Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γιατί οι γυναίκες δεν λένε απευθείας αυτό που τις ενοχλεί ;

-Τι κάνεις, μωρό μου;
Παύση.
-Καλά. (Λίγο αδιάφορα, λίγο εχθρικά)
-Τι έχεις;
-Τίποτα. (Απότομα, επιτακτικά, χωρίς να προηγηθεί παύση.)

Η παρούσα στιχομυθία δεν υπάρχει λόγος να τύχει εισαγωγής ή συνέχισης. Όλοι – άντρες γυναίκες - ξέρουν τι υποδηλώνει και με ποιον τρόπο ολοκληρώνεται μια συζήτηση που ξεκίνησε έτσι. Όμως οι άντρες δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Γιατί πρέπει να γίνεται πάντα με αυτόν τον τρόπο και εν τέλει γιατί οι γυναίκες επιλέγουν πάντα να τυλίγουν με ομίχλη, προτού το αναλύσουν διεξοδικά, ένα πρόβλημα, το οποίο καίγονται να κουβεντιάσουν με κάθε λεπτομέρεια. Ή κάπως αλλιώς: Γιατί οι γυναίκες δεν λένε ποτέ απευθείας και χωρίς περιστροφές αυτό που θέλουν ή τις απασχολεί; 

Είναι δόλια πλάσματα προορισμένα να ταλαιπωρούν τους αρσενικούς συνομιλητές τους ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Ερώτηση μυστηριώδης, βαθιά φιλοσοφική για τους άντρες, απάντηση εξαιρετικά προφανής, οφθαλμοφανής για τις γυναίκες.Τόσο οφθαλμοφανής που κανονικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται η απορία. 

Αυτή και οποιαδήποτε άλλη, η οποία θα έπρεπε να έχει απαντηθεί στο μυαλό του συντρόφου πριν καν ερωτηθεί. Μπέρδεμα; Με τέτοιες στροφές σκέφτεται το γυναικείο μυαλό και τις διπλάσιες απαιτεί από τον επίδοξο λύτη του μυστηρίου. 

Μια γυναίκα θεωρεί πως η ερώτηση σημαίνει ότι ο σύντροφός της σε κάποια ανύποπτη στιγμή, η οποία μπορεί να τοποθετείται από λίγα λεπτά μέχρι λίγα… χρόνια πριν, δεν την πρόσεξε ικανοποιητικά, δεν συγκεντρώθηκε σε όσα του έλεγε και δεν έκανε τον κόπο να βάλει σε σωστή, λογική σειρά αιτίου – αιτιατού τα γεγονότα. Αν το είχε κάνει, θα είχε καταλάβει και δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσει.

-Μα καλά, σου ήταν τόσο δύσκολο να μου πεις ότι σε πείραξε που σου μίλησα απότομα μπροστά στις φίλες σου;

Δεν της ήταν δύσκολο, πανεύκολο της ήταν. Δυο φράσεις και τέλος. Πιο δύσκολο της ήταν να ανέχεται επί μισή ώρα το απορημένο του ύφος, στο οποίο νόμιζε ότι βλέπει ξεκάθαρα καταγεγραμμένη την αδιαφορία του για τα συναισθήματά της. Έπρεπε να το είχε καταλάβει μόνος του. Μα γιατί έπρεπε; 

Οι άντρες γιατί δεν έχουν τέτοια απαίτηση; Κι άλλο γιατί. Το τελευταίο αλλά και το πιο σημαντικό. Αυτό που οδηγεί το μίτο στην ψυχολογία της γυναίκας, στη βαθύτερη επιθυμία της να νιώθει ασφαλής και προστατευμένη.

Το παιχνίδι των ερωτήσεων, η προσπάθεια του άντρα και ο διάλογος, κατά τον οποίο οι διαθέσεις και οι σκέψεις της γυναίκας ανιχνεύονται με κόπο, είναι μια επιβεβαίωση για εκείνη ότι ο άνθρωπος απέναντί της νοιάζεται. 

Δεν θέλει να του δώσει σαν μασημένη τροφή τα σπουδαία της καρδιάς και του νου της. Θέλει να τον δει να τα κατακτά, όπως θέλει να τον βλέπει να κατακτά και την ίδια. Αποζητά να τον βλέπει στο ρόλο του κυνηγού κι εκείνη το θήραμα που αποκτήθηκε σιγά σιγά, όπως της άξιζε και όπως άξιζε στο συναισθηματικό της κόσμο. 

Έτσι, όταν έρθει η ώρα των εξηγήσεων θα αισθάνεται ικανοποιημένη, επειδή θα ξέρει ότι δεν ικέτευσε την προσήλωση, δεν ζητιάνεψε τη φροντίδα. Το μέγεθος της «ταλαιπωρίας» του ακροατή της είναι για εκείνη το μέγεθος της ανιδιοτέλειας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντός του.





Σχέση από απόσταση – Οι καλύτερες συμβουλές......!!!!!!!!

Η σχέση από απόσταση δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Πολλά είναι τα παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία ορισμένα πολύ αγαπημένα ζευγάρια ενώ στην αρχή της σχέσης τους (που βρίσκονταν κοντά ο ένας με τον άλλο), τα πράγματα πήγαιναν περίφημα, όταν για κάποιο λόγο κάποιος μετακόμισε σε άλλη πόλη, η σχέση φάνηκε να “ξεθωριάζει” έως ότου να διαλυθεί εντελώς. 

Μην πανικοβάλλεσαι όμως. Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στις οποίες η απόσταση δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στη σχέση ενός ζευγαριού. Όπως και να το κάνουμε πάντως, μια σχέση από απόσταση παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες σε σύγκριση με ένα ζευγάρι που μένει κοντά ο ένας με τον άλλον. 

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι μια γυναίκα διατηρεί μια σχέση με έναν άντρα που βρίσκεται μακριά. Τι θα πρέπει να κάνει για να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που δημιουργεί μια σχέση από απόσταση; Ορίστε λοιπόν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Καθημερινή επικοινωνία
Το κλειδί για τη διατήρηση μιας σχέσης από απόσταση είναι η επικοινωνία. Δεν λέμε να πρήξεις τον άλλον στα τηλέφωνα μέχρι να γίνεις ενοχλητική. Απλά η καθημερινή επικοινωνία ακόμα και δυο τρεις φορές είναι ό,τι πρέπει στη διατήρηση της σχέσης. Σήμερα με την υπάρχουσα τεχνολογία οι λύσεις είναι πολλές. 

Έτσι μπορείς να μιλάς τηλεφωνικά, να γράφεις sms, να μιλάς με κλήσεις βίντεο μέσω skype, msn, κ.τ.λ. ή ακόμα και να στέλνεις email. Αν είσαι παραδοσιακή και πολύ ρομαντική, μπορείς ακόμα και να στέλνεις γράμματα με το ταχυδρομείο. Εκτός του ότι είναι πολύ ρομαντικό, η προσμονή το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ξεκαθάρισε το είδος της σχέσης σου
Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και οι ερωτήσεις να θέλουν αρκετή διπλωματία, ωστόσο είναι άκρως απαραίτητο να ξεκαθαρίσεις το είδος της σχέσης σου έτσι ώστε να μην βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων αργότερα. Ρώτα λοιπόν (με τρόπο) και ξεκαθάρισε τι είδους σχέση έχετε. Βγαίνετε απλά ραντεβού όποτε βολέψει, έχετε ελεύθερη σχέση, έχετε αποκλειστική σχέση, ή είστε σαν παντρεμένοι.

Ότι και να είναι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο γιατί αλλιώς κινδυνεύεις μετά από καιρό να βρεθείς σε πολύ δυσάρεστη θέση. Το λέω αυτό για να μην είσαι εσύ σαν την Πηνελόπη του Οδυσσέα να περιμένεις τον πρίγκηπά σου υφαίνοντας το υφαντό, ενώ αυτός περνάει ζωή χαρισάμενη σε μια άλλη πόλη.

Κάντε πράγματα μαζί
Ακριβώς επειδή ως ζευγάρι σε σχέση από απόσταση δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα μαζί, καλό είναι να κάνετε παρόμοια πράγματα ακόμα και αν γίνονται ξεχωριστά. Δηλαδή μπορείτε να βλέπετε ο καθένας από το σπίτι του την ίδια εκπομπή στην τηλεόραση, μια ταινία στον κινηματογράφο, να έχετε παρόμοια χόμπι, ή να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κ.τ.λ. Έτσι όταν θα μιλάτε στο τηλέφωνο, στο skype, κ.τ.λ. θα έχετε πολλά κοινά πράγματα να αναλύσετε γεγονός που θα σας φέρνει πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Συναισθηματική σύνδεση
Λόγω του γεγονότος ότι με τη σχέση από απόσταση υπάρχει κίνδυνος να αποξενωθεί το ζευγάρι, θα πρέπει να ανοίγει την καρδιά του ο ένας στον άλλο όταν υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία. Μην συμβιβάζεσαι μόνο συζητώντας το πώς πέρασες την μέρα σου, το πού θα πας αύριο και το τι έφαγες χθες. 

Αντί για αυτό καλό είναι να αναφέρεις τι αισθάνεσαι και να δίνεις την ευκαιρία στον καλό σου να σου πει και εκείνος για τα δικά του συναισθήματα. Έτσι θα αυξήσεις τις πιθανότητες να διατηρηθεί στο ακέραιο η συναισθηματική σύνδεση που είχατε πριν βρεθείτε σε διαφορετικές πόλεις. Άλλος ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να στέλνεις και να σου στέλνουν μικρά δωράκια όπως λουλούδια, κ.τ.λ.

Ωφελήσου από τα πλεονεκτήματα που παρέχει μια σχέση από απόσταση
Μπορεί σε μια σχέση από απόσταση να είσαι μακριά από τον καλό σου, ωστόσο αυτό σου δίνει την ευκαιρία να περνάς περισσότερο χρόνο με τις φίλες και τους φίλους σου, να κάνεις τα αγαπημένα σου χόμπι και συνήθειες, κ.τ.λ. Έτσι απαλύνετε κάπως το βάσανο της μεγάλης προσμονής για το πότε θα ξαναβρεθείς με τον καλό σου.

Όχι στον υπερβολικό έλεγχο
Αλήθεια πιστεύεις ότι σε μια σχέση από απόσταση μπορείς πραγματικά να ελέγξεις το πού βρισκόταν ο καλός σου και με ποιους ή μάλλον με ποιες; Φυσικά και όχι. Αν είναι τέτοιος χαρακτήρας τότε έτσι και αλλιώς δεν σου αξίζει οπότε καλύτερα να τον χωρίσεις. 

Αν όμως ο καλός σου είναι πιστός, τότε το μόνο που καταφέρνεις με τον υπερβολικό έλεγχο είναι να του δυσκολεύεις τη ζωή. Θα αισθάνεται συνέχεια απολογούμενος και στο τέλος θα καταλήξει να σου λέει ψέματα ότι δεν θα βγει έξω ακόμα και αν σκοπεύει βγει για μια αθώα μπύρα με το φίλο του, για να μην τον ζαλίζεις. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο.

Μιλήστε για το μέλλον
Εφόσον εσύ και ο καλός σου σκοπεύετε να μείνετε για πάντα μαζί, καλό είναι να μιλήσετε για το πώς θα γίνει αυτό, πού θα γίνει, πότε, κ.τ.λ. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι έχετε παρόμοιους στόχους οπότε αξίζει η αναμονή και οι θυσίες που κάνεις.

Συχνές επισκέψεις
Οι αποστάσεις μπορεί να σου φαίνονται μακρινές, ωστόσο αυτό που τελικά μετράει είναι η απόφαση για το ταξίδι. Μπορεί να είναι απλό Σαββατοκύριακο ή κάποιο τριήμερο γιορτών. Επίσης μπορεί να είναι Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι. Ότι και να είναι, οι συχνές εξορμήσεις στην πόλη που μένει ο καλός σου είναι ότι καλύτερο στο να διατηρήσεις αναμμένη τη φλόγα στη σχέση σου. Πάρε το λεωφορείο, το τρένο, το καράβι ή το αεροπλάνο και κάνε επίσκεψη στον καλό σου όσο πιο συχνά είναι εφικτό.

Απέφυγε τις πολλές ζήλιες και γίνε πιο καλόπιστη
Οι πολλές ζήλιες και γκρίνιες στα τηλέφωνα είναι ότι χειρότερο σε μια σχέση από απόσταση. Για σκέψου να είσαι εσύ στη θέση του και να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Γίνε λιγουλάκι πιο καλόπιστη και δεν θα χάσεις.

Υπομονή
Εφόσον τα πράγματα αναμένουν να βελτιωθούν στο μέλλον, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις υπομονή. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει αντίκρυσμα. Δηλαδή να αναμένεται ένα καλύτερο μέλλον για το ζευγάρι. Αν δεν υπάρχει προοπτική εξ’ αρχής, τότε μάλλον δεν αξίζουν όλες αυτές οι θυσίες και η υπομονή.

Θετική στάση
Το να διατηρείς μια θετική στάση σε αυτή την κατάσταση της σχέσης από απόσταση είναι μια πολύ βασική προϋπόθεση. Αν δεν πιστεύεις ότι μπορεί να κρατήσει μια σχέση από απόσταση, τότε αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι δεν αξίζει η σχέση από απόσταση στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Αν αισθάνεσαι έτσι τότε καλύτερα να πονέσεις τώρα παρά μετά. Αν από την άλλη πλευρά διατηρείς μια θετική στάση στη σχέση από απόσταση τότε μάλλον είσαι διατεθειμένη να κάνεις αρκετές θυσίες για τον καλό σου, άρα όπως φαίνεται πιστεύεις πραγματικά στη σχέση αυτή. Αν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η σχέση σας να αντέξει στην απόσταση και στον χρόνο.





Η ψυχολογία των αντρών - 2o .........!!!!!!!!

Όλοι οι άντρες δεν είναι ίδιοι. Αυτό είναι μία πραγματικότητα που εμείς οι γυναίκες τείνουμε να παραβλέπουμε όταν για κάποιο λόγο είμαστε απογοητευμένες από αυτούς. Έτσι πολλές φορές που απογοητευόμαστε από τη σχέση μας, τείνουμε να γενικεύουμε ότι όλοι οι άντρες φέρονται με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. 

Αυτό βέβαια είναι μία υπερβολή της στιγμής. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στην ψυχολογία των αντρών. Οι ομοιότητες αυτές μπορούν πολλές φορές να εξηγήσουν ορισμένες από τις συμπεριφορές τους. Η ψυχολογία των αντρών είναι κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο να κατανοηθεί από τις γυναίκες όπως ακριβώς συμβαίνει και το αντίθετο. 

Όταν όμως μία γυναίκα καταφέρει να κατανοήσει την ψυχολογία των αντρών, τότε θα είναι σε θέση να προλάβει ορισμένες περίεργες συμπεριφορές, να ελέγξει καλύτερα τις ισορροπίες ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει προς όφελός της αυτές τις πολύτιμες γνώσεις. Εμείς στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα παρουσιάζουμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ομοιότητες που μπορούν να παρατηρηθούν στην ψυχολογία των αντρών.

Άντρας  κατακτητής
Παρόλο που στις μέρες μας ο άντρας “κυνηγός” είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, οι άντρες μέσα στην ψυχολογία τους έχουν αυτό το ένστικτο. Κατά κάποιο τρόπο θέλουν να κερδίσουν το κορίτσι και όχι να τους το “χαρίσουν”. Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες όταν ερωτευόμαστε κάποιον πέφτουμε με τα μούτρα πάνω του κάνοντας την όλη υπόθεση πολύ εύκολη για αυτόν. 

Αυτή είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αποφεύγουμε. Η διαδικασία του ζευγαρώματος προϋποθέτει και λίγο κυνήγι. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε διότι το πολύ κυνήγι έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γενικά πάντως, οι άντρες θέλουν να αισθανθούν κατακτητές. 

Η ψυχολογία τους επιτάσσει να κερδίσουν το κορίτσι τους. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν ακόμα περισσότερο την “καλή” τους. Αν από την άλλη μεριά όταν όλα γίνουν πολύ εύκολα για αυτούς, τότε είναι πολύ πιθανόν στο τέλος να χάσουν το ενδιαφέρον τους ή να μην εκτιμήσουν αυτή την προσφορά.

Άντρας αρχηγός
Παρόλο που εμείς οι γυναίκες πολλές φορές σέρνουμε τους άντρες από τη μύτη μέσα στη σχέση μας, στην πραγματικότητα θέλουμε στα δύσκολα ο καλός μας να μπαίνει αυτός μπροστά και να παίρνει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. 

Το να φαίνεται (άσχετα άμα δεν ισχύει) ότι ο άντρας έχει κατά κάποιο τρόπο τον πρώτο λόγο είναι σημαντικό για αυτούς. Η ψυχολογία των αντρών είναι τέτοια που θέλουν να αισθάνονται ότι είναι χρήσιμοι ως προς την προστασία και τη φροντίδα που μπορούν προσφέρουν στη γυναίκα. Όταν ένας άντρας αισθάνεται ότι η γυναίκα μπορεί να βασιστεί πάνω του, τότε αυτός γεμίζει με αυτοπεποίθηση

Για το λόγο αυτό πολλές φορές όταν σε μία σχέση η γυναίκα είναι αρκετά “ανεξάρτητη” αυτό κάνει τους άντρες να νιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με όλους διότι υπάρχουν άντρες που είναι αρκετά σίγουροι για τον εαυτό τους. Γενικά πάντως καλό είναι να φαίνεται (ακόμα και αν δεν ισχύει) ότι ο άντρας έχει τον πρώτο λόγο.

Άντρας χρήσιμος
Η κοινωνία μας έχει αλλάξει. Πλέον οι γυναίκες είναι αρκετά ανεξάρτητες και φυσικά πολύ πιο δυναμικές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουν καταφέρει να τα βγάζουν πέρα όλα εντελώς μόνες τους. 

Από την άλλη πλευρά όμως, η ψυχολογία των αντρών είναι τέτοια που θέλει τον άντρα να αισθάνεται χρήσιμος μέσα στη σχέση από την άποψη ότι θέλει να υπάρχουν πράγματα που η γυναίκα τον χρειάζεται. Όταν ο άντρας αισθάνεται ότι είναι πολύ χρήσιμος, τότε η ψυχολογική του κατάσταση βρίσκεται σε ισορροπία. 

Για αυτό, ακόμα και αν έχετε φτάσει στο σημείο να “τα ξέρετε όλα” ή να μπορείτε να “τα κάνετε όλα” με επιτυχία χωρίς να χρειάζεστε βοήθεια, καλό είναι πού και πού να τον βάζετε να κάνει πράγματα για εσάς έτσι ώστε να αισθάνεται ότι είναι χρήσιμος και ότι μπορεί και προσφέρει πράγματα.

Ο άντρας και το κομπλιμέντο
Εμείς οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε όσο πιο όμορφες γίνεται. Η αίσθηση μιας γλυκιάς κουβέντας ή ενός κομπλιμέντου από τον καλό μας, μας ανεβάζει τη διάθεση στα ύψη. Δυστυχώς όμως πολλές φορές ξεχνάμε να ανταποδώσουμε. 

Παρόλο που οι άντρες πολλές φορές φαίνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, ένας καλός λόγος για αυτούς θα τους ανεβάσει τη ψυχολογία. Έτσι … καλό είναι εμείς οι γυναίκες να μην περιμένουμε μόνο ο καλός μας να μας κάνει κανένα κομπλιμέντο αλλά να παίρνουμε και εμείς που και που μια τέτοια πρωτοβουλία για να του δείξουμε ότι είναι σημαντικός για εμάς.




Η ψυχολογία των αντρών - 1o ......!!!!!!!!


Οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν πραγματικά την ψυχολογία των αντρών και τον τρόπο που το μυαλό τους λειτουργεί. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές δημιουργείτε ένα μεγάλο κενό αλληλοκατανόησης των δύο φύλων. 

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με τους άντρες οι οποίοι επίσης δυσκολεύονται να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης των γυναικών ωστόσο σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε μόνο στην ψυχολογία των αντρών καθώς και στον τρόπο σκέψης τους. Αν και δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο, οι περισσότεροι σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. 

Εμείς στο blog Δυναμική Γυναίκα αναφέρουμε ορισμένα πράγματα που καλό είναι να λάβετε υπόψη σας όταν έχετε να κάνετε με άντρες, την ψυχολογία τους και τον τρόπο σκέψης τους.

Οι άντρες σκέφτονται με ευθύτητα
Κατ’ αρχήν σχεδόν όλοι οι άντρες (σε αντίθεση με τις γυναίκες) σκέφτονται και μιλούν κατ’ ευθείαν χωρίς να κρύβουν ή να αναζητούν νοήματα πίσω από μία έκφραση. Έτσι, αν σας ενοχλεί κάτι από την συμπεριφορά του καλού σας θα πρέπει να του το πείτε ξεκάθαρα παρά να συμπεριφέρεστε με περίεργο τρόπο έτσι ώστε να το καταλάβει από μόνος του. 

Οι άντρες για να καταλάβουν κάτι θα πρέπει να τους το πείτε με ευθύτητα. Όχι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το υπονοούμενο μέσα σε μία πρόταση. Απλώς δεν έχουν μάθει να σκέφτονται με τέτοιο τρόπο και για αυτό πολλες φορές δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν για βαθύτερα νοήματα ή υπονοούμενα.

Οι άντρες δεν είναι τόσο διπλωμάτες όσο οι γυναίκες
Οι άνδρες δεν μπορούν πραγματικά να καταλάβουν πότε εμείς οι γυναίκες θέλουμε την αλήθεια και πότε θέλουμε απλώς να ακούσουμε όμορφα λόγια. Αν για παράδειγμα τον ρωτήσουμε, αν παχύναμε και αυτός μας απαντήσει ναι, τότε είναι πολύ πιθανόν να νευριάσουμε με τον τρόπο και την ευθύτητα που μας απάντησε. 

Αν πάλι απαντήσει όχι τότε αμέσως τον υποψιαζόμαστε ότι λέει ψέμματα. Έτσι, οι άντρες κατά κανόνα έχουν μάθει να συμπεριφέρονται με δύο αντίθετα χαρακτηριστικά ανάλογα με την περίπτωση. Το ένα χαρακτηριστικό είναι ο άντρας που λέει την αλήθεια αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι αρεστός και το άλλο χαρακτηριστικό είναι ο ψεύτης που είναι κόλακας ωστόσο πολλές φορές γίνεται υπερβολικός. 

Οι γυναίκες (κατά κανόνα και όχι πάντα) ξέρουμε πολύ καλύτερα να μιλάμε με διπλωματία και να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε με καλύτερο τρόπο από ότι οι άντρες.

Τα προβλήματα των αντρών
Οι άντρες θεωρούν πως αυτοί πρέπει να είναι που θα βοηθούν την γυναίκα στα διάφορα προβλήματα που την απασχολούν. Το αντίθετο, δηλαδή το να ζητούν βοήθεια από την εκλεκτή της καρδιά τους το θεωρούν ως ένα σημάδι δικής τους αδυναμίας. 

Πολλές φορές οι άντρες δεν ζητούν βοήθεια την εκλεκτή της καρδιάς τους μόνο και μόνο επειδή φοβούνται μήπως πέσουν στα μάτια της. Για ελάτε λίγο στη θέση τους. Σύμφωνα με όλα τα κοινωνικά πρότυπα οι άντρες θα πρέπει να είναι οι δυνατοί που δεν λυγίζουν ποτέ, δεν κλαίνε, κ.τ.λ. Για αυτό και όταν προσφέρετε βοήθεια σε κάποιο θέμα στον καλό σας φροντίστε να το κάνετε με τρόπο.

Δε τους αρέσει όταν μονοπωλείτε το ενδιαφέρον τους
Μπορεί να μην σας το πουν κατάμουτρα ωστόσο αν προσπαθείτε να μονοπωλείτε τον ενδιαφέρον και την προσοχή τους τότε να ξέρετε ότι δεν θα έχουν την καλύτερη άποψη για εσάς και το χαρακτήρα σας. Προσπαθήστε να μην γίνεστε κολλιτσίδα. 

Οι άντρες όταν τους έχετε στενό μαρκάρισμα νιώθουν ασφυκτική πίεση τόσο πολύ που πολλές φορές προτιμούν να χαλάσουν τη σχέση. Οι άντρες θέλουν να έχουν λίγο ελευθερία, τον δικό τους χώρο και τον δικό τους ελεύθερο χρόνο.

Οι άντρες είναι πιο επιλεκτικοί
Γενικώς, μπορεί να υπάρχει η άποψη ότι οι άντρες κοιτάζουν μόνο το σεξ οπότε λειτουργούν με βάση αυτό, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι άντρες ναι μεν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο σεξ, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο επιλεκτικοί από τις γυναίκες. Άλλωστε για αυτό το λόγο υπάρχει και η έκφραση “οι άντρες ερωτεύονται με τα μάτια και οι γυναίκες με τα αυτιά”.





Οι βασικοί τύποι αντρών......!!!!!!!!!

Όλοι οι άντρες δεν είναι οι ίδιοι. Ο κάθε ένας από αυτούς είναι μοναδικός και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στην συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που θα μπορούσαμε κατά κάποιο τρόπο να τις κατηγοριοποιήσουμε.  Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τους διάφορους τύπους αντρών που κυκλοφορούν εκεί έξω, εξετάζοντάς τους μόνο από την αρνητική πλευρά. Δηλαδή θα εξετάσουμε ορισμένες ενοχλητικές συμπεριφορές που έχουν ορισμένοι άντρες.

Ο εξυπνάκιας
Ο άντρας εξυπνάκιας είναι ένας τύπος άντρα που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Από ότι φαίνεται έχει άποψη για όλα ακόμα και για τα θέματα που δεν γνωρίζει καθόλου. Σε πολλές περιπτώσεις χώνει τη μύτη του εκεί που δεν πρέπει ενώ πάντα μπορεί να σου δώσει ορισμένες συμβουλές που σου υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνεις, πώς να το κάνεις, πότε να το κάνεις και με ποιο τρόπο.

Ο άντρας τσιμπούρι
Αν νομίζετε ότι μόνο τα σκυλιά κολλάνε τσιμπούρια τότε κάνετε λάθος. Υπάρχουν και ορισμένα τσιμπούρια – άντρες που συνηθίζουν να κολλάνε επίμονα σε διάφορες γυναίκες. Μερικές φορές ορισμένοι άντρες επιμένουν τόσο πολύ που καταντούν να γίνονται αρκετά ενοχλητικοί.

Ο άντρας γεμάτος περιέργεια
Σίγουρα θα έχεις ακούσει την έκφραση “η περιέργεια σκότωσε τη γάτα”. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται οι άντρες που είναι πολύ περίεργοι ζουν και βασιλεύουν. Έτσι έχουμε ορισμένους άντρες που το έχουν “κακό χούι” θα λέγαμε να ρωτάνε πολλά πράγματα που δεν πρέπει. Αυτές οι ερωτήσεις είναι κυρίως προσωπικού περιεχομένου και μάλλον θα λέγαμε ότι δεν τους αφορούν. και όμως αυτοί επιμένουν.

Ο άντρας πολυλογάς
Πρόκειται για έναν τύπο άντρα που δεν λέει να κλείσει το στόμα του. Συνεχώς μιλάει ακούραστα για θέματα που άλλες φορές είναι ενδιαφέροντα, ενώ άλλες φορές φαίνονται εντελώς ασήμαντα. Ο άντρας αυτός κάνει ατελείωτους μονολόγους που στο τέλος γίνεται κουραστικός.

Ο πονηρός
Πρόκειται για έναν τύπο άντρα που προσπαθεί να κερδίσει οτιδήποτε μπορεί από τον καθένα. Οι τακτικές του συνήθως βασίζονται σε ψεύτικη καλοσύνη, σε υποκριτική ευγένεια και πολλές φορές σε υπερβολικές εξυπηρετήσεις (δικές σου). Έτσι κερδίζει σιγά σιγά την εύνοιά σου με αποτέλεσμα να πετύχει το σκοπό του.

Ο άντρας κοιμάμαι όρθιος
Πρόκειται για έναν τύπο άντρα που συνήθως ζει στον δικό του κόσμο. Είναι συνήθως απόμακρος ενώ γνωρίζει λίγους ανθρώπους. Οι γυναίκες τείνουν να συμπαθούν αυτού του τύπου τους άντρες ως ένα βαθμό ωστόσο φαίνεται ότι χάνουν πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον τους.

Ο άντρας συμφεροντολόγος
Ο άντρας συμφεροντολόγος δεν θα σου πει ούτε καλημέρα αν αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιο από τα συμφέροντά του. Τα πάντα για αυτούς μπορούν να μετρηθούν με γνώμονα το συμφέρον. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Ο κομπλεξικός
Ο κομπλεξικός άντρας είναι ένας τύπος άντρα που προσπαθεί να βγάλει όλα τα απωθημένα του πάνω σε όποια γυναίκα γνωρίζει. Τα απωθημένα αυτά μπορεί να είναι προηγούμενες σχέσεις που δεν πήγαν καλά ή κάποια ερωτική απογοήτευση.

Ο μισογύνης
Ο μισογύνης έχει παρόμοια συμπεριφορά με τον κομπλεξικό μόνο που στην περισσότερες περιπτώσεις είναι τόσο φανατικός που δεν μπορεί ούτε καν να ακούσει την αντίθετη άποψη. Πολλές φορές αυτό το στάδιο το περνούν κάποιοι άντρες για ένα χρονικό διάστημα αφού χωρίσουν και μετά επανέρχονται στην πραγματικότητα.

Όλοι οι παραπάνω τύποι αντρών αφορούν ορισμένες συμπεριφορές που έχουν διάφοροι άντρες οι οποίες πολλές φορές μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικές. Εκτός από αυτές τις αρνητικές συμπεριφορές υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. 

Έτσι υπάρχει ο αλκοολικός, ο τζογαδόρος, ο γυναικάς, κ.τ.λ. Βέβαια υπάρχουν και άλλες τόσες περιπτώσεις με άντρες που έχουν όλα τα καλά πάνω τους. Για αυτό δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την αρνητική πλευρά. Με λίγο παραπάνω ψάξιμο και πιο προσεκτικές επιλογές θα μπορέσεις να περιορίσεις τις “κακές” παρέες.




3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να ρωτάς τον εαυτό σου......!!!!!!!

Ο Deepak Chopra, ένας από τους ειδικούς της ψυχοσωματικής ιατρικής, προτείνει τρόπους που θα σε βοηθήσουν να «αδειάσεις» το μυαλό σου από τοξικές σκέψεις.

«Ανέκαθεν με απασχολούσε το πώς θα καταφέρω να κάνω το μυαλό σύμμαχό μου και όχι εχθρό»αναφέρει ο γιατρός Deepak Chopra, ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα της ψυχοσωματικής ιατρικής. 

«Η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλουμε τον εαυτό μας είναι κυρίως ψυχική, με το να εμμένουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις, να αγωνιούμε για το αύριο και να κριτικάρουμε κάθε μας κίνηση» συμπληρώνει. Γι αυτό, σύμφωνα με τον Deepak Chopra, ο καθένας μας χρειάζεται να αποτινάξει από το νου του τρία ερωτήματα που είναι ικανά να «διαλύσουν» την ψυχολογία και τη διάθεσή μας:

1. Τι «στραβό» συμβαίνει με μένα;

2. Τι πρόκειται να συμβεί;

3. Πώς θα «ξεμπλέξω» από αυτή την κατάσταση;

«Το να διώξεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σου είναι πράγματι πολύ δύσκολο» αναφέρει ο ειδικός, «αλλά το "μυστικό" κρύβεται στη δική σου προσέγγιση: χρειάζεται να εστιάζεις στη λύση και όχι στο πρόβλημα αυτό καθ' αυτό». Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει πρώτα να διαγράψεις ένα προς ένα τα τοξικά ερωτήματα που «αποπροσανατολίζουν» την κρίση σου.

Τι «στραβό» συμβαίνει με μένα;
«Αυτή η σκέψη πηγάζει αποκλειστικά από τις ανασφάλειές σου» σημειώνει ο Deepak Chopra, που αναφέρει ότι οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν για την αξία και τις ικανότητές τους, θέτουν λανθασμένα ερωτήματα στον εαυτό τους, στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στα προβλήματά τους. 

Γι αυτό, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς αν συμβαίνει κάτι σε σένα, απάντησέ με σιγουριά στον καθρέφτη σου: «Όχι, δεν συμβαίνει τίποτα στραβό με μένα!». Και ύστερα, προσπάθησε να συλλογιστείς τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζεις, παίρνοντας ως δεδομένο ότι εσύ είσαι μια χαρά και ότι όλα «ξεδιαλύνονται» με τις κατάλληλες προσεγγίσεις.

Τι πρόκειται να συμβεί;
«Αν το μέλλον σε "φοβίζει" τόσο ώστε να σε ωθεί τελικά στο να μένεις με σταυρωμένα τα χέρια, τότε μάλλον χρειάζεται να αποκτήσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές σου»αναφέρει ο ειδικός. 

Χρειάζεται να μάθεις να ζεις το παρόν, χωρίς να ανησυχείς υπερβολικά για το μέλλον. Οι πράξεις άλλωστε του «σήμερα», διαμορφώνουν λίγο πολύ εκείνες του «αύριο» οπότε αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο είναι όχι το τι πρόκειται να συμβεί, αλλά το τι θα κάνεις εσύ για να συμβεί ή για να μην συμβεί κάτι στο άμεσο μέλλον.

Πώς θα «ξεμπλέξω» από αυτή την κατάσταση;
«Ίσως νιώθεις υπερβολικά πιεσμένος μέσα σε σκέψεις και καταστάσεις, ώστε να ρωτάς τον εαυτό σου πώς θα απαλλαγεί... ως δια μαγείας από αυτό το "μαρτύριο"» λέει ο Deepak Chopra. Η εμμονή στη... μεμψιμοιρία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απάθεια και όχι πιο κοντά στη λύση του προβλήματος που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Προσπάθησε λοιπόν να ηρεμήσεις, να βάλεις κάτω τα «δεδομένα» του προβλήματος και να σκεφτείς πιθανές λύσεις του. Μόλις αποβάλλεις τον πανικό του «εγκλωβισμού» που νιώθεις μέσα σε μία κατάσταση, θα καταφέρεις να βρεις την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για οποιοδήποτε ζήτημα ταλανίζει το μυαλό σου.





Μαρία Κόλλια
m.kollia@lampiri.gr
www.oprah.com

Γιατί κάνεις πάντα τα ίδια λάθη ;

Αν συχνά θυμώνεις με τον εαυτό σου επειδή κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος, ή μπλοκάρεις πάντα στα δύσκολα, σημαίνει ότι στο σχολείο της ζωής είσαι πολύ κακή μαθήτρια. Καιρός ... να βελτιωθείς!

Ότι η ζωή είναι το πιο μεγάλο σχολείο, το γνωρίζουν όλοι. Αν όμως ρωτήσετε κάποιον «τι σου δίδαξε η ζωή σου μέχρι σήμερα;», λίγοι είναι εκείνοι που θα απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα. Όχι γιατί δεν έχουν μάθει τίποτα, αλλά γιατί δεν έχουν κάτσει ποτέ να σκεφτούν τι. Μα όταν δεν ξέρεις τι έμαθες πώς θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για να ζήσεις καλύτερα;

Ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, ψυχοθεραπευτές και πάσης φύσεως γκουρού και ερευνητές της κοινωνικής ανθρωπολογίας και ανθρώπινης ψυχολογίας, συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δεινών μας προέρχεται από το γεγονός ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη όσα μας διδάσκει η ζωή.

Όποιος βιάζεται δεν μαθαίνει.

Η διαφορά του σχολείου της ζωής από το σχολείο όπως όλοι το γνωρίζουμε, είναι ο τρόπος που λειτουργεί. Χωρίς ωρολόγιο πρόγραμμα, χωρίς βιβλία, χωρίς να κατονομάζει ποιο μάθημα θα σου διδάξει σήμερα και ποιο αύριο, χωρίς να σε αναγκάζει να μάθεις. Σε αφήνει να αποφασίσεις εσύ, αν θα είσαι καλός ή κακός μαθητής. 

Δεν σε βαθμολογεί, δεν σε ελέγχει, δεν σε τιμωρεί. Εσύ είσαι εκείνος που θα αξιολογήσεις την πρόοδό σου αλλά και την πρόοδο των συμμαθητών σου, εσύ θα τιμωρήσεις-αν θέλεις- τον εαυτό σου ή και τους συμμαθητές σου.

Πρόκειται δηλαδή για ένα απόλυτα αντιαυταρχικό σύστημα εκπαίδευσης αλλά και αντίστροφης μάθησης. Δεν μαθαίνεις δηλαδή πρώτα τη θεωρία και ύστερα την κάνεις πράξη. 

Μαθαίνεις μέσα από τις εμπειρίες σου και από αυτές καταλήγεις στις θεωρίες σου. Η διδασκαλία της ζωής περιλαμβάνει μόνο πειράματα, όπου το πειραματόζωο και ο παρατηρητής είναι ένα και το αυτό πρόσωπο : ΕΣΥ!

Εκείνη βάζει τις συνθήκες, εσύ ως πειραματόζωο αντιδράς σε αυτές και ως παρατηρητής καταγράφεις τα αποτελέσματα των αντιδράσεων σου, για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου.

Που σκοντάφτει η μάθηση σ αυτού του είδους το εκπαιδευτικό σύστημα;

Στο ότι ο παρατηρητής - δηλαδή εσύ - βιάζεσαι πολύ και παρατηρείς λίγο. Έτσι σου διαφεύγουν σημαντικές λεπτομέρειες και συχνά καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι ακόμα και αν βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα, πάλι λόγω βιασύνης, ξεχνάς το μάθημα που σου διδάσκουν.

Με δυο λόγια δεν παίρνεις το χρόνο σου για να συνειδητοποιήσεις και να αφομοιώσεις τι σου δίδαξε η ζωή. Και αν κάποιος άλλος σε ρωτήσει, 90 στις 100 φορές η απάντηση σου θα αρχίσει με: «Εεεε...Μμμμ....».

Τι να κάνεις για να μάθεις.

Αν στο παραπάνω ερώτημα δεν θέλεις να τραυλίζεις αλλά να απαντήσεις ετοιμόλογα, αρκεί να αφιερώνεις λίγο από τον χρόνο σου μέσα στο Σαββατοκύριακό σου.

Απομονώσου από τους υπόλοιπους, κάτσε μπροστά στο κομπιούτερ σου, ή πάρε χαρτί και μολύβι, και άρχισε να απαντάς στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ποια ήταν η καλύτερη μου στιγμή μέσα στην εβδομάδα;

2. Έκανα κάτι για το οποίο μπορώ να πω «Μπράβο» στον εαυτό μου;

3. Τι προκάλεσε αυτές τις θετικές εμπειρίες; Μια απόφασή μου; Μια παρόρμηση μου της στιγμής; Η προεργασία που είχα κάνει για να έρθει αυτή η στιγμή; Η εύνοια της θεάς Τύχης; Η αγάπη και το ενδιαφέρον κάποιου για μένα; Τι;

4. Ποια ήταν η χειρότερή μου στιγμή μέσα στην εβδομάδα;

5. Τι προκάλεσε το κακό που μου συνέβη; Μια επιλογή μου; Μια παράλειψή μου; Η άγνοιά μου; Η κακή μου τύχη; Η επιπολαιότητα μου; Η δειλία μου; Ο φόβος μου; Η τεμπελιά μου; Η αντιπάθεια κάποιου για μένα; Τι;

6. Πόσες φορές στο παρελθόν είχα μια ανάλογα δυσάρεστη εμπειρία; Τι τις είχε προκαλέσει; Μήπως η ίδια ή μια παρόμοια αιτία με την παρούσα;

7. Πόσες φορές θύμωσα με τον εαυτό μου επειδή δεν έκανε κάτι;

8. Πόσες φορές θύμωσα με τον εαυτό μου επειδή έκανε κάτι που δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να κάνει;

9. Γιατί το έκανε ;

Κάθε τέλος του μήνα, αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις όλες τις απαντήσεις που έδωσες μέσα στο μήνα και διαβάζοντας τες προσπάθησε να εντοπίσεις τα κοινά τους σημεία. Είναι αυτά που η ζωή σου διδάσκει και εσύ, για το καλό σου, αξίζει να τα μάθεις.





Άρτεμη Παπαδοπούλου

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μόνο εσύ μπορείς.....!!!!

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου .

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου..

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς τους ζωής σου.

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου.

Μόνο εσύ και κανένας άλλος.Μην περιμένεις να αλλάξει κάποιος άλλος για να αλλάξει η δική σου ζωή.Μην περιμένεις εξωτερικές καταστάσεις να αλλάξουν και μην κατηγορείς τις συνθήκες για την δική σου ζωή.

Μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου και για αυτό μη κλαίγεσαι και μη κρίνεις.

Μπορείς επειδή έχεις πίστη στον εαυτο σου, εστιάζεσαι στις λύσεις και όχι στο πρόβλημα , σκέφτεσαι διαφορετικά και ποτέ δε λες ότι δεν μπορεί ή δεν γίνεται αν δεν προσπαθήσεις.

Εχεις επιμονή , υπομονή και εισαι διατεθιμένος να εξευρευνήσεις το άγνωστο και να ξεβολευτείς.Ζεις με την φαντασία σου μια νέα ιστορία επειδή θέλεις να ζεις το όνειρο σου και όχι απλά την ζωή σου.

Αλλάζω επειδή επιλέγω και είμαι πρόθυμος να δράσω και έχω την αυτοπειθαρχία να μένω πιστός στην απόφαση μου και την τηρώ κάθε μέρα και όχι ανάλογα με τις διαθέσεις ή τις περιστάσεις.Έχω νέους τρόπους σκέψεις ,σταματώ να κρίνω τον εαυτό μου ή τους άλλους .Πιστεύω ότι τα πάντα είναι δυνατά και ότι κάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τρόπους που δεν μπορώ να φανταστώ .

Ολοι οι τομείς της ζωής σου είναι σημαντικοί και εστιάσου σε καθένα ξεχωριστά.

Η ευημερία και τα χρήματα είναι προέκταση του θεεικου σου εαυτού..Αξίζεις και είναι θεεικό σου δικαίωμα να είσαι χαρούμενος και να έχεις υπέροχους ανθώπους στην ζωή σου.Αξίζεις και είναι θεεικό σου δικαίωμα να έχεις ένα υγιές και όμορφο σώμα.

Παρατήρησε τις επαναλαμβανόμενες καταστάσεις της ζωή σου. Παρατήρησε τον εαυτό σου όταν μιλά , όταν σκέφτεται και πως αντιδρά.χωρίς να κρίνεις. Αν ζωή ήταν σχολείο τι είναι αυτό που έχει να σου διδάξει;Κατάγραψε τα και διάβαζε τα κάθε μέρα.

Δεν ξυπνάς ,μια ημέρα και έχει αλλάξει η ζωή σου.Οι αλλαγές γίνονται κάθε μέρα λίγο – λίγο.Κάθε ημέρα μια μικρή υπέρβαση.Κάνε μια λίστα με μικρές υπερβάσεις και υιοθέτησε τες .Αρχισε την ημέρα σου στέλνοντας τη θετική σου πρόθεση με την λέξη

ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ .....

ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ....

ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ...

Δεν είναι αρκετό να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ .Είναι σημαντικό να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ....να ΔΡΑΣΕΙΣ.





Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου.......!!!!!!!

Δεσμεύομαι να γνωρίσω τον αληθινό μου εαυτό βαθιά.

Δεσμεύομαι να εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό , τα συναισθήματα μου και να μην κρύβω αυτό που είμαι.

Δεσμεύομαι να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου.

Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι.

Δεσμεύομαι να κάνω την ευτυχία μου προτεραιότητα.

Δεσμεύομαι να συγχωρώ τον εαυτό μου όταν δεν είμαι τέλεια.

Δεσμεύομαι να βλέπω την ομορφιά μου.

Δεσμεύομαι να είμαι ευγενική και συμπονετική με τον εαυτό μου αντί να τον κρίνω και να τον συγκρίνω με άλλους.

Δεσμεύομαι να γιορτάζω αυτό που είμαι.

Δεσμεύομαι να μην λογοδοτώ , να μην συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που η καρδιά μου και η ψυχή μου επιθυμεί .

Δεσμεύομαι να μην υποτιμώ τον εαυτό μου και να μην εμπλέκομαι σε σχέσεις και δραστηριότητες που δεν τιμούν την ομορφιά μου, την δύναμη μου και την ψυχή μου.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Πάρε ένα καθρέφτη και κοιτάζοντας τον εαυτό σου πες.

Σε συγχωρώ που....

δεσμεύομαι να...

Σε αγαπώ και σε αποδέχομαι έτσι όπως είσαι.

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον αγαπημένο σου ή τον μελλοντικό σου αγαπημένο να σου μιλά και να δεσμεύεται οτι θα κάνει για σένα ότι ακριβώς θέλεις.

Μετά οραματίσου εσένα να μιλάς στον εαυτό σου και να δεσμεύσαι να κάνεις αυτά που εσύ θέλεις ο αγαπημένος σου να κάνει για σένα.Δηλαδή γίνε πρώτα εσύ αυτό που θέλεις από τους άλλους. Αν θέλεις αγάπη και χαρά από τούς άλλους , δώσε πρώτα εσύ αγάπη και χαρά στον εαυτό σου.

Αφιέρωσε μια ολόκληρη ημέρα στον εαυτό σου χωρίς ενοχές και κάνε οτι σου αρέσει μόνος-η σου γιορτάζοντας ΕΣΕΝΑ .Ολοκλήρωσε την ημέρα με ένα ωραίο δείπνο με την παρέα του εαυτού σου..

Οι φράσεις, ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ και ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ είναι αυτές που λες , τραγουδάς , γράφεις κατά την διάρκεια της ημέρας μέχρι που το κάθε κύτταρο σου να το γνωρίζει και έτσι να το ακτινοβολείς όπου και αν πας. Γράψε το και βάλε το σε σημείο να το βλέπεις μόλις ξυπνάς και πριν κοιμηθείς. Λέγε το νοητικά σε όποιον συναντάς.




Sevasti Vola
certified life coach -eft certifiied
nlp practitioner

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παρενέργειες της αφύπνισης : η υπεράσπιση του '' εγώ ''.......!!!!!!!

Ξυπνάς από το ανθρώπινο όνειρο και όπως συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς, βιώνουμε την πρώτη παρενέργεια και να τη πετιέται από ψηλά η προσωπικότητα που αρχίζει να καρπώνεται την δίκαιη υπεράσπιση του ανθρώπου που της αναλογεί, καθώς νιώθει πως από τη στιγμή που κουβαλάει έναν Συμπαντικό εαυτό, οφείλει να ανέβει κάπου που δε τη φτάνει κανένα χαλινάρι. 

Συνειδητοποιείς πως η ζωή σου, μέχρι τώρα, ήταν ένα παιχνίδι ελέγχου που ασυνείδητα έπαιζες και τώρα όπου κεκτημένη σου είναι μια σπίθα αφύπνισης που σου λέει πως είσαι ενέργεια και όχι άνθρωπος, όλες αυτές τις πολλές οπτικές, αντί να τις βλέπεις ως ένα πάνελ επιλογών, κάνει το εγώ σου να θίγεται και να τις βλέπει ως προσπάθειες ελέγχου.

Είχα διαβάσει κάτι πολύ ενδιαφέρον στις θεωρίες του Κάρλος Καστανέντα. “Αν σταματήσουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας ως εγώ και αποδεχθούμε πως είμαστε ενεργειακά πεδία, τότε όχι μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα αλλά θα αλλάξει και ο τρόπος συμπεριφοράς μας. 

Ως εγώ, νιώθουμε αναγκασμένοι να υπερασπιζόμαστε και να επιβεβαιώνουμε έναν τεράστιο αριθμό πράξεων στο όνομα του εγώ. Ως ενεργειακά πεδία, από την άλλη, η προσοχή μας πρέπει να εστιάζεται στο πώς θα χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια, στο αν την αυξάνουμε ή τη μειώνουμε”.

Το εγώ έχει ανάγκη ανθρώπινης υπεράσπισης γιατί, σε όλες τις περιπτώσεις, νιώθει πως απειλείται. Φράσεις όπως… “Δεν θα μου πάρει κανένας τον έλεγχο της ζωής μου”, “Εγώ κάνω κουμάντο σε μένα”, “Δε θα μου πεις εσύ τί θα κάνω”, “Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι τους”, ανήκουν σε ένα θιγμένο εγώ που προσπαθεί να προσδιοριστεί μέσα στον υλικό κόσμο. 

Και ο άνθρωπος μπαίνει στο τρυπάκι να προσπαθεί να ελέγξει την υλική του πραγματικότητα βάζοντας όρια, αναζητά την επιβεβαίωση από τους άλλους, νιώθει προσβολή και γενικά αγωνίζεται για να ακουστεί.

Όπως λέει η θεωρία του Καστανέντα μέσα από τα μάτια του Victor Sanchez… “Έτσι αγωνίζεται με τα μέσα που του προσφέρει η προσωπική ιστορία του, να χειραγωγήσει την πραγματικότητα και τους άλλους ανθρώπους γύρω του, μέχρι που εκείνοι να υποχρεωθούν να συμφωνήσουν πως το εγώ του υφίσταται”. 

Και ο άνθρωπος συνεχίζει να προσπαθεί να επιβεβαιωθεί, συνήθως μέσα από ανθρώπους που έχουν παρόμοια θέματα με το δικό τους εγώ, οι οποίοι αποδέχονται το εγώ του θιγμένου ανθρώπου, σαν να είναι το αληθινό του πρόσωπο. “Μόνο με αυτό τον τρόπο το εγώ μπορεί να ξεγελιέται και να πείθεται πως υπάρχει, αν και βαθιά μέσα του γνωρίζει τι πραγματικά είναι : ένα συνονθύλευμα αποτελούμενο από το τίποτα”.

“Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί όταν ενεργούμε αποδεχόμενοι αυτό που πραγματικά είμαστε : ένα ενεργειακό πεδίο”.

Και λέω τώρα… δε βάζουμε στην άκρη όλα τα θιγμένα μας εγώ και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Γέμισε ο κόσμος ανθρώπους που ξυπνούν με εγώ γεμάτα απωθημένα και όσο όμορφη κι αν είναι η δική τους γεύση αλήθειας που απλώνουν, όταν το εγώ την διαφεντεύει, κάτι θαμπώνει.

Μα θα μου πεις… ο άνθρωπος είναι μια ατελής τέλεια ύπαρξη και έχει και ελαττώματα όπως και προτερήματα τα οποία αποδέχομαι με αγάπη. Δε λέω, φυσικά και έχει όμως, το να αποδέχεσαι απλά ένα τσαλακωμένο πουκάμισο, έχει μεγάλη διαφορά με το να έχεις προσπαθήσει πρώτα να το σιδερώσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Το εγώ του ανθρώπου ανήκει στον κόσμο της λήθης και είναι το μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό που περνάει αυτούσιο στον κόσμο της αφύπνισης, ακριβώς επειδή πρέπει – επί τέλους – κάποια στιγμή να το υπερβούμε. 

Δρασκελήσαμε έναν νέο κόσμο και έχουμε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από τα χρώματά του και τις δυνατότητές του, που ξεχάσαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι και για το εγώ. Αν μη τί άλλο, να το παίρνουμε χαμπάρι όταν μας πατάει τον κάλο και να μην προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε και να το κανακεύουμε κάτω από μια απλή αποδοχή.

Το εγώ να το δίνουμε στεγνά, με ντομπροσύνη, με παραδοχή πως αυτό είναι κομμάτι μας, το αποδεχόμαστε αλλά δεν είμαι και περήφανη βρε αδερφέ όταν μου σκάει μύτη. Το να υψώσεις και λίγο φωνή στο θιγμένο εγώ και να του πεις να κάνει πέρα, μια χαρά λειτουργεί επίσης. 

Εντάξει, στην αρχή θα νιώθεις λίγο dr. Jekil και mr. Hide αλλά έχει και την πλάκα του αν το παρατηρήσεις. Να θυμάσαι πως το χιούμορ διευκολύνει τα πάντα, ειδικά ο αυτοσαρκασμός. Αυτή η πράξη, από μόνη της, βάζει χαλινάρι στο εγώ και εσύ είσαι αυτός που το ελέγχει και όχι αυτό εσένα. Είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη απόπειρα να σιδερώσεις το πουκάμισο.

Όχι, δεν είναι εύκολο να κουβαλάς έναν θιγμένο εγωισμό και ούτε είπα πως θα σταματήσεις να σε ενοχλεί η συμπεριφορά ενός άλλου τόσο εύκολα. Όσο όμως σιδερώνεις το πουκάμισο, στρέψε την προσοχή σου στο ενεργειακό ον που είσαι και ξεκίνα να φέρεσαι ως ενέργεια και όχι ως άνθρωπος. Αυτό από μόνο του θα σε βοηθήσει στο να τιθασεύσεις το εγώ σου.

Η απελευθέρωση από το εγώ, γίνεται μέσα από τη συνειδητή εργασία. Θέλει επιμονή, υπομονή και πάνω απ’ όλα, ισχυρή θέληση. Όχι για να ξεφύγεις από τον υλικό κόσμο επειδή δεν μπορείς να τον διαχειριστείς αλλά για να έχεις την εμπειρία του υλικού κόσμου αλλάζοντας την οπτική σου, έχοντας μέσα σου την γαλήνη του Εαυτού σου. Και ο υλικός κόσμος αλλάζει κατά πώς τον κοιτάζεις.





“Copyright © Έλενα Έρα

Ο ιερέας που έπεσε σ ' ένα πηγάδι - Paramahansa Yogananda.....!!!!!!!!

Αρχίζουμε σιγά-σιγά να αφήνουμε πίσω μας το εντύπωμα “ακολούθησε τον αρχηγό” στο να ακολουθούμε τον εαυτό μας. Αν παραμείνουμε ευθυγραμμισμένοι κάτω από βασικές αξίες και ακολουθούμε τον νόμο της αβλάβειας, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενδυναμωμένη κοινωνία όπου ο καθένας θα πράττει με αγάπη, φροντίζοντας ο ένας τον άλλον. 

Μπορούμε να ξεκινήσουμε στηρίζοντας τις πιο μικρές αλλά ουσιαστικές κοινωνίες που είναι οι οικογένειες και όπου έχουν τον σημαντικότερο ρόλο όλων: να προετοιμάσουν την Γη για τους αυριανούς πολίτες. Παλαιότερα συστήματα πεποίθησης δίνουν τη θέση τους σε ανοιχτά μυαλά και καρδιές... Απολαύστε μια όμορφη παραβολή από έναν σπουδαίο δάσκαλο, τον Paramahansa Yogananda. "

Mια φορά κι έναν καιρό, ένας φανατικός ινδουιστής ιερέας με γκριζωπή γενειάδα και άγριο πρόσωπο λειτουργούσε σε έναν ναό. Ήταν απίστευτα δογματικός, όπως είχε διδαχθεί από τον αποθανόντα δάσκαλό του. Έχοντας αναλάβει τον πλούσιο ναό του Sabarmati, είχε αποδώσει όλη του την καλή τύχη στην χάρη του δασκάλου του και είχε ορκιστεί να διδάξει τους δικούς του μαθητές με την ίδια αυστηρή πειθαρχία και τυφλή υπακοή.

Κάθε μέρα απευθυνόταν στο εκκλησίασμά του με στεντόρεια φωνή και τους προέτρεπε να τον υπακούν. Με την αχαλίνωτη φαντασία του, περιέγραφε τις φλόγες του Άδη να καταπίνουν όλους τους πνευματικούς διαφωνούντες. 

Όντας αδαής, δεν του άρεσε να αμφισβητούν τις πεποιθήσεις και τις διδαχές του. Ειδικότερα, αντιπαθούσε τους ευφυείς μαθητές επειδή τα αναπόδεικτα δόγματά του έλιωναν σαν βούτυρο μπροστά στις φλόγες των φωτεινών μυαλών τους. Επειδή οι ευφυείς μαθητές μπορούσαν να δουν μέσα από την φανερά κενή ψυχή του, τους αποκαλούσε “άπιστους”.

Παρ’ όλα αυτά, ο αδαής ιερέας ήταν μια προσωπικότητα αρκετά μαγνητική ώστε να προσελκύσει μια ομάδα παρόμοιων αγράμματων ανθρώπων και άλλων σκληροπυρηνικών θρησκόληπτων, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να λιθοβολήσουν οποιονδήποτε εξέφραζε κάποια σοφή άποψη, ώστε να τον κάνουν να σιωπήσει. 

Σιγά-σιγά ο ιερέας βρέθηκε να είναι ο υπερήφανος ηγέτης μιας ομάδας ανόητων που δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να συμφωνούν μαζί του. Μια ημέρα, οι μαθητές του τον ρώτησαν, “Τιμημένε δάσκαλε, μπορείς σε παρακαλούμε να μας δείξεις τον αληθινό δρόμο της προσευχής και της απόλυτα σωστής μεθόδου επικοινωνίας με τον Θεό”.

Ο ιερέας σίγουρος πως δεν θα αντιμετώπιζε αμφισβητήσεις από τους ακολούθους του, απάντησε “Αγαπημένα μου παιδιά, αυτό είναι εύκολο. Θα σας μάθω πώς να προσεύχεστε και να επικοινωνείτε με τον θεό, φτάνει να κάνετε ακριβώς ότι κι εγώ”.

Οι μαθητές απάντησαν με μια φωνή, “Ωσαννά, αλληλούια! Ο Θεός να σε έχει καλά μεγάλε δάσκαλε. Σου υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ακριβώς ότι κι εσύ μέχρι να πεθάνουμε, φτάνει να μας διδάξεις”.

Ο ιερέας ένευσε και είπε, “Εντάξει παιδιά μου. Ακολουθήστε με στον ναό και καθίστε γύρω μου. Έπειτα να κάνετε ότι θα κάνω κι εγώ”. Ο ιερέας κάθισε σε ένα μαξιλάρι στο μέσον του ναού, το οποίο φωτιζόταν μόνο από τον πρωινό ήλιο. Οι δογματικοί μαθητές κάθισαν γύρω του με αφοσίωση, έτοιμοι να κάνουν ότι θα έκανε ο δάσκαλός τους.

Ο ιερέας ανακάθισε και είπε: “Καθίστε με την πλάτη ίσια”. Οι διακόσιοι μαθητές φώναξαν: “Καθίστε με την πλάτη ίσια”. Ο ιερέας, βλέποντας αυτήν την επίδειξη ανοησίας κοίταξε γύρω του και οι μαθητές βλέποντάς τον να το κάνει αυτό, κοίταξαν κι εκείνοι τριγύρω. Απογοητευμένος ο ιερέας έκλεισε τα μάτια του και προσευχήθηκε. “Ω, Πνεύμα, καλοκάγαθε Κύριε”. Όλοι οι μαθητές έκλεισαν τα μάτια και φώναξαν με μια φωνή: “Ω, Πνεύμα, καλοκάγαθε Κύριε”.

Ο ιερέας αναφώνησε, “Καλοκάγαθε Κύριε του Σύμπαντος, ευλόγησέ μας με την γνώση που θα μας κάνει να σε υπακούμε”. Οι μαθητές, με μεγάλη αφοσίωση, επανέλαβαν τα λόγια που είπε ο ιερέας. Εκείνος, νιώθοντας ένα ρεύμα αέρα που ερχόταν από το ανοιχτό παράθυρο, αισθάνθηκε ένα γαργάλημα στον λαιμό του. 

Πριν συνεχίσει την προσευχή του, έβηξε. Όλοι οι μαθητές έβηξαν επίσης. Ο ιερέας είχε μείνει εμβρόντητος από την συμπεριφορά των μαθητών του, που ήταν αποτέλεσμα της εκπαίδευσής τους.

Καθώς έβηξε ξανά και φταρνίστηκε, όλοι οι μαθητές έβηξαν και φταρνίστηκαν επίσης. Ο δάσκαλος, έξαλλος από θυμό φώναξε, “Σκάστε ηλίθιοι! Μην βήχετε και μην με μιμείστε!” Οι μαθητές φώναξαν όλοι μαζί, “Σκάστε ηλίθιοι! Μην βήχετε και μην με μιμείστε!”

Ο ιερέας μαινόμενος, σηκώθηκε όρθιος και ούρλιαξε, “Αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει”. Τα διακόσια αποτελέσματα της δικής του εκπαίδευσης σηκώθηκαν και φώναξαν, “Αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει”.

Ο ιερέας, τώρα πια εκτός εαυτού, ξεχνώντας την αξιοπρέπεια της θέσης του, χαστούκισε δυνατά έναν μαθητή. Οι διακόσιοι ακόλουθοί του, ακολουθώντας την κίνησή του, άρχισαν να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά και τον δάσκαλο, μέχρι που τα μάγουλά τους έγιναν κόκκινα της φωτιάς.

Ο ιερέας, τρελός από θυμό και με το πρόσωπό του κόκκινο από τα χαστούκια, βγήκε τρέχοντας από τον ναό φωνάζοντας, “Νερό, νερό!” Οι μαθητές τον ακολούθησαν φωνάζοντας κι αυτοί, “Νερό, νερό!” εξακολουθώντας να χαστουκίζονται.

Ο δάσκαλος, μην βρίσκοντας άλλον τρόπο να ξεφύγει, πήδηξε μέσα στο πηγάδι για να ανακουφίσει τα μάγουλά του που έκαιγαν. Ξέρετε τι ακολούθησε. Οι διακόσιοι πιστοί μαθητές πήδηξαν μέσα στο πηγάδι πάνω στον δάσκαλο και πνίγηκαν όλοι.

Η ιστορία αυτή έχει διπλό μήνυμα. Πρώτον, δείχνει γιατί οι φανατικοί θρησκόληπτοι, οι οποίοι ακολουθούν αναπόδεικτες πεποιθήσεις, τελικά θα πνιγούν όλοι μαζί στον ίδιο λάκκο άγνοιας όπως οι τυφλοί που ακολουθούν έναν άλλον τυφλό. Οι αδαείς μαθητές δεν πρέπει να προσκολλώνται σε αδαείς πνευματικούς δασκάλους, επειδή θα τραβούν ο ένας τον άλλον στο πηγάδι της άγνοιας.

Το δεύτερο μήνυμα έχει σχέση με την επιρροή του ασυνείδητού σας, το οποίο μπορεί να σας βασανίζει με κακές συνήθειες.

Ξέρετε πως οι ασυνείδητες συνήθειές σας είναι σας ορδές νεαρών ανόητων, οι οποίοι μιμούνται τον ιερέα των λανθασμένων κρίσεών σας; Αν ενεργήσετε λανθασμένα, το υποσυνείδητό σας μιμείται την λανθασμένη ενέργεια που έκανε ο συνειδητός νους σας και την επαναλαμβάνει μέχρι αυτή η λανθασμένη ενέργεια να γίνει κακή συνήθεια. 

Το υποσυνείδητό σας είναι ο τυφλός μίμος του συνειδητού νου σας. Αν ο συνειδητός νους σας γίνει δογματικός και παράλογος, όπως ο ιερέας της ιστορίας, τότε το υποσυνείδητό σας θα κάνει το ίδιο. Ένα δογματικό υποσυνείδητο ενισχύει το δόγμα του συνειδητού νου.

Αν ο ιερέας της ιστορίας ήταν σοφός, δεν θα είχε προσελκύσει αδαείς μίμους μαθητές και δεν θα είχε πεθάνει. Ένας σοφός συνειδητός νους χτίζει ένα σοφό υποσυνείδητο. Το σοφό υποσυνείδητο με την σειρά του, ενισχύει τον ήδη σοφό συνειδητό νου.

Η παραπάνω ιστορία δείχνει πως πρέπει να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση όσον αφορά το πώς εκπαιδεύετε τον συνειδητό νου σας. Οι καλές συνήθειες εξασφαλίζουν την εύκολη απόδοση των καλών ενεργειών, ενώ οι κακές συνήθειες σας αναγκάζουν να κάνετε κακό παρά την θέλησή σας. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί τι θα επιλέξετε να κάνετε συνειδητά, προσέχοντας μήπως δημιουργήσετε κακές συνήθειες μέσω της δύναμης του υποσυνείδητού σας.

Από το βιβλίο “Praecepta Lessons”, 1938





Μετάφραση : Νίκος Πνευματικός 
“Copyright © Έλενα Έρα, 

Συμμαζέψτε το μυαλό σας από την πνευματική τεμπελιά - Paramahansa Yogananda......!!!!!

Η πνευματική εξέλιξη είναι ένας δρόμος που θέλει συνεχόμενη δράση από τη μεριά μας, όσο πολυάσχολη κι αν είναι η μέρα μας. Λίγες προτάσεις από ένα καλό βιβλίο μπορούν να μας δώσουν τροφή για σκέψη όλη την μέρα, αρκεί να μάθουμε να παρατηρούμε την πληροφόρηση και όχι απλά να μένουμε στα όμορφα λόγια. 

Το ότι γνωρίζουμε απλά για την πνευματική εξέλιξη δε μας κάνει να εξελισσόμαστε. Να είσαι άγρυπνος, να παρατηρείς την προσωπικότητά σου και να νιώθεις ανιδιοτελή αγάπη για οτιδήποτε έρχεται στη ζωή σου. Αγαπημένε συν-οδοιπόρε, απόλαυσε το άρθρο και την πληροφόρηση... 

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους προσπαθώντας να τελειοποιηθούν σε κάτι, όπως να παίζουν πιάνο ή να ζωγραφίζουν, είναι όμως πολύ τεμπέληδες για να προσπαθήσουν να φτάσουν στην τελειότητα που απαιτείται για την συγκεκριμένη δραστηριότητα. 

Περνούν χρόνια αποδίδοντας αναποτελεσματικά και δικαιολογούνται λέγοντας, "Δεν είχα χρόνο να εξασκηθώ ή να βρω έναν καλό δάσκαλο και τέλος πάντων, δεν είμαι ιδιοφυία". Αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν πως το απίστευτο ταλέντο δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο ο απαρέγκλιτος σκοπός και η αδιάλειπτη προσπάθεια.

Το κλειδί της ευτυχίας, της δύναμης και της υγείας βρίσκεται στο μυαλό σας. Η πνευματική τεμπελιά και η έλλειψη κινήτρων και επιμονής είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της επιτυχίας σε κάθε τομέα δραστηριοτήτων. Ένας πνευματικά τεμπέλης άνθρωπος γκρινιάζει και αναστενάζει και θεωρεί μεγάλη σπατάλη ενέργειας το να καθίσει να σκεφτεί, να σχεδιάσει ή να δημιουργήσει. 

Είναι απρόθυμος να ξεκινήσει δημιουργικές σκέψεις ή σκέψεις αυτο-χειραφέτησης. Μπορούμε να καταλάβουμε την σωματική αδράνεια όταν είναι μερικές φορές απαραίτητη για χαλάρωση μετά από σκληρή εργασία, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε όμως κάποιον πνευματικά τεμπέλη.

Συχνά τονίζω : "Ολόκληρο το Σύμπαν κάθεται σε μια γωνιά της σκέψης του Θεού". Τα πάντα στο Σύμπαν είναι αποτέλεσμα σκέψης. Το μυαλό του Θεού διέπει και καθοδηγεί κάθε πτυχή της δημιουργίας. 

Η εικόνα του Θεού μέσα σας περιλαμβάνει την ίδια την δυνατότητα της απεριόριστης πνευματικής δύναμης, πρέπει όμως να μάθετε να αναπτύσσετε αυτή τη δύναμη κάνοντας μεγαλύτερη χρήση του μυαλού σας. Τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή σας είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας σας να αναπτύξετε την δύναμη του μυαλού σας.

Αρνηθείτε να αποδέχεστε την συνείδηση της ήττας
Για να περάσετε τις δοκιμασίες της ζωής, πρέπει να αναπτύξετε ελαστικότητα στο μυαλό σας. Οι δοκιμασίες δεν έχουν σκοπό να σας συντρίψουν. 

Έρχονται μέσω του φυσικού νόμου της εξέλιξης για να βοηθήσουν να αναπτύξετε τις πνευματικές μας δυνάμεις και να περάσετε από χαμηλότερα σε υψηλότερα επίπεδα θέλησης, προσπάθειας και δημιουργικότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν και αποτυγχάνουν - για να επιτύχετε όμως πρέπει να μάθετε να επιμένετε στην προσπάθεια προς τον τελικό σας στόχο.

Αν υποφέρετε πνευματικά, μην προσθέτετε επιπλέον τραύματα αποδεχόμενοι πνευματικά την ήττα. Ακόμα κι αν δεν έχετε δουλειά, για το καλό σας, δεν έχετε δικαίωμα να νιώθετε κατάθλιψη. Αν μένετε στο σπίτι σας κλαψουρίζοντας, παραλύετε το μυαλό σας με την θλίψη αντί να το κρατάτε απασχολημένο με δημιουργικές σκέψεις, οι οποίες από μόνες τους μπορούν να σας δείξουν έναν δρόμο μακριά από τις δυσκολίες σας.

Μπορώ να δικαιολογήσω κάποιον σωματικά τεμπέλη αν το σώμα του είναι αδύναμο ή χρειάζεται ξεκούραση, δεν μπορώ όμως να συγχωρήσω εύκολα τον πνευματικώς τεμπέλη, γιατί είναι πολύ τεμπέλης για να σκεφτεί. Χρειάζεστε δουλειά; 

Αντί να κλαίτε και να παραπονιέστε, πρέπει να απασχολείτε το μυαλό σας με συνεχείς σκέψεις πάνω στο πώς μπορείτε να αποκτήσετε κάποια εργασία. Να θυμάστε πάντα: είσαστε πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες σας.

Ποτέ μην επιτρέπετε στο μυαλό σας να έχει τις ανθρώπινες σκέψεις των περιορισμών και θα δείτε την ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Αν επιτρέψετε σε τέτοιες σκέψεις να έρθουν, έχετε ήδη χάσει την μισή μάχη. 

Διώξτε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό σας και επιβεβαιώστε με βαθιά πεποίθηση πως ό,τι έχει γίνει και αυτή τη στιγμή θέτει προκλήσεις στη ζωή σας, μπορεί να αναιρεθεί. Κάθε νέα προσπάθεια μετά από μια αποτυχία, πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και φορτισμένη με αυξανόμενη ένταση της προσοχής.

Να θυμάστε πως αν αποφασίσετε ότι θα ελέγχετε εσείς τις καταστάσεις, οι καταστάσεις θα ρυθμιστούν ανάλογα. Οι τάσεις επιτυχίας είναι έτοιμες να σας βοηθήσουν, ανάλογα με τις τολμηρές σας προσπάθειες. 

Αυτοί είναι οι αόρατοι φίλοι σας. Ξυπνήστε τη θέλησή σας με επανειλημμένες συνετές προσπάθειες και τελικά είναι σίγουρο ότι αυτό θα αφυπνίσει τις τάσεις επιτυχίας που κοιμούνται στον σκοτεινό θάλαμο του υποσυνειδήτου σας.

Βασιστείτε περισσότερο στο μυαλό σας και στη δύναμη της θέλησής σας.
Πρέπει να πιστεύετε περισσότερο στο μυαλό σας και στη θέλησή σας. Όσο περισσότερο βασίζεστε στο μυαλό σας και στη δύναμη της θέλησής σας, τόσα περισσότερα θα κάνουν εκείνα για εσάς. Η θέληση είναι η συμπυκνωμένη πνευματική ενέργεια προς έναν στόχο. 

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική δύναμη από την ενέργεια εφαρμοσμένη από την δύναμη της θέλησης. Αυτή η δύναμη της θέλησης βρίσκεται κρυμμένη βαθιά μέσα σας και αν την χρησιμοποιήσετε, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να κάνετε.

Πώς μπορείτε να την αναπτύξετε; Πριν πράξετε οτιδήποτε, σκεφτείτε προσεκτικά τι πρέπει να κάνετε. Σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε τη θέλησή σας για να κατορθώσετε κάτι καλό και εξυπηρετικό για εσάς. Η δύναμη της θέλησης πηγάζει από έναν ειλικρινή σκοπό, από υψηλά κίνητρα και ευγενή φροντίδα να κάνετε καλό στον κόσμο γενικότερα.

Βρείτε κάτι που νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε. Βάλτε τα δυνατά σας να τα καταφέρετε. Όταν το καταφέρετε, βρείτε κάτι δυσκολότερο. Αν η δυσκολία είναι μεγάλη, προσευχηθείτε : "Κύριε, δώσε μου τη δύναμη να κατακτήσω όλες μου τις δυσκολίες". Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε και αποτυγχάνουν. 

Το να μην τα παρατάτε σημαίνει να αναπτύσσετε την δύναμη της θέλησης και να επιτυγχάνετε σε ό,τι κι αν αναλαμβάνετε. Ο επιτυχημένος άνθρωπος ίσως να είχε περισσότερες δυσκολίες από κάποιον που απέτυχε, απλά μπορεί να μην τις αναφέρει. Απορρίπτει τη σκέψη της αποτυχίας συνεχώς. Για να επιτύχετε πρέπει να μάθετε να επιμένετε στην προσπάθειά σας προς την κατεύθυνση του στόχου σας.

Όλα όσα βλέπετε στον κόσμο είναι αποτέλεσμα της δύναμης της θέλησης, η οποία όμως δεν χρησιμοποιείται πάντα συνειδητά. Μια δυνατή θέληση δημιουργεί μια αίσθηση εκπλήρωσης. Με την ίδια της τη δύναμη, η θέληση θέτει σε κίνηση συγκεκριμένες δονήσεις στην ατμόσφαιρα και στην Φύση με τους νόμους της τάξης και της αποδοτικότητας κι έτσι δημιουργεί τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες για όποιον χρησιμοποιεί τη δύναμη της θέλησης.

Η θέλησή σας πρέπει να καθοδηγείται από την σοφία.
Όταν ο Ιησούς είπε, "Γενηθήτω το θέλημά Σου", τι εννοούσε; 
Πολλοί άνθρωποι παρερμηνεύουν το πραγματικό νόημα αυτής της δήλωσης του Ιησού και διδάσκουν ένα επικίνδυνο δόγμα της μη χρησιμοποίησης της θέλησης.

Ο Ιησούς εννοούσε πως όταν συντονιστείτε με την θέληση του Θεού η οποία καθοδηγείται από τη σοφία, τότε χρησιμοποιείτε την θεϊκή θέληση. Δεν μπορείτε όμως να γνωρίζετε τι είναι η θεϊκή θέληση μέχρι να αναπτύξετε την δική σας θέληση στο μεγαλύτερο δυναμικό της. 

Μόνο όταν χρησιμοποιείτε την δύναμη της θέλησής σας σωστά, μπορείτε να συνδεθείτε με την θέληση του Θεού. Με βαθιά συγκέντρωση και δεκτικότητα στον διαλογισμό, μπορείτε να έχετε αυτή τη θεϊκή σύνδεση.

Η δύναμη μιας ισχυρής θέλησης η οποία καθοδηγείται από την σοφία, είναι απεριόριστη. Ο κάτοχός της μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Η θέληση είναι ένα όπλο με το οποίο μπορείτε να κατατροπώσετε την αποτυχία. Πρέπει όμως να την χρησιμοποιείτε συνεχώς - τότε θα σας υπηρετεί πιστά και θα είναι πάντα σωστή. Πριν ενεργήσετε, να επικοινωνείτε με τον Θεό πρώτα και να τιθασεύετε την θέλησή σας προς τον επιθυμητό στόχο.

Τρόποι για να τονώσετε και να θρέψετε το μυαλό σας.
Δεν πρέπει να ζείτε σε μια στάσιμη ύπαρξη. Τονώστε και θρέψτε το μυαλό σας με την επαφή με ισχυρά πνευματικά προοδευτικά μυαλά. Ξεκινήστε σήμερα προσπαθώντας να κάνετε - ένα τη φορά - τα πράγματα τα οποία πιστεύατε ότι ήταν αδύνατον να κάνετε. Συστηματοποιήστε τη ζωή σας και προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας.

Κάθε πρωί αποφασίστε πως θα γίνετε καλύτεροι. Αναλύστε τον εαυτό σας και βρείτε αν κάνετε πρόοδο ή όχι. Στη ζωή δεν υπάρχει στασιμότητα - είτε προχωράτε μπροστά είτε πάτε προς τα πίσω. Κάθε μέρα παρακινείστε τον εαυτό σας να κάνει νέα κατορθώματα.

Να κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο στον ελεύθερο χρόνο σας με καλά βιβλία, εκτός αν διαλογίζεστε. Διαβάστε, σημειώστε και κάντε κτήμα σας επιλεγμένα αποσπάσματα από πολύ καλά βιβλία. Μην διαβάζετε επιφανειακά ή με την προσοχή σας στραμμένη αλλού. 

Έτσι δεν θα αφομοιώσετε τίποτα. Αν μπορείτε να αφομοιώσετε, θα μάθετε πολλά με λίγο διάβασμα. Όταν σκέπτεστε, να έχετε τα μάτια σας κλειστά και το μυαλό σας συγκεντρωμένο στο αντικείμενο της μελέτης σας. Η λογική σκέψη μιας ιδέας είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξετε πρωτοτυπία στις δικές σας ιδέες.

Εκτελέστε όλες τις δραστηριότητές σας με πλήρη συγκέντρωση. Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν πως κάποιες δραστηριότητες πρέπει να γίνονται αργά, αλλιώς θα προσφέρουν ανησυχία. Αυτό δεν ισχύει. 

Με ηρεμία και έντονη συγκέντρωση μπορείτε να εκτελείτε τις δραστηριότητές σας πολύ γρήγορα. Η τέχνη της πραγματικής δράσης είναι το να μπορείτε να ενεργείτε γρήγορα ή αργά, ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να χάνετε την εσωτερική σας γαλήνη.

Κάθε βράδυ προσπαθήστε να θυμάστε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο πριν πάτε για ύπνο και μόλις ξυπνήσετε, δώστε εντολή στο υποσυνείδητό σας να προσέχει όλες τις δραστηριότητες της ζωής σας και να διατηρεί όλες τις πολύτιμες εμπειρίες. Αυτά τα δύο χρονικά διαστήματα είναι τα καλύτερα για να εντυπώσετε επιβεβαιώσεις στο μυαλό σας.

"Τι μπορώ να κάνω για τον Θεό σήμερα;"
Ο Θεός σας έδωσε τη δύναμη να ελέγχετε το μυαλό σας και να ελευθερωθείτε από τον πόνο και την θλίψη. Η τεμπελιά στο σώμα και στο μυαλό πρέπει να απομακρυνθεί πριν μπορέσετε να εισέλθετε στο βασίλειο του Θεού. 

Είναι προτιμότερο να είσαστε επιτυχημένοι στα μάτια του κόσμου παρά τεμπέληδες, όμως δεν θα μπορέσετε να βρείτε την πραγματική ευτυχία αν δεν συνδυάσετε την εγκόσμια επιτυχία με την πνευματική επιτυχία μέσω της καθημερινής εσωτερικής επικοινωνίας με τον Κύριο.

Η συνείδηση του πνευματικού και ηθικού καθήκοντος πρέπει να κατέχει ύψιστη θέση στο μυαλό σας, πάνω από όλα τα άλλα καθήκοντα. Μην είσαστε τόσο απασχολημένοι ώστε να μην βρίσκετε χρόνο για διαλογισμό και πνευματικές ασχολίες. Βιώστε την υπέρτατη ευτυχία της εσωτερικής ζωής και θα την προτιμάτε από τις πρόσκαιρες απολαύσεις του εξωτερικού κόσμου.




Μετάφραση : Νίκος Πνευματικός για το 
http://drosostalida.com

H γλώσσα της ευημερίας......!!!!!!!!!!!

Όπως μαθαίνεις Αγγλικά ή κάποια άλλη γλώσσα, υπάρχει και η γλώσσα της αφθονίας την οποία αν γνωρίζεις να μιλάς με ευχέρεια ,θα προσελκύσεις ευημερία στη ζωή σου.

Οι λέξεις είναι δημιουργικές και οι λέξεις που χρησιμοποιείς δημιουργούν την ζωή σου.

Κάθε φορά που λες ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.... προγραμματίζεις τον εαυτό σου δίνοντας στο υποσυνείδητο σου διαταγή. Πχ όταν λες είμαι κουρασμένος , άνεργος , άχρηστος , αδέκαρος και το χρωματίζεις και με δυνατό συναίσθημα ,το υποσυνείδητο σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να επιβεβαιωθούν αυτά που λες.

Όταν κάποιος σε ρωτήσει ''Πώς είσαι? '' και εσύ πάντα απαντάς ότι είσαι '' εντάξει '' ,τότε θα έχεις μια '' οκ '' ζωή ,απλά οκ . Αν η απάντηση σου είναι ''φανταστικά'' ή 
''υπέροχα'' , ''πολύ καλά'' τότε αυτό θα γίνει η αρχή μιας φανταστικής , υπέροχης και πολύ καλής ζωής επειδή αλλάζοντας τις λέξεις , αλλάζεις και τις δονήσεις της ενέργειας σου..

Να σταματήσεις απαντήσεις όπως ''Την παλεύω'' ή ''δεν παλεύεται'',  ''Η ζωή είναι αγώνας'' κλπ.

Φαντάσου η απάντηση σου να είναι όλο και καλύτερα ή όλο και πιο χαρούμενος και αυτό να το λες κάθε μέρα. Τι υπέροχη διαταγή δίνεις στο υποσυνείδητο σου , να σου στέλνει ευκαιρίες για να αισθάνεσαι όλο και καλύτερα ή όλο και πιο χαρούμενος.!

Η γλώσσα της ευημερίας είναι η γλώσσα της δύναμης.

Να χρησιμοποιείς την λέξη όταν αντί την λέξη ΑΝ.

Αντί να λες : ''Αν έχω λεφτά θα πάω διακοπές'' λες ''Όταν έχω λεφτά θα πάω διακοπές.''

Αντικατέστησε την λέξη Αλλά με την λέξη Και.

Μη χρησιμοποιείς την λέξη ''Προσπαθώ ''. Κάνεις κάτι ή δεν κάνεις. Η λέξη προσπαθώ ηχεί σαν να μην έχεις αποτέλεσμα στην προσπάθεια μου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις Προτίθεμαι ή Σκοπεύω να ....αντί να λες προσπαθώ να...

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις λες ''δεν μπορώ να το κάνω ακόμα.'' πχ ,'' δεν μπορώ να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο ακόμα '', το οποίο σημαίνει ότι διακρίνεις την πιθανότητα να το κάνεις στο μέλλον.

Αντί να λες '' δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο ακόμα'' , μπορείς να λες '' Με ποιό τρόπο μπορώ να έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο ;''

Αντί να λες ''δεν μπορώ να πετύχω τον σκοπό μου '' ,λες ''Πώς μπορώ να πετύχω τον σκοπό μου;''

Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείς το υποσυνείδητο να σκεφτεί τρόπους πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου.

Αντί να λες ''Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο '' να λες
'' Σκοπεύω να αγοράσω αυτοκίνητο''.

Αν χρησιμοποιήσεις την λέξη θέλω , τότε αναβάλλεις την υλοποίηση της .Η δόνηση της λέξης σκοπεύω είναι πιο δυνατή επειδή σε ενεργοποιεί .

Ελαχιστοποίησε την λέξη ''Δεν μπορώ '' στην καθημερινή σου ζωή.

Ελαχιστοποίησε τις λέξεις θα πρέπει ή θα έπρεπε να είχα κάνει αυτό ή εκείνο. Δημιουργούν ενοχές και αποδυναμώνουν τις δονήσεις σου.

Η λέξη Επιλέγω είναι η λέξη που χρησιμοποιείς αντί την λέξη αποφασίζω.

Αν επιλέξω να κάνω δίαιτα σημαίνει ότι θα μπω σε δράση για να το πραγματοποιήσω.

Πόσες φορές έχουμε αποφασίσει να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε επιλέξει να το πραγματοποιήσουμε;

Να γνωρίζεις ότι το ρήμα για την ευημερία σου είναι το Αξίζω , το επίθετο είμαι επαρκής και η φράση, υπάρχει αφθονία από.. αγάπη, χαρά ,σπίτια ,αυτοκίνητα, χρόνος ....

Τώρα είναι η ώρα να προσελκύσω την απεριόριστη αφθονία του σύμπαντος επειδή το αξίζω , νιώθω ασφαλής και επιτρέπω στον εαυτό μου να την έχω.





pj van hulle
http://sevastivola.blogspot.gr