Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η Θεϊκή επικοινωνία.....!!!!!!!!

Πώς μπορώ να προσεύχομαι για να με ακούσει ο Θεός ;
Γιατί νομίζω ότι δεν με ακούει.

Ο Θεός σε κάθε έναν από μας έχει την ιδιότητα να βλέπει όλο τον εσωτερικό κόσμο. Έναν κόσμο που είναι πλούσιος και γεμάτος Φως. Γιατί ο Θεός βλέπει καθαρά και απόλυτα μέσα από την απλότητα την απλότητα της Ψυχής μας.

Εμείς κάθε φορά που του μιλάμε ή προσευχόμαστε το κάνουμε με το μυαλό μας και εκεί μέσα από αυτόν τον τρόπο πάντα του ζητάμε να μας βοηθήσει σε κομμάτια που δεν έχουν να κάνουν με την ανέλιξη της Ψυχής μας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Οπότε εκεί ο Πατέρας μας όχι ότι δεν ακούει, αλλά μέσα από την δική του προστασία δεν μας ανοίγει την πόρτα να γίνει το θέλω- επιθυμία μας πραγματικότητα.

Τι θα λέγαμε εμείς άραγε στο παιδί μας να μας έλεγε : «μαμά, μπαμπά, θέλω να με βοηθήσετε να πηδήξω από το παράθυρο» ; Σαφώς και δεν θα το βοηθούσατε το παιδί σας να πηδήξει από το παράθυρο και να βρεθεί στο κενό. 

Εσείς ξέρετε τι θα επακολουθήσει μετά από μία τέτοια πράξη, το παιδί όμως όχι. Έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να του κάνετε τη χάρη να ακούσετε αυτή του την επιθυμία. Έτσι όποια μας επιθυμία μας οδηγεί σε ολέθριες διαδρομές πόνου ο Θεός όχι μόνο δεν θα μας βοηθήσει, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μας εμποδίσει. 

Μπορεί σε εμάς να μοιάζει με αυστηρότητα αυτή η άρνηση, αλλά δεν είναι αυστηρότητα αλλά Υπέρτατη Αγάπη. Γιατί ο Θεός ξέρει και βλέπει τα πάντα. Έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει μέσα από τα δικά μας βήματα και τις δικές μας επιλογές προς ποια κατεύθυνση θα πάμε. Έτσι όταν μέσα από τη προσευχή μας του ζητάμε εγωιστικές διαδρομές που μοιάζουν «πέφτω από το μπαλκόνι» δεν θα μας κάνει την προσευχή μας πράξη.

Όταν προσεύχομαι στον Θεό ας αναζητήσω να βρω, τα γιατί δεν ανοίγει ο δρόμος που του ζητάω. Μήπως μέσα σε αυτό που ζητάω κρύβεται ένα κοινωνικό στάτους, μία καταξίωση, ένα πεισματικό κομμάτι για να φτάσω επιτέλους να νιώσω καλά ? Αν ναι τότε να ξέρεις ότι θα λάβεις την προστασία του Πατέρα μας και δεν θα βοηθήσει να πέσεις από το μπαλκόνι. 

Όταν αυτό που θα του ζητήσεις έχει τροφή και ανάπτυξη για την ψυχή σου τότε θα δημιουργήσει τις ωραιότερες και ευκολότερες διαδρομές για αυτή σου την ανάγκη. Ακριβώς όπως θα έκανε και ένας γονιός σε μια πραγματική ανάγκη του παιδιού του. 





Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου