Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Mία διαφορετική προσέγγιση της αγάπης ως έννοια που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης....!!!!!!

Ίσως ξοδέψαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να το καταλάβουμε αυτό με την θεωρία!

Σκεφτείτε ότι η αγάπη δεν είναι μία έννοια η κάτι που το επινοήσαμε, αλλά είναι κάτι το ευδιάκριτο και το ισχυρό..

Δεν μπορεί.. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!

Άλλοι θα πουν ότι η αγάπη έχει και αυτή το νόημα της, ναι, όπως την κοινωνική χρησιμότητα μέσα από την οποία δημιουργούνται οι κοινωνικοί δεσμοί, η ανατροφή των παιδιών, με άλλα λόγια αγαπάμε γιατί έτσι ορίζει η κοινωνία?

Είναι όμως πραγματικά έτσι?

Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό που ισχύει για όλους τους ανθρώπους! Αγαπάμε ανθρώπους που έχουνε πεθάνει!Αγαπάμε ανθρώπους χωρίς να ζητάμε κάποιο αντάλλαγμα από αυτούς. Αγαπάμε ιδέες, έννοιες, ζώα η και φυτά που δεν μπορούν καν να μας μηλίσουν

Που είναι η κοινωνική χρησιμότητα σε αυτό?? ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Σκεφτείτε ότι ίσως η αγάπη να σημαίνει κάτι περισσότερο, κάτι το οποίο δεν μπορούμεακόμα να το καταλάβουμε 100 % με την υπάρχουσα ανθρώπινη συνείδηση. Ίσως είναι μία ένδειξη, κάποια απόδειξη η κάποιο τεχνούργημα κάποιας ανώτερης διάστασης , που δεν έχει να κάνει με τον υλικό κόσμο στον οποίο κάνουμε το πέρασμα μας.

Η αγάπη δεν φθείρεται από τον χρόνο αλλά ούτε και από την απόσταση, όταν είναι αληθινή. Είναι το μοναδικό πράγμα που είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε το οποίο υπερβαίνει διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Ίσως λοιπόν θα πρέπει να την εμπιστευτούμε, ακόμα και αν δεν την καταλαβαίνουμε εξολοκλήρου. Ας εμπιστευτούμε την δύναμή της ως θεϊκή. Ας αφήσουμε το φωτισμένο από αγάπη ένστικτο να μας οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση.

Ίσως η αγάπη είναι η απάντηση σε πολλά ερωτήματα και πρέπει να υπάρχει μέσα μας και ίσως κάπου κάπως κάποτε να αντιληφθούμε περισσότερα για την τεράστια δύναμη της, τον σκοπό της και τον λόγο ύπαρξης της σε σχέση με ότι αποκαλούμε Δημιουργία, Πλάση αλλά και ανθρωπότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου