Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τεστ Feng Shui: Έχει το σπίτι σας θετική ενέργεια ;

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες του FengShui, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε αν το σπίτι σας έχει θετική ενέργεια, αν σας «αγκαλιάζει» στοργικά ή αν σας «πνίγει».

Σύμφωνα με το Feng Shui, την αρχαία κινεζική τέχνη της χωροταξίας, που μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε ανατολή και δύση, για να πετύχετε στη ζωή σας, το σπίτι σας πρέπει να είναι γεμάτο θετική ενέργεια.

Το σύστημα αρχών και κανόνων του Feng Shui, στοχεύει ακριβώς στην επίτευξη αυτού του στόχου. Στη διαμόρφωση δηλαδή του σπιτιού έτσι ώστε αυτό να προστατεύει τους ανθρώπους που το κατοικούν και να τους φέρνει τύχη, να είναι γεμάτο θετική ενέργεια και έτσι να ευνοεί όλες τις υποθέσεις τους, σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Δεδομένου ότι οι κανόνες του Feng Shui είναι πάρα πολλοί και μερικοί από αυτούς αρκετά πολύπλοκοι, αν δεν είστε ειδικοί, δεν είναι δυνατόν να τους γνωρίζετε.

Αυτό όμως δεν σας εμποδίζει, αν το θελήσετε, να αντιληφθείτε κατά πόσον το σπίτι σας αποπνέει ή όχι θετική ενέργεια. Ούτε σας εμποδίζει να εντοπίσετε ατέλειες ή ελλείψεις, που αντιμετωπίζοντας τες, θα νιώσετε πολύ καλύτερα μέσα στο σπίτι σας.

Στο τεστ που ακολουθεί σημειώστε ένα βαθμό για κάθε τι που ισχύει από τα παρακάτω στο χώρο σας. Για να το κάνετε, σταθείτε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σας κοιτώντας προς το εσωτερικό του και δείτε το με τα μάτια ενός ξένου, ενός ανθρώπου που πρώτη φορά περνάει το κατώφλι του.

Τι βλέπετε;

· Έναν καθαρό, τακτοποιημένο και άνετο χώρο.

· Η είσοδος του σπιτιού είναι επαρκώς και ευχάριστα φωτισμένη.

· Από την είσοδο του σπιτιού δεν φαίνονται η κουζίνα, το μπάνιο, η τουαλέτα, η τραπεζαρία, τα υπνοδωμάτια.

· Στη διάρκεια της ημέρας το φως μπαίνει απ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού φωτίζοντας αρμονικά όλο το σπίτι.

· Στη διάρκεια της νύχτας ο φωτισμός του σπιτιού είναι διάχυτος παντού, χωρίς να διακρίνονται σκοτεινές μελαγχολικές γωνίες.

· Η πρώτη σας εντύπωση, μόλις πατάτε το πόδι σας στο σπίτι είναι ένα ευχάριστο και ανακουφιστικό αίσθημα που σας κάνει να αφήνετε απ έξω όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν.

· Όπου πέφτει το μάτι σας βλέπετε χρώματα, έπιπλα και αντικείμενα που ικανοποιούν την αισθητική σας.

· Αίσθημα τρυφερότητας και αγάπης σας πλημμυρίζει καθώς η ματιά σας πέφτει πάνω σε φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων ή δικές σας σε ξεχωριστές και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας , καθώς και σε αντικείμενα που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές, εμπειρίες αγαπημένα πρόσωπα.

· Όταν κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του και κυρίως στην είσοδό του καθιστικού.

· Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του δωματίου και κυρίως στην είσοδό του.

· Όταν ξαπλώνετε ή κάθεστε στο κρεβάτι δεν βλέπετε την είσοδο του σπιτιού.

· Όταν κάθεστε στο γραφείο σας ή στη θέση όπου ασχολείστε με τη δουλειά σας ή τους λογαριασμούς σας, μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνιά του και κυρίως στην είσοδό του δωματίου.

· Όταν κινείστε μέσα στο σπίτι δεν σκοντάφτετε πάνω σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα-γενικά κινείστε με άνεση και ξεγνοιασιά.

· Όταν κοιτάτε έξω απ τα παράθυρά σας δεν νιώθετε να σας ενοχλούν τα απέναντι κτίρια, μια κολώνα υψηλής τάσης ή κεραίες τηλεόρασης.

· Όταν κοιτάτε έξω απ τα παράθυρά σας βλέπετε πράσινο-γλάστρες που εσείς έχετε τοποθετήσει εκεί, κήπο που μπορεί να περιβάλλει το σπίτι, ή φυτά και γλάστρες του απέναντι σπιτιού.

· Μέσα στο χώρο υπάρχουν κεριά, βάζα με λουλούδια - όχι μαραμένα -,φυτά σε γλάστρες- όλα υγιή - έργα τέχνης κρύσταλλα και καθρέφτες.

· Όλες οι συσκευές και οι βρύσες λειτουργούν άψογα.

· Όταν ανοίγετε τα ντουλάπια της κουζίνας, το ψυγείο, τις ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας, τα συρτάρια , είναι όλα τακτοποιημένα και καθαρά.

· Στον νεροχύτη δεν υπάρχουν άπλυτα πιάτα, φλιτζάνια ή ποτήρια.

· Τα βάζα είναι γεμάτα λουλούδια.

· Η μυρωδιά του σπιτιού, αν και ακαθόριστη είναι ευχάριστη και διακριτική.

· Οι ήχοι του σπιτιού είναι απαλοί, ευχάριστοι και καθόλου διαπεραστικοί.

· Ο σκουπιδοτενεκές είναι καλά κλειστός και κρυμμένος σε ένα ντουλάπι ή μια γωνιά.

· Το μπάνιο έχει τη μυρωδιά σαπουνιού και δίνει μια έντονη αίσθηση καθαριότητας.

· Το καπάκι της τουαλέτας και οι αποχετεύσεις των νεροχυτών και της μπανιέρας, πάντα κλειστά.

Βαθμολογία - Συμπεράσματα :
Αν συγκεντρώσατε πάνω από 22 βαθμούς και σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά στη ζωή σας, από την υγεία μέχρι τις σχέσεις, τη δουλειά και τα οικονομικά σας, τότε συγχαρητήρια επιλέξατε, δημιουργήσατε και ζείτε σε έναν χώρο που είναι κατά 90% ή ίσως και κατά 100%, ιδανικός για σας, αλλά και πολύ κοντά στη φιλοσοφία του Feng Shui.

Αν συγκεντρώσατε πάνω από 22 βαθμούς αλλά κάποιος ή κάποιοι τομείς της ζωής σας δεν πάνε καλά, σημαίνει πως πρέπει να επιφέρετε διορθώσεις και βελτιώσεις στο χώρο σας. Καλά θα κάνετε λοιπόν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο Feng Shui, τον οποίο φροντίστε να επιλέξετε με προσοχή.

Αν συγκεντρώσατε 16 έως 21 βαθμούς και σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τη ζωή σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο Feng Shui, για να διορθώσετε τα αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο σας, κι έτσι να αντλήσετε ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή σας. 

Διαφορετικά, στη περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα, το ενεργειακό δυναμικό του σπιτιού σας, δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει επαρκή στήριξη και προστασία.

Αν συγκεντρώσατε 16 έως 21 βαθμούς και αντιμετωπίζετε προβλήματα σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής σας καλό θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο Feng Shui, για τις βελτιώσεις που πρέπει να επιφέρετε στο χώρο σας, ώστε να ενδυναμωθούν οι διάφοροι τομείς της ζωής σας.

Αν συγκεντρώσατε κάτω από 15 βαθμούς, ακόμα και αν όλα πάνε καλά στη ζωή σας-πράγμα μάλλον απίθανο- καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο Feng Shui, ώστε να επιφέρετε αλλαγές και βελτιώσεις στον χώρο σας. Διαφορετικά, στη περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα, το ενεργειακό δυναμικό του σπιτιού σας, δεν θα μπορέσει να σας προσφέρει επαρκή στήριξη και προστασία.





Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σοφό παιδί μου......!!!!!!!!!

Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι, επειδή ένα παιδί έχει καθαρό ένστικτο και δεν έχει ξεχάσει την ανθρώπινη ουσία που είναι νωπή ακόμη μέσα του. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά το παιδί μας μπορούμε να θυμηθούμε όλη τη σοφία που έχουμε χάσει. Ένα παιδί εκφράζει ελεύθερα και ξεδιάντροπα αυτά που σκέφτεται. 

Έχει την ενεργή περιέργεια να δει και να ανακαλύψει τα πάντα γύρω του και στέκει έκπληκτο να κοιτά αυτά που για εμάς είναι πια δεδομένα. Βλέπει, ακούει, γεύεται, μυρίζει, αισθάνεται και ζει την κάθε στιγμή, επειδή το παρελθόν και το μέλλον δεν απασχολεί το μυαλό του.

Τρώει όταν πεινάει και κοιμάται όταν νυστάζει. Παραπονιέται για ότι το ενοχλεί, αλλά σύντομα ξαναβρίσκει την χαρά και ζει τα πάντα, όπως είναι, χωρίς να συγκρίνει και να αναλύει το κάθε τι. 

Ανακαλύπτει έναν κόσμο που το ενθουσιάζει και για αυτό είναι ο καλύτερος από όλους τους κόσμους, επειδή ένα παιδί δεν έχει προσδοκίες να αιχμαλωτίζουν τη χαρά του. Επικοινωνεί με τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω του μονάχα με τις αισθήσεις και μόνο έτσι νιώθει σίγουρο πως αυτός ο κόσμος όντως υπάρχει.

Ένα μικρό παιδί συμπεριφέρεται όπως είναι, δεν κρύβει αυτό που είναι γιατί δεν νοιάζεται για το τι περιμένουν οι άλλοι από αυτό. Μπορεί να μιμηθεί χειρονομίες και να επαναλάβει λέξεις χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνουν. Μπορεί να είναι πεισματάρικο για να πάρει ότι θέλει ικανοποιώντας απλά τις επιθυμίες του.

Τα παιδιά δείχνουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους από τη γέννηση τους. Μπορεί να γκρινιάζουν και να κλαίνε διαρκώς, μπορεί να είναι ήρεμα και να κοιμούνται με τις ώρες, μπορεί να είναι ανυπόμονα, μπορεί να είναι ντροπαλά, μπορεί να είναι σοβαρά ή αστεία. 

Ανταποκρίνονται στα ίδια ερεθίσματα με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά και έτσι διευρύνουν τις εμπειρίες τους και το νου τους.

Έχουν την ικανότητα να μάθουν όλα όσα βλέπουν και όλα όσα αντιλαμβάνονται με τις αισθήσεις τους γιατί διαρκώς αισθάνονται πράγματα. Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα τρόπους ομιλίας, τα ήθη, την κοινωνική συμπεριφορά, τους τρόπους αντίδρασης και επίσης μιμούνται τους γύρω τους με εκπληκτική ευκολία.

Το να πάρουμε αυτήν την σοφή αντιμετώπιση του κόσμου από τα παιδιά θα κάνει την ζωή μας πιο αληθινή και πιο εύκολη! Για ένα παιδί ο κόσμος είναι το πιο τέλειο και συναρπαστικό μέρος για να μεγαλώνει. Θέλει διακαώς να ανακαλύψει τον κόσμο και ξέρει καλά πως αν πέσει κάτω θα σηκωθεί και θα περπατήσει ξανά. Αλλά και αν δεν μπορεί να πάει κάπου περπατώντας θα πάει μπουσουλώντας.

Γιατί ένα παιδί ξέρει πως τίποτα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη δύναμη της θέλησής του !!!




tokleidi.wordpress.com

Ο νόμος της έλξης.......!!!!!!!!!!!

       
Από την αρχή της ύπαρξης του ο άνθρωπος αισθανόταν την ύπαρξη στη φύση και στον κόσμο γύρω του μια δύναμης μεγαλύτερης και πιο ισχυρής από αυτόν, που είναι σε θέση να διατηρήσει την τάξη στο σύμπαν και να καταστήσει δυνατά τα πιο καταπληκτικά κατορθώματα. 


Αυτή την δύναμη την ονόμασε θεό, ανώτερη δύναμη, συμπαντική ενέργεια κτλ. Αυτή η πεποίθηση τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να συνδεθεί με αυτή την δύναμη χρησιμοποιώντας μαγικές τελετουργίες ή άλλα μέσα ώστε να προκαλέσει μια αλλαγή στην κατάσταση της συνείδησής του θεωρώντας πως επειδή η συνείδηση είναι καθημερινά πολύ απορροφημένη από την πραγματικότητα που γνωρίζουμε, δεν επιτυγχάνει επαρκή επίπεδα συνειδητότητας για να καταστεί ο μέσος άνθρωπος κοινωνός μιας τόσο υπερβατικής εμπειρίας.


Ο νόμος της έλξης, όπως και πολλές New Age θεωρίες, έχει τις ρίζες του πολύ παλιά, σε μια καλά κρυμμένη γνώση. Η ιστορία έχει ως εξής: Οι σαμάνοι που ήταν από τις πιο πρωτόγονες φυλές, προφήτες και μεγάλοι στοχαστές της ανθρωπότητας γνώριζαν αυτό το μυστήριο και τη μεγάλη δύναμη που αντιπροσώπευε. 

Αυτή η γνώση παρέμεινε κρυμμένη μέχρι τώρα και μόνο εν μέρει είχε μεταφερθεί στην ανθρωπότητα μέσα από τη θρησκεία και τη μεταφυσική. Αλλά η ιστορική αναγκαιότητα μιας νέας προσέγγισης για την πραγματικότητα, η απώλεια της πίστης και των αξιών της ανθρωπότητας, η πρόοδος της επιστήμης και η ανακάλυψη της κβαντικής φυσικής οδήγησε σε ένα νέο πρότυπο για το μυστήριο της ζωής »το νόμο της έλξης». Οι φυσικοί νόμοι λειτουργούν για όλους μας. 

Αν κάποιος πέσει από μεγάλο ύψος θα συντριβεί στο έδαφος, αν σταματήσει το αυτοκίνητο απότομα το σώμα μας θα κινηθεί προς τα εμπρός από τη δύναμη της αδράνειας και αυτό συμβαίνει με τον ίδιο απλό τρόπο και με τους άλλους νόμους της φυσικής αλλά επίσης και με το νόμο της έλξης.

Ο νόμος της έλξης δηλώνει ακριβώς αυτό που λέει. Οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να έλκουν σαν μαγνήτες αυτό που σκέφτονται. 

Έτσι, αυτά που έχουμε σκεφτεί ακόμη και εν αγνοία μας, έλκονται από εμάς, ως εκ τούτου αλλάζουν την ζωή μας και καθοδηγούν τα συναισθήματα μας. 

Η αρνητική σκέψη προσελκύει αρνητικά γεγονότα και δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η ενοχή, η ανησυχία, το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση, το μίσος, τη δυσαρέσκεια και μέσω των αρνητικών συναισθημάτων προσελκύουμε ακόμη περισσότερα συναισθήματα αυτού του είδους.

Αυτός είναι με λίγα λόγια ο νόμος της έλξης… αν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν θα σου το δώσει… αν σκέφτεσαι συνέχεια αρνητικά το σύμπαν θα σου φέρει αρνητικά γεγονότα στο δρόμο σου. Για μένα το σύμπαν θα φέρει σε κάθε άνθρωπο και το ένα και το άλλο σε ίδιο περίπου ποσοστό. 

Γιατί το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω μας και ούτε πηγαίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Αν είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι ως άνθρωποι θα προσελκύσουμε γύρω μας και άλλους θετικούς ανθρώπους και θα χειριστούμε με θετικό τρόπο ευκαιρίες και κακοτοπιές. 

Αν είμαστε αρνητικοί και γκρινιάρηδες με όλα, θα είμαστε μάλλον αποκρουστικοί και αντιπαθείς σε περισσότερους και όποιες ευκαιρίες και κακοτοπιές βρεθούν στο δρόμο μας θα έχουν μια αρνητική εξέλιξη. Μπορεί να μην έχουμε τον μαγνήτη να προσελκύσουμε ότι καλό θέλουμε από τον θεό, από μια ανώτερη δύναμη, από το σύμπαν ή ότι άλλο αλλά η πίστη μας και οι επιλογές μας για το ανώτερο καλό όλων μας θα δημιουργήσουν τις καλές και θετικές καταστάσεις. 

Το να διαμαρτυρόμαστε για τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις ασθένειες και τους πόνους αυξάνει την πιθανότητα να επιδεινώσουμε αυτές τις καταστάσεις, απλώς και μόνο επειδή γεμίζουμε το σώμα μας και την ψυχή μας με άγχος και φόβο.

Το Σύμπαν δεν παρατηρεί πόσο καλοί ή κακοί άνθρωποι είμαστε. Το σύμπαν δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, στις σκέψεις μας, στα λόγια μας, στις πράξεις μας. Οι συνάνθρωποι δίπλα μας όμως το κάνουν…




www.tokleidi.com

10 συμβουλές για ένα ευτυχισμένο και πιο θετικό 2014......!!!!!!!!!

Στο τέλος του έτους όλοι σχεδόν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε με το νέο έτος. Πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε, πράγματα που θέλουμε να κάνουμε ή που θέλουμε να διορθώσουμε για να μείνουμε μακριά από κακοτοπιές και σφάλματα του 2013.

Για να βάλω λοιπόν σε μια σειρά και στις δικές μου «καλές προθέσεις» για το 2014 αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για αυτό. Ένα άρθρο με μικρές συμβουλές που θα κάνουν τον εαυτό μας πιο χαρούμενο και πιο ευτυχισμένο.

1. Μην κάνετε τίποτα και χαλαρώστε. Ένα από τα σχέδιά μου για τη νέα χρονιά είναι να μην κάνω τίποτα κάθε μέρα για λίγα λεπτά. Οπότε το 2014 καθημερινά και για τουλάχιστον 30 λεπτά θα κάθομαι στον καναπέ μου και δεν θα κάνω τίποτα. Μέχρι τώρα το έκανα μία φορά την εβδομάδα αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού στην ουσία ασχολούμαι με πράγματα 7 μέρες την εβδομάδα και χαλαρώνω ελάχιστα.

2. Κοιτάξτε τα μικρά πράγματα. Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα για να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος αρκεί να τα δεις. Αν είστε στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο ή στο τρένο ρίξτε μια ματιά στο όμορφο τοπίο που θα συναντήσετε, ή στους ανθρώπους που περπατάνε στο δρόμο. Δείτε γύρω σας και ανακαλύψτε την ευτυχία στα απλά. Νιώστε ευχαριστημένοι με ένα όμορφο απόσπασμα που έχετε διαβάσει κάπου. Απολαύστε τον καιρό, αν βρέχει, αν χιονίζει, αν κάνει κρύο ή ζεστή. 

Πάντα υπάρχει κάτι όμορφο, απλά πρέπει να μάθουμε να το βλέπουμε. Προσωπικά, η αλήθεια είναι πως η δημιουργία του blog Το Κλειδί της Σκέψης με βοήθησε να εστιάσω στην ομορφιά γύρω μου. Καθημερινά προσπαθώ να ανακαλύψω το όμορφο γύρω μου και μακάρι να τα καταφέρνω και το 2014.

3. Να είστε ήρεμοι. Πριν θυμώσετε ή νευριάσετε σκεφτείτε αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Το να είστε θυμωμένοι για μικρά πράγματα θα δείτε πως δεν έχει κανένα νόημα. Προσπαθώ ακόμη να μην θυμώνω με μικροπράγματα και έχω δρόμο μπροστά μου.

4. Να είστε γενναιόδωροι. Όχι μόνο με υλικά πράγματα, αλλά και με τα καλά σας λόγια ή με τις καλές σας πράξεις. Πείτε σε κάποιον φίλο σας ή στην σχέση σας μια απροσδόκητη φιλοφρόνηση. Βοηθήστε κάποιον που μπορεί να χρειάζεται τη βοήθειά σας. Επίσης φανείτε γενναιόδωροι και με τον εαυτό σας από όλες τις απόψεις. Προσπαθώντας να γίνω πιο γενναιόδωρος άνθρωπος άρχισα να αισθάνομαι πιο πλούσια και πιο γεμάτη με αυτά που ήδη έχω.

5. Αφήστε τα πάντα για μια στιγμή. Τίποτα δεν είναι απαραίτητο και επείγον. Και αυτά που είναι επείγοντα δεν μπορούν να μπουν σε προγραμματισμό. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν δεν απαντήσετε στα mail σας πρωί πρωί όσο σημαντικά και αν είναι. Δεν χάθηκε κάτι αν δεν μπείτε μια μέρα στο facebook, twitter, instagram κτλ. 

Να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο τόσο τρέξιμο και τόσες υποχρεώσεις να υπάρχουν μέσα στο μυαλό σας. Κατεβάστε ταχύτητα, δώστε την σημασία που πρέπει στα πράγματα και επιλέξτε να πάρετε μια στιγμή για τον εαυτό σας. Κρύβει μεγάλη ξεκούραση μια τόση δα μικρή μείωση στην ταχύτητα της καθημερινότητας.

6. Φροντίστε να είστε ωραίος. Φροντίστε τον εαυτό σας για να δείχνει ωραίος, σχεδιάστε να περάσετε μια όμορφη μέρα με ωραίες δραστηριότητες, πάτε μια βόλτα σε ένα όμορφο μέρος και χιλιάδες άλλα ωραία πράγματα, καταστάσεις, στιγμές. Χαλάρωση, καλή ζωή, καλό φαγητό, καλή φυσική κατάσταση και όλα θα είναι ωραία. 

Βρείτε το ωραίο και γίνεται ωραίοι. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Άλλωστε είναι άκρος διασκεδαστικό και ευχάριστο το να αισθάνεσαι ωραίος άνθρωπος εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά.

7. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Είναι κρίμα να μην δείχνετε κατανόηση στον ίδιο σας τον εαυτό και να μην είστε διαλλακτικοί μαζί του. Όλοι κάνουμε λάθη και πολλά από αυτά τα επαναλαμβάνουμε κιόλας μέχρι ίσως να καταλάβουμε το λάθος μας. Εστιάστε στην εμπειρία που αποκτήσατε από τα λάθη σας. Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για όλα και ξεκινήστε να είστε όσο πιο δίκαιοι μπορείτε μαζί του.

8. Γελάστε. Γελάστε με κάτι αστείο, γελάστε με κάτι που είδατε ή ακούσατε, γελάστε με τα λάθη σας ή και την ανοησία σας. Το γέλιο είναι χαρά και εμείς γελώντας είμαστε μια χαρά.

9. Ότι δίνεις στην ζωή, αυτό παίρνεις. Μοιράστε χαμόγελα, αγάπη, υποστήριξη, καλοσύνη, ευτυχία και να είστε σίγουροι πως όλα κάποια μέρα θα γυρίσουν σε εσάς πολλαπλάσια. Δώστε μέσα από την καρδιά και την ψυχή σας χωρίς να περιμένετε να πάρετε κάτι. Η ανταμοιβή θα έρθει από κάπου και έχετε τα ματιά σας ανοιχτά και το μυαλό σας καθαρό για να την δείτε. 

Πολλές φορές λέμε «έδωσα σε αυτόν τόσα πολλά και δε πήρα τίποτα πίσω» αυτό είναι μισή αλήθεια. Μπορεί ναι να δώσατε πολλά σε ένα άτομο και αυτό να φέρθηκε αχάριστα προς εσάς αλλά ένα άλλο άτομο που δεν κάνατε τίποτα για αυτό να σας έδωσε πολλά αλλά εσείς να μην είστε σε θέση να το δείτε αφού επιθυμείτε την ανταπόδοση από συγκεκριμένο άτομο. 

Τα πάντα στην ζωή επιστρέφουν αλλά όχι πάντα από εκεί που τα περιμένουμε ή τα επιθυμούμε. Έτσι για το νέο έτος: Δώστε περισσότερο, και ακόμα κι αν δεν πάρετε πίσω ακριβώς ότι ελπίζατε, απολαύσετε την αίσθηση πως κάνατε κάποιον άλλον ευτυχισμένο… πραγματικά αξίζει τον κόπο!

10. Απολαύστε το. Απολαύστε απλά αυτό που κάνετε, απολαύστε τον κόσμο γύρω σας, απολαύστε την ζωή. Και αν και μερικές φορές μπορεί να νιώθετε λύπηση για τον εαυτό σας ή να είστε θλιμμένοι για κάτι που δεν έχετε καταφέρει κάντε μια νοητή βόλτα στον πλανήτη και σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα ένιωθαν ευτυχισμένοι με αυτά που εσείς απλά θεωρείτε δεδομένα. Νιώστε πλούσιος με όσα έχετε και απολαύσετε τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Για το 2014 ας δώσουμε έμφαση στην θετικότητα.
Ας κάνουμε δώρο στον εαυτό μας το δικαίωμα να βιώσει περισσότερη χαρά και ευτυχία!!!
Χρόνια μας Πολλά γεμάτα υγεία…

Ευτυχισμένο και δημιουργικό να είναι για όλους μας το 2014.



Ψυχή και σώμα : δύο όψεις του ίδιου νομίσματος......!!!!!!!!!

Το σώμα και η ψυχή επηρεάζονται αμοιβαία και όταν δε δρουν σε συγχρονισμό ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογική ευεξία του ατόμου. Όταν λέμε σε συγχρονισμό εννοούμε πως η ψυχή και το σώμα, ενώ συνήθως συνεργάζονται αρμονικά και από κοινού, κάποιες φορές δεν υπάρχει αρμονία μεταξύ των δύο και παράγουν ένα αποτέλεσμα που μερικές φορές μεταφράζεται κυρίως σε σωματικά σύμπτωμα (πόνοι στο στομάχι, ίλιγγος κτλ) και άλλες φορές σε ψυχικά συμπτώματα (κατάθλιψη, φοβίες κτλ). Ακόμη και δερματικά προβλήματα (πχ. δερματίτιδα) μπορεί να οφείλονται σε μια έντονη συναισθηματική εμπειρία που επιβαρύνει την ψυχή και το σώμα μας.

Πρέπει να φανταστούμε την σχέση ψυχής και σώματος σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα έχει τη δική του ψυχική και συναισθηματική συνιστώσα, που είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα, και που μέσω αυτών επικοινωνεί αμφίδρομα με την ψυχή. 

Σε καταστάσεις αρμονικές ένα υγιές σώμα οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχή και ταυτόχρονα παράγει και ένα ισορροπημένο μυαλό. Ένα μη υγιές σώμα θα παράγει ένα σύμπτωμα. Ένα οργανικό σύμπτωμα όμως μπορεί να έχει πολλές αιτίες. 

Ένα σύμπτωμα είτε είναι σωματικό είτε ψυχολογικό καθορίζεται από πολλαπλές αιτίες που αλληλεπιδρούν η μία με την άλλη. Μερικές από αυτές τις αιτίες είναι η συναισθηματική ζωή του ατόμου, η ποιότητα ζωής, η διατροφή, η φυσική κατάσταση του ατόμου, η κληρονομικότητα, η ποιότητα των κοινωνικών σχέσεων, το πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ζει, η ποιότητα της εργασιακής ζωής και πολλά άλλα.

Ο άνθρωπος ως ον έχει την ικανότητα να έχει ανθεκτικότητα στο καθημερινό άγχος και στα διάφορα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Βέβαια στον κάθε άνθρωπο αυτή η ικανότητα έχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και έχει να κάνει απόλυτα με την ατομική αλληλεπίδραση με το ίδιο το πρόβλημα αλλά και από τις γνώσεις (βιωματικές ή μη) που ο καθένας μας έχει. 

Η κάθε μορφή θεραπείας προς τον άνθρωπο έχει καθήκον να προωθήσει την αποκατάσταση μιας αρμονικής επικοινωνίας μεταξύ της ψυχής και του σώματος, υποστηρίζοντας τόσο την εργασία στην ψυχή όσο και την εργασία στο σώμα. Φυσικά η όποια μορφή θεραπείας πρέπει να προσεγγίσει το άτομο ατομικά και να λάβει υπόψη της τη μοναδικότητα της κάθε ιστορίας του εν λόγω προσώπου, του χαρακτήρα του αλλά και το πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δε μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους το ίδιο αφού ο καθένας θα παράγει μια δική του θεωρία ως προς τη δική του εμπειρία και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την θεωρία. 

Από την άλλη πολλές φορές το ίδιο το σύμπτωμα γίνεται μια ευκαιρία, μια μεγάλη ευκαιρία για να καταλάβουμε το πώς αυτό το άτομο χτίζει τον εσωτερικό του κόσμο και τη στάση που έχει το πρόσωπο προς αυτό το σύμπτωμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό και μερικές φορές είναι ζωτικής σημασίας για να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Πρέπει να επιδιώξουμε ενεργά ένα συμβιβασμό μεταξύ νου – σώματος και πνεύματος. Όπως υπάρχουν τρόφιμα που θεραπεύουν και τρόφιμα που αρρωσταίνουν, έτσι υπάρχουν σκέψεις που θεραπεύουν και σκέψεις που αρρωσταίνουν καθώς και συναισθήματα που θεραπεύουν και συναισθήματα που αρρωσταίνουν.

Σωστή διατροφή, σωματική άθληση και θετικά συναισθήματα
είναι οι τρεις πυλώνες για να μας κρατούν υγιείς και με μεγάλη ζωτικότητα.

Βιβλιογραφία: Θεραπεύοντας σώμα, ψυχή και πνεύμα, Michael Evans – Iain Rodqer, Εκδ. Οσελότος
Ανακαλύπτοντας το σώμα, ανασταίνοντας την ψυχή, Deepak Chopra, Εκδ. Έσοπτρον



www.tokleidi.com

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Ιωάννης του Θεού.......!!!!!!!

Ο Ιωάννης του Θεού (John of God ή Joao de Deus) είναι ένα medium (ενδιάμεσο) που λειτουργεί μέσω της έκστασης. Medium ονομάζουμε ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως πνευματικό ενδιάμεσο μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών.

Ο Joao επιτρέπει σε πνεύματα του φωτός, να χρησιμοποιούν το σώμα του για τη θεραπευτική τους εργασία. Τα πνεύματα αυτά είναι Αγίων και ιατρών, που έρχονται μέσω του Ιωάννη του Θεού, χρησιμοποιώντας το σώμα του για να θεραπεύσουν ανθρώπους. 

Ο ίδιος ο Ιωάννης δεν έχει καμία ανάμνηση για αυτά που συμβαίνουν όσο βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης. Τα πνεύματα που εισέρχονται μέσα του, αναφέρονται ως «οντότητες». Υπάρχουν περίπου 37 οντότητες οι οποίες ενσωματώνονται αρκετά συχνά καθώς και πολλά ακόμη πνεύματα που είναι παρόντα και βοηθούν στις θεραπευτικές εργασίες.

Για περισσότερα από 50 χρόνια ο Ιωάννης του Θεού έχει βοηθήσει ανιδιοτελώς στη θεραπεία και καθοδήγηση εκατομμυρίων ανθρώπων, επιτρέποντας στις οντότητες ανώτερων δονήσεων να πράξουν μέσα από το σώμα του. Η θεραπεία που επιτυγχάνεται μπορεί να είναι σωματική, πνευματική ή και συναισθηματική.

Όταν η δυτική ιατρική και τρόπος σκέψης αποτυγχάνουν, αρκετοί άνθρωποι στρέφονται στη Θεία θεραπεία. Οι Άγιοι και οι ιατροί που ενεργούν μέσα από τον Ιωάννη του Θεού, θεραπεύουν ακόμη κι αν όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει.

Ο Ιωάννης του Θεού, João Teixeira de Faria το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1942 σε μια μικρή πόλη της ηπειρωτικής Βραζιλίας, στην πολιτεία Goias. Ο πατέρας του ήταν ράφτης και η οικογένειά του ευσεβείς Καθολικοί, είχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα όπως πολλοί Βραζιλιάνοι εκείνη την εποχή αλλά και στις μέρες μας.

Σαν παιδί, ο Ιωάννης είχε μια ανεπτυγμένη ψυχική και μαντική ικανότητα όπως επίσης κι έναν ανεξάρτητο κι επαναστατικό πνεύμα, κάτι που προκαλούσε την αποβολή του από πολλά σχολεία. Κατάφερε να τελειώσει μόνο δυο χρόνια από το δημοτικό. Όμως ο νεαρός Ιωάννης δεν αποβαλλόταν μόνο από τα σχολεία. Το δυνατό του ταπεραμέντο δεν τον άφηνε να στεριώσει ούτε και στις διάφορες δουλειές που δοκίμαζε κατά καιρούς.

Μια μέρα είδε στο όνειρό του μια γυναίκα η οποία τον πρόσταξε να επισκεφθεί το κοντινό πνευματικό κέντρο (στη Βραζιλία υπάρχουν πάρα πολλά πνευματικά κέντρα). Η γυναίκα αυτή ήταν η Αγία Ρίτα. Εκεί είχε τη πρώτη του ενσωμάτωση και παρέμεινε για αρκετούς μήνες. 

Στο πνευματικό κέντρο εκπαιδεύτηκε στον Πνευματισμό, εξοικειώθηκε με έννοιες του κόσμου των πνευμάτων, όπως τη μετενσάρκωση και συνέχισε να εκτελεί τη θεραπευτική του εργασία. Μετά από αυτό το διάστημα ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλη τη Βραζιλία περιστασιακά, δουλεύοντας προσωρινά διάφορες δουλειές, αλλά κυρίως θεραπεύοντας ασθενείς.

Ήταν στα τέλη της δεκαετία του ’60 όταν μετά από πολλά χρόνια περιπλάνησης και διωγμούς, δουλεύοντας ως θεραπευτής ο γνωστός ενδιάμεσος και πνευματικός σύμβουλος του Joao, Chio Xavier, τον παρακίνησε να ξεκινήσει το θεραπευτήριο στην Abadiania.

O Ιωάννης, ενσωματώνοντας οντότητα, έχει επίσης εγχειρήσει τον εαυτό του. Όταν υπέστη ένα καρδιακό επεισόδιο λίγα χρόνια πριν, οι οντότητες εγχείρησαν το δικό του σώμα. Ήταν ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο γεγονός, αν σκεφτεί κανείς πως ο ίδιος ο Ιωάννης δεν αντέχει στη θέα του αίματος. Ευτυχώς για εκείνον, όπως και με όλες τις επεμβάσεις που πραγματοποιεί, δεν έχει καμία ανάμνηση από το χρόνο όπου είναι ενσωματωμένη κάποια οντότητα.

Η φήμη του πλέον, τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο εξαιρετικούς θεραπευτές της εποχής μας.

Εγώ δεν θεραπεύω κανέναν. Ο Θεός θεραπεύει και η άπειρη καλοσύνη του επιτρέπει στις οντότητες να θεραπεύουν και να συμβουλεύουν τα αδέλφια μου. Είμαι απλώς ένα εργαλείο στα Θεία χέρια Του.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Εδώ βρίσκονται οι απαντήσεις για κάποιες από τις συχνότερες ερωτήσεις που αφορούν το ταξίδι στην Αμπαντιάνια και στον Ιωάννη του Θεού.

1. Χρειάζεται να πληρώσω για να λάβω θεραπεία από τον Ιωάννη του Θεού;
Όχι. Η θεραπεία είναι εντελώς δωρεάν. Ούτε ο Ιωάννης του Θεού, ούτε οι βοηθοί του πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε είναι για τα φάρμακα – βότανα, εφόσον σας συνταγογραφηθούν κι αυτό επειδή η παραγωγή τους κοστίζει.

2. Χρειάζεται να προσκομίσω ιατρικές εξετάσεις όταν περάσω μπροστά από τον Ιωάννη του Θεού;
Όχι. Οι οντότητες γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεστε στο επίπεδο που βρίσκονται. Δεν χρειάζεται ούτε να αναφέρεται την πάθησή σας (σε περίπτωση που υπάρχει) ούτε να έχετε μαζί σας κάποια εξέταση.

3. Τι ακριβώς είναι το βότανο που συνταγογραφεί η οντότητα;
Το βότανο ονομάζεται πασιφλόρα ή ρολογιά στα Ελληνικά, και είναι ένα όμορφο αναρριχητικό φυτό που μπορείτε ουσιαστικά να το βρείτε οπουδήποτε. Δίνεται σε κάψουλες και η κάθε κάψουλα αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι αφεψήματος με το συγκεκριμένο βότανο. 

Αν σας έδωσε η οντότητα πασιφλόρα, να θυμάστε πως το κάθε κουτί με κάψουλες, είναι ειδικά ενεργοποιημένο για το άτομο που συνταγογραφήθηκε. Ουσιαστικά, οι οντότητες τα ενεργοποιούν ώστε να λάβετε την απαραίτητη θεραπευτική ενέργεια.

4. Είναι η Αμπατζιάνια (Abadiania) ασφαλές μέρος;
Ναι, το χωριό είναι αρκετά ασφαλές και το επισκέπτονται κάθε μήνα χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Είναι φυσικό να είστε κι εσείς προσεκτικοί με τα αγαθά σας, να κρατάτε το διαβατήριο και τα υπόλοιπα χαρτιά σας σε ασφαλές μέρος και να κλειδώνετε πάντα το δωμάτιο του ξενοδοχείου όταν φεύγετε από αυτό. 

Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος εγκληματικότητας στο μέρος που βρίσκεται η κάζα, θα δείτε πως η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα, μετά από συνεννόηση με τον Ιωάννη του Θεού.

5. Τι είδους πρίζες υπάρχουν στη Βραζιλία;
220volt και 50hertz. Αν αποφασίσετε να φέρετε μαζί σας κάποια ηλεκτρική συσκευή όπως φορητό υπολογιστή ή πιστολάκι για τα μαλλιά, θα χρειαστείτε μετατροπέα, καθώς ο τύπος της υποδοχής είναι διαφορετικός. Με τον φορτιστή του κινητού συνήθως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

6. Υπάρχει διαθέσιμο internet;
Ναι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που προσφέρουν υπολογιστή με σύνδεση στο Internet με μικρή χρέωση. Καθώς και ασύρματα δίκτυα είναι διαθέσιμα στις καφετέριες και σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία.

7. Θα πρέπει να φοράω λευκά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού;
Όχι. Χρειάζεται να φοράτε λευκά μόνο κατά τη διάρκεια των συνεδριών της κάζας. Δηλαδή κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τα παπούτσια μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος. Όλες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες, μπορείτε να φοράτε ότι χρώμα επιθυμείτε.

8. Χρειάζεται να είμαι Χριστιανός/ή ώστε να επισκεφθώ τον Ιωάννη του Θεού;
Όχι. Η δουλειά που πραγματοποιείται στη κάζα είναι ένας συνδυασμός Χριστιανισμού και Πνευματισμού. Αλλά έρχονται άνθρωποι ανεξάρτητα από την θρησκεία στην οποία πιστεύουν. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι !

9. Τι εννοούμε με τους όρους «ορατή» και «αόρατη επέμβαση»;
Οι περισσότερες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη κάζα είναι αόρατες και δρουν σε ανώτερα επίπεδα. Το φυσικό σώμα, επηρεάζεται έμμεσα μόνο. Όσοι λαμβάνουν αόρατο χειρουργείο, βρίσκονται σε ένα δωμάτιο μαζί με ανθρώπους που εγχειρίζονται στην ίδια στιγμή. Στη συνέχεια υπάρχει ένα πρωτόκολλο που ακολουθείτε.

Κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν να πραγματοποιήσει η οντότητα μέσω του Ιωάννη του Θεού ορατή επέμβαση. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν τομές, αφαίρεση όγκων, ράμματα ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Ο Ιωάννης του Θεού διαβεβαιώνει πως αυτό δεν είναι απαραίτητο προκειμένου να λάβουμε τη θεραπεία, απλώς αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται να δουν ένα σημάδι επάνω τους ώστε να πειστούν πως έχουν θεραπευτεί. 

Ο λόγος που συνεχίζονται να γίνονται ορατές επεμβάσεις είναι μόνο για να «αυξήσει την πίστη». Οι άνθρωποι που επιλέγουν την ορατή επέμβαση δεν βιώνουν πόνο, δεν μολύνονται και ΑΝ αιμορραγήσουν είναι ελάχιστα.

10. Πόσα άτομα βλέπει σε κάθε συνεδρία η οντότητα μέσω του Ιωάννη του Θεού;
Όλους όσους βρίσκονται στη κάζα για αυτό το σκοπό. Ο Ιωάννης του Θεού παραμένει στη κάζα, μέχρι να περάσει από μπροστά του και ο τελευταίος ενδιαφερόμενος.

11. Πόσο χρόνο χρειάζεται να παραμείνω στην Αμπαντιάνια ώστε να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου;
Μπορείτε να μείνετε για όσο διάστημα εσείς επιθυμείτε! Η οδηγός προτείνει ως ελάχιστο τις δυο εβδομάδες και αυτό είναι και το διάστημα που διαρκούν τα ταξίδια συνήθως. Η θεραπεία σας, εξάλλου δεν διακόπτεται όταν φεύγετε. Το κανάλι παραμένει ανοιχτό, όσο αναζητάτε βοήθεια και καθοδήγηση από τις οντότητες του φωτός !
Ιωάννης του Θεού




Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

39 τρόποι για να ζήσεις, και όχι απλά να υπάρχεις.....!!!!!!!

«H ορθή λειτουργία του ανθρώπου είναι να ζει, όχι απλά να υπάρχει» – Jack London

Πολύ συχνά βάζεις τη ζωή στον αυτόματο πιλότο, κάνοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα και κάθε μέρα είναι σαν την προηγούμενη.

Μέχρι να περάσει άλλη μια χρονιά χωρίς να κάνεις τίποτα, χωρίς να έχεις ζήσει πραγματικά τίποτα.

Μέχρι να φτάσεις στα γηρατειά, να κοιτάξεις πίσω τη ζωή σου και να μετανιώσεις για τις επιλογές σου.

Μέχρι να δεις τα παιδιά σου να πηγαίνουν πανεπιστήμιο και να συνειδητοποιήσεις ότι έχασες την παιδική τους ηλικία.

Όχι, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι! Αν θέλεις πραγματικά να ζήσεις τη ζωή σου, να βιώσεις εμπειρίες, να την απολαύσεις στο μέγιστο, αντί να είσαι περαστικός και να ζεις μια ζωή μονό για να υπάρχεις, τότε πρέπει να βρεις τρόπους να ξεφύγει η ζωή σου από την 'μούχλα' και την ρουτίνα.

Αυτό που ακολουθεί είναι μία λίστα από ιδέες, ως επί το πλείστον προφανείς, που μπορεί να τις έχεις σκεφτεί και μόνος σου, αλλά ελπίζω να είναι χρήσιμες υπενθυμίσεις. Όλοι τις χρειαζόμαστε μερικές φορές. Εάν το βρεις χρήσιμο, να το εκτυπώσεις και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς. Σήμερα!

01. Αγάπη. Ίσως το πιο σημαντικό. Να ερωτευτείς, εάν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εάν είσαι, ερωτεύσου το σύντροφο σου από την αρχή. Σταμάτα να είσαι επιφυλακτικός και άφησε την καρδιά σου ελεύθερη. Ή αγάπησε τα μέλη της οικογένειας σου, τους φίλους σου, οποιονδήποτε, δεν χρειάζεται να είναι ρομαντική αγάπη. Αγάπησε όλη την ανθρωπότητα, κάθε άτομο ξεχωριστά.

02. Βγες έξω. Μην κλειστείς μέσα στο σπίτι. Βγες έξω όταν βρέχει. Κάνε μια βόλτα στην παραλία. Κάνε μια βόλτα μέσα στο δάσος. Κολύμπησε σε μια παγωμένη λίμνη. Απόλαυσε τον ήλιο. Κάνε διάφορα αθλήματα ή περπάτα ξυπόλυτος στο γρασίδι. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη φύση.

03. Απόλαυσε το φαγητό. Μην τρως απλά το φαγητό σου, απόλαυσέ το. Νιώσε την υφή, τις εκρήξεις των γεύσεων. Απόλαυσε την κάθε μπουκιά. Εάν μειώσεις την ποσότητα των γλυκών, τότε τα μικρά γλυκάκια που θα τρως θα είναι ακόμα πιο απολαυστικά (μούρα ή μαύρη σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μου). Και όταν τα έχεις, γεύσου τα. Αργά.

04. Δημιούργησε ένα τελετουργικό πρωινού. Ξύπνα νωρίς το πρωί να καλωσορίσεις την μέρα. Δες την ανατολή του ηλίου. Φώναξε δυνατά, πες στο εαυτό σου ότι δεν θα χαραμίσεις αυτή την μέρα, η οποία είναι ένα δώρο ζωής. Να είσαι συμπονετικός προς τους συνανθρώπους σου, να ζεις την κάθε στιγμή στο έπακρο. Κάνε γυμναστική ή διαλογισμό κάθε πρωί και μετά απόλαυσε το καφέ σου.

05. Πάρε ρίσκα. Ζούμε συχνά τη ζωή μας πολύ προσεκτικά, μήπως κάτι μας πάει στραβά. Να είσαι τολμηρός, παραιτήσου από την δουλεία σου και κάνε την δική σου επιχείρηση (μελέτησε το πρώτα), ή βρες εκείνο το κορίτσι που σ’ αρέσει εδώ και πολύ καιρό και ζήτησε της να βγείτε έξω. Τι έχεις να χάσεις;

06. Ακολούθησε τον ενθουσιασμό σου. Ψάξε να βρεις πράγματα που σε συναρπάζουν και κυνήγησε τα. Κάνε τη ζωή σου μια συναρπαστική περιπέτεια (με μερικές στιγμές ηρεμίας καμιά φορά).

07. Βρες το πάθος σου. Παρόμοια με την παραπάνω συμβουλή, αυτή σου ζητά να βρεις τι θέλεις να κάνεις. Ζήσε τη ζωή σου με πράγματα που σου αρέσει να κάνεις. Καταρχήν ρώτησε τον εαυτό σου «τι πραγματικά μ’αρέσει να κάνω;». Μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα. Βρες πως μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά ζεις μόνο μια φορά.

08. Βγες από το κλουβί σου. Κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή, ανακατεύοντας χαρτιά, κάνοντας κλήσεις και chat στο διαδίκτυο; Μη σπαταλάς τη μέρα σου έτσι. Ελευθερώσου από αυτό το κλουβί. Κάνε τη δουλειά σου έξω σε ένα laptop, σε μια καφετέρια, πάνω σε μια βάρκα ή σε μια ξύλινη καλύβα. Αυτό μπορεί να απαιτεί αλλαγή θέσης εργασίας ή να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας. Αλλά αξίζει τον κόπο.

09. Κλείσε την τηλεόραση. Πόσες ακόμα ώρες θα χαραμίσεις μπροστά από το χαζοκούτι; Πόσες ώρες έχουμε για να ζήσουμε ακόμα; Κάνε τους υπολογισμούς σου και μετά κλείσε την τηλεόραση. Άνοιξε την μόνο όταν έχεις να δεις ένα DVD από την αγαπημένη σου ταινία. Αλλιώς ας παραμείνει κλειστή και βρες αλλά πράγματα να κάνεις. Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Διάβασε παρακάτω.

10. Αποσυνδέσου από το Internet. Διαβάζεις κάτι στο Internet αυτή τη στιγμή. Και με εξαίρεση αυτό το άρθρο, σπαταλάς τον πολύτιμο σου χρόνο. Δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Αποσυνδέστε το Internet και βγες έξω από το γραφείο σου ή το σπίτι σου. Αμέσως τώρα! Πήγαινε και κάνε κάτι άλλο.

11. Κάνε ταξίδια. Σίγουρα, θέλεις να ταξιδέψεις κάποια μέρα. Πότε λοιπόν; Όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο για διακοπές ή όταν γεράσεις; Λοιπόν, τι περιμένεις; Βρες ένα τρόπο να κάνεις ένα ταξίδι, εάν όχι αυτό το μήνα, τότε κάποια στιγμή σύντομα. Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου ή να διακόψεις την καλωδιακή σου σύνδεση ή να σταματήσεις να τρως έξω για να τα καταφέρεις, αλλά κάνε το! 

Είσαι πολύ νέος για να μη δεις τον κόσμο. Αν χρειαστεί, βρες ένα τρόπο να εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και έπειτα δούλευε ενώ ταξιδεύεις. Μια με δύο ώρες δουλειάς την ημέρα θα είναι αρκετές. Έλεγχε τα e-mail σου μια φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ελεύθερο χρόνο σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο.

12. Ανακάλυψε ξανά τι είναι σημαντικό για σένα. Κάτσε μια ώρα και κάνε μια λίστα με όλα τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα. Επίσης γράψε τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου. Έπειτα ξεχώρισε 4-5 πράγματα, τα πιο σημαντικά στη ζωή σου. Αυτή η λίστα είναι ο πυρήνας σου. Αυτά είναι που έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Εστίασε τη ζωή σου σε αυτά τα πράγματα. Βρες χρόνο για να τα πραγματοποιήσεις.

13. Απέβαλε οτιδήποτε άλλο. Ότι συμβαίνει στη ζωή σου είναι και δεν είναι σε αυτή τη μικρή λίστα, σπαταλάει το χρόνο σου, αποσπά την προσοχή σου από αυτό που είναι σημαντικό. Όσο είναι δυνατόν, απλοποίησε τη ζωή σου εξαλείφοντας τα πράγματα που δεν είναι στη λίστα σου ή τουλάχιστον περιορίζοντας τα.

14. Ασκήσου. Σήκω από το καναπέ και πήγαινε ένα περίπατο. Προσπάθησε να κάνεις τζόκινγκ ή κάνε μερικά push ups και μερικές κάμψεις. Ακόμα μπορείς να κάνεις κολύμπι ή ποδήλατο, ακόμα και στίβο ή πήγαινε για πεζοπορία. Ότι και να επιλέξεις να είσαι ενεργός και θα το αγαπήσεις. Και η ζωή σου θα είναι πιο έντονη και πιο ευχάριστη.

15. Να είσαι αισιόδοξος. Μάθε να αναγνωρίζεις τις αρνητικές σκέψεις που έχεις. Αυτές οι αμφιβολίες που έχεις για τον εαυτό σου, η κριτική των άλλων, οι καταγγελίες είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Συγκρατήσου όταν έχεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις και αντικατέστησε τες με θετικές σκέψεις. Βρες λύσεις. Μπορείς να το κάνεις!

16. Άνοιξε την καρδιά σου. Είναι η καρδιά σας είναι ένα κλειστό κέλυφος; Μάθετε να την ανοίγεις, να είναι έτοιμη να λάβει αγάπη και να δώσει αγάπη άνευ όρων. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό καλό θα είναι να το συζητήσεις με κάποιον. Προσπάθησε το.

17. Φιλί στη βροχή. Άδραξε τη στιγμή και γίνε ρομαντικός. Βρέχει έξω; Άρπαξε την αγαπημένη σου, βγείτε έξω και δώσε της ένα παθιασμένο φιλί. Στο δρόμο για το σπίτι, σταμάτα το αυτοκίνητο και πάρε για την αγαπημένη σου μερικά αγριολούλουδα. Γράψε ένα ραβασάκι για αυτήν. Ντύσου προκλητικά για αυτόν.
                          
18. Αντιμετώπισε τους φόβους σου. Τι φοβάσαι περισσότερο; Τι σε κρατάει πίσω; Ότι και να είναι, αναγνώρισε το και αντιμετώπισε το. Τι είναι αυτό που φοβάσαι περισσότερο; Φοβάσαι τα ύψη; Ανέβα στο ψηλότερο κτίριο και πήγαινε στη άκρη και κοίτα κάτω στο κενό. Μόνο αν αντιμετωπίσεις τους φόβους σου θα ελευθερωθείς από αυτούς.

19. Υπάρχουν στιγμές που θα υποφέρεις. Η ζωή δεν είναι μόνο χαρά και παιχνίδι. Το να πονάς είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Θα χάσουμε τη δουλεία μας, τους εραστές μας, το αγαπημένο μας κατοικίδιο. 

Τραυματιζόμαστε ή αρρωσταίνουμε. Μπορεί ένα αγαπημένο πρόσωπο να αρρωστήσει. Ένας γονιός να πεθάνει. Να μάθεις να αισθάνεσαι το πόνο έντονα και να θρηνείς πραγματικά. Αυτό είναι ένα κομμάτι της ζωής, ότι αισθάνεσαι πόνο. Όταν τελειώσει το κομμάτι αυτό, προχώρα και βρες τη χαρά.

20. Κόψε ταχύτητα. Η ζωή κινείται σε τόσο γρήγορους ρυθμούς αυτές τις μέρες. Δεν είναι υγιές και σίγουρα δεν είναι ευνοϊκό να ζεις έτσι. Προσπάθησε να κάνεις τα πάντα πιο αργά. Από το να τρως πιο αργά το φαγητό μέχρι να περπατάς πιο αργά, να οδηγείς, να δουλεύεις, να διαβάζεις. Απόλαυσε αυτό που κάνεις. Μάθε να κινείσαι με ρυθμούς χελώνας.

21. Άγγιξε τους συνανθρώπους σου. Βγες έξω από το σπίτι σου και συνάντησε τους γείτονες σου, βρες ποιοι από αυτούς ζουν σε χειρότερες συνθήκες. Συνάντησε τους, μίλησε μαζί τους, κατανόησε τους. Ζήσε ανάμεσα τους, γίνε ένα με αυτούς. Παράτησε τον υλιστικό τρόπο ζωής σου.

22. Κάνε εθελοντισμό. Δώσε βοήθεια κάνοντας συσσίτια σε άστεγους πολίτες. Μάθε να έχεις συμπόνια και μάθε να απαλύνεις το πόνο των άλλων. Βοήθησε στους αρρώστους, τα άτομα με αναπηρίες, αυτούς που πεθαίνουν.

23. Παίξε με τα παιδιά. Τα παιδιά ξέρουν να ζουν καλύτερα από τον καθένα. Ζουν τα πάντα σε κάθε στιγμή, ολοκληρωτικά. Και όταν πληγώνονται, κλαίνε πραγματικά. Όταν παίζουν διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Μάθε από αυτά, αντί να σκέφτεσαι ότι γνωρίζεις πολύ περισσότερα από αυτά. Παίξε μαζί τους και μάθε να είσαι χαρούμενος όσο και αυτά.

24. Μίλησε με ηλικιωμένους. Δεν υπάρχει κανείς πιο σοφός, πιο έμπειρος, πιο γνώστης από αυτούς που έχουν ζήσει τη ζωή. Μπορούν να σας πουν απίστευτες ιστορίες. Μπορούν να σου δώσουν συμβουλές στο να κάνεις ένα γάμο να κρατήσει ή πώς να μην χρεοκοπήσεις. Να σου πουν για πράγματα που έχουν μετανιώσει, έτσι ώστε να μάθεις από αυτούς και να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Είναι η σοφία της κοινωνίας μας. Επωφελήσου από της ύπαρξή τους όσο είναι ακόμα γύρω σου.

25. Μάθε νέες δεξιότητες. Βελτίωνε συνεχώς τον εαυτό σου αντί να παραμένεις στάσιμος. Όχι επειδή δεν είσαι τόσο τέλειος αλλά επειδή είναι ευχάριστο και σου δίνει ικανοποίηση. Πρέπει να δεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι και να μάθεις να αγαπάς αυτό που είσαι, αλλά να εξακολουθείς να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Μόνο και μόνο επειδή η διαδικασία της βελτίωσης είναι η ίδια η ζωή.

26. Βρες την πνευματικότητα σου. Για μερικούς αυτό σημαίνει την εύρεση του Θεού ή του Ιησού ή του Αλλάχ ή του Βούδα. Για άλλους, αυτό σημαίνει να έρχεσαι σε αρμονία με τα πνεύματα των προγόνων σου ή με τη φύση. Για μερικούς άλλους, αυτό σημαίνει απλά μια εσωτερική ενέργεια. Όποια πνευματικότητα και αν είναι αυτή, ανακάλυψε την ,θα είναι δύναμη για σένα.

27. Κάνε μικρές συνταξιοδοτήσεις. Μην αφήνεις την χαρά της συνταξιοδότησης για όταν θα είσαι πολύ γέρος για να την απολαύσεις. Κάντο τώρα, όσο είσαι ακόμα νέος. Κάνει την σκληρή εργασία να αξίζει ακόμη περισσότερο. Βρες τρόπους να παίρνεις ένα χρόνο άδεια κάθε λίγα χρόνια. 

Κάνε αποταμίευση, πούλησε το σπίτι σου, τα υπάρχοντα σου και ταξίδεψε. Ζήσε απλά, αλλά ζήσε, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψεις. Απόλαυσε τη ζωή και μετά γύρισε πίσω στη δουλεία και φύλαξε χρήματα ξανά για να το ξανακάνεις σε μερικά χρόνια.

28. Μην κάνεις τίποτα. Παρά την παραπάνω συμβουλή, ότι πρέπει να βρεις τι σε συναρπάζει, υπάρχει μία αξία στο να μην κάνεις τίποτα επίσης. Όχι μην κάνεις τίποτα, όπως να μην διαβάσεις, να μην πάρεις έναν υπνάκο, να μην δεις τηλεόραση ή να μην κάνεις διαλογισμό. Να μην κάνεις τίποτα για λίγο, να μάθεις να είσαι σιωπάς, να ακούς την εσωτερική σου φωνή, να είσαι σε αρμονία με την ζωή. Κάνε το αυτό σε καθημερινή βάση, αν είναι δυνατόν.

29. Σταμάτα να παίζεις βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να έχουν πλάκα, αλλά μπορεί διαρκέσουν πάρα πολλές ώρες. Αν ξοδεύεις πολύ χρόνο παίζοντας online παιχνίδια, πασιέντζα στον υπολογιστή, Wii, Game Boy ή οτιδήποτε άλλο, δοκίμασε να περάσεις μία εβδομάδα χωρίς αυτά. Βρες κάτι άλλο να κάνεις, βγες έξω από το σπίτι.

30. Κοίταζε το ηλιοβασίλεμα, καθημερινά. Είναι μία από τις πιο όμορφες εικόνες της ημέρας. Κάνε το σε καθημερινή βάση και βρες ένα καλό σημείο για να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα ξεκάθαρα. Μπορείς ταυτόχρονα να έχεις και ένα ελαφρύ γεύμα μαζί σου.

31. Σταμάτα να διαβάζεις περιοδικά. Είναι βασικά βλακείες. Χαραμίζουν και το χρόνο σου και τα λεφτά σου. Ακύρωσε τις συνδρομές σου και προσπέρασε τα στα νέα περίπτερα. Αν θες να διαβάσεις κάτι τότε διάβασε μία νουβέλα ή ακόμα καλύτερα, διάβασε ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο μια φόρα την ημέρα και θα είσαι εντάξει.

32. Σπάσε την ρουτίνα. Νομίζεις ότι κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε μέρα; Άλλαξε το. Δοκίμασε κάτι καινούργιο. Πάρε μια διαφορετική διαδρομή στο δρόμο για την δουλεία. Ξεκίνα την ημέρα σου με διαφορετικό τρόπο. Προσέγγισε την δουλεία σου από μία νέα οπτική γωνία. Κοίταξε τα πράγματα γύρω σου με νέο μάτι.

33. Σταμάτα να παρακολουθείς ειδήσεις. Είναι θλιβερό και άχρηστο. Εάν βλέπεις ειδήσεις καθημερινά, μπορεί να είναι δύσκολο για σένα να το κόψεις. Δεν έχω δει ειδήσεις στην τηλεόραση εδώ και δύο χρόνια. Δεν με έχει πειράξει καθόλου.

34. Γέλασε μέχρι να κλάψεις. Το γέλιο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ζεις. Πες ανέκδοτα και γέλασε με την ψυχή σου. Δες μια φανταστική κωμωδία. Μάθε να γελάς με το οτιδήποτε. Πέσε κάτω από τα γέλια. Θα το λατρέψεις.

35. Χάσε τον έλεγχο. Όχι μόνο τον έλεγχο του εαυτού σου, αλλά και τον έλεγχο σε σχέση με άλλους. Είναι κακιά συνήθεια να προσπαθείς να ελέγξεις τους άλλους. Αυτό θα οδηγήσει σε στρες και δυστυχία για σένα αλλά και για αυτούς που προσπαθείς να ελέγξεις. Άσε τους άλλους να ζήσουν και ζήσε για τον εαυτό σου. Και να χάνεις τον έλεγχο του εαυτού σου που και που.

36. Κλάψε. Οι άντρες κυρίως έχουν την τάση να συγκρατούν τα δάκρυα τους, αλλά το κλάμα είναι απίστευτη ανακούφιση. Κλάψε σε μια θλιβερή ταινία. Κλάψε σε μια κηδεία. Κλάψε όταν πληγωθείς ή άμα κάποιος που αγαπάς πληγωθεί. Απελευθερώνοντας αυτά τα συναισθήματα μας επιτρέπει να καθαρίσουμε τον εαυτό μας.

37. Φτιάξε ένα φανταστικό επιδόρπιο. Μου αρέσει να φτιάχνω ζεστά, μαλακά κέικ σοκολάτας. Αλλά ακόμη και τα μούρα βουτηγμένα σε σοκολάτα ή κρέπες με παγωτό και φρούτα, αλλά και μια φρέσκια μηλόπιτα, σπιτικά μπισκότα σοκολάτας ή brownies είναι τέλεια. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις κάθε μέρα, άλλα περιστασιακά. Όταν όμως το κάνεις είναι υπέροχο.

38. Δοκίμασε κάτι καινούργιο, κάθε εβδομάδα. Ρώτησε τον εαυτό σου: « Τι καινούργιο μπορώ να κάνω αυτή την εβδομάδα;» στην συνέχεια φρόντισε να το κάνεις. Δεν χρειάζεται να μάθεις μια ξένη γλώσσα μέσα σε μια βδομάδα, αλλά αναζήτησε καινούργιες εμπειρίες. Προσπάθησε! Μπορεί μετά να θέλεις να το συνεχίσεις στη ζωή σου.

39. Ζήσε τη στιγμή. Αντί να σκέπτεσαι για πράγματα που πρέπει να κάνεις, για πράγματα που σου συνέβησαν, να ανησυχείς, να σχεδιάζεις ή να μετανιώνεις, σκέψου τι κάνεις τώρα. Τι είναι γύρω σου; Τι μυρωδιές, τι ήχους, τι εικόνες και τι συναισθήματα βιώνεις; Μάθε να το κάνεις αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω διαλογισμού αλλά επίσης με το να επικεντρώνεσαι στο παρόν και στα πράγματα που κάνεις σήμερα.




Επιλέγοντας ανάμεσα στα χρήματα και σ' αυτό που αγαπάς......!!!!!!!!


"Αν είστε πραγματικά παθιασμένοι με αυτό που κάνετε, αλλά δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να κερδίσετε αρκετά χρήματα, θα συνεχίζατε να το κάνετε;"

Τι δύσκολη ερώτηση! Μοιάζει με αυτό που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους μεγαλύτερους :

"Κάνε αυτό που αγαπάς, και τα λεφτά θα έρθουν"

Ακούγεται ωραίο και προσφέρει έμπνευση. Αλλά είναι αλήθεια; Δεν θα μπορούσε να συμβεί να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει και τελικά να μην ανταμειφτούμε ανάλογα;

Με βάση την έρευνα που κάναμε, είναι βέβαιο ότι όταν επιχειρεί κάποιος κάτι άγνωστο και καινούργιο, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η θέληση. Αρκεί απλά να κάνει αυτό που αγαπάει, ή κάτι που θα οδηγήσει σε αυτό που αγαπάει, για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Η θέληση θα τον κάνει πιο δημιουργικό και πιο αποδοτικό, και θα τον βοηθήσει να προχωρήσει γρηγορότερα.

Και επιπλέον θα τον βοηθήσει να επιμείνει. Όταν προσπαθούμε κάτι που δεν το έχουμε ξανακάνει πριν - ξεκινώντας ένα καινούργιο έργο στην εργασία μας, ή προσπαθώντας να ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση από το μηδέν - αναμενόμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στην πορεία πολλά εμπόδια. Όμως δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια με το πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσουμε.

Αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές. Τίποτα δεν μας εγγυάται ευημερία, ή ακόμα και οικονομική επιτυχία.

Ένας φίλος μας, μετά από μία ηχογράφηση, βρισκόταν έξω από ένα μπαρ με λίγους συναδέλφους του επαγγελματίες μουσικούς, και μιλούσαν με θαυμασμό για ένα άλλο μουσικό που όλοι γνώριζαν. Ένας από την παρέα σχολίασε πόσο τυχερός ήταν αυτός ο μουσικός που η μουσική του ήταν εμπορική. Σε αυτές τις λέξεις, θα βρείτε μια τεράστια αλήθεια. Όλοι έχουμε τη δική μας μουσική, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιος θα την αγοράσει. Απολύτως καμία. Πρόκειται για δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα.

Οπότε η αρχική ερώτηση μπορεί να διατυπωθεί ως εξής :

"Έχω την επιθυμία , αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να φτάσω σε σημείο που θα μου αποφέρει αρκετά χρήματα. Τι κάνω ; Θα πρέπει να προχωρήσω;"

Φυσικά πρέπει.

Τώρα ας προβληματιστούμε λίγο με την απάντηση :

Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να κάνετε αυτό με το οποίο είστε παθιασμένοι - για παράδειγμα, αν δεν θα είστε σε θέση να θρέψτε την οικογένειά σας - τότε η απάντηση είναι όχι, καλύτερα να μην ποντάρετε την οικονομική σας ευημερία σε αυτό.

Μια βασική αρχή σχετικά με το αν θα πρέπει να ασχοληθούμε με κάτι που έχει άγνωστο μέλλον, είναι ότι κάθε μικρό έξυπνο βήμα που κάνουμε, θα πρέπει να μας αφήνει ''ζωντανούς'' ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Οπότε, πρώτα φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε τις βασικές ανάγκες της πυραμίδας του Maslow : διατροφή , στέγαση κλπ.

Αλλά ακόμα και αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με το πάθος σας, έστω για λίγο, ακόμα κι αν είναι μόνο για 15 λεπτά την ημέρα.

Και πρέπει να το κάνετε !
Γιατί;

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που καθημερινά κάνουν πρόοδο σε κάτι που τους ενδιαφέρει, αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι και πλήρεις.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον με την ερώτηση που θέσαμε αρχικά, είναι ότι μπορεί να κάνει ανθρώπους που έχουν περισσότερα από τα αναγκαία χρήματα, να επανεξετάσουν κατά πόσο θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν πράγματα που δεν τους κάνουν ευτυχισμένους, μόνο και μόνο για χάριν των περισσότερων χρημάτων. 

Τις περισσότερες φορές η απάντηση που δίνουν είναι: "Μόλις αποκτήσω αρκετά χρήματα, θα κάνω αυτό που θέλω πραγματικά. Δεν θα με ενδιαφέρουν πια τα χρήματα." Αλλά ποτέ δεν φτάνουν σε εκείνο το σημείο. Ο χρόνος είναι πεπερασμένος.

Όταν αντιμετωπίζουμε το άγνωστο, ο μόνος τρόπος για να μάθουμε στα σίγουρα, είναι να δράσουμε. Όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι αβέβαιο - το αν πρόκειται να κάνουμε χρήματα από το πάθος μας, είναι μια αβεβαιότητα - προχωρούμε σε δράση. 

Δεν σκεφτόμαστε τι μπορεί να συμβεί, δεν προσπαθούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα, δεν ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Κάνουμε ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση να πραγματοποιήσουμε αυτό που θέλουμε, και βλέπουμε τι θα συμβεί.

Ποιος ξέρει; Ακόμη και το μικρότερο βήμα μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
Κάντε λοιπόν μικρά βήματα. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι το πάθος σας, μπορεί να σας αποφέρει χρήματα. Εξάλλου ποιος φανταζόταν ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιος τεράστια περιουσία, βρίσκοντας έναν τρόπο να συνδέσει όλους τους φίλους του (Facebook) ;

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε, σίγουρα θα θέλετε να περνάτε ένα μέρος της ημέρας σας κάνοντας τουλάχιστον ένα πράγμα που σας κάνει ευτυχισμένους. Διαφορετικά, κάτι δεν πάει καλά.




24 πολύτιμα μαθήματα ζωής από 100χρονους......!!!!!!!!!

Να γελάς πολύ, να κοιμάσαι αρκετά, να πίνεις ουίσκι και να γουστάρεις τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτά, σε γενικές γραμμές, είναι τα μυστικά της μακροζωίας, σύμφωνα με τους εκατοντάχρονους που έχουν κληθεί κατά καιρούς από παγκοσμίου φήμης ΜΜΕ να μοιραστούν μαζί μας τα αποστάγματα της σοφίας τους. Ιδού μερικά από τα καλύτερα:

1. Μην κοιτάζεις το ημερολόγιο. Απλά να γιορτάζεις την κάθε μέρα.

2. Αναγκάζω τον εαυτό μου να βγαίνει έξω κάθε μέρα, έστω κι αν είναι μόνο για να κάνω τον γύρο του τετραγώνου. Το μυστικό για να μένεις νέος είναι να κινείσαι.

3. Η χρησιμότητα των βιταμινών; Ξεχάστε την. Και δεν ενθαρρύνω ούτε τις πολλές επισκέψεις σε γιατρούς. Ερωτευτείτε, παντρευτείτε. Το σεξ πρέπει να ενθαρρύνουμε. (100-χρονος εν ενεργεία γιατρός σε συνέντευξή του στο NBC)

4. Ακόμα και αν αισθάνεσαι μίσος, να το κρατάς για τον εαυτό σου. Μην πληγώνεις άλλους ανθρώπους, για κανένα λόγο.

5. Να ταξιδεύεις όσο είσαι νέος και μπορείς. Μην ανησυχείς για τα λεφτά. Η εμπειρία είναι μακράν πολυτιμότερη απ’ όσο θα γίνουν ποτέ τα λεφτά.

6. Τις περισσότερες φορές, τα πράγματα λύνονται μόνα τους.

7. Να κάνεις κάθε μέρα ένα πράγμα που θα είναι μόνο για σένα.

8. Μην παραιτηθείς ποτέ από την αγάπη.

9. Η ζωή είναι διασκεδαστική. Εξαρτάται μόνο από τον τρόπο που τη βλέπεις. Να είσαι ικανοποιημένος. Δε χρειάζεται να είσαι χαρούμενος όλη την ώρα – μόνο ικανοποιημένος.

10. Να αγαπάς τους ανθρώπους. Βρες κάτι που σου αρέσει στον καθένα. Σίγουρα υπάρχει.

11. Να έχεις πολλούς ανθρώπους στο σπίτι. Διαφορετικούς ανθρώπους –νέους, γέρους, άσπρους, μαύρους, ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι η κινητήριος δύναμη όλων μας.

12. Οφείλω την υγεία μου στα τσιγάρα και το ουΐσκι. Πίνω μόνο όταν βγαίνω, αλλά ο γιατρός μου λέει ότι δεν θα ήμουν ζωντανή χωρίς αυτά. (*) λέει η 100χρονη Dorothy σε συνέντευξή της στη Daily Mail

13. Ο πόνος είναι μυστηριώδης, και το να διασκεδάζεις είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τον ξεχάσεις.

14. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνταξιοδοτηθείς. Αν, όμως, είναι να το κάνεις, βεβαιώσου ότι θα είναι πολύ αργότερα από τα 65.

15. Η επιστήμη μόνη της δεν μπορεί ούτε να βοηθήσει ούτε να γιατρέψει τους ανθρώπους.

16. Να μην τρως υγιεινό φαγητό. Εγώ τρώω ό,τι θέλω. Το μυστικό της μακροζωίας είναι το παγωτό.

17. Να είσαι περίεργος. Να σε ενδιαφέρει η ζωή. Να ενθουσιάζεσαι με τα καινούρια πράγματα –με τα νέα μέρη, με το να γνωρίζεις ανθρώπους, με το να βλέπεις τις νέες παραστάσεις που ανεβαίνουν.

18. Προσπαθώ να βρίσκω τον χρόνο για να παρατηρώ και να εκτιμάω τα μικρά πράγματα που κάνουν όμορφη αυτή τη ζωή. Όταν το κάνω αυτό, ο χρόνος επιβραδύνεται.

19. Κάνε κάτι ενδιαφέρον κάθε μέρα. Διαφορετικά, αποσυντίθεσαι.

20. Πίνω ένα Scotch κάθε μέρα. Και μετά νιώθω υπέροχα.

21. Το γέλιο σε κρατά υγιή. Επιβιώνεις με το να βλέπεις την αστεία πλευρά των πραγμάτων. Δε γίνεται να γελάς και να είσαι θυμωμένος, ή να γελάς και να νιώθεις θλίψη ή ζήλεια.

22. Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις. Μην το αναλύεις, απλώς καν’ το.

23. Μην ξεμένεις ποτέ από ευθύνες. Αν δεν έχεις καμία, βρες μία. Βρες ένα σκοπό, και δωσ’ του τον καλύτερο εαυτό σου. Κάνει καλό στο μυαλό σου και το ενδιαφέρον σου για την ζωή, και σε κρατά ζωντανό για περισσότερο.

24. Δες τα όλα χαλαρά, απόλαυσε τη ζωή, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Να κοιμάσαι καλά, και να πίνεις ένα Bailey’s πριν ξαπλώσεις όταν είσαι κρυωμένος –θα ξυπνήσεις μια χαρά το επόμενο πρωί.




Πώς να δούμε την καινούρια χρονιά με νέα ματιά........!!!!!!!

             
Φαντάζομαι έχετε διαβάσει πολλές ευχές για τη νέα χρονιά .. οι δικές μου δεν είναι ευχές αλλά 5 'ταξίδια' που μπορούμε να κάνουμε όχι μόνο για φέτος αλλά για κάθε χρονιά για να δούμε με νέα ματιά τη ζωή.

1. Να μάθουμε να εκτιμούμε και να ζούμε πραγματικά τις 'μικρές' και απλές στιγμές χωρίς να ψάχνουμε συνεχώς το κάτι άλλο .. γιατί ίσως αργότερα συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές τελικά ήταν οι πιο 'μεγάλες' μας στιγμές. 

2. Να κρατάμε κοντά μας ανθρώπους που πραγματικά μας αγαπάνε και μας εκτιμούν για αυτό που είμαστε και όχι για αυτά που έχουμε.. που μας δίνουν το χέρι να σηκωθούμε από τις τρικλοποδιές, μας βοηθάνε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι. 

Είναι ωραίο να θυμόμαστε να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και την αγάπη μας σε αυτούς τους ανθρώπους με το δικό μας τρόπο. Συνηθίζω να λέω ότι νιώθω ευγνώμων για όλους αυτούς που με στήριξαν, με στηρίζουν και με βοηθάνε να γίνω καλύτερη καθώς και για τους άλλους που με τη συμπεριφορά τους μου έδειξαν πως δεν θέλω να είμαι.

3. Να λέμε ένα ευχαριστώ [νιώθουμε ευγνωμοσύνη] και να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας για όσα έχουμε αποκτήσει, έχουμε κάνει, έχουμε ζήσει και ζούμε. Σε αυτό θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε σε ένα χαρτί όσα έχουμε καταφέρει τη χρονιά που πέρασε [ακόμη και τα πιο απλά] και στη συνέχεια μπορούμε να λέμε στον εαυτό μας για παράδειγμα «είμαι περήφανος/η για αυτό που ..». Θα δούμε ότι έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.

4. Να σταματάμε να γκρινιάζουμε για όλα τα στραβά, τους περίεργους/προβληματικούς ερωτικούς συντρόφους που πετυχαίνουμε ή τους φίλους που μας εκμεταλλεύονται .. εμείς είμαστε όχι μόνο που επιλέγουμε να τους βάλουμε στη ζωή μας αλλά και να τους κρατήσουμε. Οι σκέψεις για το παρελθόν ή η ανησυχία για το μέλλον υπονομεύουν το παρόν. Ευκαιρία να διεκδικήσουμε πιο λειτουργικές/ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις ζώντας στο τώρα.

5. Να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε καθώς επηρεάζει τον τρόπο που νιώθουμε και που συμπεριφερόμαστε. Όπως αναφέρουμε και στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP] «Το πραγματικό ταξίδι των ανακαλύψεων δεν είναι όταν ψάχνουμε καινούρια τοπία αλλά όταν έχουμε καινούρια ματιά». 

Για να γίνει κάτι τέτοιο μπορούμε να σημειώσουμε σε χαρτί [σαν ημερολόγιο] τον τρόπο που αντιδράμε ή που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας σχετικά με γεγονότα που μας επηρέασαν αρνητικά και πως σκεφτήκαμε. Αυτές ακριβώς τις σκέψεις, που ονομάζουμε δυσλειτουργικές όπως, «όλα τα στραβά σε μένα», «δεν αξίζω τίποτα», «δεν θα τα καταφέρω» χρειάζεται να αντικαταστήσουμε με πιο λειτουργικές όπως, «μπορώ», «θα τα καταφέρω», «αξίζω».

Ας θυμόμαστε κάτι που αναφέρω συχνά ..
Αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλάζουμε τη ζωή μας




Ευφροσύνη Μήτσιου
Αντικλείδι , http://antikleidi.com