Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Προβλήματα Μνήμης ; Μυρίστε Δεντρολίβανο....!!!!!!!!

Τα προβλήματα μνήμης γίνονται όλο και πιο συχνά, και η φαρμακευτική αγωγή φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να τα φτιάξετε; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να τα αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο;

Σύμφωνα με τα organichealth και umm, ο Δρ Mark Moss, ένας από τους επιστήμονες της έρευνας δήλωσε τα εξής: «Θέλαμε να βασιστούμε στην προηγούμενη έρευνά μας που έδειξε ότι το άρωμα από δεντρολίβανο βελτιώνει μακροπρόθεσμα τη μνήμη και τη νοητική αριθμητική. 

Στην παρούσα μελέτη επικεντρωνόμαστε στην προοπτική μνήμη, η οποία περιλαμβάνει την ικανότητα να θυμόμαστε γεγονότα που προγραμματίζουμε να συμβούν στο μέλλον και να θυμόμαστε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες σε συγκεκριμένο χρόνο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία μας».

Μία σειρά δοκιμών που διεξήχθησαν συμπεριλαμβανομένου μίας όπου τα υποκείμενα (οι άνθρωποι) που έλαβαν μέρος, τοποθετήθηκαν σε ένα δωμάτιο με διάχυτη τη μυρωδιά δεντρολίβανου από τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο. 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, κλήθηκαν να εκτελέσουν ορισμένα καθήκοντα, ένα εκ των οποίων ήταν να βρουν ορισμένα αντικείμενα και να τα δώσουν στους εκπαιδευτές τους σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα υποκείμενα που τοποθετήθηκαν μέσα στο δωμάτιο με το δενδρολίβανο απέδωσαν στα καθήκοντα μνήμης πολύ καλύτερα από την ομάδα με εικονικό φάρμακο.

«Τα ευρήματα αυτά μπορεί να έχουν επιπτώσεις για τη θεραπεία ατόμων με προβλήματα μνήμης. Έτσι, αφενός υποστηρίζεται η προηγούμενη έρευνά μας η οποία δείχνει ότι το άρωμα από αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία σε υγιείς ενήλικες, αφετέρου επεκτείνετε αυτή η ικανότητα στο να θυμούνται τα γεγονότα αλλά και να ολοκληρώνουν εργασίες που αφορούν το μέλλον. 

Το να μη θυμόμαστε "πότε" και "πού να πάμε" και "για ποιους λόγους" μπορεί να είναι απογοητευτικό μερικές φορές, ενώ κάποιες άλλες, επικίνδυνο. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθεί εάν αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν βιώσει την εξασθένηση της μνήμης."

Το δενδρολίβανο διασπά την ακετυλοχολίνη, μια χημική ουσία που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Αυτό ενδέχεται να επιτρέπει στα νευρικά κύτταρα να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους,

Το δενδρολίβανο έχει συνδεθεί με τη μνήμη σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, από παλιά. Ο Σαίξπηρ είπε στον Άμλετ: "Υπάρχει δεντρολίβανο για να θυμάσαι: να προσεύχεσε, να αγαπάς, να θυμάσε" Λέγεται επίσης ότι στο ΟίκοTudor της Αγγλίας πιστεύεται το Δενδρολίβανο ως ενισχυτικό της μνήμης. Δοκιμάστε το, λοιπόν. Δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου