Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

10 σημεία που θα μεταμορφώσουν την ποιότητα της ζωής σου....!!!!!!!!

Θα μπορούσε να είναι εκείνος ο άνθρωπος που συναντήσατε τότε και σας έκανε τόσο καλή εντύπωση. Σα να νιώσατε να σας μαγνητίζει μια καλή αύρα. Ένα φωτεινό πρόσωπο και μια σιγουριά στο βήμα. Μια ενέργεια που φεύγοντας πίσω της αφήνει αδιόρατα ίχνη χαράς.

Θα μπορούσε άραγε αυτή η περιγραφή να μιλάει για εσάς; 

Τι αλλαγές θα έφερνε αυτό στην ποιότητα της ζωής σας αν συνέβαινε;

Αλήθεια πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα τύχης; 

Ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν μια ζωή χωρίς προβλήματα;

Χωρίς προσωπικές δυσκολίες;

΄Η υπάρχει κάτι άλλο βαθύτερο πίσω από τη σιγουριά και την ηρεμία στο βήμα τους;

Συνειδητό ή υποσυνείδητο;

Μελέτες πάνω στα στοιχεία εκείνα που επηρεάζουν θετικά την διαμόρφωση μιας τέτοιας συμπεριφοράς έχουν καταλήξει στο ότι οι άνθρωποι εκείνοι που επανειλημμένα κερδίζουν το θαυμασμό και την εκτίμηση μας παρουσιάζουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Παρακάτω είναι δέκα από αυτά τα σημεία κλειδιά που μπορούν να μας δώσουν τη λάμψη και την ποιότητα που τόσο επιζητούμε.

1. Οι άνθρωποι εκείνοι γνωρίζουν ότι πολύ συχνά δεν μπορούν να ελέγξουν τις συνθήκες γύρω τους. Όμως επίσης γνωρίζουν ότι είναι απολύτως ελεύθεροι να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν σε αυτές.

2. Έχουν πάψει να περνούν τον εαυτό τους από διαρκές casting. Αυτή τη στιγμή είναι έτσι. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

3. Σέβονται το σώμα και το μυαλό τους ως ναούς του οικοδομήματος της ζωής τους. Αφήνουν έξω τις τοξικές τροφές και τις τοξικές σκέψεις

4. Εκτιμούν την ανεξαρτησία τους αλλά ακόμα πιο πολύ εκτιμούν την συνεργατικότητα και την αλληλεξάρτηση. Επενδύουν χρόνο και ενέργεια στις σχέσεις που θα τους κάνουν ευτυχισμένους.

5. Γνωρίζουν ότι μέσα μας υπάρχει ένας αυτόματος εσωτερικός σαμποτέρ. Και ελέγχουν τον χώρο που θα του δώσουν πια.

6. Γνωρίζουν που πάνε. Έχουν καθαρή εικόνα του σκοπού της ζωής τους και κάθε βήμα που κάνουν είναι συμβατό με αυτό.

7. Δεν αγνοούν τις αδυναμίες τους. Μαθαίνουν πως να τις ξεπεράσουν ή να τις παρακάμψουν.

8. Γνωρίζουν καλά τις κεντρικές τους αξίες. Τα δυο ή τρία στοιχεία τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για να δώσουν στην ζωή που ζουν το νόημα που επιθυμούν.

9. Γνωρίζουν ότι η μάθηση είναι Botox για το μυαλό. Θα το κρατήσει πάντα νέο. Επενδύουν στο βιβλίο, το σεμινάριο ή το πρόγραμμα εκείνο που θα τους δώσει φρέσκο οξυγόνο για σκέψη.

10. Έχουν επιλέξει να έχουν γύρω τους ανθρώπους τους οποίους σέβονται και θαυμάζουν. Οι πεποιθήσεις οι αξίες και οι συμπεριφορές των 5 πιο κοντινών ατόμων μας είναι άκρως εθιστικές. Επιλέγουν με σύνεση τον σύντροφο, τον φίλο, τον μέντορα και τον συνεργάτη τους. Εθίζονται έτσι στην καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αν μπορούσε κάποιος να συνοψίσει σε μια πρόταση την συνταγή επιτυχίας τους θα μπορούσε να πει ότι εκείνοι που τα πάνε καλά επανειλημμένως στη ζωή τους, ζουν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Γιατί δεν είναι αυτό που έζησαν μέχρι τώρα αλλά αυτό που θα ζήσουν από εδώ και στο εξής αυτό που θα κάνει τη διαφορά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου