Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μια Ξεχωριστή Χρονιά για όλους μας με πολύ Αγάπη.....!!!!!!!!!!!


Αγαπημένοι μου άγγελοι, καλή ,ευλογημένη , δημιουργική, γεμάτη χαρά και ευτυχία….ηρεμία και γαλήνη ψυχής ….χρονιά σας εύχομαι…..Ο Θεός να σας χαρίζει πάντα μόνο…….

Υγεία…..Υγεία…..Υγεία …… και ....
Αγάπη……Αγάπη…..Αγάπη……!!!!!!!!!

Όταν υπάρχουν αυτά τα δυο συστατικά στη ζωή μας……τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα……και φέτος όλοι μαζί Ενωμένοι……θα κάνουμε το καλύτερο…..ο ένας για τον άλλον….

Φορέστε τα καλύτερα συναισθήματα σας…..και βγείτε έξω ….για να σας δουν όλοι…..να τα νιώσουν όλοι…….να τα εισπράξουν …..αφού θα τα μοιράσετε απλόχερα……για δυο λόγους…..και γιατί είναι δωρεάν….και γιατί με αυτό τον τρόπο….γίνεστε και οι ίδιοι καλύτεροι……

Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι αλλάζουν ……ή …. από απόγνωση…..ή….. από ενθουσιασμό……σας εύχομαι ολόψυχα……να αλλάξετε από ενθουσιασμό…..και ποτέ καμμιά απόγνωση να μη σκιάσει τις ζωές σας….

Όσοι από εσάς με γνώρισαν τώρα τελευταία…..μέσα από τις αναρτήσεις μου εννοώ……θα ήθελα να ξέρουν…….ότι το blog αυτό…..ξεκίνησε με αγγελική καθοδήγηση……και με αγγελική βοήθεια από αγγέλους της Γης…….πριν από περίπου 3 χρόνια…..δηλ. στις 11 Μαρτίου 2016 κλείνει τα τρία του χρόνια…..και είμαι πανευτυχής για όλο αυτό το αγγελικό δημιούργημα…..που το αισθάνομαι σαν πνευματικό μου παιδί......

Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν σας ξεχωριστά…..για την αγάπη , την υποστήριξη, τη δύναμη και το κουράγιο που μου δίνεται…..με την εμπιστοσύνη σας και με τα τρυφερά σας σχόλια…..γι’ αυτό και εγώ αποφάσισα να συνεχίσω…..και μετά από την σημερινή μου περιπέτεια…….που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μέρες περίπου……

Και με τις καλύτερες ευχές μου μοιράζομαι και το παρακάτω κείμενο που το εμπνεύστηκα σήμερα…..μόλις επέστρεψα από το νοσοκομείο…….

Γιατί πάντα όταν φτάνεις στο χείλος του γκρεμού……και νιώθεις ότι όλα τελειώνουν…..και από την μια είσαι χαρούμενη…..που θα επιστρέψεις στο Σπίτι….στην Πηγή……στον Πατέρα σου……

αλλά από την άλλη σκέφτεσαι…..ότι ίσως ακόμα έχεις τα δώσεις κάτι τι ακόμα εδώ στη Γη…..στους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους…..αλλά και σε όλα τα αδέλφια σου…..που σου έχει δώσει ο Θεός…..τότε είσαι σε δίλημμα και ζητάς την καθοδήγηση του Θεού…..

Και φυσικά Εκείνος είναι πάντα κοντά σου…..και σε βοηθά…..

Σήμερα είναι η τρίτη φορά που βίωσα κάτι έντονο……όσον αφορά την υγεία μου……και ζήτησα την βοήθεια του Θεού…….και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο……όλα πήγαν τέλεια…..

Ειδικά όταν γύρισα σπίτι……και είδα τη σελίδα μου στολισμένη…… με τα καλύτερα της….τα γιορτινά της…..τους φίλους και τις φίλες μου……να μου εύχονται για τη νέα χρονιά μέσα από την καρδιά τους….τους αγγέλους να ομορφαίνουν κάθε μου ανάρτηση……σκέφτηκα……

Θεέ μου……εννοείς ότι έχω ακόμα να δώσω στα παιδιά σου…..που με αγαπούν και με στηρίζουν τόσο πολύ……ναι…..ίσως ακόμα με χρειάζονται κάποιοι…..όπως και εγώ τους χρειάζομαι όλους……γιατί με την υποστήριξη τους βλέπω την αποστολή μου να παίρνει σάρκα και οστά…..και να βοηθά πολλούς αλλά και όσους έχουν ανάγκη ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή……

Θεέ μου νιώθω απέραντη αγάπη για όλη την συμπαντική μου οικογένεια…..για όλα τα παιδιά σου…..και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για όλους…..γιατί μέσα από αυτούς γίνομαι και εγώ καλύτερη………..

Θέλω να ευχαριστώ και όλη μου την οικογένεια……τα παιδιά μου , την νύφη μου και τον γαμπρό μου,  τα πέντε εγγόνια μου……την αδελφή μου και την ανηψιά μου……την αγγελοδασκάλα μου Φωτεινή, που με την αγάπη και το ενδιαφέρον τους….κάνουν τη ζωή μου ομορφότερη…….και έτσι και εγώ με τη σειρά μου τους υπόσχομαι ότι θα παραμείνω εδώ…..όσο έχει επιλέξει η ψυχή μου……και εύχομαι να είναι ακόμα αρκετά χρόνια…..

για να καταφέρω και εγώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ το Θέλημα του Θεού, του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και μάνας όλου του κόσμου….των Αρχαγγέλων μου, και των Αναληφθέντων διδασκάλων…….γιατί με την βοήθεια τους υπερνικώ κάθε εμπόδιο της ζωής μου…..

Άγγελοι μου…..μην έχετε τίποτα δεδομένο…….και μην αφήνετε….κανένα συναίσθημα αγάπης….συμπόνοιας και συγχώρεσης για την επόμενη……γιατί ίσως να είναι αργά…..Κάντε το σήμερα….!!!!!!!

Κάντε μια βαθιά βουτιά μέσα στη ψυχή σας……δεν είναι εκεί παγωμένα τα νερά…..είναι ζεστά….και γεμάτα αγάπη……και ανακαλύψτε ότι σας πονάει…..φέρτε το στην επιφάνεια…..αγαπήστε το….αποδεχτείτε το…..και απελευθερώστε το…..τότε η ψυχή σας θα γίνει ανάλαφρη……και σεις θα έχετε ανακαλύψει ένα θησαυρό……

Μην ξεχνάτε ότι είστε τα ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ του ΘΕΟΥ……και άρα κανένα λάθος και ψεγάδι δεν υπάρχει επάνω και μέσα σας……όλα τα άλλα είναι ψευδαισθήσεις του νου……και λόγια των γύρων μας που μας δημιουργούν ενοχές…..για να μας χειρίζονται…..αλλά και πάλι μην νιώθετε αδικημένοι……

γιατί όλα είναι σχέδιο της ψυχής σας…..δεν υπάρχει θύμα …ούτε θύτης…..εσείς επιλέξατε τα άτομα που θα σας βλάψουν….που θα σας αδικήσουν……που θα σας ταλαιπωρήσουν……γιατί έτσι …..θα νιώσετε και θα πάρετε το μάθημα….της συμπόνιας της συγχώρεσης , της αγάπης…..

Νιώστε τον Θεό σε κάθε δημιουργία του…..σε κάθε πλάσμα του……ο Θεός είναι παντού….πάντα μας βλέπει….πάντα νιώθει αυτά που νιώθουμε…..είναι ο μόνος που δεν μπορούμε να του κρυφτούμε……γι'αυτό ανοίξτε την καρδιά σας και πείτε του όλα σας τα παράπονα…..εκφράστε όλο το θυμό….αλλά και όλη σας την αγάπη…..ζητήστε την βοήθεια του και την καθοδήγηση του…..θα σας τη δώσει απλόχερα......!!!!!!!!!!!!

Σ’ ευγνωμονώ Θεέ μου……για όλα όσα μου προσφέρεις καθημερινά……για όλα όσα με καθοδηγείς να κάνω……βοήθησε με όσο μπορείς και όσο είναι το σχέδιο σου για μένα …….για να μπορέσω να εξελιχθώ και να κάνω πάντα το Θέλημα Σου…..!!!!!!!!

Θεέ μου Σε ευγνωμονώ για όλους τους φίλους και τις φίλες που έχω γνωρίσει αυτά τα τρία χρόνια μέσα από το ''αγάπη και φως'' και εισπράττω καθημερινά τόση αγάπη…..και τόση χαρά……που την ανταποδίδω στο πολλαπλάσιο στο Σύμπαν……σε παρακαλώ βοήθησε, φρόντισε και καθοδήγησε τους όλους στο μονοπάτι σου….όπως κάνεις με μένα…..εύχομαι και προσεύχομαι να είναι όλοι τους υγιής και ευλογημένοι……!!!!!!!!!!! 

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για εμένα…..ένα μεγάλο συγνώμη που δεν προλαβαίνω πάντα να απαντώ στα σχόλια σας…….σας στέλνω όμως νοερά την αγάπη μου….που εύχομαι να την νιώθετε και να την εισπράττετε……!!!!!!!

Αγάπη και φως να είναι πλημμυρισμένη πάντα η ζωή σας…… τώρα και πάντα....!!!!!!

Είμαι εδώ για να αλλάξω τον κόσμο....και δεν είμαι μόνη μου.....έχουμε το Θεό μαζί μας.....αλλά και όλους εσάς αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι - άγγελοι της Γης....όλοι μαζί θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.....!!!!!!





Λένα Μπαξέ

Αγάπη : 10 αλήθειες που ξεχνάμε....!!!!!!!!

Όλοι αναζητάμε την αγάπη, τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα μας προσφέρει τη ζεστασιά, την προστασία και την ευτυχία που τόσο αναζητάμε. Όταν φανταζόμαστε την ιδανική σχέση τείνουμε να εξιδανικεύουμε όχι μόνο τον σύντροφο που θα έχουμε στη ζωή μας αλλά και την ίδια την αγάπη. Η αγάπη μπορεί να υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή μαζί με την ρουτίνα, τα προβλήματα, την βαρεμάρα. Για αυτό μην ξεχνάτε τι είναι πραγματικά η αγάπη:

1.Η αγάπη είναι επιλογή: Η αγάπη διαφέρει από την επιθυμία, το πάθος και άλλα συναισθήματα που διαρκούν συνήθως λίγο αλλά είναι πολύ έντονα. Η αγάπη είναι μια επιλογή. Έχουμε επιλέξει να αγαπάμε κάποιον και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας πιέσει να αισθανθούμε αγάπη.

2. Η αγάπη δεν είναι παθιασμένη: Η αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα υπερβολικό. Δεν μας οδηγεί να κάνουμε τρελά πράγματα και δεν βγάζει τον κακό μας εαυτό προς τα έξω. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να αντέξουμε για αυτό και διαρκεί για πάντα.

3.Η αγάπη χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί: Η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων χρειάζεται αρκετό χρόνο, εμπιστοσύνη και οικειότητα για να δημιουργηθεί. Βασίζεται στον χρόνο που περνάμε με τον σύντροφό μας για να τον γνωρίσουμε, να μοιραστούμε τα ενδιαφέροντά μας και τις απόψεις μας. Η αγάπη εμφανίζεται όταν γνωρίζουμε τον άλλο τόσο καλά ώστε να τον σεβόμαστε για αυτό που είναι και να τον θαυμάζουμε.

4. Αγάπη σημαίνει υπομονή: Για να αγαπήσουμε πρέπει να ξέρουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, να έχουμε υπομονή με τα συναισθήματά μας και τους άλλους. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε άμεση αντίδραση ή ανταπόδοση, αλλά αρκεί να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

5. Η αγάπη απαιτεί δουλειά: Χρειάζεται προσπάθεια και δύο ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για τη σχέση τους. Έτσι η αγάπη γίνεται πιο δυνατή και δεν εξασθενεί.

6.Η αγάπη απαιτεί την παρουσία μας: Δεν μπορούμε να αγαπάμε κάποιον από ‘απόσταση’. Πρέπει να είμαστε μέρος της ζωής τους, να ακούμε τα προβλήματα τους, να τους βοηθάμε και να προσφέρουμε την συμπαράστασή μας. Η αγάπη δηλώνει το παρόν σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά.

7. Αγάπη είναι η καλοσύνη: Εάν η αγάπη σας πληγώνει τον άλλο, τότε δεν είναι αγάπη. Αν τον καταπιέζει, δημιουργεί άσχημα συναισθήματα ή καταστάσεις, τότε δεν είναι μια ώριμη αγάπη. Η αγάπη πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε σιγουριά και να δημιουργεί μια σταθερότητα στη ζωή μας.

8.Η αγάπη δεν είναι εγωιστική: Όταν αγαπάμε σταματάμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Γινόμαστε ένα με τον άλλο και λειτουργούμε μαζί του σαν μια οντότητα.

9. Η αγάπη δεν είναι ποτέ τέλεια: Η ιδανική αγάπη υπάρχει μόνο στον κινηματογράφο. Η πραγματική αγάπη υπάρχει μαζί με την ρουτίνα, τα προβλήματα και τη βαρεμάρα. Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση όπου υπάρχει αγάπη.

10. Η αγάπη απαιτεί δέσμευση: Πάντα θα υπάρχουν πειρασμοί, όμως όταν δύο άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να αγαπούν ο ένας τον άλλο, ξέρουν τον τρόπο για να λειτουργήσει η σχέση τους. Η αληθινή αγάπη δεν μας αφήνει να αναρωτιόμαστε αν ‘υπάρχει κάποιος καλύτερος’ για εμάς αλλά υπάρχει μόνο όταν έχουμε αποφασίσει να μοιραστούμε με ένα άνθρωπο τη ζωή μας.






Τα οφέλη της γενναιοδωρίας.....!!!!!!!!

«Αν θέλετε να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους να δείχνετε συμπόνια. Εάν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι να είστε συμπονετικοί» είχε πει ο Dalai Lama. Το ίδιο ισχύει και για την γενναιοδωρία, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο ''Ιnternational Journal of Behavioral Medicine'', η γενναιοδωρία κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία και θα μπορούσε να γίνει το μυστικό για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Η γενναιοδωρία μειώνει το άγχος, βοηθάει στην καλή σωματική υγεία, δημιουργεί στους ανθρώπους το αίσθημα της επιδίωξης και καταπολεμά την κατάθλιψη σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Psychalive οι γενναιόδωροι άνθρωποι έχουν πιο ουσιαστικές και υγιείς σχέσεις στη ζωή τους. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες Jason Marsh και Jill Suttie στο δημοσίευμα : «Όταν δίνουμε στους άλλους δεν τους φέρνουμε μόνο πιο κοντά μας αλλά αισθανόμαστε κι εμείς πιο κοντά σε αυτούς». 

Η γενναιοδωρία μας κάνει να αισθανόμαστε – χωρίς εγωισμό - καλύτερα και για τον εαυτό μας. Μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να εστιάσουμε σε όσα δίνουμε και όχι σε όσα μας δίνονται, κάνοντάς μας δηλαδή λιγότερο εγωιστές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γενναιοδωρία μπορεί να ξεκινήσει με ένα δώρο που δεν είναι απαραίτητα ακριβό αλλά έχει συναισθηματική αξία για κάποιον. Επιπλέον, η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να γίνουμε γενναιόδωροι αλλά και να χτίσουμε πιο δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους. 

Εάν, μάλιστα μάθουμε να δεχόμαστε τη γενναιοδωρία των άλλων μπορούμε να αποκτήσουμε και αυτοεκτίμηση, αφού μερικές φορές είναι πιο εύκολο να δίνουμε από το να δεχόμαστε.





Ισορροπία : Ανακαλύψτε τρόπους για να είστε ευτυχισμένη κάθε μέρα.....!!!!!!!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πασχίζουν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά τους και την προσωπική τους ζωή, τους φίλους και την οικογένειά τους, μια ισορροπία που υπόσχεται και την ευτυχία. 

Σύμφωνα με αμερικάνικες έρευνες, αυτή η προσπάθεια δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο με τα χρόνια με πολλούς Αμερικάνους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες και να αναβάλουν τις διακοπές τους φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Ανακαλύψτε 5 τρόπους για να εξασφαλίσετε περισσότερη ισορροπία στην ζωή σας :

1.Μην αισθάνεστε ενοχές : Το διάλειμμα και οι διακοπές είναι μέρος της δουλειάς, για αυτό δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε ενοχές. Αντίθετα, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστείτε και να ''γεμίσετε τις μπαταρίες'' ώστε να είστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματική.

2. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας : Φροντίστε ώστε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

3.Να είστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά : Εστιάστε στα σημαντικά, βάλτε προτεραιότητες και προσπαθήστε να μην απομακρυνθείτε από όσα σας αποσπούν την προσοχή.

4.Βάλτε προτεραιότητες : Ποια πράγματα στη ζωή σας είναι απαραίτητα, ποια δεν μπορείτε να θυσιάσετε και ποια μπορείτε να βγάλετε από το πρόγραμμά σας. Φτιάξτε μια λίστα με προτεραιότητες για να έχετε ένα πιο εύκολο πρόγραμμα.

5.Βάλτε όρια : Σύμφωνα με μια έρευνα οι περισσότεροι εργαζόμενοι ελέγχουν τα επαγγελματικά emails τους μετά τη δουλειά ή τα Σαββατοκύριακα. Βάλτε όρια μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής σας ζωή ώστε να είστε πιο αποτελεσματικοί και πιο ευτυχισμένοι.





Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το παιδί μέσα μας υπάρχει ολοζώντανο και έτοιμο να μας υποδεχτεί και να μας ανοίξει το κουτάκι των αναμνήσεων.....!!!!!!!!

Πότε άραγε να ήταν όταν έμαθα για τη δύναμη μιας ευχής;
Εκείνης που σαν κλείνεις τα μάτια, ζωντανεύει κάτω από τα κλειστά σου βλέφαρα και λίγο αν απλώσεις το χέρι, μπορεί ακόμη και να την πιάσεις…

Ευχή που αργότερα έμαθα πως όταν είναι αληθινή και πραγματικά δυνατή, μια μέρα θα την καταφέρεις… Αρκεί ποτέ να μην ξεχνάς την ύπαρξη της… Ούτε καν για μια στιγμή… Το κακό είναι πως σιγά σιγά, συμβιβάστηκα με το «πιο λίγο» και οι ευχές μου από παραμυθένιες έγιναν αριθμοί και πρότυπα άλλων….

Θυμάμαι να αγαπώ πολύ να ονειρεύομαι… Ταξίδια σε κόσμους παραμυθιού, όπου δεν υπήρχαν λύπες… Να ονειρεύομαι αστερόσκονες, νεράιδες, δάση με σοφά δέντρα και ζώα με λαλιά… χαρούμενους ανθρώπους και ευτυχισμένα παιδιά… Παιδιά με χαρούμενους και αγαπημένους γονείς που τελούσαν και περνούσαν μεταξύ τους όμορφα… 

Ίσως γιατί δεν υπήρξα ένα από αυτά και αυτό τελικά επηρέασε όλο μου το πάντα… Θυμάμαι πόσο δυνατά ευχόμουν να γίνει ένα μαγικό και οι γονείς μου να είναι σαν τους γονείς που έβλεπα στην τηλεόραση… Χαρούμενοι, αγαπημένοι, να τρώνε μαζί πρωινό και να φιλιούνται πριν ο καθένας φύγει για τη δουλειά… Να μην μαλώνουν ποτέ μπροστά στα παιδιά και πάντα να βρίσκουν χρόνο για αυτά…

Αργότερα έμαθα πως αυτό το μαγικό λέγεται «θαύμα» και πως συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια… Ίσως και ποτέ… Οι ευχές λοιπόν, όσο δυνατές κι αν ήταν, δεν έπιαναν αν δεν με αφορούσαν εξ'ολοκλήρου και τα θαύματα απλά δεν συνέβαιναν… 

Κάπως έτσι λοιπόν άρχισα να θέτω προτεραιότητες βάζοντας τα θέλω μου σε σειρά… Αυτό που θεωρώ πως με βοήθησε πιο πολύ από οτιδήποτε, είναι που δεν άφησα ποτέ σε εκείνο το παιδί που όλοι μας έχουμε μέσα μας, να πάψει να μου μιλά… Και να μου θυμίζει όλα εκείνα που μου έλειψαν, ώστε να μην λείψουν στα παιδιά μου… 

Να μου θυμίζει όλα εκείνα που με τρόμαζαν, ώστε να μην χρειαστεί τα ίδια να τρομάζουν τα παιδιά μου… Να μου θυμίζει όλα εκείνα που με πόνεσαν ώστε να μην χρειαστεί τα ίδια να πονέσουν τα παιδιά μου… 

Να μου θυμίζει συνέχεια όλα εκείνα τα σημαντικά ώστε να τους τα χαρίζω απλόχερα… Να μου θυμίζει ποσό σημαντική είναι η ασφάλεια, το χαμόγελο, η επιβεβαίωση, η επιβράβευση, ο ενθουσιασμός και άλλα τόσα ζωογόνα στοιχεία για την ψυχοσύνθεση τους… 

Να μου θυμίζει πως αυτό που θέλουν περισσότερο από κάθε τι, είναι να βλέπουν εμένα και τον μπαμπά τους χαρούμενους, αγαπημένους και γεμάτους όρεξη για παιχνίδι και κουβέντα μαζί τους…

Πως αυτό που τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα είναι ο χρόνος ο δικός μου και του μπαμπά τους μαζί τους και όχι ένα πανάκριβο ηλεκτρονικό παιχνίδι, σαν αυτά που είχα εγώ σαν παιδί… Να μου θυμίζει πόσο σημαντική τροφή για την ψυχή τους, είναι η αγκαλιά μας και το «σ” αγαπάω μέχρι το πιο μακρινό αστέρι τ” ουρανού και πάλι πίσω»… ….

Το παιδί μέσα μας υπάρχει, ολοζώντανο και γεμάτο μνήμες… Μπορεί να κοιμάται και να μην μας μιλά, όμως είναι εκεί! Έτοιμο να μας υποδεχτεί και να μας ανοίξει το κουτάκι των αναμνήσεων, ώστε να μας θυμίσει τι ήθελε πιο πολύ, τι του έλειπε, τι το πονούσε, τι το εξίταρε, τι το πείσμωνε… να μας θυμίσει τι το βοηθούσε…

Είναι εκεί και μας περιμένει, ώστε να μας προσφέρει βοήθεια και απαντήσεις… Απαντήσεις που πρώτα από όλους θα βοηθήσουν εμάς και θα μετουσιώσουν τον ρόλο του γονέα σε ρόλο «μαμάς» και «μπαμπά» ή ακόμη καλύτερα σε ρόλο «μανούλας» και «μπαμπούλη»…

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γείρουμε μπροστά του να του το ζητήσουμε… Να του απλώσουμε το χέρι και να το αφήσουμε να μας πάει… Κι εκείνο ίσως τελικά να καταφέρει και να μας θυμίσει πως είναι να ονειρευόμαστε ξανά σαν παιδιά… Σε ποιον αλήθεια δεν λείπουν τα παιδικά του όνειρα;





Γράφει η Αύρα Φούκου

4 μυστικά με τα οποία έχασα 27 κιλά χωρίς δίαιτα και θεράπευσα το σώμα μου.....!!!!!!!!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας 4 μοναδικά μυστικά απώλειας βάρους που άλλαξαν ολόκληρη τη ζωή μου. Αυτά με βοήθησαν να χάσω πάνω από 27 κιλά με φυσικό τρόπο (δεν υπήρξαν δίαιτες, φάρμακα ή στέρηση τροφής) και να διατηρήσω το βάρος μου φυσιολογικό για πάνω από 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας θεράπευσα το έκζεμα, το άσθμα, τις δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων μου, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και σταμάτησα να λαμβάνω φάρμακα.

Αυτά τα τέσσερα μυστικά είναι τα εξής :

1. Ξεκινήστε ένα ταξίδι προς τη θεραπεία
Η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι ίασης. Δεν πρόκειται απλώς για μια αλλαγή στη διατροφή, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Η μόνιμη απώλεια βάρους σημαίνει πρώτα απ’ όλα συνειδητοποίηση ότι ο μόνος υπεύθυνος για την υγεία σας είστε εσείς. Η απώλεια βάρους με φυσικό τρόπο είναι μια συνειδητή επιλογή για ένα ταξίδι ίασης, αυτοανακάλυψης και μεταμόρφωσης.

Εσείς είστε το πρόσωπο που ψάχνατε! Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας βρίσκονται μέσα σας. Το ταξίδι ίασης σας επιτρέπει να μειώσετε τους περισπασμούς που υπάρχουν στη ζωή σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να συντονιστείτε και να ακούσετε τις απαντήσεις μέσα σας.

2. Θεραπεύστε το σώμα σας
Η τροφή δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνισή σας, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Οι θεραπευτικές τροφές έχουν χαμηλή τοξικότητα και ως εκ τούτου βοηθούν το σώμα να αναπτυχθεί. Επιπλέον, θα σας δώσουν τη δυνατότητα αυτοΐασης και απόκτησης υψηλών επιπέδων ενέργειας.

Ποιές είναι λοιπόν αυτές; Οι θεραπευτικές τροφές είναι εκείνες που η φύση έχει προορίσει προς κατανάλωση. Είναι απαλλαγμένες από τεχνητές αρωματικές ουσίες, πρόσθετα, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. (δηλαδή φυσικές μη επεξεργασμένες τροφές)

Όλοι μας καταναλώνουμε διάφορες τροφές, αλλά το βασικό είναι να διασφαλίσουμε ότι τρώμε τις σωστές που είναι και νόστιμες αλλά και θρεπτικές.

3. Θεραπεύστε τον νου σας
Οι σκέψεις σας αποτελούν μέρος του εσωτερικού σας κόσμου και αν έχετε σκοπό να χάσετε βάρος, πρέπει να τους δώσετε σημασία.

Απλώς ξεκινήστε παρατηρώντας ποιες σκέψεις σας είναι ωφέλιμες στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος και να θεραπευτείτε. Δώστε προσοχή στις σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, αλλά και στις αρνητικές. 

Όσο πιο ενθαρρυντικές σκέψεις κάνετε, τόσο πιο υγιής και γεμάτος αγάπη θα είναι ο νους σας. Καλλιεργώντας τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, θα καταφέρετε να αλλάξετε παλιές συνήθειες και συμπεριφορές με καινούριες και πιο θετικές.

Υπάρχουν πολλές απλές ασκήσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το σώμα σας. Μερικές από αυτές που χρησιμοποίησα για την απώλεια βάρους ήταν η εξάσκηση της φαντασίας, ο οραματισμός, ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι θετικές επιβεβαιώσεις, η παρατήρηση του τρόπου που έβλεπα τον εαυτό μου καθώς και του τρόπου που μιλούσα.

4. Θεραπεύστε τα συναισθήματά σας
Η οικοδόμηση ενός υγιούς συναισθηματικού κόσμου αποτελεί το θεμέλιο όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά και για την αποφυγή επαναφοράς του.

Η θεραπεία των συναισθημάτων σας είναι μια εσωτερική διεργασία, η οποία θα σας επιτρέψει να βιώσετε χαρούμενα συναισθήματα όπως ευτυχία, αγάπη, υγεία, ενέργεια, εμπιστοσύνη, συγχώρεση, θάρρος και δύναμη. 

Όταν είστε γεμάτοι με τέτοια συναισθήματα, η ικανότητά σας να πιστέψετε στον εαυτό σας και να πετύχετε τους στόχους σας γίνεται πιο ισχυρή και ακλόνητη. Έτσι θα αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σας και θα αυξήσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας.

Μπορείτε να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο, αν αντί να επικεντρώνεστε στην απώλεια βάρους αυτή καθαυτή αρχίσετε να στρέφετε την προσοχή σας στη θεραπεία του σώματος, του νου και των συναισθημάτων σας!

Άρθρο της δασκάλας της γιόγκα, θεραπεύτριας και συγγραφέως Katrina Love Senn
Πηγή άρθρου : mindbodygreen.com
Μετάφραση/Επιμέλεια : Σωτηρία Κακαγιά




Είναι όλα θέμα αύρας ;

Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;
Ομορφιά, προσωπικότητα, δουλειά, λεφτά, σπίτια, χαμόγελο, τι;

Μπαίνεις σε μια παρέα και αμέσως θα σε κρίνουν αν είσαι ωραίος ή ωραία, ντυμένος με μοδάτα ρούχα και φωσφοριζέ παπούτσια.Πάνω στη μία ώρα η ομορφιά σου συνηθίζεται και κρίνεσαι πλέον από το τι λες, τι πιστεύεις, από την προσωπικότητα σου.

Στην επόμενη ώρα γεννιέται το ερώτημα από που κρατάει η σκούφια σου, με τι ασχολείσαι, πόσα βγάζεις , ώστε να συμπληρωθεί το ανθρώπινο πορτρέτο σου. Υπάρχει όμως σε όλα αυτά ένα βασικό συστατικό που δεν τo παρατηρούμε και όμως επηρεάζει άμεσα την τελική ετυμηγορία, εμφανίζει ή εξαφανίζει την οποιαδήποτε ομορφιά, αναδεικνύει ή θάβει την προσωπικότητα, εκμηδενίζει τη σημασία ύπαρξης ή μη χρήματος.

Το συστατικό αυτό λέγεται ΑΥΡΑ, η ΑΥΡΑ του ανθρώπου. Αυτή η μικρή λεξούλα που μόνο σε ετικέτες νερού τη βλέπουμε είναι υπεύθυνη για όλα. Δεν είναι κάποιο αποκύημα της φαντασίας μας , είναι υπαρκτό και αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε.

Υπάρχουν άνθρωποι που τους βλέπεις και σε τραβάνε κατευθείαν κοντά τους, θέλεις να είσαι κοντά τους, να τους βλέπεις, να τους μιλάς, να τους ακούς. Έτσι μαγικά σε ηρεμούν, σε επανδρώνουν με αισιοδοξία, γίνεσαι καλύτερος, πιο ήρεμος, πιο αληθινός, πιο ανθρώπινος. Έρχονται στο χώρο σου και αμέσως τραβάνε τα βλέμματα, η ατμόσφαιρα μυρίζει τριαντάφυλλο.

Υπάρχει όμως πλέον αυτή η θετική ΑΥΡΑ στους ανθρώπους που ξεχύνεται και λαμποκοπά, που στο πέρασμα της πλημμυρίζει φως και ηρεμία; Δυστυχώς. Δε το δουλεύουμε πια. Δεν έχουμε το χρόνο και την αντοχή. Το αφήσαμε. Το παρατήσαμε.

Από εκεί όμως ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. 
Αυτό που είμαστε και δίνουμε αυτό μας επιστρέφεται.Το ''είναι'' μας, η αύρα μας, είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε, είναι ο θησαυρός μας. 

Οφείλουμε να το εφοδιάζουμε με ενθουσιασμό, θετικές σκέψεις και δυναμισμό ώστε οποιοδήποτε εμπόδιο ή ατυχία να το αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο και ηρεμία. Ίσως να είναι και αυτό μια αρχή.





Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη.....!!!!!!!

- O Θεός συγχωρεί άνευ όρων όλες τις αμαρτίες. Η άρνηση της συγχώρησης είναι η μόνη θανάσιμη αμαρτία. 

- O Θεός είναι Αγάπη από την ίδια του τη φύση. Ο Θεός δεν κρίνει κανένα αλλά αγαπά πάντοτε όλους και όλα. Όπως ο ήλιος φωτίζει τον κόσμο επειδή είναι φως έτσι και ο Θεός αγαπά όλο τον κόσμο επειδή είναι Αγάπη. 

Είναι αδύνατο ο άνθρωπος να εμποδίσει την διάχυση της Αγάπης του Θεού όπως είναι αδύνατο να εμποδίσει τη λάμψη του ηλιακού φωτός. Είναι δυνατόν να κρυφτεί σε μια σκοτεινή περιοχή ή να δημιουργήσει σκιά. 

Με ανάλογο τρόπο μπορεί να κρυφτεί από την Αγάπη του Θεού κάτω από την σκιά της αμαρτίας. Η Αγάπη του Θεού βέβαια επιμένει με μανική αγάπη να τον φωτίσει όπως και το το φως του ήλιου πέφτει αδιάκριτα σε όλα τα αντικείμενα. Ο άνθρωπος με την αμαρτία κρύβεται από την Αγάπη του Θεού. Η Αγάπη του Θεού επιμένει να κατακτήσει τον άνθρωπο. 

Πολλοί χριστιανοί αντιλαμβάνονται τον Θεό ως δίκαιο και αυστηρό κριτή. Η αντίληψη σχετικά με την αυστηρότητα του Θεού είναι συχνά ανάλογη με την αυστηρότητα των γονικών προτύπων. Όσο πιο αυστηροί ήταν οι γονείς κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας τόσο πιο αυστηρό θεωρούν τον Θεό. 

Γι αυτό και καμιά φορά το «πάτερ ημών» εκλαμβάνεται ως «κριτά ημών» ή «δικαστά ημών» ή «αστυνόμε ημών». Είναι δύσκολο να βιώσει κανείς τον Θεό ως άνευ όρων Αγάπη όταν έχει μεγαλώσει σε αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον. Ευτυχώς η δυσκολία αυτή ξεπερνιέται μέσα από την χαροποιό εμπειρία της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. 

Η Χάρη του Θεού διδάσκει βιωματικά ότι ο Θεός είναι μόνο Αγάπη. Η βίωση της χαρμόσυνης και γλυκιάς Αγάπης του Θεού ησυχάζει, αναπαύει, θεραπεύει, δικαιώνει, ανακαινίζει, τελειοποιεί, αφθαρτίζει και θεοποιεί τον άνθρωπο. 

Η Αγάπη του Θεού δεν αναιρεί το νόημα και τη σημασία της αμαρτίας. Αμαρτία είναι οποιαδήποτε πράξη ή σκέψη ή εμπειρία επισκιάζει την Αγάπη του Θεού. Η αμαρτία προκαλεί την απομάκρυνση από το Θεό η οποία βιώνεται και ως εγκατάλειψη από το Θεό ή άρση της Χάριτος. 

Η απομάκρυνση ανθρώπου-Θεού επιφέρει τον σκοτασμό της ύπαρξης. Ο σκοτασμός αυτός βιώνεται ως υπαρξιακό κενό, βαρύτατη θλίψη και πρόγευση θανάτου. Διότι η ζωή πηγάζει από την παρουσία του Θεού. 

Μακριά από το Θεό και χωρίς Αυτόν η ζωή βιώνεται ως θάνατος. «Όπως δηλαδή ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα είναι θάνατος του σώματος, έτσι και ο χωρισμός του Θεού από την ψυχή, είναι θάνατος της ψυχής».

Ο θάνατος της ψυχής δεν είναι τιμωρία του Θεού αλλά αυτοτιμωρία του ανθρώπου. Αυτό που μας καταδικάζει είναι η άρνηση του φωτός της θείας Αγάπης. «Και η κρίση είναι τούτη: Ότι, ενώ ήρθε το φως στον κόσμο, οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως» Ιωαν. Γ' 19. Εφόσον υπάρχουμε αμαρτάνουμε. 

Όταν έχουμε ζωντανή, προσωπική σχέση με τον Θεό προσμετράμε συνεχώς βιωματικά το πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από τον Θεό. Αναπόφευκτα. 

Όπως συναισθανόμαστε συνεχώς το πόσο χαρούμενοι ή λυπημένοι είμαστε με ανάλογο τρόπο συνειδητοποιούμε το πόσο πλησιάζουμε ή απομακρυνόμαστε από το Θεό. Βέβαια καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι η απομάκρυνση από το Θεό απεργάζεται και πάλι την εγγύτητα στο Θεό. Διότι όσο πιο μακριά βρισκόμαστε τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε την Παρουσία Του και τόσο περισσότερο μας καταδιώκει το έλεός Του. 
              
              Σχήμα: Η παράδοξη πορεία της ασωτείας. 
Αν υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο Α ενός μικρού νησιού. Όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από το σημείο Α τόσο περισσότερο το πλησιάζουμε. Η πορεία απομάκρυνσης είναι και πορεία επιστροφής. Στο σημείο Β αισθανόμαστε πολύ μακριά από το Α. Όμως στην πραγματικότητα είμαστε πιο κοντά από ότι νομίζουμε. Με ανάλογο τρόπο είναι αδύνατο να απομακρυνθούμε αληθινά από τον Θεό. 

Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την Αγάπη του Θεού. Διότι η Αγάπη Του μας περιέχει, είναι παντού, πάντοτε και τα γεμίζει όλα. Το διάστημα της απόστασης που προξενεί η αμαρτία το καλύπτει η υπερβολή της Αγάπης του Θεού για τον αμαρτωλό. Το μέγεθος και η ένταση της Αγάπης του Θεού είναι ανάλογο με το μέγεθος της απομάκρυνσης μας από Αυτόν. 

Η αμαρτία πυροδοτεί μέσα μας την ανάγκη επιστροφής στο Θεό. Με αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε ότι και ο διάβολος χωρίς να το θέλει υπηρετεί το έργο και το σχέδιο του Θεού. Η οδύνη και η θλίψη της αμαρτίας γίνονται κίνητρο επιστροφής δηλαδή μετανοίας. 

Η μετάνοια είναι η διάθεση, η ανάγκη και η παρόρμηση για επιστροφή. Η μετάνοια δεν είναι η θεωρητική επίγνωση της παράβασης του εκκλησιαστικού, ηθικού κανόνα αλλά η βιωματική μεταστροφή της ύπαρξης προς τον Θεό. 

Μετάνοια είναι η εναγώνια επίκληση του Θεού, η παρακλητική κραυγή απόγνωσης που γεννά η γεύση της απουσίας Του. Η απεγνωσμένη, μετά δακρύων εκζήτηση της επαναβίωσης της Χάρης. Οι αλάλητοι στεναγμοί που ανακύπτουν στα φλογισμένα σύνορα της απουσίας και της παρουσίας Του. 

Το μωρό όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του μπορεί να ασχολείται ή να παίζει με διάφορα παιχνίδια. Δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αντικείμενα παρά για την μητέρα του. Όταν όμως η μητέρα το αφήσει και απομακρυνθεί το μωρό παραπονιέται, κλαίει και ουρλιάζει για να επιστρέψει και πάλι στην αγκαλιά της.

Έτσι και εμείς όσο βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Θεού φαίνεται πως αδιαφορούμε γι Αυτόν. Όταν όμως νιώσουμε την απομάκρυνση και την εγκατάλειψη στρεφόμαστε και πάλι προς Αυτόν και του φωνάζουμε και τον παρακαλούμε να μας πάρει και πάλι στην αγκαλιά Του. 

Η ψυχή μας βρίσκει ανάπαυση και ουσιαστική χαρά μόνο στην αγκαλιά Του. Αυτή η αγκαλιά είναι ο παράδεισος, η βασιλεία των ουρανών, η γλυκιά αιωνιότητα της αδιάπτωτης, Θείας Αγάπης. 

-Δεν υπάρχει αμαρτία που δεν συγχωρείται από το Θεό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλες οι αμαρτίες είναι συγχωρημένες άνευ όρων, a priori , από την άπειρη Αγάπη και το έλεος του Θεού. Διότι οποιαδήποτε αμαρτία είναι ελάχιστη και ασήμαντη μπροστά στο άπειρο και παντοδύναμο έλεος του Θεού. 

Είναι αδύνατον ο άνθρωπος να μολύνει τη θάλασσα φτύνοντας το πέλαγος. Είναι αδύνατον η αμαρτία να μολύνει με οποιοδήποτε τρόπο την Θεϊκή Αγάπη. Δεν ζητάμε από το Θεό να μας συγχωρέσει για να ενεργήσει ο Θεός την συγχώρηση. Ο Θεός είναι από τη φύση Του συγχώρηση και συν-χωρεί μέσα στην Αγάπη Του τα πάντα, πάντοτε. 

Ζητάμε συγχώρηση για να ενεργήσουμε εμείς τη δυνατότητα που μας έχει δωριθεί να αποδεχόμαστε τη Χάρη Του. Όταν αμαρτάνουμε εμείς αλλοιωνόμαστε. Όταν μετανοούμε εμείς ενεργοποιούμε την δυνατότητα αποδοχής της Χάρης. Το κόστος της αμαρτίας είναι απροσμέτρητο και ασύλληπτο. Οι συνέπειες της αμαρτίας είναι θανατηφόρες. 

Όχι διότι ο Θεός μας τιμωρεί αλλά επειδή εμείς αυτοβυθιζόμαστε σε εξώτερο σκότος. Όταν αμαρτάνουμε διακόπτουμε τη σχέση μας με το Θεό, διώχνουμε τη Θεία Χάρη και παραδιδόμαστε στο θάνατο κατά τον Απόστολο Παύλο «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος». Και ο Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς γράφει πως θάνατος είναι το «διαζευχθήναι την ψυχήν της θείας Χάριτος και τη αμαρτία συζηγήναι». 

Η αμαρτία τραυματίζει τη σχέση μας με το Θεό εξαιτίας της δικής μας αδυναμίας και όχι εξαιτίας της τιμωρητικής διάθεσης του Θεού. Ο Θεός ποτέ δεν παύει να διαχέει σε όλους και όλα την ζωοποιό Αγάπη Του. 

Ο άνθρωπος με την αμαρτία παύει να είναι δεκτικός της Χάρης. Με την μετάνοια όμως επιτρέπει και πάλι στο Θεό να τον φωτίσει με την Χάρη Του. Με κάθε επιστροφή ο Θεός μας αποδέχεται άμεσα και απόλυτα. 

Ένας αδελφός δήλωσε στον αββά Ποιμένα: «Έκανα μεγάλη αμαρτία και θέλω να ακολουθήσω μετάνοια επί τρία χρόνια». Του λέει ο γέρων: «Πολύ είναι». Και του είπε ο αδελφός: «Αλλά έως ένα έτος»; Και είπε : «Πολύ είναι». Οι δε παριστάμενοι έλεγαν: «Έως σαράντα μέρες»; 

Και πάλι είπε: «Πολύ είναι». Είπε δε: «Εγώ λέγω, ότι εάν μετανοήσει άνθρωπος από όλη την καρδιά και δεν συνεχίζει να πράττει την αμαρτία και σε τρεις μέρες τον δέχεται ο Θεός». (Θα ρισκάριζα να συμπληρώσω την διήγηση λέγοντας ότι ο Θεός τον δέχεται ακόμη και σε τρία δευτερόλεπτα). 

Ο Θεός λαχταρά να μας ενώσει κατά Χάριν με τον Εαυτό Του. Η αμαρτία εμποδίζει την Θεία Αγάπη να μας προσλάβει και να μας αγιάσει. Εν τέλει «θανάσιμη αμαρτία» είναι μόνο η απουσία συναίσθησης της αμαρτωλότητας. 

Αυτό που σκοτώνει τελεσίδικα τον άνθρωπο και τον κολάζει δεν είναι η αμαρτία αλλά η παγερή αδιαφορία ως προς το θέλημα, την Παρουσία και την Αγάπη του θεού. 

Αυτή είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που δεν συγχωρείται.«Πραγματικά, σας λέω, όλα θα συγχωρηθούν στους ανθρώπους, και τα αμαρτήματα και οι βλαστήμιες που θα συμβεί να εκστομίσουν. Όποιος όμως βλαστημήσει το Πνεύμα το Άγιο, γι' αυτόν δεν υπάρχει συγχώρηση ποτέ, αλλά θα είναι ένοχος αιώνιας καταδίκης». Μαρκ. Γ' 28-29 

Αιώνια αυτοκαταδίκη είναι η συνεχής άρνηση της Αγάπης του Θεού μέχρι το τέλος της ζωής μας. Αν δεν δεχθούμε την Αγάπη Του, δεν Του δίνουμε την δυνατότητα να παρέμβει και να μας λυτρώσει με τη σωτήρια δύναμη της Χάρης Του. 

Αυτό που μας κολάζει δεν είναι η αμαρτίες που διαπράξαμε αλλά η αμετανοησία, δηλαδή η άρνηση της Χάρης. Η άρνηση είναι η βλασφημία στην οποία αναφέρεται ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. 

Και επειδή μετά θάνατον δεν προκύπτει μέσα μας η δυνατότητα της μετάνοιας, η αποστασιοποίησή μας από τον Θεό γίνεται με τον θάνατο οριστική. Η Αγάπη του Θεού θα ήθελε να μετανοήσουμε και μετά θάνατον απλά αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον. 

Διότι εφόσον ακόμη και ο ηλικιωμένος δυσκολεύεται να μετανοήσει πόσο μάλλον η ψυχή μετά θάνατον. Διότι η μετάνοια δεν βιάζεται μέσα από την γνώση και την απειλή. Η μετάνοια αναδύεται μέσα μας ως έρωτας Θεού εν ελευθερία.  
- Η αμαρτία τραυματίζει και βλάπτει τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και όχι τη σχέση του Θεού με τον άνθρωπο. Ο Θεός είναι απαθής και η Αγάπη Του είναι τέλεια. Ο άνθρωπος πέφτοντας στην αμαρτία απομακρύνεται από την σωτήρια και ζωοποιό Αγάπη Του Θεού. 

Αυτό που ζητείται πρώτιστα από τον πιστό δεν είναι η αποφυγή της αμαρτίας αλλά η αδιάλειπτη και εντατική αναζήτηση της Αγάπης του Θεού. Ο στόχος δεν είναι η πάλη κατά της αμαρτίας αλλά η αύξηση της ερωτικής έντασης που μας ενώνει με τον Θεό. Ο θείος έρωτας κατακαίει την παρόρμηση της αμαρτίας. 

Ο στόχος δεν είναι να αποφεύγουμε το κακό αλλά προσφεύγουμε στο καλό «Δεν γίνεσθε άγιοι κυνηγώντας το κακό. Αφήστε το κακό. Να κοιτάζετε προς τον Χριστό κι Αυτός θα σας σώσει ... Ο σκοπός δεν είναι να κάθεσθε να πλήττετε και να σφίγγεσθε, για να βελτιωθείτε. 

Ο σκοπός είναι να ζείτε, να μελετάτε, να προσεύχεσθε, να προχωράτε στην αγάπη, στην αγάπη του Χριστού, στην αγάπη της Εκκλησίας ... Μη κοιτάζετε το κακό. Να κοιτάζετε την αγκαλιά του Θεού και να πέφτετε στην αγκαλιά Του και να προχωρείτε». π. Πορφύριος. 

Είναι πολύ ωφέλιμο να μην απογοητευόμαστε μετά την πτώση στην αμαρτία. «Μη καταπέσης εις απόγνωσιν, καν μύρια ημαρτηκώς ης» λέγει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος. 

Να μην μας εκπλήσσει και να μην μας αναστατώνει η αμαρτία. Να αναγνωρίσουμε εν ταπεινώσει την αδυναμία μας και να είμαστε προσεκτικοί ώστε να την αποφεύγουμε στο μέλλον. Η συναίσθηση της αδυναμίας, μάς βοηθά αφενός να είμαστε προετοιμασμένοι να αντισταθούμε την δύσκολη ώρα του πειρασμού και αφετέρου να μην απογοητευθούμε στην περίπτωση της πτώσης. 

Η αμαρτία δεν δείχνει ότι δεν αγαπάμε τον Θεό αλλά ότι η αγάπη μας δεν είναι τόσο ζωντανή, ενεργή και δυνατή ώστε να νικήσει τον πειρασμό και τις αδυναμίες μας. Η αμαρτία δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε αληθινοί χριστιανοί αλλά ότι είμαστε ακόμη αδύνατοι και δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε το θέλημά Του. 

Η αμαρτία δεν φανερώνει ότι είμαστε ανάξιοι, άχρηστοι και ανίκανοι αλλά ότι δεν έχουμε ακόμη απελευθερωθεί από τα δεσμά του παλαιού, κοσμικού, εμπαθούς εαυτού μας. 

Αυτό που μας σπρώχνει στην αμαρτία δεν είναι η πονηρία και η κακία μας αλλά η αδυναμία να ξεπεράσουμε τα πάθη μας. Μέσα από την προοπτική της ψυχολογίας μπορούμε να διακρίνουμε πολλούς παράγοντες οι οποίοι πυροδοτούν ή ενεργοποιούν τα πάθη. 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σύγχρονη ψυχολογία είναι η επιστήμη που διερευνά τα ανθρώπινα πάθη. Στη γλώσσα της ψυχολογίας τα πάθη είναι τα συνειδητά ή υποσυνείδητα πρότυπα (μοντέλα) σκέψης, συναισθήματος και συμπεριφοράς που δεσμεύουν την ελευθερία μας. 

Κατά συνέπεια δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε το θέλημα της θείας Αγάπης. Πάθη είναι τα ψυχολογικά πλέγματα (κόμπλεξ) τα οποία έχουν παγιωθεί μέσα μας με το πέρασμα του χρόνου και περιορίζουν την ελευθερίας μας. 

Τα πλέγματα αυτά είναι δυνατόν να εκδηλώνονται ως εξαρτησιακές συμπεριφορές (π.χ. ναρκωτικά, τζόγος) ή ως παρορμήσεις (π.χ. ανεξέλεγκτη σεξουαλικότητα, παραβατικότητα) ή ως χρόνια αρνητικά συναισθήματα (κατάθλιψη, φοβίες, ανασφάλεια) ή έμμονες ιδέες (υπερβολική έμφαση σε ασήμαντες λεπτομέρειες, επίμονος και άγονος προβληματισμός ή αμφισβήτηση). 

Μέσα από την σκοπιά της ψυχολογίας η αμαρτία δεν είναι παράβαση ηθικού κώδικα ούτε απλά και μόνο ανυπακοή στο θέλημα του Θεού ούτε αδικαιολόγητος και μάταιος υπαρξιακός αυτοτραυματισμός. 

Η αμαρτία συνιστά την αναπόφευκτη παρενέργεια της τραυματικής, προσωπικής ιστορίας ενός ανθρώπου που δεν έχει ακόμη την ωριμότητα, τη συγκρότηση, την υπευθυνότητα, τον αυτοέλεγχο, την ισορροπία και την εσωτερική αρμονία που θα του επέτρεπε να ακολουθήσει στην προσωπική του ζωή το θέλημα του Θεού. 

Η αμαρτία εκλαμβάνεται ως αδυναμία και όχι ως αδίκημα. Ο αμαρτωλός είναι ασθενής (έλλειψη σθένους) και όχι παραβάτης. Οι άγιοι βλέπουν τον αμαρτωλό ώς πάσχοντα αδελφό και όχι ως ένοχο, κακό, φταίχτη ή καλοπερασάκια. 

«Αν, για παράδειγμα, βλέπετε μια γυναίκα γυμνή ή άσεμνα ντυμένη, να μη μένετε στο εξωτερικό, αλλά να μπαίνετε, στο βάθος, στην ψυχή της. Ίσως να είναι πολύ καλή ψυχή κι έχει υπαρξιακές αναζητήσεις, που τις εκδηλώνει με την έξαλλη εμφάνιση. Έχει μέσα της δυναμισμό, έχει τη δύναμη της προβολής, θέλει να εκλύσει τα βλέμματα των άλλων. 

Από άγνοια, όμως, έχει διαστρέψει τα πράγματα. Σκεφθείτε να γνωρίσει αυτή τον Χριστό. Θα πιστέψει, κι όλη αυτή την ορμή θα τη στρέψει στον Χριστό. Θα κάνει το παν, για να ελκύσει τη χάρη του Θεού. Θα γίνει αγία». π. Πορφύριος 

Μέσα από αυτή την άνεϋ όρων αποδοχή του άλλου προσώπου ως αδελφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αγάπη, τη συμφιλίωση και την αδελφοσύνη στην εκκλησιαστική κοινότητα. 

Η ερμηνεία και η κατανόηση του αμαρτωλού ως κακού ανθρώπου που χρειάζεται αξιολόγηση, επίπληξη (ή έστω επιτίμιο) και διόρθωση μέσα από κριτική και συμβουλευτικές παρενέσεις συνεπάγεται απογοήτευση, απομόνωση, κατάκριση και υποκρισία. 

Από πολλούς η αγωνιζόμενη Εκκλησία δεν βιώθηκε ως ζωντανός χώρος απροϋπόθετης Αγάπης αλλά ως νομικίστικος θεσμός ηθικής δεοντολογίας. 

Και αντί να βαστάζει και να παρηγορεί τον πόνο των τραυματισμένων παιδιών του Θεού έφτασε να θεωρεί την αμαρτία ως νομική παράβαση και να καταδικάζει τον αμαρτωλό. Φυσικά και για αυτή την παρακμή δεν ευθύνεται η φύση του σώματος της Εκκλησίας αλλά η αδυναμία της πλειοψηφίας των πιστών να μετέχουν στον βιωματικό ορίζοντα της απεριόριστης αγάπης του Θεού. «καί διά το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών» Ματθ. 24,12 





Νηστειοθεραπεία!!..Ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου μπορεί να αναγεννηθεί μόνο με νηστεία σε μόλις τρεις μέρες....!!!!!

Ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου μπορεί να αναγεννηθεί μόνο με νηστεία για μόλις τρεις μέρες, καθώς ενεργοποιεί τον οργανισμό να ξεκινήσει την παραγωγή νέων λευκών κυττάρων του αίματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. 

Η νηστεία για μόλις τρεις ημέρες μπορεί να αναγεννήσει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και σε ηλικιωμένους, βρήκαν οι επιστήμονες σε μια σημαντική ανακάλυψη που περιγράφεται ως «αξιοσημείωτη».

Παρά το γεγονός ότι οι δίαιτες νηστείας έχουν επικριθεί από τους διαιτολόγους ότι είναι ανθυγιεινές, μια νέα έρευνα προτείνει ότι όταν υποφέρεις από την πείνα το σώμα βάζει μπρος τα βλαστικά κύτταρα στην παραγωγή νέων λευκών κυττάρων αίματος, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας λένε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα άτομα που πάσχουν από βλάβες του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως οι ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους ηλικιωμένους των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό, καθώς γερνούν, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για αυτούς να παλέψουν ακόμα και κοινές ασθένειες.

Οι ερευνητές λένε ότι η νηστεία “αντιστρέφει έναν αναγεννητικό διακόπτη” που προτρέπει τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν καινούργια λευκά κύτταρα του αίματος, κατ 'ουσίαν, την αναγέννηση ολόκληρου του ανοσοποιητικού συστήματος.

“Δίνει το «ΟΚ» για τα βλαστικά κύτταρα να προχωρήσουν και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση σε ολόκληρο το σύστημα», δήλωσε ο καθηγητής Valter Longo, Καθηγητής Γεροντολογίας και Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

“Και τα καλά νέα είναι ότι το σώμα ξεφορτώνεται τα μέρη του συστήματος που μπορεί να έχουν προκληθεί βλάβη ή τα ηλικιωμένα, τα αναποτελεσματικά μέρη, κατά τη διάρκεια της νηστείας. «Τώρα, εάν αρχίζετε με ένα σύστημα χαλασμένο βαριά από τη χημειοθεραπεία ή τη γήρανση, οι κύκλοι της νηστείας μπορούν να παραγάγουν, κυριολεκτικά, ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα.»

Η παρατεταμένη νηστεία αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της γλυκόζης και του λίπους, αλλά και διασπά ένα σημαντικό μέρος των λευκών αιμοσφαιρίων. Κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου της νηστείας, αυτή η εξάντληση των λευκών αιμοσφαιρίων επάγει αλλαγές που ενεργοποιούν τα βλαστικά κύτταρα με την αναγέννηση νέων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

“Δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι η παρατεταμένη νηστεία θα είχε μια τέτοια αξιοσημείωτη επίδραση στην προώθηση των κυττάρων με βάση την αναγέννηση του αιμοποιητικού συστήματος,” πρόσθεσε ο καθηγητής Longo.

“Όταν πεινάς ανυπόφορα, το σύστημα προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια, και ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να ανακυκλώνει πολλά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν είναι απαραίτητα, ιδιαίτερα εκείνα που μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη,” είπε ο Δρ Longo.

«Αυτό που αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε, τόσο σε ανθρώπινη εργασία αλλά και των ζώων στο έργο μας είναι ότι ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων κατεβαίνει με την παρατεταμένη νηστεία. Στη συνέχεια, όταν κάνετε εκ νέου επαναφορά στην τροφή σας, τα κύτταρα του αίματος επανέρχονται. Έτσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε, λοιπόν, από πού προέρχεται όλο αυτό; ”

Η νηστεία για 72 ώρες προστάτευσε επίσης τους ασθενείς με καρκίνο από τον τοξικό αντίκτυπο της χημειοθεραπείας. “Ενώ η χημειοθεραπεία σώζει ζωές, προκαλεί επίσης σημαντικές παράπλευρες ζημιές στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η νηστεία μπορεί να μετριάσει ορισμένες από τις βλαβερές συνέπειες της χημειοθεραπείας”, είπε η ομο-συντάκτης της μελέτης Tanya Dorff, επίκουρη καθηγήτρια της κλινικής ιατρικής στο περιεκτικό κέντρο και το νοσοκομείο καρκίνου USC Norris.

“Οι περισσότερες κλινικές μελέτες που απαιτούνται, καθώς και κάθε τέτοια διαιτητική παρέμβαση θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο υπό την καθοδήγηση γιατρού.” “Ερευνούμε την πιθανότητα ότι οι επιπτώσεις αυτές έχουν εφαρμογή σε πολλά διαφορετικά συστήματα και όργανα, όχι μόνο στο ανοσοποιητικό σύστημα», πρόσθεσε ο καθηγητής Longo. 

Ωστόσο, ορισμένοι Βρετανοί ειδικοί ήταν επιφυλακτικοί της έρευνας. Ο Dr Graham Rook, ομότιμος καθηγητής ανοσολογίας στο University College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η μελέτη ακουγόταν «απίθανη».

Ο Chris Mason, Καθηγητής Αναγεννητικής Ιατρικής του UCL, δήλωσε: «Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία εδώ. Βλέπω ότι η νηστεία μειώνει τον αριθμό και το μέγεθος των κυττάρων και στη συνέχεια η εκ νέου σίτιση στις 72 ώρες δείχνει μια ανάκαμψη. “Αυτό θα μπορούσε να είναι δυνητικά χρήσιμο, διότι δεν είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα ήταν τρομερά επιβλαβή για κάποιον με καρκίνο.

“Αλλά νομίζω ότι η πιο λογική λύση θα ήταν να συνδεθεί αυτό το αποτέλεσμα με φάρμακα. Δεν είμαι βέβαιος ότι η νηστεία είναι η καλύτερη ιδέα. Οι άνθρωποι είναι καλύτερα να τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα ».

Ο Δρ Longo πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη σε κανέναν ότι η νηστεία μπορεί να είναι επικίνδυνη, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ευεργετική. 

Έχω λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο που συνδυάζουν τη χημειοθεραπεία με τη νηστεία, με τη βοήθεια των ογκολόγων.

“Μέχρι στιγμής, η μεγάλη πλειοψηφία έχουν αναφέρει ότι όλα πάνε πολύ καλά και μόνο ελάχιστοι έχουν αναφέρει κάποιες παρενέργειες συμπεριλαμβανομένων της λιποθυμίας και μια προσωρινή αύξηση των ηπατικών δεικτών.

Είναι σαφές ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τις κλινικές μελέτες, αλλά φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο ».





Παραμύθια.....Συμβολισμοί γνώσης και εξέλιξης.....!!!!!!!!

Για να κατανοήσουμε τα παραμύθια, πρέπει να μπορούμε να εισχωρήσουμε σε έναν άλλο χώρο, σε έναν άλλο χρόνο, σε μιαν άλλη πραγματικότητα. Πρέπει να μπορούμε να καθίσουμε, όπως κάποτε γύρω από ένα τζάκι και το στόμα ενός ηλικιωμένου κι όχι όπως τώρα, γύρω από την τηλεόραση και τη βουβαμάρα που ξεγυμνώνει τη μοναξιά μας.

Η ίδια η γλώσσα των παραμυθιών είναι συμβολική και όπως αποφαίνονται οι μελετητές, τα παραμύθια είναι το πιο παγκόσμιο φαινόμενο, ακόμα και απ’ τους μύθους. Στα παραμύθια οι ομοιότητες είναι συγκλονιστικά όμοιες, γιατί εκτυλίσσονται στο χώρο και τον χρόνο που είμαστε όλοι ίδιοι.

Σ’ εκείνο το χώρο και το χρόνο όπου σαν παιδιά, σαν ανιχνευτές της πραγματικότητας μας, ρωτάμε: Ποιος είμαι, τι θέλω, που θέλω να πάω… Η προσωπικότητά μας ψηλαφεί τα γεγονότα που θα της δώσουν ζωή : Μια φορά και ένα καιρό...

Είναι στο κάποτε, στο παντού και στο τώρα. Φεύγουμε απ’ το σύστημα και τα δεσμά του, μακριά από τους ανθρώπους που ανήγαγαν την κατάθλιψη σε παγκόσμια ασθένεια. Η ασφάλεια της εποχής μας ας μη μας ξεγελά βρισκόμαστε όλοι σ' αυτό το χώρο: Είναι ΜΥΗΤΙΚΟΣ, ΑΝΕΞΙΤΗΛΟΣ, ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ. 

Αλλά σ' αυτό το χρόνο έχουμε ένα πρώτο στοιχείο: Τον ήρωα που αναδύεται απ’ το χάος. Άρα κάθε παραμύθι αναπαράγει την κοσμογονία… Εν αρχή είναι το χάος, του Ησιόδου, επαναλαμβάνεται σε κάθε αρχή όταν τολμάτε ένα βήμα στο άγνωστο, όταν επιχειρείτε κάτι που δεν ξέρετε τα αποτελέσματα του. 

Άρα, ο ήρωας είναι ο καθένας από μας, που σε διάκριση με τους άλλους, θα ακολουθήσει την πορεία του μέχρι το τέλος. Ένα ήρωας τόσο κοντινός, στις δικές μας καθημερινές μικρές απώλειες.

Ξεκινάει με μια κατάσταση όπου τα πράγματα είναι περίεργα… π.χ. Μια κόρη σ' ένα πλούσιο σπίτι, η Χιονάτη που δεν έχει ακόμη κατακτήσει την αγνότητά της, διότι το λευκό συμβολίζει το αγνό, το άσπιλο. Δεν μπορεί το λευκό να αποκτήσει την αγνότητά του, αν δεν περάσει μέσα από το μαύρο. Αλλού πάλι ο πατέρας πεθαίνει και αφήνει περιουσία που δεν μοιράζεται σωστά. Πατέρας – ευχή και κατάρα!

Μας κληροδοτεί δυνάμεις αλλά είναι αυτός που πρέπει να ξεπεράσουμε (σκοτώσουμε). Το παιδί δεν θα ωριμάσει ποτέ, αν δεν τινάξει το φορτίο που κουβαλάει π.χ. στον παπουτσωμένο γάτο, οι δύο πρώτοι γιοί παίρνουν το μύλο.

Ο άλλος το γαϊδούρι που κάνει μεταφορές στον μύλο, ο τρίτος τον γάτο. Αν περιμένετε να κληρονομήσετε το σωστό πεπρωμένο σας, δεν παίρνετε τίποτα. Εδώ ο ήρωας παίρνει το γάτο. Θα σπάσει την ευθύγραμμη πορεία του χρόνου για να φτάσει εκεί που για τους άλλους μοιάζει αδιάφορο.

Αυτός που αλλάζει την ιστορία εντελώς, προχωρά στο άγνωστο. Ο ήρωας είναι όπως εμείς, θέλει την βόλεψή του, το σπιτάκι του. Θα προτιμούσε τον μύλο (σύμβολο μετάλλαξης). Είναι ο ήρωας, γιατί δεν είναι φωτισμένος αλλά πρέπει να βρει το φως μεσ’ στο σκοτάδι. Στην ωραία και το τέρας, ο ήρωας ζητά ένα τριαντάφυλλο (αυτό που δεν έχει καμιά αξία).

Αν ο ήρωας ζητήσει τη θέση στο δημόσιο, τότε αυτό είναι καθημερινό. Ο ήρωας ζητά αυτό που σε πρώτο επίπεδο θεωρείται χάσιμο. Είναι σαν ένα ταξίδι στα τέσσερα πρωταρχικά στοιχεία: Γη, νερό, αέρας, φωτιά. Κάθε ήρωας θα κινδυνεύσει σε ένα από αυτά τα στοιχεία. Θα κινδυνεύσει να πυρποληθεί, να πνιγεί, να καεί. Δηλαδή, να μεταλλαχθεί.

Άλλο στοιχείο του ήρωα : Ο κίνδυνος κι η μεταμόρφωση. Επειδή δεν ζήτησε τίποτα ή επειδή δεν το δικαιούται, κληρονομεί την αρνητική πλευρά, τις στάχτες, όπως η Σταχτοπούτα. Για να μεταμορφωθεί. Είναι η πορεία που κάνουμε στη ζωή όλοι, για να φτάσουμε στο σπιτάκι της γιαγιάς, όπου υπάρχει ο λύκος.

Αυτή είναι και η διαφορά απ’ τα σύγχρονα παραμύθια, τα καρτούν, τα χάρτινα. Εβδομήντα χρόνια ο Ντόναλτ Ντακ είναι ο ίδιος, ενώ στα κλασικά παραμύθια ο ήρωας μεταμορφώνεται.

Μας δείχνουν ότι μέσα από μια σκοτεινή δίοδο, μεταμορφωνόμαστε. Ο ήρωας κινδυνεύει για να μεταμορφωθεί, όχι για χάρη της περιπέτειας. Ο Ταρζάν ή ο Μπάτμαν, κινδυνεύουν για την περιπέτεια, αλλά μετά εβδομήντα χρόνια ο Ταρζάν είναι ο ίδιος, ενώ ο ήρωας του παραμυθιού θα μεταμορφωθεί.

Στη συνέχεια ο ήρωας στον παπουτσωμένο γάτο θα υποφέρει από τα άλλα δύο κακά αδέλφια. Αυτά θα επιτρέψουν στον ήρωα να μεταμορφωθεί. Αυτά τα αδέλφια συμβολίζουν εμάς : Ο πρώτος το σώμα, ο δεύτερος τον ψυχισμό, ο τρίτος (εκών άκων), θέλοντας και μη, προχωράει πέρα απ’ αυτά, τα ξεπερνά. Είναι η πνευματικότητα.

Ο μισός εαυτός μας είμαστε στάχτες και ο άλλος μισός προσπαθεί να φορέσει το γοβάκι. Εδώ η μητριά (σύμβολο της φύσης) συμβολίζει την άρρωστη φύση, τη ρημαγμένη, τη φύση που δεν μπορούμε μέσα της να αισθανθούμε σιγουριά, την φύση νέμεση, όχι τη φύση αγκαλιά, αλλά τη φύση που είναι τόσο στείρα, όπου το καθετί το βλέπει ως στοιχείο για εκμετάλλευση: Ποιος είναι πιο καλύτερος από μένα; Σπάει ένα κομματάκι.
Η Χιονάτη σπάει τον καθρέφτη. Είναι ένα κομματάκι από μας που ψάχνει να βρει τον εαυτό του. Ο καθένας μας ζει με την μητριά… Ζει μ΄ εκείνη την περιοχή του, που τον έχει αποκόψει από τις πραγματικές του ρίζες. Άρα, ο ήρωας πρέπει να παρακούσει, πρέπει να πάει πέρα απ΄ τα δυό αδέλφια.

Ακόμα κι η κοκκινοσκουφίτσα παραβαίνει: Μην μιλήσεις σε κανέναν, κι εκείνη μίλησε. Αν δεν υπάρχει παράβαση, δεν έχει νόημα η ζωή. Τα παραμύθια διδάσκουν προτροπή - παράβαση - αλλαγή. Γι' αυτό σε άλλη εποχή, οι άνθρωποι ζούσαν ήρεμα με το ψωμί της ημέρας, ενώ εμείς προβληματιζόμαστε με το ψυγείο γεμάτο.

Τα τέσσερα στοιχεία μας πηγαίνουν στην ένωση : Γάμος στο παραμύθι: Γάμος με τον ίδιο τον εαυτό μας. Ο ήρωας ενοποιείται, βρίσκει τον ίδιο τον εαυτό του. Για να έρθει ο γάμος, πρέπει να επέλθει χωρισμός. Άρα, φεύγει, χωρίζεται απ΄ το σπίτι του. Κοκκινοσκουφίτσα - Χιονάτη. Αυτός ο χωρισμός είναι η κολλητική ουσία της τελικής ένωσης.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ : 
Στην Κοκκινοσκουφίτσα ο τρόπος προσέγγισης έχει στοιχεία από αρχαίες παραδόσεις και σύγχρονη ψυχολογία, καθώς και μυητική παράδοση. Ο ήρωας των παραμυθιών είναι μια διαδικασία μύησης - εξοικείωσης με το μυστήριο σε αρχαίες δοκιμασίες, για την τελείωση των ψυχών : Καβείρια μυστήρια, Ελευσίνια μυστήρια, μυστήρια Κελτών κ.λπ.

Το κόκκινο σκουφί το έχει ράψει η γιαγιά της. Είναι ένας κώνος πάνω στο κεφάλι της. Ένα από τα βασικά σύμβολα των μυστηρίων. Συμβολίζει την πιο εξευγενισμένη πνευματική μας φύση.

Είναι κόκκινος, επειδή οι δονήσεις της είναι ακόμα γεμάτες πάθος και εξάρτηση. Μεταφέρει στο καλάθι της μηλόπιτα – παγκόσμιο σύμβολο - βιβλικό, το μήλο του Αδάμ. Δηλαδή τη γνώση που δεν έχει ακόμα κατακτήσει, που δεν έχει δοκιμαστεί από τον όφι.

Ο λύκος είναι το άγνωστο, αυτό που θα μας διδάξει. Και πού πάει η Κοκκινοσκουφίτσα; Στην γιαγιά, πέρα απ’ το δάσος. Το δάσος συμβολίζει την ημιμάθεια, ανάμεσα στις σκιές των δέντρων, κάτι βλέπεις, κάτι χάνεις. Είναι οι σκιές που εσύ προβάλλεις.

Άρα, εισέρχεται στον κόσμο το δικό μας, τον φυσικό, γεμάτο φως και σκοτάδι και εκεί συναντάει όχι ένα θηρίο, αλλά τον εαυτό της, τα δικά της συναισθήματα, δηλαδή τον λύκο (όφις, δράκος, λύκος) είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή, τα πιο χαμηλά συναισθήματα : λαγνεία, ιδιοτέλεια, η χρησιμοποίηση του άλλου για ίδιον όφελος.

Τα παραμύθια κάνουν κάτι διαχρονικό, να αφορά τον καθένα.

Η γιαγιά είναι η περιοχή του εαυτού μας η ανέγγιχτη : Αρχές, αξίες, σοφία, έξω απ’ το δάσος, έξω απ’ την άγνοια. Πρέπει να φτάσουμε εκεί, περνώντας απ’ τα διόδια του λύκου. Η γιαγιά, ο προορισμός μας, η ένωση. Παρόλα αυτά ο λύκος τρώει την γιαγιά.

Χάθηκε η Σοφία, η γνώση. Ναι, όταν ο λύκος προσποιείται τη γιαγιά, όταν τα κατώτερα συναισθήματά σας κυριαρχούν και πνίγουν τις αρχές και τις παριστάνουν. Άρα, ο καθένας μας τι άλλο κάνει, παρά να πλανηθεί. Να δει την μορφή, όχι τον στόχο και να κινδυνεύσει η ίδια.

Λύση, ο ξυλοκόπος : Τι κάνει; Κόβει τα δέντρα. Αφαιρεί κομμάτια απ’ το δάσος, απ’ το σκοτάδι. Κατάποση και άνοιγμα κοιλιάς, όπως στην βάπτιση, μπαίνει στα ύδατα. Είναι ο κανένας και αναδύεται καινούργιος, ντύνεται καινούργια ρούχα. Μόνο όταν μπει στην κοιλιά του δράκου, του κήτους, μόνον αν σας φάει, θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε.

Η Κοκκινοσκουφίτσα, όταν βγαίνει από την κοιλιά του λύκου είναι μεταμορφωμένη. Ο Πινόκιο όταν βγαίνει από την κοιλιά του κήτους είναι μεταμορφωμένος. Ο τρίτος γιος στον Παπουτσωμένο γάτο, πέφτει φτωχός στα νερά και βγαίνει πλούσιος.

Έχει μια σταθερότητα του ποιός είναι, που αν δεν υπήρχε η κατάσταση περιθωρίου, απόρριψης κ.λπ. δεν θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία. 

Αντίστοιχα η Σταχτοπούτα : Παραμελημένη, (στάχτη - τζάκι αντί για την κοιλιά του λύκου), το τζάκι συμβολίζει την εσωστρέφεια, τον μαρασμό. Χρειάζεται ο μαρασμός, η στάχτη, για να υπάρχει αναγέννηση. Η Σταχτοπούτα έχει χάσει τη μητέρα της, την αληθινή της φύση, τον αληθινό της προορισμό.

Ο ήρωας παρ’ ότι σώζεται με θαυμαστό τρόπο, το αξίζει γιατί έχει κάμει καρτερία από ένστικτο, γιατί νιώθει ότι η δική του φύση δεν μπορεί να χαθεί με τίποτα. Άρα, οι υπερβάσεις, νεράιδες, μάγοι, δεν είναι παρά σύμβολα της εσωτερικής πορείας του ήρωα. Άρα, ένα παραμύθι είναι η δική μας πορεία.

Καρλ Γιουκγ: «Στα παραμύθια η ψυχή διηγείται την ιστορία της».

Ο βάτραχος που μιλάει συμβολίζει την άσχημη, τη χαμηλή πλευρά μας. Δέντρα : Αρχέγονη γλώσσα απ’ όπου προήλθαν όλες οι γλώσσες κι όπου μπορούσαμε να μιλάμε με δέντρα, με ζώα, με τη θάλασσα, όπως ένα σύγχρονο παιδί μιλά με τα παιχνίδια του.

Αυτός ο τρόπος να επικοινωνήσουμε με τα άψυχα, είναι παγκόσμια γλώσσα όλων των παραμυθιών. Όσοι πλησιάζουν επιφανειακά τα παραμύθια, τα θεωρούν αυθαιρεσίες. Όταν ο ψαράς παντρεύεται την κόρη του βασιλιά, δεν ανεβαίνει τάξη, αλλά ανεβάζει τη συνείδηση του, την κατακτά.

Ο βασιλιάς συμβολίζει τη Σοφία, την συνείδηση, την κατανόηση του κόσμου. Ο βασιλιάς χάνει τη θέση του, όταν δεν την έχει κατακτήσει. Δηλαδή, ο ήρωας ανέκαθεν ήταν σημαντικός, αλλά δεν το γνωρίζει. Πως θα το γνωρίσει; 

Μέσα απ’ την δοκιμασία: ποντίκια - άλoγα: Τα τρωκτικά που τρώνε τις ενέργειες των διπλανών τους, τα κάνει άλογα - θετικές ενέργειες.

Η Σταχτοπούτα δηλαδή, μέσω της νεράιδας μεταμορφώνει τα ίδια τα στοιχεία που έχει, τους δίνει θετικό προορισμό. Άλλο στοιχείο είναι το στοιχείο της απαγόρευσης ή του περιορισμού.

Ο κάθε ήρωας μες στη δοκιμασία του έχει χωροχρονικές πιέσεις. Π.χ. πρέπει σε μια μέρα να χτίσει ένα παλάτι. Είναι δύσκολο, επειδή κι ο χρόνος είναι πιεστικός.

Μόνη λύση να βγάλει την πιο δυνατή πλευρά του, δηλαδή να συνεργαστεί με εκείνες τις πλευρές που αγνοούσε. Όταν συντονιστεί, τότε είναι ικανός σε μία μέρα ν’ αλλάξει τον εαυτό του και τον κόσμο.

Το γοβάκι της Σταχτοπούτας είναι διάφανο, περνά το φως μέσα, είναι το ίδιο μεταλλαγμένο και μεταμορφωμένο. Δείχνει σε ποιο πόδι ταιριάζει η γνώση, η μεταμόρφωση. Αιώνιες αλήθειες που κάνουν τα παραμύθια ακόμα και στην εποχή μας απαραίτητα.

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, απαγορεύτηκαν τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Είπαν ότι οι Γερμανοί ήταν τόσο σκληροί, επειδή μεγάλωσαν με τα παραμύθια των Γκριμ, τα οποία είχαν μέσα τους σκληρότητα, αιμομιξίες κ.λπ.

Μερικά είναι τόσο σκληρά, όπου ο ήρωας πρέπει να συντονιστεί για να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες της αδήριτης ύλης.

ΑΕΡΑΣ : Ο ήρωας πρέπει να κινδυνέψει αιωρούμενος πάνω στην φασολιά, διότι ο αέρας είναι στοιχείο αβεβαιότητας.

ΦΩΤΙΑ : Επέρχεται σαν λύτρωση στο μολυβένιο στρατιώτη ή σαν καθαρτήρια φωτιά. Ο ήρωας πρέπει να αντέξει τη φωνή του δράκου.

Ο ήρωας ξεφλουδίζεται όπως ο τζίτζικας για να βρει το πραγματικό του πρόσωπο, για να βρει την ενότητα μέσα στον εαυτό του.

Ερεθίσματα για να διαβάσουμε τα παραμύθια με άλλο βλέμμα αλλά και για να δούμε τη ζωή μας με άλλο βλέμμα. Αν μελετάμε μόνο χωρίς να αλλάζουμε, αν η γνώση μας φορτώνει μόνο με καινούργιες πληροφορίες, δεν θα επέλθει η Λύτρωση και η Αναγέννηση!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ…





ΠΗΓΗ: ΜΑΡΙΑ ΠΙΝΩΤΗ

Η προαναγγελθείσα έλευση του φωτός είναι εδώ. Είστε έτοιμοι ;

Οι απεσταλμένοι ήταν εκεί γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος διάχυσης του φωτός από τα υψηλότερα συστήματα στα χαμηλότερα.

Ελλείψει άλλου συστήματος, το ζωντανό φως από ζωντανούς ανθρώπους φαινόταν να είναι η μόνη λύση.

Αυτή όμως η λύση γεννούσε πολλές παράπλευρες απώλειες στον φέροντα το φως, αλλά και στην ανέληξη των όντων προς τα επάνω.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η εποχή έληξε. Το καινούριο φως μετατρέπει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Πολλά προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν δεν θα υπάρχουν πια. 

Ποιά πράγματα σε σχέση με τους φέροντες το φως αλλά και με την διάχυση του φωτός θα αλλάξουν;

Το φως στην γη είναι μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει πως πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Μια από τις κύριες αλλαγές είναι ότι η διάσταση του ουρανού ήρθε πιο κοντά στην γη. Ο χωροχρόνος έχει αλλάξει. Το φως δεν χρειάζεται πια να διαχέεται μόνο μέσα από συγκεκριμένους απεσταλμένους. Το φως έχει βρει άλλους τρόπους να διαχέεται στην γη.

Οι φυσικοί νόμοι που έκλειναν την γη σε ορισμένο χωροχρόνο, άρουν τις απαγορεύσεις τους. Η παγίωση του παρελθόντος με τον τρόπο που συνήθιζε να ίσχυε, γίνεται πιο ελαστική. Η ευγενικότερη διάσταση της ύπαρξης έχει μεγαλύτερη ελευθερία να διαχέει τις δονήσεις της στην γη. 

Οι άνθρωποι που θα γεννιούνται θα είναι όλο και περισσότερο σοφοί και ειρηνοποιοί. Ενώ παλαιότερα λίγοι μπορούσαν να “γνωρίζουν”. Τώρα η αληθινή γνώση θα είναι προσβάσιμη παντού στην γη. Ολο και περισσότερο οι άνθρωποι θα γεννιούνται “έτοιμοι”. Τα μελλοντικά παιδιά θα διδάσκουν τους γονείς και παππούδες τους. Τα παιδιά στο μέλλον απλά θα γνωρίζουν.

Παλαιότερα ένας μαθητής “δούλευε” για την δική του φώτιση.

Τώρα οι καινούριοι μαθητές θα “δουλεύουν” για όλη την καρμική τους ομάδα αλλά και για γενεές ολάκερες πριν από αυτούς. Δίνεται η άδεια μέσα από αυτούς να καθαρίζουν το παρελθόν.

Παλαιότερα οι άνθρωποι μετά βίας “όδευαν” τους εαυτούς τους προς το φως. Στο μέλλον ο άνθρωπος του φωτός θα είναι ο δάσκαλος αλλά και ο απελευθερωτής των ανθρώπων που υπήρξαν πριν από αυτόν και δένονται μαζί του. Η δική του κάθαρση θα έχει την δυναμική να μεταφέρεται στο μακρινό παρελθόν και να “ξεγράφει” γεγονότα. 

Οι καινούργιοι άνθρωποι του φωτός θα ξαναγράψουν την ιστορία της γης. Μέσα από την δική τους δυναμική θα επεμβαίνουν στο παρελθόν και τροποποιώντας το, θα αλλάζουν το μέλλον. Αφού το παρελθόν έχει την δυναμική να ελαφρυνθεί ή να σβήσει, αυτό σημαίνει ότι η ροή των γεγονότων θα είναι διαφορετική.

Η ροή των γεγονότων θα είναι ελαφρύτερη και ευκολότερη.

Ενώ τα καλά και τα εύκολα συμβάντα παλαιότερα τα ονόμαζαν ¨θαύματα”, τώρα θα τα ονομάζουν “υλοποίηση ευγνωμοσύνης προς τον δημιουργό”.

Ενώ παλαιότερα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν ζωές επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη, τώρα το πέρασμα στην οδύνη θα διαρκεί λιγότερο. Παλαιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα έπρεπε να πασχίσουν για τα πράγματα. Τώρα τα πράγματα απλά θα συμβαίνουν. 

Οι φωτεινές εναρμονισμένες λύσεις θα υλοποιούνται από μόνες τους. 

Στο παρελθόν οι άνθρωποι του φωτός γυρνούσαν μέσα τους για να γευτούν την ευτυχία. Στο μέλλον όμως η γη η ίδια θα δονείται στους ρυθμούς της ευτυχίας.Οσο εναρμονίζεται η γη, τόσο θα παράγει ευτυχία. 

Ενώ οι άνθρωποι του φωτός παλαιότερα ήθελαν να το “σκάσουν”, τώρα θα επιθυμούν να παραμένουν σε αυτήν, για να την κάνουν ακόμα ομορφότερη.”


Απόσπασμα από το “ΦΩΣ και Χρόνος” της Ελένης Ιεροδιακόνου , εκδόσεις Αρχέγονο.






Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ακολούθησε τα ίχνη της επιτυχίας....!!!!!!!!!

Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο για την επιτυχία από το internet. Διαβάστε το και σταθείτε στις βασικές ιδέες. Εάν κάπου σας αγγίξει, σημαίνει ότι είστε στον δρόμο, διαφορετικά προσπεράστε. Η κριτική που δεν είναι εποικοδομητική αφορά μόνον τις πεποιθήσεις σας. Τίποτε άλλο. 

Επιτυχία :
Πάντα ήμουν σοβαρός μελετητής της επιτυχίας. Έχω μελετήσει αμέτρητο υλικό, έχω μελετήσει επιτυχημένους ανθρώπους είτε από κοντά, είτε μέσα από βιβλία, είτε παρατηρώντας την ζωή τους και πως αυτή εξελίσσεται.

Είναι απίστευτο το πόσο λίγοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Πόσοι λίγοι είναι αυτοί που ζουν την ζωή που πάντα ονειρεύονταν. Αν κοιτάξει κανείς τις έρευνες θα βγάλει κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατά αρχήν, μόνο το 1% του πληθυσμού είναι ευτυχισμένο. Αν νομίζεις πως αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση κάνεις λάθος. Αν κοιτάξεις μία έρευνα του 1970, θα διαπιστώσεις πως το ποσοστό ήταν πάλι στο 1%.

Το 1% είναι και στις μέρες μας ευτυχισμένο, απλά έχω την αίσθηση πως το υπόλοιπο 99% είναι ακόμα πιο δυστυχισμένο από ότι ήταν παλαιότερα. Το πιο παράδοξο ακόμα είναι γιατί δεν προσπαθεί περισσότερος κόσμος να μπει σε αυτό το 1%. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Η επιτυχία αφήνει ίχνη. Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία τα οποία δείχνουν τον δρόμο. Υπάρχει το internet όπου μπορεί κανείς να βρει πολύτιμο υλικό. Η επιτυχία στις μέρες μας έχει τόσο πολύ αποκωδικοποιηθεί που δεν κρύβει κανένα μυστικό.

Όποιος αποφασίζει να πετύχει και δώσει όλο του το είναι προς αυτή την κατεύθυνση θα τα καταφέρει.

Το πρόβλημα δεν είναι πως ο κόσμος προσπαθεί και αποτυγχάνει. Το πρόβλημα είναι πως ποτέ δεν προσπαθεί. Δεν ξεκινάει καν… και αν ξεκινήσει στο πρώτο εμπόδιο θα βάλει όπισθεν και θα γυρίσει στα παλιά.

Θα έχεις καταλάβει σε αυτό το σημείο πως ταυτίζω την επιτυχία με την ευτυχία. Είναι λάθος μου να το ισοπεδώνω έτσι, όμως από την στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας το περνάμε δουλεύοντας, ας είναι κάτι που μας κάνει ευτυχισμένους. 

Ας δουλεύουμε πάνω σε κάτι που αγαπάμε. Το να δουλεύεις πάνω σε κάτι που αγαπάς είναι σίγουρα επιτυχία. Τι μας εμποδίζει λοιπόν; Ας δούμε κάποια από τα πιο σημαντικά εμπόδια τα οποία εμείς οι ίδιοι βάζουμε στο δρόμο μας.

Μύθοι σχετικά με την επιτυχία :

Ο μύθος του περιβάλλοντος
Ένας πολύ συνηθισμένος μύθος είναι ο μύθος του περιβάλλοντος. Δηλαδή οι δικαιολογίες του στυλ : Γεννήθηκα φτωχός, γεννήθηκα ορφανός, ο πατέρας μου είναι αλκοολικός, οι γονείς μου με χτυπούσαν κλπ. Το περιβάλλον και το παρελθόν δεν καθορίζει σε καμία περίπτωση την επιτυχία.

Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν 14 χρονών και μας άφησε ένα βουνό από χρέη. Κάθε μέρα γυρνούσα από το σχολείο και ήλπιζα να μην βρω την μητέρα μου να κλαίει. Ήταν ζόρικες εποχές. Το μακαρόνι πήγαινε σύννεφο. Πολλές φορές δεν υπήρχε ούτε αυτό και τρώγαμε ψωμί με ζάχαρη. Βρέχαμε το ψωμί ώστε να κολλάει πάνω του η ζάχαρη και γεμίζαμε τις κοιλιές μας. 

Πολλά σαββατοκύριακα σφουγγάριζα σκάλες πολυκατοικιών, για να μπορέσω να βοηθήσω το σπίτι. Για φροντιστήρια ούτε λόγος. Ούτε καν Αγγλικά. Σταμάτησα τα Αγγλικά στα 14 και τα συνέχισα στην Γ' λυκείου. 

Επίσης την ίδια εποχή έκανα φροντιστήριο στα μαθηματικά, προσφορά της Γιαγιάς. Παρόλα αυτά στάθηκα στα πόδια μου και αυτή την στιγμή, στα 32 μου χρόνια, νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Κι εγώ είμαι μια σχετικά χαλαρή περίπτωση. Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που ήταν άστεγοι και σήμερα είναι πολύ επιτυχημένοι. 

Παραδείγματα ανθρώπων που βγήκαν από τα γκέτο και έζησαν μια εκπληκτική ζωή. Ένας από τους μεγαλύτερους internet marketers της εποχής μας, o Frank Kern, μεγάλωσε σε γκέτο βουτηγμένος στα ναρκωτικά. Στα νεανικά του χρόνια ζούσε σε τροχόσπιτο! Το από πού έρχεσαι δεν έχει καμία σημασία. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Ο μύθος της ευφυΐας
Η επιτυχία δεν είναι ούτε θέμα ευφυΐας Κλασσική περίπτωση αποπροσανατολισμού. Ο κόσμος πιστεύει πως η επιτυχία είναι θέμα ευφυΐας. Έχω γνωρίσει αρκετούς πολύ πλούσιους ανθρώπους στην ζωή μου και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως οι περισσότεροι δεν διαθέτουν υψηλό δείκτη ευφυΐας. Λίγοι από αυτούς ναι, είναι πολύ έξυπνοι. 

Οι περισσότεροι όμως είναι απλοί άνθρωποι σαν εσένα και μένα. Η επιτυχία δεν είναι θέμα ευφυΐας. Υπάρχουν πανέξυπνοι άστεγοι στο δρόμο.

Ο μύθος του ταλέντου
Η επιτυχία δεν είναι θέμα ταλέντου Το ταλέντο από μόνο του δεν λέει τίποτα. Έχουν χαθεί χιλιάδες ταλέντα. Το ταλέντο πρέπει να δουλευτεί και να αξιοποιηθεί αλλιώς δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία, είναι να αναγνωρίσεις τα ταλέντα σου, τα σημεία δηλαδή στα οποία είσαι εκ φύσεως καλός και να τα χρησιμοποιήσεις σαν όπλα.

Τα δυνατά σου σημεία είναι αυτά που θα σου δώσουν την επιτυχία. Όταν μιλάω για δυνατά σημεία, έρχεται πάντα στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη ιστορία.

Μία φορά και ένα καιρό ήταν ένα παιδί 20 χρονών. Οι γονείς του είχαν ένα μαγαζί με ρούχα το οποίο ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Πριν κλείσουν για πάντα τα ρολά, ζήτησε από τους γονείς του να του δώσουν μία ευκαιρία, να αναλάβει το μαγαζί και να προσπαθήσει να το αναστήσει. Ανέλαβε λοιπόν το μαγαζί και άρχισε να ψάχνει για τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να το στηρίξει.

Από ένα βιβλίο λοιπόν, έμαθε πως για να πετύχει σαν επιχειρηματίας, θα πρέπει να βασιστεί στα δυνατά του σημεία. Πως πρέπει να κάνει μία λίστα, προσπαθώντας να αναγνωρίσει ποια είναι τα σημεία αυτά και στην συνέχεια να προσπαθήσει να τα εμποτίσει στην επιχείρησή του.

Εκείνα τα χρόνια συνήθιζε να ξενυχτάει γυρνώντας από club σε club. Ήξερε καλά το τι θέλει ένας νεαρός άντρας της ηλικίας του. Αποφάσισε λοιπόν να χρησιμοποιήσει την γνώση αυτή στην επιχείρησή του και μετέτρεψε το μαγαζί των γονιών του, στον τέλειο προορισμό για τους νέους.

Διέθετε νεανικά ρούχα, περίεργο φωτισμό και δυνατή ζωντανή μουσική. Προσλάμβανε μέχρι και δημοφιλή DJs να παίζουν κάποιες μέρες. Από ένα συνηθισμένο μαγαζί με ρούχα, το μετέτρεψε σε κάτι μοναδικό.

Ο ανταγωνισμός και μεγάλες εταιρίες προσπάθησαν να τον αντιγράψουν, όμως καμία δεν τα κατάφερε, αφού καμία δεν ήξερε την νεολαία τόσο καλά όσο αυτός. Ο 60άρης διευθυντής της πολυεθνικής δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τον ανταγωνιστεί.

Ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι και τα ταλέντα μας. Όλοι είμαστε προικισμένοι, ο καθένας με τον τρόπο του. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η καλλιέργεια και αξιοποίηση του ταλέντου αυτού στην ζωή μας.

Ο μύθος του κεφαλαίου
Πολύς κόσμος πιστεύει πως για να πετύχει χρειάζεται κεφάλαιο. Πως χρειάζεται πόρους. Ο μεγάλος Antony Robins λέει: “It doesn’t matter how many resources you have, but how resourceful you are.”

Σε δική μου μετάφραση: «Δεν έχει σημασία πόσους πόρους έχεις, αλλά πόσο ευρηματικός είσαι».

Τα παραδείγματα είναι και πάλι πολλά. Κόσμος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, σήμερα έχει τεράστιες περιουσίες. Αν η έλλειψη κεφαλαίου είναι η δικαιολογία σου, σκέψου όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βρουν την ίδια δικαιολογία, αλλά επέλεξαν να μην το κάνουν.

Ειδικά στις μέρες μας, με το internet και τα social media, μπορείς να έχεις την δική σου ηλεκτρονική επιχείρηση με λίγα μόνο ευρώ. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ. Μαθαίνοντας πώς να φτιάξεις μία ιστοσελίδα αφού δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να προσλάβω κάποιον επαγγελματία.

Ο μύθος της κομπίνας ή της αρπαχτής :
Αυτός ο μύθος έχει πολύ ενδιαφέρον. Πολύς κόσμος νομίζει πως για να πετύχεις θα πρέπει να κάνεις κάποιου είδους κομπίνα ή να πατήσεις πάνω σε πτώματα. Είναι αλήθεια πως πολύς κόσμος έχει ανέβει με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν, μόνο που δεν χρειάζεται να συμβεί έτσι.

Ούτως η άλλως οι άνθρωποι αυτοί είναι η μεγάλη μειοψηφία.

Ο περισσότερος κόσμος ξεκίνησε δουλεύοντας σκληρά προσφέροντας υπηρεσία. Έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν, πως αν θέλεις να έχεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, θα πρέπει να προσφέρεις υπηρεσία μεγαλύτερη από την χρηματική αξία που απαιτείς για την υπηρεσία αυτή.

Αν θέλεις να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, να νιώθεις γεμάτος και ολοκληρωμένος, θα πρέπει να προσφέρεις και για να προσφέρεις θα πρέπει να χτίσεις κάτι αληθινό. Αν κοροϊδεύεις τον κόσμο, μπορεί βραχυχρόνια να σου βγει σε καλό, μακροχρόνια όμως πίστεψέ με θα το μετανιώσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις αρπαχτές.
Ο περισσότερος κόσμος με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει το ξεκίνημά του. Είμαι αρκετά χρόνια στο χώρο και έχω δουλέψει με αρκετούς ανθρώπους που βρίσκονται στο ξεκίνημα. Οι περισσότεροι θέλουν να στήσουν ένα website, να ανεβάσουν μερικά άρθρα που τσίμπησαν από άλλες ιστοσελίδες, να ανεβάσουν διαφημίσεις και να γεμίσουν χρήμα.

Συνήθως το πρώτο πράγμα που με ρωτούν είναι πώς ανεβάζεις διαφημίσεις σε ένα site. Δεν καταλαβαίνουν πως πρώτα θα πρέπει να δεις το πώς θα δώσεις και ύστερα το πώς θα πάρεις. Βασικά αν επικεντρωθείς στο πως θα δώσεις, το πώς θα πάρεις τακτοποιείται μόνο του.

Ο μύθος του δεν γνωρίζω :
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας βρίσκεται σε αυτό τον μύθο. Ο περισσότερος κόσμος κοιτάει να δει τι πρέπει να μάθει για να πετύχει και αν δεν γνωρίζει πώς να το κάνει, λέει «δεν μπορώ να το κάνω». Η αλήθεια είναι ότι μπορεί, απλά δεν ξέρει το πώς. Η δουλειά του λοιπόν είναι να στρωθεί και να μάθει το πώς.

Οι επιτυχημένοι, κοιτούν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν και αν δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν, το προσθέτουν στην λίστα των πραγμάτων που πρέπει να μάθουν. Αν θέλεις να πετύχεις θα πρέπει να βγάλεις τέτοιου είδους δικαιολογίες από την μέση.

Κανείς, ποτέ, δεν ξεκίνησε σαν έμπειρος. Η επιτυχία έρχεται με την εξάσκηση. Όταν ξεκίνησα να γράφω ήθελα ώρες για να γράψω ένα τέτοιο άρθρο. Σήμερα απλά κάθομαι και το ξεπετάω.

Ένας από τους μέντορές μου, ο Dan Kennedy, μπορεί να γράψει ένα βιβλίο σε 4 μέρες! Όταν τον άκουσα να το αναφέρει σε ένα σεμινάριο, δεν τον πίστεψα. Το θεωρούσα αδύνατο. Όταν άρχισα όμως να τον μελετώ από κοντά και να παρατηρώ τον όγκο της δουλειάς που έφερνε σε πέρας, συνειδητοποίησα πως αυτό που άκουσα στο σεμινάριο ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

Ο Zig Ziglar έλεγε πως αν η επιτυχία είναι για σένα μυστήριο, ακολούθησε έναν επιτυχημένο άνθρωπο για μία εβδομάδα και όταν δεις τον όγκο δουλειάς που φέρνει σε πέρας, η επιτυχία δεν θα είναι πλέον για σένα μυστήριο.

Η κοινωνία μας κατανοεί την χρησιμότητα της εξάσκησης στο σώμα, όμως δεν την κατανοεί πλήρως στο πνεύμα ή στο μυαλό. Ξέρεις πως αν αρχίσεις να γυμνάζεσαι, μέσα σε λίγους μήνες το σώμα σου θα έχει αλλάξει εντελώς. Το ίδιο ισχύει με το μυαλό, μην το αφήνεις να ατροφεί.

Αν ανακαλύψεις πως η έλλειψη κάποιας ικανότητας σου στερεί την επιτυχία, ξεκίνα να την μαθαίνεις.

Σύντομα θα την παίζεις στα δάχτυλα. Αν ξεκινήσεις να δουλεύεις προς αυτή την κατεύθυνση, θα διαπιστώσεις πως το χάσμα που σε χωρίζει είναι εύκολο να γεφυρωθεί.

Ο μύθος της τύχης :
Πρόκειται για άλλη μία τεράστια δικαιολογία. Πως για να πετύχεις χρειάζεσαι την βοήθεια της τύχης.

Ξέρω πως πολύς κόσμος διαφωνεί, όμως δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στην σχέση μεταξύ της αιτίας και του αποτελέσματος.

Υπάρχουν κανόνες που καθορίζουν την επιτυχία. Αν φροντίσεις για τους κανόνες αυτούς, η επιτυχία θα έρθει. Είναι θέμα αιτίας και αποτελέσματος. Είναι αλήθεια πως άσχημα πράγματα συμβαίνουν στην ζωή. Το θέμα είναι αν θα τους επιτρέψεις να σε σταματήσουν.

Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τα όνειρά μας. Αν συμβούν πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και αποτύχουμε, μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε.

Ουσιαστικά δεν έχεις αποτύχει μέχρι να εγκαταλείψεις. Αν εγκαταλείψεις ναι, έχεις αποτύχει, όμως δεν έχω γνωρίσει κανένα που να κυνήγησε την επιτυχία με αυτή την νοοτροπία και να μην τα κατάφερε.

Θα κλείσω αυτό το άρθρο παραθέτοντας τον ορισμό της επιτυχίας έτσι όπως τον διατύπωσε ο Earl Nightingale, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του μελετώντας την επιτυχία και προς το τέλος της, κατέληξε στον συγκεκριμένο ορισμό.

«Επιτυχία είναι η προοδευτική συνειδητοποίηση ενός άξιου ιδανικού».

Ιδανικό ονομάζεται μία ιδέα που έχεις ερωτευτεί…