Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τζβαλ Κουλ ( Djwal Khul ) Ανήκει στην 2η ακτίνα (χρυσό-κίτρινο) ....!!!!!!!!!!

Τζβαλ Κουλ (Djwal Khul). 
Ανήκει στην 2η ακτίνα (χρυσό-κίτρινο) 
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ


Το μήνυμα του Τζβαλ Κουλ
«Ας σε περιβάλλει η ηρεμία και η ειρήνη ας χτυπήσει την πόρτα σου. Κανένας Διδάσκαλος δεν είναι χωρίς παρελθόν και κανένας αμαρτωλός χωρίς μέλλον. Ο χώρος και ο χρόνος βοηθούν την εξέλιξη της ψυχής σου στο φως.»

Ο Τζβαλ Κουλ είναι ένας Διδάσκαλος από το Θιβέτ. Ασχολείται ειδικά με την γνώση και την τέχνη της θεραπείας. Ανήκει στους αναληφθέντες Διδασκάλους της πνευματικής Ιεραρχίας από το 1875. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του σαν τον πιο νέο αναληφθέντα Διδάσκαλο, γιατί ήταν ο τελευταίος από τους Διδασκάλους, που πήρε την 5η μύηση. 

Συχνά αναφέρεται σαν «αγγελιαφόρος των Διδασκάλων», γιατί κατέχει την απεριόριστη γνώση για την ύπαρξη και την δράση της πνευματικής ιεραρχίας, των επτά κοσμικών ακτινών, των δώδεκα ανώτερων κοσμικών ακτινών και για τις υπόλοιπες πλανητικές ιεραρχίες και αυτήν την γνώση την μεταφέρει στους ανθρώπους.

Ο Τζβαλ Κουλ ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μας οδηγεί στο κέντρο της δύναμής μας. 'Ετσι μεταβαλλόμαστε από θύματα σε κύριους του εαυτού μας, σε δημιουργούς της μοίρας μας. Αναπτύσσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την αξία μας και την αυτοπεποίθησή μας, ώστε να είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής από την δική μας οπτική γωνία. 'Ετσι ζούμε γεμάτοι δύναμη και ασφάλεια και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να παραπλανηθεί εύκολα.

Ο Τζβαλ Κουλ είχε ενσαρκωθεί σαν Κάσπερ, ένας από τους τρεις μυημένους βασιλείς που ήρθαν στην Γέννηση του Ιησού Χριστού.

Σαν Τζβαλ Κουλ ήταν θιβετιανός Μοναχός και ηγούμενος σ' ένα θιβετιανικό μοναστήρι, ο οποίος βρήκε την φώτιση.
Ανήκει, όπως ο Κουτχούμι, στην 2η χρυσή ακτίνα. Διάφοροι ενορατικοί άνθρωποι τον «βλέπουν» σ' ένα σμαραγδί πράσινο χρώμα. Δηλαδή την σύνδεση μεταξύ σοφίας και θεραπείας. Τα θέματά του είναι η Αστρολογία, οι νόμοι του Σύμπαντος, η άχρονη αλήθεια, όπως επίσης και η ενίσχυση και διδασκαλία των ανθρώπων και των Ντέβας των φυτών που είναι αφοσιωμένοι στην θεραπεία. 

Αληθινή θεραπεία σημαίνει κατανόηση του εαυτού. Αν κάποιος τον παρακαλέσει για βοήθεια σ' αυτόν τον τομέα, θα αντιληφθεί την αιώνια αλήθεια και θα βιώσει την ατέλειωτη θεραπεία.

Ο Τζβαλ Κουλ μας λέει: «Περπάτησα στο μονοπάτι της ζωής. Για την αληθινή γνώση που αποκόμισα, έχω τεράστια ευθύνη. 'Εζησα πολλές ζωές. Είχα πόνο και βάσανα, αλλά είδα και πολλές ομορφιές της ζωής. Η αιώνια ρόδα της αλλαγής, του «γίγνεσθε» και της ματαιότητας, της ανόδου και της καθόδου γυρίζει συνεχώς. Για να ζήσεις μια ζωή με ειρήνη, μείνε στην σιωπή και την αταραξία.

Αναλογίσου την ρόδα της ψυχής σου. Συνέχισε το ταξίδι σου. Δεν είναι σημαντικό αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τα λόγια σου και την σοφία σου, ή τα παίρνει αλλιώς. Είναι σημαντικό να ακολουθείς την δική σου εσωτερική ύπαρξη, να καταλαβαίνεις και να ζεις σύμφωνα με την δική σου μοναδική αλήθεια και να βρίσκεις την ειρήνη μέσα σου. 

'Οταν έχεις βρει την ειρήνη μέσα σου, το φως της ψυχής σου θα λάμψει μέσα από εσένα και θα δώσει και στους άλλους το παράδειγμα. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να το δουν, θα μαγνητιστούν από το φως σου και θα γίνεις γι’ αυτούς πηγή έμπνευσης.

Ο δρόμος της θεραπείας είναι ο δρόμος της αυτογνωσίας.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου