Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Το πνευματικό νόημα των γενεθλίων μας.....!!!!!!!!

              

Σαράντα χρόνια πριν, όταν ο μεγάλος Διδάσκαλος Σαντ Κιρπάλ Σινγκ Τζι Μαχαράτζ ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την Τρίτη Παγκόσμια Περιοδεία του, θυμάμαι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου, είχα την καλή τύχη να μπορώ να γιορτάσω τα γενέθλιά μου μαζί του στην Ουάσινγκτον. 

Εκείνη την ημέρα, μου είπε ότι οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι στα γενέθλιά τους, τα πρόσωπά τους ακτινοβολούν από χαρά στην ξεχωριστή τους ημέρα. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να θεωρούμε κάθε ημέρα σαν τα γενέθλιά μας. Όταν πηγαίνουμε για ύπνο το βράδυ, κανείς δεν ξέρει αν θα ξυπνήσει το επόμενο πρωί. Είπε όταν σηκωνόμαστε το πρωί, θα πρέπει να θεωρούμε αυτή την καινούργια μέρα σαν τα γενέθλιά μας.

Αυτό σημαίνει να ζούμε την κάθε ημέρα σαν να είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε αυτή την ημέρα ξεχωριστή; Μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε μέρα σαν τα πραγματικά μας γενέθλια. Πώς περνάνε οι περισσότεροι άνθρωποι την ημέρα τους; Ξυπνάνε, κάνουν ντους ή μπάνιο, ντύνονται, τρώνε πρωινό, και είτε φροντίζουν την οικογένεια τους ή πηγαίνουν στη δουλειά, συχνά παλεύοντας με την κυκλοφορία για να φτάσουν στη δουλειά. 

Περνάνε την περισσότερη μέρα κερδίζοντας τα προς το ζην, έπειτα παλεύουν με την κίνηση για να επιστρέψουν στο σπίτι, τρώνε δείπνο, διασκεδάζουν, και πηγαίνουν για ύπνο. Η πλειοψηφία αυτού του χρόνου ξοδεύεται στη φροντίδα των αναγκών του φυσικού σώματος. 

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από την απλή συντήρηση του φυσικού μας σώματος. Έχουμε μια πνευματική πλευρά. Για να γιορτάζουμε κάθε μέρα σαν να είναι τα γενέθλιά μας, μπορούμε να καταβάλουμε την ίδια προσπάθεια, αν όχι περισσότερη προσπάθεια, να βρούμε το Θείο μέσα μας.

Η ψυχή μας έχει χωριστεί από το Θεό για χρόνια. Τα πραγματικά μας γενέθλια θα γίνουν όταν επανενωθεί η ψυχή μας με το Θεό. Εκείνοι που διαλογίζονται και βρίσκουν εσωτερικά πνευματικά βασίλεια συνειδητοποιούν ότι αυτή η φυσική ζωή είναι προσωρινή και δεν είναι το αληθινό μας σπίτι. 

Ο πιο σημαντικός σκοπός της ζωής είναι να κατορθώσουμε να πάμε πέρα από αυτή τη φυσική ύπαρξη και να ανακαλύψουμε ότι είμαστε ψυχή, ένα κομμάτι του Θεού. Με αυτή την ανακάλυψη, ανυψωνόμαστε στις εσωτερικές περιοχές, μέσα από το Αστρικό, το Αιτιατό και το Υπεραιτιατό βασίλειο, έως ότου φθάσουμε στο αγνό πνευματικό βασίλειο του Σατς Καντ.

Τότε πως θα πρέπει να περνάμε την ημέρα μας για να την κάνουμε αληθινά γενέθλια ώστε η ζωή μας να αξίζει πραγματικά να γιορτάζεται;

Μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε μέρα με ευγνωμοσύνη που έχουμε γεννηθεί σαν ανθρώπινο πλάσμα. Η ανθρώπινη ύπαρξή μας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Οποιαδήποτε άλλη μορφή στερείται την ικανότητα μέσω της οποίας μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό της και να γνωρίσει τον Θεό. Καθώς ζούμε τη ζωή μας με την ανθρώπινη μορφή, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι η σειρά μας να γνωρίσουμε τον Θεό. Θα κάνουμε την καλύτερη χρήση αυτής της ευκαιρίας ή θα την χαραμίσουμε; 

Ο Θεός μας έδωσε αυτό το σώμα να το χρησιμοποιήσουμε για να κερδίσουμε τα πνευματικά πλούτη που θα μας πάνε πίσω στο Θεό. Παρόλα αυτά, τι κάνουμε; Ζούμε τη ζωή μας καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες επιβίωσης όπως τα άλλα είδη ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αφιερώνουν ολόκληρο το δώρο της ανθρώπινης μορφής για να την ταΐζουν, την αναπαράγουν, και να την κρατάνε ζωντανή. 

Είμαστε στην πιο πολύτιμη μορφή που μπορεί να έχει κανείς. Πρέπει να κερδίσουμε το πνευματικό κεφάλαιο για το οποίο λάβαμε αυτό το σώμα - να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να γνωρίσουμε τον Θεό.

Για να γιορτάσουμε πραγματικά την ανθρώπινη γέννηση μας, πρέπει να πραγματοποιήσουμε την ψυχή μας και τον Θεό. Για να το κάνουμε αυτό, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ζητήσουμε. Λέγεται στην Ινδία, « Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο Γκουρού εμφανίζεται.» 

Η ετοιμότητα βρίσκεται στο να αποφασίσουμε τη θέλουμε από τη ζωή πέρα από το να κρατάμε απλώς το σώμα μας ζωντανό: Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε την ψυχή μας. Μόλις έχουμε αυτή την επιθυμία, η αφύπνισή μας ξεκινά. 

Ο Θεός ακούει αυτή την κραυγή και μας φέρνει σε επαφή με εκείνον που μπορεί να μας δείξει πώς να βρούμε τον Θεό εσωτερικά. Ο επόμενος λόγος για να γιορτάζουμε είναι αν βρούμε έναν πνευματικό Διδάσκαλο που μπορεί να μας φέρει σε επαφή με την ψυχή μας και να μας επανασυνδέσει με τον Θεό.

Ο Θεός ακούει τη λαχτάρα της καρδιάς και κανονίζει για αυτό το άτομο να βρει έναν Διδάσκαλο που μπορεί να μας συνδέσει με το Φως και τον Ήχο που βρίσκονται ήδη μέσα μας. Οι Διδάσκαλοι είναι τόσο ευσπλαχνικοί που οι μόνες προϋποθέσεις για να έρθουμε σε επαφή με αυτό το Φως και Ήχο είναι να είμαστε χορτοφάγοι, αποφεύγοντας το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά και τα αβγά, να αποφεύγουμε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και να κερδίζουμε τίμια τα προς το ζην. Η χορτοφαγία είναι η επιλογή μιας ζωής μη-βίας στην οποία δε συμμετέχουμε στη δολοφονία κανενός από τους μικρότερους αδελφούς και αδελφές μας από τον Θεό. 

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ αμβλύνουν και μειώνουν τη συνειδητότητά μας. Για επιτυχία στο πνευματικό μονοπάτι, πρέπει να ανυψώσουμε και να αυξήσουμε τη συνειδητότητά μας. Για αυτόν το λόγο, αποφεύγουμε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τέλος, κερδίζουμε τα προς το ζην με τον κόπο μας και δεν τρεφόμαστε από τον κόπο των άλλων. 

Τηρώντας αυτές τις προϋποθέσεις, ένας πνευματικός αναζητητής λαμβάνει τότε το κλειδί να γνωρίσει τον εαυτό του ή τον εαυτό της και να γνωρίσει τον Θεό. Αυτό έρχεται με τη μορφή της Μύησης.

Στη Μύηση, ο Διδάσκαλος ανοίγει το εσωτερικό μας μάτι και αυτί για να δούμε και να ακούσουμε το εσωτερικό Φως και Ήχο του Θεού. Διδασκόμαστε ένα διαλογισμό μέσω του οποίου μπορούμε να αποσύρουμε την προσοχή μας από τον κόσμο και να την εστιάσουμε εσωτερικά. 

Εκεί, βλέπουμε το εσωτερικό Φως. Με περισσότερη απορρόφηση από το Φως, θα υπερβούμε τη φυσική σωματική συνειδητότητα και θα ανυψωθούμε στα εσωτερικά πνευματικά βασίλεια μέχρι να συναντήσουμε τον Θεό. Για μας, η μέρα ανατέλλει όταν κάνουμε τη σύνδεση με το εσωτερικό Φως και μπορούμε να πιούμε από αυτή την Πηγή του φωτός οποιαδήποτε στιγμή. 

Είναι μια ώρα χαράς, επειδή λάβαμε το κλειδί για το εσωτερικό βασίλειο. Έχουμε την τεχνική του διαλογισμού μέσω της οποίας μπορούμε να εσωστραφούμε όποτε θέλουμε. Τώρα είναι σε εμάς να κάνουμε χρήση του δώρου διαθέτοντας χρόνο σε διαλογισμό ώστε να μπορέσουμε να πάμε πίσω στον Θεό σε αυτήν τη ζωή. 

Μήνυμα από το Διδάσκαλο Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ Τζι Μαχαράτζ





Επιστήμη της Πνευματικότητας
http://www.sos.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου