Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δυνάμεις της ψυχής για προστασία και ευημερία-Μέρος 2ο.....!!!!!!!!

Αν γευτήκατε τις δυνάμεων της ενδοσκόπησης, της διάκρισης και της λήψης αποφάσεων, σας προσκαλούμε να συνεχίσετε στο ‘κυρίως πιάτο’ των δυνάμεων του θάρρους, του να αφήνω, της ανεκτικότητας και της προσαρμογής, για να περάσετε πλήρεις στο ''επιδόρπιο'' της δύναμης της συνεργασίας!

Δύναμη 4η – Θάρρος
Το θάρρος, ως συνώνυμο της αποφασιστικότητας, ακολουθεί τη λήψη αποφάσεων και μας δίνει το πνευματικό σθένος να αντιμετωπίσουμε είτε τους δισταγμούς του παρελθόντος που αντηχούν συχνά στο νου μας, είτε τις καινούργιες προκλήσεις. Τέτοιες προκλήσεις, εμφανίζονται ως κάποιο ξεκάθαρο δέλεαρ για να υποκύψουμε στον παλιό αδύναμο εαυτό μας ή ως μεταμφιεσμένες αυταπάτες. Η βάση του θάρρους είναι μία ειλικρινής καρδιά που μπορεί να φιλοξενήσει την αλλαγή και να θρέψει την επόμενη δύναμη, που είναι η δύναμη. 

Δύναμη 5η – Αφήνοντας
Η δύναμη του θάρρους θρέφει την αυτοπεποίθηση και κάνει χώρο στη συγχώρεση. Το αποτέλεσμα είναι μία ανάλαφρη φύση, όχι γιατί θεωρείται θεμιτό να συγχωρούμε, αλλά γιατί ελευθερωνόμαστε οι ίδιοι από τον φόβο μη μας ξανασυμβούν τα ίδια. Αφήνοντας, αναπτύσσω ταπεινότητα και χρησιμοποιώ ακόμα και κάτι αρνητικό σαν σκαλοπάτι για να μια πανοραμική οπτική στη ζωή μου. 

Μου επιτρέπει να είμαι πρωτοπόρος και να προπορεύομαι ανοίγοντας τον δρόμο και για τους άλλους. Όπως ένας ορειβάτης χρειάζεται να κρατηθεί, αλλά ωθεί το προηγούμενο σημείο στήριξης προς το επόμενο για να φτάσει στην κορυφή, έτσι και εμείς, καλούμαστε να αφήνουμε πίσω μας την κάθε στιγμή και να εκτιμάμε τη διαδρομή μας.

Δύναμη 6η – Ανεκτικότητα
Η δυνατότητα να αφήνω άμεσα το παρελθόν στο παρελθόν, μου επιτρέπει να έχω ανεκτικότητα. Μία ανεκτικότητα που βασίζεται στη μοναδικότητα και τα ξεχωριστά ταλέντα των άλλων, παραβλέπει τα ελαττώματα. Με την κατανόηση ότι όλοι ανήκουμε στην παγκόσμια ανθρώπινη οικογένεια, μπορούμε να νιώθουμε κοντά και ταυτόχρονα να έχουμε δικαίωμα στη διαφορετικότητα. 

Με αυτόν τον τρόπο, είναι εφικτό να γνωρίζουμε τα όριά μας πριν χάσουμε την υπομονή μας. Έτσι, γνωστοποιούμε και στους άλλους τις προθέσεις μας και μπορούμε όλοι μας να κινηθούμε με ένα ομαδικό πνεύμα και σεβασμό στην ατομική ελευθερία του καθένα. 

Δύναμη 7η – Προσαρμογή
Δημιουργώντας σεβασμό, οδηγούμαστε σε μία κατάσταση ευ ζην, όπου η αρμονία και η εκτίμηση δίνουν τη σκυτάλη στη δημοκρατικότητα. Κατανοώντας ότι και εμείς έχουμε ελαττώματα ή τουλάχιστον υπολείμματά τους, μπορούμε να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να παραχωρήσουμε στους άλλους το δικαίωμα να δρούν με βάση τη δική τους εκτίμηση, όσο λάθος και αν φαίνεται να είναι. 

Προσαρμογή δεν σημαίνει συμβιβασμός. Προσαρμογή σημαίνει να ισοσταθμίζουμε τα θετικά με τα αρνητικά, να εστιαζόμαστε στην επικοινωνία και να επιτρέπουμε στους γύρω μου να βελτιώνονται από δική τους επιλογή. Το μέσο είναι η έμπνευση από τη στάση μας και όχι οι επιθυμίες μας για την αλλαγή τους.

Δύναμη 8η – Συνεργασία
Η συνεργασία είναι το σταυροδρόμι της ενότητας και της ομόνοιας. Είναι σαν τον πλάτανο σε μία πλατεία προσφέρει φιλοξενία με τον ίσκιο του. Όταν η συνεργασία βασίζεται στην ειλικρίνεια, τη διακριτικότητα και σε όλες τις δυνάμεις, υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα με λιγότερη προσπάθεια, περισσότερες πράξεις με λιγότερα λόγια και η εμπιστοσύνη ρέει από την καρδιά του ενός προς του άλλου, χωρίς να δημιουργούνται περιττές ή κριτικές σκέψεις

Είναι στη δράση που δοκιμαζόμαστε και στη δράση που συνεργαζόμαστε. Η δοκιμή όμως μας απεγκλωβίζει και μας δείχνει σε τι πνευματικό στάδιο βρισκόματε πραγματικά. Νοητικά μπορούμε να έχουμε πολλά σχέδια, εμπειρίες και διαισθήσεις… μπορούμε ακόμα και να συνδεόμαστε με άτομα τηλεπαθητικά, όμως είναι η δράση που σμιλεύει το χαρακτήρα μας για να τον ολοκληρώσει.. ή μάλλον για να τον ολοκληρώσουμε!

Ο ρόλος του διαλογισμού στην ανάπτυξη των συνολικά 8 δυνάμεων είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς στη σιωπή γεννιέται η ευχή και η υποκίνηση να απαλλαγώ από τους φόβους, τις αδυναμίες και τις υπερβολές. Το απόσταγμα της σιωπής είναι η συνειδητοποίηση του εαυτού ως ψυχή, ως ένα ον ξεχωριστό από το σώμα. Με αυτή τη νέα κατανόηση και εμπειρία, εκκολάπτεται η περαιτέρω προστασία και ευημερία της πολύτιμης ύπαρξής μας και η σύνδεση με την Υπέρτατη Πηγή.





www.plus.google.com
Επισκεφθείτε το νέο site
 me to πρόγραμμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου