Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Kαλύτερη ψυχολογία – Πώς να την αποκτήσεις....!!!!!!!


           
Η θετική σκέψη δημιουργεί και θετική ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για τη ψυχική υγεία του ατόμου. Αντιθέτως η αρνητική σκέψη, δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον. Όταν όμως κάτι πάει στραβά, σε παίρνει από κάτω, και σκέφτεσαι μόνο το αρνητικό γεγονός και τις συνέπειες που έχει στη ζωή και στις σχέσεις σου. 

Αυτό, χαλάει τη ψυχολογία σου, και δε σε αφήνει να χαρείς την καθημερινότητα, αλλά και τις στιγμές ευτυχίας που περνάνε και δεν τις αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να αποκόψεις τις άσχημες σκέψεις, και να τις μετατρέψεις σε θετικές, για να αποκτήσεις καλύτερη ψυχολογία και να βελτιώσεις τη ζωή σου. 

Μην ξεχνάς επίσης πως η ψυχολογία σχετίζεται άμεσα με την υγεία του ανθρώπου, επομένως η καλύτερη ψυχολογία δεν είναι μόνο για να βελτιώσει τη σκέψη σου, αλλά και το σώμα σου. Πάμε να δούμε κάποιος τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις καλύτερη ψυχολογία.

1. Μάθε να ανακαλύπτεις το πραγματικό πρόβλημα
Πολλές φορές μπορεί να συμβαίνει ένα γεγονός, και να νομίζεις πως σε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, ενώ στην ουσία δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα πράγματα και οι καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας, έχουν την αξία που εμείς τους δίνουμε. Μάθε λοιπόν να ανακαλύπτεις την αξία που έχει ένα γεγονός χωρίς να επηρεάζεσαι από τρίτους, και σύντομα θα δεις πως θα έχεις καλύτερη ψυχολογία, αφού δε θα στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν αξίζουν.

2. Βλέπε τη θετική πλευρά των πραγμάτων
Μια φράση κλισέ που ακούς από παντού και φαντάζει ουτοπική, όμως κρύβει ένα βαθύτερο νόημα. Είναι ταλέντο το να μπορείς να μετατρέπεις το αρνητικό γεγονός σε θετικό, ένα ταλέντο που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις όλη σου τη ζωή προς το καλύτερο, και να αποκτήσεις καλύτερη ψυχολογία.

Όταν συμβαίνει κάτι που αλλάζει τη ζωή σου, τείνεις να το βλέπεις μονοδιάστατα, και η πλευρά κλίνει προς το αρνητικό μέρος. Είναι στο χέρι σου να γυρίσεις το δείκτη προς τη θετική πλευρά, εάν είσαι συνειδητοποιημένη και τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Εάν για παράδειγμα χώρισες, κλαις και στεναχωριέσαι που τέλειωσε αυτή η σχέση. Έχεις όμως σκεφτεί εάν έπρεπε όντως να γίνει έτσι; 

Ίσως αυτός ο άνθρωπος να μην ήταν για σένα, και να αξίζεις κάτι καλύτερο. Νιώσε ευγνωμοσύνη για τις όμορφες στιγμές και προχώρα παρακάτω με αποφασιστικότητα και δύναμη. Ακόμα και αν έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι πιο σοβαρό, όπως για παράδειγμα το θάνατο ενός αγαπημένου σου προσώπου, θα πρέπει να θρηνήσεις για ένα χρονικό διάστημα, όμως μετά θα πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Σκέψου πως ο θάνατος είναι ένα γεγονός που δεν αλλάζει, και πως η σκέψη κρατάει κάποιον στην καρδιά σου. Ακόμα και αν έχεις να αντιμετωπίσεις την ανεργία, θα πρέπει να οπλιστείς με δύναμη και υπομονή, κυνηγώντας δουλείες με αυτοπεποίθηση αντί να κάθεσαι όλη μέρα κλεισμένη σπίτι χωρίς να κάνεις τίποτα. 

Επίσης μπορείς να το δεις σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό, και να ακολουθήσεις κάποιο όνειρο που είχες. Όλα στη ζωή είναι ευκαιρίες, απλώς κάποιες έρχονται με όμορφο και κάποιες με άσχημο τρόπο. Εάν τις εκμεταλλεύεσαι σωστά θα έχεις καλύτερη ψυχολογία και θα δεις πως η ζωή είναι όμορφη τελικά, αφού μπορείς να αντιμετωπίζεις ότι και αν σου συμβαίνει!

3. Κράτησε το παρελθόν στη θέση του
Το να μένεις προσκολλημένη στο παρελθόν και σε κάποιες καταστάσεις που έζησες ή κάποιους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή σου, για παράδειγμα μια φίλη ή μια παλιά σχέση, μόνο καταστροφικό μπορεί να είναι για τη ψυχολογία σου. 

Το να μένεις πίσω δε σε αφήνει να προχωράς μπροστά, και όταν δεν προχωράς μπροστά δεν έχεις εξέλιξη. Η εξέλιξη όμως είναι στη φύση του ανθρώπου, και έτσι πρέπει να αφήσεις στην άκρη ότι δε σε αφήνει να πας ένα βήμα παραπέρα. Όταν κάτι τελειώνει χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να το ξεπεράσεις, εάν όμως το σκέφτεσαι συνέχεια δεν το αφήνεις να κάνει τον κύκλο του και να φύγει. 

Το να ξεκινήσεις την αποκοπή σου από το παρελθόν μπορεί να ξεκινήσει και με ένα πιο απλό βήμα, όπως για παράδειγμα να πετάξεις αντικείμενα που σου θυμίζουν καταστάσεις που σε θλίβουν. Είναι μια καλή άσκηση και ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσεις άμεσα καλύτερη ψυχολογία.

4. Αγάπησε τον εαυτό σου
Το να γνωρίζεις ποια πραγματικά είσαι και τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή σου, θα σε βοηθήσει ουσιαστικά και θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Κατέγραψε σε ένα χαρτί όλα τα θετικά χαρακτηριστικά που έχεις, είτε στο χαρακτήρα σου, είτε στην εξωτερική σου εμφάνιση. 

Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις στα καλά σου χαρακτηριστικά και θα διαπιστώσεις πως έχεις τόσα πράγματα για να νιώθεις περήφανη, και απλά δεν το γνώριζες. Το να εστιάζεις όμως στα αρνητικά, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Βλέποντας τα θετικά σου στοιχεία, υποσυνείδητα θα αρχίσεις να τα τονίζεις, και θα δεις ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου τελικά είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από όσο νομίζεις!

5. Βγες με τους φίλους σου
‘Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη κατάσταση, έχεις την τάση να αποκοινωνικοποιείσαι και α απομακρύνεις τους φίλους σου από κοντά σου. Μια τέτοια κίνηση όμως είναι λάθος, αφού οι φίλοι αποτελούν φυσικό αντικαταθλιπτικό! Μια βόλτα με αγαπημένα σου πρόσωπα θα σε κάνει να ξεχαστείς, να γελάσεις και να έχεις καλύτερη ψυχολογία! Μια επίσκεψη σε μια κωμωδία στο θέατρο ή στο σινεμά, ή ακόμα και μια βόλτα στο πάρκο είναι ικανή να σε βοηθήσει αποτελεσματικά.

6. Βάλε έναν μικρό στόχο
Όταν η ψυχολογία σου είναι χάλια, τότε δεν έχεις όρεξη για τίποτα και κλείνεσαι στον εαυτό σου. Το να βρεις όμως τη δύναμη να κάνεις κάτι θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις παρακάτω, και να αποκτήσεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση αλλά και καλύτερη ψυχολογία. Αυτό μπορείς να το πετύχεις βάζοντας έναν μικρό στόχο. Αυτός ο στόχος μπορεί να είναι οτιδήποτε, πάντα μέσα σε ρεαλιστικά πλαίσια. 

Μπορεί να είναι το να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να περάσεις ένα μάθημα, να διαβάσεις ένα βιβλίο, ή να κάνεις γυμναστική. Ότι και αν είναι το να προσπαθήσεις για κάτι που σου αρέσει θα σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ σου, ενώ η ενέργεια που θα παίρνεις προσπαθώντας το, είναι μεγάλη και σημαντική για τη ψυχολογία σου. 

Τέλος, η ηθική ικανοποίηση που θα κερδίσεις πετυχαίνοντας το στόχο σου, θα σε κάνει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, και να προσπαθήσεις για κάτι μεγαλύτερο! Μην ξεχνάς πως για να προχωρήσεις, αρκεί να κάνεις το πρώτο βήμα!





Συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου