Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα Νοητικά και Πνευματικά Οφέλη της Αγάπης....!!!!!!!

Γιατί να επιλέξουμε την αγάπη; Σε τι ωφελεί τη ζωή μας; Τι έχουμε να κερδίσουμε απ’ αυτήν; Αυτές οι ερωτήσεις φαίνονται να είναι σε αντίθεση με το τελικό νόημα της αγάπης, που είναι να υπερβούμε τη φυλακή της αποκλειστικής ταύτισης με τον προσωπικό μας εαυτό. 

Αλλά γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι χρήσιμο να βοηθήσουμε αυτόν τον εγωκεντρικό εαυτό να καταλάβει πόσα πολλά έχει να κερδίσει επιλέγοντας την αγάπη αντί για το φόβο, την έλλειψη εμπιστοσύνης, την ξεχωριστότητα, την αυτοπροστασία, την πίκρα, τη μνησικακία, τον πόνο και το θυμό.

Έχουμε ήδη αναφέρει τα προφανή – αποδεδειγμένα τώρα και από την επιστήμη – οφέλη για την υγεία και τη θεραπεία μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στα συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά οφέλη.

Η επιλογή της αγάπης σημαίνει ξεπέρασμα του φόβου, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την υγεία, ευτυχία και επιτυχία. Καθώς απομακρύνουμε τα εσωτερικά εμπόδια της αγάπης, αναγκαστικά ξεπερνούμε τους φόβους και τις αμφιβολίες μας για την αξία μας, την ασφάλεια και την ελευθερία μας.

Η επιλογή της αγάπης μας φέρνει σε άμεση επαφή και αντιμετώπιση των παλιών πεποιθήσεων και προγραμματισμών, παρουσιάζοντάς μας την επιλογή να προχωρήσουμε προς την απελευθέρωση απ’ αυτά ή να παραμείνουμε στη λιμνάζουσα ψευδαίσθηση της ασφάλειας.

Η επιλογή της αγάπης μας επιτρέπει να ωριμάσουμε συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, δίνοντας μας τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, πνευματικής αντίληψης και ενέργειας. Μπορούμε τότε να έχουμε πρόσβαση σε μεγαλύτερη δημιουργικότητα, χαρά και επιτυχία στη ζωή μας.

Η επιλογή της αγάπης, όταν κάποιος μας βλάπτει, σημαίνει να μάθουμε τα μαθήματα της ζωής και να απελευθερωθούμε από τον κύκλο του Καρμικού πόνου. Επιλέγοντας να συγχωρούμε και να αγαπάμε, διακόπτουμε – τουλάχιστον για τον εαυτό μας – τον κύκλο του κακού, του θυμού, του μίσους και του πόνου.

Η επιλογή της αγάπης μας δίνει την ενέργεια να απελευθερωθούμε από προσκολλήσεις και συνήθειες που εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας και της αγάπης.

Η επιλογή της αγάπης μας ενθαρρύνει να θυμόμαστε και να θέτουμε σε εφαρμογή πνευματικές αλήθειες στην καθημερινή μας ζωή, αυξάνοντας έτσι την πνευματική μας εξέλιξη.

Η επιλογή της αγάπης εμπνέει τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Τότε εμείς και ολόκληρη η κοινωνία βιώνουμε αυτήν τη μεγάλη έκφραση της αγάπης. Όλοι μας γινόμαστε πιο αγαπημένοι.

Η επιλογή της αγάπης μας χαρίζει ειρήνη, επειδή βιώνουμε αρμονία με τη συνείδησή μας και τα υψηλά ιδανικά. Νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και με τη ζωή μας.

Η επιλογή της αγάπης μας κάνει σοφότερους και δυνατότερους σε όλα τα επίπεδα. Η αληθινή αγάπη πηγάζει μόνο από τη σοφία και τη δύναμη.

Η επιλογή της αγάπης απομακρύνει το πέπλο της άγνοιας που περιορίζει τον προγραμματισμένο νου μας.

Η επιλογή της αγάπης μας επιτρέπει να κάνουμε στους άλλους ό,τι θα θέλαμε να κάνουν εκείνοι σε μας. Μας επιτρέπει να είμαστε ο ανώτερος εαυτός μας. Να είμαστε το πρόσωπο που πραγματικά θέλουμε να είμαστε.

Η επιλογή της αγάπης μας ευθυγραμμίζει με το σκοπό μας και αυτό μας δίνει ειρήνη, νόημα και πληρότητα.

Αγαπώντας τους άλλους δημιουργούμε ατμόσφαιρα αγάπης, κατανόησης και εμπιστοσύνης. Τότε προσελκύουμε και χαιρόμαστε την ίδια αγάπη, κατανόηση και εμπιστοσύνη εκ μέρους των άλλων. Οι άλλοι επιζητούν και χαίρονται τη δική μας παρουσία. Γινόμαστε πηγή αγάπης, συμπόνιας, υπηρεσίας, παρηγοριάς και ενθάρρυνσης. Βιώνουμε ενότητα και φιλία. Χαιρόμαστε την ομορφιά του να αγαπάμε και να μας αγαπούν.

Μπορούμε να επιλέξουμε την αγάπη αντί του φόβου, της άγνοιας, της πικρίας, του πόνου, του θυμού, του μίσους, της εκδίκησης και της ξεχωριστότητας. Αξίζει να αντιμετωπίσουμε κάθε φανταστικό κίνδυνο και αμφιβολία σχετικά με την αξία μας, την ασφάλεια, την ελευθερία μας και την ανάγκη για έλεγχο. 

Μπορούμε να επιλέξουμε την αγάπη ακόμα κι απέναντι στο φόβο και τον πόνο της απόρριψης και του θανάτου. Δεν υπάρχει τίποτε υψηλότερο, τίποτε ομορφότερο από την αγάπη – αξίζει όλες τις θυσίες, όλες τις ψευδαισθήσεις. Η αγάπη μας επιτρέπει να βιώνουμε τον ανώτερο εαυτό μας.

Καμία γνώση, καμία σοφία ή πειθαρχία δεν ανοίγει την πύλη για τα ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, ειρήνης και ευτυχίας τόσο εύκολα όσο η αγάπη.

Από το βιβλίο Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ
του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ



Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα.....!!!!!!!

Οι φίλοι σας αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κεφάλαιο στη διαδρομή της ζωής σας. Γι’ αυτό όταν βρισκόσαστε μαζί τους είσαστε τόσο χαρούμενοι που αρκεί μια κουβέντα τους να μιλήσει απευθείας στο μυαλό και στην καρδιά σας χωρίς καμία επεξήγηση. 

Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό κάποιων ανθρώπων είναι που σας κάνει να διακρίνετε ποιος είναι ο φίλος της καρδιάς σας. Πέρα από την αυθεντικότητα των ξεχωριστών φίλων σας, υπάρχουν ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά που φωτίζουν γιατί μια φιλία κατοικεί ισάξια σε δυο σώματα.

Απαριθμώντας τα θετικά τους θα συνειδητοποιήσετε ότι, αν οι φίλοι σας διαθέτουν τις ακόλουθες αρετές, δεν είστε απλά τυχεροί αλλά πραγματικά ευλογημένοι!

· Εκφράζουν αυτό που θα θέλατε να πείτε. Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια είναι σπάνια αγαθά. Το να νιώθετε άνετα μαζί τους και να μπορούν να σας εξομολογηθούν τις αλήθειες που άλλοτε είναι κοινές ή διαφορετικές από τις δικές σας ή και τρίτων αποτελεί τον αντικειμενικό σας κριτή και συνάμα υποστηρικτή. Συνεπώς, σας απελευθερώνει να μοιράζεστε με την ίδια ευκολία και εσείς τις σκέψεις σας δίχως ενδοιασμούς.

· Δεν τους απασχολεί τι σκέφτεται ο κόσμος και δεν λειτουργούν με αυτή τη νόρμα στη ζωή τους. Οπότε κάθε φορά που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά ή να τα χειριστείτε λάθος, θα είναι εκεί για εσάς. Ακόμα και όταν τα λάθη σας γίνονται κατ’ επανάληψη θα σας μιλήσουν ανοιχτά αλλά εναποθέτοντας τα λάθη σας σε μια βάση κωμωδίας.

· Οι φιλοφρονήσεις τους και τα καλά τους λόγια έχουν μεγαλύτερη αξία για εσάς γιατί δίνουν βαρύτητα στα λόγια τους και δεν είναι επιρρεπείς στις κολακείες. Οπότε πολλές φορές τα λόγια τους αποτελούν και ένα μεγάλο έναυσμα για εσάς να πραγματοποιήσετε αλλαγές ή να κάνετε νέα άλματα στην ζωή σας.

· Θέλουν το καλύτερο για εσάς. Επειδή πιστεύουν σε εσάς και στην αξία σας, θα σας στηρίξουν και θα σας ανεβάσουν όταν είστε ευάλωτοι για να φτάσετε στην επιτυχία. Θέλουν να σας βλέπουν ευτυχισμένους και να πηγαίνετε μπροστά ακόμα και όταν δεν μπορούν να σας ακολουθήσουν.

· Είναι πικρόχολοι και παθιασμένοι ομιλητές. Θα σας πουν την πικρή αλήθεια όταν μένετε στάσιμοι και πρέπει να την ακούσετε για το καλό σας μακροπρόθεσμα είτε αφορά τη σχέση σας είτε τη στάση στη ζωή σας. Ο καλός φίλος επιδιώκει την εξέλιξη και των δύο όχι τη στασιμότητα και τη μιζέρια.

· Είναι το είδος των ανθρώπων που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι από εκείνους που θα σας προετοιμάσουν για μια δημιουργική ζωή μέχρι να είστε έτοιμοι για να υλοποιήσετε τα όνειρα, τα σχέδια και να βάλετε τα δικά σας πινέλα και χρώματα στις στιγμές της ζωής σας συνδυάζοντας το άκρως υπαρκτό αληθινό εγώ σας.




Ρία Βασιλείου,

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η δύναμη μιας αγκαλιάς....!!!!!!!!!

Σε περιόδους μεγάλου στρες και αγωνίας, αλλά και σε έντονες στιγμές αποχαιρετισμού, μια αγκαλιά μπορεί να μας ηρεμήσει, να μας δώσει την αναγκαία δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη περίσταση, να μας τονώσει. Μια αγκαλιά μας δείχνει πως κάποιος είναι δίπλα μας για να μας στηρίξει, κάποιος που μπορούμε να εμπιστευθούμε.

Η δύναμη μια αγκαλιάς
Οι δεσμοί που δημιουργούνται με κάποιο άλλο άτομο μετά από ένα σύντομο, έστω, αγκάλιασμα, είναι πολύ δυνατοί. Η σωματική επαφή και όλα τα συναισθήματα αλλά και η ενέργεια που μοιραζόμαστε με κάποιο άλλο άτομο τη στιγμή που μας κρατά στην αγκαλιά του είναι ιδιαίτερα δυνατοί.

Πρόκειται για μια έντονη ανταλλαγή θετικής ενέργειας και συναισθημάτων αγάπης, στοργής και συμπάθειας ή συμπόνιας όλα θετικά, όλα δυνατά και σημαντικά για μια καλή ζωή. 

Όταν ξέρουμε πως υπάρχει κάποιος δίπλα μας που μπορούμε να τον αγκαλιάσουμε και να μοιραστούμε έτσι τη χαρά μας, την καλή μας διάθεση, ή στον αντίποδα, το άγχος και τη θλίψη μας, τότε νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά, γνωρίζοντας πως έχουμε κάποιο άτομο που νοιάζεται για εμάς, όπως και εμείς για αυτό.

Όταν λείπει μια αγκαλιά
Από την άλλη πλευρά, όταν ξέρουμε πως δεν έχουμε κάποιον στον οποίο μπορούμε να στραφούμε για μια αγκαλιά, νιώθουμε μια απέραντη μοναξιά. Είναι πραγματικά λυπηρό το πόσοι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τη δύναμη που έχει ένα αγκάλιασμα μέχρι να έρθει η στιγμή που συνειδητοποιούν την αξία του, αλλά το ότι δεν υπάρχει κάποιος για να αγκαλιάσουν. 

Σε στιγμές ή περιόδους κρίσης, σε στιγμές πένθους, αγωνίας, λύπης, μια αγκαλιά είναι αυτό που μπορεί να μας στηρίξει και να μας δώσει το απαραίτητο κουράγιο για να πάμε παρακάτω. Όταν λείπει, μας αποσταθεροποιεί και μας αφήνει με ένα μεγάλο κενό.

Η οικογένεια
Μερικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη άνεση για να αγκαλιάσουν κάποιον ή να δεχθούν μια αγκαλιά, ενώ άλλοι πάλι, όχι. Πρόκειται για κάτι που ξεκινά από την οικογένεια και από τον τρόπο που έχει ανατραφεί κανείς – για ανθρώπους που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια όπου η σωματική επαφή ήταν ένα φυσικό γεγονός, μια αγκαλιά είναι κάτι που δίνουν με μεγάλη γενναιοδωρία, ενώ άλλοι που μεγάλωσαν σε ένα πιο απόμακρο, ας πούμε, περιβάλλον, δυσκολεύονται να μοιραστούν μια αγκαλιά.

Η κουλτούρα
Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η κουλτούρα του κάθε ατόμου και οι συνήθειες της χώρας από την οποία προέρχεται. Ζούμε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και αξίζει να αναφερθούμε και σε αυτή την παράμετρο. 

Οι Έλληνες, λοιπόν, αν και άνετοι με τη σωματική επαφή, δεν αγκαλιάζονται τόσο συχνά όσο άλλοι λαοί, όπως οι Βραζιλιάνοι, οι Μεξικανοί, οι Ρουμάνοι, οι Ουκρανοί και οι Πολωνοί. Άλλοι λαοί δεν είναι καθόλου συνηθισμένοι στη σωματική επαφή (όπως οι Κινέζοι), ενώ άλλοι προτιμούν μια αγκαλιά σύντομη και από απόσταση (επαφή στο επάνω μέρος του σώματος μόνο), όπως οι λαοί της βόρειας Ευρώπης.

Μια αγκαλιά σαν θεραπεία
Άνθρωποι που ασχολούνται με το ρέικι ή άλλες μεθόδους ανταλλαγής ενέργειας και πνευματικής αναζήτησης του εαυτού θεωρούν πως η αγκαλιά έχει θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να ενισχυθούν εάν αυξηθεί και η συχνότητά της. 

Πνευματιστές αλλά και ψυχολόγοι αναφέρουν πως πολλοί πελάτες τους ζητούν μια αγκαλιά μετά το πέρας θεραπευτικών συνεδριών, γεγονός που δε φαντάζει περίεργο εάν σκεφτούμε πόσα συναισθήματα εξωτερικεύονται κατά τη διάρκεια τέτοιων συνεδριών και πόση ένταση πλημμυρίζει το άτομο που υποβάλλεται σε μια θεραπεία (ψυχανάλυση, life coaching, κλπ.).

Θυμηθείτε, λοιπόν, πόσο καλό κάνει μια αγκαλιά και ζητήστε ή αντίστοιχα χαρίστε τη όταν υπάρχει ανάγκη. Θα νιώσετε σίγουρα πολύ καλύτερα!





Αναστασία Καρούτη