Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πράνα - Ο άγνωστος αιθερικός μας κόσμος....!!!!!!!

Το αστρικό σώμα καθώς και το φυσικό τροφοδοτούνται από την Πράνα. Σύμφωνα με τις φιλοσοφίες των Ινδών, όλο το Σύμπαν είναι σύνθεση δύο παραγόντων. Ο πρώτος παράγοντας λέγεται Ακάσα (Akasha). Υπάρχει παντού και διαπερνά τα πάντα. 

Όλα όσα έχουν μορφή, όλα όσα δημιουργούνται από μια σύνθεση παράγονται από τον Ακάσα. Από τον Ακάσα προέρχεται ο αέρας, τα στερεά, τα υγρά, ο ήλιος, η γη, η σελήνη, τα άστρα, οι κομήτες. 

Από τον Ακάσα δημιουργείται το ανθρώπινο σώμα, το σώμα των ζώων, τα φυτά, όλες οι μορφές που βλέπουμε, όλα όσα υπάρχουν. Κάθε κύκλος δημιουργίας αρχίζει από τον Ακάσα και τελειώνει σε αυτόν. 

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η Πράνα που απορρέει από τον Ακάσα, είναι και αυτή αιώνια, ατέρμονη, πανταχού παρούσα. Ό,τι ονομάζουμε ενέργεια, δύναμη είναι Πράνα. Η κίνηση, η βαρύτητα, ο μαγνητισμός είναι εκδηλώσεις της Πράνα. Μέσα στο σώμα η Πράνα εκδηλώνεται σαν νευρική ροή και σαν δύναμη σκέψης. Το σύνολο όλων των δυνάμεων φυσικών και πνευματικών απορρέουν από την Πράνα. 

Στο τέλος κάθε κύκλου δημιουργίας η Πράνα παύει να ενεργεί και μένει στους κόλπους του Ακάσα σαν μη εκδηλωμένη ενέργεια, για να εκδηλωθεί πάλι στον καινούργιο κύκλο δημιουργίας που θ' ακολουθήσει. Αν ο άνθρωπος ήταν σε θέση να κατευθύνει την Πράνα θα μπορούσε να αλλάξει και την τροχιά του Ηλίου. 

Οι Γιόγκι που μπορούν να ελέγχουν μέσα στο σώμα τους την Πρανική ενέργεια, αποκτούν τεράστιες ικανότητες πάνω στη λειτουργία τους σώματός τους. Αλλά και έξω από αυτό κάνουν αυτό που λέμε θαύματα. Πράνα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε μορφή αρνητικών ιόντων. 

Η σκόνη, οι καπνοί, η ομίχλη είναι θανάσιμοι εχθροί της Πράνα, γιατί την απορροφούν και την εξουδετερώνουν, ενώ ο ήλιος, οι κοσμικές ακτίνες, η θάλασσα, οι ποταμοί, οι λίμνες, οι καταρράκτες είναι οι κυριότεροι φορείς της Πράνα. 

Ο οργανισμός μας απορροφά την Πράνα από τον αέρα, το νερό και τις τροφές, τη χρησιμοποιεί και την αποβάλει από το δέρμα. Όταν στο σώμα δεν υπάρχει η αναγκαία ποσότητα της Πράνα ή αυτή δεν ισορροπεί, τότε εκδηλώνονται αρρώστιες. 

Όσο πιο ενεργητικός είναι αυτός ο μεταβολισμός της απορρόφησης των αρνητικών ιόντων, τόσο πιο υγιής είναι ο άνθρωπος. Τα μικτά αυτά ιόντα είναι μικροσκοπικές δεσμίδες ηλεκτρικής ενέργειας, φορείς της Πρανικής ενέργειας που παίρνουμε με την αναπνοή. 

Η ζωογόνηση των ιόντων γίνεται στους ωκεανούς στις όχθες της θάλασσας που υπάρχει το ιώδιο, η συνεχής κίνηση, η εξάτμιση και η παντελής έλλειψη σκόνης. Δηλαδή κοντά στη θάλασσα κολυμπάμε στην Πράνα. 

Μερικοί νευρικοί οργανισμοί, δεν αντέχουν τη μεγάλη ποσότητα της Πράνα κοντά στη θάλασσα, γιατί δεν προφταίνουν να την απορροφήσουν και να την αποβάλλουν. Γι' αυτό μετά τη θάλασσα μια καλή αλλαγή είναι το βουνό, ιδίως για τα παιδιά. 

Με την Πράνα αναζωογονούμε όχι μόνο το φυσικό μας σώμα, αλλά και το αστρικό. Οι Γιόγκι μας λένε ότι είναι συνδεδεμένο με το φυσικό με ένα λεπτότατο νήμα, όπως ο ομφάλιος λώρος συνδέει το έμβρυο με τη μητέρα. Το νήμα αυτό κόβεται με το θάνατο.

Η σκέψη είναι ο βασικός παράγοντας που βοηθάει την καθοδήγηση της Πρανικής ενέργειας. Οι Γιόγκι παριστάνουν το Σύμπαν σαν ένα ωκεανό αιθέρος που αποτελείται από πολλά πεδία με διαφορετική συχνότητα κραδασμών, μέσω της Πρανικής ενέργειας. Προς το κέντρο οι κραδασμοί είναι συχνότεροι, προς την περιφέρεια αραιότεροι. 

Πρέπει λοιπόν να φανταστούμε τον ωκεανό αυτό σε κυκλική μορφή. Όσες υπάρξεις ζούν στο πεδίο μιας α, συχνότητας δεν μπορούν να δουν και να αντιληφθούν τις υπάρξεις άλλου πεδίου με διαφορετική συχνότητα πρανικής ενέργειας. 

Οι Γιόγκι, μέσα από το Σαμάντι αλλάζουν τη συχνότητα της Πρανικής ενέργειας και μεταφέρονται μέσω της σκέψης στα ανώτερα πεδία, όπου βλέπουν σαν οράματα ότι υπάρχει στα πεδία αυτά. 

Η Ράτζα - Γιόγκα που ασχολείται με τον έλεγχο των πνευματικών εκδηλώσεων της Πράνα, διδάσκει την τεχνική για το ξύπνημα μια λανθάνουσας δύναμης φορέα όλου του παρελθόντος του παρόντος και της μελλοντικής εξέλιξης του είδους, την ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ (Κοσμική φωτιά). 

Η Κουνταλίνη, εδρεύει στο κατώτατο Τσάκρα το Μουλαντάρα, στο ακρότατο σημείο του κόκκυγος. Συμβολίζεται σαν φίδι κουλουριασμένο που κοιμάται, ως τη στιγμή που θα ξυπνήσει για να ανέβει μέσα από το κεντρικό κανάλι, τη Σουσούμνα, αντίστοιχο του νωτιαίου μυελού του φυσικού σώματος, ενεργοποιώντας κατά το πέρασμά της όλα τα Τσάκρας. 

Έτσι αποκαλύπτονται στον άνθρωπο όλες οι γνώσεις ως την τελική αποκάλυψη και την Ένωση. Το ξύπνημα αυτό μπορεί να γίνει από πολλές αιτίες. Μέσα από τη λατρεία του ανθρώπου για τον Θεό, από τη Χάρη που ζητούν οι Γκουρού για την τελειότητα, από τη δύναμη της θέλησης, από την προσευχή που γίνεται με βαθιά πίστη και ενεργεί σαν πνευματική ώθηση που μπορεί να ξυπνήσει τη δύναμη της Κουνταλίνη, συχνά χωρίς να το καταλάβει ο προσευχόμενος και με ειδική τεχνική της Γιόγκα.




Περικλής Καραμηνάς
Αστρολόγος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου