Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Πραγματική υγεία σημαίνει εσωτερική υγεία - Osho....!!!!!!!!!

Υπάρχουν τώρα Δάσκαλοι που λένε, '' Ότι θέλεις θα το αποκτήσεις μέσω του διαλογισμού. Θα έρθουν χρήματα. Ζήτησε κάτι σε βαθύ διαλογισμό και αυτό θα συμβεί.''

Μιλάνε δηλαδή στη γλώσσα των επιθυμιών σου. Η αλήθεια είναι το αντίθετο ακριβώς. Αν ρωτήσεις εμένα, αν διαλογίζεσαι πραγματικά, θα αποτύχεις στη ζωή, θα αποτύχεις τελείως. Αν έχεις επιτυχίες, ακόμη κι οι επιτυχίες εκείνες θα εξαφανιστούν, διότι ο διαλογισμός θα σε κάνει να είσαι τόσο χαλαρωμένος, τόσο μη-βίαιος, τόσο γεμάτος αγάπη, τόσο μη ανταγωνιστικός, μη-εγωιστής, που τι να σε νοιάζει η επιτυχία;

Ο διαλογισμός θα σε κάνει τόσο χαρούμενο που τι να σε νοιάζει το αύριο; Ποιος θέλει να ρισκάρει το σήμερα για το αύριο;

Ο διαλογισμός θα σε κάνει εσωτερικά πλούσιο, οπωσδήποτε. Εσωτερικά, θα γίνεις εκστατικός, εξωτερικά όμως δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα γίνεις πλούσιος, ότι θα γίνεις επιτυχημένος, ότι θα γίνεις πολύ υγιής, ότι δεν θα σου συμβεί καμιά αρρώστια. Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες!

Ο Μαχάρσι Ραμάν πέθανε από καρκίνο, ο Ραμακρίσνα Παραμαχάνσα πέθανε από καρκίνο. Μπορείς να βρεις πιο σπουδαίους διαλογιστές; Ο Τζ. Κρισναμούρτι υποφέρει από πολλές αρρώστιες΄ υποφέρει από έντονο πονοκέφαλο εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Ο πονοκέφαλος είναι τόσο έντονος που θέλει καμιά φορά να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Μπορείς να βρεις μεγαλύτερο διαλογιστή; Μπορείς να βρεις άλλον μεγαλύτερο ζωντανό βούδα; Αν υποφέρει από πονοκέφαλο ο Τζ. Κρισναμούρτι, αν ο Ραμάν Μαχάρσι πέθανε από καρκίνο, αν ο Ραμακρίσνα πέθανε από καρκίνο, νομίζεις ότι ο διαλογισμός θα σου δώσει υγεία; Πράγματι θα σε κάνει κατά κάποιο τρόπο πιο υγιή και πιο πλήρη, αλλά μόνο κατά ένα τρόπο πολύ εσωτερικό.

Βαθιά μέσα σου θα είσαι πλήρης, βαθιά μέσα σου θα υπάρχει εσωτερική πνευματική υγεία.

Ο Ραμάν πεθαίνει από καρκίνο, αλλά τα μάτια του είναι γεμάτα από χαρά. Πεθαίνει γελώντας. Αυτό είναι πραγματική υγεία. Μέσα σε βαθιά αγωνία βρίσκεται το σώμα του, εκείνος όμως είναι ένας απλός παρατηρητής. Αυτό είναι διαλογισμός.
Osho


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου