Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, το μάτι και τους εξωγήινους.....!!!!!!!!

Iδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα έρευνας γύρω από τις θρησκευτικές και όχι μόνο πεποιθήσεις των Ελλήνων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research, που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής», το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι έχει μειωθεί κατά 34% από το 2006 έως σήμερα. 

Το ποσοστό των πιστών που πηγαίνουν τουλάχιστον μία φορά στην εκκλησία μειώθηκε κατά 16% και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα το ιδιαίτερο και που δεν τους γεννά κανένα συναίσθημα αυξήθηκε κατά 13%.

Το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στο Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία.

Ταυτόχρονα, σε ποσοστό 51,3% οι Έλληνες δηλώνουν ότι το Πάσχα έχει αλλάξει και δεν είναι το ίδιο με παλαιότερα, με το 11,6% να αποδίδει την αιτία στο ότι έχουν αλλοιωθεί έθιμα και παραδόσεις και το 20,4% στα οικονομικά. Όσον αφορά τις θρησκευτικές τους συνήθειες, το 55,8% συνηθίζουν να κάνουν το σταυρό τους όταν περνούν από εκκλησία.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι οι Έλληνες τηρούν τα έθιμα του Πάσχα αφού για εκείνους παραμένει η περίοδος με τη μεγαλύτερη θρησκευτική κατάνυξη. 

Το 75,3% βάφει κόκκινα αυγά, το 75,2% πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση, το 67,5% ψήνει αρνί την Κυριακή του Πάσχα, το 66,5% πηγαίνει στον Επιτάφιο, ενώ το 42,5% νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μόλις 9,9% νηστεύει τη Σαρακοστή και 9,1% πηγαίνει στη λειτουργία την ημέρα του Πάσχα.
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου