Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αλλάξτε την ζωή σας.......!!!!!!!!

Πολλές φορές στην ζωή μας συναντάμε άτομα που έχουν μάθει ένα μοντέλο συμπεριφοράς, που στην αρχή τουλάχιστον ήταν αποτελεσματικό, και το ακολουθούν για πάντα, ασχέτως αν πια τους κάνει την ζωή πιο δύσκολη. Αυτοί οι άνθρωποι επιμένουν να χρησιμοποιούν παλιές λύσεις για νέα προβλήματα, μισούν τον εαυτό τους και την ζωή τους, ζουν μέσα σε διαρκή θυμό, εγκαταλείπουν τα ιδανικά τους επειδή φοβούνται και αρνούνται κάθε αλλαγή.

Ωστόσο εμφανίζονται να υποστηρίζουν πως θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουν πως αν δεν κάνουν αλλαγές στον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν καμία αλλαγή δεν θα συντελεστεί στην ζωή τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αλλάξετε είναι συνήθως αυτό που πρώτο χρειάζεται αλλαγή. Υπάρχουν τρία επίπεδα στα οποία μπορείτε να αλλάξετε και είναι η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με όποιο από τα τρία θέλετε, άλλωστε μια αλλαγή σε ένα επίπεδο θα προκαλέσει μεταβολές και στα άλλα. Φυσικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να θέλετε να αλλάξετε.

Αν αυτό που επιθυμείτε είναι ένα πιο υγιές σώμα, κατευθυνθείτε προς μια πιο ισορροπημένη διατροφή, ασκηθείτε περισσότερο, περιορίστε τις κακές συνήθειες, ακούστε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας και πράξτε το καλύτερο για εσάς.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε δώστε στο μυαλό σας νέες εικόνες, νέα ερεθίσματα στην καθημερινότητα σας, δείτε την δική σας πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μέσα από την σκέψη σας έτσι ώστε να εντοπίσετε και να πολλαπλασιάσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ζωή.

Για να την ανάπτυξη του πνεύματος, γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας, διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε ώστε να επιτύχετε πνευματική ηρεμία και γαλήνη. Ασχοληθείτε με τις τέχνες και τα γράμματα. Ανακαλύψτε πράγματα που σας εκφράζουν και εντάξτε τα στην καθημερινότητα σας.

Φυσικά, κάθε αλλαγή δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Δείξτε υπομονή και επιμονή. Οι συνήθειες χρόνων καθώς και το μοντέλο συμπεριφοράς που έχετε επιλέξει θα προβάλλουν αντίσταση στις αλλαγές που επιθυμείτε. Μπορεί να νιώθετε φόβο, να έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης και να χρησιμοποιείτε δικαιολογίες για να αποφύγετε μια αλλαγή. 

Αν δείξετε δύναμη και αποφασιστικότητα αυτές οι αντιστάσεις θα καμφθούν εύκολα. Να είστε προετοιμασμένοι πως θα συναντήσετε τέτοιες αντιστάσεις και να είστε διατεθειμένοι να συγκρουστείτε με τον παλιό σας εαυτό για να πραγματοποιήσετε την αλλαγή που θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας.
Alvin Toffler

Βιβλιογραφία: Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise L. Hay, Εκδ. Η Δυναμική της Επιτυχίας.





Το Κλειδί της Σκέψης 
tokleidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου