Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αυταπάτη - Μια εσκεμμένη παραπλάνηση....!!!!!!!

Γιατί λέμε ψέματα στους εαυτούς μας; Η εξαπάτηση είναι η μη-αλήθεια, μια εσκεμμένη παραπλάνηση, ένα ψέμα. Όταν εμείς εξαπατούμε τους εαυτούς μας δεχόμενοι ως αλήθεια ένα ψέμα ή αποδεχόμενοι την παραπλάνηση από κάποιον άλλο, τότε αυταπατόμαστε. Ένας λόγος που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξαπατηθεί είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα θέλαμε να ήταν αληθινά. 

Όταν αυτοκοροϊδευόμαστε τείνουμε να πιστέψουμε ότι αν ακολουθήσουμε τυφλά μια εξαπάτηση θα μετατραπεί τελικά στην ίδια την αλήθεια. 

Ωστόσο, ως εξαπάτηση ή το ψέμα είναι εντελώς αντίθετη με την αλήθεια, αυτή η «ευχή» μας δεν μπορεί ποτέ να καρποφορήσει και καταλήγουμε να ζούμε με την αυταπάτη που εμείς δημιουργήσαμε στον εαυτό μας.

Ένας δεύτερος τρόπος με τον οποίο εμείς οι ίδιοι επιτρέπουμε να εξαπατηθούμε είναι όταν επιτρέπουμε σε απόψεις, επιχειρήματα και ιδιοτελεί σχόλια από άλλους να επηρεάσουν την κρίση μας. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; 
Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια.

Η αλήθεια απλώς αναφέρει την υπόθεσή και αφήνει σε μας είτε να την δεχθούμε, είτε να την απορρίψουμε. Η αλήθεια δεν μπορεί να προσθέσει επιχειρήματα ή απόψεις για τον εαυτό της. Η αλήθεια δεν έχει κανένα λόγο να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Γι 'αυτό είναι τόσο εύκολο, για τους εχθρούς της αλήθειας, να την επιτίθενται. 

Έχουμε εκπαιδευτεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε, και να "δούμε", όλες τις πλευρές ενός ζητήματος. Συχνά, ένα θέμα συγχέετε και απλώνονται σύννεφα,επιτρέποντας στους δαίμονες της εξαπάτησης να εισέλθουν στη συζήτηση. 

Επίσης, πολλές φορές πιστεύουμε, ότι πρέπει να έχουμε ένα «συνήγορο του διαβόλου» για να επιτίθεται σε ένα θέμα απλά και μόνο για να επιτεθεί. Συχνά διαπιστώνουμε πως το μονοπάτι του δικηγόρου του διαβόλου, τελικά είναι ο ίδιος ο διάβολος. 

Είναι ευθύνη μας να εξορίσουμε τα φαντάσματα του ψέματος και τις απάτες όταν εμφανίζονται μπροστά μας. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εξορίσουμε αυτούς τους δαίμονες, πρέπει πρώτα να είμαστε σε θέση να τους αναγνωρίσουμε. 

Υπενθυμίζοντας ότι η αλήθεια μας είναι απλή, ήσυχη και τακτοποιημένη θα πρέπει να αποφεύγουμε όλες τις ιδέες, τις απόψεις και τα επιχειρήματα τα οποία είναι δυνατόν να μας έχουν επιβληθεί από τα φαντάσματα της εξαπάτησης. Η αδυναμία να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε την αλήθεια, μπορεί να έχει τρομερές συνέπειες.

Όταν εξαλείψουμε την ακαταστασία στο μυαλό μας και επικεντρωθούμε στην βασική αλήθεια του θέματος που είναι μπροστά μας. Στη συνέχεια, με καθαρό μυαλό και αταλάντευτη κατανόηση είμαστε σε θέση να ενεργούμε με αυτοπεποίθηση για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουμε και να εξορίσουμε τους ανίερους δαίμονες της αυταπάτης από τη ζωή μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου