Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ανησύχησε με την ψυχή σου.. και μετά Στοπ....!!!!!!!!!

Θα χρεωκοπήσουμε; Δεν θα χρεωκοπήσουμε; Τι θα συμβεί αν μείνουμε στο ευρώ; Τι θα συμβεί αν φύγουμε από αυτό; Πόση ώρα μπορεί να έχει περάσει κάποιος προβληματισμένος με αυτά; Μια, δύο, δέκα ώρες;

Η αλήθεια όμως είναι μία : ‘Οσο και αν απασχολήσεις το μυαλό σου ανησυχώντας, η απάντηση δεν θα έρθει. Αυτό μπορώ να στο εγγυηθώ! Μπορεί να σε πιάσει πονοκέφαλος ή να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, να μειωθεί η ποιότητα της δουλειάς σου και να επηρεαστούν οι σχέσεις σου…αλλά η λύση στο πρόβλημα και πάλι δεν θα βρεθεί.

Δεν λέω πως πρέπει να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Κάτω από τις δεδομένες συνθήκες αυτό είναι πέρα από αυτό που μπορεί να ζητήσει κάποιος. Λέω όμως ότι μπορείς να βάλεις όριο στο βαθμό ανησυχίας σου. Το μυαλό σου χρειάζεται καλή ξεκούραση και ηρεμία. Προγραμμάτισε να δεις ανθρώπους που σου κάνουν καλό και βάλε έναν έλεγχο στις σκέψεις σου. Εστίασε στο παρόν, απέφυγε άγχη για το μέλλον και θυμούς για το παρελθόν. 

Ο δυτικός πολιτισμός το ονόμασε : “Αδραξε την μέρα”, η σύγχρονη Θεοσοφία το αποκαλεί “Παρουσία” . Εγώ λέω απλά: Σεβάσου το μυαλό σου και την ψυχή σου φρόντισε τις σχέσεις σου, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ δεν θα το κάνει κανείς.




image:thoughtsoncloud.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου