Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

5 βήματα για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι.....!!!!!!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς θα ζήσουμε ένα δύσκολο σημείο στη ζωή μας, όπου θα έχουμε χαθεί και περιπλανηθεί έξω από το μονοπάτι μας. Μπορεί να είναι τρομακτικό και καταθλιπτικό, και αυτό το συναίσθημα μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την ελπίδα και να απομακρυνθούν από την αγάπη του σύμπαντος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιος να βρεθεί στο σκοτάδι και μερικοί από αυτούς είναι σίγουρα πολύ σοβαροί. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από καταχρήσεις, εθισμούς ή από κάποιες δυσλειτουργικές σχέσεις. 

Άλλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν χρεοκοπήσει, αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή έχουν υπομείνει το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω.

Αν αισθάνεστε χαμένοι, σας παραθέτουμε 5 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι και πίσω στο φως. Ανάλογα με την περίσταση, οι στρατηγικές αυτές μπορούν να ερμηνευθούν με διαφορετικούς τρόπους, οπότε αν ψάχνετε σε αυτή τη λίστα τον εαυτό σας, δείτε τα βήματα αυτά μέσα από το φακό της ιδιαίτερης κατάστασής σας.

Σταματήστε να κοιτάζετε τι έχετε κάνει λάθος :
Όταν χανόμαστε, περνάμε συχνά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου εστιάζοντας στο τι έχουμε κάνεις λάθος. Σκεφτόμαστε τα προβλήματα στις σχέσεις μας, στις ασθένειες μας, στις δουλειές μας και τα χαρακτηριστικά του εαυτού μας που μας δυσαρεστούν.

Ένας τρόπος για να βρούμε το δρόμο μας πίσω στο φως είναι να σταματήσουμε να κοιτάζουμε μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν αρέσουν σε κανένα μας, αλλά για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να επιλέξουμε να μην εστιαζόμαστε σε αυτά για πολύ.

Δεν είναι λάθος να αισθανόμαστε άσχημα για μια δυσάρεστη κατάσταση, γι 'αυτό μην τα βάζετε με τον εαυτό σας επειδή αντιδράσατε με τον τρόπο που αντιδράσατε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αισθανθεί έτσι πώς αισθάνεται, αλλά όταν θα έχετε συρθεί κάτω αρκετά, τότε θα είναι η ώρα να κάνετε την επιλογή και να αποσπαστείτε από ό,τι είναι λάθος.

Όσο περισσότερο σκέφτεστε το πρόβλημα, τόσο το χειρότερα θα νιώσετε… και ολοένα και χειρότερη θα γίνεται η κατάστασή σας.

Ψάξτε για το καλό για να γυρίσετε πίσω στο φως :
Εκτός από το να κοιτάτε μακριά από το σκοτάδι, αρχίστε να ψάχνετε για το φως! Διευρυνθείτε για να βρείτε τα πράγματα στη ζωή που σας είναι ευχάριστα. Θα μπορούσαν να είναι μεγάλα πράγματα (όπως η οικογένεια) ή μικρά πράγματα (όπως το άνετο κρεβάτι σας).

Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να εκτιμάμε τα πράγματα που είναι καλά στη ζωή μας, τόσο περισσότερα καλά πράγματα θα έρθουν σε εμάς και εμείς θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον ήλιο να κρυφοκοιτάζει έξω από τα σύννεφα.

Πάρτε την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεστε :
Αυτό είναι ένα μεγάλο και ίσως δύσκολο βήμα για μερικούς ανθρώπους. Η ανάληψη της ευθύνης για τη ζωή μας είναι το κλειδί αν θέλουμε να έχουμε καλύτερη ζωή. Πώς μπορούμε να πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ζωή για τον εαυτό μας αν πιστεύουμε ότι για όλα όσα μας συμβαίνουν φταίει κάποιος άλλος;

Στο κάτω κάτω, οι ζωές μας είναι ο συνδυασμός των αποφάσεων που έχουμε πάρει. Κάναμε κάποια λάθη και μερικές φορές έχουμε επιτρέψει στις εξωτερικές συνθήκες να επηρεάσουν τη ζωή μας αρνητικά. Έχουμε πάρει επίσης καλές αποφάσεις και έχουμε κάνει το καλύτερο σε ορισμένες καταστάσεις και είναι σημαντικό να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για αυτό.

Αντί να δείχνουμε με το δάχτυλο τα πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχό μας, το να δείξουμε με το δάχτυλο τον εαυτό μας ώστε να χειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί, αυτό θα μας ενδυναμώσει. Με το να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους και καταστάσεις για τη θλίψη μας, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρατάμε τον εαυτό μας κολλημένο στο σκοτάδι.

Για να είμαι σαφής, όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, δεν είναι κακό να αισθανόμαστε λυπημένοι για λίγο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να αναστατωνόμαστε για δύσκολες συνθήκες. Η ανάληψη της ευθύνης δεν σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να εκνευριζόμαστε, απλά σημαίνει πως γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις μας είναι η επιλογή μας. Αυτό σημαίνει ότι ξέρετε πως είναι στο χέρι σας να ανατρέψετε τα συναισθήματά σας όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Συγχωρήστε για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι :
Η συγχώρεση είναι το κλειδί. Είναι αδύνατο να προχωρήσουμε προς την πλήρη αποδοχή και την πλήρη αγάπη του φωτός, όταν συνεχίζουμε να είμαστε θυμωμένοι για τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν μας. 

Μερικοί από εμάς είναι θυμωμένοι με άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις και κάποιοι από εμάς είναι θυμωμένοι με τον εαυτό τους. Ανεξάρτητα από το προς τα πού στρέφεται ο θυμός, είναι καλύτερο να συγχωρήσουμε αν θέλουμε να κινηθούμε πίσω στο φως.

Η συγχώρεση όταν όλα έχουν τελειώσει, δεν έχει να κάνει με το να μετατρέψουμε αυτά που συνέβησαν σε καλώς καμωμένα, αλλά με το να επιλέξουμε πως δεν πρόκειται πλέον να αφήσουμε αυτά τα γεγονότα να ελέγχουν τη ζωή μας. Σύμφωνα με το διάσημο απόσπασμα από τον Βούδα: «Μένοντας στο θυμό είναι σαν να πίνουμε δηλητήριο και να ελπίζουμε ότι το άλλο πρόσωπο θα πεθάνει.»

Αφήστε το θυμό σας και συγχωρήστε, όχι για κανέναν άλλον και όχι για να μετατρέψετε αυτά που συνέβησαν σε καλώς καμωμένα – αλλά για χάρη της δικής σας ευεξίας.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τακτοποιήστε τις εργασίες σας :
Καθαρίστε το σπίτι σας, συμμαζευτείτε, τρώτε υγιεινά και περιποιηθείτε τον εαυτό σας λίγο.

Η αγωνία μας μπορεί συχνά να ενισχυθεί αν της επιτρέψουμε να εκδηλωθεί σε μια πιο χαοτική εμπειρία από ό,τι ήταν αρχικά. Όταν είμαστε σε ένα σκοτεινό μέρος, συχνά αφήνουμε πολλά πράγματα στην τύχη τους. 

Κατόπιν, διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε απλά αναστατωμένοι για αυτό που μας απασχολούσε αρχικά αλλά είμαστε επίσης αναστατωμένοι γιατί το σπίτι μας είναι βρώμικο, οι λογαριασμοί μας απλήρωτοι και γιατί φαινόμαστε καταβεβλημένοι και απεριποίητοι.

Το να ανασηκωνόμαστε όταν είμαστε στα δύσκολα κάνοντας καθαριότητα, παραμένοντας αισιόδοξοι και φροντίζοντας την υγείας και την εμφάνισή μας, θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τα συναισθήματά μας προς το καλύτερο. 

Άσχημα πράγματα θα συμβαίνουν σε όλους μας από καιρό σε καιρό αλλά αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο φως, δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μικρή αρνητική ενέργεια να έρθει και να καταστρέψει τα πάντα στη ζωή μας.

Είναι φυσιολογικό για όλους μας να αισθανόμαστε λίγο χαμένοι από καιρό σε καιρό. Ατυχή πράγματα συμβαίνουν στη ζωή. Υπάρχουν χωρισμοί, δυσλειτουργία, χαμένες θέσεις εργασίας, εξαρτήσεις και ακόμη υπάρχει και ο θάνατος. Αυτά τα πράγματα θα συμβούν σε πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, έχουμε την ικανότητα να τραβήξουμε τον εαυτό μας από το σκοτάδι. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό στην αρχή αλλά είναι πραγματικά ένα πολύ καλό πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εξαιρετικά ισχυροί και ότι έχουμε την επιλογή να κατευθύνουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που θέλουμε.

Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πότε είναι η ώρα να γυρίσουμε πίσω στο φως. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό για μας.




Μετάφραση: Βιολέτα Βαλερί για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
www.spiritscienceandmetaphysics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου