Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Φάτε σαν Έλληνες για να έχετε κοφτερό μυαλό……!!!!!!!!!!

Νέα έρευνα εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής. Η Daily Mail καλεί τους αναγνώστες της να τρώνε σαν Έλληνες για να ακονίσουν το μυαλό τους

«Φάτε σαν Έλληνες για να διατηρήσετε το μυαλό σας κοφτερό» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της Daily Mail, το οποίο εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής στην ενίσχυση της μνήμης και γενικότερα στη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, μεγαλώνοντας έχουν κατά 24% μικρότερη απώλεια μνήμης και πιο ενισχυμένες ικανότητες σκέψης.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Neurology, παρακολούθησε 27.860 ανθρώπους από 40 χώρες σε διάστημα μιας πενταετίας. Όλοι ήταν σε ηλικίες άνω των 55 ετών. Η μνήμη και οι το μυαλό τους ελέγχθηκαν στο ξεκίνημα της μελέτης, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της και τα αποτελέσματα στάθηκαν εντυπωσιακά υπέρ όσων ακολουθούν μεσογειακές συνήθειες στη διατροφή τους.

Οσο για το τι περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή; Λαχανικά, φρούτα, δημητριακά όλικης άλεσης, κόκκινο κρασί με μέτρο και βέβαια ελιές και παρθένο ελαιόλαδο, με ένα από τα κλασικά και κορυφαία πιάτα της να θεωρείται η ελληνική, χωριάτικη σαλάτα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου