Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συμπτώσεις... ή.... Μηνύματα ;

Έχετε νιώσει καμιά φορά ότι το σύμπαν σας περιπαίζει; Ότι διαλέγει να αποκαλύψει κάποια από τα μαγικά του τρικ, μόνον για εσάς; στην ανθρώπινη περιπέτεια πολύ λίγα μας είναι φανερά, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα μυστήρια από αυτά που η ανθρώπινη αντίληψη αντέχει. Το σύμπαν κάποιες φορές μοιάζει να μιλάει. Και η γλώσσα που επιλέγει για να συνδιαλλαγεί με την ζωή, είναι αυτή των συμπτώσεων.

Κάθε φορά που έχετε ένα προαίσθημα και αλλάζετε τον δρόμο που παίρνετε συνήθως για να πάτε στην δουλειά σας, στην πραγματικότητα μετέχετε σε ένα μεγάλο κοσμικό παιχνίδι. Κάθε φορά που σηκώνετε το τηλέφωνο να πάρετε έναν φίλο και εκείνη την στιγμή σας καλεί και αυτός, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η έκπληξη πρέπει να είναι μεγάλη. Και φαίνεται πως η πρόθεση του σύμπαντος είναι ακριβώς το να μας δημιουργήσει έκπληξη, έτσι ώστε να κάνουμε ένα συνειδησιακό άλμα.

Η σύμπτωση πολλές φορές είναι τόσο σοβαρή που αποκλείεται από την ίδια την λογική η τυχαιότητα. Υπάρχει μια καρμική χροιά σε κάποια γεγονότα. Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε 14 φορές από κεραυνό, μπορεί να είναι ένα έρμαιο της τύχης; Αυτή η σύμπτωση είναι πολύ μεγάλη, μοιάζει στην κυριολεξία σαν ένα κυνήγι από τους κεραυνούς!

Υπάρχουν φυσικά και οι πολύ θετικές συμπτώσεις. Ο πατέρας του Φλέμιγκ έσωσε τον γιο ενός πλούσιου συντοπίτη του. Ο ευγνώμων πατέρας ανέλαβε εξ ολοκλήρου να μορφώσει με δικά του έξοδα τον γιο του ευεργέτη του και σωτήρα του παιδιού του. Με αποτέλεσμα να γίνει – το φτωχό αγροτόπαιδο – ο μέγας γιατρός Φλέμιγκ, που ανακάλυψε την πενικιλίνη. Και αυτό έσωσε για δεύτερη φορά την ζωή του ίδιου εκείνου μικρού : όταν προσβλήθηκε από θανατηφόρο πνευμονία, τον έσωσε η πενικιλίνη! Και μόνον αυτή! 

Ο μικρός που σώθηκε από θαύμα δύο φορές, δεν είναι άλλος από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Δεν μπορούμε να υποπτευθούμε εδώ ότι υπάρχει ένα καρμικό δέσιμο ανάμεσα στον Τσόρτσιλ και τον Φλέμιγκ; Ένα χρυσό νήμα πέρα από την λογική που ενώνει τις ζωές τους;

Αν ακολουθήσουμε την σύμπτωση με συνείδηση, αν πέρα από την έκπληξη που θα νιώσουμε αφεθούμε με χαρά σε αυτήν την συνομιλία με το σύμπαν, τότε αρχίζει μια πραγματική συνεργασία που μας αποφέρει πολλά οφέλη. Είναι καιρός να αρχίσουμε να κοιτάμε γύρω μας με ανοιχτά μάτια και να ακούσουμε ταυτόχρονα τους ψιθύρους του μεγάλου μας – και κάπως παιχνιδιάρικου – κόσμου. Το σύμπαν μας μιλάει. Είναι αγένεια να μην του απαντήσουμε…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου