Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μπορώ τελικά να έχω αυτό που θέλω στη ζωή ;Τα θέλω όλα ! Λεφτά,την τέλεια σχέση,υγεία,επιτυχία....!!!!!!

Όλα όμως. Να μην λείπει τίποτα!
Η απάντηση βρίσκεται στο κύπελλο! Το κύπελλο. Εάν ζείτε κάτω από την ψευδαίσθηση, πως όλη η ύπαρξή σας , ότι είστε - δεν είναι αρκετό - ποτέ δεν θα δείτε τον εαυτό σας σαν το κύπελλο. 

Αντ ' αυτού, θα δείτε τον εαυτό σας σαν μια ρωγμή ή σαν ένα σφάλμα στο κύπελλο! 

Σίγουρα είμαστε όλοι ατελείς κατά κάποιο τρόπο, αλλά αυτή η ιδέα ότι υπάρχει κάτι από την γέννησή μας λανθασμένο στον εαυτό μας, είναι παράλογο. Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το συμπέρασμα; Ποιος κρατάει την μεζούρα; Συνήθως κάποια μορφή εξουσίας, οργάνωσης ή θρησκείας, που προσπαθεί να μας πάρει τον έλεγχο , μέσα από την επίθεση στην αυτοεκτίμησή μας! 

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τη διάκριση ,την διαφορά ανάμεσα στους δύο όρους : αυτο-βελτίωση και αυτοεκτίμηση. 

Ο ίδιος ο πυρήνας της αυτο-βελτίωσης λέει ότι είναι σπασμένο το κύπελλο, ραγισμένο και πρέπει να το κρατήσουμε σταθερό, προκειμένου να μην σπάσει. 

Αυτό σαφώς προέρχεται από κάποιον άλλο, εκτός από εμάς Προέρχεται από τον προγραμματισμό από γονείς, σχολεία κλπ. 

Η αυτο-εκτίμηση ξέρει ότι έχετε ήδη ότι χρειάζεστε και ότι είστε το πρόσωπο που εσείς περιμένατε πάντα να είστε. Δεν υπάρχει τίποτα να φτάσετε. Υπάρχει μόνο η ύπαρξη και η ζωή σας. Είστε άξιοι, επειδή είστε ένας με όλα αυτά που δεν χρειάζεται να "αυτο-βελτιώσετε" γιατί κανείς δεν μπορεί να βελτιώσει το - ποιος είστε –τον αυθεντικό εαυτό σας. 

Ο στόχος στη ζωή δεν είναι να γίνεις- το  ποιός είσαι , αλλά να αποδεχτείς το ποιός είσαι. 

Ας παρομοιώσουμε τον εαυτού μας ,με ένα βελανίδι .
Το βελανίδι είναι πλήρες, αλλά ακόμα δεν είναι μια βελανιδιά. Το βελανίδι περιέχει το σχέδιο της βελανιδιάς και από την ημέρα που πέφτει στην γη έχει την ικανότητα να γίνει μια βελανιδιά. Μέρα με την ημέρα , αυξάνεται και πλησιάζει στην πληρότητα αυτού του σχεδίου. 

Είμαστε σαν το βελανίδι και ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το τέλειο σχέδιο του  ,να πλησιάσει το μεγαλείο. Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η αίσθηση ότι «δεν είστε αρκετοί » είναι να δηλώσετε τώρα ότι έχετε την ικανότητα για το μεγαλείο και ότι είστε ήδη στο σωστό δρόμο, σε καθημερινή βάση.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι είμαστε το κύπελλο. Είναι ένα κύπελλο που φυσικά επεκτείνεται για να δημιουργηθεί χώρος για μας ,για να μπορέσουμε εμείς να επεκταθούμε στην συνέχεια.

Το ποιοί είμαστε τελικά είναι αληθινό και αυθεντικό και ο εαυτός μας είναι πάντα συνδεδεμένος και ένα και το αυτό με την Πηγή της Ενέργειας. Από την άλλη πλευρά, αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε είναι το πώς παρουσιαζόμαστε στη ζωή. Εάν αγωνιζόμαστε να βρούμε την ταυτότητά μας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε ποιοι είμαστε. Το ποιοί νομίζουμε ότι είμαστε ,προέρχεται ακούγοντας τους άλλους ανθρώπους να μιλάνε για εμάς και όχι από το να ακούμε τον εαυτό μας. 

Για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου πίστευα αυτό που οι άλλοι μου είπαν να πιστέψω. Έμαθα νωρίς ότι αυτό που οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται για μένα ήταν πιο σημαντικό, από ότι αυτό που σκέφτομαι εγώ για τον εαυτό μου. Δυσκολεύτηκα πολύ να το αλλάξω , αλλά έγινε από μόνο του όταν άρχισα να παρατηρώ βαθιά τις αξίες μου.

Αυτό που είστε τώρα είναι το παν. Είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία επειδή εξαρτάται πάντα από την ικανότητά σας και τον εαυτό σας . 

Όταν ζείτε στη ροή και σε ευθυγράμμιση με την πηγή της Ενέργειάς σας, ξέρετε ότι έχετε ήδη ότι χρειάζεστε. 

Οι άνθρωποι που ζουν στη ροή και σε ευθυγράμμιση ,αυτό είναι κάτι παραπάνω από θετική σκέψη – είναι ο νόμος της έλξης σε δράση. Αφήστε τη ζωή να ξεδιπλώνεται μέσα από την ροή ,αντί να βάλετε τη ζωή σας σε ένα κουτί με τις προσδοκίες σας και να περιμένετε να υλοποιηθούν από μόνες τους.

Εσείς δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν - ακόμη και στον εαυτό σας. 

Περιέχετε ήδη μέσα σας όλα αυτά που θέλετε, απλά πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά μέσα σας και να τα αφήσετε να συμβούν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου