Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δυνάμεις της ψυχής για προστασία και ευημερία - Μέρος 1ον....!!!!!!!!!!!

Στον κόσμο σήμερα υπάρχει πολλή ανάγκη για δύναμη. Ιστορικά, η δύναμη εκφραζόταν συχνά τόσο μέσα από παιχνίδια εξουσίας, χειρισμού, εκφοβισμού ή εκβιασμού, όσο και με την πρόκληση ενοχών. Οι πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δυνάμεις φαίνονται πλέον ανεπαρκείς για να ικανοποιήσουν το αίσθημα της ασφάλειας και προστασίας του κόσμου.

Ενώ εξυπηρέτησαν κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες, στο βάθος του χρόνου εξάντλησαν και απογοήτευσαν το μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό του κόσμου και το οδήγησαν σε μία στάση είτε παθητική, είτε επιθετική, μετατρέποντας το μέτρο σε μετριοπάθεια.

Έτσι, η εξωτερική δύναμη αποδείχθηκε εφήμερη και το κενό αποκαλύφθηκε ως η άλλη όψη της. Εκτεθειμένοι στην αστάθεια που προκαλεί η εξάρτηση για εξωτερικά στηρίγματα, νιώσαμε μοναξιά και απομάκρυνση από την Πηγή που χορηγεί όλες τις πνευματικές δυνάμεις για προστασία και ευημερία.

Μπορούμε λοιπόν σε μία τόσο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα να αποφύγουμε την απορρόφηση των αρνητικών ενεργειών που καταστέλλουν το αρμονικό μας σύστημα της ελπίδας και της χαράς;

Μήπως δεν πρόκειται για κάτι τόσο ανέφικτο; Η συνειδητοποίηση των 8 δυνάμεων της ψυχής, μπορεί να μας φέρει κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων μας για αυτοκυριαρχία, αλλά και στην εγγύτητα με τον Υπέρτατο Ένα.

Δύναμη 1η – Ενδοσκόπηση
Ενδοσκόπηση είναι η ικανότητα που μας συνδέει με τις ρίζες της ύπαρξής μας και μας εγγυάται σταθερότητα παντός καιρού. Όπως ένα δένδρο λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά για τη ζωή και την ανάπτυξή του από τον αφανή υπόγειο κόσμο, έτσι και ο εαυτός μας, η ψυχή, τροφοδοτείται με αισιοδοξία και σοφία από έναν ήρεμο εσωτερικό χώρο, τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Με την ενδοσκόπηση, μαθαίνω να σταματώ, να επαναπροσδιορίζω τι σημαίνει χρόνος και να κερδίζω έδαφος στην παρατήρηση του εαυτού.

Δύναμη 2η – Διάκριση
Το επόμενο στάδιο μετά την ενδοσκόπηση, είναι το πέρασμα στη δύναμη της διάκρισης. Η διάκριση του τι είναι απαραίτητο την κάθε στιγμή, η διάκριση ακόμα και ποιας δύναμης είναι απαραίτητη ανάλογα με τα άτομα που συναναστρέφομαι ή η διάκριση του επόμενου βήματος για τη σιωπή ή τη δράση. Συχνά δεν χρειάζεται να διακρίνω μόνο ανάμεσα στο σωστό ή το λάθος, αλλά ανάμεσα σε δύο θετικές επιλογές. Κάτι τέτοιες στιγμές, η διάκριση μου προσδίδει περισσότερη διορατικότητα για να αποφεύγω τις μελλοντικές αναποδιές ή τις σκοτεινές πλευρές του χαρακτήρα μου.

Δύναμη 3η – Λήψη Αποφάσεων
Η καθαρότητα της διάκρισης, οδηγεί στην απόφαση να δράσω. Εάν δεν δράσω, η γέννηση οποιαδήποτε συνειδητοποίησης για την αλλαγή, θα παραμείνει σε μία κατάσταση που είναι αγνή και χαριτωμένη, αλλά εν τέλει βρεφική. Η Λήψη αποφάσεων κινητοποιεί τον εαυτό να συνεισφέρει στην καθημερινότητά μου, προσφέροντας τη δυνατότητα αλλαγής και ως επόμενο, την εμβάθυνση σε αυτό που έχω έως τότε κατανοήσει. 

Εάν δεν λάβω την απόφαση να δράσω, είναι σαν να μένω ημιμαθής και αργά ή γρήγορα, είτε θα επιστρέφω στον παλιό μου χαρακτήρα, είτε θα παραμένω στάσιμος θεωρώντας πως ότι γνωρίζω είναι αρκετό.

Συνεχίζεται στο μέρος 2ο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου