Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ώρα για φαγητό. Για ποιο φαγητό όμως ; Δες τι να τρως και πότε....!!!!!!

Το timing και στη διατροφή παίζει το ρόλο του...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποσότητα και η ποιότητα του φαγητού έχουν σημαντικό ρόλο για την υγεία. Παρόλα αυτά μεγάλη σημασία έχει και η χρονική στιγμή που τρώμε οτιδήποτε, αφού ο ρυθμός του μεταβολισμού δεν είναι ίδιος όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν τρως κάτι την κατάλληλη στιγμή σε βοηθά να αδυνατίσεις και να διατηρηθείς σε φόρμα.

√ Το βράδυ ο μεταβολισμός δουλεύει με πιο αργούς ρυθμούς, γι' αυτό και το σώμα χρειάζεται μικρή ποσότητα τροφής και κάτι ελαφρύ για να μπορεί να το χωνέψει. Μία πράσινη σαλάτα ή ένα άπαχο γιαούρτι θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδανική τροφή για τις βραδινές λιγούρες.

√ Το πρωί τα επίπεδα της ενέργειας είναι πολύ χαμηλά και ο οργανισμός χρειάζεται αρκετή τροφή για να μπορέσει να δουλέψει καλά. Γι' αυτό και το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένας καλός συνδυασμός είναι υδατάνθρακες με πρωτεΐνη και καλά λιπαρά όπως smoothie από φρούτα, αυγά και τοστ.

√ Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη μία ώρα πριν την προπόνηση θα δώσουν ενέργεια στο σώμα και θα αυξήσουν την αντοχή και τις επιδόσεις. Ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής, cottage cheese και γάλα είναι καλή πρόταση γεύματος. Από την άλλη, μετά τη γυμναστική το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνες και μικρή ποσότητα υδατανθράκων για να αναπληρώσει τα αποθέματα γλυκογόνου που έχασε. Ασπράδια αυγών, ένα φρούτο ή ένα πρωτεϊνικό shake ένα τέταρτο μετά την προπόνηση είναι ότι καλύτερο.

√ Μετά από μία μεγάλη νύχτα με αλκοόλ ο οργανισμός χρειάζεται κάτι για να αποβάλει τις τοξίνες. Ο ντοματοχυμός είναι αποτελεσματική θεραπεία για το hangover της επόμενης ημέρας.





http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου