Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δέκα οδυνηρά εμφανείς αλήθειες τις οποίες όλοι ξεχνούν πολύ γρήγορα...!!!!!!!

"Η αλήθεια δεν παύει να υπάρχει όταν την αγνοούμε".
Το ξέρετε καλά ότι μπορεί να ακούσετε κάτι εκατό φορές με εκατό διαφορετικούς τρόπους μέχρι να το χωνέψετε. Οι δέκα αλήθειες που παραθέτονται πιο κάτω ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία – μαθήματα ζωής τα οποία πολλοί από εμάς μάθαμε πριν πολλά χρόνια και εξακολουθούν να μας τα υπενθυμίζουν, αλλά για κάποιον λόγο δεν τα έχουμε χωνέψει ακόμα.

Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων είναι σχετικά μικρός
Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι μικρή και πως όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Όμως μας εκπλήσσει όταν αυτό συμβαίνει σε κάποιον γνωστό μας. Είναι σαν να ανεβαίνουμε σκάλες έχοντας απασχολημένο το μυαλό μας και δεν υπολογίζουμε το τελευταίο σκαλοπάτι. 

Περιμένουμε να έχει άλλο ένα και για ένα μικρό διάστημα χάνουμε την ισορροπία μας πριν το μυαλό μας επιστρέψει στην πραγματικότητα και συνειδητοποιήσει πώς είναι πραγματικά ο κόσμος.

Ζήστε τη ζωή σας ΣΗΜΕΡΑ! Μην αγνοείτε τον θάνατο, αλλά μην τον φοβάστε κιόλας. Να φοβάστε τη ζωή που δεν ζήσατε επειδή φοβόσαστε τόσο πολύ να ενεργήσετε. Ο θάνατος δεν είναι η μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή. Η μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτά που πεθαίνουν μέσα σας όσο είστε ακόμα ζωντανοί. Να τολμάτε. Να έχετε θάρρος. Να ανησυχείτε για τον θάνατο αλλά να κάνετε το επόμενο βήμα.

Θα ζήσετε μόνο τη ζωή που φτιάξατε για τον εαυτό σας
Η ζωή σας είναι δική σας και μόνο. Οι άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν, αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν αντί για εσάς. Μπορούν να περπατήσουν δίπλα σας, αλλά όχι με τα δικά σας βήματα. 

Βεβαιωθείτε λοιπόν πως το μονοπάτι το οποίο αποφασίσετε να ακολουθήσετε ακολουθεί τη δική σας διαίσθηση και επιθυμία και μην φοβάστε να αλλάξετε μονοπάτι ή να δημιουργήσετε ένα καινούργιο όταν κάτι τέτοιο είναι λογικό.

Να θυμάστε, είναι πάντοτε καλύτερο να βρίσκεστε στη βάση της σκάλας την οποία θέλετε να ανεβείτε παρά στην κορυφή μιας την οποία δεν θέλατε να ανεβείτε. Να είστε παραγωγικοί και υπομονετικοί. 

Και συνειδητοποιήστε πως η υπομονή δεν έχει να κάνει με την καρτερία αλλά με την ικανότητα να διατηρείτε μια καλή συμπεριφορά όταν εργάζεστε σκληρά γι” αυτά τα οποία πιστεύετε. Είναι η δική σας ζωή και αποτελείται μονάχα από δικές σας επιλογές. 

Είθε τα έργα σας να μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια σας. Είθε η ζωή σας να κηρύττει πιο δυνατά από τα χείλη σας. Είθε η επιτυχία σας να είναι η φασαρία που θα κάνετε στο τέλος.

Και αν η ζωή σάς μαθαίνει μόνο ένα πράγμα, ας είναι η γνώση ότι το να κάνετε ένα βήμα στο πάθος σας, αξίζει πάντα. Ακόμη κι αν δεν έχετε ιδέα πού θα σας οδηγήσει, να είστε αρκετά γενναίοι, να προχωρήσετε στο άγνωστο και να ακούσετε την καρδιά σας.

Απασχόληση δεν σημαίνει και δημιουργικότητα
Το να είμαστε απασχολημένοι δεν είναι αρετή, ούτε κάτι που αξίζει σεβασμό. Αν και όλοι μας έχουμε εποχές που είμαστε πολύ απασχολημένοι, πολύ λίγοι έχουμε την πραγματική ανάγκη να είμαστε απασχολημένοι ΣΥΝΕΧΩΣ. Πολύ απλά δεν ξέρουμε να ζούμε με τα μέσα που διαθέτουμε ούτε να βάζουμε τις σωστές προτεραιότητες, ούτε φυσικά να λέμε όχι εκεί που χρειάζεται.

Το να είμαστε απασχολημένοι σπάνια ισούται με το να είμαστε δημιουργικοί στις μέρες μας. Κοιτάξτε γύρω σας. Οι πολυάσχολοι άνθρωποι είναι πολύ περισσότεροι από τους δημιουργικούς. Οι πολυάσχολοι άνθρωποι βιάζονται και συνεχώς αργούν στις υποχρεώσεις τους. 

Πηγαίνουν στη δουλειά τους, σε συνεδριάσεις, σε συναντήσεις, σε κοινωνικές υποχρεώσεις κ.λπ. Πολύ σπάνια έχουν ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά τους και κοιμούνται λίγο. Κι όμως, τα emails φεύγουν από τα κινητά τους τηλέφωνα σε ρυθμό πολυβόλου και το πρόγραμμά τους είναι μονίμως φορτωμένο. 

Αυτό το πρόγραμμα τους δίνει την αίσθηση της υπεροχής και στης σπουδαιότητας. Είναι όμως απλά μια ψευδαίσθηση. Μοιάζουν με χάμστερς που γυρίζουν σε μια ρόδα.

Αν και το να είμαστε απασχολημένοι μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ζωντανοί για λίγο, η αίσθηση αυτή δεν κρατάει για πολύ. Κάποια στιγμή, είτε είναι αύριο είτε την ώρα που θα πεθαίνουμε, θα ευχηθούμε να είχαμε σπαταλήσει λιγότερο χρόνο απασχολημένοι με την εργασία μας και να είχαμε ζήσει μια πιο συγκροτημένη ζωή.

Πριν την επιτυχία θα υπάρχει μια μορφή αποτυχίας
Τα περισσότερα λάθη είναι αναπόφευκτα. Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Δεν είναι πρόβλημα το να κάνετε λάθη. Το πρόβλημα είναι να μην μαθαίνετε από αυτά.

Αν φοβάστε την αποτυχία, πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να επιτύχετε. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να συμβιβαστείτε με την αποτυχία. Θέλετε να μάθετε τη διαφορά ενός μάστερ κι ενός αρχάριου; 

Ο μάστερ έχει αποτύχει περισσότερες φορές απ” όσες φορές έχει δοκιμάσει ο αρχάριος. Πίσω από κάθε έργο τέχνης βρίσκονται χιλιάδες αποτυχημένες προσπάθειες κατασκευής του, απλά αυτές τις προσπάθειες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ.

Εν κατακλείδι: Το ότι δε συμβαίνει τώρα, δε σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Μερικές φορές, τα πράγματα πρέπει να πάνε πολύ στραβά πριν πάνε σωστά.

Η σκέψη και η πράξη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα
Η επιτυχία ποτέ δεν σας ψάχνει όσο κάθεστε και την αναλογίζεστε.

Είστε αυτό που κάνετε, όχι αυτό που λέτε ότι θα κάνετε. Η γνώση είναι βασικά άχρηστη χωρίς την δράση. Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Έρχονται σε αυτούς που δουλεύουν πάνω σε σκοπούς που έχουν νόημα. Αναρωτηθείτε τι είναι πραγματικά σημαντικό και να έχετε το θάρρος να χτίσετε τη ζωή σας γύρω από την απάντησή σας.

Και να θυμάστε, αν περιμένετε μέχρι να είστε 100% έτοιμοι να ξεκινήσετε, πιθανότατα θα περιμένετε για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μια συγνώμη για να συγχωρήσετε
Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη αν μάθετε να αποδέχεστε όλες τις συγνώμες που δεν λάβατε. Το κλειδί είναι να νιώθετε ευγνωμοσύνη για κάθε εμπειρία – θετική ή αρνητική. Πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να λέτε «Ευχαριστώ για το μάθημα». 

Να συνειδητοποιείτε πως η μνησικακία του παρελθόντος καταστρέφει τη σημερινή ευτυχία και πως το να κρατάτε κακία είναι σαν να επιτρέπετε σε κακούς ενοικιαστές να νοικιάζουν έναν χώρο στο μυαλό σας.

Η συγχώρεση είναι μια υπόσχεση – που θέλετε να κρατήσετε. Όταν συγχωρείτε κάποιον, δίνετε μια υπόσχεση να μην αφήνετε το αμετάβλητο παρελθόν να επηρεάζει τον παρόντα εαυτό σας. Δεν έχει να κάνει με το να ελευθερώνετε κάποιον εγκληματία για τα εγκλήματά του, αλλά με το να απελευθερώνετε τον εαυτό σας από το βάρος του να είσαστε αιωνίως θύματα.

Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν ταιριάζουν με εσάς
Για τους άλλους, θα είσαστε τόσο σημαντικοί όσο οι άνθρωποι οι οποίοι σας περιστοιχίζουν. Να είστε λοιπόν γενναίοι και να απελευθερώνετε αυτούς που σας υποβαθμίζουν. Δεν πρέπει να προσπαθείτε να επιβάλλετε φιλίες με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε συνεχώς κάτι λιγότερο από σημαντικοί.

Αν κάποιος σας κάνει να νιώθετε άβολα και ανασφαλείς κάθε φορά που είστε μαζί του, πιθανότατα δεν είναι αυτό που λέμε «καλός φίλος». Αν σας κάνει να νιώθετε ότι δεν είστε ο εαυτός σας ή σας κάνει να νιώθετε κατώτερος, μην προσπαθείτε να γίνετε φίλος του. 

Αν νιώθετε συναισθηματικά αποστραγγισμένοι έπειτα από κάποια έξοδο μαζί του ή νιώθετε άβολα όταν αναφέρεται το όνομά του, ακούστε τη διαίσθησή σας. Υπάρχουν πολλοί «σωστοί» άνθρωποι για εσάς οι οποίοι θα σας γεμίζουν ενέργεια και θα σας εμπνεύουν να είσαστε ο εαυτός σας. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να κάνετε παρέα με ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με εσάς.

Δεν είναι δουλειά των άλλων να σας αγαπήσουν. Είναι δική σας δουλειά
Είναι σημαντικό να είσαστε ευγενικοί με τους άλλους, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να είσαστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Πρέπει να αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας για να καταφέρετε το οτιδήποτε σε αυτό τον κόσμο. 

Βεβαιωθείτε λοιπόν πως δεν θα αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια όσων δεν σας εκτιμούν. Να γνωρίζετε την αξία σας, ακόμα κι αν εκείνοι δεν τη γνωρίζουν.

Σήμερα, επιτρέψτε σε κάποιον να σας αγαπήσει γι” αυτό που είστε – όσα ελαττώματα κι αν έχετε, όσο μη ελκυστικοί κι αν νιώθετε μερικές φορές και όσο ατελείς νομίζετε ότι είστε. Επιτρέψτε σε κάποιον να σας αγαπήσει ανεξαρτήτως όλων αυτών κι επιτρέψτε σε αυτόν τον κάποιον να είναι ο εαυτός σας.

Δεν σας ορίζουν αυτά που κατέχετε
Τα υλικά αγαθά είναι απλά πράγματα και δεν έχουν να κάνουν με αυτό που είσαστε ως άνθρωποι. Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να τα βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα απ” όσα νομίζουν. Αυτή είναι μια σημαντική υπενθύμιση, ειδικά στις καταναλωτικές κοινωνίες οι οποίες επικεντρώνονται στα υλικά αγαθά και όχι στις ουσιαστικές συνδέσεις κι εμπειρίες.

Πρέπει να δημιουργήσετε τους δικούς σας πολιτισμούς. Μην παρακολουθείτε τηλεόραση, μη διαβάζετε περιοδικά μόδας και μη βλέπετε τις βραδινές ειδήσεις. Βρείτε τη δύναμη να γεμίσετε το χρόνο σας με ουσιαστικές εμπειρίες. 

Ο χρόνος και ο χώρος που καταλαμβάνετε αυτή τη στιγμή είναι η ΖΩΗ σας και αν ενδιαφέρεστε για τη ζωή των επωνύμων, τότε χάνετε τη δύναμή σας. 

Παραδίνετε τη ζωή σας στο μάρκετινγκ και στα μίντια, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τις μεγάλες εταιρίες για να σας κάνουν να θέλετε να ντύνεστε και να ζείτε με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι τραγικός. 

Είναι πλύση εγκεφάλου προερχόμενη από το Χόλυγουντ. Αυτό που είναι αληθινό είσαστε ΕΣΕΙΣ, οι φίλοι σας, η οικογένειά σας, οι αγαπημένοι σας, οι ελπίδες σας, τα σχέδιά σας κ.λπ.

Πολύ συχνά μας λένε πως δεν είμαστε σημαντικοί. «Πάρε ένα πτυχίο, βρες μια δουλειά, αγόρασε αυτοκίνητο, αγόρασε σπίτι, συνέχισε να αποκτάς». Και είναι λυπηρό γιατί κάποια μέρα θα ξυπνήσετε και θα συνειδητοποιήσετε πως σας έχουν ξεγελάσει. 

Και μετά θα θέλετε να πάρετε πίσω το μυαλό σας από αυτούς που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου και θέλουν να σας μετατρέψουν σε ανδρείκελα τα οποία τρέχουν και αγοράζουν τα πάντα.

Όλα αλλάζουν, κάθε στιγμή
Αγκαλιάστε την αλλαγή και συνειδητοποιήστε πως συμβαίνει για κάποιον λόγο. Στην αρχή μπορεί να μην είναι εμφανής, αλλά στο τέλος θα αξίζει τον κόπο.

Αυτά που έχετε σήμερα μπορεί αύριο να γίνουν αυτά που είχατε. Ποτέ δεν ξέρετε. Τα πράγματα αλλάζουν, πολλές φορές χωρίς προειδοποίηση. Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις έρχονται και φεύγουν. 

Η ζωή δεν περιμένει κανέναν. Κινείται ταχύτατα και περνά από την ηρεμία στο χάος σε δευτερόλεπτα και αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους καθημερινά. Πιθανότατα συμβαίνει δε κάποιον κοντά σας, αυτή τη στιγμή.

Μερικές φορές ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αλλάζει την κατεύθυνση της ζωής μας. Μια φαινομενικά ασήμαντη κι αβλαβής απόφαση ταρακουνάει ολόκληρο τον κόσμο μας όπως ένας μετεωρίτης που πέφτει στη Γη. Ολόκληρες ζωές έχουν αναποδογυρίσει – προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο – λόγω ενός απροσδόκητου γεγονότος. Και αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν συνεχώς.

Όσο καλές ή κακές είναι οι συνθήκες τώρα, θα αλλάξουν. Να είστε σίγουροι γι” αυτό. Όταν λοιπόν η ζωή είναι όμορφη, χαρείτε την. Μην ψάχνετε συνεχώς για κάτι καλύτερο. Η ευτυχία ποτέ δεν έρχεται σε εκείνους που δεν εκτιμούν αυτό που έχουν όσο καιρό το έχουν.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός για την Εστία της Θεραπείας, 



www.marcandangel.com (Marc & Angel Chernoff)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου