Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Τα 10 σημάδια μιας υγιούς σχέσης.....!!!!!!!

Η αίσθηση πώς μια σχέση βαίνει καλά δεν την χαρακτηρίζει αυτομάτως και υγιή. Είναι απαραίτητο να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, για να χαρακτηρίσετε μια σχέση με βάσεις και μέλλον. Σας παρουσιάζουμε δέκα (10) σημάδια, που αποδεικνύουν ότι η σχέση σας είναι υγιής.

Εμπιστοσύνη
Σημαντικό στοιχείο για κάθε είδους σχέση. Για να δομηθεί, πρέπει να έχει και στέρεες βάσεις. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή πίστη και βεβαιότητα για τον άνθρωπο που είστε μαζί ώστε να καρποφορήσει η σχέση σας και να μην εξετάζετε κάθε φορά το ενδεχόμενο να σας λέει ψέματα.

Σεβασμός
Οι ισχυρές σχέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αμοιβαίο σεβασμό. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να σας αγαπά και να σας εκτιμά για αυτό που είστε και να μην κάνει κακεντρεχή ή χλευαστικά σχόλια, που να σας προσβάλουν.

Επικοινωνία
Ίσως από τις δυσκολότερες περιπτώσεις καθώς πλέον σπανίζει και θεωρείται θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης. Το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Κέντρο Πνευματικής Υγείας του, συμβουλεύει τα ζευγάρια να αφιερώνουν χρόνο για έλεγχο ζητημάτων που τους απασχολούν και να ασχολούνται επισταμένα με θέματα που «καίνε», πριν διαλύσουν μια σχέση.

Ευελιξία
Η ζωή μας είναι γεμάτη αλλαγές, κάτι το οποίο πρέπει να αναγνωρίζεται στις υγιείς σχέσεις. Φροντίστε να είστε ευέλικτοι στις όποιες αλλαγές του συντρόφου σας, είτε έχει να κάνει με το επάγγελμα είτε με την οικογένειά του.

Κοινά ενδιαφέροντα
Μοιραστείτε με το σύντροφό σας τα ενδιαφέροντά σας για να απολαύσετε τον ελεύθερό σας χρόνο μαζί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δένεστε και μπορείτε να κάνετε μαζί δραστηριότητες όπως αθλήματα, μαγειρική, ταξίδια, διάβασμα ή καλλιτεχνικά. Αυτή είναι και μια μέθοδος για να έρθετε κοντά και να χαλαρώσετε τις δύσκολες ημέρες.

Προσωπικός χρόνος
Όσο είστε μαζί με τον άλλον συνεχώς, δένεστε και γίνεστε ένα. Ωστόσο όλοι έχουμε ανάγκη από χρόνο για τον εαυτό μας. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπετε στο σύντροφό σας να «αναπνεύσει» και να μη νιώσει περιορισμένος.

Φίλοι και οικογένεια
Οι υγιείς σχέσεις, περιλαμβάνουν ισχυρούς δεσμούς με φίλους και οικογένεια. Αν και στην αρχή δεν θέλετε να δείτε κανέναν πλην του αγαπημένου σας προσώπου, είναι σημαντικό να κρατήσετε επαφές και να βλέπετε συχνά ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε.

Συμβιβασμοί
Στα πλαίσια της κατανόησης και της ευελιξίας, πρέπει να προχωράμε σε ορισμένους συμβιβασμούς με τη σχέση μας. Είναι απαραίτητοι για το κοινό καλό και των δύο ανθρώπων. Ωστόσο οφείλουν να γίνονται οι ίδιοι συμβιβασμοί εκατέρωθεν ώστε να μην αδικείται κανείς.

Διαφωνίες
Σίγουρα εάν η σχέση σας είναι φυσιολογική θα υπάρχουν διαφωνίες. Βέβαια, κάθε φορά που προκύπτει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εξετάζετε την κατάσταση αποστασιοποιημένα και δίκαια. Εκφράστε την άποψή σας και ακούστε τι θα σας πουν. Ηρεμίστε πριν μιλήσετε.

Εκτίμηση
Είναι σημαντικό να νιώθεις πως σε εκτιμούν σε μία σχέση. Επαινέστε το σύντροφό σας όταν χρειάζεται και χρησιμοποιήστε διάφορες μεθόδους για να δείξετε το ενδιαφέρον σας. Προβλήματα προκύπτουν όταν κάποιος θεωρεί πως δεν εκτιμάται και πως τον έχουν σίγουρο.





Άκης Αδαμόπουλος
http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου