Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Διαισθαντική Αλήθεια.....!!!!!!!!

Η αλήθεια είναι έννοια σχετική για εσένα αλλά είναι επίσης και έννοια απόλυτη για εμένα.

Γιατί εγώ γνωρίζω την αλήθεια αφού γνωρίζω όλες τις πιθανότητες, όλες τις πιθανές εκβάσεις έτσι ξέρω τι είναι πραγματικά αληθινό. Εσύ όμως που κινείσαι από το ένα σημείο στο άλλο και δεν πατάς ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία δεν μπορείς να ξέρεις ποια είναι η αλήθεια, τι είναι το αληθινό γιατί ανάλογα μ’ αυτά που σου αποκαλύπτονται σε κάθε σου βήμα η αλήθεια σου αλλάζει. 

Σε κάθε ένα σου βήμα η αλήθεια είναι διαφορετική. Αυτό ισχύει ακόμα για τις πεποιθήσεις. Ισχύει κυρίως για τις πεποιθήσεις. Οι πεποιθήσεις είναι η παγιωμένη αλήθεια.

Μπορεί να περάσεις όλη σου τη ζωή έχοντας ένα ιδανικό, ένα πιστεύω, να ορκίζεσαι σ’ εκείνο και να ζεις σύμφωνα μ΄ αυτό και μετά να συναντήσεις έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση, να έχεις κάνει δηλαδή ακόμη ένα βήμα προς ένα ακόμη σημείο για να καταλάβεις τότε ότι αυτή η αλήθεια δεν σ’ εξυπηρετεί πια και να την αλλάξεις, αν την αλλάξεις.

Όταν δυο άνθρωποι μιλάνε μεταξύ τους για το τι είναι αληθινό και τι όχι, είναι αστείο το πως υπεραμύνονται ο καθένας της αλήθειας του όταν κανείς απ΄ τους δυο τους δεν είναι δυνατόν να μπορεί να είναι βέβαιος ποια πραγματικά είναι εκείνη. Την αλήθεια για να την βιώσεις πρέπει να την νιώσεις, να την αισθανθείς. 

Είναι και αυτή μια ακόμα κατ’ εξοχήν βιωματική εμπειρία. Επειδή εξ’ ορισμού δεν μπορείς ν’ αποδείξεις το… αναπόδεικτο με λογικό τρόπο, μπορείς όμως να την διαισθανθείς, απλά ξέρεις ότι αυτό είναι το αληθινό, η αλήθεια παραμένει μια διαισθητική έννοια του καθενός, παραμένει μια διαισθητική ιδιότητα.

Όσο πιο πολύ ανοίξεις την καρδιά σου, εκείνον το χώρο που φιλοξενεί, εκείνο το χώρο που δανείζει το έδαφος για να αναπτυχθεί η αγάπη, όσο λοιπόν πιο πολύ ανοίξεις την καρδιά σου, τόσο πιο κοντά στην αλήθεια θα βρίσκεσαι. Ποια αλήθεια? Σε κάθε αλήθεια. 

Σε κάθε απόφαση που παίρνεις. Σε κάθε κουβέντα που θα λες. Σε κάθε αγκαλιά που θα δίνεις αρκεί ο σύμβουλος σου να είναι αυτό το μικρό σκίρτημα στη θέση της καρδιάς βαθιά μες’ το στήθος. 

Αυτό είναι σίγουρα ο καλύτερος οδηγός σου. Αυτός είναι ο οδηγός που πατάει σε πολλά σημεία ταυτόχρονα ακόμη και αν εσύ δεν μπορείς να τ’ αντιληφθείς. Αυτός είναι ο οδηγός που βλέπει πέρα από εκεί που βλέπουν τα μάτια σου. Είναι ο οδηγός που μπορεί και αντιλαμβάνεται την αλήθεια μέσα στην καρδιά του άλλου.

Να μην βιάζεσαι λοιπόν ν’ ανοίξεις το στόμα σου, να μην βιάζεσαι λοιπόν να κρίνεις αλλά να έχεις στο νου σου ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι. 

Μπορεί πίσω από μια κατάσταση, από μια αιτία, να κρύβεται μια άλλη αιτία και μπορεί πίσω από μια ακόμη αιτία να κρύβεται και μια ακόμη αιτία και αυτό πίστεψε με μπορεί να συνεχίζεται για πολύ. Ν’ ακούς και να παίρνεις εντολές από την καρδιά σου. 

Ν’ ακούς και να παίρνεις αλλά και να εκτελείς τις εντολές της καρδιάς σου ενώ παράλληλα θα στέκεσαι πραγματικά αμετακίνητος εμπιστευόμενος μια βαθιά αλήθεια που πηγάζει από μέσα σου και τότε τίποτα δεν θα μπορέσει να σε μετακινήσει. Θα είσαι πραγματικά αμετακίνητος, θα είσαι πραγματικά ατάραχος, θα είσαι πραγματικά απελευθερωμένος.




Πέτρος Χατζηαναστασίου
(δημιουργική σύλληψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου