Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σχέση και πάθος – Κρατώντας τη φλόγα αναμμένη......!!!!!!!!!

Όλα τα ζευγάρια προσδοκούν ότι το πάθος στη σχέση ή τον γάμο τους θα διαρκέσει για πάντα.Στην αρχή της σχέσης όλα είναι ρόδινα και διασκεδαστικά. Είναι συναρπαστικό να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, να βγαίνετε τα πρώτα ραντεβού, να μοιράζεστε μικρές περιπέτειες και να κάνετε πράγματα έξω από τα συνηθισμένα. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, τα ζευγάρια μπαίνουν στην καθημερινή ρουτίνα της ζωής όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα, το κούρεμα του γκαζόν, τα ψώνια και την ανατροφή των παιδιών με αποτέλεσμα να δίνουν λιγότερη προτεραιότητα ο ένας στον άλλο.

Έτσι, ορισμένα πράγματα και συνήθειες αντικαθιστούν την φλόγα και το πάθος που είχε το ζευγάρι στην αρχή της σχέσης του. Όπως σε όλα τα ωραία πράγματα, έτσι και σε μια καλή σχέση θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, να δώσεις περισσότερη προσοχή και να κοπιάσεις λιγουλάκι παραπάνω αν θέλεις να κρατήσεις αναμμένη τη φλόγα του έρωτα και να κρατήσεις ζωντανή τη μαγεία. Ορίστε μερικές στρατηγικές για να κρατήσεις αναμμένη τη φλόγα του έρωτα.

1) Περάστε λίγο χρόνο μαζί αναπολώντας
Θυμηθείτε πώς ξεκίνησε η σχέση σας. Το πρώτο σας φιλί, τα πράγματα που κάνατε μαζί ή τα μέρη που συνηθίζατε να πηγαίνετε; Γιατί να μην πάρετε όλες τις παλιές φωτογραφίες που είναι καταχωνιασμένες στη σοφίτα και και να περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό απόγευμα κοιτώντας τες μαζί; Αυτό θα φέρει πίσω όλες εκείνες τις υπέροχες αναμνήσεις των περασμένων ετών.

2) Επικοινωνία
Δεν φτάνει μόνο να συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας στον υπολογιστή ή οτιδήποτε άλλο. Κλείστε επιτέλους την τηλεόραση και τον υπολογιστή και μιλήστε ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται να είναι μια βαθιά και ουσιαστική συζήτηση. Και μόνο που θα μιλήσετε για το πώς περάσατε την ημέρα σας ή για τα σχέδιά σας για το Σαββατοκύριακο αρκεί.Απλά βρείτε το χρόνο να μιλήσετε ο ένας στον άλλο κάθε μέρα.

3) Προγραμματίστε μια ξεχωριστή ημέρα μαζί
Αναθέστε στους φίλους ή τους γονείς σας να κρατήσουν τα παιδιά για εκείνη την ημέρα. Βρείτε κάτι νέο και συναρπαστικό να κάνετε μαζί. Όπως για παράδειγμα μια μονοήμερη εκδρομή. Καθώς θα είστε ενθουσιασμένοι για να εξερευνήσετε νέα πράγματα και μέρη, είναι πολύ πιθανόν να πλησιάσετε ο ένας τον άλλο όπως παλαιότερα. Πηγαίνετε ένα περίπατο στο δάσος, μια βόλτα στην πλησιέστερη παραλία, ή πάτε μια βόλτα στο βουνό. Οτιδήποτε και αν διαλέξετε σίγουρα θα είναι ικανό να διαταράξει αυτή την κουραστική μονοτονία της ζωής.

4) Στοργικότητα
Ένα υπέροχο πράγμα, είναι πάντα να μην ξεχνάτε να δώσετε στο σύντροφό σας ένα αποχαιρετιστήριο φιλί ή ένα φιλί καλωσορίσματος. Ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο, πριν φύγετε για τη δουλειά ξεκινάει τη μέρα σας αυτό που λέμε “με το δεξί” και κάνει στον καλό σας να αισθάνεται ότι πραγματικά τον αγαπάτε. Επίσης, αντί όταν ξαπλώσετε στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε, αντί να στραφείτε προς τις αντίθετες πλευρές, γιατί να μην έχετε μια πεντάλεπτη αγκαλιά; Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να οδηγήσει σε τίποτα πονηρό. Απλώς αποτελεί άλλη μία μικρή ευκαιρία για να δείξετε την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον.

5) Ρομαντικό γεύμα
Βγείτε έξω για ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα. Αν ο προϋπολογισμός και το budget το απαγορεύουν, τότε γιατί να μην μαγειρέψετε ένα ρομαντικό γεύμα στο σπίτι; Βάλτε λίγη μουσική, χαμηλώστε τα φώτα και περάστε ένα υπέροχο και ρομαντικό βράδυ μαζί. Δημιουργήστε την ευκαιρία να είστε μαζί τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

6) Ο σεβασμός
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σε μια σχέση, το οποίο αποκτάει ακόμα περισσότερη βαρύτητα μέσα στο γάμο. Σεβαστείτε το σύντροφό σας ακόμα και όταν διαφωνείτε. Ποτέ μην υποτιμάτε το σύντροφό σας ιδιαίτερα όταν τα παιδιά ή άλλα άτομα είναι μπροστά. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο δηλαδή ο σύζυγός σου να σέβεται πάντα τις απόψεις σου.

7) Φυσική Επαφή
Ένα σίγουρο σημάδι ότι η σχέση σας έχει περάσει από το σημείο βρασμού είναι όταν δεν αγγίζετε ο ένας τον άλλον πια. Αποφύγετε τον φαύλο κύκλο και σπάστε τη ρουτίνα. Η φυσική επαφή μέσα στη σχέση θα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Να κρατάτε τα χέρια ο ένας στον άλλο, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε συχνότερα. Δεν είναι ανάγκη αυτό να οδηγήσει οπωσδήποτε στο σεξ. Η συχνή φυσική επαφή είναι ότι καλύτερο μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση.

8) Αλληλοεκτίμηση
Μην ξεχνάς να εκτιμάς τα μικρά πράγματα που κάνει ο σύντροφό σου για σένα, όπως για παράδειγμα που βγάζει βόλτα το σκύλο σου, που σε βοηθάει στο μαγείρεμα, που κάποιες φορές σου ετοιμάζει τον καφέ σου, κ.τ.λ. Ποτέ μην θεωρείς ότι τα πράγματα που κάνει ο σύζυγός σου για σένα είναι δεδομένα. Αντίστοιχα βέβαια και αυτός θα πρέπει να εκτιμάει τα πράγματα που κάνεις εσύ για αυτόν. 

Γιατί να μην γράψεις πέντε πράγματα που κάνει ο σύζυγός σου τα οποία εκτιμάς πάρα πολύ. Στη συνέχεια μπορεί να γράψει και εκείνος για σένα και μετά να αλλάξετε τις λίστες. Αυτό είναι απλά ένας τρόπος για να υπενθυμίσετε ο ένας τον άλλον τι σας αρέσει να σας προσφέρουν και πόσο το εκτιμάτε.

9) Πες σ ‘αγαπώ
Αυτή η φράση είναι τόσο απλή και δεν απαιτεί τίποτα σπουδαίο. Ωστόσο έχει τη δύναμη να αλλάξει ριζικά το κλίμα μέσα σε μια στιγμή. Πολλές φορές δεν φτάνει να το δείχνουμε ο καθένας με τον τρόπο του. Πολλές φορές θέλει και να το λέμε. Λοιπόν … να λες σ ‘αγαπώ και να το λες συχνά.

10) Ξεκίνα σήμερα
Αν δεν προσπαθήσετε (και οι δύο), τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει! Μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία μιας πιο ευτυχισμένης και παθιασμένης σχέσης. Αν δεν κάνετε τίποτα, τότε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι ξεκινήστε από σήμερα την προσπάθεια. Ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Από εδώ και πέρα όμως μπορείτε να κάνετε πράγματα για να αναθερμάνετε τη σχέση σας. Στον αγώνα λοιπόν και όλα θα πάνε καλά. Καλή τύχη!!!





Συγγραφέας Ε.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου