Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ζώδια και Λουλούδια.....!!!!!!!!!!!!

Είναι γνωστό ότι από πολύ παλιά συνέδεαν τα λουλούδια και τα βότανα με ευεργετικές ιδιότητες. Από τα αρχαία ακόμα χρόνια είχαν συνδυάσει τους πλανήτες με τον φυτικό κόσμο. Μια μελέτη έδειξε ότι λουλούδια που ανθίζουν όταν ο ήλιος βρίσκεται σε συγκεκριμένο ζώδιο, το ζώδιο αυτό μπορεί να επωφεληθεί από τις συγκεκριμένες ιδιότητες αυτών των λουλουδιών. 

Αυτό το κείμενο θα σας βοηθήσει να δείτε ποια λουλούδια αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο έτσι ώστε να ευχαριστήσετε περισσότερο αυτόν ή αυτή που θα τα προσφέρετε… Άλλωστε το κάθε λουλούδι έχει και τον συμβολισμό του. Δηλώστε λοιπόν τα δικά σας αισθήματα προσφέροντας το ανάλογο μπουκέτο λουλούδια!

Κριός
Στους Κριούς ταιριάζουν οι Τουλίπες. Βολβώδη λουλούδια που η καταγωγή τους είναι από την Περσία και η λέξη τους προέρχεται από το περίφημο καπέλο των Μωαμεθανών “TULBAN”. Είναι πασίγνωστα λουλούδια που τα συναντάμε στην Ολλανδία όπου ήταν οι μόνοι που δημιούργησαν καινούριες ποικιλίες. Λουλούδια που συμβολίζουν κάθε εκδήλωση αγάπης και τους τέλειους εραστές.

Ταύρος
Στους Ταύρους ταιριάζει η Ίρις (Ίριδα). Βολβώδη φυτό που μας έρχεται από την αρχαιότητα και η ιστορία λέει πως οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι φύτευαν μπροστά στους τάφους για να μπορούν οι νεκροί να κοιτάνε στη γη και να επικοινωνούν με τους δικούς τους. Λουλούδια που συμβολίζουν την Ανδρεία, την Πίστη και τη Σοφία.

Δίδυμοι
Στους Διδύμους ταιριάζει η Αλστρομέρια. Ένα λουλούδι με πολύ ντελικάτα μπουκετένια άνθη σε λεπτό σχήμα. Η καταγωγή του είναι από τις Περουβιανές Άνδεις στη Νότιο Αμερική. Το όνομά της του πήρε από τον Σουηδό βοτανολόγο Βαρόνο Klas von Alstoemer. Συμβολίζει την αφοσίωση και την απόλυτη ευχαρίστηση.

Καρκίνος
Στους Καρκίνους ταιριάζει το ποικιλόχρωμο και μυρωδάτο τριαντάφυλλο. Το δημοφιλέστερο λουλούδι στον κόσμο που συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα. Δεν έχει πάρει άδικα τον τίτλο του βασιλιά των λουλουδιών αφού έχει γίνει πηγή έμπνευσης για ζωγράφους, ποιητές και στιχουργούς!

Λέων
Στους Λέοντες ταιριάζει η Στερλίτσια. Ένα μεγαλοπρεπές τροπικό λουλούδι, που δίνει μια εξωτική νότα στις συνθέσεις, γνωστό και ως "Πουλί του παραδείσου" επειδή το άνθος της μοιάζει πολύ με το σπανιότερο πουλί στον κόσμο! Η καταγωγή του είναι από τη Νότια Αφρική και συγκεκριμένα από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας! Συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια!

Παρθένος
Στους Παρθένους ταιριάζει το Χρυσάνθεμο! Η καταγωγή του είναι από την Κίνα όπου το καλλιεργούσαν 2.500 χρόνια πριν έρθει στην Ευρώπη και το γνωρίσουμε. Το όνομά του έχει ελληνική ρίζα και στη Γαλλία ονομάζεται pompon (φούντα), επειδή θυμίζει τα ναυτικά καπέλα με τις φούντες. Συμβολίζει την αλήθεια!

Ζυγός
Στους Ζυγούς ταιριάζει η Γλαδιόλα! Βολβώδες φυτό με καταγωγή από την Νότιο Αφρική. Στην Ευρώπη ήρθε τον 18ο αιώνα και το όνομά του το πήρε από τη λατινική λέξη Gladius δηλαδή ξίφος όπως είναι και η επιστημονική ελληνική ονομάσια του (Ξιφίον). Συμβολίζει τις αναμνήσεις και τον θαυμασμό!

Σκορπιός
Στους Σκορπιούς ταιριάζει η Ζέρμπερα, ένα ποικιλόχρωμο λουλούδι με τρυφερούς βλαστούς που όμως είναι ευαίσθητοι και χρειάζονται πολύ περιποίηση για να διατηρήσουν την φρεσκάδα και την ομορφιά τους. Η καταγωγή της είναι από την Αφρική και η αρχική της ονομασία είναι Αφρικανική μαργαρίτα. Συμβολίζει την αγνή αθωότητα!

Τοξότης
Στους Τοξότες ταιριάζει η Ανεμώνη! Με καταγωγή από την Ελλάδα και το όνομά της το πήρε από τον άνεμο γνωστή και ως ανεμολούλουδο γιατί τα μπουμπούκια της ανθίζουν από το φύσημά του αλλά είναι και αυτός που τα σκορπάει. Συμβολίζει την ελπίδα και την προσδοκία!

Αιγόκερως
Στους Αιγόκερους ταιριάζει η Ποϊνσέττια. Ένα λουλούδι με ιστορία. Λέγεται πως ένα μικρό και φτωχό κοριτσάκι, προσευχόταν κλαίγοντας στην Παναγία και από τα δάκρυά της δημιουργήθηκε (γεννήθηκε) αυτό το πανέμορφο λουλούδι! Η καταγωγή της είναι από το Μεξικό και είναι σύμβολο των βασιλιάδων της φυλής των Αζτέκων. Συμβολίζει το καλό πνεύμα της Χριστιανικής παράδοσης γιατί ανθίζει κάθε τέτοια εποχή!

Υδροχόος
Στους Υδροχόους ταιριάζει το Λίλιο! Η καταγωγή του είναι από την Παλαιστίνη και συμβολίζει την αγνότητα σε πολλές θρησκείες! Είναι βολβώδες φυτό που καταλήγει σε κρινώδη άνθη!

Οι Ρωμαίοι και οι αρχαίοι Έλληνες, επίσης το είχαν ως θρησκευτικό σύμβολο και χρησιμοποιούσαν το λευκό άνθος του Λίλιου για να στολίσουν τις εικόνες της Παναγίας (Παρθένα Μαρία)!

Ιχθύες
Στους Ιχθύες ταιριάζει η Φρέζια! Έχει καταγωγή από την Αφρική και το όνομά της το πήρε από τον Γερμανό φυσιοδίφη και λάτρη των λουλουδιών Theador! Είναι βολβώδες με ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ανοιξιάτικο άρωμα! Συμβολίζει την περισυλλογή και την προσοχή!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου