Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Πώς να ξεκινώ την ημέρα μου ;

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι. Αν δεν αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι θα έχεις εξάρτηση από την αγάπη των άλλων. Η χαρά σου είναι φυσική σου κατάσταση και ξεχνάς πόσους πολλούς λόγους έχεις για να είσαι χαρούμενος

Η ευγνωμοσύνη είναι ο μεγάλος πολλαπλασιαστής. Ξεχνάμε αυτά που έχουμε δημιουργήσει και συνεχώς εστιαζόμαστε σε αυτά που ακόμα λείπουν από τη ζωή μας.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι ήδη ευημερείς , έχεις πετύχει τόσα πολλά, έχεις βιώσει πολύτιμες εμπειρίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι πλούσιος.

Αγάπη, ευγνωμοσύνη, χαρά είναι συναισθήματα υψηλών δονήσεων. Οι υψηλές δονήσεις της ενέργειας σου όχι μόνο θα σε κάνουν χαρούμενο, αλλά θα σε βοηθούν να υλοποιήσεις και να προσελκύσεις ανθρώπους,καταστάσεις και ευκαιρίες, δηλαδή να βιώνεις συγχρονιστικά γεγονότα.

Άσκηση :
Δημιούργησε την ημέρα σου και ανέβασε τις δονήσεις σου από το πρωί. Το πρωί μόλις ξυπνήσεις αναλογίσου πόσους λόγους έχεις για να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, να είσαι χαρούμενος και να αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι.

Πες : “γιατί αισθάνομαι τόσο πολύ ευγνωμοσύνη;”

“γιατί είμαι τόσο πολύ χαρούμενος;”

“γιατί αισθάνομαι ότι αγαπιέμαι;”.

Αφού κάνεις την ερώτηση, ο νους σου αρχίζει να σου δίνει απαντήσεις. Έτσι η ενέργεια της ευημερίας και της πληρότητας θα σε συνοδεύει όλη μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να κάνεις το ίδιο, δηλαδή να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Όταν αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, αισθάνεσαι και πλούσιος. Πλούσιος δεν σημαίνει μόνο να έχεις αφθονία χρημάτων αλλά και αφθονία αγάπης, φίλων, εμπειριών, γέλιου ευτυχίας . Όταν παρατηρείς όσα βλέπεις γύρω σου κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεσαι και πλούσιος και ευγνώμων.

Αφού κάνεις την παραπάνω άσκηση, ξόδεψε μερικά λεπτά να εκφράσεις τις θετικές προθέσεις για την ημέρα σου. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως:

Επιλέγω να...

Εκφράζω την πρόθεση να...

Δεσμεύομαι να...,

και αν έχεις χρόνο οραματίσου τον εαυτό σου να κάνει τις δραστηριότητες.

Κάνε το παραπάνω κάθε μέρα επί 21 ημέρες και δες την διαφορά,

Σεβαστή Βόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου