Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

«Η αρρώστια όλων των μαμάδων», μια ιστορία που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει.....!!!!!!!!

Κάπου, σε ένα σπίτι, εκεί γύρω από τη γειτονιά σου, ζει ένα κοριτσάκι. Το λένε Χριστιάνα. Το κοριτσάκι είχε την καλύτερη μαμά του κόσμου. Το φιλούσε και το κρατούσε αγκαλιά, σχεδόν όλη μέρα όταν ήταν μικρό.

Έπαιζε μαζί του με τις κούκλες του και του διάβαζε παραμύθια, αλλάζοντας τη φωνή της. Ακόμα θυμόταν η Χριστιάνα τις φορές που πλατσούριζαν μαζί στο μπάνιο και τα βράδια που της τραγουδούσε με τη μοναδική φωνή, μέχρι να το πάρει ο ύπνος.

Όμως, καθώς το κοριτσάκι μεγάλωνε, η μαμά του άλλαζε. Γινόταν πιο σοβαρή, και συνέχεια του έλεγε τι πρέπει να κάνει και τι να μην κάνει. Ακόμα και η φωνή της είχε αλλάξει. Το χαμόγελο σπάνια φαινόταν πια στα χείλη της και η διάθεση για παιχνίδι την είχε εγκαταλείψει. 

Η Χριστιάνα είχε στενοχωρηθεί πάρα πολύ και έψαχνε με το μικρό μυαλουδάκι της να βρει, τι κακό είχε βρει τη μαμά της και κάθε μέρα ήταν όλο και χειρότερα. Μάλλον θα ήταν κάποια αρρώστια, που είχε κολλήσει, και την άλλαζε τόσο πολύ.

Μετά από καιρό, παρατήρησε πως κάθε φορά που εκείνη έπεφτε και χτυπούσε, ή κάθε φορά που ήταν στο κρεβάτι με πυρετό, η μαμά της χειροτέρευε. Η ανησυχία της μεγάλωνε και γραμμές χάραζαν το μέτωπό της. Έτσι, κατέληξε πως εκείνη αρρώσταινε τη μαμά της και άρχισε να γίνεται πολύ προσεκτική. Έπλενε τα χέρια της, δεν έτρεχε στις σκάλες και σταμάτησε να ρουφάει τις μύξες της.

Όμως, όχι μόνο δεν είδε καμία αλλαγή, αλλά πρόσεξε πως και οι άλλες μαμάδες ήταν το ίδιο σοβαρές. Ίσως είχαν όλες κολλήσει την ίδια αρρώστια. Επίσης, ήταν φανερό πως όσο κι αν προσπαθούσε, δεν θα κατάφερνε ποτέ να σταματήσει να σκοντάφτει, κι ας μην ανέβαινε πάνω στα κάγκελα του σχολείου, και να κρυολογεί, ακόμα κι αν δεν έβγαζε το μπουφάν της. Είχε απελπιστεί, πώς να βρει τον τρόπο να κάνει τη μαμά της καλά;

Ένα πρωί, ενώ ήταν έτοιμοι να φύγουν για το σχολείο, η μαμά της είχε πάθει την καθημερινή της κρίση. Γύριζε γύρω γύρω και μάζευε πράγματα, έδινε κοφτές οδηγίες σε όλους και φώναζε δυνατά την ώρα κάθε δύο λεπτά. 

Την στιγμή που είχε σκύψει να δέσει τα κορδόνια της μικρής Χριστιάνας, όχι γιατί δεν ήξερε να το κάνει μόνη της, αλλά για να τελειώνουν πιο γρήγορα, η κόρη της έπιασε το πρόσωπο της μητέρας της με τα δυο της χεράκια και της είπε: «Τι ωραία που ήταν τότε που ήθελες να γίνεις σαν εμένα. Θυμάσαι;» και συνέχισε: «Εγώ δε θέλω να μεγαλώσω και να αρρωστήσω, όπως εσύ και οι άλλες μαμάδες.»

Η μαμά της δεν είχε χρόνο να της εξηγήσει ότι δεν ήταν άρρωστη, πως απλώς είχε τόσα να σκεφτεί και να κάνει. Πώς να περιγράψει σε ένα παιδί τι σημαίνει να είσαι μεγάλος; Πως να της πει ότι ανησυχούσε τόσο για εκείνη; 

Ένα δάκρυ γέμισε τα μάτια της και επάνω του γυάλισε όλη η λαχτάρα της μητέρας της να περάσει όμορφα με την κόρη της, όπως όταν ήταν ένα μικρό μωράκι στην αγκαλιά της. Όμως ο χρόνος είχε γίνει λίγος και εκείνη ήθελε να μην της λείψει τίποτα.

Ήθελε να είναι πάντα καλά. Δεν είχε καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο της στερούσε το πιο σημαντικό, τη μαμά της. Εκείνη τη φιγούρα που γεμίζει ευτυχία κάθε παιδική καρδιά. Δεν είχε καταλάβει ότι το γέλιο της μητέρας είναι πολυτιμότερο από όλους τους θησαυρούς πάνω στη Γη.

Η Χριστιάνα έβαλε το χέρι της μέσα στο δικό της και της είπε: «Μη στενοχωριέσαι, με έχεις μάθει να προσέχω και δεν θα κολλήσω ποτέ αυτή την αρρώστια, που κλέβει τα γέλια και τα παιχνίδια.» Η μαμά της έσκυψε και της έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο για να σφραγίσει αυτή την συμφωνία μεταξύ τους και έβαλε τα δυνατά της να θυμάται πόσο όμορφα είναι να είσαι παιδί.

Από τότε, σκοπός της μητέρας της ήταν να δείξει στην κόρη της, ότι μπορεί να γίνει μεγάλη, χωρίς να χάσει την παιδικότητά της, γιατί εκεί κρύβεται όλη η χαρά της ζωής.Ακόμα κι όταν έχανε το δρόμο της, προς τον ενθουσιασμό, και απογοητευόταν από όσα γίνονταν γύρω της, αρκούσε μια ματιά μέσα στα παιδικά μάτια για να ξαναβρεί τη σπίθα, που θα κερνούσε φλόγα τη ζωή της.





Έλενα Κατσαντώνη 

Τα μηνύματα που μεταφέρουν οι νεκροί στα όνειρά σου.....!!!!!!!!!!

Οι λόγοι για τους οποίους βλέπεις νεκρούς ανθρώπους στο όνειρό σου και τι θέλουν να σου πουν...

Ονειρεύομαι συχνά νεκρούς ανθρώπους, κάτι που με ώθησε να κάνω την ερευνά μου, για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο κοινά είναι τα όνειρα μας, στα οποία νεκροί έχουν έρθει ως επισκέπτες. Επίσης, πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι οι «επισκέψεις» συγκεκριμένων νεκρών, αντιπροσωπεύουν περισσότερο πτυχές του εαυτού τους.

Οι μυστικιστές ισχυρίζονται ότι ο κόσμος των ονείρων μπορεί να είναι μια σύνδεση με άλλους κόσμους, απρόσιτους, με σκοπό να ξυπνήσουν τη συνείδησή σου, γι' αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα πίστευαν πως τα όνειρα με ανθρώπους που δεν βρίσκονται εν ζωή, είναι ένα σημαντικό σημάδι και δεν πρέπει να αγνοηθούν. 

Οι νεκροί έρχονται στα όνειρά σου με ένα μήνυμα, συμβουλή ή προειδοποίηση που πρέπει να γίνουν κατανοητά, ώστε να αποφευχθούν περιττά προβλήματα και για να κρατήσεις τον εαυτό σου μακριά από το να κάνει λάθη.

Οι ψυχολόγοι πάλι πιστεύουν ότι τα όνειρα για συγγενείς ή φίλους που έχουν περάσει στην άλλη ζωή, είναι απλώς εκδήλωση κατάθλιψης ή αισθημάτων ενοχών απέναντί τους.
Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά και στις δυο απόψεις θα σου δώσει να καταλάβεις τι μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν οι άνθρωποι, που είναι πλέον ζωντανοί μόνο στη μνήμη σου και σου μιλούν μόνο μέσα από τα όνειρά σου.

Αν δεις στο όνειρο σου ένα νεκρό άτομο - γενικό νόημα :
Αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιο τομέα της ζωής σου που έχει «πεθάνει». Μπορεί να αναφέρεται σε "θάνατο" των συναισθημάτων σου απέναντι σε κάποιον ή κατάθλιψη που ακολουθεί συνήθως μετά από μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου, δουλειάς ή συνήθειας. 

Μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την αίσθηση που έχεις για τη ζωή σου γενικά, όπου πιθανόν να είναι χωρίς κίνητρα και έλλειψης ικανοποίησης, όπως όταν κάποιος νιώθει σαν να μην «πηγαίνει πουθενά» σε μια κατάσταση σχέσης ή ζωής. Το νεκρό άτομο στο όνειρο μπορεί να συνδεθεί με πολλά από αυτά τα συναισθήματα, ως σύμβολα που αντιπροσωπεύουν συχνά μεγάλα τμήματα της εμπειρίας σου. Έτσι, περισσότερο το νεκρό πρόσωπο, υποδεικνύει ένα μέρος του εαυτού σου που θέλεις να αφήσεις να "πεθάνει".

Αν δεις στο όνειρο σου έναν νεκρό/η σύντροφο :
Πολλά όνειρα με νεκρούς προέρχονται από γυναίκες που έχουν χάσει τον άντρα τους. Είναι συνηθισμένο μάλιστα να έχει κάποιος ανησυχητικά όνειρα για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου συντρόφου. Άλλωστε για την αποδοχή του θανάτου, συνήθως πρέπει να ανταποκριθείς σε συναισθήματα απώλειας, θλίψης, θυμού και συνεχιζόμενης αγάπης, ώστε η συνάντηση να γίνει ευκολότερη.

Αν δεις στο όνειρο σου την νεκρή μητέρα σου :
Όπως και με τα άλλα όνειρα των νεκρών, δείχνει συνήθως πώς εκτυλίσσεται η σχέση σου μαζί της. Μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης ύπαρξη σου.

Αν δεις στο όνειρο σου το νεκρό παιδί σου :
Εάν το παιδί σου πεθάνει, είναι μια από τις πιο σπαρακτικές εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις. Μερικές φορές χρειάζονται χρόνια για να προσαρμοστείς σε ότι έχει συμβεί. 

Δεν είναι μόνο η συναισθηματική και ψυχολογική προσαρμογή, αλλά και ο τρόπος ζωής σου που συχνά είναι χτισμένος, γύρω από το πρόσωπο που έχεις χάσει. Ωστόσο, ο καθένας έχει τεράστιους πόρους επούλωσης και ικανότητα να ανταποκριθεί σε νέες εμπειρίες, ειδικά αν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές. Πολύ συχνά θα υπάρχουν όνειρα που συνεχίζουν τη σχέση σου με το παιδί.

Καταλήγοντας στην ουσία της "επίσκεψης" ενός νεκρού, συνοψίζεται στους εξής δύο λόγους :
1) Αν ονειρευτείς κάποιον που γνωρίζεις (μέλος οικογένειας, φίλο, αγαπημένο ή μακρινό γνωστό πρόσωπο), ο οποίος πέθανε πρόσφατα, η ψυχή του χρειάζεται κάποιο είδος καθοδήγησης από εσένα ή κάποιο είδος διαβεβαίωσης του θανάτου του.

2) Από την άλλη πάλι, ίσως εσύ έχεις ανάγκη την καθοδήγηση, την προστασία από ένα πνεύμα (είτε γνωστό, είτε άγνωστο) το οποίο θα εμφανιστεί με ένα μήνυμα (είτε έχεις ζητήσει συνειδητά βοήθεια, είτε όχι).

Η ομορφιά αυτών των επισκέψεων είναι ότι προσφέρουν μηνύματα και ζεστασιά, τη στιγμή που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, τόσο σε εσένα, όσο και στο πρόσωπο που έχει χάσει τη φυσική του υπόσταση.

Είναι όμορφο να γνωρίζεις, καθώς ονειρεύεσαι ότι έχεις ανάγκη από κάποιο είδος καθοδήγησης και ίσως υποσυνείδητα την ζητάς, από ένα αγαπημένο πρόσωπο που κάποτε συνδεόσασταν και απ' ότι φαίνεται προσφέρει με την σειρά του, την βοήθεια και την αγάπη του.

Αν ο νεκρός μάλιστα που είδες στο όνειρό σου, ήταν κάποιος που αγαπούσες και σε αγαπούσε πάρα πολύ, αυτό το πρόσωπο θα σου δώσει πολύ καλές συμβουλές, δείχνοντάς σου πραγματικές λύσεις μέσα από τα όνειρά σου. Μπορεί επίσης να σου εξηγήσει πολλά πράγματα σχετικά με το θάνατο του και τη δική σου ζωή.

Δεν θα ήταν ουτοπικό να πω ότι μπορείς να εμπιστευτείς τις πληροφορίες που λαμβάνεις με αυτόν τον τρόπο, επειδή οι νεκροί δεν εξαφανίζονται μετά το θάνατο. Συνεχίζουν να υφίστανται, θα συνεχίσουν να σε αγαπούν και να νοιάζονται για τη ζωή σου, ακόμα κι αν δεν έχουν πια σώμα, όπως εσύ.

Το μόνο που πρέπει να μάθεις, είναι να μη φοβάσαι και να ερμηνεύεις τα όνειρά σου, ώστε να είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσεις τα μηνύματα που λαμβάνεις καθημερινά από το ασυνείδητο, για να σου δείξουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις. 





Ψυχολογικό τεστ : Οι εννέα ερωτήσεις.....!!!!!!!!!

Το παρακάτω τεστ προσωπικότητας αποτελείται από 9 ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση σας ζητείται να περιγράψετε κάτι…

Προσοχή τα αντικείμενα που πρέπει να περιγράψετε δεν συνδέονται μεταξύ τους..!

1. Βλέπετε μια σκάλα. πως είναι; Την ανεβαίνετε;

2. Βλέπετε ένα σπίτι περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα;

3. Βλέπετε μια αρκούδα πως την αντιμετωπίζετε;

4. Βλέπετε έναν δρόμο. Περιγράψτε τον

5. Βρίσκετε κάπου κλειδιά από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Τα παίρνετε μαζί σας;

6. Βλέπετε ένα κηροπήγιο από τι υλικό είναι φτιαγμένο;

7. Βλέπετε ένα άλογο τι κάνετε με αυτό ή τι κάνετε σε αυτό;

8. Έχετε έναν κύβο περιγράψτε υλικό, μέγεθος και ότι άλλο θέλετε

9. Ζωγραφίστε σε ένα χαρτί ένα πίνακα με όποια σειρά θέλετε και γενικά όπως θέλετε τη σκάλα, το άλογο και το κηροπήγιο. Παρατηρείστε την εικόνα σας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  :
1. Η σκάλα δείχνει την επαγγελματική μας πορεία. Η ανάβαση θεωρείται κάτι καλό, η κατάβαση το αντίθετο.

2. Το σπίτι είναι ο θάνατος – όσοι μπήκατε καλό θα ήταν να προσέχετε. Αν μπαίνεις στο σπίτι, σημαίνει ή ότι είσαι συμφιλιωμένος μαζί του ή ότι ένα τέτοιο γεγονός έχει «αγγίξει» την ζωή σου πολύ έντονα ή ότι παραείσαι ριψοκίνδυνος και ψάχνεις περιπετειούλες… π.χ. Ερείπιο, με σιδερένια καγκελόπορτα, ξύλινα παντζούρια,με ιστούς από αράχνες, σκοτεινό και στοιχειωμένο.

3.Η αρκούδα είναι το σεξ και κατά προέκταση η σεξουαλική συμπεριφορά που έχουμε προς τον σύντροφό μας. Για παράδειγμα με την αρκούδα προχωρήσαμε μαζί και κάναμε παρέα η μία στην άλλη. Όμως επειδή είναι ζώο κράταγα συνέχεια κάτι αιχμηρό στο χέρι σφιχτά. Σημαίνει ότι είσαι ανοιχτός, αλλά και πάντα σε εγρήγορση. Άλλο παράδειγμα μένω ακίνητος και παρακολουθώ τις κινήσεις της. Σημαίνει περιμένεις να σου δείξει ο σύντροφός σου τι θέλει.

4. Ο δρόμος είναι η ζωή μας. Για παράδειγμα ανηφορικός, διπλής κατεύθυνσης, με καινούργιο οδόστρωμα και πεντακάθαρα πεζοδρόμια. Στο βάθος βλέπω μια νταλίκα που πλησιάζει με αναμμένα φώτα. Πρέπει να κάνω στην άκρη.Σημαίνει καλή ζωή με λίγα εμπόδια. Δεξιά γκρεμός που καταλήγει στην θάλασσα. Σημαίνει πολλές επιλογές στη ζωή.

5. Τα κλειδιά είναι οι φίλοι μας. Από το κατά πόσο παλιά ή καινούργια είναι και από το κατά πόσο τα παίρνουμε μαζί μας, φαίνεται το πόσο κοντά μας νιώθουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, τι θέση έχουν στην ζωή μας.

6. Το κηροπήγιο είναι η αγάπη που λαμβάνουμε από τους άλλους. Το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. Το ίδιο και το κρύσταλλο απλά είναι λίγο πιο βαρύ, πιο ακριβό και πιο πολύτιμο. Το μέταλλο είναι κάτι στερεό που δεν σπάει. Οξειδώνεται όμως-σκουριάζει. θέλει συχνό καθάρισμα και συντήρηση.

7. Το άλογο είναι ο σύντροφός μας. Το πως τον αντιμετωπίζουμε (ή πως αντιμετωπίζουμε την ιδέα του συντρόφου), το πως του συμπεριφερόμαστε, το ποτίζω, το ταΐζω, το χαϊδεύω και μετά κάνω ιππασία, σημαίνει ότι δίνεις κ θέλεις να παίρνεις. Αν το καβαλήσεις είσαι έτοιμος για σχέση και θέλεις να δεσμευτείς.

8. O κύβος είναι η προσωπικότητα μας. Το πλαστικό δείχνει κάποιον που είναι δυνατός, με σταθερές απόψεις που δεν αλλάζουν εύκολα το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. Όσοι έγραψαν γυαλί, καλό θα ήταν να βρουν τρόπους να οχυρώσουν τον εαυτό τους. Το μαλακό υλικό δείχνει ανθρώπους πολύ ευαίσθητους. Το ξύλο έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να είναι και ζεστό και ψυχρό. Έτσι κάπως είναι και η προσωπικότητα σου. 

9. O πίνακας είναι οι προτεραιότητές μας και η στάση ζωής μας. Για παράδειγμα στον πίνακα ζωγραφίσατε μία σκάλα προφίλ ανοδική, πάνω στην οποία ανεβαίνετε τα σκαλιά καβάλα στο άλογο, κρατώντας το κηροπήγιο στο χέρι. Σημαίνει έχετε μια στάση ζωής πολύ συνειδητοποιημένη και ισορροπημένη. Δεν βάζετε τίποτα πιο πάνω από το άλλο. Είναι αδιανόητο να φανταστείς εκπληρωμένους επαγγελματικούς στόχους χωρίς την συμμετοχή, βοήθεια και παρουσία του συντρόφου σου.





Ψυχολογικό Τεστ : Βρείτε ποια είναι τα απωθημένα σας.....!!!!!!!!!!!

Το παρακάτω τεστ έχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, ή που θα πέσει εντελώς μέσα, ή που θα πέσει εντελώς έξω. Όπως και να χει όμως, επειδή ακριβώς αναφέρεται στα απωθημένα κομμάτια μας, αξίζει, πριν αποφασίσουμε αν έπεσε μέσα ή έξω, να συλλογιστούμε λίγο στο αποτέλεσμά του.

Αυτό το τεστ σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Ούγγρο ψυχίατρο Ζόντι (Szondi) – γι’ αυτό και οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν, καθώς και η ορολογία που χρησιμοποιείται είναι εκείνης της εποχής. 

Μ’ αυτό προσπαθούσε να διερευνήσει τις βαθύτερες παρορμήσεις (τα απωθημένα) ενός προσώπου, βάσει της συμπάθειας ή της αποστροφής που του προκαλούσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ψυχοπαθών. 

Το τεστ στηρίζεται στη γενική αντίληψη ότι τα χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν περισσότερο στους άλλους, είναι εκείνα, που σε κάποιο πρώιμο στάδιο της ζωής μας, μας προκάλεσαν αποστροφή σε σχέση με τον εαυτό μας – γι’ αυτό και τα έχουμε απωθήσει.

Απώθηση : Σύμφωνα με τη ψυχαναλυτική αντίληψη, είναι ο πιο σπουδαίος ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας που διαθέτουμε. Η πιο σημαντική λειτουργία, είναι ότι μας κάνει να μεταθέτουμε στο ασυνείδητο (άρα να σπρώχνουμε στη λήθη) πράγματα που θα μας ήταν δυσάρεστα ή θα μας προκαλούσαν άγχος, αν υπήρχαν σε συνειδητό επίπεδο.

Άρνηση : Αποκαλείται η ψυχική διαδικασία, κατά την οποία αρνούμαστε απόλυτα τις βαθύτερες παρορμήσεις μας (δηλαδή πράγματα που θέλουμε πάρα πολύ), υιοθετώντας την ακριβώς αντίθετη από αυτές συμπεριφορά.

Εξιδανίκευση : Αποκαλείται η διαδικασία μετάθεσης (μεταφοράς) των απωθημένων μας σε επιλογές, καταστάσεις ή συμπεριφορές που είναι κοινωνικά αποδεκτές ή χρήσιμες, όπως οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα χόμπι, η επιλογή επαγγέλματος, ανώδυνες μικρές συνήθειες κλπ.
Οδηγίες : Κοιτάξτε προσεχτικά τα πορτρέτα των οχτώ αυτών -περισσότερων ή λιγότερο συμπαθητικών- ανθρώπων και διαλέξτε εκείνον που δεν θα θέλατε με κανένα τρόπο να συναντήσετε νύχτα, μέσα στο σκοτάδι, γιατί η όψη του σας προκαλεί αποστροφή και φόβο. Μετά διαβάστε το κείμενο που αντιστοιχεί στον αριθμό της φωτογραφίας που διαλέξατε.

Ερμηνείες :

1 ) Διαλέξατε έναν σαδιστή :
Απωθημένες τάσεις : Είναι πιθανό να έχετε απωθήσει στο υποσυνείδητό σας, κάποιες εμπειρίες από τα πρώτα χρόνια της ζωής σας, που σχετίζονται με αυταρχισμό στη συμπεριφορά σας, μια ανάγκη να κυριαρχείτε και μια ροπή προς την κακή προαίρεση. Αν διαλέξατε το πορτραίτο αυτού του ανακριτικού καθηγητή, ίσως έχετε απωθήσει στο ασυνείδητο σας, κάποιες επιθετικές ή ταπεινωτικές για τους άλλους συμπεριφορές.

Άρνηση : Μάλλον είστε ένα ολότελα άκακο και φιλήσυχο πλάσμα, πάντα έτοιμο να θυσιαστεί για τον άλλον, να τον διευκολύνει και να τον εξυπηρετήσει. Αν και είναι πιθανό να είστε ένας χαμογελαστός υπάλληλος, ή ένας αφοσιωμένος συνεργάτης, οι ανώτεροί σας ίσως δυσκολεύονται να σας χειραγωγήσουν. Όταν δεν θέλετε να κάνετε κάτι, δημιουργείτε εμπόδια (καθυστερείτε, μουτρώνετε, ή δείχνετε κακή διάθεση). Συχνά, όταν πρέπει να αμυνθείτε, καταφεύγετε στην παθητική αντίσταση και στο πείσμα, που μακροπρόθεσμα κουράζουν και φθείρουν όσους σας δημιουργούν προβλήματα.

Εξιδανίκευση : Είναι πιθανό να έχετε μετατοπίσει τα απωθημένα σας, σε χρήσιμες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές και δραστηριότητες, επιλέγοντας επαγγέλματα, όπως: χειρούργος, οδοντίατρος, αστυνομικός, εισαγγελέας ή χασάπης. Μπορεί επίσης, να τα έχετε εκλογικεύσει, δηλαδή να το εξωτερικεύετε με λογικοφανείς τρόπους, που κάνουν την ύπαρξή τους κοινωνικά αποδεκτή και δεν «απειλούν» την αυτοεκτίμησή σας. Ίσως, λοιπόν, να έχετε καλύψει π.χ. τον αυταρχισμό σας, υποστηρίζοντας ένθερμα απόψεις υπέρ της καταστολής και της επιβολής της τάξης.

2) Επιλέξατε έναν επιληπτικό:
Απωθημένες τάσεις : Όταν μιλάμε για διαταραχές της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς, που οφείλονται σε εγκεφαλική ασθένεια, βλάβη και δυσλειτουργία (όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις επιληψίας), μερικά από τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι η παρορμητικότητα, η ευερεθιστότητα, οι εκρήξεις θυμού και επιθετικότητας. Αν αυτός ο σωματώδης κύριος, με το στρογγυλό κεφάλι σας προκάλεσε αποστροφή και φόβο, ενδέχεται στη πρώιμη παιδική σας ηλικία να απωθήσατε στο υποσυνείδητο σας, κάποια τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορές.

Άρνηση : Το πιθανότερο είναι, ότι είστε φιλειρηνικοί άνθρωποι, με τεράστια αποθέματα καλοσύνης. Πράοι, ανοιχτόκαρδοι και από καλή «πάστα», όπως λένε, δίνετε την εντύπωση ότι είστε υπεύθυνοι και αυτοελεγχόμενοι. Σταθεροί στα συναισθήματά σας, δένεστε με τους ανθρώπους, τις ιδέες και τα αντικείμενα. Συχνά όμως, στο τέλος της ημέρας, νιώθετε άδειοι και εξαντλημένοι, ίσως επειδή συνεχώς καταπνίγετε όποια αρνητικά συναισθήματα νιώθετε, προκειμένου να φαίνεστε καλοί σε όλους.

Εξιδανίκευση : Είναι πολύ πιθανό, να εκτονώνετε θετικά τον παρορμητισμό σας και να ασχολείστε με τον αθλητισμό. Ακόμα όμως και αν δεν καταφεύγετε στα αθλήματα και στις φυσικές δραστηριότητες, ζείτε πάντα ακολουθώντας ένα υπερβολικά δραστήριο ρυθμό. Μάλλον περνάτε τον καιρό σας, καταστρώνοντας χίλια σχέδια και προγράμματα. Ενδέχεται όμως και να τον κατασπαταλάτε, εκτονώνοντας την ενέργειά σας, μέσα από συνεχείς και άσκοπους μικροκαβγάδες στο σπίτι.

3) Διαλέξατε έναν κατατονικό :
Απωθημένες τάσεις : Κάποια γνωρίσματα αυτής της ψυχικής διαταραχής, είναι η υπερβολική διέγερση της φαντασίας και της νόησης γενικότερα και ο αρνητισμός. Αν, λοιπόν, αυτός ο αξύριστος αλλά χαμογελαστός κύριος, σας αναστάτωσε, ίσως να έχετε απωθήσει στο ασυνείδητο σας, κάποια «κοχλάζουσα» υπερκινητικότητα του νου που, αν δεν είχε ελεγχθεί ή μετατοπιστεί, ίσως να σας είχε κάνει να χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα.

Άρνηση : Είναι πιθανό, να μένετε «γατζωμένοι» σε βεβαιότητες και να έχετε αυτοπεριοριστεί σε στερεοτυπικές συμπεριφορές (δεν σας αρέσουν οι καινοτομίες και οι αλλαγές). Ίσως είστε ο τύπος του συνεσταλμένου και άτολμου ανθρώπου, που πιέζεται ιδιαίτερα, όταν πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Ο μεγάλος σας φόβος, είναι μην τυχόν και χάσετε τον έλεγχο. Είστε ένα κάπως άκαμπτος, συχνά αμυντικός και ίσως συμπλεγματικός άνθρωπος, που ποτέ δεν παρεκκλίνει από τους κώδικες συμπεριφοράς. Συγκρατημένοι και εσωστρεφείς, δυσκολεύεστε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και να αφεθείτε.

Εξιδανίκευση : Είναι πιθανό, η δυνατή φαντασία σας να σας ωθεί σε «πολύχρωμες», πάντα όμως πολύ δομημένες δραστηριότητες. Έτσι, λοιπόν, ίσως έχετε στραφεί σε επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από «περιχαρακωμένη» δημιουργικότητα, όπως π.χ. γραφίστας, δημοσιογράφος, φωτογράφος, στυλίστας.

4) Διαλέξατε μια σχιζοφρενή:
Απωθημένες τάσεις : Η σχιζοφρενική προσωπικότητα, χαρακτηρίζεται από έντονη απάθεια, διαστρεβλώσεις της σκέψης και από ασύμβατο ή επίπεδο συναίσθημα. Αν αυτό το απαθές βλέμμα και το ανέκφραστο πρόσωπο, σας έκαναν να ανατριχιάσετε, ίσως σε κάποιο πρώιμο στάδιο της παιδικής σας ηλικίας, να απωθήσατε ένα συναίσθημα αδιαφορίας απέναντι στους άλλους και απόσυρσης από πράγματα και γεγονότα.

Άρνηση : Πρέπει μάλλον να είστε πολύ κοινωνικοί. Πιστεύετε στις συναναστροφές και στην επικοινωνία με τους άλλους, απολαμβάνετε την παρέα και βγαίνετε έξω συχνά. Η κοινωνικότητα σας είναι, μάλλον, απατηλή και ίσως κρύβει μια καλά απομονωμένη ύπαρξη, που ζει με το αίσθημα ότι είναι πάντα μόνη. Οι σχέσεις σας, μπορεί να σας φαίνονται απρόσωπες και επιφανειακές, σαν να τους λείπει το αληθινό συναίσθημα (έστω και αν – ή μάλλον ιδιαίτερα – όταν αυξάνετε τις σεξουαλικές συνευρέσεις). Κατά βάθος, ίσως να νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη τους άλλους και τη συνύπαρξη μαζί τους.

Εξιδανίκευση : Μπορεί να έχετε στραφεί σε μοναχικές δραστηριότητες, ή σε ότι μπορεί να σχετίζεται με τη διανόηση, όπως είναι η μουσική, η ανάγνωση, ο διαλογισμός. Ενδέχεται επίσης, να έχετε αναπτύξει κάποιο ενδιαφέρον για φυσικές δραστηριότητες, που έχουν και μια μυστικιστική διάσταση, π.χ. το τρέκινγκ και η ορειβασία. Επίσης, μπορεί να αποζητάτε εμπειρίες απομόνωσης, λόγου χάρη, να κάνετε το γύρο του κόσμου μόνοι σας με σκάφος ή να αποσύρεστε για κάποιο διάστημα σε μοναστήρι.

5) Διαλέξατε μια υστερική :
Απωθημένες τάσεις : Κάποια από τα γνωρίσματα της προσωπικότητας, που αποκαλείται υστερική, είναι τα επιφανειακά και ασταθή συναισθήματα, ο ναρκισσισμός και η επιδειξιομανία. Αν διαλέξατε, ως το πρόσωπο που θα σας τρόμαζε περισσότερο απ’ όλα, αυτή την παράξενη κυρία, με τα βαριά βλέφαρα, ίσως είναι επειδή έχετε απωθήσει μια ασυγκράτητη επιθυμία να γοητεύσετε, μια ροπή προς το κραυγαλέο και μια δίψα για επιβεβαίωση.

Άρνηση : Ίσως δίνετε την εντύπωση ενός συγκρατημένου ανθρώπου, με έντονη εσωτερικότητα. Στη πραγματικότητα όμως, ενδέχεται να είστε ένας άνθρωπος, που μολονότι εμφανίζεται ως αθόρυβος και ταπεινός, διακατέχεται από μια ακατανίκητη και υπερβολική επιθυμία να γοητεύει τους άλλους. Φροντίζετε σχολαστικά την εμφάνισή σας και τη συμπεριφορά σας. Κομψοί, κλασικοί, ντυμένοι συνήθως στην «πένα», φροντίζετε πάντα να συνδυάζετε την αμφίεση σας, με ένα αξεσουάρ που τραβάει το βλέμμα.

Εξιδανίκευση : Μπορεί να έχετε ασχοληθεί με μια σπάνια ειδικότητα (π.χ. λατινική φιλολογία), να κάνετε κάποιες ιδιαίτερες επιλογές (π.χ. να είστε αποκλειστικά χορτοφάγοι) ή να εκδηλώνετε μια ανώδυνη μικρή μανία ή συνήθεια, όπως π.χ. να γλύφετε τα χείλια σας πριν μιλήσετε.

6) Διαλέξατε μια καταθλιπτική :
Απωθημένες τάσεις : Η έλλειψη αυτοεκτίμησης, τα αισθήματα κατωτερότητας και ενοχής, είναι τα βασικότερα συμπτώματα της κατάθλιψης. Το γεγονός, ότι αυτό το άκακο ον, αποτελεί για εσάς την ενσάρκωση της αποστροφής, ίσως σημαίνει ότι είστε ένας βαθιά θλιμμένος άνθρωπος, που καταφέρνει να έχει αυτά τα συμπτώματα υπό έλεγχο.

Άρνηση : Πρέπει, μάλλον, να είστε μια εξωστρεφής, άνετη και ανέμελη προσωπικότητα. Μερικές φορές μάλιστα, μπορεί να εμφανίζεστε σαν ένας πραγματικός ανεμοστρόβιλος. Επιδεικνύετε δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία κάθε στιγμή. Μερικές φορές βέβαια, εκνευρίζεστε, ή εκδηλώνετε κρίσεις δυσθυμίας και παράξενης μελαγχολίας (το σύνδρομο του θλιμμένου κλόουν). Μπορεί επίσης να γίνετε καχύποπτοι και πικρόχολοι.

Εξιδανίκευση : Είναι πολύ πιθανό, να μεταθέτετε την ψυχική σας δυστυχία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ψυχολόγου των άλλων, ψάχνοντας να βρείτε λύσεις στα προβλήματά τους.. Εναλλακτικά, στρέφεστε ή και αφιερώνεστε ολόψυχα σε κάποιου είδους στράτευση.

7) Διαλέξατε έναν μανιακό :
Απωθημένες τάσεις : Κάποια από τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά της μανίας, είναι η εξωστρέφεια, η υπερδιέγερση, η υπερεκτίμηση του εαυτού και η αλόγιστη σπατάλη συναισθημάτων και χρημάτων. Αν αυτή η καλοσυνάτη φάτσα, σας προκαλεί αποστροφή, ίσως σημαίνει πως κρύβετε μέσα σας μια έξαψη, που αν δεν ελεγχόταν, θα σας μετέτρεπε σε κάποιο φωτισμένο ή φανατικό «μύστη», με τον οποίο θα ήταν αδύνατον να ζήσει κανείς.

Άρνηση : Είναι πολύ πιθανό, να είστε κάποιος που δεν θέλει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του και που απεχθάνεται τον θόρυβο, τις ακρότητες και τις υπερβολές. Είστε ένα πρότυπο διακριτικότητας, αυτοσυγκράτησης και μέτρου. Λογικοί και οικονόμοι, έχετε πάντα μια απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά: τίποτα δεν χάνετε και τίποτα δεν σας ξεφεύγει. Μερικές φορές όμως, αυτό το μανιακό απωθημένο σας, μπορεί να εκδηλώνεται με έναν κοινωνικό τρόπο, όπως με το να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους, εκφράζοντας την ανάγκη να τα ελέγχετε όλα, να τα επαληθεύετε και να τα επιβλέπετε.

Εξιδανίκευση : Ενδέχεται όμως και να έχετε εξιδανικεύσει αυτά τα απωθημένα. Έτσι είναι πιθανό, να είστε ο χαρούμενος σύντροφος, η «ψυχή» της παρέας, ο DJ, με λίγα λόγια το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μπορεί να διοργανώνετε τις πιο επιτυχημένες γιορτές ή διασκεδάσεις και να χαρίζετε στους άλλους όλες τις χαρές. Στη περίπτωση αυτή, το μέλλον σας βρίσκεται στις δημόσιες σχέσεις, στη διαφήμιση ή σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διασκέδαση.

8) Διαλέξατε μια προσωπικότητα με διαταραγμένη ταυτότητα :
Απωθημένες τάσεις : Αυτού του είδους η προσωπικότητα, εκφράζεται με μια επιθυμία του ατόμου να ζει και να γίνεται αποδεκτό ως μέλος του αντίθετου φύλου. Αν αυτός ο νεαρός σας φαίνεται επικίνδυνος και διεφθαρμένος, ίσως στη πρώιμη παιδική σας ηλικία, να απωθήσατε κάποιο πρόβλημα ταυτότητας ή πιο ειδικά κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη ταυτότητα του φύλου σας.

Άρνηση : Αν λειτούργησε ο αμυντικός μηχανισμός της άρνησης, μπορεί να έχετε μια τάση να επιβεβαιώνετε εμφατικά το βιολογικό σας φύλο. Στη περίπτωση αυτή, οι συμπεριφορές, οι τρόποι και η εμφάνισή σας, τονίζουν ότι είστε ένας πραγματικός άντρας ή μια αληθινή γυναίκα. Αν είστε άντρας, μπορεί να είστε πολύ “μάτσο”, αν είστε γυναίκα μπορεί να είστε υπερβολικά σέξι και να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να σαγηνεύσετε τους άλλους (π.χ. να φλερτάρετε συνέχεια). Μπορεί επίσης, να είστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι στους ομόφυλους σας και ίσως αναλώνεστε με το πως να κλέψετε το σύντροφό τους.

Εξιδανίκευση : Είναι πιθανό, να αφιερώνετε ολόκληρη τη ζωή σας, αποκλειστικά στον αγώνα για τις βασικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα των δύο φύλων, η εξίσωση των μισθών, τα ίσα δικαιώματα, ή να σας αρέσουν (και να σημειώνετε επιτυχία) σε δραστηριότητες που παραδοσιακά συνδέονται με το άλλο φύλο, όπως στην περίπτωση των αντρών: η μόδα, η κομμωτική, το μακιγιάζ και στην περίπτωση των γυναικών: η μοτοσικλέτα, το κυνήγι κλπ.





Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ποιο μαγικό χάρισμα σου δόθηκε σύμφωνα με την ημερομηνίας γέννησής σου ;


Από την άποψη της αριθμολογίας, η ημερομηνία γέννησής σου δεν είναι τυχαία και εκτός από την τύχη, μπορεί να σου αποκαλύψει μαγικά δώρα που δεν υποψιάζεσαι καν ότι μπορείς να κατέχεις.

Για να μάθεις το μυστικό σου δώρο, πρόσθεσε τα ψηφία της ημερομηνίας σου, το μήνα και το έτος γέννησης, μέχρι να έχεις ένα μονοψήφιο αριθμό.

Για παράδειγμα, αν έχεις γεννηθεί στις 12/3/1978, το μονοψήφιο άθροισμα θα είναι 4.
(1+2+3+1+9+7+8=6+25=31=4)

Στη συνέχεια μπορείς να δεις παρακάτω, σύμφωνα με το astrology.gr,την σημασία του μονοψήφιου αριθμού σου, που προέκυψε από το αποτέλεσμα :

1 – Έχεις μια ισχυρή θέληση και είσαι ειδήμονας στο να ελέγχεις τους ανθρώπους γύρω σου. Το κρυμμένο ταλέντο σου είναι να πείθεις και να υπνωτίζεις τους άλλους. Δηλαδή να μπορείς να κυριαρχείς στο μυαλό του κάθε ατόμου και να καθοδηγείς ομάδες ανθρώπων.

2 – Είσαι πολύ ευαίσθητος/η και συμπονετικός/η. Το δώρο σου βρίσκεται στα χέρια σου. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις για να ανακουφίσεις τον πόνο των άλλων, αλλά και να αποκαταστήσεις γρήγορα την ενέργειά σου, ερχόμενος/η σε επαφή με τη φύση.

3 – Είσαι ένα «όργανο» της μοίρας. Τι εννοώ; Γεννήθηκες κάτω από ένα τυχερό αριθμό και η επιτυχία θα σε ακολουθεί σε όλη τη ζωή σου. Ο παλιός κανόνας «Να προσέχεις τι εύχεσαι» ισχύει για εσένα, δεδομένου ότι το δώρο σου είναι ότι οι σκέψεις και οι επιθυμίες σου, μπορούν να γίνουν γρήγορα πραγματικότητα.

4 – Είσαι πολύ μετρημένος/η και λογικός/η. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να θέσει μια κατάρα ή να σε επηρεάσει αρνητικά με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί έχεις μια πολύ ισχυρή ενεργειακή ασπίδα που σε προστατεύει.

5 – Μπορεί να διαθέτεις μια πολύ ανεπτυγμένη και απίστευτα ισχυρή διαίσθηση. Αυτό καθορίζει και το δώρο σου, το οποίο είναι να μπορείς να προβλέπεις το μέλλον με εξαιρετική ακρίβεια. Λάβε υπόψη σου τα προαισθήματα, επειδή κατά την πλειοψηφία τους, είναι αλήθεια.

6 – Είσαι βαθιά συναισθηματικός/η. Τα συναισθήματά σου είναι και το πιο ισχυρό όπλο σου. Έχεις μια ευκολία να αντιλαμβάνεσαι το τι αισθάνονται οι άλλοι και έτσι να μπορείς να τους κατανοείς ή να διαβάζεις τις σκέψεις τους, χωρίς πρόβλημα.

7 – Είσαι ένα άτομο ιδιαίτερα πνευματικό. Το δώρο, που σου δόθηκε σε αυτή την ζωή, είναι να ονειρεύεσαι προφητικά όνειρα. Αν τα ερμηνεύσεις σωστά, μπορείς να αποφύγεις πολλές δύσκολες καταστάσεις και να λύνεις τα προβλήματα σου πολύ πιο εύκολα.

8 – Είσαι εξαιρετικά προσεκτικός/η. Δεν σου αρέσει να ψεύδεσαι και θα προσπαθήσεις να εκθέσεις τους απατεώνες ή τους ψεύτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μοίρα σου, σε έχει προικίσει με το ταλέντο του να είναι σε θέση να διακρίνεις τα ψέματα από την αλήθεια.

9 – Είσαι μια δημιουργική προσωπικότητα. Μπορεί να διαθέτεις καλλιτεχνικές δεξιότητες και συχνά να δεις πράγματα και καταστάσεις που άλλοι δεν μπορούν. Το δώρο σου, είναι ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον θανόντα και έστω και υποσυνείδητα να λαμβάνεις πληροφορίες από τον άλλο κόσμο.




makeleio.gr

Καθρέπτες : Νιώθεις ότι βλέπεις......!!!!!!!!!!

Σας έχει συμβεί ποτέ να νιώσετε άβολα ή στενάχωρα με κάποιον που είναι θλιμμένος; Να κλάψετε παρακολουθώντας μια σκηνή σε μια ταινία; Να γελάσετε ή να χαρείτε με το γέλιο κάποιου άγνωστου για εσάς ανθρώπου; Να ακούσετε για κάτι δυσάρεστο που συνέβη σε κάποιον και να νιώσετε πόνο στο στομάχι ή άγχος; Να βλέπετε να τρώνε ένα γλυκό ή ένα φαγητό στην τηλεόραση και να σας έρθει η μυρωδιά ή η γεύση του; Έχετε αναρωτηθεί γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως υπάρχουν στον εγκέφαλο μας κάποια κύτταρα (νευρώνες) που έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούνται τόσο όταν κάνουμε εμείς οι ίδιοι κάτι όσο και όταν παρατηρούμε κάποιον άλλον να κάνει κάτι.

Αυτά τα κύτταρα ονομάστηκαν νευρώνες-καθρέφτες, επειδή έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούνται ακόμα κ μέσω της παρατήρησης. Αρχικά, αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε στους πιθήκους σε πειράματα που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα, την δεκαετία του '90. 

Όπου, το δίκτυο νευρώνων που ενεργοποιούνταν όταν ο πίθηκος έπιανε ένα φιστίκι, είχε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί ακόμα και όταν ο πίθηκος έβλεπε ή άκουγε (το σπάσιμο ενός φιστικιού) κάποιον άλλον πίθηκο. Πρόσφατη έρευνα από τον νευροψυχολόγο Crhris Firth και την ομάδα του,απέδειξε την ύπαρξη νευρώνων - καθρεπτών και στον ανθρώπινο εγκέφαλο : και μάλιστα στην κάτω έλικα του μετωπιαίου λοβού, μια εγκεφαλική περιοχή αντίστοιχη της περιοχής F5 του προκινητικού εγκεφάλου των πιθήκων, όπου αρχικά εντοπίσθηκαν αυτοί οι νευρώνες.

Μάλιστα, πιθανολογείται ότι το σύστημα καθρεπτικών νευρώνων είναι μία εξελικτική προσαρμογή του εγκεφάλου του ανθρώπου πριν από 50.000 χρόνια στην οποία οφείλεται το άλμα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού ...

Επομένως, όταν παρατηρώ εσένα : τον θυμό, την απογοήτευση, το αίσθημα απόρριψης, τη χαρά σου - ότι και να είναι, όταν νιώθω αυτό που κάνεις, οι ίδιοι νευρώνες ενεργοποιούνται και σε μένα, σαν να βιώνω την ίδια εμπειρία κι εγώ. ...

Και αντίστροφα, μπορώ να σε επηρεάσω θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την δική μου διάθεση....Αλλά ακόμα, και τον ίδιο μου τον εαυτό μπορώ να επηρεάσω. Για παράδειγμα, εάν χαμογελάσω έστω και «τεχνικά» χωρίς να το νιώθω «πραγματικά» θα ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχοι νευρώνες στον εγκέφαλο μου κ θα οδηγήσουν στην έκλυση ουσιών, ως εάν γελούσα «πραγματικά»...





Ψυχολογικό τεστ : Το κάστρο.....!!!!!!!!!

Φαντάσου λοιπόν πως βρίσκεσαι μπροστά σε ένα κάστρο. Η συνέχεια του σεναρίου ξετυλίγεται μέσα από τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Πόσο εύκολα ρισκάρεις στη ζωή;

Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί στο μέλλον και ποια είναι η εικόνα που πιστεύεις ότι έχουν οι άλλοι για εσένα;

Πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε τις απαντήσεις που σας εκφράζουν πιο καλά και μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα σας, μέσα από αυτόν τον φανταστικό περίπατο στο κάστρο.

1. Ετοιμάζεσαι να περάσεις την πόρτα ενός κάστρου! Πώς ακριβώς την φαντάζεσαι;

Είναι μια απλή πόρτα

Καλυμμένη με φυτά και κάπως δύσκολο να την βρεις

Τεράστια, ξύλινη με μεταλλικές λεπτομέρειες και λίγο τρομακτική

2. Περνάς την πόρτα του κάστρου και συνειδητοποιείς ότι σε αυτό δεν υπάρχει ψυχή. Είναι έρημο. Τι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις στο χώρο;

Μια τεράστια βιβλιοθήκη, από τοίχο σε τοίχο, γεμάτη βιβλία

Ένα τεράστιο τζάκι και μια δυνατή φωτιά να καίει

Μια μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων με τεράστιους πολυελαίους και κόκκινα χαλιά

Έναν μακρύ διάδρομο με πολλές κλειστές πόρτες

3. Κοιτάς για λίγο γύρω στο χώρο και βρίσκεις μια σκάλα. Ξεκινάς να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια της. Πως θα περιέγραφες τη σκάλα;

Μοιάζει απότομη και αχανής… σαν να μην τελειώνει πουθενά

Είναι μια εντυπωσιακή γυριστή, αριστοκρατική σκάλα

4. Αφού ανέβεις τη σκάλα, φτάνεις σε ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο υπάρχει μόνο ένα παράθυρο. Πόσο μεγάλο είναι το παράθυρο;

Είναι ένα κανονικό παράθυρο

Είναι πάρα πολύ μικρό, σχεδόν φεγγίτης

Το παράθυρο είναι τεράστιο, τόσο που πιάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια του τοίχου

5. Κοιτάζεις έξω από το παράθυρο. Τι είναι αυτό που βλέπεις;

Μεγάλα κύματα που σκάνε με μανία πάνω σε βράχια

Ένα χιονισμένο δάσος;

Μια καταπράσινη πεδιάδα

Μια μικρή, ζωντανή πόλη

6. Κατεβαίνεις τις σκάλες και βρίσκεσαι πάλι στο χώρο που ήσουν όταν πρωτομπήκες στο κάστρο. Προχωράς και βρίσκεις μια πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Την ανοίγεις και έτσι βγαίνεις σε μια αυλή. Πως ακριβώς μοιάζει η αυλή;

Είναι γεμάτη υπερτροφικά φυτά, χόρτα, σπασμένα ξύλα και πεσμένα συρματοπλέγματα

Είναι άψογα διατηρημένη με αμέτρητα και πολύχρωμα λουλούδια

Είναι λίγο ζούγκλα, αλλά μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφη θα γινόταν αν κάποιος την καθάριζε, της έβαζε μια τάξη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

Ερώτηση 1η – Η πόρτα
Η πόρτα αναπαριστά την σχέση σου με το καινούριο και τις νέες εμπειρίες. Αν την είδες απλή, καθημερινή, τότε μάλλον δεν σε φοβίζει καθόλου οποιαδήποτε νέα πρόκληση και θα δοκίμαζες την τύχη σου σε νέα πράγματα και καταστάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν πάλι δυσκολεύεσαι να τη βρεις, τότε μάλλον δεν καταφέρνεις να εντοπίσεις εύκολα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις στο μέλλον και η ζωή σου σε αυτό, μοιάζει θολή και ακαθόριστη. Φυσικά, αν τελικά η επιλογή σου αφορούσε σε μια μεγάλη, τρομακτική πόρτα, τότε πιθανότατα έχεις φοβία του αγνώστου και είναι δύσκολο για εσένα να βγεις από τη βολή σου και να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες.

Ερώτηση 2η – Μέσα στο κάστρο
Ο χώρος μέσα στο κάστρο, που βλέπεις μπαίνοντας από την πόρτα, είναι η ιδέα που πιστεύεις πως έχουν οι γύρω σου για εσένα. Αν για παράδειγμα είδες μια βιβλιοθήκη, τότε μάλλον θεωρείς ότι είσαι το άτομο στο οποίο μπορούν να στηριχθούν οι άλλοι και να βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους. Το μεγάλο τζάκι με τη δυνατή φωτιά δίνει μια αίσθηση θαλπωρής, αλλά και πάθους που πιστεύεις ότι προκαλείς στους ανθρώπους. Μια φανταχτερή αίθουσα εκδηλώσεων, υποδηλώνει πως έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να θαμπώσεις τους γύρω σου και πως σίγουρα νιώθεις να έχεις πολλά να δώσεις. Αν πάλι κατέληξες στον μακρύ διάδρομο με τις κλειστές πόρτες, αισθάνεσαι πως δύσκολα οι άλλοι σε καταλαβαίνουν και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να διεισδύσουν περισσότερο μέσα σου.

Ερώτηση 3η – Η σκάλα
Η σκάλα δείχνει την εικόνα που έχεις για τη ζωή. Η απότομη και αχανής σκάλα δείχνει άτομο που βλέπει τη ζωή σαν βάσανο, με πολλές δυσκολίες και ατελείωτη ταλαιπωρία. Αντίθετα η όμορφη γυριστή σκάλα προς τον… “παράδεισο” εξηγεί πόσο ρομαντικό άτομο είναι κανείς. Ένα άτομο που βλέπει τον κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι!

Ερώτηση 4η – Το παράθυρο
Το παράθυρο είναι ο τρόπος που αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ένα μικρό λοιπόν παράθυρο εξηγεί πως είσαι πιεσμένος και παγιδευμένος στη ζωή σου. Συχνά νιώθεις σαν να μην υπάρχει διέξοδος από αυτό που βιώνεις. Ένα φυσιολογικό παράθυρο, δείχνει άτομο με ρεαλιστικές απαιτήσεις και προσδοκίες από τη ζωή του στην παρούσα φάση. Υπάρχουν περιορισμοί και συμβιβασμοί, όμως το μέλλον είναι εκεί και φαίνεται καθαρά. Αντίθετα, αν το παράθυρο είναι γιγαντιαίο, τότε μάλλον αισθάνεσαι ανίκητη, ελεύθερη και ικανή να πετύχεις ό, τι θέλεις.

Ερώτηση 5η – Η θέα από το παράθυρο
Η θέα από το παράθυρο είναι η γενική εικόνα της ζωής σου συνολικά! Μια φουρτουνιασμένη θάλασσα αναδεικνύει ζωή ταραχώδη και άστατη ενώ ένα χιονισμένο δάσος, άνθρωπο που έζησε απομονωμένος και ψυχρός από τον πολύ κόσμο. Το καταπράσινο λιβάδι πάλι, δείχνει πως η ζωή σου είναι ήρεμη και σταθερή, χωρίς πολύ στρες και άγχος. Τέλος, μια ζωντανή πόλη εξηγεί έναν άνθρωπο που γενικά στη ζωή του ζει έντονα και μέσα συναναστρέφεται με πολύ κόσμο.

Ερώτηση 6 – Η αυλή του κάστρου
Η εικόνα της αυλής είναι και η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον! Αν λοιπόν ο κήπος σου είναι καλοφτιαγμένος και λαμπερός, τότε νιώθεις πως το μέλλον σου θα είναι παραδεισένιο. Από την άλλη, μια εικόνα ενός πολλά υποσχόμενου, αλλά παραμελημένου κήπου, δείχνει άτομο αισιόδοξο, που όμως ανησυχεί αν θα βρει την ενέργεια να “συμμαζέψει” τον κόσμο και να τον κάνει πιο όμορφο στο μέλλον. Εκείνοι που επέλεξαν τον χορταριασμένο, κατεστραμμένο κήπο είναι οι απαισιόδοξοι της παρέας που δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα για το μέλλον.




Δείτε πώς σας επηρεάζουν τα χρώματα χωρίς να το καταλαβαίνετε.....!!!!!!!!!

Tα χρώματα είναι γνωστό ότι έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν συγκεκριμένα συναισθήματα, να μας αυξήσουν το αίσθημα της πείνας, να διεγείρουν εκείνα του φόβου, του πάθους ή της ζήλιας, ακόμα και να κάνουν ένα μωρό τα βάλει τα κλάματα.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η επιστήμη του Marketing έχει εντρυφήσει βαθιά στον τρόπο που η ψυχολογία και η συμπεριφορά των ανθρώπων συνδέονται και επηρεάζονται από τα χρώματα. 

Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, ότι οι πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζουμε για ένα προϊόν εξαρτώνται σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 90% από τα χρώματα που το συνοδεύουν.

Δείτε με ποιον τρόπο σας επηρεάζουν τα πιο κοινά χρώματα γύρω σας και δεν το καταλαβαίνετε :

Κόκκινο
Διεγείρει το αίσθημα της πείνας και ενισχύει τη δυνατότητα του εγκεφάλου να εστιάσει σε λεπτομέρειες. Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012 στην επιθεώρηση Journal of Hospitality & Tourism έδειξε ότι οι σερβιτόρες που φοράνε κόκκινο χρώμα παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα αν σερβίρουν σε άντρες. Επίσης, το κόκκινο μπορεί να περιορίσει τις επιδόσεις σας σε κάποιο τεστ ή κάποια δραστηριότητα επειδή είναι συνυφασμένο με τον κίνδυνο και μειώνει το κίνητρο.

Μπλε
Ενθαρρύνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί δημιουργικά και «εκτός πεπατημένης». Επίσης έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το αίσθημα της πείνας και μας υπενθυμίζει την στειρότητα.

Πράσινο
Ευνοεί την εσωτερική ηρεμία και διεγείρει στο μυαλό την έννοια της εμπιστοσύνης και της καλής υγείας. Έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα διατροφικά προϊόντα που είχαν πράσινη συσκευασία θεωρούνταν περισσότερο υγιεινά σε αντίθεση με ίδια προϊόντα που είχαν όμως κόκκινη συσκευασία.

Κίτρινο
Θεωρείται το πιο «χαρούμενο» χρώμα στο χρωματικό φάσμα. Πιστεύεται ότι αυξάνει τον μεταβολισμό και δίνει στο σώμα μια έξτρα "ώθηση" ενέργειας. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι τα μωρά είναι πιο πιθανό να κλάψουν όταν περιτριγυρίζονται από το κίτρινο χρώμα.

Ροζ
Αυτό το ήρεμο και «ζεστό» χρώμα έχει συνδεθεί με την αγάπη και την θηλυκότητα. Λέγεται ότι έχει τόσο ισχυρή επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα βάφουν με ροζ χρώμα μερικά δωμάτια προκειμένου να ηρεμούν τους πιο ευέξαπτους κρατούμενους.

Μαύρο
Θεωρείται το πιο «δυσοίωνο» από όλα τα χρώματα και έχει συνδεθεί με τον θάνατο και το πένθος. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ωστόσο, πίστευαν ότι το μαύρο συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση.

Λευκό
Θεωρείται το χρώμα της αγνότητας, της αθωότητας και του κενού, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο της ειρήνης και της ευρυχωρίας. Επίσης, πιστεύεται ότι προκαλεί μειλίχια και στείρα συναισθήματα, ο οποίος είναι και ο λόγος που επιλέγεται στα περισσότερα νοσοκομεία και οι γιατροί φορούν κατά κανόνα λευκή ρόμπα.





Πώς η εποχή που γεννηθήκατε επηρεάζει τη διάθεσή σας.....!!!!!!

Η ψυχική διάθεση και η ιδιοσυγκρασία (το ταμπεραμέντο) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ένας από αυτούς -περιέργως - είναι και η εποχή που γεννήθηκε κανείς, σύμφωνα με μια νέα Oυγγρική επιστημονική έρευνα.

Από τα παλιά χρόνια, η αστρολογία έχει προσπαθήσει να συσχετίσει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου με την επιρροή των πλανητών την εποχή που γεννήθηκε και τώρα οι επιστήμονες, με τον δικό τους τρόπο, έρχονται να αναγνωρίσουν μια εποχική επιρροή στην κυρίαρχη ψυχική δομή της προσωπικότητας.

Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εποχή της γέννησης μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης,μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της με το πότε γεννήθηκε καθένας.

Η ανάλυση, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι :

- Οι άνθρωποι με κυκλοθυμική προσωπικότητα έχουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό γεννηθεί το καλοκαίρι. Αντίθετα, σπάνια είναι κυκλοθυμικός κάποιος που έχει γεννηθεί τον χειμώνα.

- Οι άνθρωποι με υπερθυμία (υπερβολικό αίσθημα ευεξίας και ενεργητικότητας) έχουν γεννηθεί κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι.

- Όσοι έχουν γεννηθεί τους χειμωνιάτικους μήνες, είναι πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε ευερεθιστότητα και νεύρα, σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί άλλες εποχές του έτους.

- Οι γεννημένοι στη διάρκεια του φθινοπώρου εμφανίζουν πολύ μικρότερη τάση για κατάθλιψη σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί τον χειμώνα.

Aνάλογα με το πότε γεννιέται κανείς, αυξάνεται ή μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίσει ορισμένες διαταραχές διάθεσης και συναισθήματος».

Πάντως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι, προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να πουν μέσω ποιων μηχανισμών η εποχή της γέννησης ασκεί μια τόσο μόνιμη επιρροή. 

Δεν αποκλείουν πάντως ότι εμπλέκονται κάποια γονίδια, τα οποία ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με την εποχή της γέννησης.

Προηγούμενες έρευνες εξάλλου, έχουν δείξει ότι η εποχή της γέννησης παίζει ρόλο στο κατά πόσο κάποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο ευάλωτος σε διάφορες ασθένειες, σωματικές και ψυχικές, όπως η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη, η επιληψία και οι όγκοι στον εγκέφαλο. Έχει ακόμα διαπιστωθεί ότι η εποχή της γέννησης σχετίζεται με το πόσο δημιουργικός και καινοτόμος είναι κάποιος.





Οι ελιές... λένε το μέλλον -Τι φανερώνουν για την προσωπικότητα και την τύχη του ατόμου....!!!!!!!!!

Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία οι ελιές και ειδικά οι κρεατοελιές μπορούν να φανερώσουν αφενός πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου, αφετέρου το τι... μπορεί να τους συμβεί στο μέλλον. 

Ο Σάιμον Βονγκ, ειδικός στην κινεζική αστρολογία εξηγεί το τι μπορεί να φανερώνει η ύπαρξη μιας ελιάς σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος: 

Μέτωπο
Φανερώνει άτομο που επικοινωνεί καλά με ανθρώπους που έχουν εξουσία, όπως τους προϊσταμένους του στη δουλειά, ή τους γονείς του. Επίσης φανερώνει άτομο που επικεντρώνεται σε στόχους και έχει ατελείωτη ενέργεια.

Φρύδια
Κάτω από τα φρύδια αποκαλύπτει ότι το άτομο που την έχει θα πλουτήσει. Αν μάλιστα δεν φαίνεται καλά και κρύβεται από τα φρύδια φανερώνει κάποιον... κρυμμένο θησαυρό. Αν βρίσκεται πάνω από τα φρύδια φανερώνει μια σταθερή ροή χρημάτων.

Βλέφαρα
Συμβολίζει δυσαρμονία μέσα στην οικογένεια και μια τάση το άτομο που την έχει, να χάνει χρήματα. Οι ελιές κάτω από τα μάτια φανερώνουν άτομο υπερβολικά ευαίσθητο.

Μάγουλα
Δείχνει άτομο που προτιμά τη μοναξιά και πιθανότατα δεν θέλει να κάνει οικογένεια. Η κρεατοελία πάνω από το... χαμόγελο δείχνει μια ροπή προς ατυχήματα.

Αυτιά
Στους λοβούς φανερώνει άτομο εξαιρετικής προσωπικότητας, που θα αποκτήσει φήμη. Στη μέση του αυτιού θεωρείται σημάδι μακροζωίας, ενώ στην κορυφή εξαιρετικού μυαλού. Αν υπάρχουν κρεατοελιές και στα δυο αυτιά τότε το άτομο που τις έχει μάλλον θα απολαύσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή.

Μύτη
Μια ελιά στην κορυφή της μύτης δείχνει ασταθή χαρακτήρα, που ενδεχομένως να μην καταφέρει να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση. Μια ελιά στην κορυφή της μύτης, δεδομένου ότι εμποδίζει τη ροή της καλής ενέργειας φανερώνει κάποια παγίδευση ή προβλήματα στο μέλλον. Δείχνει επίσης ότι το άτομο μπορεί να χρειαστεί να εργαστεί σκληρά για να σταθεροποίηση την ενέργειά του και τη... θέση του.

Πηγούνι
Μια κρεατοελιά στο πηγούνι δείχνει επιμονή, αποφασιστικότητα και πείσμα. Μπορεί, επίσης, να δείχνει την ανάγκη για αλλαγή.

Χείλη
Οι ελιές που βρίσκονται αριστερά ή δεξιά του άνω χείλους δείχνει άτομα που απολαμβάνουν το καλό φαγητό, είναι γενναιόδωρα και απολαμβάνουν τη ζωή τους. Οι ελιές κάτω από τα χείλη φανερώνουν άτομα που ίσως αναθρέψουν παιδιά που θα πετύχουν στη ζωή τους.

Λαιμός
Ο λαιμός αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ του κεφαλιού και του σώματος. Μια ελιά στο λαιμό μπορεί να εμποδίζει την ροή της ενέργειας και για αυτό μπορεί τα άτομα που τις φέρουν να είναι δυστυχισμένα. Στο κέντρο του λαιμού μπορεί να δείχνει άτομο με άγριο χαρακτήρα.

Χέρια
Οι κρεατοελίες κάτω από τον αγκώνα δείχνουν άτομα συμπονετικά. Ελιές ανάμεσα στον αγκώνα και στον ώμο δείχνουν άτομο που του έρχονται λεφτά...

Στήθος
Η ελιά στο στήθος συμβολίζει δύναμη. Άτομα με ελιές στο στήθος συνήθως έχουν υψηλή κοινωνική θέση ή κάνουν μια δουλειά που προσφέρει ευρεία κοινωνική αποδοχή. Επίσης, για τις γυναίκες φανερώνει ότι θα γίνουν τρυφερές μητέρες, ενώ γενικά δείχνει καλοτυχία, αγάπη, τύχη και πλούτο.

Στομάχι
Οι ελιές στον αφαλό δείχνει ένα άτομο με ευοίωνο μέλλον.

Πλάτη
Οι ελιές στην πλάτη φανερώνουν άτομα που κουβαλούν βάρη. Άτομα που θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά στη ζωή τους για να πετύχουν, άτομα που θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να πετύχουν τους στόχους τους.

Πόδια
Οι ελιές στο μηρό φανερώνουν άτομο με μεγάλη σεξουαλικότητα, τολμηρό και εξωστρεφή. Οι ελίες στη γάμπα φανερώνουν άτομο με προβλήματα φυσικής κατάστασης, ενώ οι ελιές στα γόνατα είναι σημάδι τύχης και πλούτου.

Πόδια
Δείχνει άτομο με ηγετικές ικανότητες που είναι πιθανό να αναγνωριστεί για όσα κάνει.

Οπίσθια
Δείχνει άτομο που θα πλουτίσει. Επίσης δείχνει άτομο που θα αποκτήσει καλή φήμη, άνθρωπο γενναιόδωρο, με διάθεση να βοηθήσει τους άλλους.




Βγες από τη ρουτίνα και ανανέωσε την καθημερινότητα σου.....!!!!!!!!

Ετοιμάσου να ανανεώσεις την καθημερινότητά σου με τις εξής συμβουλές :

· Ανανέωσε τη καθημερινότητά σου. Γυρίζεις κάθε μέρα από έναν συγκεκριμένο δρόμο από τη δουλειά; Άλλαξε! Ακολούθησε μια νέα πορεία. Αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να βγείτε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

· Ένα Σάββατο κλείσε κινητά, υπολογιστή και τηλεόραση και κάνε αποτοξίνωση!Στην αρχή ίσως είναι δύσκολο... αλλά στην πορεία μπορεί να βρείς νέους τρόπους για να γεμίσεις την ημέρα σου!

· Κάνε ένα πάρτι χωρίς ιδιαίτερο λόγο! Δεν χρειάζεται να καλέσεις πολύ κόσμο και να μπεις σε έξοδα. Κάλεσε τους στενούς σου φίλους και συγγενείς και διασκεδάστε.

· Ανανεώσου με τον σύντροφό σου. Κανόνισε να πάτε μονοήμερη εκδρομή κάπου όμορφα. Η αλλαγή παραστάσεων θα σας αναζωογονήσει.

· Κάνε κομπλιμέντα. Το χαμόγελο και μόνο όσων τους φιλοφρόνησες είναι αρκετό για να χαρείς για κάτι που έκανες. Και είναι τόσο απλό, δεν συμφωνείς; Σύντομα θα σου τα ανταποδώσουν και με το παραπάνω.

· Κλείσε τα μάτια σου, πάρε βαθιές αναπνοές, άκουσε την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική και ταξίδεψε! Χωρίς κόστος και όρια! Άφησε απλά τη φαντασία σου να σε ανανεώσει.

· Φτιάξε κάτι δικό σου. Είτε αυτό είναι ένα κέικ είτε χειροποίητα σκουλαρίκια. Σας εγγυούμαστε ότι μετά θα νιώθετε υπέροχα!




Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τι σας κλέβει τη χαρά ; 10 πράγματα που σας κάνουν τα κέφια άνω κάτω, και ποτέ δεν φανταστήκατε......!!!!!!!!!

Το κέφι σας το ροκανίζουν δικοί σας άνθρωποι, συνήθειες δικές σας, λάθη που δεν υποπτευθήκατε, ακόμη και κάποιες λιχουδιές. Η επιστήμη διαπιστώνει με έκπληξη πόσοι πολλοί μικροί ή μεγάλοι ληστές της χαράς και διάθεσής σας παραμονεύουν ακούραστα στον ύπνο και τον ξύπνιο σας, και ξεπηδούν επίμονα ακόμη κι απ το ίδιο σας πιάτο... Ιδού το γιατί : 

1. Οι τροφές. Η πιο μοντέρνα; Επιστημονική θεωρία αναδεικνύει την τροφική δυσανεξία, - την προσωπική αντίδραση του οργανισμού σε ορισμένες τροφές που συνήθως αγνοούμε -, ως μία από τις κυριότερες αιτίες για την διαταραχή της ηρεμίας μας, και μάλιστα σε χρόνο 0. 

Η τροφική δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει αιφνιδίως ναυτία και κοιλιακό πόνο, αλλά και να τεντώσει ξαφνικά το νευρικό σύστημα, εμφανίζοντας ευερεθιστότητα, έλλειψη εστίασης, αδυναμία συγκέντρωσης, επιθετικότητα, ή υπερκινητικότητα. Το σύνδρομο, και η συσχέτισή του με τις εναλλαγές της διάθεσης είναι τόσο καινούργια θεωρία, που οι ειδικοί συστήνουν να διατηρεί κανείς ημερολόγιο τροφίμων - σημειώνοντας τι έφαγε, με ώρες και αναφορές στις τυχόν αλλαγές στη διάθεση – ώστε να διερευνήσει, αν χρειαστεί, την όποια ύποπτη τροφή και εργταστηριακά. 

Τροφές «βάλσαμο» πάντως, για 'Έκτακτη Βοήθεια στην διάθεσή μας, είναι : οι υδατάνθρακες, που όμως, – προσοχή -, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και υπνηλία. 

Το σπανάκι και ο χυμός πορτοκάλι, που επίσης βοηθούν άμεσα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φολικό οξύ, και προσφέρουν τονωτική ένεση στην έκκριση σεροτονίνης. τα αυγά, που τονώνουν την μνήμη και την συγκέντρωση σε περίπτωση που χρειαστεί να ανταποκριθούμε σε πνευματική «δοκιμασία». ο τόνος, με ισχυρή δόση που περιέχει σε σελήνιο, και καταφέρνει να μειώνει την επιθετικότητα, όπως και μία ( έως 2) κούπες καφέ ημερησίως, που θεωρείται κλασσικό πια αντικαταθλιπτικό συστατικό μια και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά όσους βρίσκονται σε πρώιμα,- μη φαρμακευτικά υποστηριζόμενα στάδια κατάθλιψης. 

2. Οι τέσσερις τοίχοι. Μπορεί να σας εκνευρίζει το χρώμα του δωματίου, του γραφείου ή του χώρου στον οποίο ζείτε χρόνια τώρα,.προφανώς δεν δίνετε σημασία, κι όμως μπορεί να ευθύνεται για την ξαφνική διάθεση που σας πιάνει που και που ι,,, να τα σπάσετε όλα! 

Ξεκινήστε «σπουδάζοντας» τα χρώματα και την ψυχοτρόπο δράση τους, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, άλλα και όπως την αντιλαμβάνεστε χρώμα- χρώμα προσωπικά. Ο έγκυρες ψυχολογικές μελέτες συνδέουν το κόκκινο με επιθετικότητα και εχθρική διάθεση που προκαλεί σε ορισμένα άτομα, αλλά όχι σε όλα, το κίτρινο θεωρείται ότι μεταδίδει, ιδανικά, αόρατα μηνύματα ευτυχίας και το μπλε συμβάλει στην χαλάρωση, αν και ο καθένας έχει το προσωπικό χρωματολόγιό του. 

Πειραματιστείτε βάφοντας τους τοίχους γύρω σας. ή επιλέξτε εικόνες, πίνακες, φωτογραφίες που λειτουργούν στο οπτικό σας νέυρο... απολαυστικά! 

3. Η προαγωγή σας. (αν και δύσκολο σε μέρες Μνημονίου...) Μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Warwick διαπίστωσε ότι παρά τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής που μπορεί να φέρει μια προαγωγή ή εργασιακή αναβάθμιση, αναπόφευκτα επιφέρει πνευματική ένταση στον «καριερίστα» και, αποδεδεγμένα ροκανίζει ένα 10 τοις εκατό, της ψυχικής του υγείας. 

4. Κλασσικά, τα ξενύχτια. Αν δεν είστε πρωινός τύπος, δηλαδή αν δεν ξυπνάτε νωρίς γιατί λειτουργείτε καλύτερα το βράδυ, έχετε, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Ψυχιατρικής Κλινικής και Νευροεπιστήμης, σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσετε σοβαρά συμπτώματα της κατάθλιψης. 

Το πρωινό ξύπνημα, σας «λούζει» σε μάτια και εγκέφαλο με φως, και στρώνει την χημεία της ημέρας σας με φουλ « συνθήματα» αισιοδοξίας, και χαράς, όπως έχει αποδειχθεί. γι αυτό αν είστε down, αρχίστε να αλλάζετε τους βιολογικούς σας ρυθμούς. 

5. Το κάτι που λείπει..(!) Μπορεί να μην έχετε πιει νερό, να έχετε ήδη πονοκέφαλο που δεν προσέξατε. κι αυτό να σας έχει τινάξει κιόλας τα νεύρα στον αέρα. Μπορεί να μην είναι σωστός ο εξαερισμός εκεί που βρίσκεστε για κάποιες ώρες, με αποτέλεσμα η ελαφρά δύσπνοια να σας έχει δημιουργήσει δυσφορία.Μπορεί, ακόμη να έχετε ξεχάσει το κινητό σας ή να σας έχει κοπεί το Internet. 

'Ολα αυτά, βασικά φυσικά ή επίκτητα δεδομένα της ζωής, ενεργοποιούν έντονα την έλλειψή τους γιατί έχουν καταφέρει να εγγράψουν στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μας την αναγκαία καθημερινή παρουσία τους. 

6. Φίλοι, και εχθροί! Αν οι φίλοι σας.έχετε επιλέξει να είναι αυστηρά εκείνοι που «προάγουν» τον εγκέφαλο, την ψυχή, και το πνεύμα σας, ίσως, ενδεχομένως να αποφύγετε τα χαστούκια της πιθανής μιζέριας τους πού είναι σίγουρο ότι σας μεταδίδεται, σχεδόν... τηλεματικά. 

Τα δικά τους κέφια, των δικών σας «άλλων», που όμως δεν έχουν σχέση με την δική σας ζωή, ορίζουν το δικό σας χαμόγελο. Αν δεν προσέξετε θα επωμίζεστε διαρκώς το mood των υπολοίπων. Σκεφτείτε το πάλι! Αν συμπάσχετε για να θρηνείτε ταυτόχρονα και την δική σας ζωή, μάλλον παρασύρεστε(!). Η έρευνα έχει δείξει ότι οι φίλοι μπορούν να πυροδοτήσουν με βάση την δική τους καλή ή κακή διάθεση και την δική σας, αλυσιδωτά πριν ακόμη τους δείτε.

Μελέτη που παρατήρησε τα συναισθήματα των χρηστών του Facebook απέδειξε ότι επηρεάζουν άμεσα τα συναισθήματα των φίλων τους, με σαφή και μετρήσιμη επήρεια που διαρκεί το λιγότερο επί τρεις ημέρες. 

7. Τhe pill. Τελευταία μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Monash κατέδειξε ότι οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με εκείνες που δεν τα παίρνουν. Στις παρενέργειες τους εμφανίζονται οι ζαλάδες, αλλά και η αύξηση της επιθετικότητας και του θυμού καθώς και η απώλεια της λίμπιντο. 

Η σύσταση προς όλες τις γυναίκες που λαμβάνουν το χάπι είναι να είναι παρατηρητικές με τις αλλαγές της διάθεσής τους.και να το συζητούν με τον γιατρό τους. 

8. Ήλιε μου, ήλιε μου..! Για τους περισσότερους ο ήλιος είναι ζωογόνος, αντικαταθλιπτικός (γιατί όπως στα φυτά με την χλωροφύλλη, χτίζει και στους ανθρώπους την χημεία της χαράς, απελευθερώνοντας την βιταμίνη D), ωστόσο για κάποιους το φως του ήλιου μπορεί να λειτουργεί αντίστροφα.

Τα άτομα που κυλούν στην κατάθλιψη λόγω του γνωστού χειμερινού συνδρόμου με το φως. τα συνδρόμου winterblues είναι ένας στους πέντε ενώ εκείνοι που πλήττονται από το σύνδρομο του ήλιου,- ακριβώς αντίστροφα-,, είναι το 1%, του γενικού πληθυσμού. Αν το φως του ήλιου σας χαλάει, ή αν δεν το έχετε υποψιαστεί ποτέ, να ξέρετε ότι τα συμπτώματα είναι μειωμένη όρεξη, μετά την έκθεση στον ήλιο και κατατονική διάθεση. 

9. Όταν καίει η λάμπα. Αναμμένο φως όταν κοιμάστε ή ανοιχτός υπολογιστής ή τηλεόραση, καταστέλλουν στον εγκέφαλο την φυσιολογική ποσότητα παραγωγής μελατονίνης. Εάν κοιμάστε τακτικά με αναμμένα φώτα, διαβάζοντας ή βλέποντας τηλεόραση, αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διάθεσή σας άμεσα, την επόμενη μέρα. 

Η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι κοιμούνται με αναμμένο φως διαταράσσουν την παραγωγή μελατονίνης, στον βαθμό που επηρεάζεται η διάθεση, που η έκκριση μελανίνης από την νύχτα προβλέπεται να ρυθμίζει στην επόμενη ημέρα που ξυπνάμε. Η μελατονίνη για να απελευθερωθεί από τον οργανισμό χρειάζεται σκοτάδι. 

Εκεί παρεμβαίνει η δική μας αναμμένη λάμπα και χαλάει την χημική σύσταση. Η συμβουλή είναι να οργανώσετε, αν σας συμβαίνει συσκότιση για όνειρα γλυκά. Τολμήστε βαριές κουρτίνες αν θέλετε να κοιμηθείτε κι άλλο μετά το ξημέρωμα,. Επενδύστε στον ύπνο που σας δίνει φρεσκάδα. δύναμη και ανακύκλωση και πάρτε το σοβαρά. Το εργοστάσιο του εγκεφάλου σας έχει τους δικούς του κωδικούς. 

10. Τσιγάρο στο τσιγάρο... Το κάπνισμα ομολογουμένως- και από τους γιατρούς- για τους εθισμένους. λειτουργεί προς στιγμήν αντικαταθλιπτικά, Η επιστήμη το έχει παραδεχθεί. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης από τη Νέα Ζηλανδία δείχνει ότι οι καπνιστές είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση κατάθλιψης, ενώ οι εθισμένοι στην νικοτίνη έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα σοβαρής κατάθλιψης σε σχέση με τους μη καπνιστές. 





Μαρία Παπαπαναγιώτου 

10 απλά πράγματα που θα σε κάνουν πιο ήσυχο κι ευτυχισμένο.....!!!!!!!!

Μικρές αλλαγές για το τέλος της τοξικότητας …Η ευτυχία δεν είναι στόχος, είναι κατάσταση. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, παρόλο που νιώθουν χαρά όταν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, η καθημερινή ευτυχία είναι το ζητούμενο. Η εκπλήρωση των ονείρων δίνει χαρά αλλά δεν αντικαθιστά τη λύπη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε μικρές αρνητικές συνήθειες που μας ρίχνουν και μας στερούν την καθημερινή χαρά. 

Ο καθένας μπορεί να το πετύχει. Δείτε παρακάτω δέκα απλά βήματα : 

1. Σταμάτα να ζηλεύεις. Κάποιοι θεωρούν ότι η σύγκριση του εαυτού τους με άλλους λειτουργεί. Θα μπορούσε, αν ο σκοπός ήταν ο συναγωνισμός, η έμπνευση, η δημιουργία στόχων. Αρχίζει να γίνεται επιβλαβής όταν τα επιτεύγματα των άλλων επιφέρουν φθονερά συναισθήματα. Κόψ' το και θα έχεις περισσότερο χρόνο να εστιάσεις σε όσα μπορείς να πετύχεις εσύ, παρά σε ό, τι πετυχαίνουν οι άλλοι. 

2. Μη φοβάσαι την αλλαγή. Συχνά, ακόμα κι αν η τρέχουσα κατάσταση είναι χάλια, πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν. Γνωρίζουν ότι δεν είναι καλά εκεί που βρίσκονται, αλλά φοβούνται το καινούριο ακόμα περισσότερο. Αν αποβάλλεις αυτό τον φόβο, νέοι κόσμοι θα βρεθούν μπροστά σου για να ανακαλύψεις. Η ικανότητα της αλλαγής και η κατά μέτωπο αντιμετώπισή της είναι το πιο συναρπαστικό συναίσθημα που μπορεί κάποιος να βιώσει. 

3. Μετρίασε τον έλεγχο. Παρόλο που πολλοί επιθυμούν να ελέγχουν πλήρως τις ζωές τους (και πιθανότατα τις ζωές των άλλων), δεν γίνεται να ελέγξουν τα πάντα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς, δεν έρχονται όλα όπως θα τα ήθελες. Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχό τους, γίνονται πιο δεκτικοί σε όσα τους προσφέρει η ζωή. 

4. Σταμάτα να δουλεύεις υπερωρίες. Η επαγγελματική ανέλιξη οδηγεί πολλούς στις υπερωρίες. Είναι σημαντικό να εκπληρώσεις τα όνειρά σου, αλλά χρειάζεται ισορροπία για να είσαι χαρούμενος. Η κατάκτηση στόχων που αξίζουν είναι θεμιτή, η αφιέρωση χρόνου σε άλλα σημαντικά στοιχεία της ζωής (οικογένεια, φίλοι, χόμπι) είναι όμως ακόμα σημαντικότερη. 

5. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους. Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά. Είτε πρόκειται για τα εργασιακά, ή για άλλους τομείς, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ρίξουν ευθύνες σε κάτι ή κάποιον. Είναι σαν αμυντικός μηχανισμός: δεν θέλουμε να νιώθουμε υπεύθυνοι για οτιδήποτε κακό προκύπτει. Αν το σταματήσουμε, θα εστιάσουμε στην εύρεση λύσεων για να εξέλθουμε από τη δύσκολη κατάσταση. 

6. Κόψε τη γκρίνια. Οι άνθρωποι που διαρκώς παραπονιούνται, όχι μόνο καταστρέφουν τη δική τους ευτυχία αλλά και των άλλων. Αυτό που μπορείς σίγουρα να ελέγξεις είναι οι αντιδράσεις σου σε άβολες καταστάσεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να γκρινιάζεις και να αρχίσεις να βλέπεις τα προβλήματα με νέα προοπτική. 

7. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο. Κανείς δεν διαθέτει το χάρισμα να γνωρίζει τα πάντα. Γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν ότι έχουν διαρκώς δίκιο; Ακόμα κι αν ίσχυε, θα άξιζε να διαφωνούν γι' αυτή τους την πεποίθηση; Μερικές φορές, πρέπει να βάζεις πιο πάνω τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, από το να είσαι (και να αποδεικνύεσαι) σωστός. 

8. Ξεπέρασε τα όρια. Πολλοί πιστεύουν όχι μόνο ότι απλά δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, αλλά ούτε καν να τα προσεγγίσουν. Το αίσθημα της ανικανότητας, η πεποίθηση ότι οι ικανότητές σου είναι περιορισμένες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευτυχία. Αν οι άνθρωποι ξεπεράσουν αυτό τον σκόπελο, θα έρθουν αντιμέτωποι με ανεξάντλητες ευκαιρίες. 

9. Απομάκρυνε τις κακές επιρροές. Οι άνθρωποι επηρεάζονται εύκολα από τους γύρω τους. Είμαστε κοινωνικά όντα και υιοθετούμε συνήθειες και αξίες όσων μας περιβάλλουν. Οι κακές φιλίες που μας κάνουν να είμαστε "λιγότεροι" από αυτό που μπορούμε, μας εμποδίζουν από την ευτυχία που αξίζουμε. Πρέπει να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που μας εμπνέουν και μας οδηγούν να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο. 

10. Ξέχνα το παρελθόν. Το παρελθόν είναι γεμάτο εμπειρίες, καλές και κακές. Οι εμπειρίες αυτές μάς καθορίζουν. Το παρελθόν δεν πρέπει να καταντά καταγραφή περιστατικών για τα οποία οι άνθρωποι μετανιώνουν, αλλά πηγή σοφίας που μας κάνει καλύτερους ώστε να έχουμε τη χαρούμενη ζωή που αξίζουμε. 





Πέντε πρωινές συνήθειες για μέγιστη παραγωγικότητα......!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας προκειμένου να φέρετε εις πέρας τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.  Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου. 

1. Μην τρέξετε για να προλάβετε. Ξυπνήστε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Μην τσεκάρετε τα μέιλ σας ή οτιδήποτε πρόκειται να επηρεάσει τη συμπεριφορά σας. Οι πιο πολλοί ξυπνάμε όταν τα πράγματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε. Τα μέιλ έχουν φτάσει. 

Είμαστε ήδη πίσω στο πρόγραμμα. Έτσι μοιάζει σαν να μην ολοκληρώνετε τους στόχους σας. Η μέρα ξεκινάει με διάφορες υποχρεώσεις και εσείς αντιδράτε, αντιδράτε και αντιδράτε μέχρι να τελειώσει η μέρα ή όταν είσαστε υπερβολικά εξαντλημένοι για να κάνετε αυτά που έχουν σημασία. Πρέπει να ξυπνάτε πριν ξεκινήσει η τρέλα. Πριν σας αναθέσουν δουλειές. Πριν οι στόχοι γίνουν ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. 

2. Αποφασίστε ποια είναι τα τρία πράγματα που είναι πιο σημαντικά σήμερα. Δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες μεταξύ τους. Διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε «ρηχές» και «βαθιές». Οι «ρηχές» είναι τα μικρά πράγματα, τα μέιλ, οι συναντήσεις, η μεταφορά πληροφορίας. Είναι οι δουλειές που δεν απαιτούν το ταλέντο σας. 

Οι «βαθιές» είναι απαιτητικές. Έχουν αποτελέσματα με υψηλή αξία και βελτιώνουν τις ικανότητές σας. Το 80% των αποτελεσμάτων έρχεται από το 20% της δουλειάς που ολοκληρώνουμε. Οπότε, επικεντρωθείτε σε αυτό το 20%. Πρέπει να είσαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ορίστε ποιες είναι οι δουλειές που πρέπει να γίνουν. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, όπως και η αίσθηση ελέγχου. 

3. Χρησιμοποιήστε τις «μαγικές ώρες» για τους τρεις βασικούς στόχους. Όπως δεν είναι όλες οι υποχρεώσεις ίσες, έτσι δεν είναι και όλες οι ώρες της ημέρας. Μέσα στην ημέρα οι ώρες που είναι παραγωγικές είναι μόλις 2-2,5. Αυτές τις ώρες η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 30%. Συνήθως είναι μεταξύ 8 – 10.30 το πρωί. Οι περισσότεροι είμαστε στο καλύτερο σημείο της παραγωγικότητας 2,5 – 4 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα. 

4. Οργανώστε μια πρωινή τελετουργία. Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε την κωλυσιεργία είναι να δημιουργήσετε μια τελετουργία. Αυτό που είναι δύσκολο είναι το πρώτο βήμα. Αν το εντάξετε σε μια τελετουργία, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Ίσως ένα φλιτζάνι καφέ, ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι ή στο γραφείο. Μερικές φορές ούτε αυτό βοηθάει. Τότε τι κάνουμε; 

5. Χρησιμοποιήστε τη «θετική κωλυσιεργία». Ναι, το σωστό είδος κωλυσιεργίας μπορεί να είναι κάτι θετικό. Συνήθως κάνουμε χίλια διαφορετικά πράγματα για να αποφύγουμε αυτό που μας τρομοκρατεί περισσότερο. Αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που απεχθάνεστε, μην καταφύγετε στο Facebook. Πείτε στον εαυτό σας ότι είναι OK για τώρα – αρκεί να ασχοληθείτε με αυτό που είναι δεύτερο στη λίστα. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οποιαδήποτε απαίσια δουλειά, αρκεί να αποφύγουμε κάποια που μας φαίνεται ακόμη χειρότερη.