους και να ελπίζεις ότι ίσως και να μπορείς να τους πραγματοποιήσεις. 

Ο Σεπτέμβρης είναι αλλιώς. Είναι σκληρός. Κουβαλάει μαζί του τη ζέστη του Αυγούστου, χωρίς να σου χαρίζει τη θάλασσα. Μόνο την πίκρα από τις ανικανοποίητες προσδοκίες του… Όμως εσύ έχεις την ανάγκη να ζήσεις, έτσι όπως αληθινά θέλεις. Για σένα. 

Και για εκείνους που αγαπάς. Έχεις ανάγκη από το καινούργιο που θα έρθει να σε σώσει από την παλιά συνήθεια που σε φθείρει. 

-Μια καλύτερη σχέση με τον άνδρα σου 

-Mια πιο εύκολη καθημερινότητα με τα παιδιά σου
 
-Μια αλλαγή στη ζωή σου που δεν τολμάς, για να μην ταρακουνήσεις τις εύθραυστες ισορροπίες σου… 

Τι φοβάσαι πιο πολύ στις αλλαγές; Τι σε τρομάζει στη νέα αρχή σου; Μήπως την κούραση που απαιτείται για να τα καταφέρεις; Τη ματαίωση της προσπάθειας σου για άλλη μια φορά; Μήπως τους άλλους που σου κλείνουν τους δρόμους της ψυχής σου; Εσένα που τους επιτρέπεις να σε πείσουν ότι δεν μπορείς; Σκέψου. Ήσυχα και απλά. 

Σε μια στιγμή ολόδική σου. Σε μια στιγμή μόνο για σένα. (Το ξέρω πως αυτές οι στιγμές σπανίζουν μέσα στο 24ωρο, όμως είναι κάπου εκεί…) Αναγνώρισε το φόβο σου και βρες το δρόμο μακριά του. Μην αφήσεις να γίνει πανικός. Και τότε πάρε την απόφαση ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. 

-Την εικόνα σου, αν δεν σου αρέσει 

-τη συμπεριφορά σου, αν σε οδηγεί σε αδιέξοδα 

-τις συνήθειες σου, αν αυτές είναι σε βάρος της σωματικής και ψυχικής σου υγείας 

-τις φιλίες σου, αν είναι θαμπές και ψεύτικες 

-τη σχέση με το σύντροφό σου, αν έχετε πάψει από καιρό να είστε και οι δύο χαρούμενοι μέσα σε αυτήν.

Τα χρόνια που πέρασαν μπορεί να σου άφησαν πληγές. Πάντα έτσι συμβαίνει. Όμως μην περιμένεις άλλο. Μην αναβάλλεις την ευτυχία σου για αργότερα. 

ΤΩΡΑ έχεις ανάγκη να απαλλαγείς από όλα όσα σου βαραίνουν την ψυχή. 

Σου σκοτεινιάζουν την καθημερινότητα Σου αλλοιώνουν τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής σου Έχεις ΤΩΡΑ ανάγκη από την εκδοχή του εαυτού σου που αγαπάς. Από αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, όταν σβήνει το φως. Από την αντανάκλαση των ονείρων σου στην κάθε νέα μέρα. 

Στην επόμενη, στη συνηθισμένη, στη γιορτή. Ο Οκτώβρης είναι ήδη στα μισά του. Όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι που μας έλεγαν πως τα πρωτοβρόχια έρχονται για να ποτίσουν τη διψασμένη γη. Πόσο χαιρόμουν κάθε φορά που έβρεχε… Τώρα που είμαι πια μαμά και σύζυγος - όπως και εσύ -φαντάζομαι πως τα πρωτοβρόχια ίσως ποτίσουν και τη διψασμένη μου ψυχή. Και τη δική σου. Καλή μας νέα αρχή. Με αγάπη, Ράνια





Ράνια Θρασκιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου