Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Χαρακτηριστικά Προσώπου Και Έλξη....!!!!!!

Η Έρευνα στο πεδίο της μη λεκτικής επικοινωνίας έχει δείξει ότι το σχήμα του προσώπου ενός ατόμου λέει πολλά για το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος, άντρας ή γυναίκα, και κατά πόσο επίσης μπορεί να μεταδώσει την αίσθηση της εμπιστοσύνης, της κυριαρχίας και της καλής υγείας. 

Στα πλαίσια της εξελικτικής μας πορείας και της διαιώνισης του είδους, ένας άνθρωπος που φαίνεται κυρίαρχος και υγιής είναι και ερωτικά ελκυστικός γιατί σημαίνει ότι είναι φορέας άριστων γονιδίων.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του προσώπου που σταθερά σχετίζεται με το θέμα της ελκυστικότητας, τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες, είναι η συμμετρία του προσώπου. Όσο περισσότερο ασύμμετρο είναι ένα πρόσωπο, τόσο λιγότερο ερωτικά ελκυστικό είναι, πιθανότατα επειδή η ασυμμετρία του προσώπου σχετίζεται με την ασθένεια και την αδυναμία.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι επίσης σημαντικά στην ερωτική έλξη. Οι άνδρες προτιμούν τα θηλυκά πρόσωπα να είναι ιδιαίτερα «θηλυκά», το οποίο σημαίνει στην ουσία ότι τα προτιμούν να δείχνουν μια τάση αδυναμίας και παιδικότητας, προτιμούνται τα "babyfaced," χαρακτηριστικά, όπως τα μεγαλύτερα από το μέσο όρο τα μάτια και χείλη που δείχνουν πείσμα, αλλά είναι και μεγάλα. Αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει επειδή τα babyfaced χαρακτηριστικά υποδηλώνουν την νεότητα και τη γυναικεία γονιμότητα .

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, βρίσκουν τα πρόσωπα των ανδρών με τα δυνατά σαγόνια πιο ελκυστικά, επειδή αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει δύναμη και ερωτική ετοιμότητα. Ας θυμηθούμε ότι τα ρομαντικά βιβλία τσέπης ερωτικής παραφιλολογίας επιμένουν πολύ στο περιβόητο «θεληματικό πιγούνι» - και όχι χωρίς λόγο.

Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά τείνουν επίσης να προτιμούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου που είναι κοντά στο μέσο όρο όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα. Ανεξάρτητα από το σχήμα, όλοι οι άνθρωποι θέλουν οι σύντροφοί τους να έχουν χαρακτηριστικά (μύτη, αυτιά, χείλη) που να τείνουν στον μέσο όρο από άποψη μεγέθους. 

Υπερβολικά μικρά ή μεγάλα χαρακτηριστικά θεωρούνται γενικά απωθητικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Γενικά ο άνθρωπος αγαπάει ότι του μοιάζει και ότι φαίνεται να μην ξεφεύγει από την νόρμα. Όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή του, έτσι καις τον έρωτα διαλέγει κατά κύριο λόγο την μέση οδό, την ομοιομορφία. Ευτυχώς για το είδος μας, αυτός ο κανόνας καταπατάται πολλές φορές, δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες για ανάδειξη της ποικιλομορφίας και τελικά της προώθησης του είδους μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου